Antti Taskinen - lääkemurhaajalle elinkautinen, 2 uhria

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5184
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Motiivina voisi olla silkka harjoittelu tai tappamisen halu. Ehkä tietyt ihmissuhteet alkoivat ahdistaa, mutta hän ei valinnut ihan tavanomaista tapaa päästä eroon itselleen kiusalliseksi(?) käyneistä ihmissuhteista?

Tai ehkä uhrit tiesivät tästä kultapojusta jotakin sellaista, mikä olisi ollut Taskiselle haitallista... Vaikka pari aiempaa tappoa? Hmm..
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
loneliness
Jessica Fletcher
Viestit: 3206
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2008 12:30 am

Viesti Kirjoittaja loneliness »

totta, hyviä pointteja. tullut jotain riitaa ja miehet uhkailleet, että kertovat taskisesta eteenpäin...
Jack the Ripper
Adrian Monk
Viestit: 2646
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper »

Luulen, että Taskinen on todellinen kävelevä Pharmaca. Tietää varmasti lääkeaineista ja "otollisista" annostuksista kaiken.
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6658
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Suomen asianajajaliiton valvontalautakunta antoi Taskista hovioikeudessa puolustaneelle Heikki Lampelalle huomautuksen puutteellisesta valmistautumisesta oikeuskäsittelyyn. Heikki Lampela oli pitänyt Taskiseen yhteyttä kirjeitse ja puhelimella, mutta ei tavannut tätä koskaan kasvokkain. Valvontalautakunnan mielestä riittävä valmistautuminen olisi edellyttänyt päämiehen tapaamista.

Lähde: Ilta-Sanomat 4.7.2008, s.7
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5184
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Mitä suotta. Voihan sitä rahastaa (ja rakastaakin) "etänäkin".
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
OLLi
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ti Elo 26, 2008 6:19 pm

Viesti Kirjoittaja OLLi »

Muutaman kerran tuli törmättyä tähän Taskiseen paikallisessa juottolassa Päijät-Hämeessä joskus pari kolme vuotta sitten ja täytyy sanoa että mies ei todellakaan ollut mikään mukava, häiriköi ihmisiä aina siihen asti että henkilökunta tai vaihtoehtoisesti asiakkaat poisti sen ravintolasta.

Jaksoi aina mainostaa kovaan ääneen seksuaalisuuttaan ja sitä kuinka tarjoilun loppuminen jossain vaiheessa iltaa johtui juuri siitä.

Kerran tai pari erehtyi väärille ihmisille avautumaan josta paikalliset pikkunilkit palkitsivat muutamalla nyrkiniskulla.

Ärsyttävä, mutta loppujen lopuksi tosi harmiton itkupilli, jota viimeiseksi osaisi epäillä mistään rikoksesta. Kertoi muuten opiskelevansa eläinsuojeluviranomaiseksi, tiedä sitten pitikö paikkaansa.
Tööt
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Syys 01, 2008 11:45 am

Viesti Kirjoittaja Tööt »

Minä muistan Antin hymyilevänä ja hoikkana, hyvännäköisenä nuorena miehenä kymmenisen vuotta sitten. Tutustuin häneen, kun opiskelimme samassa paikassa, ja silloin nämä 1996 ja -97 Tampereen jutut oli aika tuoreita. Mulle Antti kertoi niistä sen verran, että ne oli kuulemma tapaturmia, kun niitä lääkkeitä ja viinaa tuli vedettyä reippaanlaisesti. (Aika epäilyttävää tosin, että joku lääketieteen opiskelija lähtisi tuollaiseen lääkkeiden väärinkäyttöön mukaan.) Joka tapauksessa en itse kyllä mitenkään osannut epäillä, että Antilla olisi ollut jotain tahallista osuutta noihin kuolemiin.

Tampereen lähistöltä Antti on kotoisin. Äitinsä kai on ollut sairaanhoitaja, ja kotoa on löytynyt Pharmaca Fennica, jota Antti on sitten lukenut. Kävelevä sellainen hän tosiaan oli. Sain monesti kuulla "luentoja" bentsodiatsepiinien ja muiden lääkeaineiden vaikutuksista. Ne lääkemäärät, mitä Antti käytti ihan päivittäin, oli aika uskomattomia, mutta elimistöhän tottuu... Alunperin Antti oli kuulemma saanut lääkkeitä ihan oikeiden mielenterveyshäiriöiden hoitoon, mutta käyttö oli kai hyvin nopeasti mennyt ihan överiksi. Ja hänellä olikin tapana käydä lääkärissä listan kanssa, että näitä lääkkeitä hän haluaa. Hän oli verbaalisesti lahjakas ja varmasti hyvä puhumaan lääkäritkin ympäri, joten hän sai yleensä aina haluamansa lääkkeet.

