Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattiin raa´asti

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Svimba
Neuvoja-Jack
Viestit: 568
Liittynyt: Pe Maalis 30, 2018 4:54 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Svimba »

Mä olen vakuuttunut, että H on lähtenyt käymään lääkärissä diabeteksen takia. Miettikää nyt: Ei kukaan 16 lähde kesken perjantai-illan juopottelun näyttämään jotain kaverin tekemää kolhua. Tuskin tällaisessa tapauksessa edes tietäis, mihin hakeutua (terveyskeskus, Mehiläinen, sairaala?). Kyllä hänelle on ollut täysin selvä ja tuttu kuvio mielessä ” käyn nopeesti hakemassa piikin, tulen kohta takas.” Hän on tiennyt, mihin hakeutua ja miten homma toimii.
Ite oon sitä mieltä että on lähtenyt hakemaan pillereitä, kun sillähän oli se pipi jalassa. Ajatellut kusettaa päivystyxessä kuinka paljon sattuu.
Sehän lähetti viestin kuinka paljon sitä vituttaa, ei varmaan saanut pilsuja, et pitää päästä hakkaa lisää.
jee, MV-LEHTI on taas hengissä!!
Tähtisade
Neuvoja-Jack
Viestit: 510
Liittynyt: To Heinä 24, 2008 5:37 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Tähtisade »

Ei ehkä uutta, mutta hyvä nämä on lisätä kaikki, niin vuosienkin päästä ovat muistuttamassa.
Ilta-Sanomat kirjoitti: Päiväkodista tutut pojat käyttivät ystävyyttä kylmäverisesti hyväkseen – tällainen on Koskelan teinimurhasta syytetty kolmikko
"Mä oon sun puolella, vakuutteli lapsuuskaveri uhrille kesken pahoinpitelyn."

KOSKELAN henkirikoksen 16-vuotias uhri oli hyväntahtoinen, syrjäänvetäytyvä ja yksinäinen poika, sanoo uhrin vanhempia edustava asianajaja Janne Nuutinen.

Niin sanotun Koskelan teinimurhan käsittely alkoi Helsingin käräjäoikeudessa keskiviikkona. Oikeudenkäyntiä seuranneita on puhuttanut se, miksi uhri palasi kerta toisensa jälkeen piinaajiensa luo.

Sataprosenttisen varmaa vastausta ei koskaan saada, mutta mahdollinen ja todennäköinenkin selitys löytyy uhrin ja syytettyjen taustasta.

Yksi syytetyistä oli ollut kuvioissa vasta vähän aikaa, mutta kaksi muuta olivat tunteneet uhrin päiväkodista saakka.

– He olivat uhrin lapsuudenystäviä, ja he olleet sieltä asti tekemisissä keskenään hyvin tiiviisti.


NUUTISEN mukaan on yhä hämärän peitossa, missä vaiheessa tavallinen kaveruussuhde muuttui väkivaltaiseksi hyväksikäyttösuhteeksi.

Oikeudessa käsiteltävästä rikoksista varhaisimmat ovat elokuulta 2020, mutta ei ole tiedossa, alkoiko kehitys jo kuinka paljon aiemmin.

Selvää on, ettei se tapahtunut äkkirysäyksellä. Syyttäjienkin näkemysten mukaan väkivalta paheni ja raaistui kerta kerralta, kunnes saavutti huippunsa 4. joulukuuta 2020.

Nuoret nimittivät sitä itse ”rankaisuleikiksi”. Ensin uhria läpsittiin avokämmenellä, myöhemmin lyötiin nyrkillä. Viimeisenä elinpäivänään uhria nöyryytettiin päälle virtsaamalla ja työntämällä papattimatto pakaroiden väliin.


NUUTINEN korostaa, että hän voi parhaimmillaankin vain spekuloida. Hän ei tiedä varmasti, mutta uskoo uhrin halunneen pitää kiinni ainoista kavereistaan, vaikka nämä olivat alkaneet kohdella häntä huonosti.

Taustalla oli kuitenkin yli kymmenen vuoden kaveruussuhde. Lapsina syytetyt kävivät usein uhrin kotona ja välillä he olivat myös uhrin vanhempien hoidettavina.

