Tutkintoja päällä - suojelukoiraharrastuksessa koiria kohdellaan väkivalloin

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
K.O
Frank Drebin
Viestit: 392
Liittynyt: To Heinä 30, 2020 9:49 am

Re: Tutkintoja päällä - suojelukoiraharrastuksessa koiria kohdellaan väkivalloin

Viesti Kirjoittaja K.O »

Belagile kirjoitti: La Helmi 27, 2021 2:15 am Mielestäni on ihan hyvä että nimiä siivotaan kun tämä tapaus on aloittanut noitavainon jo ihan syyttömiäkin kohtaan. Itse tunnistin videolta yhden tutun dobermannin kanssa Miran lisäksi, Marinka Lintulaakso joka myös siivonnut somejaan ahkerasti.

Eläinlääkäri jolla on poliisimies jotka harrastavat suojelua, heitä en tunnistanut ja olisin todella todella yllättynyt jos he tässä osallisena olisivat. Eli pidän heitä syyttöminä kunnes toisin todistetan.
Kyllä ne nimet tulee olemaan netissä iät ajat. Sinänsä, jos siellä syyttömiä tälläiseen toimintaan on, niin ymmärrän huolesi.
Avatar
K.O
Frank Drebin
Viestit: 392
Liittynyt: To Heinä 30, 2020 9:49 am

Re: Tutkintoja päällä - suojelukoiraharrastuksessa koiria kohdellaan väkivalloin

Viesti Kirjoittaja K.O »

Tosin , jos paskalakki on nähnyt tälläistä toimintaa ja ei ole pidättänyt eläinsuojelurikkomuksesta, niin jauhis on tehnyt virkarikkeen ja eläinlääkärinkin varmasti tarvitsisi tehdä jonkun sortin ilmoitus. Mutta ilmeisesti ovat olleet muualla. _Hyvä niin, muutenhan tässä menee usko viranomaisiin.
palokirves
Axel Foley
Viestit: 2033
Liittynyt: Pe Elo 02, 2019 11:01 pm

Re: Tutkintoja päällä - suojelukoiraharrastuksessa koiria kohdellaan väkivalloin

Viesti Kirjoittaja palokirves »

Ihan turhaa mussutusta Jakke Lehtoselta,kun tämä on ollut vuosikymmeniä ongelma suojelupiireissä.Alaryhmä.Vähän kuin uskonlahko.Itse tiedän paljon kovempia kuin keinoja käytetyn,kuin nämä tämän jutun tiimoilta esille tulleet.Tuota osoitteisiin uskovaa ryhmää voi verrata vaikka kotona osalta rokote vastaisiin.Hörhöjä.
Even Steven kirjoitti: Ke Maalis 01, 2023 10:54 pm Olen ollut pakkohoidossa viimeiset 10 vuotta.
Avatar
K.O
Frank Drebin
Viestit: 392
Liittynyt: To Heinä 30, 2020 9:49 am

Re: Tutkintoja päällä - suojelukoiraharrastuksessa koiria kohdellaan väkivalloin

Viesti Kirjoittaja K.O »

Tein kyselyn SPL:ään. Viesti kuului:Mulla tällänen pikkuinen koira, niin saisko sille pikakoulutuksen? Sille kun antaa monoa pärstään, niin oppii varmasti. Itse en tätä raaski tehdä, kun en varmasti osaa potkia oikeisiin kohtiin .Elikä summa summarum, saisko teidän Paimion alaosaston yhteystiedot, että paskahäntä oppii tavoille?
Tällästä paskaa saatte sitten niskaanne monestakin mailista. :lol:
Alex Smith
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1434
Liittynyt: Su Helmi 18, 2018 12:05 pm

Re: Tutkintoja päällä - suojelukoiraharrastuksessa koiria kohdellaan väkivalloin

Viesti Kirjoittaja Alex Smith »

Ilmeisesti Kymen Koirapalvelussa töissä yksi näistä saastoista. Jos on, boikottiin koko firma.

