USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Knalaya
Susikoski
Viestit: 39
Liittynyt: La Marras 14, 2020 10:56 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja Knalaya »

Marokon Kauhu kirjoitti: Pe Tammi 08, 2021 10:24 am
Knalaya kirjoitti: To Tammi 07, 2021 3:57 pm Tarkoitat ilmeisesti että demokratia voi tuhota itsensä jos valtaan äänestetään Donald Trumpin kaltainen demokration kumoava taho?

Ykkösvaihtoehto tulee nyt kyseeseen, kun ovat "äänestäneet" valtaan koko ajan marxismia päin liukuvat "demokraatit".
Tämä tulee päätymään totalitarismiin.

Nyt ollaan länsimaiden subversiossa tuossa kakkoskohdassa:
Erot ja jakautuneisuus ovat niin jyrkkiä, että demokratia ei enää toimi.
Ei ole enää mitään rauhanomaisen ratkaisun tietä tarjolla.

anti white state.jpeg

Samaa on tarjolla eurooppaankin:
Meidät ajetaan yhä ahtaammalle, ja vain maksumiehen ja monikulttuurisen EU-sosialismin alla elävän orjan paikka on tarjolla.
Vaihtoehtona on "Trumpismi":

Taistelu omasta kansallisesta alueesta.

Sotaa ei voi voittaa, jos eivät taistelijat ole tarvittaessa valmiita uhraamaan henkensä sen puolesta.
USA:ssa on miljoonia ihmisiä, jotka mieluummin kuolevat, kuin alkavat elämään minkään maailmansosialismin alla.
Hyvä esimerkki totalitarismiin liukumisesta on trumpin kesällä allekirjoittama asetus
Presidentin asetus antaa mahdollisuuden tuomita maksimirangaistukseen hallituksen omaisuuden turmelemisesta. Liittovaltion lain mukaan maksimirangaistus on kymmenen vuotta vankeutta.

– Minulla oli juuri etuoikeus allekirjoittaa erittäin voimakas presidentin asetus, joka suojelee amerikkalaisia monumentteja, muistomerkkejä ja patsaita, ja taistelee viimeaikaista rikollista väkivaltaa vastaan. Pitkät vankilatuomiot laittomille teoille mahtavaa maatamme vastaan! Trump kirjoitti Twitterissä kesäkuussa.
Tuohan on kuin suoraan kiinasta tai pohjois-koreasta, vaikka en tosi tuota nyt aivan turhana asetuksena pidäkään, tuon asetuksen mukaanhan näitä kongressissa riehuneita odottaa ihan kunnon vankeustuomiot
I just had the privilege of signing a very strong Executive Order protecting American Monuments, Memorials, and Statues - and combatting recent Criminal Violence. Long prison terms for these lawless acts against our Great Country! @Donald J. Trump (@realDonaldTrump)
tuosta "anti white state" kuvasta niin siinä olevalta naiselta puuttuu iso reppu ja poliisilta riistetty mellakkavisiiri.
Sotaa ei voi voittaa, jos eivät taistelijat ole tarvittaessa valmiita uhraamaan henkensä sen puolesta.
Aivan oikein, sodassa vaan harvoin syytetään vastapuolta siitä että he ovat ampuneet torjuessaan hyökkäystä.
takka
Frank Drebin
Viestit: 385
Liittynyt: Ma Elo 01, 2016 8:54 pm

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja takka »

Lopulta Trump petti sitten uskollisimmat kannattajansa, nekin jotka tunkeutuivat parlamenttirakennukseen. Äijälle tuli hätä käteen, kun alkoi näyttää siltä, että hän olisi Yhdysvaltain ensimmäinen presidentti, joka on saanut impeachment-syytteen kahdesti tai että hänet sysättäiin virasta mielisairauden perusteella.

Trump myönsi twitter-puheessaan, että kaikki lailliset väylät on käyty vaalien laillisuuden selvittämiseksi ja että nyt keskitytään rauhanomaiseen vallanvaihtoon. Trump tapatti yhden kannattajansa ja yhden poliisin, mutta kun oma asema alkoi käydä tukalaksi, ääni kellossa muuttui.

Tuskin koskaan aiemmin on nähty noin säälittävää esitystä.

Toki maailman tappiin asti riittää niitä, joiden henkinen kapasiteetti ei riitä näkemään miehen petollisuutta, hulluutta ja valheellisuutta. Kuka tietää, vaikkapa surmansa saaneen rähinöitsijän perheessa vielä uskotaan Trumpin toiseen kauteen, vaikka messias itse on jo hylännyt opetuslapsensa.
Knalaya
Susikoski
Viestit: 39
Liittynyt: La Marras 14, 2020 10:56 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja Knalaya »

Varsinainen kannattajiensa sankari tuo Trump, käänsi välittömästi selkänsä kannattajilleen kun alkoi pelottamaan itseensä kohdistuvat syytteet :lol:
– Haluan aloittaa nostamalla esille hirvittävän hyökkäyksen Yhdysvaltain kongressitalolle. Kuten muutkin amerikkalaiset, olen raivoissani väkivaltaisuuksista, laittomuuksista ja sekasorrosta.

