Hieroja Harri Puhjo murhasi exänsä Espoossa 21.2.-22 - elinkautinen

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Vilttitossu
Alibin satunnaislukija
Viestit: 65
Liittynyt: Su Kesä 28, 2015 11:47 am

Re: Espoon Haukilahdessa henkirikos 21.2.-22 - Harri Puhjo vangittiin

Viesti Kirjoittaja Vilttitossu »

Sledge kirjoitti: Ke Helmi 23, 2022 12:39 pm https://oikeus.fi/tuomioistuimet/fi/ind ... ielto.html

"Mitä seuraa lähestymiskiellon rikkomisesta?
Lähestymiskiellon rikkominen on rangaistavaa. Rangaistus on sakkoa tai enintään yksi vuosi vankeutta. Kiellon rikkominen on virallisen syytteen alainen rikos, jonka syyttäjä vie oikeuteen. Kaikki lähestymiskiellot merkitään erityiseen poliisin henkilörekisteriin. Poliisi valvoo kieltoja ja voi myös käyttää pakkokeinoja kieltoa rikottaessa. Jos esimerkiksi lähestymiskieltoon määrätty henkilö jatkaa suojattavan häirintää, voi paikalle hälytetty poliisi viedä kiellon rikkoneen säilöön ja kuulusteluun jatkotoimenpiteistä varten."

Eli kun on tuon "suojan" itselleen saanut, niin pitää olla aktiivinen sitten kun ja jos sitä rikotaan. Eli tuo tuomioistuimen päätös antaa poliisille lisää valtuuksia kun uhka on todeksi todettu.
Näinhän sen pitäisi mennä, aina vaan ilmotusta menemään, kun kieltoa rikotaan.
Tiedän muutaman, jotka kyllästyi tekemään ilmoituksia lähestymiskiellon rikkomisesta, koska se tapahtui niin usein, eikä heti johtanut mihinkään.
Tukulti-Ninurta I
Hetty Wainthropp
Viestit: 488
Liittynyt: Pe Touko 23, 2008 12:26 pm

Re: Espoon Haukilahdessa henkirikos 21.2.-22 - Harri Puhjo vangittiin

Viesti Kirjoittaja Tukulti-Ninurta I »

Vaikee sanoa mut totta on et tää touhu on menny suhteellisen sekavaks. Oikeuslaitosta ei ole, vaan tuomioistuin missä jaetaan tuomioita ihan miten sattuu. Eniten vituttaa seksuaalirikoksista annetut vähimmäismäärät, eikä enimmäismäärät tuomioissa.
Toinen asia mikä vituttaa on että naiset saa aina alennusta, jos toi Harri olis ollut Harrie niin tuomio tulis oleen erinlainen ihan vaan koska pimpsa.
No just joo😆 No monta mieltä voidaan olla randaistusten pituuksista yms. mutta kyllä se nyt on fakta, että Suomen Oikeuslaitos on toistaiseksi ollut puolueeton ja oikeudenmukainen taho, lait ja rangaistukset laatii Eduskunta, nämä vain sitten soveltavat sitä. Jos rangaistusasteikko on vaikka 2-6v. vankeutta, niin kyllä siinä varmana soveltavat käytännön mukaan tuomioita, eikä "musta tuntuu fiiliksellä" aina rangaistusasteikon yläpään mukaan. Ja ihan eri tuomio on sormettajahierojalle, kuin vaikka sarjaraiskaajataksikuskille ja niihän sen kuuluukin mennä. Ei sukupuolialennuksia, eikä kanttisalennuksi, ei vierasalennuksia, vaan kaikkia katsotaan yksittäisinä tapauksina ja peilataan aiempiin vastaavanlaisiin rikoksiin ja sen mukaan annetaan sanktiot.
" Silmä silmästä, Hammaskeiju hampaasta! "
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Espoon Haukilahdessa henkirikos 21.2.-22 - Harri Puhjo vangittiin

Viesti Kirjoittaja poikani »

ktaina kirjoitti: Ke Helmi 23, 2022 10:37 am Näyttää siltä että tää lähestymiskielto toimii ihan päinvastaisesti..
Gentle kirjoitti: Ke Helmi 23, 2022 10:39 am Lähestymiskielto on yksi näistä toivotaan toivotaan paheksumalla vaikuttaa johonkin. Ei kerrassaan mitään hyötyä koko kiellosta.
Kuten jo ketjussa mainitsinkin, vain tragediaan päättyneistä lähestymiskielloista uutisoidaan. Ei minun lähipiirissäni ole ainakaan minun tiedossani olevia lähestymiskieltoja, joiden perusteella voisin muodostaa käsityksen asiasta, joten se perustuu uutisointiin, kuten nähtävästi monella muullakin. Teillä on johtopäätöksissänne vahvistusvinoumaa.