Eikhöhän kaiken alku ole nämä maalimiehet, jotka näitä treenejä vetävät ja ovat hakkaamiskulttuurin tänne juurruttaneet. Osa hakenut oppinsa Saksasta ja videollakin on saksalaisia kouluttamassa. Nämä tosimiehet sitten kouluttavat aivottomia akkoja. Kouluttajista eli maalimiehistä 100 % miehiä ja harrastajista 80% naisia.

Ja samaa muuten tapahtuu ympäri suomea. Nyt paljastui jäävuoren huippu. Toivottavasti nyt on parempi onni kuin vuonna 2015:

Vuonna 2015 YLE:n julkaisemaan artikkeliin, jossa allekirjoittanutta sekä Eläintenkouluttajat ry:n puheenjohtajaa haastateltiin otsikolla Koiria koulutetaan niin, että ne huutavat kivusta – väkivaltaisia koulutusmenetelmiä käytetään yhä.

Jutun julkaisun seuraukset yllättivät. Raivostunutta palautetta tuli tuutin täydeltä: eläinsuojelijat valehtelevat, kyse on korkeintaan yksittäistapauksista. Palveluskoiraliitto julkaisi tiedotteen, jossa kielsi kategorisesti kaiken: he eivät ole kuulleetkaan, että väkivaltaisia koulutusmenetelmiä olisi käytössä. YLE:n juttu poiki useita jatkojuttuja, joissa kyseltiin kansalaisten kokemuksia asiasta tai kerrottiin rajavartiolaitoksen positiivisesta tavasta kouluttaa koiria. Kun kansalaisten näkemyksistä koostettiin juttu, toistui sielläkin tuttu kommentti: ongelmaa ei voi olla olemassa, koska minä en ole väkivaltaa koskaan nähnyt.
Viimeksi muokannut Alex Smith, La Helmi 27, 2021 8:40 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Sickworld
Alibin satunnaislukija
Viestit: 60
Liittynyt: Ma Helmi 03, 2020 9:47 pm

Re: Tutkintoja päällä - suojelukoiraharrastuksessa koiria kohdellaan väkivalloin

Viesti Kirjoittaja Sickworld »

Toimiikohan tää mun linkkaus, OE on julkaissut twitterissä lähes ilman blurria pätkän. Tuleekohan jossain kohtaa kaikki ilman blurria. https://mobile.twitter.com/oikeuttaelai ... 3513128973
Ghost hunting
Horatio Caine
Viestit: 6456
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Tutkintoja päällä - suojelukoiraharrastuksessa koiria kohdellaan väkivalloin

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

palokirves kirjoitti: La Helmi 27, 2021 4:03 am Ihan turhaa mussutusta Jakke Lehtoselta,kun tämä on ollut vuosikymmeniä ongelma suojelupiireissä.Alaryhmä.Vähän kuin uskonlahko.Itse tiedän paljon kovempia kuin keinoja käytetyn,kuin nämä tämän jutun tiimoilta esille tulleet.Tuota osoitteisiin uskovaa ryhmää voi verrata vaikka kotona osalta rokote vastaisiin.Hörhöjä.
Tälläinen kuva on täälläkin tullut, sitä on myös muissakin roduissa rotu uskovaisia ja auta armias jos väität rupertietäjää vastaan.
Jaakko Kolmonen
Poliisikoira Rex
Viestit: 279
Liittynyt: La Touko 04, 2013 1:26 pm

Re: Tutkintoja päällä - suojelukoiraharrastuksessa koiria kohdellaan väkivalloin

Viesti Kirjoittaja Jaakko Kolmonen »