– Murrosiässä kaverit ovat erityisen tärkeitä. On oltu yhdessä, touhuttu ja kaveerattu... Missä kohtaa tulee se hetki, että myöntää itselleen, ettei enää olekaan näin?

Dynamiikkaa voi verrata lähisuhdeväkivaltaan, jossa pahoinpitelijä on esimerkiksi oma puoliso. Lähisuhdeväkivallassa teot usein voimistuvat vuosien edetessä, mutta niitä kompensoivat niin sanotut paremmat hetket, jolloin tekijä saattaa hyvitellä tekoaan eri tavoin.

Juuri nämä ”paremmat hetket” luovat toivoa paremmasta ja tekevät väkivaltaisesta suhteesta irtautumisesta hyvin vaikeaa. Uhri kokee usein häpeää tilanteestaan.

Myös Koskelan tapauksessa uhri oli välttänyt viimeiseen asti puhumasta asiasta. Nuutinen ei tiedä, oliko siinä kyse häpeästä, pelosta vai kenties molemmista.

– Hän ei kertonut tästä vanhemmilleen tai kenellekään muulle. Jos jotakin viitteitä jostain poikkeavasta on ollut, ne on kuitattu kaatumisena tai tapaturmana.


KENTIES myös Koskelan tapauksessa uhrilla oli niin sanottuja ”parempia hetkiä” lapsuudenystäviensä kanssa.

Nuutisen mukaan käräjillä läpikäydyistä todisteista on ollut jo nähtävissä se, että syytetyt manipuloivat uhria luottamaan itseensä.

Kun itkuista uhria pahoinpideltiin ja hänelle pakkojuotettiin väkevää viinaa, toinen lapsuudenystävistä käski tätä lopettamaan vastustelun:

– Suu auki nyt -- lopeta äijä, lopeta, mä oon sun puolella. Sinuna joisin tän nyt.

Nuutisen mielestä juuri syytettyjen henkilökohtainen side uhriin tekee rikoksesta monin verroin julmemman ja kylmäverisemmän.

Hän ihmettelee, missä vaiheessa heidän kykynsä myötätuntoon on korvautunut pyrkimyksellä ja tarpeella satuttaa toista. Kyse on ollut totaalisesta inhimillisyyden puutteesta.

Syyttäjän haastehakemukseen on kirjattu ylös kaikki uhrille aiheutetut vammat. Yli 560 sanaa, lähes 4 400 merkkiä. Koko litanian lukeminen vei syyttäjältä käräjillä monta minuuttia.

– Kyllä siinä mietti, että kun on tällaisia ystäviä, mihin vihamiehiä tarvitsisikaan.

Uhrin vanhemmat vaativat, että syytetyt tuomitaan 12 vuoden maksimirangaistukseen murhasta. Heidän näkemyksensä mukaan asiassa ei ole olemassa mitään lieventäviä seikkoja.

Koskelan murhakäräjät jatkuvat perjantaina. Syytetyt kiistävät murhan.

Miika Viljakainen
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007812371.html
mobiililaiteukkeli
Neuvoja-Jack
Viestit: 567
Liittynyt: Ma Tammi 05, 2015 3:05 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja mobiililaiteukkeli »

JohanPomppas kirjoitti: Pe Helmi 19, 2021 2:43 am Vähintä mitä se olisi voinut tehdä, olis ollut soittaa heti Atson vanhemmille kun poika ei palannut paikalle sillä kellon lyömällä kuin olis pitänyt - että olisko vanhemmilla mahdollisesti mitään tietoa missä poika voisi olla vai onko peräti vanhempiensa luona. Se kai olisi aika luonnollinen tapa toimia, kun perseensä ja päänsä raapimiselta joutaa jotain tekemäänkin lapsen löytymisen eteen. Mun mielestä yksi surullinen yksityiskohta tässä on vielä tää, ettei isällä ja äidillä ole ollut ees tietoa, poikansa olevan "hukassa". Viikonlopun yli eläneet ja varmaan innoissaan odotelleet maanantaille sovittua tapaamista Atson kanssa. Miten hirveä tunne sit kun poika ei tulekaan paikalle ja alkaa ottaa yhteyttä sijoitukseen asian vuoksi, ja sieltä saada tieto hänen olleen kadoksissa jo pari päivää, kun nämä ovat kuitenkin lapsensa tunteneet ja tienneet, ettei hän olisi vapaaehtoisesti kadonnut.
Kyllä vanhemmat on olleet hetimiten kartalla siitä, että poika on hukassa:

"Uhri vietti viimeiset viikkonsa sijoitettuna lastenkotiin. Tunnollisena ja tarkkana pidettyä poikaa ei lähdetty etsimään koko viikonloppuna, vaikka tämä ei palannut takaisin sijoituspaikkaansa kohtalokkaana iltana.

Vanhemmat pyysivät etsintää heti, kun poika ei saapunut sovittuun tapaamiseen seuraavana aamuna -- Häntä pidettiin tunnollisena poikana, joka saapui tapaamisiin aina ajallaan. Hänen oli määrä mennä toisen vanhempansa luo lauantai-aamuna. Vanhempi pyysi viranomaisia etsimään poikaa useita kertoja viikonlopun aikana."
https://yle.fi/uutiset/3-11778420
Oon ihan tavallinen suomalainen mies. Mä käytän harmaita housuja ja tykkään katsella kun kala syö ja syntyy renkaita.
jepulis82
Perry Mason
Viestit: 3918
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

Tässä on kyllä kolme täysin psykoa sadistia löytäneet toisensa. Aikamoista.

Näistä pojista luetaan vielä uudestaan kun vapautuvat. Ei noin vikaisia päitä saa millään konstilla kuntoon.
"Those who want respect, give respect."
Ghost hunting
Horatio Caine
Viestit: 6481
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Ihan täysin psykoa ja sadistisia eli paskan vetäminen on tuottanut tulosta, mitä Atsossa oli sellaista mitä Veeti kadettui? Kateus on yksi mikä ajaa murhaamaan, sitten on intohimorikokset, kolmanneksi voidaan mainita kännitapojen ja paskojen vetäminen. Lisäksi voidaan unohtaa klisee, kun kuulemma urheiluharrastus pitää pois pahanteosta, päin vastoin siellä just opitaan kännääminen ja pahuus.
Avatar
Tarkastaja Levisi
Angus MacGyver
Viestit: 6730
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

jepulis82 kirjoitti: Pe Helmi 19, 2021 10:07 am Tässä on kyllä kolme täysin psykoa sadistia löytäneet toisensa. Aikamoista.

Näistä pojista luetaan vielä uudestaan kun vapautuvat. Ei noin vikaisia päitä saa millään konstilla kuntoon.
Miten on, voivatko nämä täysi-ikäisinä muuttaa nimensä, kuten monet rikolliset ovat tehneet.
Tuleeko vankila-aika olemaan rankkaa, vai pääsevätkö turvaan eristykseen?
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.
Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1192
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Tässä sairaassa pahoinpitely murhassa on viitteitä tiedostamattomaan saatananpalvontaan. Pitkäkestoinen, useita tunteja jatkunut toiselle henkilölle suunnatonta tuskaa aiheuttava tapahtuma vaatii tekijöiltään kykyä tuntea tuskaa tuottaessaan, nautintoa/voiman tunnetta. Pojat ovat antautuneet, meissä jokaisessa ihmisessä vaikuttavan sisäisen pedon viettelyksen vietäviksi.
jepulis82
Perry Mason
Viestit: 3918
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

Tarkastaja Levisi kirjoitti: Pe Helmi 19, 2021 10:27 am
jepulis82 kirjoitti: Pe Helmi 19, 2021 10:07 am Tässä on kyllä kolme täysin psykoa sadistia löytäneet toisensa. Aikamoista.

