Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Virdon
Sherlock John Holmes
Viestit: 8163
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja Virdon »

Ihan pikkuriikkisen hassu ristiriita siinä nyt kuitenkin on että kovastikin huolitaan tartuntamääristä rokotteitakin syyttäen, vaikka oma näkemys on kuitenkin alusta asti perustunut tartuntojen vapaaseen leviämiseen tartuntamääristä välittämättä, ja sitä on pidetty sitten parhaana ratkaisuna epidemiassa muutenkin.

Lisäksi eikös ne tartunnat mielestänne häviäsi ellei niitä vain laskettaisi? Mihinkäs olemattomiin tartuntoihin te itse sitten omassa puolustelussanne kuitenkin vetoatte?
Viimeksi muokannut Virdon, Ke Marras 17, 2021 12:10 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.
kotiteurastaja
Harjunpää
Viestit: 292
Liittynyt: Su Syys 05, 2021 11:45 am

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja kotiteurastaja »

Korona leviää nyt ennätysmäisesti Suomessa – asiantuntija kertoo siihen syyn ja arvion, kuinka kauan epidemian laantumista saa odottaa

Koronavirustartunnoissa ollaan jälleen huippulukemissa, vaikka yli 80 prosenttia yli 12-vuotiaista on rokotettu kahteen kertaan. Ekologian ja evoluutiobiologian tutkijatohtori Tuomas Aivelo Helsingin yliopistosta arvioi, että virus leviää tällä hetkellä enemmän kuin missään aiemmassa vaiheessa epidemian aikana. Miten se on mahdollista?

–  Deltavariantti leviää niin paljon helpommin kuin aiemmat variantit, ja rokotus ei suojaa tartunnalta täydellisesti, hän perustelee.


Aivelo uskoo, että ajatus laumasuojasta, joka rokottamalla saavutetaan, on saattanut karata tavoittamattomiin. Lisäksi näyttää siltä, että talvella ja keväällä koronaa ei voi vielä päästää mielestään.

Rokotukset pitävät Aivelon mukaan leviämistä sen verran matalalla tasolla, että virus ei pääse ihan valtoimenaan leviämään.

Mainos

Tartuntojen ilmaantuvuusluku on noussut viime päivinä lähelle kahtasataa. Ilmaantuvuusluku kertoo tartuntojen määrän sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon aikana.

STM: Rajoitustoimien pitää olla mahdollisia keväällä
Aivelo pitää huolestuttavana merkkinä, että myös sairaalahoitoa tarvitsevien määrässä ollaan menossa kohti uutta epidemian aikaista huippua.

–  Vielä sairaalaan päätyy vähemmän sairastuneita kuin keväällä, mutta hoidon tarve nousee tästä edelleen.

Koko maassa sairaalahoidossa oli Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan 293 potilasta maanantaina, jolloin sairaanhoidon määristä viimeksi raportoitiin. Keväällä kuormitus oli vielä tämänhetkistä suurempaa.

Tehohoitoon päätyvien määrä on myös pienempi kuin keväällä ja etenkin viime vuoden keväällä. Maanantaina koronapotilaita oli tehohoidossa koko maassa 36. Enimmillään epidemian aikana koronapotilaita on ollut teholla huhtikuussa 2020, jolloin heitä oli samanaikaisesti enimmillään 83 potilasta.

Myös sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on arvioinut, että kevään aikana koronapotilaat kuormittavat yhä terveydenhuoltoa. Paikoitellen ja ajoittain voidaan nähdä terveydenhuollon voimakastakin kuormitusta.

–  Näitä tilanteita varten on tärkeää, että rajoitustoimien käyttöönotto säilyy mahdollisena myös keväällä, todetaan perjantaina julkaistussa lakiluonnoksessa.

STM lähetti tartuntatautilain väliaikaisten muutosten jatkamista koskevan ehdotuksen perjantaina lausuntokierrokselle. Koronatoimia mahdollistavan sääntelyn voimassaoloa on määrä jatkaa kesäkuun loppuun.


Aiheuttaako virus jatkossa vain flunssaa vai pahempaa?
Pandeeminen vaihe saattaa tulla päätökseen ensi syksynä.

–  Tartuntaa on tullut niin paljon ja rokotuksia jaettu, että jollain aikavälillä pandemia loppuu ja siirrytään normaaliin kausivaihteluun, etenkin Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

On vielä epäselvää, millainen riesa koronasta jää pysyvämmin. Aivelo pohtii, onko koronavirus jatkossa vain yksi flunssaa aiheuttavista koronaviruksista vai aiheuttaako se sairastavuutta kuten influenssa. Flunssaa aiheuttavista koronaviruksista tiedetään, että ne voivat aiheuttaa uudelleen tartuntoja noin 1–3 vuoden kuluttua ensimmäisestä tartunnasta.

