Kultti mistä ei puhuttu - Elisan 15 vuoden helvetti

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat
dippainssi
Nikke Knakkertton
Viestit: 177
Liittynyt: La Kesä 20, 2020 8:05 pm

Re: Kultti mistä ei puhuttu

Viesti Kirjoittaja dippainssi »

Mistään ei löydy kuvaa tästä Ruohosesta, vaikka kuinka netistä hain - onko kellään laittaa linkkiä ko. jeesuksen kuvaan?
Allahia ei ole olemassa.

dippainssi
Nikke Knakkertton
Viestit: 177
Liittynyt: La Kesä 20, 2020 8:05 pm

Re: Kultti mistä ei puhuttu

Viesti Kirjoittaja dippainssi »

kuva löyty, ei hätää.

Kummastuttaa, muuten miksi tämä ketju on kaatopaikalla, kun tottahan tämä kultti on.
Allahia ei ole olemassa.

Aivokuollut
Lauri Hanhivaara
Viestit: 146
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 7:01 pm

Re: Kultti mistä ei puhuttu

Viesti Kirjoittaja Aivokuollut »

Kultin paikka on kaatopaikka.
Hoitotahto ?

Ghost hunting
Perry Mason
Viestit: 3751
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Kultti mistä ei puhuttu

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

dippainssi kirjoitti:
To Helmi 11, 2021 7:40 pm
Mistään ei löydy kuvaa tästä Ruohosesta, vaikka kuinka netistä hain - onko kellään laittaa linkkiä ko. jeesuksen kuvaan?
Tosirikollisilla ei ole mitään tietoja netissä. Tiedä sitä vaikka vaikuttaisivat kaarinassa vieläkin. Mielenkiintoinen tapaus, että tälläinenkin on saanut mielivaltaisesti toimia...

Ghost hunting
Perry Mason
Viestit: 3751
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Kultti mistä ei puhuttu

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Tossa videossa lötyy äijän kuva, täytyy myöntää, että hyvä on puhumaan ainakin mutta osaako laulaa? Elisa on perustanut mm. kasvihuoneilmiön, siis sen antiikki sisustuskaupan Nummi kaiketi Lohjaa? Yritys minkä moni tuntee.
Edit. Tästä oli istuntopäivät viime kuussa, 19.4.2021 20.4.2021 27.4.2021 28.4.2021 ja 3.5.2021 eipä paljoa hiiskuttu tuosta kukaan mitään. Gumman gummitus juttu :shock:

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3738
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Kultti mistä ei puhuttu

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Olisi kyllä mielenkiintoista tietää miten tapauksessa kävi.

Ruohosen jumal esityksiä, lisätty tubeen kk sitten.
https://youtu.be/nFogP3MbI04

Ghost hunting
Perry Mason
Viestit: 3751
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Kultti mistä ei puhuttu - Elisan 15 vuoden helvetti

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Onkohan puheoppia otettu jostain Suomi Filmistä? Samanlaista uhoa ja paatosta havaittavissa.
Hyvä että joku on ottanut talteen. Joku siellä siitä asiasta nikottelee.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3738
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Kultti mistä ei puhuttu - Elisan 15 vuoden helvetti

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Hämärää kulttia johtanut perheenisä makuutti uhriaan ruumisarkussa ja painosti "Jumalan rahastolla" – kauheudet paljastuivat vasta yrittäjänaisen kuoltua

Lohjalaisen yrittäjänaisen perintö meni uskonnolliselle perhekultille. Varsinais-Suomen käräjäoikeus julisti testamentin pätemättömäksi.

Syvästi uskovainen yrittäjänainen eli vuosikausia uskonnollisen perhekultin painostuksen alaisena. Kuolemansa jälkeen hänen omaisensa tekivät naisen kodista hyytäviä löytöjä.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on antanut tuomionsa tapauksessa, jossa kuusikymppisenä kuolleen syöpäsairaan lohjalaisen yrittäjänaisen 1,4 miljoonan euron jäämistö oli testamentattu 57-vuotiaalle miehelle ja hänen lähipiirilleen.

