Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattiin raa´asti

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
JohanPomppas
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1382
Liittynyt: Su Loka 20, 2019 12:44 am

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja JohanPomppas »

QwertyKeyboard kirjoitti: Pe Syys 03, 2021 7:34 pm
JohanPomppas kirjoitti: Pe Syys 03, 2021 5:05 pm
21v ja tuon iänalle olevat vangit istuvat tuomionsa erillisillä nuorten osastolla eivätkä ole kontaktissa aikuisten vankien kanssa. Vasta sen jälkeen kun vanki täyttää 22v hänet siirretään aikuisten osastolle. Tämä ei ole mikään mielipide asia vaan ihan Risen määräyksiin perustuva juttu. Lisäksi nykyään tuota nuorten vankien vankilassa istumista on muutettu enemmän koulukotimaiseksi toiminnaksi, jossa on kaikkea toimintaa ja ohjausta, jotta rikosten uusintaa voidaan vähentää.

Alaikäisille vangeille perustetaan oma osasto Vantaan vankilaan, jotta he eivät palaisi sinne uudelleen – "Nuoret kertovat vankilan olevan miellyttävämpi kuin koulukoti"
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ala ... ti/8015192
No enhän mä mitään mielipiteitä esittänytkään siitä missä nää lusii, kun lähinnä mielipiteen siitä, että tulisiko näille yhtään mitään "seuraamuksia" jos istuisivat aikuisten ukkojen joukossa. Tääkin oli vain hypoteettista pohdintaa ja vastaus aiemmalle kommentoijalle hänen pohdintoihinsa.
JohanPomppas
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1382
Liittynyt: Su Loka 20, 2019 12:44 am

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja JohanPomppas »

Nippu kirjoitti: Pe Syys 03, 2021 7:21 pm
JohanPomppas kirjoitti: Pe Syys 03, 2021 6:18 pm
Uskomatonta :roll: Tästä voi melkeinpä päätellä, että aina sitä alempaa tuomiota voidaan jollain perustella. Jos ei nopeudella, niin sitten hitaudella.
Juurikin näin... Taisi olla aika ainutlaatuista, että tätä tuomioiden pituutta nyt perusteltiin sillä hitaudella tällä kertaa... Eihän esim. hanskikaskuristajan kohdalla tuomiota alentanut ollenkaan se, että hän vain pikkuisen kuristeli tuntikausien ajan. No pärstäkerroin - mikä lie millonkin vaikuttaa. :|
Terra
Martin Beck
Viestit: 822
Liittynyt: La Elo 25, 2012 2:49 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Terra »

Erikoista tässä jutussa kaiken muun silittelyn ja selittelyn lisäksi on ollut, että poliisi ei löytänyt selvityksessään viranomaisten tekemisistä mitään virheitä, laiminlyöntejä, lakien vastaisuuksia. Kuitenkin uhri ei ollut enne lastensuojeluun piiriin ottamista (puoli vuotta ennen kuin sitten hänet tapettiin) lainkaan käyttänyt alkoholia huumeista nyt puhumattakaan eikä hän ollut edes ns. pyörinen päihdekäyttäjien piireissä. Tämäkin tapaus vahvistaa sen, että lastensuojelu ei suojele lasta. Ja kun näin on, niin kuka mikä suojelisi lasta lastensuojelulta.
QwertyKeyboard
Martin Riggs
Viestit: 644
Liittynyt: To Huhti 25, 2019 4:05 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja QwertyKeyboard »

Terra kirjoitti: Pe Syys 03, 2021 7:48 pm Erikoista tässä jutussa kaiken muun silittelyn ja selittelyn lisäksi on ollut, että poliisi ei löytänyt selvityksessään viranomaisten tekemisistä mitään virheitä, laiminlyöntejä, lakien vastaisuuksia. Kuitenkin uhri ei ollut enne lastensuojeluun piiriin ottamista (puoli vuotta ennen kuin sitten hänet tapettiin) lainkaan käyttänyt alkoholia huumeista nyt puhumattakaan eikä hän ollut edes ns. pyörinen päihdekäyttäjien piireissä. Tämäkin tapaus vahvistaa sen, että lastensuojelu ei suojele lasta. Ja kun näin on, niin kuka mikä suojelisi lasta lastensuojelulta.
Johtuu siitä, että lastensuojelussa ja sosiaalisektorilla on pääasiassa naisia töissä ja naisilla on tietyissä harkinnanvaraisissa asioissa "lasilattia". Ilmeisesti sieltä lastensuojelusta ei ole löytynyt ketään miestä kenen lasilattia vuotaa enempi.
Kummisetä
Jessica Fletcher
Viestit: 3258
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 4:52 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Kummisetä »