– Valjastin välittömästi kansalliskaartin ja liittovaltion lainvalvonnan turvaamaan rakennuksen ja karkottamaan tunkeilijat. Yhdysvallat on, ja täytyy tulevaisuudessakin olla, lain ja järjestyksen kansakunta.

– Mielenosoittajat, jotka tunkeutuivat kongressiin, ovat saastuttaneet Yhdysvaltain demokratian pyhimmän. Te, jotka otitte osaa väkivaltaisuuksiin ja tuhoamiseen, ette edusta maatamme. Ne, jotka rikkoivat lakia, saavat maksaa.

– Olemme juuri käyneet läpi tiukan vaalitaistelun ja tunteet ovat pinnassa. Nyt tunteiden täytyy jäähtyä. Meidän täytyy päästä eteenpäin ja alkaa toimia Yhdysvaltojen hyväksi.

– Minun kampanjani käytti kaikki lailliset tiet sen varmistamiseksi, että vaalitulos oli oikea. Minun ainoa tavoitteeni oli varmistaa vaalien rehellisyys. Niin menettelemällä taistelin Yhdysvaltain demokratian puolustamiseksi.

– Uskon yhä, että meidän olisi syytä uudistaa vaaleihin liittyvää lainsäädäntöämme siltä osin, että kaikkien äänestäjien henkilöllisyys olisi varmennettavissa.

– Nyt kongressi on vahvistanut tuloksen ja valta vaihtuu tammikuun 20. päivänä. Nyt keskityn siihen, että vallanvaihto tulee tapahtumaan rauhallisesti ja kitkattomasti, Trump totesi videoviestissään.

TRUMP vetosi kannattajiinsa, jotta nämä hyväksyisivät vaalituloksen ja vallan vaihtumisen.
lainausta lyhennelty sisältöä muuttamatta
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007726252.html

Näin sitä takki kääntyi, ja vaalitappiokin tuli melko selkeästi myönnettyä, vaalivilppisyytöksetkin olivatkin vain Trumpin tapa varmistua siitä että vaalitulos oli oikea.
Tuo huomioiden olisi täälläkin jo viimeistenkin aika lopettaa urputtaminen ja määkiminen varastetuista vaaleista, Trump on puhunut ja tappionsa myöntänyt ja nyt ei muuta kuin leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4667
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja dazu »

Marokon Kauhu kirjoitti: Pe Tammi 08, 2021 10:24 amYkkösvaihtoehto tulee nyt kyseeseen, kun ovat "äänestäneet" valtaan koko ajan marxismia päin liukuvat "demokraatit".
Tämä tulee päätymään totalitarismiin.
Marokon Kauhu kirjoitti: Pe Tammi 08, 2021 10:24 amSamaa on tarjolla eurooppaankin:
Meidät ajetaan yhä ahtaammalle, ja vain maksumiehen ja monikulttuurisen EU-sosialismin alla elävän orjan paikka on tarjolla.
Vaihtoehtona on "Trumpismi":
Marokon Kauhu kirjoitti: Pe Tammi 08, 2021 10:24 amSotaa ei voi voittaa, jos eivät taistelijat ole tarvittaessa valmiita uhraamaan henkensä sen puolesta.
USA:ssa on miljoonia ihmisiä, jotka mieluummin kuolevat, kuin alkavat elämään minkään maailmansosialismin alla.[/b]
Jees, tätä tämä Trumputtaminen on... Kaikkien on pakko olla valmiita kuolemaan Trumpin puolesta myös Suomessa, tai muuten kommunistit ottavat vallan. Muita vaihtoehtoja ei ole. Kuulostaa joltain SS:n propagandajulisteelta.
Sinänsä hauskaa, että ihan, kuin tuo olisi jotenkin hyvä vaihtoehto yhtään millekään, tuo Trumpin kannattaminen, tai etenkään hänen puolesta kuoleminen. Totalitarismiltahan tällaiset palopuheet haiskahtavat, vaikka niissä kovasti uhataan sillä totalitarismilla, ellei sitä omaa totalitarismia kannateta.

Marokon Kauhu kirjoitti: Pe Tammi 08, 2021 10:24 amNyt ollaan länsimaiden subversiossa tuossa kakkoskohdassa:
Erot ja jakautuneisuus ovat niin jyrkkiä, että demokratia ei enää toimi.
Ei ole enää mitään rauhanomaisen ratkaisun tietä tarjolla.
Näin se menee Putinin ja KGP:n unelmissa.

Nyt olisi aika vetää Trump sähkötuoliin, koska hän aiheutti näiden ihmisten kuoleman siellä Capitol Hillillä ja pyrkii vetäytymään vastuusta.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
Avatar
nipsunapsu
Axel Foley
Viestit: 2018
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 3:29 pm

