Ylikomisario Taposen elämä ja poliittinen toiminta

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

TuskaistaTietoa
Axel Foley
Viestit: 2312
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Ylikomisario Taponen tehtaillut 8 rikosilmoitusta

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Ne ketkä eivät tykkää Islamista ovat islamfoobikoita, ja ne jotka eivät pitännet Jammun tekemisistä ovat jammufoobikoita.
zzrgg
Hetty Wainthropp
Viestit: 458
Liittynyt: Ke Maalis 11, 2020 7:30 pm

Re: Ylikomisario Taponen tehtaillut 8 rikosilmoitusta

Viesti Kirjoittaja zzrgg »

segregation forever kirjoitti: La Elo 07, 2021 10:38 pm Miten Taponen voisi olla samaan aikaan äärivasemmistolainen ja islamisti?
Eräs vastaus voisi olla intersektionaalinen feminismi. Kyllä, luit oikein, intersektionaalinen feminismi. Intersektionaalisen feminismin ideologisessa ytimessä on uhriutumiskäsite, eli käsitys siitä, että kaikki muut väestön tai kansan osat kuin valkoihoiset miehet ovat enemmän tai vähemmän uhreja. Tuo uhriutumis- tai uhrikäsitys on aivan verrannollinen äärivasemmistolaisuuden sortokäsitykseen - nykyisin vain ei puhuta mistään tuotantolaitoksista tai proletariaatista, vaan vain erilaisista kansanosista ja esimerkiksi vaikkapa "rakenteellisesta rasismista" tai "patriarkaatti-käsityksestä", joista jälkimmäistä intersektionaalisen feminismin ulkopuolisten tahojen on sangen vaikeaa mitenkään intersektionaalisen feminismin edustajille kritisoida (argumentaatio menee suunnilleen siihen tyyliin, että jos et hyväksy patriarkaatti-käsitystä, olet osa patriarkaattia). Uhriasemasta melkeinpä kilpaillaan tuon ideologian sisällä, ja suurinta gloriaa intersektionaalisen feminismin piirissä kantaa tietenkin hän, jota on eniten sorrettu, eli se joka on eniten uhri. Pahimpaan maanrakoon puolestaan tuossa ideologiassa työnnetään ne kuvitellut sortajat, joiden sanotaan siis olevan "patriarkaatin" edustajia.

Intersektionaalisuus viittaa tuossa ideologiassa ymmärtääkseni niihin intersektioihin tai risteymäkohtiin, mitä yhteiskunnallisessa elämässä väistämättä syntyy. Klassisin esimerkki lienee se tummaihoinen nainen, joka intersektionaalisen feminismin mukaan tulee kahdella eri tavalla sorretuksi - toisaalta naisena ja toisaalta ihonvärinsä perusteella. Intersektionaalisessa feminismissä etsitään siis näitä eri tavalla sorretussa asemassa olevia henkilöitä, ja kuten varmaan olet jo huomannut, niin maahanmuuttajataustaiset voisivat olla yksi tuollainen ryhmä sekä vähemmistöryhmittymät ylipäätänsä, mukaanlukien myös uskonnolliset vähemmistöryhmät, kuten vaikkapa islam Suomessa. Näin intersektionaalinen feminismi tarjoaa oivallisen ideologisen viitekehyksen kaikille sortoa kokeneille tahoille sekä oikeastaan millekä tahansa vähemmistön asemassa olevalle ryhmittymälle. Itse näen hyvin vahvana tuon (ääri)vasemmistolaisen vivahteen intersektionaalisessa feminismissä.
segregation forever
Martin Riggs
Viestit: 634
Liittynyt: La Heinä 24, 2021 11:31 pm

Re: Ylikomisario Taponen tehtaillut 8 rikosilmoitusta

Viesti Kirjoittaja segregation forever »

Säde-Sisko kirjoitti: La Elo 07, 2021 11:05 pm
Sen sanoo laki en minä. Taposen kannanotot kertoo puolueellisuuden.
Mennyt ihan ohi jos Taponen on tuomittu puolueellisesta somekäyttäytymisestä (joka sinun mielestäsi ei sallittua poliiseille). Se, että Taponen on puolueellinen on vain sinun mielipiteesi. Siksi kysyinkin, oletko puolueeton arvioimaan Taposen puolueellisuutta, sillä mielipiteesi voi olla vinoutunut (puolueellinen).
segregation forever
Martin Riggs
Viestit: 634
Liittynyt: La Heinä 24, 2021 11:31 pm

