Helsinki: Hengityskoneessa ollut potilas kuoli - Sairaanhoitaja oli syyntakeeton, ei tuomittu

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Avatar
ruusumaa
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5310
Liittynyt: Ma Elo 31, 2020 5:47 pm

Re: Hengityskoneessa ollut potilas kuoli Helsingissä - Sairaanhoitaja syytteessä taposta

Viesti Kirjoittaja ruusumaa »

https://yle.fi/uutiset/3-11818097?origin=rss

Eipä sitten tullut tuomiota, ei.

Itse fyysisesti heikossa kunnossa? Silloin tiettävästi ollaan sairauslomalla.

Jos sitä ei ole kirjoitettu tarpeeksi, haetaan lisää. Lääkärin on pakko laittaa saikkulappuun joku pvm. milloin loma päättyy, mutta ei hänellä oo kristallipalloa josta näkisi onko potilas silloin työkykyinen. Tässä tapauksessa ei ole ollut.
Suoraan sanottuna, suurin piirtein, sellaista elämä on.
rumilus
Neuvoja-Jack
Viestit: 597
Liittynyt: Ti Helmi 17, 2015 9:22 am

Re: Hengityskoneessa ollut potilas kuoli Helsingissä - Sairaanhoitaja epäiltynä taposta

Viesti Kirjoittaja rumilus »

On Anoi Kaa kirjoitti: Ti Maalis 24, 2020 12:08 am
HUS reagoi outoon kuolemaan nopeasti – potilaan tappamisesta epäilty nainen ei herättänyt työssään minkäänlaista huolta
(..)
Hoiti työnsä moitteitta
(...)
Epäilty hoitaja ei käyttäytynyt ennen tekoaan huomiota herättävästi tai antanut merkkejä siitä, että hän olisi altis tappamaan potilaansa.

Hän on ollut ihan normaalissa työsuhteessa ja ollut luotettava. Hän ei ole antanut aihetta epäillä, että tällaista voisi tapahtua. Asia tuli yllättäen, Vento kuvailee.
Hoitanut työnsä moitteitta, ollut luotettava, normaalissa työsuhteessa ja sitten
Syyttäjän mukaan nainen kärsi tekoaikaan todennäköisesti alkoholivieroituksen aiheuttamasta delirium-tilasta eli tutummin juoppohulluudesta.
Jotenkin ymmärrän, että ennen normaalin oloinen työntekijä voi ratketa ryyppäämään, mutta että syyntakeettomuus hengityskonepotilaan välttämttömällä ja "luotettavalla" hoitajalla sen takia, että on katkassut ryyppyputkensa...?
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/62de ... 1efd5922c3
(tuo oli *syyttäjän* näkemys, muutta, jos se oli oikeuden mielestä väärä, luulisi sen näkyvän päätöksessä ja jutussa?

Edit: Ylen jutusta:
Käräjäoikeus on määrännyt tapaukseen liittyvät, arkaluontoisia tietoja sisältävät asiakirjat salassa pidettäviksi 60 vuoden ajaksi. Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen.
Ehkä tuossa selitys, mutta täytyy sanoa, että laki on huono, jos tämä koskee henkirikoseen syylliseksi katsotun terveystietoja siinä laajuudessa, että on mahdotonta ulkopuolisen arvioida, annetun tuomion perusteita. Tai sitä, pitäisikö hänen esimiehensä tai työnantajansa saataa asiasta vastuuseen.
Rundi
Martin Beck
Viestit: 789
Liittynyt: La Touko 16, 2020 10:25 pm

Re: Hengityskoneessa ollut potilas kuoli Helsingissä - Sairaanhoitaja syytteessä taposta

Viesti Kirjoittaja Rundi »

Tekohetkellä syytakeeton - ei tuomiota.
Mutta ei tuomittu tahdonvastaiseen hoitoonkaan?
Ei mielisairaanhoidon tarpeessa.

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uuti ... tem/275091

Aika erikoinen geissi.
Hermione
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5042
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Hengityskoneessa ollut potilas kuoli Helsingissä - Sairaanhoitaja syytteessä taposta

Viesti Kirjoittaja Hermione »

Toivottavasti matkaa hoviin.