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja nipsunapsu »

dazu kirjoitti: Pe Tammi 08, 2021 10:33 am ...
nipsunapsu kirjoitti: Pe Tammi 08, 2021 8:41 amJaa, miksi ihmeessä ihmiset ovat sitten mellakoineet, polttaneet, tappanneet ja aiheuttanut kaikenmaailman hämminkiä yli puoli vuotta näiden tapausten takia? Ei se kovin vaikeaa tunnu olevan murhiksi niitä tapauksia kääntää...
Sinun mielestäsi tämä kongressiin tunkeutuminen aseiden kanssa on uhkaavuudeltaan verrattavissa esim. siihen tapaukseen, jossa poliisi ampui yöpaita päällä omassa pihassaan poliisipartiota lähestyneen naisen, joka oli soittanut poliisin paikalle murron tms. takia ja tuli kertomaan poliisille tilanteesta? Monet noista lakupekkojen ampumisista ovat olleet samaa tasoa, kuin yöpaita päällä ammutun naisen tapaus, eli mitään uhkaa ei ole poliisiin kohdistunut. Sitä on nähty iät ajat, että poliisilla on ollut liipasinsormi herkässä noiden tummaihoisten kanssa, eikä se ole mikään keksitty juttu, eikä kyse ole salaliitosta, jos sellaisesta puhutaan.
Kyse ei ole myöskään mistään vastakkainasettelusta, että pitää olla joko Trumpin puolella, tai muutoin on BLM:n puolella. Itse en ole kummankaan puolella. Molemmissa ilmiöissä on kyse ISIS:n rinnastettavissa olevasta mölysakista. Myös rinnastus joukkomurhien kopioilmiöön on varsin korrekti.
...
Älä nyt vedä irti kontekstista näitä ja ala illuminati-saatananpalvontaa tuputtamaan tähän, mikä liittyi letkautukseen anaalipenalta:
nipsunapsu kirjoitti: Pe Tammi 08, 2021 7:54 am
Penaalipena kirjoitti: Pe Tammi 08, 2021 12:30 am Myös termin "murha" käyttäminen tilanteessa, jossa työnsä puolesta tilaa turvaava henkilö ampuu tilaan tunkeutuvaa henkilöä, on luvalla sanoen hieman lapsellista.
Olen ollut tismalleen samaa mieltä tässä, joka kerta kun joku neekeri on hyökännyt aseen kanssa poliisia kohti ja kuollut poliisin jouduttua ampumaan tätä neggeriä. Ilmeisesti kyseessä on kumminkin ollut raizismstinen murha.
nipsunapsu kirjoitti: Pe Tammi 08, 2021 8:41 am
Penaalipena kirjoitti: Pe Tammi 08, 2021 8:30 am ^ Kyllä se näin on. Jos poliisi työtehtävässään joutuu tilanteeseen, jossa uhkaavasti käyttäytyvä henkilö kuolee, niin vaikea sitä on murhaksi kääntää.
Jaa, miksi ihmeessä ihmiset ovat sitten mellakoineet, polttaneet, tappanneet ja aiheuttanut kaikenmaailman hämminkiä yli puoli vuotta näiden tapausten takia? Ei se kovin vaikeaa tunnu olevan murhiksi niitä tapauksia kääntää...
Viimeksi muokannut nipsunapsu, Pe Tammi 08, 2021 12:08 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Unfit for the Future: The Need for Moral Enhancement
https://academic.oup.com/book/12206
🧐
Avatar
Virdon
Sherlock John Holmes
Viestit: 8134
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja Virdon »

"Minun kampanjani käytti kaikki lailliset tiet sen varmistamiseksi, että vaalitulos oli oikea."

Että tämmöiseksi se jumalaton kohkaaminen vaikka minkälaisesta vaalivilpistä ja vääryydestä sitten kulahtikin. :lol: Vertakin jo vuokseen vuodatettiin, mutta merkitseekö tämä nyt sitäkin ettei enää pääse Rudy Giuliania näkemään ja kuulemaan hiusväriään vuodattamassa Trumpinsa puolesta. :(

No, nyt kun Donaltti ei vaikuta rakastavan sitäkään viikingin ja luolamiehen sekasikiötä muunmuassa, niin toivottavasti nämä tuuliviiri-Trumpinsa puolesta meuhkanneet voivat miettiä syviä nytten jotta kannattiko kun nyt tulivat vielä suuren johtajansa tuomitsemiksikin.

Donaltti varmaan keskittyykin nyt "make my great ass clean again" -hätätilaansa ja toivottavasti hyvinkin huonolla tuloksella.
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.
Avatar
Penaalipena
Martin Riggs
Viestit: 637
Liittynyt: La Kesä 06, 2020 9:28 pm

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja Penaalipena »

Gulliaanillekin jäi tästä prosessista käteen pellen maine ikiajoiksi ja muutama paketti hiusväriä.
Ryssätrolli on saastainen olento, jota siviilien kärsimys naurattaa.
jhou
Perry Mason
Viestit: 3842
Liittynyt: Ti Maalis 31, 2015 3:09 pm

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja jhou »

Jos tuo mellakka oli honey trap, niin sen kyllä asetti itse suurvisiiri Trump. Ensin yllyttää kannattajansa sinne ja sen jälkeen työntää henkiin jääneet bussin alle, ovatkin kuulemma terroristeja. Miten alas voi vajota? Toope on ainoan presidenttikautensa velkaa mm. juuri noille ihmisille, jotka kuolivat. Nyt heistä ei ole enää hyötyä vanhalle pussy grabberille, joten siitä vaan laidan yli.