–  Koska koronavirus aiheuttaa vakavampaakin tautia, aikaväli voi olla pidempikin.

Jossain vaiheessa virus alkaa muuntua yhä enemmän.

–  Merkittävä kysymys on, miten nopeasti muuttuminen tapahtuu ja miten hyvin sitä voidaan ennakoida päivittämällä rokotteita tai antamalla uusia rokotteita ja mitä virus pitkällä aikavälillä aiheuttaa.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kor ... #gs.g4rhnx
kotiteurastaja
Harjunpää
Viestit: 292
Liittynyt: Su Syys 05, 2021 11:45 am

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja kotiteurastaja »

Uudenmaan kokoontumisrajoituksia valmistellaan – tulisivat voimaan ensi viikolla: Rajoitusten vaihtoehtona koronapassi

Rajoituksia valmistellaan myös Päijät-Hämeeseen ja Pohjois-Pohjanmaalle, Varsinais-Suomessa ne ovat jo voimassa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee kokoontumisrajoituksia Uudenmaan alueelle. Päätös rajoituksista on tarkoitus antaa torstaina, ja se tulisi voimaan viikkoa myöhemmin eli marraskuun 25. päivänä.

Aluehallintoviraston mukaan rajoitusten laajuus ja sisältö täsmentyvät vielä päätöksenteon edetessä, mutta rajoitusten vaihtoehtona voidaan ottaa käyttöön koronapassi. Rajoituksia valmistellaan mahdollisesti koko Uudellemaalle.

Virasto perustelee rajoituksia sillä, että Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) sairaalahoidon kuormitus on kasvanut koronatilanteen vuoksi ja alueellinen koronakoordinaatioryhmä on esittänyt kokoontumisrajoituksia epidemian hillitsemiseksi. Heikentyneen koronatilanteen vuoksi myös terveydenhuollon kantokyky on tällä hetkellä uhattuna Husin sairaaloissa.

–  Mahdollista on esimerkiksi rajoittaa yleisötilaisuuksien osallistujamäärää tiettyyn osuuteen tilan enimmäishenkilömäärästä. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin vaihtoehtona rajoituksille, aluehallintovirasto sanoo tiedotteessa.

Päijät-Hämeessä myös erityisen vaikea tilanne
Virastosta kerrotaan, että Etelä-Suomen aluehallintoviraston muun toimialueen osalta epidemiatilanne on vaikea erityisesti Päijät-Hämeessä. Myös sinne harkitaan kokoontumisrajoituksia alueellisen koronakoordinaatioryhmän esityksen perusteella. Mahdollisista rajoituksista tiedotetaan tarkemmin tilanteen edetessä.

Lisäksi Pohjois-Suomen aluehallintoviraston kerrotaan valmistelevan yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoituksia Pohjois-Pohjanmaalle. Päätöksestä on määrä tiedottaa kuluvan viikon aikana, ja se astuu voimaan aikaisintaan viikon kuluttua.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto antoi omat kokoontumisrajoituksensa jo maanantaina Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueelle. Siellä on tästä päivästä alkaen kielletty yli 50 henkilön yleisötilaisuudet sekä yleiset kokoukset sisätiloissa. Rajoitukset ovat voimassa kuukauden ajan, mutta yli 50 hengen tilaisuuksia pystyy kuitenkin järjestämään, jos käytössä on koronapassi.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/uud ... #gs.g4rmfk
ScamJaffa
Neuvoja-Jack
Viestit: 554
Liittynyt: Ti Heinä 13, 2021 8:37 pm

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja ScamJaffa »

Jos taudin ei olisi haluttu leviävän olisi rajat olleet kiinni, yksikään halpatyöläinen ei olisi tullut maahan eikä ihmiset lomailleet kotimaissaan verovaroin lennätettynä.
Sekin on yksi syy skeptisyyteen taudin vakavuudesta.
Turha vinkua siis koronapasseista ja rokotuksista, niillä ei ole lopputulokseen mitään merkitystä kun tuurillahan ne isotkin laivat seilaa eli annetaan vain mennä.
Lopetin idiooteille vittuilun turhana, se johti vain toistuviin banneihin eikä saa olmia ajattelemaan.
kotiteurastaja
Harjunpää
Viestit: 292
Liittynyt: Su Syys 05, 2021 11:45 am