Miten voi olla että syyllistyy tappoon, ei kuitenkaan tuomita eikä myöskään passiteta hoitoon.

Syyttäjä viittaa mahdolliseen deliriumiin - eli siis "tappanut mutta ei tuomittu" on alkoholisti?
Avatar
Kalle-Ville
Adrian Monk
Viestit: 2509
Liittynyt: To Tammi 17, 2008 5:48 pm

Re: Hengityskoneessa ollut potilas kuoli Helsingissä - Sairaanhoitaja syytteessä taposta

Viesti Kirjoittaja Kalle-Ville »

Hermione kirjoitti: Ke Maalis 03, 2021 6:43 pm

Miten voi olla että syyllistyy tappoon, ei kuitenkaan tuomita eikä myöskään passiteta hoitoon.
Hyvin harvinaista, mutta niin kävi myös Ior Bockin intialaiselle surmaajalle, kuten myös eräälle vaimonsa ampuneelle miehellekin kolmisenkymmentä vuotta sitten.
Suomen kansalaiset ovat muka tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia lain edessä, mutta toisilla meistä tätä tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta on jostakin syystä kuitenkin enemmän kuin muilla.
Rousku
Jane Marple
Viestit: 1085
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: Hengityskoneessa ollut potilas kuoli Helsingissä - Sairaanhoitaja syytteessä taposta

Viesti Kirjoittaja Rousku »

ruusumaa kirjoitti: Ke Maalis 03, 2021 2:32 pm Itse fyysisesti heikossa kunnossa? Silloin tiettävästi ollaan sairauslomalla.

Jos sitä ei ole kirjoitettu tarpeeksi, haetaan lisää. Lääkärin on pakko laittaa saikkulappuun joku pvm. milloin loma päättyy, mutta ei hänellä oo kristallipalloa josta näkisi onko potilas silloin työkykyinen. Tässä tapauksessa ei ole ollut.
Miksi muistelen lukeneeni tästä nimenomaisesta tapauksesta "jostakin" (hieno lähde, joo), että olisi kyllä hakenut lisää saikkua, mutta ei saanut. Ei siis itse ollut kokenut olevansa työkuntoinen. Ehkä olo on voinut työvuoron alussa tuntua siedettävältä vielä, mutta heikentynyt sitten. Ja tosiaan ryyppyputken jälkeisestä ajasta on ollut kysymys.

Jos noin on käynyt, niin vastuu on ennen muuta työnantajalla.

Lähipiirissä on tapaus, jossa nuori lääkäri tiesi kyllä, ettei todellakaan ole mikään yöihminen, mutta joutui silti tekemään yövuoroja. Sitten sattui, että unentokkurassa ihan perustapauksessa ei tajunnut eräitä labra-arvoja, ja potilas kuoli. Juttu meni oikeuteen, ei siitä mitään merkittävämpää tullut, työsuhde jatkui, mutta ilman niitä yövuoroja enää.
Rousku
Jane Marple
Viestit: 1085
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: Hengityskoneessa ollut potilas kuoli Helsingissä - Sairaanhoitaja syytteessä taposta

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Rousku kirjoitti: To Maalis 04, 2021 1:13 am Miksi muistelen lukeneeni tästä nimenomaisesta tapauksesta "jostakin" (hieno lähde, joo), että olisi kyllä hakenut lisää saikkua, mutta ei saanut. Ei siis itse ollut kokenut olevansa työkuntoinen.
Siksi, että olen lukenut. Kysymyksessä ovat puolustuksen väitteet, joiden todenperäisyyteen en ota kantaa. Ja näköjään muistini heittää; oli kyllä kokenut olleensa työkunnossa.