Näistä pojista luetaan vielä uudestaan kun vapautuvat. Ei noin vikaisia päitä saa millään konstilla kuntoon.
Miten on, voivatko nämä täysi-ikäisinä muuttaa nimensä, kuten monet rikolliset ovat tehneet.
Tuleeko vankila-aika olemaan rankkaa, vai pääsevätkö turvaan eristykseen?
Kuka tahansa voi muuttaa nimensä Suomessa. Faktaa ei ole, mutta eiköhän nämä pidetä erillään aikuisista vangeista ainakin niin kauan kun ovat alaikäisiä.
"Those who want respect, give respect."
mobiililaiteukkeli
Neuvoja-Jack
Viestit: 567
Liittynyt: Ma Tammi 05, 2015 3:05 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja mobiililaiteukkeli »

Tässä on lastenkodissa työskennelleen ja sieltä työmäärän vuoksi irtisanoituneen työntekijän haastattelu (en muista nähneeni tätä vielä tänne lisätyn):

Lastensuojelun entinen työntekijä: Hatkaan lähtijän perään ei voi lähteä, kun työntekijöitä ei ole tarpeeksi

Lastensuojelussa työaikaa kuluu myös kaiken kirjaamiseen, koska työn pitää olla myös läpinäkyvää.

– Lastenkodista hatkaan lähteneiden perään ei yleensä lähde kukaan, koska jos paikalla on vain kaksi työntekijää, toinen ei voi jäädä yksin esimerkiksi kahdeksan nuoren kanssa, toteaa Helsingin kaupungin lastensuojelun entinen työntekijä.

Hän ei esiinny jutussa omalla nimellään entisten lastensuojelun asiakkaidensa ja tulevaisuuden työmahdollisuuksiensa takia.

Hän otti itse yhteyttä Yle Uutisiin kuultuaan Helsingin kaupungin lastensuojelun johtajan Saila Nummikosken vakuuttavan eilen Ylen erikoislähetyksessä, että valtakunnallisella tasolla Helsingin lastensuojelun resurssit ovat hyvät. Keskustelu liittyi kolmen teinipojan saamiin murhasyytteisiin ikätoverinsa surmaamisesta Koskelassa joulukuun alussa. Uhri oli sijoitettu kotinsa ulkopuolelle, lastenkotiin.

Nummikosken vakuuttelu sai lastenkodista työmäärän takia irtisanoutuneen ammattilaisen suuttumaan sekä myös ahdistumaan.

– En tiedä avopuolen resursseista, mutta lastenkodeissa ei ole resursseja tarpeeksi. Esimerkiksi iltavuorossa on hyvä tilanne, jos henkilökuntaa on 3 ja nuoria 8. Tilanne 2-8 vielä menettelee, mutta 1-8 on mahdoton tilanne, ja kun sijaisia ei saa, se tarkoittaa sitä, että joku työntekijöistä joustaa ja tekee tuplavuoron tai ainakin ylitöitä.

Lastenkodissa on paljon valvontaa tarvitsevia nuoria, ja kaikkien turvallisuus pitää pystyä takaamaan.

– Usein lasten kanssa ei esimerkiksi voinut lähteä ulkoilemaan, koska työntekijöitä ei ollut siihen tarpeeksi.

Hatkaan lähteneestä nuoresta tehdään aina virka-apupyyntö poliisille, mutta jokainen ymmärtää, kuinka vaikeaa on löytää esimerkiksi mustaan huppariin pukeutunut nuori muiden huppupäiden joukosta.

– Jos työntekijöitä on tarpeeksi ja jos tiedämme jonkun tietyn hengailupaikan, josta nuorta voi etsiä, lähdemme sinne. Hakuammuntana kaduille on turha lähteä.

Nuoren perään yritetään soitella ja selvittää, missä hän on. Lisäksi viestitään esimerkiksi vanhemmille. Tämä aika on poissa muilta nuorilta.

– Lastenkotiin sijoitetuilla nuorilla pitäisi olla turvallisia aikuisia lähellä ja heidät pitäisi kohdata kiireettömästi, mutta usein pitäisi tehdä kolmea asiaa yhtä aikaa. Kun katson nuorten kanssa leffaa, mietin, että nyt pitäisi kirjoittaa raportteja.

Käytännössä moni nuori tarvitsee "vierihoitoa", ettei synny mitään suurempaa konfliktia vaikka siinä elokuvan katsomisen aikana.

– Illlalla kirjalliset työt jäävät helposti tekemättä, jos työvuoroissa on vajetta. Kuitenkin kaikki pitää kirjata, koska tämän työn pitää olla läpinäkyvää. Aamuvuorossa yleensä ehtii, kun lapset ovat koulussa.