K.O kirjoitti: La Helmi 27, 2021 2:25 am Tosin , jos paskalakki on nähnyt tälläistä toimintaa ja ei ole pidättänyt eläinsuojelurikkomuksesta, niin jauhis on tehnyt virkarikkeen ja eläinlääkärinkin varmasti tarvitsisi tehdä jonkun sortin ilmoitus. Mutta ilmeisesti ovat olleet muualla. _Hyvä niin, muutenhan tässä menee usko viranomaisiin.
Usko on jo mennyt. Eläinlääkärin ja poliisin nimet esille jos kumpikin videolla nähty.
Verä ny vähä sääki perkele eihä sun oo saatana eres hiki
Leski
Alibin satunnaislukija
Viestit: 58
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2018 1:20 pm

Re: Tutkintoja päällä - suojelukoiraharrastuksessa koiria kohdellaan väkivalloin

Viesti Kirjoittaja Leski »

Chikatilo kirjoitti: Ke Helmi 24, 2021 8:19 pm
Toimin takavuosina usein maalimiehenä, mistä on nähtäviä muistoja edelleen. Koiria kuitenkin koulutettiin ainakin pari vuosikymmentä sitten palkitsemisen kautta. Se oli sitä aikaa, kun sakemanni alkoi olla jalostuksen takia yhä vähemmän käyttökelpoinen tositoimiin ja malinoisit (belgia & hollanti) tekivät tuloaan.

Vielä 70-luvulla vartiokoiria koulutettiin usein remmillä ja pampulla. Koira oli kyllä räheen oloinen, mutta käytännössä psykoosissa pelon takia - ja täysin arvaamaton. Olisi varmaan tappanut isäntänsä, jos olisi uskaltanut.

Koirat degeneroituvat jalostuksessa, jos se korostaa lajille ei-tyypillisiä piirteitä. Sakemannit ovat olleet perusluonteeltaan lempeitä, mutta päättäväisiä lauman kaitsijoita, jotka osasivat käyttää hampaitaan myös hellästi. Hyvällä koulutuksella niiden puolustusvietti saatiin myös - käskyllä - näkyviin. Olisiko nykyään tilanne jo niin huono, että hyökkäys pitää pakottaa kivulla, koska luontainen vietti on hävinnyt?
Noo, väitän kyllä (rinta lievästi rottingilla), että jps saksanpaimenkoirasta ei saa suojelupiirrettä esiin niin vika on koiran ja omistajan välisessä suhteessa. Ei koirassa itsessään. Useammankin totaalisen eriluontoisen saksanpaimenkoiran omistaneena voin vahvistaa, että tasan jokaiselta on tuo yksi ominaisuus löytynyt. Vuosien saatossa on tullut todettua sekin, että jos omistajan ja koiran suhde on kunnossa ja luottamus molemmin puolin on 100 ja 1 %:ia niin se koira kiipeää vaikka perse edellä puuhun eikä tarvii edes käskeä. Pelkkä pyyntö riittää.

Nykyään vain kaikessa pitäisi päästä mahdollisimman helpolla ja koirien jalostamisessakin pyritään pääasiassa siihen, että yhdistämällä tiettyjä yksilöitä keskenään saadaan niin vietikkäitä koiria, että omistaja voi olla ihan kuka vaan, koiraa voi kohdella ihan miten vaan ja kentälläkin riittää, kun puutarhatuolissa siemailee margariittoja ja välillä huutaa sen taikasanan, mikä antaa koiralle luvan toteuttaa viettejänsä. Ja jos ei tämä skenaario sitten toteudu niin vakiovastaushan on, että koira on paska ja jalostus epäonnistunut, vaikka tosiasiassa kyse todennäköisesti on siitä, että omistaja ei ole herättänyt koirassaan sitä koiran luontaista halua palvella ja suojella sitä tärkeintään.
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2438
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Tutkintoja päällä - suojelukoiraharrastuksessa koiria kohdellaan väkivalloin