Asiasta kertoi Iltalehti (https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8203 ... 5c483938d0), ja koska juttua ei ole tainnut tässä ketjussa vielä olla, tulkoon se nyt.
Aamuvuoroon saapunut hoitaja teki karmean löydön: Potilas kuolleena ja yöhoitaja nukkui vessapaperirulla tyynynään – oikeudessa luettiin tapposyytteet

17.02.2021 klo 15:35

Syyttäjän mukaan hoitaja on tahallaan tai törkeällä huolimattomuudella aiheuttanut miespotilaan kuoleman jättämällä huolehtimatta siitä, että potilas on ollut kytkettynä hengityskoneeseen.

Tapaus sattui Helsingissä 1.1.-2.1.2020. Hoitaja oli palannut pitkältä lomaltaan takaisin töihin. Hän liikkui työvuoroonsa kyynärsauvojen kanssa.

Syyttäjä vaatii tuomiota taposta tai törkeästä kuolemantuottamuksesta. Puolustus kiistää syytteet.
Mielentilatutkimuksen mukaan hoitaja oli syyntakeeton.

Helsingissä aloitettiin keskiviikkona oikeudenkäynti liittyen juttuun, jossa Husin hoitajaa syytetään potilaan taposta. 58-vuotias hoitaja saapui oikeuteen peittämättä kasvojaan, kävellen kyynärsauvojen avulla.

Lihasrappeumaa sairastanutta potilasta hoidettiin hänen kotonaan, ja hänellä oli hoitaja omassa kerrostaloasunnossaan ympäri vuorokauden. Syytteessä oleva Husin sydän- ja keuhkokeskuksen perushoitaja oli ollut useita vuosia yhtenä potilaan hoitoringin hoitajana. Tapaus sattui 1.1.-2.1.2020 Helsingissä.

Potilas hengitti kokonaan hengityskoneiden avulla. Hänellä oli yksi hengityslaite kytkettynä pyörätuoliinsa ja toinen hänen sänkyynsä. Hän pystyi kommunikoimaan tietokonevälitteisesti ja kieltään naksauttamalla.

Paikalla ollut Husin edustaja totesi, että Hus on pahoillaan tapahtuneesta.

”Kysyin, oliko hän kunnossa”
Syytteessä oleva hoitaja oli saapunut työvuoroonsa puoli tuntia etuajassa ja kohdannut aiemmin vuorossa olleen hoitajan. Työvuoro oli ensimmäinen pitkähkön sairausloman takia.

Syytetyn avustaja kertoo, että syytetty oli itse toipumassa keuhkoveritulpan hoidosta ja hänet oli kotiutettu sairaalasta oman mielipiteensä mukaan liian aikaisin. Tämän sairauden sekä hänen alkoholikäyttönsä takia, hän katsoo ettei hänen terveydentilansa ollut sopiva omien toimien arvioimiseen kyseisenä iltana. Hänellä ei oikeuden avustajan mukaan ole mitään muistikuvia illasta.

Vuoronvaihdossa kohdattu iltavuoron hoitaja kertoi oikeudessa, että nyt syytteessä oleva hoitaja tuli töihin kyynärsauvojen kanssa tapahtumailtana.

– Kysyin, oliko hän kunnossa. Mutta toisaalta oli talvi ja oli liukasta, eli ei se ollut niin ihmeellistä. Kysyin kuitenkin, että onko hän työkunnossa ja eikö hän olisi saanut saikkua (sairauslomaa) lisää.

Vuoronvaihdossa lähtenyt hoitaja jätti vielä oman puhelinnumeronsa, mikäli yöhoitaja tarvitsisi apua. Hän lähti itse vuorostaan hieman ennen kello iltayhdeksää.

Syytetyn mies kertoi oikeudessa, että hänen vaimonsa oli ollut sairaalahoidossa kahdesti vuosilomansa aikana loka-marraskuussa sairaalahoidossa. Viimeisin sairaalareissu päättyi joulukuun lopussa.

– Yllättävän vähän sairauslomaa hänelle annettiin.

Mies kertoi, että hän keskusteli vaimonsa kanssa hänen työkunnostaan ennen hänen työvuoroaan.

– Hän kertoi vakuuttavasti tulevan yön työtehtävistään.

Vuosilomalla vaimo oli käyttänyt alkoholia jonkin verran.