Re: Ylikomisario Taponen tehtaillut 8 rikosilmoitusta

Viesti Kirjoittaja segregation forever »

TuskaistaTietoa kirjoitti: La Elo 07, 2021 11:19 pm ne jotka eivät pitännet Jammun tekemisistä ovat jammufoobikoita.
Minä tunnustaudun Jammufoobikoksi.

Taposesta olen todennut, että hän on epäonnistunut työssään ja on minusta epäpätevä sen vuoksi tehtäväänsä.
someraivoaja
Poliisikoira Rex
Viestit: 266
Liittynyt: La Elo 15, 2015 10:51 am

Re: Ylikomisario Taponen tehtaillut 8 rikosilmoitusta

Viesti Kirjoittaja someraivoaja »

zzrgg kirjoitti: La Elo 07, 2021 11:35 pm
segregation forever kirjoitti: La Elo 07, 2021 10:38 pm Miten Taponen voisi olla samaan aikaan äärivasemmistolainen ja islamisti?
Eräs vastaus voisi olla intersektionaalinen feminismi. Kyllä, luit oikein, intersektionaalinen feminismi.

... Esitelmä intersektionalismista löytyy alkuperäisestä viestistä...
Ja tämä siis todellakin liittyy jotenkin ylikomisario Jari Taposeen ja tämän ketjun aiheeseen? Että on islamisti ja äärivasemmistolainen tämä Taponen ja intersektionaalinen feministi? Voitaisiinko pysyä edes hieman lähempänä aihetta?

Väite, että Taponen kirjoittelee nimimerkillä Pyllytär, on tietämättömien kehittämä ja levittämä väärinymmärrys. Minuutin nettihaulla selvisi useammasta lähtestä, mm. Hesari ja hommaforum, että kyseessä oli joku twittermeemiläppä. Pyllytär ilmeisesti oli joku aiemmin nimimerkillä twiitannut hahmo, jonka henkilöllisyyttä arvuuteltiin ja läpällä yksi ja toinen, mm. Taponen, ilmoitti olevansa hän. Että tämmöinen tapaus tällä kertaa.

Nämä ketjut tuppaavat mennä aina turhanaikaiseksi väittelyksi epäoleellisuuksista, kun kellään ei ole esittää mitään konkretiaa liittyen alkuperäisiin aiheisiin, eli tapahtuneisiin tai epäiltyihin rikoksiin.
Alex Smith
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1434
Liittynyt: Su Helmi 18, 2018 12:05 pm

Re: Ylikomisario Taponen tehtaillut 8 rikosilmoitusta

Viesti Kirjoittaja Alex Smith »

Taas silakat huutelevat todisteita ja kun niitä esitetään, ne eivät ole oikeita?
- taponen BLM miekkarissa: koronasuosituksia pilkkanaan pitävä antifa henkinen mielenosoitus: taponen poseeraa työasussan asian puolesta

-virkatililtä twiittaus: Myös Islannin politiikassa vihapuheet ovat yleistyneet. Retorikka noudattaa yleiseurooppalaista kaavaa, jossa retoriikan kohteena ovat itäeuroopasta tulevat työntekijät ja muslimit. Poliitikot vaativat vihapuheissaan mm sharialakikieltoa, moskeijakieltoa tai burkhakieltoja

-virkatilin twiittauksista, jotka koskivat turvapaikanhakijoiden koulunkäyntiä. Taponen linjasi, että aikuisten turvapaikanhakijoiden koulunkäyntiä tulisi tukea, ja tokaisi myöhemmin, että ”hyvää oppi tekee terroristillekin”.

- femakkoTaponen on aktiivinen myös silakoissa ja tarjoutuu tekemään muiden silakoiden puolesta rikosilmoituksia! "Haluatko että teen rikosilmoituksen" on tapisen yleisin kommentti tuolla joka asiaan.