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

Sickworld kirjoitti: Pe Helmi 26, 2021 10:07 pm
En tiedä millä vuosikymmenellä elät, mutta kyllä niissä metsästyspannoissa on paljon muutakin ominaisuutta. Mm. Huomio valo jonka saa etänä päälle jos koira lähestyy tietä, äänimerkki avulla koiran ohjausta yms.... Ja ei en omista metsästyskoiraa, dobermannin kylläkin.
Kiitos tiedoista, en tosiaan ole noihin metsästyksen apuvälineisiin perehtynyt ja jonkinlaiseen ihmettelyysi vastaankin, että en ole lainkaan innostunut kaikenlaisten digitaalisten härpäkkeiden ja mittareiden yleistymisestä kaikissa harrastuksissa ja toimissa. En tarvitse tutkapantaa, en sykevyötä, aktiivisuusranneketta tai navigaattoria. Painelen menemään pitkältä paperikarttojen avulla. Siinä joutuu tai saa oikeasti opetella jotakin ja omat taidot kehittyvät.
Tutkapanta ja riistakamerametsästys on epäreilu asetelma saaliseläineten kannalta. Paljon ylevämpää olisi opetella vanhanajan eränkäyntiä ja lopettaa tuo ylenmääräinen helppo teurastus ja tyytyä pienempiin saalismääriin. Focus olisi luonnossa liikkumisessa ja luonnon tuntemisessa.
K.O kirjoitti: La Helmi 27, 2021 1:41 am
Tätä minäkin hain , mutta ilmaisin asian kovin heikosti näköjään( tai ymmärrettiin tahallaan väärin kirjoittajilta joilla alta 10 viestiä palstalla). Se, että näiden rääkkääjien elämä kusee. niin taloudellisesti ja muutenkin saa minut jostain syystä iloiseksi. Sanotaan nyt näin, että toivottavasti saavat mitä tilasivatkin. Ei minulta tipu näille yhtään minkäänlaista ymmärrystä. Ja meni ehkä liikaa tunteisiin. Teen kaikkeni kurmoottaakseni näitä laillisin keinoin. :D :lol: Kuten jo mainitsin itsekin samoilla linjoilla ja olen asiallisesti kysynyt henkilötietojeni kera selvitystä kyseiseltä lafkalta.
Niinpä, laillisinkin keinoin saa paljon aikaan. Jokuhan (oliko siiantaika) arveli jotain sen suuntaista, ettei tämä työnantajiin vaikuta, mutta kyllä nykysin vaikuttaa. Mainehaitta (ja lähinnnä siitä seuraavat taloudelliset tappiot) kyllä kiinnostavat yrityksiä ja arvatenkin siellä noudee karvat pystyyn heti, jos on riski leimautua eläinrääkkäyksen tukijaksi. Koska elämme riistokapitalismin aikaa, mikään pelkkä hyveisiin, moraaliin tai jonkin ryhmän oikeuksiin vetoaminen ei merkitse sinänsä mitään, valitettavasti. Yrityksiä on joutunut mustalle listalle työntekijöiden huonon kohtelun, lapsityövoiman ja muidenkin syiden takia.

KIrjoitin nimeni vetoomukseen ja liityin sähköpostilistalle. Hienoa, kun OE alkaa heti takoa, kun rauta on kuumaa ja somekavavissa onkin tulossa joku Suojelukoira-live, jossa asiantuntija paikalla ja osallistujat voivat esittää kysymyksiä. Toivonkin, että tästä seuraa sen verran suuri kohu, että yritykset ovat tarkempia yhteistyökumppaniensa ja työntekijöidensä toimintatapojen suhteen. Sekä tietysti niin laaja tietoisuus suurelle yleisölle noiden koulutusmenetelmien tehottomuudesta ja laittomuudesta leviää, ettei näitä käyttävän kouluttajan kursseille enää ole tilausta.

Tämä on hyvä alku. Lemmikkieläimet vetoavat ihmisiin enemmän kuin tuotantoeläimet. Toivottavasti OE:n salakuvaukset teurastamoissa saavat nyt myös enemmän arvoa. Niissäkin näkyi tarpeettoman väkivaltaisia otteita eläinten siirtämisessä. Toivon, että eläinsuojelulakiinkin tehtäisiin jotain muutoksia ja valvontaan tulisi enemmän resursseja. Miksi helvetissä missään tai mitään eläintä olisi oikeus potkia ja hakata?

