Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat
just_one
Poliisikoira Rex
Viestit: 265
Liittynyt: To Syys 01, 2011 9:09 pm

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja just_one »

-- Erittäin vaaralliseksi todettu kouvolalaismies tuomittiin useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista

Uutisessa ei mainittu tekijän nimeä, löytyykö tuo jostain ylilaudalta tai muusta lähteestä?

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13988
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kaksi miestä tunkeutui viime vuonna asuntoon Kouvolan Käpylässä ja vei sieltä omaisuutta tuhansien eurojen arvosta – Kumpikin tuomittiin käräjäoikeudessa vankeusrangaistuksiin useista rikoksista

Vuonna 1976 syntynyt kouvolalaismies ja vuonna 1979 syntynyt haminalaismies tuomittiin Kymenlaakson käräjäoikeudessa vankeusrangaistuksiin törkeästä varkaudesta, huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Kouvolalaismies sai seitsemän kuukautta ja haminalaismies 6 kuukautta ja 10 päivää vankeutta.

Miehet olivat tunkeutuneet Kouvolan Käpylässä sijaitsevaan asuntoon tammikuussa 2020 murtamalla tuuletusikkunan. Myöhemmin he olivat palanneet asuntoon lukitsemattomaksi jättämästään ovesta.

Asunto kuuluu kouvolalaismiehelle, joka on ollut hoivakodissa ainakin 1,5 vuotta.

Kaksikko oli vienyt asunnosta muun muassa kaksi asetta, patruunoita, tauluja, valaisimia, moottoripyörävarusteita ja pienkodinkoneita. Anastetun omaisuuden arvo on noin 4 600 euroa.

Osan viemästään omaisuudesta miehet ovat myyneet eteenpäin. Osa on saatu takaisin.
...

Ampuma-aserikostuomion miehet saivat siitä, että he pitivät ilman asianmukaista lupaa hallussaan pienoiskivääriä, kivääriä ja kymmeniä patruunoita, jotka he olivat vieneet asunnosta.

Poliisi oli takavarikoinut aseet ja patruunat pysäyttämästään autosta, joka kuului haminalaismiehelle. Molemmat miehet olivat tuolloin ajoneuvossa.
...

Kouvolalaismies myönsi oikeudessa ampuma-ase- ja huumausainerikokset. Hän katsoi kuitenkin syyllistyneensä vain varkauteen, koska hänen mukaansa kyse oli asumattomasta kohteesta.

Käräjäoikeus kallistui syyttäjän kannalle ja katsoi asunnon olevan asuttu. Oikeuden mukaan asukkaan poissaolon syyllä tai pituudella ei ollut asiassa merkitystä, koska asukas olisi voinut halutessaan käyttää asuntoa asumiseen.
...
Koko juttu: Kouvolan Sanomat
28.2.2021 5:30
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

just_one
Poliisikoira Rex
Viestit: 265
Liittynyt: To Syys 01, 2011 9:09 pm

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja just_one »

Kukahan tämä sankari mahtaa olla?

https://kouvolansanomat.fi/uutiset/lahe ... 5314b6cac2

1.3.2021 17:00

Kouvolalaismiehelle vankeutta kahdesta pahoinpitelystä – Hakkasi toisen uhrin päätä katukiveykseen ja puukotti toista

Kouvolalainen vuonna 1979 syntynyt mies on tuomittu 1 vuoden ja 10 kuukauden ehdottomaan vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä ja pahoinpitelystä. Kymenlaakson käräjäoikeus antoi kansliatuomion perjantaina.

Ensimmäinen pahoinpitely sattui syyskuussa 2019. Syyttäjän mukaan tuomittu löi ja potki uhria julkisella paikalla Kouvolassa sekä hakkasi useita kertoja maassa makaavan uhrin päätä katukivetykseen keskellä päivää.

Toinen pahoinpitely sattui kerrostaloasunnossa Kuusankoskella maaliskuussa 2020. Syyttäjän mukaan tuomittu löi uhria teräaseella kahdesti. Toinen lyönneistä osui kylkeen ja toinen olkavarteen. Pahoinpitelyn uhri oli eri kuin ensimmäisessä pahoinpitelyssä.

Syyttäjä vaati törkeää pahoinpitelytuomiota molemmista tapauksista. Tuomittu myönsi ensimmäisessä tapauksessa perusmuotoisen pahoinpitelyn, mutta kiisti uhrin pään hakkaamisen katukivetykseen.

Toisessa tapauksessa hän myönsi yhden lyönnin olkapäähän teräaseella, mutta kiisti syytteen törkeästä pahoinpitelystä.