Kyllähän tuo porukka kuuluu loppuiäkseen lukkojen taakse.
Ja nimenomaan mielisairaalaan.
No, täytyy toivoa että Karma hoitaa hommansa.
qurqo kirjoitti: To Loka 26, 2023 9:01 pm Ei renkaat mustaa piirrä, kuin lukkiutuneena.
:mrgreen:
Night In Gale
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Pe Heinä 24, 2020 5:43 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Night In Gale »

Keitäs näiden häiriintyneiden vanhemmat ovat? Muut lapset toivottavasti huostaanotettu tarkkailun alle? Tuskin pystyvät lähellekään normaaleja yksilöitä kasvattamaan näiden vanhemmat. Varmaankin itkeskelevät kun ovat niin ihmeisssään ja kauhuissaan tapahtneesta. Varmaankin totta, että vanhempien resurssit eivät Ole riittäneet sen havainnointiin, että kasvattavat hirviötä. Muutenhan olisivat varmaankin hakeneet apua kullannupuilleen. Yhteiskunnan hyväksi on mut lapset pidettävä tarkkailussa. Tuomion on vähintäänkin oikea.
Ludmina
Harjunpää
Viestit: 314
Liittynyt: To Maalis 26, 2020 11:25 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Ludmina »

Kyllä.
Luin vast’ikään ensin Koskelan - surma kirjan ja perään Eerika-kirjan.
Kirja Eerika oli todella kauniisti kirjoitettu.
Tämä kirja on täysin faktoihin sekä kirjattuihin asioihin perustuva kirja, jossa kirjoittaja on tehnyt äärimmäisen laajan taustojen ja kaikkien tietojen keräämisen, myös erilaisten haastattelujen kera.
Jos ei tietäisi miten hirveä loppu tarinalla oli
-välillä olisi luullut lukevansa komedia-kirjaa.
Niin käsittämättömästi ”vastuu” - sosiaalityöntekijä toimi.

Muutenkin kirjasta oli luettavissa aivan käsittämättömiä käytäntöjä miten toimitaan.
Eerikan oireillut loppuivat kun hänet sijoitettiin välissä lastenkotiin, tämä oli syy miksi hänen väliaikainen huostaanotto loppui ja hänet palautettiin takaisin kotiin.
Atsolla_han oireilu taas paheni huostaanoton seurauksena ja hän joutui sairaalakouluun, ja tämä oli syy miksi hänen huostaanottoa jatkettiin.

Kirjassa tuli muuten esiin tämä ”palaveeraaminen” eli oli monen moista palaveria, ensin sossu vastuu sosiaali ja toinen sosiaali, mukana aina vähintään kaksi sosiaalityöntekijää!! ja E:n isä,
sitten palaaveerattiin kokouksessa jossa oli sossut, erikoislääkäri HYKS, E:n isä
lääkäri sijoituslaitoksesta, E:n ohjaaja, toinen sijoituslaitoksen työntekijä, sossut, E:n isä
Sitten taas koulu eli kuraattori, kouluterveydenhoitaja, koululääkäri, opettaja, rehtori sekä sossut ja E:n isä

Palaveria, palaverin perään ..
enkä ihmettele yhtään miksi sossut ovat ylityöllistettyjä. Eihän tuollaisella palaverimäärällä enää edes ehdi
”oikeita työtä tehdä kun kaikki aika menee palavereissa istumiseen”

Välillä kirjaa lukiessa tuli ihan dollarin kuvat silmiin kun luki vain näitä kallispalkkaisien henkilöiden palavereista ..

En enää ihmettele yhtään että maksaa ja isot rahat liikkuu..
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17119
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tänne Koskelan murhasta tuomitut passitetaan

Kaikki kolme Koskelan murhasta tuomittua alaikäistä poikaa passitetaan Vantaan vankilaan.

HELSINGIN KÄRÄJÄOIKEUS tuomitsi kolme alaikäistä poikaa murhasta vankeuteen. Kaikki tuomitut passitetaan Vantaan vankilaan.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, joten lopullinen sijoituspaikka ei ole vielä tiedossa.

Alaikäinen, joka saa vankeustuomion, pyritään lain mukaan sijoittamaan ensisijaisesti asuinpaikkaansa lähinnä olevan vankilan nuoriso-osastolle. Kun tuomio on lainvoimainen, tehdään sijoittelupäätös.
...