Asiallisia kyselyjä nyt vaan joka paikkaan. Koska näillä koirein hakkaajillaon kenneleitäkin, aion kysellä kennelliitosta, aikovatko parantaa kennelien valvontaa ja kysyä tätä ja kennelliiton asemaa muiltakin tahoilta. Tämä on siihenkin pirun hyvä sauma. :D
Viimeksi muokannut VastarannanKiiski, La Helmi 27, 2021 10:51 am. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2438
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Tutkintoja päällä - suojelukoiraharrastuksessa koiria kohdellaan väkivalloin

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

Leski kirjoitti: La Helmi 27, 2021 10:38 am
Noo, väitän kyllä (rinta lievästi rottingilla), että jps saksanpaimenkoirasta ei saa suojelupiirrettä esiin niin vika on koiran ja omistajan välisessä suhteessa. Ei koirassa itsessään. Useammankin totaalisen eriluontoisen saksanpaimenkoiran omistaneena voin vahvistaa, että tasan jokaiselta on tuo yksi ominaisuus löytynyt. Vuosien saatossa on tullut todettua sekin, että jos omistajan ja koiran suhde on kunnossa ja luottamus molemmin puolin on 100 ja 1 %:ia niin se koira kiipeää vaikka perse edellä puuhun eikä tarvii edes käskeä. Pelkkä pyyntö riittää.

Nykyään vain kaikessa pitäisi päästä mahdollisimman helpolla ja koirien jalostamisessakin pyritään pääasiassa siihen, että yhdistämällä tiettyjä yksilöitä keskenään saadaan niin vietikkäitä koiria, että omistaja voi olla ihan kuka vaan, koiraa voi kohdella ihan miten vaan ja kentälläkin riittää, kun puutarhatuolissa siemailee margariittoja ja välillä huutaa sen taikasanan, mikä antaa koiralle luvan toteuttaa viettejänsä. Ja jos ei tämä skenaario sitten toteudu niin vakiovastaushan on, että koira on paska ja jalostus epäonnistunut, vaikka tosiasiassa kyse todennäköisesti on siitä, että omistaja ei ole herättänyt koirassaan sitä koiran luontaista halua palvella ja suojella sitä tärkeintään.
Hyvä kirjoitus. Tässä on juuri se ongelma, että enää oikein missään jakseta nähdä vaivaa pitkäjänteisesti, vaan pitäisi olla joku taikatemppu, jolla koirakin koulutetaan pikana. Ehkä tämän laitefetissien aikakautena nämä on toivoneet sähköpannasta jonkinlaista kaukosäädintä koiraan?
Monihan ei tunnista enää edes omia fyysisiä tarpeitaan vaan siihen täytyy olla joku älysormus tai sovellus, joka kertoo, miten on nukkunut, käskee juomaan, jaloittelemaan, painumaan paskalle ja navigaattori ohjaa asunnon paskahuussiin, koska sekään ei löydy ilman apua. :mrgreen:
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2438
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Tutkintoja päällä - suojelukoiraharrastuksessa koiria kohdellaan väkivalloin

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

Oliko se muuten täällä vai ylilaudalla se linkki kuvaan, jossa Mira Kastun dobermanni on lelu suussa ja alla teksti
"Ramo 18.3.2020-7.11.2021
kuolinsyy aivoverenkiertohäiriön aiheuttama aivovamma"

Voiko tuollainen tulla nuorelle koiralle itsestään vai voiko olla kyseessä väkivallan (päähän hakkaamisen ja potkimisen) aiheuttama aivoverenvuoto ja siitä seurannut kuolema?

Mulla on se kuva tallennettuna, mutten löydä tästä ketjusta linkkiä siihen, enkä enää sivua, mistä sen netistä löysin. Osa videolla näkyvistä käyttää kyllä niin kovaa väkivaltaa koiria kohtaan, etten pitäisi mahdottomana, että siihen on koiria jopa kuollut. :( Potkiminen on aina vaarallista, samoin tuo kahdella pannalla repiminen eri suuntiin.