Kymenlaakson käräjäoikeus katsoi, että tuomittu on syyllistynyt ensimmäisessä tapauksessa perusmuotoiseen pahoinpitelyyn.

Toisessa tapauksessa uhri ei ollut varma, onko häntä lyöty teräaseella yksi vai kaksi kertaa. Lääkärinlausunnon perusteella on mahdollista, että molemmat vammat olisivat syntyneet yhdestä iskusta.

Käräjäoikeus päätyi yhden lyönnin kannalle, mutta piti pahoinpitelyä törkeänä, koska se on tehty teräaseella ylävartalon alueelle.

Tuomitun rikoshistorian perusteella tuomio pannaan täytäntöön ehdottomana.

Lisätty linkki ja uutisen julkaisupvm. Uutista lyhennetty sääntö 21 mukaisesti.
-NILS-

just_one
Poliisikoira Rex
Viestit: 265
Liittynyt: To Syys 01, 2011 9:09 pm

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja just_one »

Ei tainnut olla ensikertalaiset kyseessä...................

https://www.kouvolansanomat.fi/paikalliset/4105274

17.4.2021

Kaksi kouvolalaismiestä potki ja löi uhria nyrkeillä, pampulla ja koivuklapilla kolmen tunnin ajan uhrin asunnossa – Syyttäjä vaatii miehille 3,5 vuoden vankeustuomioita useista rikoksista

Vuonna 1977 syntyneet kouvolalaismiehet ovat Kymenlaakson käräjäoikeudessa syytettyinä muun muassa törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja törkeästä ryöstöstä.

Neljää miestä ja kahta naista syytetään useista rikoksista Kymenlaakson käräjäoikeudessa Kouvolassa. Tapausten käsittely alkoi tällä viikolla ja jatkuu ensi keskiviikkona.

Syyttäjä vaatii kahdelle vuonna 1977 syntyneelle kouvolalaismiehelle vähintään 3 vuoden ja 6 kuukauden ehdottomia vankeusrangaistuksia useista rikoksista, muun muassa törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja törkeästä ryöstöstä.

Teot tapahtuivat uhrin asunnossa Miehikkälässä tammikuussa. Syyttäjän mukaan asuntoon tunkeutuneet kouvolalaismiehet pakottivat uhrin luovuttamaan omaisuuttaan väkivallalla ja sillä uhkaamalla.

Syytetyn mukaan vuonna 1996 syntynyt vantaalainen mies on tuomittava vähintään vuodeksi vankeuteen muun muassa avunannosta ryöstöön. Vuonna 1975 ja 2001 syntyneille haminalaisnaisille syyttäjä vaatii vähintään 5 kuukauden ehdollisia vankeusrangaistuksia törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

just_one
Poliisikoira Rex
Viestit: 265
Liittynyt: To Syys 01, 2011 9:09 pm

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja just_one »

Eikö kellään ole tietoja ylläolevasta jutusta?

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13988
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

just_one kirjoitti:
La Touko 15, 2021 7:51 pm
Eikö kellään ole tietoja ylläolevasta jutusta?
On. Minulla.
Kahdelle kouvolalaiselle 3,5 vuoden vankeustuomiot – Miehet tunkeutuivat tuntemansa uhrin kotiin ja pahoinpitelivät tätä tuntikausia

Oikeudessa oli yhteensä kuusi henkilöä, joista kolme vapautettiin syytteistä. Päätekijät tuomittiin maksamaan uhrille yli 10 000 euron korvaukset.

Kaksi kouvolalaista vuonna 1977 syntynyttä miestä sai Kymenlaakson käräjäoikeudessa vankeutta törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja törkeästä ryöstöstä. Toni Tapani Kristian Kytömäki ja Baris Markus Niemi tuomittiin kolmen vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistuksiin.

Rikokset tehtiin tammikuussa Miehikkälässä. Kytömäki ja Niemi tunkeutuivat aamuyöllä tuntemansa miehen asuntoon rikkomalla ulko-oven ikkunalasin ja avaamalla lukon ikkunan kautta.

Asukas oli herännyt, piiloutunut vaatehuoneeseen ja soittanut hätäkeskukseen. Hänellä oli mukanaan ilmakivääri. Kytömäki ja Niemi olivat löytäneet hänet ja käskeneet heittää aseen maahan. Mies totteli. Kytömäki ja Niemi pakottivat hänet soittamaan uudelleen hätäkeskukseen ja perumaan aiemman hälytyksen.