NUORTEN OSASTO on kuntouttava osasto. Kuntouttava toiminta voi tarkoittaa esimerkiksi ohjelmia, joilla pyritään tukemaan päihteettömyydessä. Kuntouttavat toimet voivat liittyä myös esimerkiksi väkivaltaisuuteen ja suuttumuksen hallintaan.

Aikuisiin vankeihin verrattuna nuoriso-osastolla työskentelyssä täytyy huomioida lastensuojelulaki ja perusopetuslaki. Alaikäisillä on oppivelvollisuus, joten mikäli vankilaan tulee alaikäisiä vankeja, heille tulee järjestää riittävä opetus.

Opetusta pitävät tarvittaessa ulkopuoliset oppilaitokset, jotka voivat tulla vankilaan opettamaan. Vankilassa on ryhmätilat, joissa opetusta pystytään järjestämään.

Nuorilla samoin kuin aikuisilla vangeilla kaikkiin päiviin sisältyy ruokailuja ja päivittäinen ulkoilu.
...

Jos nuoriso-osastolle sijoitetaan alaikäinen tuomittu, osastolla saattaa olla hänen kanssaan yhtä aikaa täysi-ikäisiä niin sanottuja nuoria vankeja.
– Alaikäistä ei eristetä täysin erilleen osaston toiminnoista tai muista osastonsa vangeista, jos hän on vankilassa ainoa alaikäinen. Sellin ulkopuolella hän saa olla kanssakäymisissä nuoriso-osaston muiden vankien kanssa, vaikka nämä olisivatkin yli 18-vuotiaita, Rikosseuraamuslaitoksen keskushallintoyksikön erityisasiantuntija Tuija Muurinen kertoi aiemmin Ilta-Sanomille.

Alaikäinen ei silti ole täysin ilman valvontaa muiden nuorten kanssa.
– Aina silloin, kun alaikäinen on nuoriso-osastolla sellin ulkopuolella tekemisissä täysi-ikäisten vankien kanssa, henkilökunta on paikalla. Yleensä osastolla on silloin jotain yhteistä suunniteltua toimintaa. Jos on vapaampaa oleskelua yhdessä, erityisohjaajat tai osaston työntekijät ovat paikalla osastolla.
Lisää täällä: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008238681.html
3.9.2021 15:33
...joilla pyritään tukemaan päihteettömyydessä.
Pojat olivat kuitenkin ns. viihdekäyttäjiä. Ja sellainenhan ei tarvitse mitään tukea koska voi lopettaa milloin vaan.
- Tai ehkä valistusta siitä miten "hyvän olon tuoma" kannabiksen käyttö meni pieleen ja herätti vastustamattoman pahoinpitelyvietin. Ehkä kokeneemmat kannabishöryissä toikkaroivat voivat kertoa heille, miten vaaraton juttu tää oikeesti niiku on ja poistaa niiku stressiä. Tai jotain.
---------------------------------

Katsotaan selkokielellä kuinka kävi. Tosin, pojat ovat jo keskenään kommentoineet, että "liian kovin meitin kävi". Vaan jos olisivat olleet 18-vuotiaita, niin olisi ollut edessä "nuorisoelinkautinen", 10 vuotta päivästä päivään, joten siihen nähden vähällä pääsitte.

Kuvalähde IS.
Kuvalähde IS.
poikain_tuomiot.jpg (128.18 KiB) Katsottu 2828 kertaa
Poika A oli jo etukäteen viestitellyt haluavansa ”piestä” uhrin. Hän muun muassa löi nyrkillä, potki ja talloi uhria, yritti murtaa tämän käden. Hän hakkasi uhria metalliputkella ja pudottautui kahdesti maassa maanneen uhrin ylävartalon päälle polvilleen. Tämä aiheutti kylkiluiden murtumat, jotka olivat osaltaan syynä kuolemaan.