Puolustus vetoaakin siihen, että hoitaja ei ollut saanut tarpeeksi sairauslomaa. Sekavuus on johtanut siihen, että ei ole ollut valmis arviomaan omaa työkykyään.

– On voinut tehdä toimiaan epäloogisesti, tosin jälkikäteen virheellisesti arvioituna. Tarkoitus ja tahallisuus ainakin puuttuu (teosta), puolustus totesi oikeudessa.

Hoitajan terveystiedot oli salattu yleisöltä, mutta oikeudessa kerrottiin yleisön läsnä ollessa se, että mielentilatutkimuksen mukaan hoitaja oli syyntakeeton.

Vara-akun virta loppui
Potilaan iltarutiineihin kuului television katsominen pyörätuolissaan puoleen yöhön, jonka jälkeen hänet siirrettiin sänkyyn ja kiinni sängyn hengityskoneeseen.

Syyttäjän mukaan hoitaja ei ollut hoitanut ollenkaan hoitotoimenpiteitä työvuoronsa aikana. Hän ei syyttäjän mukaan ollut siirtänyt potilasta sänkyyn ja kiinni sängyn hengityskoneeseen.

Yön aikana pyörätuolin hengityskoneen ulkoisen ja sisäisen akkujen virrat olivat loppuneet. Laite oli hälyttänyt ääni- ja valomerkein akkujen loppumisesta. Hoitaja ei ollut syyttäjän mukaan reagoinut mitenkään äänimerkkeihin. Syyttäjän mukaan tämä tapahtui joko tahallaan tai törkeällä huolimattomuudella.

Pyörätuolin hengityskoneen sisäisen akun, vara-akun, virta loppui kello 05.58, jolloin potilas on syyttäjän mukaan viimeistään kuollut. Syyttäjän mukaan hoitaja ei ole hoitanut velvollisuuttaan perushoitajan työtehtävissään.

– Potilas on joutunut odottamaan kuolemaan tietäen, että hengityskonetta ei ole vaihdettu tai kytketty verkkovirtaan. Hän on pystynyt seuraamaan tapahtumaa koko ajan, syyttäjä Rebecka Frände-Wilckman totesi.

Hoitaja makasi mahallaan vessan lattialla
Seitsemältä aamuvuoroon saapunut hoitaja kertoi hoitaneensa potilasta 17 vuoden ajan.

Jo saapuessa parkkipaikalle, hän ihmetteli miksi asunnon valot olivat päällä. Ulko-oven ovisummeriin ei vastattu, joten hän joutui pyytämään talonmieheltä oven avausta. Aamuhoitaja löysi potilaan kuolleena ja hoitajan vessan lattialta mahallaan, vessapaperirulla tyynynä.

– (Syytetty) puhui ihan sekavia, hän oli sekaisin kuin seinäkello. Paikalle tullut ylihoitajakin näki sekavuuden, hoitaja kertoo.

Hoitaja sanoo, että hengityskoneen hälytysääni on niin äänekäs, että sen kuulemista ei ole voinut olla huomaamatta.

Syyttäjää ajaa hoitajalle syytettä taposta tai vaihtoehtoisesti törkeästä kuolemantuottamuksesta. Syyntakeettomaksi todettu henkilö voidaan tuomita rikoksesta, mutta hän ei tarvitse suorittaa rangaistusta siitä. Asia merkitään rikosrekisteriin ja hänet voidaan tuomita maksamaan korvauksia.

Tuomio tapauksessa annetaan 3. maaliskuuta.
jekkumaisteri
Neuvoja-Jack
Viestit: 589
Liittynyt: Ke Tammi 03, 2018 10:55 am

Re: Hengityskoneessa ollut potilas kuoli Helsingissä - Sairaanhoitaja syytteessä taposta

Viesti Kirjoittaja jekkumaisteri »

Hengityskoneeseen potilaansa tappanut hoitaja pääsi vapaaksi – rikosoikeuden professori: ”Saattaa kuulostaa kummalliselta, mutta näin se menee”

Rikosoikeuden professori Matti Tolvanen pitää harvinaisena keskiviikkona annettua tuomiota, jossa hoitajaa ei tuomittu taposta syyntakeettomana vankilaan eikä pakkohoitoon.


https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/69dd ... 1614832290

Tänään klo 5:50

Just joo juoppohulluus perusteena ei tullut kunnon tuomiota vaan ämmä pääsi liian vähällä tuomiolla. Nimi ja kuva vaan julkisuuteen. Helvetti mitä paapomista että iltiksen sivuilla sumennettu kuva. Toivottavasti saa potkut.