Ongelmalliseksi asia muuttuu silloin, kun ns. virkatililtä ryhdytään jakamaan poliittista sisältöä tai sellaisia kannanottoja, joissa kiistattomiin turvallisuusuhkiin ja jopa toteutuneisiin iskuihin ei suhtauduta vakavasti.

Someitkijän mielestä ok? Mutta jos poliisi tekisi samaa kuin munaton nillittäjä MUTTA oikeistona niin sitten se ei enää olisikaan ok?

Ilmeisiä tosiasioita ei tarvitse todistaa. On ilmeinen tosiasia, että taponen on nillittävä nainen, joten sitä ei siis tarvitse todistaa. Vastakkainen väite puolestaan vaatisi todisteita
Calabash
Roger Murtaugh
Viestit: 891
Liittynyt: To Heinä 09, 2015 2:54 pm

Re: Ylikomisario Taponen tehtaillut 8 rikosilmoitusta

Viesti Kirjoittaja Calabash »

Ilmeisesti joillekin on aivan erityisen hankalaa, jos poliisi ei kannatakaan perussuomalaisia tai kokoomusta, kuten he yleensä tekevät, ja osoittaa sen viestinnässään. Jonkin verran poliittisista puheista tulee aina kitinää, koska ihmiset ottavat maailmankuvan ja politiikan kovin kiihkeästi. Moni ihminen on sellainen, että jos puhuu vaikka autoremontista, hän puhuu ihan järkeviä, mutta kun homma menee politiikkaan, jo alkavat palopuheet. Uskonnon kaltainen tila.

Minua ei sellainen sytytä. Ihmetytti jo Tom Packalenin Ukraina-hönöilyt. Hän oli varmaan viimeinen Suomessa, joka havaitsi, että veli venäläinen siellä on, ja miehen pitäisi olla joku komisario. Kauneus on katsojan silmässä.

Katselin noita uusia viestejä, enkä vieläkään näe niissä mitään kovin ihmeellistä. Ehkä Taposella kuitenkin on oppimista itselläänkin mutta niin meillä kaikilla. Kaikkien pitäisi tarkastella objektiivisuutensa astetta.

En myöskään hyväksy Taposen virkatehtävien sabotoimista enkä kunnian loukkaamista sillä naurettavalla perusteella, että hän ei ole sisäistänyt hataran ja jäsentymättömän radikaalioikeiston maailmankuvaa suhteessa islaminuskoisiin. Se on rikos ja sillä piste.

Siksi toisekseen, jos häneen luotetaan niissä piireissä, hän saa tiedustelutietoa paremmin.
TucoRamirez
Hetty Wainthropp
Viestit: 486
Liittynyt: Ke Elo 01, 2018 12:10 am

Re: Ylikomisario Taponen tehtaillut 8 rikosilmoitusta

Viesti Kirjoittaja TucoRamirez »

Case Aarnio on hyvä esimerkki, että poliisissa on mahdollista toimia mätänä kyttänä kenenkään siihen puuttumatta. Helsingin huumepoliisin toimintaa johdettiin tavalla, joka mahdollisesti vuosia jatkuneen rikollisen toiminnan.

Olisi hyvä tuoda läpinäkyvyyttä Taposen johtamaan ennaltaehkäisevään toimintaan ja heidän päätöksiin tutkintatoimien kohdistamisesta. Kyseessä oleva toiminta on jo osoittautunut olevan tehotonta, mutta ilmeisen kallista. Mutta onko toiminta lainmukaista ja olisiko Taposen lain mukaan pysyttävä pois politiikasta? Käsittääkseni myös hänen pitäisi jäävätä itsensä poliisin virasta, jos on edes epäilys, että syntyy eturistiriitoja polisiin virantoimituksen ja aktiivisen politikoinnin välillä. Joku aktiivinen kansalainen voi tehdä kantelun oikeusasimiehelle ja pyytää selvittämään politiikka poliisin toiminnan laillisuuden ja koko poliisijohdon toiminnan komentoketjussa ylhäältä alas. Aarnio tapaus osoitti että kukaan Aarnion yläpuolelle organisaatiossa oleva ei ollut vastuussa rikollisesta toiminnasta.
Viimeksi muokannut TucoRamirez, Su Elo 08, 2021 10:32 am. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Avatar
Moderaattorit
Moderaattori
Viestit: 1492
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 3:20 pm