Oikeusasiakirjojen perusteella mies pyrki luomaan uskonnollista kulttia ja puhutteli naista “Jumalan” tai “Jeesuksen” äänellä ja antoi psyykkisesti ja fyysisesti heikkokuntoiselle naiselle erilaisia käskyjä ja määräyksiä. Nainen oli allekirjoittanut testamentin kaksi päivää ennen kuolemaansa marraskuussa 2018.

Sittemmin naisen kotoa löytyi runsaasti kysymyksiä herättävää materiaalia, kuten paatoksellisia ääninauhoitteita, ruumisarkku ja vetyperoksidia sisältäneen juoman ohje.

Jäljet johtivat naisen elämässä tiiviisti mukana olleen Paraisilla asuneen perheen luokse.

Käräjäoikeuden tuomio on salattu naisen terveyttä ja yksityiselämää koskevien arkaluontoisten tietojen osalta. Artikkeli perustuu tuomion julkisiin osuuksiin ja sen liitteenä oleviin lukuisiin todistajakertomuksiin.

Oikeus julisti testamentin, mutta ennen sitä ehti tapahtui lukuisia asioita.

Ruusu Raahappi
Yrittäjänaisen omaiset nostivat testamenttiasiassa kanteen, koska katsoivat naisen olleen pitkäaikaisesti pakotettu, painostettu ja taivuteltu testamentin allekirjoittamiseen, vaikka hänen terveydentilansa, tahdonvoimansa ja ymmärryksensä olivat sairauden myötä heikenneet.

– Testamentissa on selkeä ja voimakas vieras tahto, joka on saastuttanut sen, kanteessa todettiin.

Testamentissa oli määrätty omaisuuden pääperijäksi "yleishyödyllinen säätiö", ja sen perustajaksi puolestaan paraislaisen perheen isä ja tämän lähipiiriläinen.

Naisen kotoa löytyi useita tunteja kestäviä äänitallenteita, joista ainakin osa oli peräisin jo 2000-luvun puolivälistä. Nauhoitteilla jumalhahmoja esiintyvä perheenisä puhutteli naista muun muassa nimillä Ruusu ja Ruusu Raahappi, lateli käskyjä naisen omaisuudenkäytöstä, omaisuuden testamenttaamisesta ja jopa naisen liikkumisvapaudesta ja ajankäytöstä.

Kanteen mukaan jumalana esiintynyt mies kertoi kuinka poika eli Jeesus on "persaukinen" ja tarvitsee naiselta heti rahaa suunnitelmiaan varten – ja nainen sitä hänelle antaisi.

Mies puhui nauhoitteilla "jumalan rahastosta", jonne hän ohjaisi naisen varat.

Omaisten mukaan mies perheineen oli hyväksikäyttänyt naisen pelkoa ja yksinäisyydentunnetta, jotta hänet saatiin alistumaan miehen määräyksiin aivopesun kaltaisin menetelmin.

Tallenteilta ilmeni myös uhkauksia, joita "linnan" eli kultin jättämisestä, epäilemisestä tai hylkäämisestä seuraisi. Ohjeistuksen mukaan kultti tuli pitää salassa ulkopuolisilta, ja niin nainen tekikin.

Naisen siskon mukaan tämä oli viimeisinä aikoinaan muuttunut ahdistuneeksi, hiljaiseksi ja jäykäksi. Vastaavaa kertoivat lukuisat muut naisen kanssa tekemisissä olleet ihmiset.

Avatui päiväkirjassaan
Käräjäoikeus kuuli tapauksessa laajan todistajajoukon ja kävi läpi naisen elämänvaihteita aina 2000-luvulta alusta hänen kuolemaansa saakka.

Nainen oli oikeusasiakirjan mukaan ilmaissut useille tutuilleen, että tahtoisi irtaantua perheen otteesta ja vaikutusvallasta. Hän pelkäsi, että mies piilottaisi hänen unilääkkeensä, jotta hänen vastuskykynsä nujerrettaisiin ja hän joutuisi psykoosiin.