Mielentilalausunnon mukaan poika A:n käsitys itsestään ja ympäristöstään on realistinen. Kognitiivinen suoriutuminen on iän mukaista. Hänellä on kyky ymmärtää syy-seuraussuhteita, realiteetteja sekä tekojensa tosiasiallista luonnetta ja oikeudenvastaisuutta ja seurauksia päihteettömänä ollessaan.
Poika B poistui sairaala-alueelta kesken väkivallan kahdeksi tunniksi, mutta löi heti palattuaan uhria kahdesti nyrkillä kasvoihin. Hän osallistui liikuntakyvyttömäksi ja puhumattomaksi muuttuneen uhrin kantamiseen. Poika B kuvasi uhrin nöyryyttämistä ja osallistui siihen itse. Hän heitteli uhria oluttölkeillä ja jätti tämän muiden kanssa talviyöhön makaamaan märissä ja vähissä vaatteissa alaruumis paljaana.
Poika C muun muassa potki maassa makaavaa uhria päähän ja kylkeen sekä löi nyrkillä ja kepillä. Hän otti maassa ollutta uhria hiuksista kiinni, nosti pään ilmaan ja kun uhri sanoi ”älä”, iski pään maahan. Hän heitteli uhria oluttölkeillä ja rääkkäsi tätä papateilla.

Poika C palasi yöllä tapahtumapaikalle ja havaitsi uhrin silmien olevan auki räpyttelemättä. Silti hän poistui taas paikalta ja lähetti poika B:lle ääniviestin, jossa totesi uhrin kuolevan.
Lisää täällä: IltaSanomat
3.9.2021 19:43
------------------------------------

Koskelan case sai myös kansainvälistä huomiota ja maailmalla herättiin siihen, että ei ole Suomikaan enää lintukoto:
Koskelan henki­rikoksen tuomio nousi otsikoihin myös ulko­mailla

Asiasta uutisoivat esimerkiksi BBC, ruotsalainen uutistoimisto TT ja Daily Mail.

HELSINGIN käräjäoikeuden tuomio Koskelan henkirikoksesta on uutisoitu Suomen lisäksi muun muassa Britanniassa ja Ruotsissa.
...

Tuomiosta uutisoivat muun muassa BBC, Daily Mail, ranskalainen uutistoimisto AFP ja ruotsalainen uutistoimisto TT, jonka tietoja hyödyntäen asiasta kirjoitti myös SVT.Tre pojkar döms till fängelse för mord i Finland

ULKOMAALAISET mediat nostavat tapauksesta esille sen poikkeuksellisuuden, tekijöiden nuoruuden sekä tekojen julmuuden.
...

AFP otsikoi juttunsa ”Pojan kuoliaaksi kiusanneet teinit vankeuteen Suomessa”. Juttu kertoo tuomittujen yhteyksistä uhriin sekä kuvailee rikosta melko tarkasti. Esimerkiksi uhrin saamat yli 100 vammaa mainitaan.

ILTAPÄIVÄLEHTI Daily Mail nostaa tapauksen raa’an väkivallan otsikkoonsa kirjoittaen tuomittujen teinien ”potkineen 16-vuotiaan pojan kuoliaaksi”. AFP ja Daily Mail toteavat tapauksen myös järkyttäneen koko Suomea.
...
Täällä enemmän: Helsingin Sanomat
3.9.2021 17:38

Finnish teenagers jailed for boy's murder
Three teenagers who 'kicked a 16-year-old boy to death after bullying him for weeks' go on trial for murder in case that has shocked Finland
Tre pojkar döms till fängelse för mord i Finland
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
Sledge
Lauri Hanhivaara
Viestit: 138
Liittynyt: To Loka 10, 2013 10:59 am

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Sledge »

Yhteensä pojat saivat yli 27v linnaa. Oikeuspoliittisistasyistä ovat tuosta linnassa murto-osan. Mutta itse aloin miettimään, että mikä on Suomessa ennätys yhdestä ihmishengestä annetuista vuosista?
Noviisi
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Ti Huhti 07, 2020 11:04 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Noviisi »

H.Moilanen kirjoitti: Pe Syys 03, 2021 2:33 pm
Bou kirjoitti: Pe Syys 03, 2021 2:13 pm Toivottavasti tämä case etenee korkeimpaan oikeuteen asti ja tuomitaan maksimirangaistukset. Ei millään pysty keksimään mihin maksimia vielä säästeltäisiin. Mitä pitää tehdä vielä lisää, jos neljän tunnin kestävä kiduttaen tehty murha ei tuo maksimirangaistusta?
Niin, nämähän ovat myös sillä tavalla ikäviä juttuja, että tuomiokäytännöllä luodaan suuntaviivoja tulevalle. Ei pelkästään siinä mielessä, miten tuomioita jaetaan jatkossa, vaan myös rikolliset tutkivat rikoksia suunnitellessaan, mitä seurauksia teolla mahtaisi olla. Kaikki eivät toki suunnittele, mutta suunnitelijoita on aivan liian paljon. Osa suunnittelijoista laittaa esim. alaikäiset asialle, koska heille rangaistukset ovat niin paljon kevyempiä ja voihan sitä peruskoulua/amista/lukiota linnassa istuenkin suorittaa. Ei juuri eroa jostain lastensuojelulaitoksesta, jonne saattaa saada passituksen kevyemmälläkin hölmöilyllä. Toki laitoksista pois pääsemisen jälkeen on vähän eroja, millainen rikosrekisteri on kädessä ja niin edelleen, mutta eihän teinipellet itse sellaista mieti eikä muita voisi vähempää kiinnostaa.