Re: Ylikomisario Taponen tehtaillut 8 rikosilmoitusta

Viesti Kirjoittaja Moderaattorit »

Ketjun aihe on mainittu otsikossa. Se ei ole islam, eikä loputtomat pyllytär-veivaamiset. Maahanmuutolle ja islamille on omat ketjunsa. Poistettu provokatiivisia sekä aiheen ulkopuolisia viestejä.
-NILS-
Ne tietää, jotka tietää...
Nostradamus
Alibin satunnaislukija
Viestit: 59
Liittynyt: Ti Loka 08, 2019 3:25 pm

Re: Ylikomisario Taponen tehtaillut 8 rikosilmoitusta

Viesti Kirjoittaja Nostradamus »

Calabash kirjoitti: Su Elo 08, 2021 9:40 am , että hän ei ole sisäistänyt hataran ja jäsentymättömän radikaalioikeiston maailmankuvaa suhteessa islaminuskoisiin. Se on rikos ja sillä piste.

Ymmärtääkö Taponen edes itse kuinka puhuu itseään pussiin feministinä noilla islampuheillaan?

Eikö ole outoa, että kun islaminuskoiset miehet ovat maailman sovinistisimpia ja edustavat maailman sovinistisinta kulttuuria, islamia, niin kaiken järjen mukaan feministit haluaisivat näitä barbaareja kaikesta vähiten Eurooppaan?

Mutta jostain syystä feministit juuri halauavat kaikki maailman pahimmat sovinistit(islaminuskoisista kehitysmaista tulevat miehet) tänne. Ja jopa puolustelevat ja tukevat islamin uskonnon sairaita naisen alistamisperinteitä.

Joku tässä ei nyt täsmää ainakaan ns. tolkun ihmiselle.

Kaiken järjen mukaan feministin pahin vihollinen olisi äärisovinismi,mutta ilmeisesti sitten intersektionaalisen feminisimin perusteella tässä suoritetaan ajjatusketjussa jotain, mikä ei tavalliselle loogiselle ajattelijalle aukene.
Calabash
Roger Murtaugh
Viestit: 891
Liittynyt: To Heinä 09, 2015 2:54 pm

Re: Ylikomisario Taponen tehtaillut 8 rikosilmoitusta

Viesti Kirjoittaja Calabash »

Nostradamus kirjoitti: Su Elo 08, 2021 10:04 am
Calabash kirjoitti: Su Elo 08, 2021 9:40 am , että hän ei ole sisäistänyt hataran ja jäsentymättömän radikaalioikeiston maailmankuvaa suhteessa islaminuskoisiin. Se on rikos ja sillä piste.
Ymmärtääkö Taponen edes itse kuinka puhuu itseään pussiin feministinä noilla islampuheillaan?
En voi vastata kuin ensimmäiseen kysymykseen, koska muista tulee sivupolku. Ymmärtääkö siis Taponen edes itse kuinka puhuu itseään pussiin feministinä noilla islampuheillaan? Vastaus: en ole vielä todennut noissa näytetyissä viesteissä merkittävää pussiin puhumista mutta jos siellä sellaista on, en tiedä, ymmärtääkö.

Muiden kysymysten asioita tavallaan sivusin, kun vastasin edelliseen kysymykseen, joka minulle esitettiin. Viesti poistettiin, koska se oli aiheen ulkopuolinen ja koski sitä nimimerkkiä, jota en edes tunne.
PoliceLivesMatter
Lauri Hanhivaara
Viestit: 129
Liittynyt: La Kesä 20, 2020 2:00 pm

Re: Ylikomisario Taponen tehtaillut 8 rikosilmoitusta

Viesti Kirjoittaja PoliceLivesMatter »

Mielestäni Taposen sekä tekemiset että sanomiset kääntyvät lopulta koko poliisikuntaa vastaan. Täytyy vain toivoa, että tavallinen suomalainen ymmärtää, että poliisi keskimäärin ei ajattele eikä toimi, kuten Taponen.