Vedän aiempia sanojani takaisin, voi olla että Trump juuri tahtomattaan pelasti republikaanisen puolueen kahtiajaolta. Pitää olla tosi hc kannattaja, että tämän arvottoman näytelmän jälkeen lähtee vielä narsistin kelkkaan. Ei taida tulla ihan 70 miljoonaa jäsentä Trumpin lahkon puolueeseen.

Oliko maigreeni joka tuossa aiemmin kyseli, että miten Babbittin ampuminen poikkeaa BLM-tapahtumista. No, siten että Babbitt ei ollut raudoissa, hallintaotteessa maassa eikä häntä tapettu hitaasti hapensaanti estämällä. Hitaudella on tässä merkitystä siksi, että Floydin tappaneella poliisilla oli minuuttitolkulla aikaa rauhassa harkita muita toimintatapoja. Mutta ei sitten vaan jaksanut kiinnostaa.
Hyvin suunniteltu on edelleenkin tekemättä.
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4667
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja dazu »

nipsunapsu kirjoitti: Pe Tammi 08, 2021 11:30 amÄlä nyt vedä irti kontekstista näitä ja ala illuminati-saatanapalvontaa tuputtamaan tähän, mikä liittyi letkautukseen anaalipenalta:
Illuminaatti on aina ajankohtainen Trumpista puhuttaessa:
jhou kirjoitti: Pe Tammi 08, 2021 12:04 pmJos tuo mellakka oli honey trap, niin sen kyllä asetti itse suurvisiiri Trump. Ensin yllyttää kannattajansa sinne ja sen jälkeen työntää henkiin jääneet bussin alle, ovatkin kuulemma terroristeja. Miten alas voi vajota? Toope on ainoan presidenttikautensa velkaa mm. juuri noille ihmisille, jotka kuolivat. Nyt heistä ei ole enää hyötyä vanhalle pussy grabberille, joten siitä vaan laidan yli.
Vapaamuurarijärjestelmässä 33 tasolla, eli pyramidin huipulle päässeille paljastetaan, että he olivat kaiken aikaa seuranneet Luciferia. Tässä kongressin valtauksessa kävi juuri niin, eli nämä kongressiin hyökänneet kannattajat pääsivät tavallaan 33 tasolle siinä, kun Trump käänsi heille selkänsä ja hylkäsi heidät. Kyse on ollut kaiken aikaa täysin laskelmoidusta näytelmästä. Nyt nämä selkäänpuukotetut kannattajat ovat niin sanotusti Horuksen kaikkinäkevässä silmässä. Nyt he tietävät, mitä jokaisen sosiaalisen hierarkian huipulla on odottamassa.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11385
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja URSA »

Trump lakkasi rakastamasta "patriootteja" kun sai tietää patsaita töhrityn? Ei sentään, ukko pakoilee vastuutaan.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tal ... #gs.q1xaii
Tällaisen hävityksen Trumpin kannattajat jättivät kongressitaloon: Patsaita töhrittiin, arkaluontoiset asiakirjat levitettiin

MTV Uutiset JULKAISTU 2 TUNTIA SITTEN

Keskiviikkona tapahtuneet levottomuudet Yhdysvaltojen Washingtonissa jättivät karut jäljet kongressirakennuksen tiloihin.

Paikalta kuvattu videomateriaali osoittaa, että viisikerroksisen rakennuksen ikkunoita ja huonekaluja rikottiin, toimistotiloja sotkettiin ja veistoksia tuhrittiin.

Videolta on esimerkiksi nähtävissä, kuinka Yhdysvaltain 12. presidentin Zachary Taylorin patsas on töhritty punaisella värillä.

Talon käytävillä lojui aikaisin torstaiaamuna myös paljon Trumpin kannattajien rekvisiittaa, kuten lippuja, kylttejä ja plagaatteja.

Katso yläpuolelta löytyvältä videolta, minkälainen sotku Yhdysvaltain demokratian ytimessä odotti.
Pelästyikö Trump tulevansa liitetyksi poliisin murhaan, koska oli kehottanut marssimaan kongressiin?
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/yks ... #gs.q1x859
Yksi poliisi kuollut Washingtonin mellakoissa, kuolleita nyt yhteensä viisi

MTV Uutiset

Trump asteli median eteen: "Ainoa tavoite oli varmistaa vaalien rehellisyys"

JULKAISTU 3 TUNTIA SITTEN (PÄIVITETTY 2 TUNTIA SITTEN)

Yhdysvalloissa yksi kongressin poliiseista on kuollut vammoihin, joita hän sai keskiviikon mellakassa, jossa presidentti Donald Trumpin kannattajat tunkeutuivat kongressin rakennukseen pääkaupunki Washington D.C:ssä.

Kongressin poliisi tiedotti asiasta sivuillaan.

Poliisin kerrotaan loukkaantuneen virantoimituksessa, kun hän otti yhteen mellakoitsijoiden kanssa. Yhteenoton jälkeen hän oli palannut kongressin poliisin tiloihin, jossa hän oli tuupertunut. Mies kuljetettiin läheiseen sairaalaan, jossa hän kuoli myöhemmin vammoihinsa torstai-iltana paikallista aikaa.

Mellakoiden seurauksena on nyt kuollut yhteensä viisi ihmistä. Yksi kuolleista oli 35-vuotias nainen, jota poliisi ampui väkijoukon tunkeuduttua kongressirakennukseen. Haavoittunut nainen kuljetettiin sairaalaan, missä hän kuoli vammoihinsa.