Laitoin myös linkin lopputyöhön, jossa päätelmä oli, että suurin osa lähestymiskielloista toimii niin kuin pitääkin. Eihän turvavyökään ole mikään sataprosenttinen pelastaja, mutta on sitä silti parempi käyttää kuin olla ilman.

Järjestelmää voidaan tietysti parantaa, ja mielestäni esimerkiksi lähestymiskiellon rikkomisesta voisi seurata vaikkapa jalkapanta. Lisäksi pitkäaikaisesta vainoamisesta soisi tulevan ihan aitoa istuttavaa, vaikka esimerkiksi mitään varsinaista väkivaltaa ei uhriin olisikaan kohdistettu. Tällöin pelote olisi suurempi, ja vainoaja olisi vankeusajan kykenemätön häiritsemään kohdettaan.
????? ?? ??????.
Anom
Jane Marple
Viestit: 1081
Liittynyt: Ti Kesä 30, 2015 9:07 am

Re: Espoon Haukilahdessa henkirikos 21.2.-22 - Harri Puhjo vangittiin

Viesti Kirjoittaja Anom »

Tukulti-Ninurta I kirjoitti: Ke Helmi 23, 2022 1:12 pm No just joo😆 No monta mieltä voidaan olla randaistusten pituuksista yms. mutta kyllä se nyt on fakta, että Suomen Oikeuslaitos on toistaiseksi ollut puolueeton ja oikeudenmukainen taho, lait ja rangaistukset laatii Eduskunta, nämä vain sitten soveltavat sitä. Jos rangaistusasteikko on vaikka 2-6v. vankeutta, niin kyllä siinä varmana soveltavat käytännön mukaan tuomioita, eikä "musta tuntuu fiiliksellä" aina rangaistusasteikon yläpään mukaan. Ja ihan eri tuomio on sormettajahierojalle, kuin vaikka sarjaraiskaajataksikuskille ja niihän sen kuuluukin mennä. Ei sukupuolialennuksia, eikä kanttisalennuksi, ei vierasalennuksia, vaan kaikkia katsotaan yksittäisinä tapauksina ja peilataan aiempiin vastaavanlaisiin rikoksiin ja sen mukaan annetaan sanktiot.
Tuosta kun ottaa paskapuheen ja puolustelun pois, niin ei jää kuin tyhjä viesti.
Netissä idioottien kanssa väittely on mahdotonta; joutuu alentumaan niiden tasolle ja lopulta ne voittaa sut kokemuksella.
Tukulti-Ninurta I
Hetty Wainthropp
Viestit: 488
Liittynyt: Pe Touko 23, 2008 12:26 pm

Re: Espoon Haukilahdessa henkirikos 21.2.-22 - Harri Puhjo vangittiin

Viesti Kirjoittaja Tukulti-Ninurta I »

liveshere kirjoitti: Ke Helmi 23, 2022 11:26 am "Mielestäni oikeuden ja/tai poliisin olisi pitänyt lähestymiskielto asiaa käsitellessä ymmärtää, että nyt surmansa saannut nainen tarvitsisi jotain muutakin tukea ja suojaa asian kanssa.
Toimet olisivat pitäneet olla uhan eliminointia tai kohteen suojelua, riippuen siitä kumpi tarkemmalla tarkastelulla olisi todettu toimivammaksi.
Ja siten olisi varmasti toimittukin, jos tämä uhattu ja sittemmin surmansa saannut olisi ollut esim. Käräjätuomarin oma lapsi."
Meinaatko ihan aikuistenoikeasti, että Suomessa pitäisi jokaista hörhön uhkailemaa ihmistä vartioida ja suojella 24/7 ? Mistähän nämä poliisit tehdään vai ketkä hoitaa suojelun?