Opiskelijaporukassa kun lähdettiin baariin, Antti otti pohjiksi muutaman 10 mg:n Diapam-tabletin ja varman jotain muutakin, ja sitten baarissa viinaa päälle - ja aika reilusti. Humalassa hänestä kyllä tuli aikamoinen "maailman omistaja", ja muutenkin tietysti hänessä oli sellaisia persoonallisuushäiriöisen piirteitä, että ikinä en olisi voinut häneen täysin luottaa. Tosi herttainen ja mukava ystävä hän kuitenkin normaalissa arkielämässä silloin opiskellessa oli. Kuunteli minunkin murheitani, ja lohdutteli ja halasi jne. Eli aikamoinen yllätys tavallaan oli tää Abalgin-juttu. Toisaalta ei ehkä sitten kuitenkaan... Raha ja rikkaudet varmasti houkuttivat.

Antissa näen ihmisen, jolla oli monenlaista rikkinäisyyttä ja riippuvuutta, ja kuitenkin kaikki mahdollisuudet antoisaan elämää, jos vain olisi hoidattanut itsensä, mutta hän ei lopulta jaksanut ottaa vastuuta elämästään ja sitten teki jotain tällaista täysin peruuttamatonta. Surullinen juttu.
Kirsi
Neuvoja-Jack
Viestit: 540
Liittynyt: Ke Elo 06, 2008 10:37 am

Viesti Kirjoittaja Kirsi »

^Hieno teksti, kiitos siitä. Tutustuin itse Anttiin vuonna 1996, hänen pyöriesään silloin samassa ravintolassa, jossa silloinen poikaystäväni työskenteli. Suloinen poika sinänsä tosiaan, mutta kokonaisuutena ne syyt, joista hän myöhemmin tuli otsikoihin, eivät mua henkilökohtaisesti yllättäneet. Perusarvot ja maalaisjärjen, siinä määrin kun niitä alkujaankaan on siunattu, saa kyllä tukahdutettua sopivalla annostuksella alkoa ja bentsoja, jopa toinenkin saattaa riittää.

Kokoavasti pintapuolelta älykäs ja pääsääntöisesti hyväkäytöksinen mies, mutta pimeämmän puolensa kanssa silti tai juuri siksi potentiaalisesti äärimmäisen vaarallinen rikollinen (=kuinka lähellä olikaan selviäminen seuraamuksitta aiemmista teoista ja viimeisimmästäkin)
tiberius
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ke Joulu 17, 2008 2:42 pm
Paikkakunta: forssa

Antti Olavi Taskinen (median uhri)

Viesti Kirjoittaja tiberius »

Kohu Antsun tapauksen ympärillä aikoinaan oli täyttä farssia. Lehdistö sai herkullista aineistoa, ja poliisi sai laakeriseppeleitä, kun ovat napanneet oikein "sarjamurhaajan". Onhan tieteellisesti todistettu, että Antsu ei täytä mitään sarjamurhaajan tunnusmerkkejä. Kuolemien välilläkin oli liian pitkä aika. ihmettelen myös tästä Tampereen tapauksen tuomiosta. "Uhrihan" oli gay-partnerinsa kanssa täysi sekakäyttäjä, ja itsemurhahaluinen. Jos Antsu olisi ns. normaali hetero ei mitään tuomioita olisi tullut. Hän on oikeasti herkkä ja kiltti ihminen, ja toivon että, Antsu jaksaa siellä Riksun eristyssellissään. Hän on muuten kirjoittanut mulle, ettei, siellä mitään herkkua ole. Toivottavasti pääsee pian pois sieltä Bastiljista, kun ei mikään taparikollinen/motoristihuligaani ole.Jos suomessa olis oikea sarjamurhaaja, niin kyllä olis äkkiä Hannu Lauerman tutkittavana ja koekaniinina Niuvanniemessä. Päivänselvä oikeusmurha.
tiberius
paha tukari
Remington Steele
Viestit: 241
Liittynyt: To Loka 09, 2008 7:01 pm

Re: Antti Olavi Taskinen (median uhri)