Iskuja ja uhkailua
Tunkeutujat oleskelivat asunnossa noin kolmen tunnin ajan ja pahoinpitelivät asukasta nyrkeillä, koivuklapilla ja puisella pampulla. Mies sai iskuja eri puolille vartaloa. Häntä myös potkittiin päähän ja uhattiin haulikolla. Hänen korvakorunsa repäistiin irti korvasta ja hänen kaulallaan pidettiin veistä. Uhria uhattiin sanallisesti vesikidutuksella, sormen katkaisemisella ja jalkaan ampumisella. Hänelle tarjottiin amfetamiinia, mistä hän ei uskaltanut kieltäytyä.

Uhri sai väkivallasta muun muassa ruhjeita päähän ja vartaloon sekä mustelmia ja turvotusta.

Kouvolalaismiesten mukana asuntoon tuli kaksi haminalaista naista, äiti ja tytär, jotka ovat syntyneet vuosina 1975 ja 2001. He eivät osallistuneet väkivaltaan.

Tekijät tulivat takaisin
Kytömäki ja Niemi vaativat uhria luovuttamaan heille lääkkeitään ja rahaa. Koska uhrilla ei ollut käteistä, hän tarjosi muuta omaisuuttaan. Miehet päätyivät ottamaan 800 euron arvoisen television. Se ei kuitenkaan mahtunut heidän käyttämänsä auton kyytiin, joten he ja haminalaisnaiset poistuivat ilman televisiota.

Tuntia myöhemmin Kytömäki ja Niemi palasivat toisella autolla mukanaan vuonna 1996 syntynyt vantaalainen mies ja vuonna 1985 syntynyt forssalainen mies. He ottivat television mukaansa. Käyntien yhteydessä uhrin asunnosta vietiin myös muuta omaisuutta yhteensä noin 1 200 euron arvosta. Omaisuus löytyi myöhemmin vanhemman naisen asunnosta.
...

Osa syytteistä hylättiin
Mukana olleista haminalaisista naisista vanhempi sai tuomion kotirauhan rikkomisesta. Hänen kertomansa mukaan Kytömäki ja Niemi olivat halunneet lähteä käymään uhrin asunnolla ja houkutelleet naisen tyttären kuljettajaksi, koska muut olivat juoneet alkoholia eikä tytär halunnut lainata heille autoaan. Nainen kertoi lähteneensä mukaan, koska ei halunnut päästää tytärtään miesten kanssa.
...

Vantaalainen mies, joka oli tarjonnut Kytömäelle ja Niemelle autokyydin television noutamista varten, kiisti tienneensä mitään edeltävistä tapahtumista ja kertoi luulleensa, että noudosta oli sovittu uhrin kanssa. Oikeus uskoi häntä ja hylkäsi syytteen törkeästä kotirauhan rikkomisesta. Forssalaisen miehen syytteet peruttiin aiemmin, eikä uhrilla ollut vaatimuksia hänelle.

Tuntuvat korvaukset
Kytömäki ja Niemi tuomittiin maksamaan uhrille yhteensä noin 8 080 euroa korvauksia muun muassa kivusta ja särystä, tilapäisestä psyykkisestä haitasta ja lääkärinkuluista.

Lisäksi heidän on yhteisvastuullisesti vuonna 1975 syntyneen naisen kanssa korvattava uhrille 2 000 euroa loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä. Naisen korvausvelvollisuus rajoittuu 600 euroon.

Kytömäen, Niemen ja naisen on myös korvattava yhteisvastuullisesti valtiolle uhrin asianajajan palkkio arvonlisäveroineen, yhteensä 6 558 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen, eli siitä voi valittaa.
Koko uutinen täällä: Kouvolan Sanomat
16.5.2021 05:30
Tuntuvat korvaukset
Olen jyrkästi eri mieltä. Tekijöille ne eivät tunnu missään, koska niitä ei ole aikomustakaan maksaa, ja uhri taasen ei tule saamaan yhtään mitään, joten korvaukset eivät tunnu missään.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

just_one
Poliisikoira Rex
Viestit: 265
Liittynyt: To Syys 01, 2011 9:09 pm

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja just_one »

Doctor Lecter kirjoitti:
Su Touko 16, 2021 10:06 am
On. Minulla.
Oliks toi Niemi se ketä ammuttiin jalkaan jotain vuosia sitten?

Avatar
Heisenberg420
Poliisikoira Rex
Viestit: 280
Liittynyt: Ti Elo 27, 2019 5:03 pm

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja Heisenberg420 »

just_one kirjoitti:
Su Touko 16, 2021 1:04 pm
Doctor Lecter kirjoitti:
Su Touko 16, 2021 10:06 am
On. Minulla.
Oliks toi Niemi se ketä ammuttiin jalkaan jotain vuosia sitten?
Sama mies.
"Nauru pidentää ikää, ellei sitten satu nauramaan väärälle henkilölle."