Olen siis taipuvainen ajattelemaan, että vaikka henkirikoksen tekijä olisi 10- tai 12-vuotias, niin siitä teosta pitäisi joutua jonkinlaiseen kasvatushäkkiin vaikka 30 vuodeksi. Kyseisen laitoksen ei tietenkään pidä olla mikään liivijengiläisiä säilövä kivitalo, vaan kasvatuksellinen ja kuntouttava paikka, mutta yhtäkaikki suljettu laitos eli vankila.
Vähän ristiriitainen ajatuksenkulku sulla mielestäni. Siis sun maailmassa 10 vuotias tuomitaan linnaan 30 vuodeksi ja siellä sitten kasvatetaan ja kuntoutetaan nämä vuosikymmenet, että yhteiskunnan pyörteisiin voidaan lähetetää noin 40 vuotias ihminen joka ei ole sitten ala-asteen kolmannen luokan nähnyt edes K-markettia?!
"Tsemppiä hei! Pärjäile! Muistat vaan mitä kuntoutuksessa kerrottiin niin hyvin menee!"
peikkonen
Harjunpää
Viestit: 309
Liittynyt: To Kesä 30, 2016 12:51 am

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja peikkonen »

Aposperida kirjoitti: Pe Syys 03, 2021 4:06 pm Tuomiot on pojille annettu. Seurasin tapausta ja tunsin alussa vihaa. Nyt vain toivon että tekijät pääsevät tästä eteen päin ja saavat elämänsä järjestykseen. Voimia myös heidän läheisilleen, samoin myös uhrin läheisille. Ei se että tekijät jotka ovat vielä alaikäisiä teilataan somessa tuo uhria takaisin. Eikä helpota kenenkään oloa.
Jälkiabortin nämä tarvitsevat, varsinkin Heikki.
Avatar
Fire
Rico Tubbs
Viestit: 1207
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Fire »

Onko näiden paskeiden nimet jo julkaistu? Jotain on pahasti pielessä Suomen oikeusjärjestelmässä jos murhasta tuomittujen nimet salataan kansalaisilta.
petteri poloinen
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: La Elo 22, 2020 2:44 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja petteri poloinen »

Fire kirjoitti: La Syys 04, 2021 2:14 am Onko näiden paskeiden nimet jo julkaistu? Jotain on pahasti pielessä Suomen oikeusjärjestelmässä jos murhasta tuomittujen nimet salataan kansalaisilta.
Jos esitutkinta ja oikeudenkäynti olisi mennyt normaalin alaikäisten tekijöiden kaavan mukaisesti niin esitutkintamateriaalia ei olisi annettu julkiseksi, oikeudenkäynti olisi käyty suljettujen ovien takana ja tuomion jälkeen alaikäisten tuomittujen nimiä ei julkaista koskaan.

Tässä tapauksessa poliisin esitutkintamateriaali on julkista ja sen saa tilata itselleen tai ladata luvattomasti netistä, joku on omavaltaisesti laittanut sen esim. tuonne (periaatteessa pitäisi tilata oma kappale viranomaisilta - tuosta näkee ainakin esitutkinnan tapausnumeron jolla sen voi tilata sähköpostiinsa)

https://pdfcoffee.com/5500-r-84570-20-y ... -free.html

Käräjäoikeuden 57 sivuisen tuomion 3.9. on myös saanut tilata itselleen ja siellä on kuulemma ihan sosiaaliturvatunnuksetkin tuomituista.

Kai sekin ilmestyy joskus jonnekin.

Kirjoittamalla googleen "koskela tekijät" ja katsomalla kuvat löytyy heti ensimmäiseltä riviltä kuvat tekijöistä nimineen ja linkki keskustelupalstalle jossa pulinaa aiheesta riittää.