Peloistaan nainen avautui myös päiväkirjamerkinnöissään. Sivut täyttyivät pahan olon ja ahdingon kuvauksista. Lääkäreille hän oli kertonut olleensa pakotettuna mukana miehen teknologia-alan firman hallitukseen, vaikkei kyennyt enää hoitamaan edes oman firmansa asioita. Miehen firma on yrityspalvelutietojen mukaan edelleen pystyssä ja aktiivinen.

– Minua yritetään koeponnistaa, kiusata tuntikaupalla, että voiko sinut jättää yksin, nainen oli kirjoittanut päiväkirjaansa.

– Pelko täysin käsittämättömistä ja milloin vain tulevista laskuista, jotka ovat tosi-isoja. On vain kyselemättä pakko maksaa. Lainataan rahaa ja rahoja ei makseta takaisin.

Nainen oli ennen kuolemaan kertonut työkavereilleen, että häntä oli valvotettu. Muutamaa päivää myöhemmin hän oli allekirjoittanut testamentin, jossa hänen koko omaisuutensa siirtyi kulttiperheen hallintaan. Allekirjoitustilaisuudessa oli mukana perheenisä.

Tunkeutui yritystoimintaan
Kulttiaan pyörittänyt mies ja yrittäjänainen olivat tunteneet toisensa noin 80-luvun puolivälistä saakka. Todistajakertomusten perusteella heidän välinsä olivat lähentyneen 2000-luvun alussa, jolloin naisella oli käynnissä riitaisa avioero. Tuona aikana nainen oli entistä tiiviimmin kulttiperheen kanssa tekemisissä. Perhe vieraili myös naisen sukulaisten luona.

Naisen ex-mies oli jo ennen eroa esittänyt näkemyksiään kultti- tai lahkotoiminnasta, jolla hänen vaimoonsa oli yritetty vaikuttaa. Lähipiiri kuvaili naista vahvasti uskonnolliseksi ja herkkäuskoiseksi. Hän oli ollut tekemisissä useiden seurakuntien kanssa, kun asui aikanaan Helsingissä.

Naisen yritys oli perustettu vuonna 1997 Lohjalle. Todistajina kuultiin monia firman entisiä työntekijöitä.

Kertomusten perusteella firman asiat muuttuivat 2010-luvun taitteessa radikaalisti. Todistajana kuullun ex-työntekijän mukaan firmaan oli tullut "nopeasti uusia ihmisiä töihin", muun muassa kirjanpidollisiin ja palkanmaksua koskeviin tehtäviin.

Uudet työntekijät koostuivat kulttiperheen isästä ja hänen läheisistään.

Työntekijän mukaan paikan työilmapiiri muuttui merkittävästi ja ahdistavaksi. Useita työntekijöitä lähti pois, puheet lahkomaisesta toiminnasta virisivät myös työntekijöiden keskuudessa. Todistajan mukaan hänet oli myöhemmin painostettu irtisanoutumaan, ja tässä prosessissa oli ollut mukana perheenisä.

Yksi entisistä työntekijöistä kertoi, että lopulta yrittäjänaisen käytös työntekijöitään kohtaan oli ollut "sekopäistä". Nainen oli hänen mukaansa huutanut, raivonnut ja heitellyt tavaroitaan. Myös muut työntekijät kertoivat kokeneensa naisen käytöksen ailahtelevaiseksi. Naisen käytös muuttui, jos perheenisä tai tämän vaimo olivat paikalla.

Erikoisia tilanteita
Erään todistajan mukaan työpaikalla syntyi sittemmin myös muita erikoisia tilanteita niin henkilöstön kuin firman varojen käytön suhteen. Jos joku oli firmassa toimivan kulttimiehen kanssa eri mieltä, perustettiin "tuomioistuin", jossa mies ikäänkuin esitteli asian ja toimi sitten tuomari.

Jos töissään halusi jatkaa, oli perheenisää todistajan mukaan parasta myötäillä.

– Hän tunki tilaan ja otti itselleen päättäjän roolin. Hän esimerkiksi päätti milloin työntekijälle annetaan varoitus, todistaja kertoi havainnoistaan.

Hänen mukaansa yrittäjänaisen ja perhekultin keskuudessa vallitsi voimakas "demonisointi ei-toivottuja inmisiä kohtaan".