Lisätty IL:n uutisen otsikko ja pari riviä tekstiä
-NILS-
Rundi
Martin Beck
Viestit: 789
Liittynyt: La Touko 16, 2020 10:25 pm

Re: Helsinki: Hengityskoneessa ollut potilas kuoli - Sairaanhoitaja oli syyntakeeton, ei tuomittu

Viesti Kirjoittaja Rundi »

jekkumaisteri kirjoitti: To Maalis 04, 2021 9:36 am https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/69dd ... 1614832290

Just joo juoppohulluus perusteena ei tullut kunnon tuomiota vaan ämmä pääsi liian vähällä tuomiolla. Nimi ja kuva vaan julkisuuteen. Helvetti mitä paapomista että iltiksen sivuilla sumennettu kuva. Toivottavasti saa potkut.
Eiköhän jo ole B-lausunto ja työkyvyttömyyspaperit vetämässä. Ellei jo ole eläkkeellä.
Meriitti niin raskas, että ei tule saamaan töitä.
Onpa jännä tilanne siinäkin, että saako nyt koppikorvauksia pidätyksestään, kun ei tuomittu :D
Mojovat anneliauer summat :D
Hermione
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5042
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Helsinki: Hengityskoneessa ollut potilas kuoli - Sairaanhoitaja oli syyntakeeton, ei tuomittu

Viesti Kirjoittaja Hermione »

Miksi hoitohenkilöstön päihdeongelmiin ei puututa tehokkaammin. Huimausaineissa tai niiden vieroitusoireissa säheltävä hoitaja on todellakin potentiaalinen kuolemanenkeli.
jekkumaisteri
Neuvoja-Jack
Viestit: 589
Liittynyt: Ke Tammi 03, 2018 10:55 am

Re: Helsinki: Hengityskoneessa ollut potilas kuoli - Sairaanhoitaja oli syyntakeeton, ei tuomittu

Viesti Kirjoittaja jekkumaisteri »

Hermione kirjoitti: To Maalis 04, 2021 11:04 am Miksi hoitohenkilöstön päihdeongelmiin ei puututa tehokkaammin. Huimausaineissa tai niiden vieroitusoireissa säheltävä hoitaja on todellakin potentiaalinen kuolemanenkeli.
Niinpä. Näihin pitäisi puuttua ankaralla kädellä. Ensin tarjota menoa katkaisu hoitoon ja jos ei suostu niin suoralta kädeltä työsuhteen irtisanominen ja työtodistukseen irtisanomisen syy irtisanottu työsuhteesta vakavien päihdeongelmien vuoksi.
Hermione
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5042
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Helsinki: Hengityskoneessa ollut potilas kuoli - Sairaanhoitaja oli syyntakeeton, ei tuomittu

Viesti Kirjoittaja Hermione »

jekkumaisteri kirjoitti: To Maalis 04, 2021 11:41 am
Hermione kirjoitti: To Maalis 04, 2021 11:04 am Miksi hoitohenkilöstön päihdeongelmiin ei puututa tehokkaammin. Huimausaineissa tai niiden vieroitusoireissa säheltävä hoitaja on todellakin potentiaalinen kuolemanenkeli.
Niinpä. Näihin pitäisi puuttua ankaralla kädellä. Ensin tarjota menoa katkaisu hoitoon ja jos ei suostu niin suoralta kädeltä työsuhteen irtisanominen ja työtodistukseen irtisanomisen syy irtisanottu työsuhteesta vakavien päihdeongelmien vuoksi.
Ongelma vain taitaa olla, että päihteiden väärinkäyttö on erittäin yleistä ko. ammattikunnassa. Jos kaikki päihteiden käyttäjät saataisiin tunnistettua, niin kuinka monta hoitajaa / lääkäriä jäisi jäljelle?