Asettaan käyttänyt poliisi on asetettu virkavapaalle ja hänen poliisivaltuutuksensa on erotettu määräajaksi, kunnes tutkinta tapauksesta suoritetaan loppuun.

Lisäksi 55-vuotias mies kuoli perheensä julkaiseman lausunnon mukaan sydänkohtaukseen mellakan aikana, kertovat CNN ja NBC News. Kahden muun uhrin kuolinsyistä ei ole kerrottu tarkemmin.

Kongressitalon mellakoissa loukkaantui yli 50 poliisia, kertoi paikallinen poliisipäällikkö Steven Sund lausunnossaan eilen. Useat poliiseista loukkaantuivat vakavasti ja ovat sairaalahoidossa.
Hyvä juttu kun lopultakin trumpistit alkavat ymmärtää, ettei ukko välitä muista kuin itsestään. Eiköhän siitä ala järkiintyminen ja paluu maltillisempiin republikaaneihin.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mtv ... #gs.q1x3c5
MTV Washingtonissa: Kannattajat pettyivät, kun Trump myönsi ettei hän ole seuraava presidentti – pehmentyneelle linjalle on selkeä syy

MTV Uutiset JULKAISTU TUNTI SITTEN

Donald Trump myönsi viimein julkisesti, ettei hän ole seuraava presidentti. Sitä hän ei kuitenkaan sanonut suoraan, että hän olisi hävinnyt vaalit.

Yhdysvaltain väistyvä presidentti Donald Trump vakuuttaa Twitterissä julkaistulla videolla keskittyvänsä nyt sujuvan vallanvaihdon turvaamiseen.

Trumpin mukaan nyt tarvitaan sovinnontekoa ja yhteistyötä.

Toisin kuin vielä eilen, Trump tuomitsi mellakoitsijoiden hyökkäyksen kongressiin, ja vakuutti, että lakia rikkoneet saavat maksaa teoistaan.

– Väkivaltaan ja tuhoamiseen syyllistyneet, te ette edusta maatamme, hän sanoi.

– Lakia rikkoneet joutuvat maksamaan teoistaan.

Ei sanonut suoraan hävinneensä

Trump myönsi videopuheessaan myös ensimmäistä kertaa, että hän ei ole seuraava presidentti ja vetosi kannattajiinsa, että nämä hyväksyisivät vaalituloksen.

MTV Uutisten Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo, että tämä oli pettymys Trumpin kannattajille.

– Se on kuitenkin tärkeää panna merkille, että Trump ei missään vaiheessa sanonut suoraan, että hän on hävinnyt vaalit eikä onnitellut Joe Bidenia voitosta. Mutta hän lupasi kuitenkin rauhanomaisen vallansiirron, ja totta kai täällä sitä nyt kovasti toivotaan, että se pitää paikkaansa, Karppinen kertoi tunnelmista Washingtonissa.

Karppisen mukaan Trumpin puheille on syynsä.

– Se, miksi Trump nyt ikään kuin hieman pehmensi tuosta eilisestä linjaansa, johtuu siitä, että aika moni hänen kabinetistaan on eronnut tämän mellakoinnin vuoksi ja nyt Valkoisesta talosta kerrotaan, että lisää avustajia on uhannut erota, ellei Trump tee jotain.

Useat eronneet


Useat Trumpin avustajat ovat eronneet eilisen tapahtumien jälkeen. Heidän joukossaan ovat muun muassa entinen Valkoisen talon kansliapäällikkö ja nykyinen Pohjois-Irlannin erityisedustaja Mick Mulvaney, kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Matt Pottinger, Valkoisen talon juhlista ja sosiaalisista tapahtumista vastaava sihteeri Anna Cristina Niceta, Trumpin vaimon Melanian edustaja Stephanie Grisham sekä Valkoisen talon lehdistösihteeri Sarah Matthews.

Lisäksi Yhdysvaltojen opetusministeri Betsy DeVos on ilmoittanut eroavansa tehtävästään. Hän sanoi erokirjeessään, että presidentti oli yllyttänyt lausunnollaan kannattajiaan väkivaltaan.

Aiemmin torstai-iltana Suomen aikaa liikenneministeri Elaine Chao ilmoitti erostaan. Chaon mukaan mellakka oli traumaattinen kokemus, joka olisi ollut täysin vältettävissä. Chao kertoo tapahtumien vaivanneen häntä tavalla, jota hän ei voi enää ohittaa.
Vaikka ministereillä ja avustajilla olisi ollut enää alle kaksi viikkoa virka hallinnossa, eroamisilla on suuri merkitys. Eronneet osoittavat Trumpin syyllisyyteen tapahtumiin, ja Trump haluaa mieluummin yrittää lakaista koko jutun vain vähin äänin maton alle.

