Ryöstömurha Helsingin Töölössä 1973

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17124
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Ryöstömurha Helsingin Töölössä 1973

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Helsingin Töölössä, Cygnauksenkadulla surmattiin 67-vuotias Erkki Ilmari Tukiainen.

Hänen asuntoonsa saapui kolme miestä, jotka hakkasivat ja viiltelivät uhrin kuoliaaksi. Surmatyön jälkeen tekijät varastivat uhrin omaisuutta ja aiheuttivat huolimattomalla tupakoinnillaan asunnossa tulipalon.

Oikeudenkäyntiprosessi eteni aina KKO:hon saakka, jossa päätekijäksi nimetty 23-vuotias taiteilja Asko Ali Mikael Räihä tuomittiin elinkautiseen vankeuteen. 26-vuotias varastomies Ben Ami Katro sai 9 vuotta kuritushuonetta ja kolmas tekijä - tuolloin alaikäinen - monistajan ammattinimikettä käyttänyt nimeltä mainitsematon henkilö sai 10 vuotta 7 kuukautta kuritushuonetta.

Surman tekohetkellä kaksi surmaajista oli karkumatkalla helsinkiläisestä Lapinlahden sairaalasta.

Tämän surman muistin tapahtuneeksi joskus 70-luvulla, mutta löytämäni lehtileike oli Helsingin Sanomissa tiistaina 24.6.1975. Uutinen kertoi KKO:n päätöksestä, joten surman ajankohta on nyt hieman täsmentynyt ja se on tehty kenties 1973 tai 1974.

Jokin selittämätön tunne tai vaisto sanoo, että tuo alaikäisenä tuomittu oli myöhemmin osallisena jossakin muussa henkirikoksessa tai raa´assa väkivaltajutussa. Kahden muun tekijän myöhemmät vaiheet eivät tule mieleen. Ehkä joku kulttuuria seuraava muistaa tuo "taiteilija" Räihän elämää vankilan jälkeen?

Muutan otsikkoa sitten kun surman tarkempi vuosiluku varmistuu.
McAbre
Sabrina Duncan
Viestit: 369
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2007 9:57 pm
Paikkakunta: Väli-Suomi

Viesti Kirjoittaja McAbre »

Googleen hauksi "Ali Räihä" ja tuloksena mm: http://personal.inet.fi/musiikki/susira ... INT-71.jpg

Varusmiesorkesterin laulusolistina alikersantti Ali Räihä. Mikäli kuva on vuodelta 1971, niin kysein Räihä sopisi ikänsä puolesta Cygnaeuksenkadun päätekijäksi...

Kuva siis tuolta: http://www.susirajaslam.com/historia.htm
"Rahaa on tullut ja sitä on myös mennyt"
-Albert Järvinen-
RockOla69
Nikke Knakkertton
Viestit: 162
Liittynyt: Ti Helmi 05, 2008 10:48 pm

Viesti Kirjoittaja RockOla69 »

Ben Ami Katrokin löytyy googlettamalla. Mies on nykyjään fysioterapia/hieroja-yrittäjä!
kikka
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ti Elo 24, 2010 1:22 pm

Re: Ryöstömurha Helsingin Töölössä 1973 tai 1974

Viesti Kirjoittaja kikka »

kyseinen ryöstömurha tapahtui 1.6.1973..

mielenkiinnosta haluaisin kuulla mitä tuomituille nykyisin kuuluu? huhun olen kuullut että yksi tekijöistä olisi tehnyt itsemurhan vankilassa ollessa, pitääköhän tämä paikkaansa? Onkohan jollain tietoja ko ryöstömurhan tapahtumista?
Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2724
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Ryöstömurha Helsingin Töölössä 1973 tai 1974

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

Vuonna 1947 syntynyt Ben Katro sanoo nettisivulla aloittaneensa erään urheilulajin pelaamisen kansallisella tasolla vuonna 1977. Eli jos hänet on vangittu vuonna 1973, ja hän olisi suorittanut puolet tuomiostaan, olisi hänet vapautettu tuona vuonna. Hän on siis varmaan ollut ensikertalainen. Asko Räihästä ei löydy muuta kuin se vanha kuva, eli hän voisi olla se, joka on vankilassa surmannut itsensä. Alaikäisenä tuomittu on todennäköisesti myös ollut ensikertalainen. Tuskin hän on muutaman vuoden takia itseään surmannut. Kaiken kaikkiaan tulee vaikutelma, ettei tässä ole kyseessä ihan perinteiset rikolliset. Eikä tuo Katro ainakaan ole varmaankaan mihinkään rikoksiin syyllistynyt vapauduttuaan. Sinänsä erikoista, että ilmeisesti ihan pidetyt ja sosiaaliset nuoret miehet syyllistyivät tällaiseen rikokseen.
-Nixu-
Alibin satunnaislukija
Viestit: 54
Liittynyt: Ma Touko 28, 2007 4:08 pm

Re: Ryöstömurha Helsingin Töölössä 1973

Viesti Kirjoittaja -Nixu- »

Dr Lecter tuossa alustuksessa mainitsi, että kaksi tekijöistä olisi ollut Lapinlahdelta karkumatkalla. Ketkähän ne oli ja eikö tuohon aikaan syyntakeettomat saaneet vielä hoitoa tuomioksi? Ja ilmeisesti tuollois vielä alaikäinenkin saattoi saada kuritushuonetuomion!
-= Nixu =-
Inhorealisti

Re: Ryöstömurha Helsingin Töölössä 1973 tai 1974

Viesti Kirjoittaja Inhorealisti »

kikka kirjoitti:kyseinen ryöstömurha tapahtui 1.6.1973..

mielenkiinnosta haluaisin kuulla mitä tuomituille nykyisin kuuluu? huhun olen kuullut että yksi tekijöistä olisi tehnyt itsemurhan vankilassa ollessa, pitääköhän tämä paikkaansa? Onkohan jollain tietoja ko ryöstömurhan tapahtumista?
Moi kikka! Olet laittanut vain yhden viestin sivustolle. Oletko sukua jollekulle veikoista? Mistä muuten olet kuullut tämän huhun? Luulen, ettei asiasta puhuta harva se päivä...

Ben Katro löytyy badoosta, on edistänyt näkövammaisten asioita tähän päivään, joten hän se ei voi olla. Minulla ei ole tietoja, mutta olisikohan Räihä?
Muppe
Rico Tubbs
Viestit: 1230
Liittynyt: Ma Elo 24, 2015 9:35 pm

Re: Ryöstömurha Helsingin Töölössä 1973

Viesti Kirjoittaja Muppe »

Hieroja ja ryöstömurhaaja Ben Katro, 69v. eli 1947 syntynyt,Helsinki.
Naista tekee mieli Badoossa.

https://www.facebook.com/ben.katro?fref=ts
Liitteet
sz___size__.jpg
sz___size__.jpg (13.09 KiB) Katsottu 3336 kertaa
Lopetti tietojen kirjoittelun kokonaan foorumille 13.3.2019.
Jäseninä suuri määrä idiootteja joilla ei ole foorumille mitään järkevää kirjoitettavaa tai tietoa asioista vaan ovat paikalla vain todistamassa ja vannomassa omaa tyhmyyttään.
Vastaa Viestiin