Tosin tarkkaa tietoa ei taida olla kuin julkitulleiden räikeiden tapausten vuoksi, kun lait eivät anna mahdollisuuksia esimerkiksi säännölliseen tai pisteotantamaiseen testaukseen.

Tässä olisi lakimuutoksen paikka ihan jo potilasturvallisuuden kannalta.

Raskaassa teollisuudessa on jo vuosia ollut nollatoleranssi. Miksi ihmisten terveyden parissa työskentelevillä ei ole nollatoleranssia?
Cabriogirl
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: To Syys 05, 2019 2:24 pm

Re: Helsinki: Hengityskoneessa ollut potilas kuoli - Sairaanhoitaja oli syyntakeeton, ei tuomittu

Viesti Kirjoittaja Cabriogirl »

Delirium voi todellakin tulla erittäin nopeasti. Tässä varmaankin hoitajalla lomalla tapahtunut ryypiskelyn (kipulääkkeiden ehkä myös?) lopettaminen ja valvominen on ne laukaisevat tekijät. Olin yli 10 vuotta sitten työharjoittelussa osastolla missä suurin osa potilaista oli keski-iän ylittäneitä miehiä. Nukutuksessa tapahtuneen operaation jälkeen näitä delirium tapauksia oli jonkin verran alkoholia tissuttelivilla. Ei tarvitse olla mikään rapajuoppo, että on delirium vaarassa! Hoidolla he toipuivat nopeasti (joillekin saattaa jäädä pysyvämpää oiretta esim hallusinaatioita). Joku enemmän delirium potilaita hoitanut osaa tästä varmasti paremmin kertoa

https://www.terveyskirjasto.fi/terveysk ... i=dlk00357
Sekavuustila (delirium)
Lääkärikirja Duodecim
30.11.2018
psykiatrian erikoislääkäri Matti Huttunen

Sekavuustilalla eli deliriumilla tarkoitetaan äkillistä sekavuustilaa ja aivojen vajaatoimintaa, jonka voivat aiheuttaa erilaiset elimelliset tekijät ja sairaudet. Sekavuustilassa henkilön tajunnan taso, tarkkaavaisuus ja huomiokyky ovat heikentyneet. Deliriumille on ominaista, että se kehittyy lyhyessä ajassa, muutamasta tunnista yhteen vuorokauteen.

Sekava henkilö ei kykene kohdistamaan huomiotaan yhteen asiaan, ja hänen ajattelunsa on järjestäytymätöntä ja puheensa harhailevaa. Hän saattaa tulkita ympäristön tapahtumat väärin, ja hänellä ilmenee sekä aistinhairahduksia (illuusiot), aistinharhoja (hallusinaatiot, ks. «Harha-aistimus (hallusinaatio)»1) että harhaluuloja (deluusiot, ks. «Harhaluulo (deluusio)»2). Uni-valverytmi sekä ajan ja paikan taju ovat usein häiriintyneet. Oireiden voimakkuus voi vaihdella suuresti samankin vuorokauden aikana, ja henkilö voi olla välillä lähes oireeton. Henkilöllä ilmenee erilaisia pelkoja ja hän on joko kiihtynyt (agitoitu delirium) tai lamaantunut. Potilaan autonomisen hermoston toiminta on kiihtynyt, jonka seurauksena hän hikoilee ja sydämen lyöntitiheys on kiihtynyt, verenpaine ja lämpötila ovat kohonneet ja silmän mustuaiset laajentuneet.

Delirium johtuu keskushermoston toiminnan häiriöstä. Häiriön taustalla voivat olla hyvin monet erilaiset sairaudet, nestetasapainon häiriöt, leikkausten jälkitilat, myrkytykset, lääkkeet sekä alkoholi ja muut päihteet tai niiden äkillinen lopettaminen. Deliriumille altistavia tekijöitä ovat mm. korkea ikä, yleiskunnon heikkous, aikaisemmat aivovauriot, lääkkeiden ja päihteiden käyttö sekä näön ja kuulon heikentyminen.