Tunkeutujilta oli näköjään aseita mukana. Mikä muu tuossa lipputangon kärjessä on kuin terävä keihäänkärki.
Kuva
Avatar
nipsunapsu
Axel Foley
Viestit: 2018
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 3:29 pm

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja nipsunapsu »

Virdon kirjoitti: Pe Tammi 08, 2021 9:25 am Hyökkääjät saivat näköjään yhden poliisinkin hengettömäksi.
Anaalipena saattaa olla tästä eri mieltä, ukko kyykähti kumminkin jälkikäteen, palattuaan jo tuolta "vallankaappaus" hoodeilta...(pitäisi kysyä itse anaalipenalta, mutta nämä tietyt kirjoittelijat ovat aina hiljaa, kun heiltä kysytään ihan legit kysymyksiä. Kuten: Miten he ajattelivat tuon "vallan anastuksen" ylipäätään olevan mahdollista joukon tunkeudettua kongressiin...ilmeisesti tässä on kyse jostain samantyyppisestä käsityksestä tuon "murha" määritelmän kanssa...siis kääntäen...) tiedä sitten mihin, saattoihan sillä olla vaikka corona, tulihan tuolta Kiinan maastakin yksi jos toinen videonpätkä missä porukkaa lähti suorilta jaloin kylmäksi Kiinan vinkuyskään. Noh, sen kuulee sitten aikanaan mihin kylmeni... :roll:
Virdon kirjoitti: Pe Tammi 08, 2021 9:25 am Mitä tulee siiihen ammuttuun naiseen niin, mitäs läksi. Omasta hengestään siinä on vastuussa jos Capitolille väkivalloin on ikkunan kautta rynnimässä. Puolustajat eivät varsinaisia aikeita tienneet ja sisällä oli kuitenkin ihmisiä puolustettavana.
Näin nimenomaan. Nappi ohimoon suoraan ja kyselemättä, päähänhän tuo poliisisetä tähtäsikin, eikä "center mass" lippaan tyhjennystä, niin kuin on opetettu...tyhmää sekin toki olisi ollut tuon ihmismäärän keskelle lipsauttaa lippaallinen, kun tuo sihti oli mikä oli. Propsit kyllä siitä. Ettei vain kompensoitu sitä rekyyliä hieman liikaa (ja ennakkoon). Normisti kun tuon harjoittelu tapahtuu hieman pidemmältä matkalta... - Jos näin, silloinhan luoti lyhyemmältä matkalta löytää tiensä juuri kurkuun / kaulaan / niskaan / suuhun / nenään, vaikka tarkoitus oli suorittaa ns. "niskalaukaus" - luoti ja kylmäksi. Onnistuihan tämä kumminkin, vaikkei ohimoon uponnutkaan.

Olkoon miten on. Ihan valintakysymyksiähän nämä on uhrille. Mitäs läksi, näin olen jokaisen kohdalla ajatellut.

Fuck around and find out. - näinhän tuo sanonta tuolla päin menee, ihan istuva biisikin tästä on tehty nimeltä Kenosha Kid
Virdon kirjoitti: Pe Tammi 08, 2021 9:25 am Donaltti on taasen kääntynyt kuin tuuliviiri tuulen suuntaan. Nyt hän on ulostautunut asiassa tuomitsemaan rakennukseen hyökkääjät ja maksamaankin näiden kuulemma pitäisi joutua. Kaiken aiemman mellakan aikaisen rakastamisen jäljiltä ei vaan oikein uskottava maku jäänyt Trumpin "tuomitsemisesta".
Siis jossain välissä Trump on ollut sillä kannalla, että tuonne rakennukseen tulisikin mennä paskomaan paikkoja? Mistähän sellainen "mielikuva" on peräisin...Ukkohan tuomitsi koko homman siltä seisomalta kun tilanne eskaloitui...ei nyt "jälkikäteen"...

"mellakan rakastaminen" ei taasen hirmuisesti korreloi tuon "law & order" hokeman kanssa, mitä on huudellut tasaisin väliajoin sitten Fentalyyni Georgen. Kuten tälläkin kertaa manasi samanmoisen asian...law & order, go home with love & in peace jne...

Sanomattakin selvää, että tuo on vain Illuminatin kepposia. Perkeleet kun kerkiää joka paikkaan...
Unfit for the Future: The Need for Moral Enhancement
https://academic.oup.com/book/12206
🧐
Avatar
Tarkastaja Levisi
Angus MacGyver
Viestit: 6675
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Ei nämä MAGA-porukat Capitol Hilliin hassuttelemaan tunkeutuneet.

https://yle.fi/uutiset/3-11727713

Kun tuleva presidentti Joe Biden puhui torstaina kongressille marssineista Trumpin kannattajista, hän kutsui ryhmää kotimaisiksi terroristeiksi, kapinallisiksi ja roistoiksi.

Bidenin puheenvuoro oli merkittävä monesta eri syystä. Ensinnäkin, eron tekeminen mielenosoittajien ja kapinallisten välillä on demokratiassa tärkeää.

Oikeus mielenilmauksiin on oleellinen osa demokratiaa. Rauhallisen vallanvaihdoksen estäminen taas on yksi demokratian suurimmista uhista.