Koskelan tapauksessa sekä uhri että tekijät putosivat kuitenkin kaikista turvaverkoista läpi.

– Se on iso tragedia. Mutta kaikilla, jotka olen Helsingin lastensuojelussa tavannut, on vankka ammattitaito. Tekijöitä ei vain ole tarpeeksi.

Hän kertoo valittaneensa henkilökunnan vähyydestä ja ylitöistä lähimmälle esimiehelleen ennen irtisanoutumistaan. Usein vastaus oli, että meillä on nyt tämä mitoitus. Hän aikoo kuitenkin jatkaa tärkeäksi kokemaansa työtä lasten ja nuorten auttamisessa."
https://yle.fi/uutiset/3-11797805?origin=rss
Oon ihan tavallinen suomalainen mies. Mä käytän harmaita housuja ja tykkään katsella kun kala syö ja syntyy renkaita.
Avatar
Notorious
Scooby-Doo
Viestit: 28
Liittynyt: Ti Syys 04, 2018 3:31 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Notorious »

Ei pitäis varmaan ees vaivautua vastaamaan kun menee OT
Tracker kirjoitti: Pe Helmi 19, 2021 10:27 am Tässä sairaassa pahoinpitely murhassa on viitteitä tiedostamattomaan saatananpalvontaan.
Meinaat siis että kun teen hyviä asioita muille ihmisille sorrun tiedostomattomaan jumalanpalvontaan, vaikka en mihinkään mielikuvistushahmoihin usko?
Mutta jos suomessa 2% tekee 40 % raiskauksista, niin sitten ei enää tarvitsekaan suhteuttaa väkimäärään?

Gurney osuvasti George Floydia käsiteltävässä ketjussa
Ludmina
Harjunpää
Viestit: 314
Liittynyt: To Maalis 26, 2020 11:25 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Ludmina »

Koskelan tapauksessa sekä uhri että tekijät putosivat kuitenkin kaikista turvaverkoista läpi.

– Se on iso tragedia. Mutta kaikilla, jotka olen Helsingin lastensuojelussa tavannut, on vankka ammattitaito. Tekijöitä ei vain ole tarpeeksi.

Hän kertoo valittaneensa henkilökunnan vähyydestä ja ylitöistä lähimmälle esimiehelleen ennen irtisanoutumistaan. Usein vastaus oli, että meillä on nyt tämä mitoitus. Hän aikoo kuitenkin jatkaa tärkeäksi kokemaansa työtä lasten ja nuorten auttamisessa."
https://yle.fi/uutiset/3-11797805?origin=rss
Koskelan tapauksessa uhri ei pudonnut turvaverkosta läpi, hänet oli otettu ja nostettu turvaverkon päälle.
Jostain syystä tätä verkko kuitenkin katkesi.

En tiedä saako tänne tälläistä laittaa yp voi poistaa tarvittaessa.
Ylilaudalla oli myöskin spekulaatiota, että he olisivat hakeneet uhrin sieltä ovelta mukaansa.
Tyyliin onko:”onko Atso täällä”
Ja hän olisi vastannut ettei halua lähteä heidän mukaansa mutta työntekijä olisi painostanut ”masentuneen” pojan lähtemään, mene nyt kun kerran kaverit tulee hakemaan.
Uhri oli sijoitettu lähelle entistä asuinpaikkaa ja kotia ja koulua.
Tämähän on siis täyttä spekulaatiota.
Monesti näissä vaan saattaa piileskellä se pieni totuuden siemen..

Muutenkin suosittelen kyllä kaikille lukemaan ylilauta. Monta ketjua peräkkäin, koska siellä korjataan niitä joidenkin lähettämiä kuvia kirjoittamia juttuja.
L.A
Armas Tammelin
Viestit: 83
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 3:59 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja L.A »