Aivokuollut
Nikke Knakkertton
Viestit: 152
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 7:01 pm

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja Aivokuollut »

Eikö niitä paikallinen porukka saa mitenkään hiljaiseksi ?
Hoitotahto ?

semiconcious
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 114
Liittynyt: To Loka 18, 2018 2:27 pm

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja semiconcious »

janita kirjoitti:
Pe Huhti 19, 2019 3:42 pm
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7d02 ... d3893abc9f

Kukas tämä kouvolalainen "julkkis" on, johon Enbuske viittaa? Eli pari vuotta sitten pahoinpidellyt ja raiskannut vaimoaan ja ilmeisesti nyt vankilassa? En kopioi juttua, kun se ei kerro itse tapauksesta. Tytti Ripatti-niminen on tuo uhri/ex-vaimo, josta yle on tehnyt pari juttua.
Eihän toi Tytti Ripatti oo siis Ällän exä?

Avatar
Tarkastaja Levisi
Axel Foley
Viestit: 2148
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Täällä lisää tätä nannaa.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007980904.html

Miehen kotiin hyökättiin yöllä – talon isännän kännykässä odotti yllätys, joka sai hyökkääjän veren kiehumaanIsäntää osoiteltiin haulikolla ja häntä uhattiin sormen katkaisemisella sekä vesikidutuksella. Esitutkintapöytäkirjoista käy ilmi sekin, kuinka henkensä edestä pelännyt mies sai piinaajiltaan luvan vaihtaa sotkemansa housut kesken nöyryytyksen.

Isännän mukaan haminalaismies sanoi käsittelyn syyksi sen, että hän oli vikitellyt haminalaisen entistä kumppania.

Lopulta kutsumattomat vieraat poistuivat paikalta, mutta haminalainen ja kouvolalainen palasivat vielä hakemaan television. Talosta anastettiin myös ilmakivääri, kaksi älyrannekelloa, tietokone, pölynimuri, partakoneenteriä sekä lääkkeitä.

– Ennen lähtöä vielä halasin (isäntää) ja pussasin poskelle, kouvolalainen mies mainitsi kuulustelussa.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.

Avatar
Tarkastaja Levisi
Axel Foley
Viestit: 2148
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Hupparimiesten kolmikko puukotti miestä keskivartaloon Kouvolan liikennepuistossa

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Tapahtui siis jo sunnuntaina, joten hupparit aika varmasti poltettu tai ainakin pesty.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008008388.html

Puukotus Kouvolan liikenne­puistossa: Kolme miestä poistui paikalta juosten – poliisi pyytää havaintoja

Miestä puukotettiin keskivartaloon sunnuntai-iltana.


28.5.2021 9:01

Kaakkois-Suomen poliisi pyytää havaintoja viime sunnuntaina Kouvolan liikennepuistossa tapahtuneesta puukotuksesta.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että miestä puukotettiin keskivartaloon noin kello 21.

Uhrin vamma vaati sairaalahoitoa.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.

just_one
Poliisikoira Rex
Viestit: 265
Liittynyt: To Syys 01, 2011 9:09 pm

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja just_one »

Ehkä joku pieleen mennyt nappikauppa tuo puukotus?

just_one
Poliisikoira Rex
Viestit: 265
Liittynyt: To Syys 01, 2011 9:09 pm

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja just_one »

Puukko on taas heilunut Kouvolan keskustassa. Ei ole ensimmäinen kerta tässä kerrostalossa

https://www.kouvolansanomat.fi/paikalliset/4180804

Poliisi sai torstai-iltapäivällä ilmoituksen kello 17.45, että henkilö on puukottanut toista henkilöä asunnossa. Kaakkois-Suomen poliisi kertoi asiasta Twitterissä. Uhri on toimitettu sairaalahoitoon.

Poliisi on ottanut epäillyn henkilön kiinni. Alustavasti häntä epäillään tapon yrityksestä. Tapauksesta ei tänään tiedoteta enempää, vaan rikostutkinta tiedottaa asiasta tarvittaessa myöhemmin lisää.

Poliisilla oli tapaukseen liittyen torstai-iltapäivänä operaatio Kauppalankadulla, Kouvolan keskustassa. Tilanne ei aiheuttanut sivullisille vaaraa.

just_one
Poliisikoira Rex
Viestit: 265
Liittynyt: To Syys 01, 2011 9:09 pm

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja just_one »

Puukotettu 18v nainen ja puukottaja 90-luvulla syntynyt mies

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9bd2 ... ef9b54012c

Vastaa Viestiin