Niin ikään todistajana kuullun henkilön mukaan viikonloppuisin nainen lähti usein Paraisille miehen ja hänen perheensä luokse. Nainen kertoi harmitelleensa lähtemisiä, mutta paikalla järjestettävien "kokousten" vuoksi hänen oli mentävä.

Palatessaan nainen oli hermostunut ja ahdistunut, ja se vaikutti myös työntekijöihin. Todisteluettelossa olevan maininnan mukaan mies oli muun muassa vuokrannut mökin naisen eristämistä varten ja laatinut kultistaan ohjeen eli "Linna-oppien teesit".

Loppu juttu linkin takaa:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ham ... #gs.33n8bo

JULKAISTU 47 MINUUTTIA SITTEN

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3738
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Kultti mistä ei puhuttu - Elisan 15 vuoden helvetti

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Ruohoset joutuvat korvaamaan siis 40 tonnia vastapuolen oikeudenkäyntikuluja, käsittämätöntä on se, että voidaanko ihmistä kohdella tuolla tavoin rangaistuksetta kuten testamentti jutussa on todettu? Eli alistaa, aivopestä, eristää jne...

Ghost hunting
Perry Mason
Viestit: 3751
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Kultti mistä ei puhuttu - Elisan 15 vuoden helvetti

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Varsinais-Suomen käräjäoikeus julisti testamentin pätemättömäksi
Miten ihana uutinen, kiitos Varsinais-Suomen käräjäoikeus 8)
Kyllä naemmä uskonnon nimissä voi, ihmistä alistaa 15 vuotta, vainota ja vainota koko porukkaa uhrin ympärillä.
Toivottavasti firman kuviot muuttuu myös ja johtokunta ulos välittömästi. Niin saadaan sekin kylä rauhalliseks toisille yrittäjille.

Lady Sophia
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ti Tammi 05, 2021 6:32 pm

Re: Kultti mistä ei puhuttu - Elisan 15 vuoden helvetti

Viesti Kirjoittaja Lady Sophia »

Rotaryn pinssi Ruohosen kuvissa ja vapaamuurarirituaalia ainakin jäljittelee kuvissa näkyvä arkussa makoilu ja kuutiokivet ym tilpehööri.
Sopisi myös Ruohosen puheisiin äänitteillä ja koko korruptiokuvioon kaikin tavoin, että rapparit asialla.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3738
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Kultti mistä ei puhuttu - Elisan 15 vuoden helvetti

Viesti Kirjoittaja Iivis »

On ollu jotain vaikutusta, kun ei ole pojan facessa kaikki asiat löydettävissä enää :D

Tubeen on tullut Mikko Kempen podcast, jossa vieraana Jaana Kavonius ja aiheena Ruohosen huijaus:
https://youtu.be/6Im19kq5mW4

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3738
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Kultti mistä ei puhuttu - Elisan 15 vuoden helvetti

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Salon seudun sanomilla pari juttua maksumuurin takana.

Yrittäjän kuolema – lähiomaiset löysivät vainajan kotoa todistusaineistoa salaisesta kultista

Tekijä Lasse Kylänpää -28.5.2021 | 6:053

Laajassa aineistossa on muun muassa kaavioita, jotka omaisten mukaan kertovat uhrin "uudelleenkoodauksen" vaiheista vuosina 2004, 2005 ja 2006. Uhri sai kultissa nimen Ruusu.
Kuva

Kohisevalla äänitallenteella puhuu mies ensin kymmenien, sitten satojen ja lopulta tuhansien ihmisten pelastamisesta kirouksen maailmasta.
”Haluathan sinä auttaa minua keräämään sitä varallisuutta, jolla tämä voidaan tehdä.”
https://www.sss.fi/2021/05/kulttijohtaj ... aiteilija/

Varsinais-Suomen käräjäoikeus yksimielinen: Miljoonatestamentti on pätemätön
Tekijä Salon Seudun Sanomat -4.6.2021 | 17:510

Kasvihuoneilmiön edesmenneen yrittäjän Elisa Palosen testamentti on julistettu pätemättömäksi. Kolmen tuomarin kokoonpanossa istunut Varsinais-Suomen käräjäoikeus oli yksimielinen perjantaina antamastaan ratkaisusta.

https://www.sss.fi/2021/06/varsinais-su ... patematon/

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3738
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Kultti mistä ei puhuttu - Elisan 15 vuoden helvetti

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Kempen podcast kestää kutakuinkin 2,5 tuntia, mutta tuli siinä uutta asiaakin. Lakinainen ei aio jättää asioita tähän ja hyvä niin.