Voisiko tämän ketjun nyt pitää aiheessa, kiitos! Ei mitään spekulaatiota saatananpalvonnasta eikä pitkiä tekstejä ja lainauksia hatkasta, varsinkaan kun kaikilla laitoksilla omat toimintaperiaatteensa. Keskitytään nyt tähän oikeudenkäyntiin ja kyllä jokainen tietää, että tässä on väärin toiminut jokainen uhriin liittynyt taho. Jo silloin kun poika on mennyt hakattuna ja virtsalle lemunneena sijoituspaikkaansa. Joten toivotaan, että viimeinkin joku taho tekee nyt oikeutta, ja laittaa sadisteille ennenkuulumattomat rangaistukset. Mites muuten jos kaikki haastekohdat pidettäisi omana oikeudenkäyntinään, niin olisiko näillä mahdollista normimittaiseen tuomioon ilman ensikertalaisen alennusta, jos alla olisi jo tuomio?
mobiililaiteukkeli
Neuvoja-Jack
Viestit: 567
Liittynyt: Ma Tammi 05, 2015 3:05 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja mobiililaiteukkeli »

L.A kirjoitti: Pe Helmi 19, 2021 11:06 am Voisiko tämän ketjun nyt pitää aiheessa, kiitos! Ei mitään spekulaatiota saatananpalvonnasta eikä pitkiä tekstejä ja lainauksia hatkasta, varsinkaan kun kaikilla laitoksilla omat toimintaperiaatteensa. Keskitytään nyt tähän oikeudenkäyntiin ja kyllä jokainen tietää, että tässä on väärin toiminut jokainen uhriin liittynyt taho. Jo silloin kun poika on mennyt hakattuna ja virtsalle lemunneena sijoituspaikkaansa. Joten toivotaan, että viimeinkin joku taho tekee nyt oikeutta, ja laittaa sadisteille ennenkuulumattomat rangaistukset. Mites muuten jos kaikki haastekohdat pidettäisi omana oikeudenkäyntinään, niin olisiko näillä mahdollista normimittaiseen tuomioon ilman ensikertalaisen alennusta, jos alla olisi jo tuomio?
No eiköhän nämä hatka- ja lastensuojeluasiat ihan liity aiheeseen, siitä näkökulmasta asiaa puidaan myös uutisissa. Lisäksi on korostettu oikeudenkäynnin julkisuuden puoltamista nimenomaan yhteiskunnallisesti merkittävän tapauksen vuoksi. Yhteiskunnallisesti katsottuna tämä on paljon isompi juttu, kuin vain pelkkä alaikäisten tekemän henkirikoksen oikeudenkäynti ja on aiheellista puida asioita myös jutun ympäriltä.

Lisäksi se ei ole vielä mitään tietoa, että jokainen taho olisi toiminut väärin. Sitäkin asiaa vasta tutkitaan.
Oon ihan tavallinen suomalainen mies. Mä käytän harmaita housuja ja tykkään katsella kun kala syö ja syntyy renkaita.
simppu
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: Su Maalis 01, 2015 8:54 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja simppu »

Kitarisa kirjoitti: To Helmi 18, 2021 7:09 pm Kyseessä ei ole mikään amerikkalaiselokuva, joten salissa tuskin paljon legendoja maalaillaan. En myöskään usko että puolustus takertuu selittelemään jotain yksittäistä nyanssia tilanteessa, jossa itse teon lopputuleman osalta on jo ihan riittävästi pohdittavaa. Mielentilaa varmaan kaikki odottavat, vai onko siitä kuulunut toistaiseksi mitään uutta? En ole uutisointia paljon seurannut.
Saivarreltiinhan siellä puolustuksen toimesta useasta yksittäisestä nyrkillä päähän lyömisestäkin. Eli onko lyöty joskus elokuussa vai ei, ja kyselty sellaisista todisteita/näyttöä. Asioita joilla ei kokonaisuuden kanssa ole mitään tekemistä.

En usko hetkeäkään etteikö näille papateillekin löytyisi selitykseksi joku punapukuinen lenkkeilijä tai talonmies lääkärinlaukun kanssa.
Ghost hunting
Horatio Caine
Viestit: 6481
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Sadistinen toiminta kuluu saatananpalvontaan, ei mikään ihme olisi, että sitä olisi tässä ollut.
Koska on ollut kaksi paikkaa lopettaa hulluttelu, lääkärissä käynti ja kaksi todistajaa jotka olivat paikalla, kommentti oli että ei mitään hätää :shock:
Vastaa Viestiin