===

Richard "Bigo" Barnettillakin hymy hyytyy, kun vankilatuomiota luetaan. Kirjeen varastamisesta saattaa siitäkin seurata 20 vuoden vankilatuomio.
Bigo-hellittelynimi tulee lienee sanasta bigot, joka suomeksi kiihkoilijaa ja fanaatikkoa tarkoittava termi.

https://nypost.com/2021/01/06/richard-b ... is-office/

Viides kuolonuhri mellakoissa on muuten yksi Capitol Hilliä puolustaneista poliiseista, joten poliisimurhasta kyse.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.
takka
Frank Drebin
Viestit: 385
Liittynyt: Ma Elo 01, 2016 8:54 pm

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja takka »

jhou kirjoitti: Pe Tammi 08, 2021 12:04 pm
Vedän aiempia sanojani takaisin, voi olla että Trump juuri tahtomattaan pelasti republikaanisen puolueen kahtiajaolta. Pitää olla tosi hc kannattaja, että tämän arvottoman näytelmän jälkeen lähtee vielä narsistin kelkkaan. Ei taida tulla ihan 70 miljoonaa jäsentä Trumpin lahkon puolueeseen.
Tämä on keskeinen kysymys Yhdysvaltain politiikassa. Seuraaviin vaaleihin on aikaa enää vajaat kaksi vuotta. Ensin yrittivät pelastautua Trumpin poliittiset avustajat, virkamiehet, ministerit ym, ja lopulta Trump yrittää pelastaa myös itsensä omalta itseltään. Tämä tapahtui eilisessä puheessa, jolla parlamentin valtaajat ja kannattajat työnnettiin bussin alle.

Jäljellä on jokunen kiilusilmä, kuten Texasin Ted Cruz, joka kuvittelee että kannattamalla Trumpia nyt, voi pelastaa oman poliittisen tulevaisuutensa ja päästä vaikkapa Trumpiksi Trumpin paikalle neljän vuoden kuluttua.

Voi tosiaankin olla, että räyhäporukkaa lukuunottamatta GOP vain lujittuu Trumpin toiminnan seurauksena, mutta jos näin käy Trumpilla ja hänen perheellään ei ole sijaa siinä puolueessa. Kukaan ei halua ottaa poliittista vastuuta poliisin murhasta ja vallankaappausyrityksestä.
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11385
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja URSA »

Voiko Trump saada syytteen siitä ettei suostunut kutsumaan kansalliskaartia apuun?

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007726197.html
Näin Trump vietti kohtalokkaan päivän – välit Mike Penceen menivät niin pahasti, ettei kaksikko puhu toisilleen ehkä koskaan

Trump kääntyi julkisesti varapresidenttiään vastaan ja oli eri medioiden mukaan haluton puuttumaan kannattajiensa toimintaan.

Kun mellakoitsijat rikkoivat ikkunoita ja valtasivat Yhdysvaltain kongressin ikonista päärakennusta Washington DC:ssä keskiviikkona, presidentti Donald Trump ei tehnyt mitään.

Usean yhdysvaltalaismedian mukaan Trump vaikutti haluttomalta puuttumaan kannattajiensa toimintaan. Mediat pohjaavat tietonsa nimettöminä esiintyneiden lähteiden kertomuksiin.

Presidentin kannattajat hyökkäsivät kongressiin keskiviikkona keskiviikkoiltana Suomen aikaa. Syntyneissä levottomuuksissa kuoli neljä henkilöä.

Levottomuudet alkoivat sen jälkeen, kun Trump kehotti kannattajiaan marssimaan kongressitalolle, jossa laskettiin Yhdysvaltain presidentinvaalien valitsijamiesääniä. Paikalle päästyään kannattajat tunkeutuivat sisälle kongressitaloon.

Washington Postin haastatteleman nimettömän lähteen mukaan Trump halusi, että hänen kannattajansa protestoivat äänekkäästi kongressitalon ulkopuolella. Sen sijaan lähteen mukaan suunnitelmiin ei kuulunut kongressitaloon hyökkääminen.

TRUMP oli ääntenlaskentaa edeltäneiden viikkojen kehottanut kannattajiaan saapumaan Washingtoniin osoittamaan mieltä väitettyä vaalivilppiä vastaan.

Washington Postin mukaan moni Trumpin neuvonantaja oli etukäteen huolissaan presidentin aikeista puhua mielenosoituksessa. Neuvonantajat pelkäsivät, että Trumpin esiintyminen voisi yllyttää kannattajia väkivaltaisuuksiin.

Puheessaan Trump toisteli samoja väitteitä vaalivilpistä kuin aiemminkin, sanoi, että ei aio koskaan myöntää tappiotaan ja kehotti republikaaneja jatkamaan taistelua vaaleista.

– Me emme koskaan luovuta, hän sanoi kannattajakunnalleen.

Puheessaan Trump sanoi myös marssivansa heidän kanssaan kongressitalolle. Lopulta Trump palasi kuitenkin Valkoiseen taloon seuraamaan tapahtumien kehittymistä.

New York Timesin mukaan Trump linnoittautui puheen jälkeen työhuoneeseensa. Trump kertoi myös avustajilleen olevansa iloinen, että Georgian osavaltion senaattorit David Perdue ja Kelly Loeffler eivät voittaneet senaatin vaaleissa. Trumpin mukaan Perdue ja Loeffler eivät tehneet tarpeeksi auttaakseen häntä vaalivoittoon.

Bloombergille puhuneen lähteen mukaan Trump oli tyytyväinen tilanteen kehittymiseen, mikä huolestutti hänen henkilökuntaansa.

