Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Avatar
LexVeritas
Michael Knight
Viestit: 4118
Liittynyt: Ke Loka 13, 2021 8:07 pm

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja LexVeritas »

Tampereen Tyttö kirjoitti: Su Touko 08, 2022 2:10 pm Jäikö se porakone pojalle lainaan, vai oliko hän palauttamassa sitä päivällä?
Hän taisi olla viimeisiä tai viimeinen, joka näki perheen elossa. Paitsi surmaaja.

Tekijöitä, tai ainakin suunnittelemassa tekoa, on voinut olla useampi henkilö. Talo on pitänyt tuntea, uhrien tavat tuntea, sopiva hetki löytää (kaksoset poissa)...
Eikä läheskään aina porukassa ole sitä heikointa lenkkiä, jonka pelätään tulevan tunnontuskiin tai möläyttelevän. Jos onkin, niin sellaisestakin voi hankkiutua eroon.
Tätä olen ehdottanut, että porakoneen palauttaja (viimeinen talosta poistunut ulkopuolinen ennen murhia) näpäytti lähtiessään takalukituksen ulko-ovesta pois päältä.

Mahdollisuuksien rajoissa on, että Rissasella oli apuri Muuralassa v. 1987. Raija Muukkosen villapaidasta löytyi tutkimuksissa näet verta, joka ei ollut hänen omaansa eikä Rissasenkaan.

http://www.iltalehti.fi/espoo/200812108742604_eo.shtml
5 no viisia Perhettä
Puu elohim jahvella
-Ai, sä oot. Mä en, veli.
Jopi ja genesis
‏אלהים‎ Sten näin Isä
ykseydellä Raidaa
Sepä Elia Me ts. Kaa
naassa ja
Luminol-Lennard

In Omnibus Veritas Suprema Lex Esto
Korpisoturi
Jane Marple
Viestit: 1033
Liittynyt: La Joulu 31, 2016 9:29 pm

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja Korpisoturi »

LexVeritas kirjoitti: La Touko 07, 2022 12:14 am ^Erikoinen juurisyy? Sellainen oli esim. "kommunikaatiokatkos" Espoon poliisin ja KRP:n välillä 1991-2008, kun Raija Muukkosen murha ei selvinnyt Rissasen tunnustuksesta huolimatta.

Rissanen imppasi liimaa Raija Muukkosen murhapaikalla. Aikansa kuluksi hän oli silponut uhrin silmiä saksilla.
Tarkoitan erikoisella juurisyyllä sitä, että tapahtumaketjun alkupiste olisi jollain tapaa hyvin epätavanomainen. Lähtenyt jostain alun perin verrattain vähäpätöisesti riidasta, joka paisunut kostokierteen mukana tms.

Ei ole muuta perustetta kuin se, että tähän tapaukseen on käytetty mieletön määrä poliisin "efforttia" eikä ole paljastunut esim että olisi ollut huumekaupassa mukana tms. Lähipiirikin saattaa olla koluttu tavalla, että poliisilla käsitys onko tekijä sieltä vai ei.
LexVeritakseen liittyen todettua: "Ääni sille Rissaselle mitä se yks mielisairaalasta karannut Minfolainen kailottaa. Ääni siksi, jotta se vatipää ilmestyy tännekkin"
Korpisoturi
Jane Marple
Viestit: 1033
Liittynyt: La Joulu 31, 2016 9:29 pm

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja Korpisoturi »

Vekku11 kirjoitti: La Touko 07, 2022 1:43 pm Varmaan tästäkin ollut pohdintaa, mutta Veikolla siis ollut käytössään autoradiopuhelin/LA-puhelin.
Eikös tuollasta ole voinut tai voi kuunnella melkein kukan vaan kun pääsee taajuudelle ja kuuluvuutta kuitenkin on suht laajaalle säteelle.
Haen tällä sitä, että tekijä olis voinut kuunnella Veikon keskusteluita ja sitä kautta saada selville myös sen, että nuo kaksoset eivät ole ko viikonloppuna paikalla.
Tuo kaksosten tilanne on kuitenkin täytynyt olla suht pienen piirin tiedossa noin muuten ja aika pitkälle rajaa myös tekijäehdokkaita. Olkoonkin, että on tietenkin myös skenaarioita joissä näillä asioila ei ole merkitystä. Olettaisin kuitenkin, että on tiedetty tilanne.
Mutta näkisin kuitenkin, että on pitänyt tuntea myös talo ja isännän tapoja. Avain on hyvin voinut olla, tai on voitu päästää sisään tai on tietenkin voitu myös hienovaraisesti murtautua
"Eikös tuollasta ole voinut tai voi kuunnella melkein kukan vaan kun pääsee taajuudelle ja kuuluvuutta kuitenkin on suht laajaalle säteelle"

=> tämä on muuten mielenkiintoinen huomio. Varmaan helpompi toteuttaa kuin lankapuhelimen kuunteleminen. Kyllä itse ainakin pidän erittäin todennäköisenä, että tekijä on nimenomaan valinnut kesältä viikonlopun, jolloin lapsia mahdollisimman vähän paikalla (ja kesällä lähialueelta ihmiset lomanvietossa/mökeillään).