PROFEETAN UHRIN TESTAMENTTI JULISTETTIIN PÄTEMÄTTÖMÄKSI
TIINA KRISTOFFERSSON
4.6.2021
Varsinais-Suomen käräjäoikeus on antanut tänään 4.6.2021 tuomionsa erikoisessa testamenttiriidassa. Kyse on Kasvihuoneilmiö-nimisen sisustusliikkeen edesmenneen yrittäjän Elisa Palosen miljoonatestamentista, jota Palosen kuolinpesä on vaatinut julistettavaksi pätemättömäksi uskonnolliseen hyväksikäyttöön vedoten. Tämänpäiväisessä tuomiossa käräjäoikeus julisti kolmen tuomarin päätöksellä ja yksimielisesti Palosen testamentin pätemättömäksi.

Palonen kuoli marraskuussa 2018. Kaksi päivää ennen kuolemaansa Palonen oli vahvistanut testamentin, jossa Palosen omaisuus on ohjattu käytännössä katsoen kokonaisuudessaan keski-ikäisen varsinaissuomalaisen yrittäjän ja tämän lähipiirin hallintaan. Tässä artikkelissa yrittäjästä käytetään nimeä ”Timo”. [1]

Testamentissa pääperijäksi on kirjattu yleishyödyllinen säätiö, jonka perustajaksi ”Timo” yhdessä läheisensä kanssa on määrätty. Lisäksi ”Timolle” ja tämän lähipiirille maksettiin testamentin perusteella 140 000 euroa käteistä rahaa.

Kuoleman jälkeen Palosen asunnosta löytyi päiväkirjamerkintöjä ja äänitteitä. Äänitteissä ”Timo” antaa ymmärtää kanavoivansa Jumalan sanaa ohjeistuksena Elisa Paloselle. Omaisten mukaan Palonen on ollut ”Timon” johtaman uskonnollisen kultin alistama ja hyväksikäyttämä. Taloudellisen manipulaation lisäksi äänitteissä esiin tulevat käskyt rajoittivat muun muassa Palosen liikkumavapautta, ajankäyttöä ja ihmissuhteita.

Käräjäoikeus kirjoittaa tuomiossaan 4.6.2021:

”Esitetyn todistelun perusteella asiassa on tullut näytettyä, että Elisa Palonen on kustantanut [Timon ja tämän lähipiirin] elämää ja uskonut profetian siitä, että hänen varansa tulee liittää Jumalana puhuvan [Timon] varallisuuteen. Tämä tukee johtopäätöstä siitä, että Elisa Palonen on ollut [Timon ja tämän lähipiirin] vaikutukselle altis.”

Paloseen kohdistunutta uskonnollista painostusta kuvataan Palosen omaisten puolelta muun muassa näin:

”Välillä Jeesuksena ja välillä Jumalana esiintyen on [Timo] voimakkaasti vedonnut Elisa Palosen yksinäisyyden tunteeseen (murrettaviin Jerikon muureihin). Elisa Palosen yksinäisyyden tunne ja yksinäisyyden pelko ovat selkeästi olleet yksi keino saada hänet alistumaan määräyksiin ja [Timon] totaalisen hyväksikäytön kohteeksi. Kultissa on selvästi pyritty Elisa Palosen asteittaiseen järjestelmälliseen ”uudelleenkoulutukseen” tai enemminkin aivopesuun. […] Elisa Paloselta on viety oma tahto ja hänet on alistettu erittäin syvällisellä tavalla [Timon ja lähipiirin] totaalisen hyväksikäytön kohteeksi.”[2]