Kyllä normaaleissa tapauksissa riittää lähestymiskielto, poikkeuksia ovat nämä jotka toteuttaa uhkauksensa ja niistäkin osa on päihteiden vaikutuksen alaisena, psykoosissa tai sitten varmaankin tekijänkaltainen personaalishäiriöinen, joka piinannut useampia naishenkilöitä ja nyt vaan lähti homma käsistä, hierojan käsistä.
" Silmä silmästä, Hammaskeiju hampaasta! "
petteri poloinen
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: La Elo 22, 2020 2:44 pm

Re: Espoon Haukilahdessa henkirikos 21.2.-22 - Harri Puhjo vangittiin

Viesti Kirjoittaja petteri poloinen »

Ongelmanahan on että kunnialliselle tavalliselle kansalaiselle pienikin rangaistus tai huomautus voi olla elämää muuttava asia mutta on ihmisiä joilla mikään Suomessa mahdollinen rangaistus ei estä tekoa.

Esim. Suomen tunnetuimpiin lakimiehiin kuulunut Heikki Lampela sai naisystävänsä kanssa kähinöinnistä jotain tuomiota, ainakin sakkoa, ehdollista?, joka ei periaatteessa vaikuttanut mihinkään mitään, mutta asianajajaliitto erotti Lampelan tapauksen vuoksi kunniattomana ja Lampela ei kai tälläkään hetkellä voi toimia oikeusavustajana oikeudessa ja työt siis siltä osin loppu ja on siirtynyt muihin töihin.

Lampela itse oli aiemmin palkannut Hilkka Ahteen kiusaamistapauksessa erotetun AKT:n puheenjohtaja Timo Rädyn omaan toimistoonsa.

Ei siis merkittäviä rangaistuksia Heikki Lampelalla tai Timo Rädyllä mutta käytännössä sen pienen rangaistuksen vuoksi koko elämä oli pysäytetty ja muutti elämän suunnan.

Jollakin toisella, jolla ei ole enää mitään menetettävää, niin voi uhkailla tappavansa jonkun ja ottaa uhkailun vuoksi toistuvasti sakkoa ja rangaistuksia - vaikka saisi lopulta tapon yrityksestä vankilatuomion niin voi kuitenkin vankilasta vapauduttuaan vielä käydä kokeilemassa uudelleen.
Tukulti-Ninurta I
Hetty Wainthropp
Viestit: 488
Liittynyt: Pe Touko 23, 2008 12:26 pm

Re: Espoon Haukilahdessa henkirikos 21.2.-22 - Harri Puhjo vangittiin

Viesti Kirjoittaja Tukulti-Ninurta I »

JanitaSlim kirjoitti: Ke Helmi 23, 2022 10:44 am
Panerai kirjoitti: Ke Helmi 23, 2022 10:24 am
JanitaSlim kirjoitti: Ke Helmi 23, 2022 6:23 am Niin eikai siinä mitään, jos bodailee ja hengailee teinin raiskanneen pappaikäisen kanssa. Mikäs siinä, mutta täytyy sitten kestää myös se negatiivinen julkisuus tämän pakkotoisto-yrittäjän, joka vetelee steroideja.
Eli nyt pitäisi jokaisen sitten kollektiivisesti cancelloida kanssa-eläjiä vai? Entäs ne tavalliset ei-julkkikset jotka on peukutelleet tai olleet kohteliaita tälle Haralle, etsitkö käsiisi ja aloitat heitä vastaan myös ajojahdin jotta voin liittyä mukaan paheksumaan kaikkia heitä? Kerättäisiin sitten oikein kunnon heinähanko- ja soihtu-kulkue ja lähdetään yön pimeydessä jahtiin vanhojen hyvien aikojen tapaan.

Se että joku jatkaa kohteliaana olemista rikoksentekijää kohtaan, ei saa olla mikään tuomio tätä sivullista ihmistä kohtaan jolla ei ole tekemistä tuohon rikokseen.
En sano, etteikö saisi laittaa välejä poikki jos itse kokee toisen tekemän rikoksen olevan hyväksymätön. Mutta ei kuitenkaan pidä lähteä jahtaamaan/canceloimaan niitä jotka ovat täysin sivullisina yhä tekemisissä rikollisten kanssa.