Näiden tyyppien koirat pitäisi kyllä jonkun riippumattoman eläinlääkärin tarkastaa. Niillä voi olla monenlaisia nikama-, niska- ja päävammoja ja kroonista kipua. Joku tässä ketjussa taisi asian nostaa esiinkin jo.
Leski
Alibin satunnaislukija
Viestit: 58
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2018 1:20 pm

Re: Tutkintoja päällä - suojelukoiraharrastuksessa koiria kohdellaan väkivalloin

Viesti Kirjoittaja Leski »

VastarannanKiiski kirjoitti: La Helmi 27, 2021 10:50 am
Hyvä kirjoitus. Tässä on juuri se ongelma, että enää oikein missään jakseta nähdä vaivaa pitkäjänteisesti, vaan pitäisi olla joku taikatemppu, jolla koirakin koulutetaan pikana. Ehkä tämän laitefetissien aikakautena nämä on toivoneet sähköpannasta jonkinlaista kaukosäädintä koiraan?
Monihan ei tunnista enää edes omia fyysisiä tarpeitaan vaan siihen täytyy olla joku älysormus tai sovellus, joka kertoo, miten on nukkunut, käskee juomaan, jaloittelemaan, painumaan paskalle ja navigaattori ohjaa asunnon paskahuussiin, koska sekään ei löydy ilman apua. :mrgreen:
Totta ja allekirjoitan. Itsekin tuli tuossa joku aika takaperin todettua yhdelle älykellon tyrkyttäjälle, että en minä mitään kelloa siihen tarvii, että tiedän nukkuneeni huonosti. Jos ei pannu kahvia riitä herättämään niin varmaan on tullu nukuttua huonosti. :lol:

Mutta joo, minua on tietyissä koirapiireissä aina arvosteltu siitä, että kohtelen koiriani ihan liian pehmeästi jne. Joskus sain haukut siitäkin, kun kieltäydyin heittämästä urossakemannia selälleen; koirahan ei tiedä paikkaansa muuten ja voi ruveta vaikka kukkoilemaan. No, ei se ruvennu. :roll: Muutoinkin koulutin koiraa aivan liian pehmeästi, kun en huutanut tarpeeksi enkä komentanut riittävän jämäkästi ja ja ja... kukaan ei kyllä ikinä kysyttäessäkään kertonut perusteita sille, miksi pitäisi olla ylijämerä, jos ihan pyytämälläkin tapahtuu? Koira ja varsinkin saksanpaimenkoira käytännössä "elää" niillä elämänsä tärkeimmältä saamillaan kehuilla ja tunnustuksilla. Ihmisen tarvitsee vain huolehtia siitä, että tosiaankin kehittyy sen oman koiransa elämän keskipisteeksi. Sen jälkeen pääosin voidaan mennä ihan kehotuksin ja ohjein.

Nämä viimeaikaiset esille tulleet seikat selittävät kyllä pitkälti sitä, miksi moni pitää niitä "työkoiriaan" häkissä tai toisessa huoneessa tms. kentän ulkopuolella ollessaan. En minäkään kyllä sitä riskiä ottaisi, että pitäisin perheeni keskellä vapaasti koiraa, jonka olisin traumatisoinut sähköllä, piikkipannoilla ja muunlaisella väkivallalla. Koira traumatisoituu väkivallasta ihan siinä, kuin ihminenkin. Ja jos jokin aktivoi sen trauman niin käyttäytyy myös aivan yhtä arvaamattomasti, jos ei jopa arvaamattomammin, kuin traumatisoitunut ihminen.
Alex Smith
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1434
Liittynyt: Su Helmi 18, 2018 12:05 pm

Re: Tutkintoja päällä - suojelukoiraharrastuksessa koiria kohdellaan väkivalloin

Viesti Kirjoittaja Alex Smith »

Sami pullamössö Beggström ei ole kuukauteen ehtinyt katsoa videota, sama Sami on saanut huomautuksen pentutehtailuun liittyvästä koirien rekistetietojen väärennöksestä jo 2003
:D
Tammikuun lopussa suojelukoirapiireissä alkoi kuohua. Harrastajille ympäri Suomen levisi kulovalkean tavoin tieto Saksanpaimenkoiraliiton (SPL) koulutuskentän laidalla Varsinais-Suomessa salaa tehdyistä kuvauksista.