Itse olen pusikossa kykkimisen -teoriaa vastaan senkin takia, että Volsin kylässä olisi huomattu (poikkeavat) toistuvasti paikalla olleet ulkopuoliset melko tehokkaasti ja nopeasti. Tietysti, jos epäilty poika on tekijä, niin mitään ulkopuolisia sinänsä ei ole ollut pusikoissa kykkimässä.

"On pitänyt tuntea myös talo ja isännän tapoja. Avain on hyvin voinut olla, tai on voitu päästää sisään tai on tietenkin voitu myös hienovaraisesti murtautua"

=> kyllä näin on ja lisäksi tuntea lähialue. Mielestäni täällä on jäänyt suht vähälle huomiolle tämä tekijä valitsema reitti. Käytännössä tapahtumavuonna talolle on ollut vain kaksi pääreittiä. Olisikin mielenkiintoista tietää mikä on poliisin arvio reitistä/reiteistä? Tästäkin voisi ehkä jotain päätellä, koska tuskin tekijä ollut näkyvissä yhtään enempää kuin on aivan pakko.

Tietysti on varmaan sekin vaihtoehto, että olisi tullut "metsän läpi ja jalan"/tämä saattaisi selittää sen, että kesän viikonloppuyöltä ei ole havantoa? Olen jäänyt siihen käsitykseen, että poliisin arvio on, että olisi nimenomaan autolla liikkunut (mikä nyt sinänsä varmaan loogisin lähtöajatus).

Se vaan on niin, että näiden pääreittien varrella on verrattain paljon taloja suoraan tien rajassa. OLetuksena, että tekijä ei itse asunut lähialueella, niin kyllä siinä esim Helsinkiin on pitänyt ajaa useita kilometrejä tälläistä tietä. Ottaen huomioon, että viikonloppuna ihmiset tulee juhlista/ryyppää jne, niin pidän ihmeellisenä, että kukaan ei olisi tekijää/autoa havainnut.

Edit: tai sitten humalassa havaittu ja pyyhkiytynyt mielestä tms/ei jaksettu ilmoittaa jne
LexVeritakseen liittyen todettua: "Ääni sille Rissaselle mitä se yks mielisairaalasta karannut Minfolainen kailottaa. Ääni siksi, jotta se vatipää ilmestyy tännekkin"
Korpisoturi
Jane Marple
Viestit: 1033
Liittynyt: La Joulu 31, 2016 9:29 pm

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja Korpisoturi »

poepporoo kirjoitti: La Touko 07, 2022 7:17 pm
Quorthon kirjoitti: La Touko 07, 2022 12:17 am
Ja vielä kerran: lasilapsi oli tuolloin lapsi joka leikki Beritin kaksosten kanssa. Hän kuuli asiasta lähipiirin aikuisilta, jotka tätä miestä epäilivät. Hänen mukaansa he eivät asiasta laverelleet kytille, koska mies oli vaarallinen. Unohdin muuten mainita - olin häneen yhteydessä yksityisviestein, joissa testasin tietääkö hän kaksosten nimet. Ja tiesi kyllä.
Minulla on mennyt täysin ohi tällaisen Lasilapsen kirjoitukset täällä(ilmeisesti niitä ei ole enää missään(kö?). Voisiko kirjoittajan nimimerkin takana olla kuitenkin toinen kaksosista? Tällöin lavertelu hänen perhepiiristään olisikin ollut hyvin vaarallista. Kun taas lapsen leikkikaverin lähipiirin aikuiset ovat jo se verran etäällä, etteivät ehkä ensimmäisenä tulisi tekijälle mieleen käräyttäjinä?

Lasisella lapsuudella viitataan usein alkoholistiperheessä kasvamiseen mutta se voisi olla myös kiertoilmaus sille, että taustalla on toisenlaista, pahasti traumatisoivaa tapahtumaa, mitä henkilö kantaa läpi elämänsä taakkanaan..
Vaarallista tai ei, niin ihmiset ihan ymmärrettävästi välttävät kirjoittelemista omalla nimellään. Tällä Minfossa ainakin ihan äärivähemmistönä. Varmaan ainakin osa lähipiiristä lukee tätäkin ketjua ja lasilapsi haluaa olla kertomatta/paljastumatta ja sehän on täysin ymmärrettävää. Kuka ties edelleen tekemisissä jonkin lähipiirin kuuluneen kanssa tms?