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja kotiteurastaja »

sikakoira kirjoitti: Ti Marras 16, 2021 11:38 pm BigFarma
Kuuluvatko Merck ja Pfizer tuohon?
kotiteurastaja
Harjunpää
Viestit: 292
Liittynyt: Su Syys 05, 2021 11:45 am

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja kotiteurastaja »

Husin sairaaloissa ollaan nyt kriittisellä rajalla – tehohoidossa yksi paikka jäljellä ennen ongelmia

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) tehohoitopaikoilla on tällä hetkellä 14 koronapotilasta, kerrotaan Husin viestinnästä. Kaikkiaan sairaalahoidossa on 53 koronatautia sairastavaa. Luvut eivät kuitenkaan kata kuntien omia sairaaloita.

Aiemmin on kerrottu, että teho-osastolla olevien määrän ylittäessä 15:n tai sairaalassa olevien määrän ylittäessä 50:n toimintoja joudutaan järjestelemään uudelleen. Husin viestintäpäällikkö Niina Kauppinen kertoo sähköpostitse, että tehohoidossa olevien määrä on noussut vähitellen vajaan viikon aikana. Husin tilastojen mukaan viime viikolla sairaalahoitoon otetuista koronaviruspotilaista 65 prosenttia oli rokottamattomia. Lähes kolmasosa oli ottanut kaksi rokoteannosta ja 2,5 prosenttia yhden annoksen.

Viime viikolla uusia koronaviruspotilaita otettiin Husin alueella hoitoon yhteensä 40.

Lue myös: Miksi koronapotilaat kuormittavat teho-osastoja niin pahasti? Turhautunut lääkäri vastaa
Mainos

Kolme uutta koronaan liittyvää kuolemaa
Suomessa on raportoitu 937 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiistaina.Kahden viime viikon aikana on raportoitu yhteensä lähes 10  900 tartuntaa, mikä on yli 3 100 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Suomessa on raportoitu kolme uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta. Koronakuolemia on kirjattu nyt kaikkiaan 1 233.

Koronan ilmaantuvuus koko maassa on nyt 196 tapausta sataatuhatta asukasta kohden kahden viime viikon aikana. Edeltävällä kahdella viikolla vastaava luku oli 139.

Suurimmat ilmaantuvuusluvut ovat THL:n mukaan Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien alueilla. Keski-Pohjanmaan ilmaantuvuusluku on lähes 314 ja Pohjois-Pohjanmaan 299. Kolmanneksi suurin ilmaantuvuus on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus), jossa se on 264. Ilmaantuvuusluvut ovat pyöristettyjä.

Ensimmäisiä ja toisia koronarokoteannoksia on annettu eilisen jälkeen joitain satoja. Ensimmäisen annoksen osalta rokotuskattavuus on yhä liki 81 prosenttia ja toisen osalta päälle 86 prosenttia.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hus ... #gs.g4s47b
kotiteurastaja
Harjunpää
Viestit: 292
Liittynyt: Su Syys 05, 2021 11:45 am

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja kotiteurastaja »

ScamJaffa kirjoitti: Ke Marras 17, 2021 12:12 am Jos taudin ei olisi haluttu leviävän olisi rajat olleet kiinni, yksikään halpatyöläinen ei olisi tullut maahan
Kai jonkun pitää töitäkin tehdä, että sinä voit trollailla yöt murha.infon koronavirusketjussa.
ScamJaffa
Neuvoja-Jack
Viestit: 554
Liittynyt: Ti Heinä 13, 2021 8:37 pm

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja ScamJaffa »

kotiteurastaja kirjoitti: Ke Marras 17, 2021 12:24 am
ScamJaffa kirjoitti: Ke Marras 17, 2021 12:12 am Jos taudin ei olisi haluttu leviävän olisi rajat olleet kiinni, yksikään halpatyöläinen ei olisi tullut maahan
Kai jonkun pitää töitäkin tehdä, että sinä voit trollailla yöt murha.infon koronavirusketjussa.
Suloista kuitenkin että työttömät ajattelevat meidän duunareiden jaksamista, aamulla pitää siirtyä taas uudelle leviämisalueelle.
Tartuttamaan tottakai kun itselleni tuo ei tartu.
Jatketaan paskanjauhantaa lautamiehissä niin ei tukkeudu tämä lanka spämmeistäsi ja minun vastineista noihin vittuilu yrityksiisi?
Viimeksi muokannut ScamJaffa, Ke Marras 17, 2021 1:11 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Lopetin idiooteille vittuilun turhana, se johti vain toistuviin banneihin eikä saa olmia ajattelemaan.
kotiteurastaja
Harjunpää
Viestit: 292
Liittynyt: Su Syys 05, 2021 11:45 am