Esimerkiksi Vuosaaren ihmettä (tapaus, jossa maahanmuuttajataustaisista ”nuorista” tulisi kunnollisia poliisin puhuttelun jälkeen) ei tosimaailmassa tapahdu - väitteistä huolimatta.
segregation forever
Martin Riggs
Viestit: 634
Liittynyt: La Heinä 24, 2021 11:31 pm

Re: Ylikomisario Taponen tehtaillut 8 rikosilmoitusta

Viesti Kirjoittaja segregation forever »

PoliceLivesMatter kirjoitti: Su Elo 08, 2021 2:10 pm Mielestäni Taposen sekä tekemiset että sanomiset kääntyvät lopulta koko poliisikuntaa vastaan. Täytyy vain toivoa, että tavallinen suomalainen ymmärtää, että poliisi keskimäärin ei ajattele eikä toimi, kuten Taponen.

Esimerkiksi Vuosaaren ihmettä (tapaus, jossa maahanmuuttajataustaisista ”nuorista” tulisi kunnollisia poliisin puhuttelun jälkeen) ei tosimaailmassa tapahdu - väitteistä huolimatta.
Kuten sanottu, ennalta ehkäisevän toiminnan ylikomisarion tehtävä on jatkuvaa nuorallakävelyä. Taponen on epäonnistunut tehtävässään pahoin, mutta en tiedä olisiko joku muu onnistunut paremmin,eli kyennyt tasapuolisesti miellyttämään kaikkia.
Avatar
Villeri
Jessica Fletcher
Viestit: 3036
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Ylikomisario Taponen tehtaillut 8 rikosilmoitusta

Viesti Kirjoittaja Villeri »

Taposen olisi syytä tehdä ero virka- ja vapaa-ajan välillä. Kavereita voi auttaa tekemään rikosilmoituksen, mutta se tehdään omalla ajalla. Taponen voi kannattaa ismejä, mutta niitä ei kannateta univormu päällä. Rikosilmoituksista varmaan useampi liittyy siihen, että Taponen jakaa Twitter-virkatilillään avoimesti maailmankatsomuksiaan - eikä se millään tavalla kuulu poliisin toimenkuvaan.
segregation forever
Martin Riggs
Viestit: 634
Liittynyt: La Heinä 24, 2021 11:31 pm

Re: Ylikomisario Taponen tehtaillut 8 rikosilmoitusta

Viesti Kirjoittaja segregation forever »

Villeri kirjoitti: Su Elo 08, 2021 2:40 pm Taposen olisi syytä tehdä ero virka- ja vapaa-ajan välillä. Kavereita voi auttaa tekemään rikosilmoituksen, mutta se tehdään omalla ajalla. Taponen voi kannattaa ismejä, mutta niitä ei kannateta univormu päällä. Rikosilmoituksista varmaan useampi liittyy siihen, että Taponen jakaa Twitter-virkatilillään avoimesti maailmankatsomuksiaan - eikä se millään tavalla kuulu poliisin toimenkuvaan.
Miten voi olla niin vaikea ymmärtää, mitä ennalta ehkäisevän toiminnan ylikomisarion tehtävään kuuluu? Vaikea homma, sillä kun yhteen suuntaan kumartaa, niin toiseen pyllistää. En minä mitään islamfanitusta noissa viesteissä näe, Taponen yrittää välttää konfiktia muslimeiden ja alkuasukkaiden välillä noilla teksteillään. Ettei kukaan alkuasukas ala teurastamaan kaduilla kulkevia muslimeita jne. Kuten sanottu tässäkin kun toiseen suuntaan kumartaa, toiseen pyllistää. Fanaatikot ottavat tuon sitten islamistisena tekona. Auvisen kuva taas liittyy tapaamiseen, jossa poliisi yritti anarkistien hillumisen jälkeen luoda luottamussuhdetta anarkistien ja poliisien välille. Taas kumarrettiin toiseen suuntaan ja toiseen pyllistettiin. Fanaatikot ottivat tämän niin, että Taponen on äärivasemmistolainen anarkistien tukija.
Vastaa Viestiin