Materiaali oli Oikeutta eläimille -järjestön hallussa, ja se aikoi kohta julkaista videoita omassa suojelukoira-kampanjassaan
.

Maalimiehistä on ollut aika vähän juttua, koiria hakkaavat akat ovat olleet huomion kohteena ja koulutustapoja opettavat maalimiehet on unohdettu? NIMIÄ ESIIN, Tommiko on keskeinen henkilö asiassa?

– Ennen kun ei käytetty sähköä, maalimiesten piti saada koirat reagoimaan ärsykkeisiin, juoksemalla ja tuijottamalla. Nyt uudet maalimiehet vaan seisoo paikallaan ja painaa sähkönappulaa, kokenut suojeluharrastaja sanoi.

– Maalimies sanoi minulle, että sähkö on nykyaikaa, etkä mahda sille mitään. Sen käyttö on helppoa, nopeaa ja vaivatonta, ja tulokset ovat yleensä vakiintuneita,
suojeluharrastaja kuvasi nykyasennetta.

SPL:ssä se, että kaikki maalimiehet toimivat samalla tavoin, on varmistettu 3,5 vuotta kestävässä koulutuksessa(siirryt toiseen palveluun). Koulutuksen päätteeksi maalimiehet vannovat maalimiesvalan ja osallistuvat maalimieskasteeseen. Joka vuosi he myös kokoontuvat leireille, joilla taataan yhtenäisyys, niin kutsuttu SPL-henki.

– Se on kuin joku uskonlahko, joka perustuu koirarotuun, luonnehti haastateltu suojeluharrastaja maalimiesporukkaa.

Vaikutteita Keski-Euroopasta
Suojeluharrastajat kertoivat puhelinhaastatteluissa, että :sähkön käyttöön perustuva koulutustapa on levinnyt viime vuosina Keski-Euroopasta muutaman SPL:n keskeisen maalimiehen välityksellä. Sitä on opetettu muun muassa maksullisissa seminaareissa harrastajille eri paikkakunnilla.

Myös tällaista SPL:n Kotkan alaosaston järjestämää tapahtumaa on kuvattu salaa Ruotsinpyhtäällä vuonna 2019. Kouluttajiksi oli kutsuttu kaksi saksalaista ja heitä avusti :D SPL:n maalimies

Ruotsinpyhtään tapahtumaan osallistuneet kiittelivät videolla näkyvää koulutustapahtumaa jälkeenpäin Facebookissa vuolaasti: "Kiitos järjestäjille <3”, “Tosi hyvä semma”, “Kiitos kaikille huippu tason seminaarista”, “Uusintaa odotellessa”.

.
Berlin
Jack Bauer
Viestit: 936
Liittynyt: To Joulu 31, 2015 2:06 pm

Re: Tutkintoja päällä - suojelukoiraharrastuksessa koiria kohdellaan väkivalloin

Viesti Kirjoittaja Berlin »

Mikä on Tommi Vanhalan rooli tässä koko tapauksessa?
Maalimies, kouluttaja ja joka lerillä ylimpänä häärivä SPL harrastaja Kotkasta.

Nyt on liikaa keskitytty Tommin kouluttamiin harrastajiin ja heidän käytökseensä, Tommilta ne opit ovat tulleet.

Maalimies ansaitsee maalituksen.
Annaanna: Mistä valtiosta mies oli kotoisin? Afrikasta?
Vastaa Viestiin