On ihan hauska havaita, että suomalaiset usein niin helposti ostavat tarinoita. LIekö siinä syy mallioppilas-mentaliteettiin EU:ssa :)

En välttämättä pidä 100% näytettynä, että lapsi voisi tietää varmuudella onko joku käräytetty poliisille vai ei (siis vanhemmat käräyttäneet). Tietysti on täysin mahodllista, että lapsi on kuullut jotakin sen suuntaista spekulaatiota.

Pidätetystä exästä tiedän ainoastaan sen, että ollut autorassari ja kuuleman perusteella (huhuja kyllä) epämääräinen. Lehtien kautta lisäksi, että olisi aiemmin uhkaillut Beritia (turvallinenko?).

Jos nyt näytetään toteen, että ollut toinenkin epämääräinen uhkailija-exä, niin sittenhän herää kysymys, että miksi Berit pyörinyt tälläisten miesten kanssa? Ensin pitäisi kyllä näyttää tämä toteen.

Joka tapauksessa olisi mielenkiintoista tietää, että miksi tämä epäiltynä varmasti ollut exä (oli sitten sama henkilö tai ei) vapautettiin 2 päivän jälkeen? Eli ei ole luotu kunnolla painetta eikä pidetty edes sitä 4 päivää, jonka sai tuolloisen esitutkintalain mukaan pitää. En itse keksi muuta vaihtoehtoa kuin, että hänellä ollut sellainen alibi, joka pitää satavarmasti.

En minä tiedä varmuudella onko Beritille ollut kukaties vaikka 5 uhkailevaa exää. Uskon kuitenkin, että siinä vaiheessa kun SATOJEN ihmisten alibit selvitetään ja TUHANSIA ihmisiä on kuultu, niin on varmaan Beritin tunteneita ihmisiä syvähaastateltu:"Kerro existä" ja "kuka existä voisi olla kykenevä tähän?". Ts nämä mahdollisesti vaikka 5 uhkailevaa exää ovat erittäin todennäköisesti syynätty.
Viimeksi muokannut Korpisoturi, Su Touko 08, 2022 4:02 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
LexVeritakseen liittyen todettua: "Ääni sille Rissaselle mitä se yks mielisairaalasta karannut Minfolainen kailottaa. Ääni siksi, jotta se vatipää ilmestyy tännekkin"
Paikalla
Avatar
Quorthon
Jane Marple
Viestit: 1046
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 5:37 pm
Paikkakunta: Tshernobyl, UKR

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja Quorthon »

Radiopuhelinseulonta oli hyvä heitto, tosiaan.

Takalukituksen pois napsauttelu ei johda mihinkään, jos Veikko tsekkaa ne ennen nukkumaanmenoa.

Ette kai te nyt tosissanne meinaa, että jos isku tehtiin vaikka klo 03.30 tietoisena Veikon unenlahjoista, niin siihen aikaan kun ajaa landella jotain soratietä pitkin, niin kaikki kyttäilee ikkunoista että minkä värinen kaara siellä menee... sikäli kun tuohon aikaan hereillä ollessaan unenpöpperöltään/känniltään kykenevät. Heh.

Autohan oli jätetty sinne mäennyppylälle näkymättömiin, se lie selvä. Sitten hiivitty paikalle vaivihkaa, ja poistuttu metsään. Tosin tietämättä lainkaan millainen ovi ja miten pidettiin, niin eikös realistisempaa olisi ajatella, että murhaaja tuli metsän kätköistä ja tuli SEKÄ poistui takaovesta metsään. Eli pääovessa ei olisi merkkejä mistään, koska siihen ei koskaan koskettukaan.
Jos nyt näytetään toteen, että ollut toinenkin epämääräinen uhkailija-exä, niin sittenhän herää kysymys, että miksi Berit pyörinyt tälläisten miesten kanssa? Ensin pitäisi kyllä näyttää tämä toteen.
No sanottiinhan Veikkoakin häntäheikiksi, joka pani melkein puoliväkisin. Ehkä tuossa on vakka kantensa valinnut: Berit ollut pahoihin poikiin lääpällään oleva hoivaajatyyppi, ja Veikko kova elostelija, jolla on myös rahaa (=siinämielessä silti turvallinen).

HUOM. ei avioliittoa lapsesta huolimatta!