Viesti Kirjoittaja paha tukari »

tiberius kirjoitti:ihmettelen myös tästä Tampereen tapauksen tuomiosta. "Uhrihan" oli gay-partnerinsa kanssa täysi sekakäyttäjä, ja itsemurhahaluinen.
Ja näin ollen hänet oli ihan oikeutettua tappaa, vai?
Kirsi
Neuvoja-Jack
Viestit: 540
Liittynyt: Ke Elo 06, 2008 10:37 am

Viesti Kirjoittaja Kirsi »

Tampereen uhreja oli kaksi, joista KäO tuomitsi Taskisen toisen taposta ja toisen törkeästä kuolemantuottamuksesta. En tiedä, kumpaa tapausta alustaja tarkoittaa, mutta tuomio törkeästä kuolemantuottamuksesta kumottiin hovissa, kun katsottiin että kuolemassa saattoi hyvin olennaisena tekijänä Taskisen sijaan tai ohella olla heroiini. Antin edesottamuksia on kunnioitettu omalla sivulla Wikipediassa, josta löytyy lyhykäistä ja wikipedia-tason faktaa tapahtuneista.

Alustajalla sinänsä saattaa olla hyvääkin pointtia takana, myös minä epäilen, että seksuaalinen suuntautuneisuus on joskus vaikuttanut ja vaikuttaa ehkä yhä edelleenkiin käytännön tuomioistuimissa, vaikka koko touhun esikuvajumalattaren silmät on sidottu.
gettiz
Lauri Hanhivaara
Viestit: 130
Liittynyt: To Loka 29, 2009 1:32 pm
Paikkakunta: Under the sea

Re:

Viesti Kirjoittaja gettiz »

wellu88 kirjoitti:taskinen meni alkuvuodesta naimisiin,ei tietenkään naisen kanssa.....
Niin? Meinaatko että vankila jotenkin muuttaisi homoseksuaalin heteroksi?
Kyä näi o!
gettiz
Lauri Hanhivaara
Viestit: 130
Liittynyt: To Loka 29, 2009 1:32 pm
Paikkakunta: Under the sea

Re:

Viesti Kirjoittaja gettiz »

Tööt kirjoitti: (Aika epäilyttävää tosin, että joku lääketieteen opiskelija lähtisi tuollaiseen lääkkeiden väärinkäyttöön mukaan.)
Miksi se on epäilyttävää? Se, että hlö on medisiinisellä alalla tai hoitoalalla, ei mitenkään poissulje lääkkeiden väärinkäyttöä. Tiedän henkilöitä jotka ovat alalle hakeutuneet mm. siksi, että saavat helpommin käsiinsä lääkkeitä. Vähän väliähän tulee myös ilmi tapauksia joissa lääkäri on määrännyt itselleen tai läheiselleen huomattavia määriä päihteiksi luokiteltavia lääkkeitä.
Kyä näi o!
Clarence
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1462
Liittynyt: Ma Helmi 16, 2015 12:24 am

Re: Antti Taskinen - lääkemurhaajalle elinkautinen, 2 uhria

Viesti Kirjoittaja Clarence »

Lueskelin vanhoja tapauksia ja tähän kommentoin pikkusen. Harriet Peacemake tai vastaava nimimerkki kirjoitti, että 54 vuotias toimitusjohtaja Taskisen mukaan olisi tehnyt itsemurhan
70- 80 Abalgin kapselilla. Lääke on sen verran voimakas, että ihme, jos kerkeää syömään itsarimielessä tuon määrän. Olen oikeuden kanssa murhasta samaa mieltä, että syönnissä avitettu on.

Abalgin luettiin koviin kipulääkkeisiin. Apteekissa paperiresepti aikana lääkkeet sai, mutta resepti jäi apteekkiin, jossa sitä apteekin oli säilytettävä 10 vuotta. Abalgin on sukua kuuluisalle lääkkeelle Dolorex, josta oli oma jupakka 80- luvun alussa. Dolorex, eli tuskien kuningas, kuten eräät piirit sanoivat. Nykyään sitä ei tuolla nimellä ole, mutta vastaava on Dolmed 5mg.
Dolmed 5 mg on paljon Abalginia voimakkaanpaa. Vaikuttavana aineena metadonihytrokloridi.
Derby
Susikoski
Viestit: 42
Liittynyt: Ke Huhti 16, 2014 4:32 pm

Re: Antti Taskinen - lääkemurhaajalle elinkautinen, 2 uhria

Viesti Kirjoittaja Derby »

Tietääkö kukaan missä Taskinen vaikuttaa nykyään? Vielä vankilassa?
Työttömyystilastot kaunistuu
Kun yksi raudoissa, toinen laudoissa poistuu
Vastaa Viestiin