Deliriumia laukaisevia tekijöitä ovat stressi, kipu, univaje, liian vähäiset tai runsaat ulkoiset ärsykkeet ja vieras ympäristö.

Delirium on hoitamattomana hengenvaarallinen tila. Sille ominaisten oireiden ilmetessä on aina mentävä kiireellisesti ja viimeistään vuorokauden sisällä lääkärin vastaanotolle, terveyskeskukseen tai sairaalan poliklinikalle. Deliriumin tärkein hoito on tilaa aiheuttavan syyn selvittäminen ja hoito. Selvittelyvaiheessa deliriumia hoidetaan antipsykoottisten ja rauhoittavien lääkkeiden avulla.

Turvallinen ympäristö ja tutut läheiset tai hoitavat henkilöt vähentävät sekavuutta. Pöydällä oleva kello, kalenteri, silmälasit, kuulolaite ja tutut esineet auttavat henkilöä orientoitumaan. Musiikki ja kevyt hieronta voivat rauhoittaa.
Avatar
viinitty
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1345
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2020 5:02 pm

Re: Helsinki: Hengityskoneessa ollut potilas kuoli - Sairaanhoitaja oli syyntakeeton, ei tuomittu

Viesti Kirjoittaja viinitty »

Itse joutunut pahoittelemaan potilaalle työparini päihteidenkäyttöä, kun osastonhoitaja ei ottanut huoliani kuuleviin korviinsa. Muija haisi vanhalta viinalta metrien päähän eikä työkunnosta ollut tietoakaan. Nostettuani metelin loppui työt minulta, mutta tämä kyseinen hoitaja työskentelee lafkassa edelleen.
Hoitoalan päihteidenkäyttö on niin yleistä, että työtä tekemättömällä loppuisi terveydenhuollossa käynti kokonaan jos tietäisi. Päihteistä johtuvia virheitä olen todistanut peitettävän aivan jumalattoman monta kertaa ja olenkin yllättynyt siitä, että tämä on mennyt edes syyttäjälle.
Tämän keissin juoppo on laitettu todennäköisesti eläkkeelle, mahdollisesti tekien satunnaisia sijaisuuksia erinäisissä paikoissa. Kiinnostaisi kyllä tietää, missä vaiheessa ammatinharjoitusoikeuksiin kosketaan, kun täsasäkään ei nähty sitä tarpeelliseksi.
Mitkä hiton salaliittoteoriat?!
Avatar
Kalle-Ville
Adrian Monk
Viestit: 2509
Liittynyt: To Tammi 17, 2008 5:48 pm

Re: Helsinki: Hengityskoneessa ollut potilas kuoli - Sairaanhoitaja oli syyntakeeton, ei tuomittu

Viesti Kirjoittaja Kalle-Ville »

Rundi kirjoitti: To Maalis 04, 2021 10:30 am
Onpa jännä tilanne siinäkin, että saako nyt koppikorvauksia pidätyksestään, kun ei tuomittu :D
Nämä rikoksiin syyllistyneet, mutta syyntakeettomina tuomitsematta jäävät eivät saa mitään koppikorvauksia, sillä heidän vapaudenmenetyksilleen on ollut aiheellinen peruste. Koppikorvauksia jaetaan vain syyttömille eli heille, jotka eivät ole mitään heille syyksiluettavaa tekoa tehneet, jollaisesta tässä ei ole kyse, vaan tässä on tapon syyntakeettomana tehnyt henkilö, joka on aivan aiheesta ollut tutkintavankina.

Lisäksi tässä tapauksessa mielentilatutkimustuloksen tultua vangitsemisesta päättävien viranomaisten tietoon, he luonnollisesti luopuivat vangitsemisvaateistaan laskien syyntakeettoman ja pakkohoitoa tarvitsemattoman henkilön vapaalle.
Suomen kansalaiset ovat muka tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia lain edessä, mutta toisilla meistä tätä tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta on jostakin syystä kuitenkin enemmän kuin muilla.
Vastaa Viestiin