Ja noita hormoni-hiiriä taitaa olla suunnilleen kaikki tuon scenen sisäpiirissä. Ei tarvitse kuin katsoa kehonrakentajien sisäpiirejä, valmennustiimejä sekä isohabaisia salien pitäjiä, niin siellä varmasti liikkuu steroidit tiskien alta ja myyntitulot pestään firmojen kassan kautta "salikäyntimaksuna", "personal trainer -palveluna" tai "valmennus-palveluna". Ties vaikka Harakin välitti steroideja käyttämisen ohella, ja laittoi tulot kassan kautta "hierontapalveluna".
Mistä sinä tuollaisen käsityksen sait? Ei tietenkään. Vaan täytyy hyväksyä Steroidi-Miken ajatusmaailma, raiskaus on ihan ok Steroidi-Mikelle, mutta murha ei näköjään ole. Sellainen Steroidi-Mike.
Mulla on menny hieman ohi, miksi tämän Mike nimisen ihmisen kimppuin on käyty täällä? Ei kai se nyt vaan voi olla syy, että on tuntenut ja ollu tämän tekijän jokin kaveri tms.?🤔 Nämä kuulostaa vähän samanlaiselta vainoamiselta, kuin tämän hierojapuhtosen teot eli vainoamista? Mutta jos Janitaslim nyt kertois miksi tai miten tämä Mike liittyy keissin?
" Silmä silmästä, Hammaskeiju hampaasta! "
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Espoon Haukilahdessa henkirikos 21.2.-22 - Harri Puhjo vangittiin

Viesti Kirjoittaja poikani »

Olisitteko valmiita piilottelemaan ystäväänne, jos tietäisitte, että häntä etsitään murhasta epäiltynä? Kuvitellaan, että asuisitte yksin, eikä ystävällänne olisi tällaista raiskaus- ja vainoamishistoriaa.
????? ?? ??????.
Minde123
Poliisikoira Rex
Viestit: 273
Liittynyt: Ti Marras 17, 2020 12:33 pm

Re: Espoon Haukilahdessa henkirikos 21.2.-22 - Harri Puhjo vangittiin

Viesti Kirjoittaja Minde123 »

Onpas nyt taas surullinen tapaus. Omakohtaista kokemusta löytyy sen verran että kahteen otteeseen olen lähestymiskieltoa hakenut ja saanut. Eikä ne miehet siitä välitä. Eikä varmaan oo sattumaa että roimaavia oli nämäkin miehet. Toinen lapseni isä. En tiedä miten voisi paremmin suojella ihmisiä ettei näitä tapahtuisi. Kuulostaa nuo uhkailut siitä että menee asuntoon parvekkeen tai ikkunan kautta, myös erittäin tutuilta.
DCourtney
Scooby-Doo
Viestit: 29
Liittynyt: Pe Kesä 23, 2017 10:43 am

Re: Espoon Haukilahdessa henkirikos 21.2.-22 - Harri Puhjo vangittiin

Viesti Kirjoittaja DCourtney »

liveshere kirjoitti: Ke Helmi 23, 2022 11:26 am Mielestäni oikeuden ja/tai poliisin olisi pitänyt lähestymiskielto asiaa käsitellessä ymmärtää, että nyt surmansa saannut nainen tarvitsisi jotain muutakin tukea ja suojaa asian kanssa.
Toimet olisivat pitäneet olla uhan eliminointia tai kohteen suojelua, riippuen siitä kumpi tarkemmalla tarkastelulla olisi todettu toimivammaksi.
Ja siten olisi varmasti toimittukin, jos tämä uhattu ja sittemmin surmansa saannut olisi ollut esim. Käräjätuomarin oma lapsi.
Varmaan itsekin tiedät, että käräjäoikeuden tehtävä ei ole järjestää suojelua. Eikä käräjäoikeus voi myöskään lähestymiskieltoasiassa passittaa henkilöä vankilaan, jos sitä ajat takaa tulla uhan eliminoinnilla.
deadpan kirjoitti: Ke Helmi 23, 2022 11:17 am Lähestysmiskiellot ovat täysin tehottomia - sanahelinää, jolla ei ole sen suurempaa vaikutusta tai suojaa.
Jos joku latvaroso haluaa oikeasti jotain vainota, ei siinä auta vainottavan paikkakunnan vaihtamisetkaan. Viranomaisetkin näissä voimattomia, linnaan kun ketään ei voi laittaa ennen kuin jotain oikeasti tapahtuu. Ja sitten se onkin myöhäistä, kuten tässä esimerkissä.
Valtaosassa tapauksista lähestymiskielto toimii juuri kuten pitää. Sitten tietysti jää nämä valitettavat tapaukset, joissa ei ilman lainsäädäntömuutoksia ole paljoa muuta tehtävistä.
liveshere
Alibin satunnaislukija
Viestit: 59
Liittynyt: To Elo 02, 2012 1:13 am