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja kotiteurastaja »

*poistettu lautamiestekstiä*t:mode
ScamJaffa
Neuvoja-Jack
Viestit: 554
Liittynyt: Ti Heinä 13, 2021 8:37 pm

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja ScamJaffa »

"– Useassa tapauksessa on päästy jäljityksessä siihen käsitykseen, että henkilökunta on tavalla tai toisella tartunnan tuonut, hän sanoo.

– Varmasti voi olla myös tapauksia, että tauti on tullut vierailijan mukana. Aina alkuperä ei selviä"

Siinä tiivistettynä tuo ylipitkän spämmäykseen tarkoitetun hölinän ydinkohdat.

"On päästy käsitykseen ja aina alkuperä ei selviä" :lol:
Silti rokottamaton hoitaja syyllistetään kuin taudissa olisi jokin jäljitettävissä oleva runkonumero ymsp :mrgreen:
Lopetin idiooteille vittuilun turhana, se johti vain toistuviin banneihin eikä saa olmia ajattelemaan.
laakerinena
Poliisikoira Rex
Viestit: 282
Liittynyt: To Loka 01, 2020 1:38 am

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja laakerinena »

Koronakusetus paljastuu (en sano päivämäärää) ja hyvin moni saa kerätä itseään, koska niin tunteisiin ja terveyteenkiin se tilanne tulee menemään.
kotiteurastaja
Harjunpää
Viestit: 292
Liittynyt: Su Syys 05, 2021 11:45 am

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja kotiteurastaja »

Uutiset ovat putinistien mielestä spämmäystä? Länsimaista hapatusta?

Oleellinen tuossa viestissä on:
Rokottamattomat hoitajat ovat merkittävä osasyy yleistyviin hoivakotiepidemioihin tällä hetkellä, sanoo THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta. Työnantajat eivät voi varmistaa, onko hoitajillla rokotuksia.
laakerinena
Poliisikoira Rex
Viestit: 282
Liittynyt: To Loka 01, 2020 1:38 am

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja laakerinena »

kotiteurastaja kirjoitti: Ke Marras 17, 2021 1:50 am Uutiset ovat putinistien mielestä spämmäystä? Länsimaista hapatusta?

Oleellinen tuossa viestissä on:
Rokottamattomat hoitajat ovat merkittävä osasyy yleistyviin hoivakotiepidemioihin tällä hetkellä, sanoo THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta. Työnantajat eivät voi varmistaa, onko hoitajillla rokotuksia.
Rokotetut tätä ylläpitää. Vähemmän oireisina levittävät tautia
huomaattomammin sekä luonnollinen covid ja rokotecovid tekevät nyt variaatioita .
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Virdon kirjoitti: Ke Marras 17, 2021 12:01 am Ihan pikkuriikkisen hassu ristiriita siinä nyt kuitenkin on että kovastikin huolitaan tartuntamääristä rokotteitakin syyttäen, vaikka oma näkemys on kuitenkin alusta asti perustunut tartuntojen vapaaseen leviämiseen tartuntamääristä välittämättä, ja sitä on pidetty sitten parhaana ratkaisuna epidemiassa muutenkin.

Lisäksi eikös ne tartunnat mielestänne häviäsi ellei niitä vain laskettaisi? Mihinkäs olemattomiin tartuntoihin te itse sitten omassa puolustelussanne kuitenkin vetoatte?
Olet oikeassa tuossa tartuntojen vapaassa leviämisessä ja tiedekkin oli ennen vuotta 2020 samaa mieltä asiasta. Tuolloinhan kaikki muuttui ja WHO:kin muutti pandemian käsityksen ohella myös laumaimmuniteetin käsitettä joka sitten nyky"faktojen" mukaan saavutetaan rokottamalla kokeellisia geeniterapioita ihmisiin. :lol:

Tämä vain ei ainakaan toistaiseksi näyttäisi olevan se totuus, päinvastoin.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

kotiteurastaja kirjoitti: Ke Marras 17, 2021 12:15 am
sikakoira kirjoitti: Ti Marras 16, 2021 11:38 pm BigFarma
Kuuluvatko Merck ja Pfizer tuohon?
Heh ai kuuluvatko :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Vastaa Viestiin