Virallisesti alaikäisiä tekijöitä suojellaan, mutta käytännössä ei, "nimien salaaminen" on helposti ohitettavissa hetuineen.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Fire kirjoitti: La Syys 04, 2021 2:14 am Onko näiden paskeiden nimet jo julkaistu? Jotain on pahasti pielessä Suomen oikeusjärjestelmässä jos murhasta tuomittujen nimet salataan kansalaisilta.
Kelaa vaikka tuosta eteenpäin: https://www.murha.info/rikosfoorumi/vie ... 3#p1110413

, niin ketjussa on kaikki merkittävä papereista. Paljon kuvakaappauksia. Sori, en jaksanut etsiä niitä vielä.

Kertauksen vuoksi, murhasta tuomittiin:
"A": KOSKIVAARA, Alexis Cristofer Juhani
(syntynyt 7.1.2004)

"B": JUUTINEN, Heikki Evert
(syntynyt 26.1.2004)

"C": NERAMO, Veeti Valtteri
(syntynyt 4.12.2004)
  • eli syntymäpäiväänsä juhli murhaillessa pitkäkestoisesti kaverinsa. (Uhrin synttärit oli taas ollut kk aiemmin, jolloin "kaikki oli ollut hyvin", kerrotusti..)
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
jepulis82
Perry Mason
Viestit: 3918
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

Noviisi kirjoitti: La Syys 04, 2021 12:25 am
H.Moilanen kirjoitti: Pe Syys 03, 2021 2:33 pm
Bou kirjoitti: Pe Syys 03, 2021 2:13 pm Toivottavasti tämä case etenee korkeimpaan oikeuteen asti ja tuomitaan maksimirangaistukset. Ei millään pysty keksimään mihin maksimia vielä säästeltäisiin. Mitä pitää tehdä vielä lisää, jos neljän tunnin kestävä kiduttaen tehty murha ei tuo maksimirangaistusta?
Niin, nämähän ovat myös sillä tavalla ikäviä juttuja, että tuomiokäytännöllä luodaan suuntaviivoja tulevalle. Ei pelkästään siinä mielessä, miten tuomioita jaetaan jatkossa, vaan myös rikolliset tutkivat rikoksia suunnitellessaan, mitä seurauksia teolla mahtaisi olla. Kaikki eivät toki suunnittele, mutta suunnitelijoita on aivan liian paljon. Osa suunnittelijoista laittaa esim. alaikäiset asialle, koska heille rangaistukset ovat niin paljon kevyempiä ja voihan sitä peruskoulua/amista/lukiota linnassa istuenkin suorittaa. Ei juuri eroa jostain lastensuojelulaitoksesta, jonne saattaa saada passituksen kevyemmälläkin hölmöilyllä. Toki laitoksista pois pääsemisen jälkeen on vähän eroja, millainen rikosrekisteri on kädessä ja niin edelleen, mutta eihän teinipellet itse sellaista mieti eikä muita voisi vähempää kiinnostaa.

Olen siis taipuvainen ajattelemaan, että vaikka henkirikoksen tekijä olisi 10- tai 12-vuotias, niin siitä teosta pitäisi joutua jonkinlaiseen kasvatushäkkiin vaikka 30 vuodeksi. Kyseisen laitoksen ei tietenkään pidä olla mikään liivijengiläisiä säilövä kivitalo, vaan kasvatuksellinen ja kuntouttava paikka, mutta yhtäkaikki suljettu laitos eli vankila.
Vähän ristiriitainen ajatuksenkulku sulla mielestäni. Siis sun maailmassa 10 vuotias tuomitaan linnaan 30 vuodeksi ja siellä sitten kasvatetaan ja kuntoutetaan nämä vuosikymmenet, että yhteiskunnan pyörteisiin voidaan lähetetää noin 40 vuotias ihminen joka ei ole sitten ala-asteen kolmannen luokan nähnyt edes K-markettia?!
"Tsemppiä hei! Pärjäile! Muistat vaan mitä kuntoutuksessa kerrottiin niin hyvin menee!"
Ainoa oikea tapa olisi loppelämä hoidossa. Koska tähän ei ole rahaa, niin toiseksi paras tapa on kuula kalloon epäkelvoille ihmisille. Ei siinä kovin montaa vuotta mene ennen kuin ne paskimmat geenit on saatu tällä tavoin pois kuleksimasta ja sitten voi muu 99% kansasta elää vapaammin.

Äänestäkää minut pressaksi. :mrgreen:
"Those who want respect, give respect."
Vastaa Viestiin