Päiväkirjamerkinnöissä Palonen kirjoittaa sitkeästä painostuksesta, jota vastaan hän ei onnistu suojelemaan itseään: ”Minun on vain kestettävä hajoamatta tuntien, joskus päivien painostus. En voi mitenkään suojautua, vaan on aina annettava, mitä pyydetään”[3]

Päiväkirjamerkintöjen mukaan Palonen on pyrkinyt irtautumaan ”Timon” vaikutusvallasta siinä onnistumatta. Irtautumista on vaikeuttanut Palosen tuntema pelko ja suojattomuuden tunne. Palosen sukulaisten mukaan ”Timo” ja tämän lähipiiri ovat käyttäneet hyväkseen Elisa Palosen ”sieluntoiminnan häiriöitä” ja painostaneet tämän testamenttiin, oman vapaan tahtonsa vastaisesti.

”Timon” ja tämän lähipiirin asianajaja ovat kiistäneet syytteet perusteettomina: ”Mitään kulttia ei ole olemassa, vaan väitetty kultti on [Palosen omaisten] virheellisten kuvitelmien tuote.” Vastaajan mukaan äänitteissä on kyse performanssista, jolla ei ole mitään yhteyttä Palosen testamentin sisältöön.


VIITTEET
[1] Nimi ”Timo” on poimittu Salon Seudun Sanomista, jossa toimittaja Lasse Kylänpää kirjoitti oikeustapauksesta pe 28.5.2021. Kyseisessä artikkelissa Elisa Palosen nimi on julkaistu lähiomaisten suostumuksella.

[2] Varsinais-Suomen käräjäoikeuden pääkäsittelyn pöytäkirja, Jatkettu valmistelu ja pääkäsittely 13.4.2021, s. 6-7

[3] Elisa Palosen päiväkirjamerkintä, julkaistu Salon Seudun Sanomissa 28.5.2021.

Koko juttu:

https://www.vartija-lehti.fi/profeetan- ... attomaksi/

Avatar
Tarkastaja Levisi
Axel Foley
Viestit: 2140
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Kultti mistä ei puhuttu - Elisan 15 vuoden helvetti

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Tietääkö kukaan, kenestä on kysymys. Testamentin uusiksi vänkäämistä kuolinvuoteella harrastetaan Suomessa yhä useissa kristillisissä lahkoissa.
Tässä lienee kuitenkin ollut kyseessä jotain vielä järisyttävämpää.

https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000008034478.html

8.6.2021 6:00

Testamentti tyrmistytti omaiset – jäämistöstä löytyneet nauhat paljastivat karmean totuuden

Profeetaksi itsensä julistanut mies oli hyväksikäyttänyt lohjalaisnaista vuosikausia.

Käräjäoikeus linjasi, että testamentin tehnyt lohjalainen yrittäjänainen oli pakotettu tekemään testamentti tai vähintäänkin taivuteltu siihen hyväksikäyttämällä hänen ymmärtämättömyyttään ja riippuvaisuuttaan. Testamentti oli laadittu kaksi päivää ennen naisen kuolemaa.

Omaisten mukaan testamentti tuli mitätöidä, koska nainen oli ollut kyseisen miehen ”kultin” vaikutuksen alainen ja hänen itsemääräämisoikeutensa oli sitä kautta nujerrettu.

Väitteiden mukaan ”Profeetaksi” itseään kutsuva mies oli muun muassa pakottanut naisen kaurapuuroruokintaan ilman peseytymismahdollisuutta, eristänyt hänet työyhteisöstään ja saanut tämän ohjaamaan rahavirtoja omasta yrityksestään miehen tilille.

Omaisten mukaan nainen oli muun muassa määrätty elävänä ruumisarkkuun, jotta hän oppisi maallisesta luopumisesta.

Ruumisarkku oli löydetty naisen kotoa tämän kuoleman jälkeen, mutta todisteita pakottamisesta arkkuun ei käräjäoikeudessa esitetty. Vastapuolen mukaan ruumisarkku oli osa ”taide-esitystä”.

Mies antoi nauhalla ”Jeesuksena” ohjeita siitä, miten naisen pitäisi varallisuuttaan käyttää ja että tämän varallisuus liitetään miehen ”valtakuntaan”.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.

Vastaa Viestiin