Bloombergin mukaan Trump puhui ennen puhettaan varapresidentti Mike Pencen kanssa puhelimessa. Puhelussa Trump kehotti Penceä hylkäämään osan vaalit voittaneen Joe Bidenin äänistä. Pence yritti puolestaan selittää Trumpille, että hän ei voi puuttua osavaltioiden vaalituloksiin.

Jo keskiviikkoaamuna Trump twiittasi, että Pencen tarvitsee vain lähettää äänet takaisin osavaltioihin. Hän toisteli väitettä myös puheessaan.

– Tee se, Mike, nyt on aika äärimmäiselle rohkeudelle, presidentti twiittasi aamulla.

Trumpin puheen aikana Pence julkaisi kirjeen, jossa hän kertoi, ettei hänellä ole valtuuksia päättää, mitkä äänet lasketaan.

NEW YORK TIMESIN toimittaja Maggie Haberman twiittasi, että Trump oli ollut vihainen Pencelle jo usean päivän ajan. Habermanin mukaan aiemmin Trump oli säästänyt lojaalina pitämänsä Pencen huonolta kohtelulta.

New York Timesin mukaan Trump syytti Pencen kansliapäällikkö Marc Shortia varapresidentin kyvyttömyydestä toimia asiassa. Trump kertoi myöhemmin, että Short ei ole tervetullut Valkoiseen taloon.

Lähipiirin mukaan myös varapresidentti Pence oli vihainen Trumpille.

– Olen tuntenut Mike Pencen pitkään. En ole koskaan nähnyt häntä niin vihaisena, kuin hän oli tänään, republikaanisenaattori Jim Inhofe sanoi Tulsa World -sanomalehdelle keskiviikkona.

Nimetön lähde hallinnon sisällä arvioi uutistoimisto Reutersille, että presidentin ja varapresidentin välit ovat niin huonot, ettei kaksikko välttämättä puhu toisilleen enää koskaan.

CNN:n mukaan keskiviikon aikana useat presidentin neuvonantajat olivat vihaisia, koska presidentti ei tehnyt enempää estääkseen tapahtumia kongressitalolla.

– Hän ei halua, CNN:lle nimettömänä puhunut neuvonantaja sanoi.

Habermanille puhuneen nimettömän lähteen mukaan Trumpille oli lähes mahdotonta puhua keskiviikon aikana.

Bloombergin mukaan kesti 45 minuuttia ennen kuin presidentti saatiin suostuteltua lähettämään twiitti, jossa kehotetaan mellakoitsijoita pidättäytymään väkivallan käyttämisestä. Trump ei kuitenkaan vielä pyytänyt kannattajiaan lähtemään kotiin tai tuominnut väkivaltaisuuksia, joissa oli kuollut jo yksi ihminen.

Myöhemmin Valkoisen talon kansliapäällikkö Mark Meadows ja presidentin tytär ja neuvonantaja Ivanka Trump onnistuivat suostuttelemaan presidentin julkaisemaan videon, jossa hän sanoi kannattajilleen, että on aika lähteä kotiin. Videolla presidentti Trump toisti myös väitteitä, joiden mukaan vaalit varastettiin häneltä.

Videon lopuksi hän sanoi kannattajilleen rakastavansa heitä.

Twitter poisti Facebookin tavoin videon myöhemmin ja jäädytti Trumpin tilin 12 tunniksi.

JO aiemmin useat republikaanit ja demokraatit olivat vaatineet Trumpia tuomitsemaan väkivallan ja kehottamaan ihmisiä lähtemään kotiin. Useat poliitikot kummastakin suuresta puolueesta tuomitsivat Trumpin kannattajien toimet nopeasti. Esimerkiksi tuleva presidentti Joe Biden piti puheen, jossa kehotti Trumpia puhumaan kannattajilleen.

Sen lisäksi, että Trump kieltäytyi tuomitsemasta väkivaltaa, New York Timesin mukaan Trump kieltäytyi kutsumasta kansalliskaartia apuun. Lopulta luvan kansalliskaartin käyttämiseen antoi varapresidentti Pence, joka oli neuvotellut asiasta puolustusministeri Christopher Millerin kanssa.
Avatar
Tarkastaja Levisi
Angus MacGyver
Viestit: 6675
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Ei ole kaikki Trumpin kannattajat köyhiä ja kipeitä.
Tämä Jenna Ryan Teksasista lensi Washingtoniin yksityiskoneella kaverinsa kanssa voidakseen 'hyökätä Capitoliin'.
Kiväärikin oli mukana.
Somepäivityksessään lupasi, kuinka kyseessä on 'sodan alkusoitto'.

https://newyorknewstimes.com/a-texas-wo ... tol/73175/

A Texas woman flew to Washington DC on a private jet to “attack the Capitol”


On the morning of the riot, Ryan live-streamed a walk to Capitol Hill. “All these working class people take a break … we flew here for freedom. They are trying to steal elections, they are trying to steal everything.”

Trump supporters are also tagged with multiple photos on Facebook, and she can be seen holding a rifle with a big smile on her face.

She kept walking. “We people are angry … we were flying in a private jet. God wanted us here today. Trump is my president.”

“This is a prelude to war,” exclaimed Ryan.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.
Vastaa Viestiin