Ärrkele kirjoitti: OT. Onko sinulla nahkasaappaat nyt jalassa?
OT. Ei ole. On niin korkeat ja kapeat korot, että ei meinaa pysyä pystyssä. Toimivat paremmin vaaka-asennossa.
Ärrkele kirjoitti: Missä tämmöisiä tuloksia on saatu? Käytännössä tuo tarkoittaisi siis kasvissyöjien lasten olevan pienemmän ÄO:n omaavia.
Kun mainitsit lihan proteiinit onko otettu huomioon, että useista kasviksista ja vihanneksista saa paljon proteiinia? Esim. nyhtökaura ja vaikkapa tumma pasta jossa voi olla jopa 23g/100g proteiinia mikä ylittää monet lihat tai on niiden tasolla.
Toki salaattia, kurkkua ja tomaattia syömällä ei paljoa proteiineja saa.
Paras tunnettu laadukkaan proteiinin lähde pienille lapsille on juurikin äidinmaito kananmunan valkuaisen tullessa muistaakseni kakkosena.'
Kirjoitin epähuomiossa ja suuresta humalatilastani johtuen virheellisesti "lihan proteiinit" vaikka olisi pitänyt kirjoittaa "eläinproteiinit". Äidinmaito ja kananmuna ovat hyviä. Mutta pointti oli nimenomaan se, että ei välttämättä määrä vaan myös laatu. Eli kasvikunnan proteiini ei välttämättä vastaisi eläinkunnan proteiinia.
Ei sitä kai missään julkaisussa ole suoraan uskallettu niin sanoa, että kasvissyöjien jälkeläisillä olisi matalampi ÄÖ kuin myös eläinkunnan proteiinia saaneiden jälkeläisillä. Mutta epäsuorasti se on tuloksista periaatteessa tulkittavissa, jos haluaa sen tulkinnan tehdä. Ja ei. En laita tähän mitään lähdettä. Minun puolestani tämän saa ihan vapaasti sanoa olevan täyttä paskaa. Kaatopaikalla kun ollaan. Mutta jos haluaa perehtyä epigenetiikan saloihin, niin alan julkaisuista löytyy monenmoista ihmeteltävää.
OT. Nyhtökaura suututtaa. Niin moni kuvittelee, että tuote on kotimaista kauraa. Kuitenkin siinä on kauraa vain pieni osa. Proteiini on peräisin härkäpavusta ja herneestä. Nyhtökauran härkäpapu tulee Saksasta ja herneproteiini Ruotsista. Eihän siinä sinällään mitään pahaa ole, mutta luullaan, että syödään kotimaista kauraa.