Re: Espoon Haukilahdessa henkirikos 21.2.-22 - Harri Puhjo etsintäkuulutettu

Viesti Kirjoittaja liveshere »

Kuten ensimmäisessä asiaa käsittelevässä kommentissani sanoin "joko laki tai käytäntö ovat perseellään".
Kyllä viranomaisilla pitäisi olla oikeus puuttua asiaan näin selkeässä tapauksessa tarvittavin keinoin.
Sellaisia keinoja ei taida kunnolla olla, joten laki on sillon perseellään.
Ja siksi taas yksi siviili menetti henkensä sekopään käsittelyssä.

En toki tarkoita, että pitöisi olla poliisisuojelussa 24/7, mutta kyllä niitä keinoja varmaan löytyisi muitakin.
Esim kyseisen äìjän hoitoon passittaminen, vaikka tahdon vastaisesti.
ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2874
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Espoon Haukilahdessa henkirikos 21.2.-22 - Harri Puhjo etsintäkuulutettu

Viesti Kirjoittaja ktaina »

deadpan kirjoitti: Ke Helmi 23, 2022 12:12 pm https://www.instagram.com/p/B0dw7BmDSgt/

Oletettu uhrikin on käynyt Instagramin mukaan kivihieronnassa Haralla ja kehunutkin.
Tämä vuonna 2019, siitäköhän on vainoaminen alkanut?
Uhrin instaan on tullut jo ..RIP Meri..
Niin siis tämä uhri oli Puhjon entinen seurustelukumppani..eiköhän se vainoaminen alkanut eron jälkeen..
Avatar
Moderaattorit
Moderaattori
Viestit: 1493
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 3:20 pm

Re: Espoon Haukilahdessa henkirikos 21.2.-22 - Harri Puhjo vangittiin

Viesti Kirjoittaja Moderaattorit »

Lähestymiskiellot ja sen noudattamiset sekä rikkomiset (yleisellä tasolla) on nyt sitten tässä ketjussa käyty läpi. Jos se asia vielä mietityttää, niin täällä on ketju aiheesta: https://www.murha.info/rikosfoorumi/vie ... php?t=8427 Onko lähestymiskieltojen toimivuudessa korjattavaa?

Jatketaan Haukilahden ketjun aiheella ja siihen liittyvillä henkilöillä.
-NILS-
Ne tietää, jotka tietää...
ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2874
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Espoon Haukilahdessa henkirikos 21.2.-22 - Harri Puhjo vangittiin

Viesti Kirjoittaja ktaina »

Onliko täällä jo spekuja miksi tää on edelleen vapaana..kun tuomio tuli lokakuussa?
Tuskin jos on karussa ollut niin kovin aktiivisesti on etsitty..
Eiköhän se siellä Ruoholahdessa ole punkassaan leppoisasti loikoillut..
DeepWithinMe
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 117
Liittynyt: To Touko 27, 2021 3:07 pm

Re: Espoon Haukilahdessa henkirikos 21.2.-22 - Harri Puhjo vangittiin

Viesti Kirjoittaja DeepWithinMe »

jeppespede kirjoitti: Ke Helmi 23, 2022 12:45 pm
Ex-rouva ajautu vähän hunningolle ja lyöttäyty lopulta jonkun venkulan kanssa kimppaan joka sitten murhas hänet hyvässä järjestyksessä.
Onko tästä tapauksesta täällä ketjua? Murhana tuomittu?
Vastaa Viestiin