Korpisoturin luotto virkavaltaan on kovaa laatua. Mä en usko heidän olleen ihan niin armottomia tässä asiassa. Heidän puolustuksekseen on sanottava, että lähtökohdatkin oli tässä tapauksessa vaikeat.
Viimeksi muokannut Quorthon, Su Touko 08, 2022 4:12 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
5 perhettä oli panemassa Bodomilla

Jahve ei tykännyt, sanoi vaan: "Tsssk aaaargh tsssss"

Jopi Jalkapuoli liittyi Genesis-yhtyeeseen

Sic Transit Plexit Mundi

El pene de Lex quedó atrapado en un árbol en Bodom.
Korpisoturi
Jane Marple
Viestit: 1033
Liittynyt: La Joulu 31, 2016 9:29 pm

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja Korpisoturi »

Quorthon kirjoitti: Su Touko 08, 2022 4:01 pm Radiopuhelinseulonta oli hyvä heitto, tosiaan.

Takalukituksen pois napsauttelu ei johda mihinkään, jos Veikko tsekkaa ne ennen nukkumaanmenoa.

Ette kai te nyt tosissanne meinaa, että jos isku tehtiin vaikka klo 03.30 tietoisena Veikon unenlahjoista, niin siihen aikaan kun ajaa landella jotain soratietä pitkin, niin kaikki kyttäilee ikkunoista että minkä värinen kaara siellä menee... sikäli kun tuohon aikaan hereillä ollessaan unenpöpperöltään/känniltään kykenevät. Heh.

Autohan oli jätetty sinne mäennyppylälle näkymättömiin, se lie selvä. Sitten hiivitty paikalle vaivihkaa, ja poistuttu metsään. Tosin tietämättä lainkaan millainen ovi ja miten pidettiin, niin eikös realistisempaa olisi ajatella, että murhaaja tuli metsän kätköistä ja tuli SEKÄ poistui takaovesta metsään. Eli pääovessa ei olisi merkkejä mistään, koska siihen ei koskaan koskettukaan.
Et kai tosissaan meinaa, että kesään sijoittuvalta viikonloppuillalta ei löytyisi yhtä havainnoitsijaa satojen/tuhansien ihmisten joukosta? Ei kaikki ihmiset muutenkaan nuku klo 21-6 ja kesällä vielä vähemmän. Siinä kohtaa kun yöllä ei montaa auto talon ohi aja (talo "kiinni" tiessä), niin kesäyössä jopa ajajan kasvot havaittavissa.

Auto ilmeisesti ollut mäennyppylällä (onko tähänkään varmuutta/onko esitetty muualla kuin poliisi-tv;ssa tämä väite/oliko edes väite vai speku?). Mistähän poliisi arvioinut, että olisi tunkeutunut sisään pääovesta?

Nykyinen tutkinnajohtaja kommentoi 2019 IS:

"Teon luonteeseen nähden havaintoja on vähän. On mahdollista, että havaintoja ja tietoa on, mutta niiden kertoja odottaa olosuhteiden muutosta ennen kuin avautuu poliisille"

Miksei viittaisi ihan suoriin havaintoihin murhayöltä?
LexVeritakseen liittyen todettua: "Ääni sille Rissaselle mitä se yks mielisairaalasta karannut Minfolainen kailottaa. Ääni siksi, jotta se vatipää ilmestyy tännekkin"
Paikalla
Avatar
Quorthon
Jane Marple
Viestit: 1046
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 5:37 pm
Paikkakunta: Tshernobyl, UKR

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja Quorthon »

Korpisoturi kirjoitti: Su Touko 08, 2022 4:11 pm
Et kai tosissaan meinaa, että kesään sijoittuvalta viikonloppuillalta ei löytyisi yhtä havainnoitsijaa satojen/tuhansien ihmisten joukosta? Ei kaikki ihmiset muutenkaan nuku klo 21-6 ja kesällä vielä vähemmän. Siinä kohtaa kun yöllä ei montaa auto talon ohi aja (talo "kiinni" tiessä), niin kesäyössä jopa ajajan kasvot havaittavissa.

Auto ilmeisesti ollut mäennyppylällä (onko tähänkään varmuutta/onko esitetty muualla kuin poliisi-tv;ssa tämä väite/oliko edes väite vai speku?). Mistähän poliisi arvioinut, että olisi tunkeutunut sisään pääovesta?

Nykyinen tutkinnajohtaja kommentoi 2019 IS:

"Teon luonteeseen nähden havaintoja on vähän. On mahdollista, että havaintoja ja tietoa on, mutta niiden kertoja odottaa olosuhteiden muutosta ennen kuin avautuu poliisille"

Miksei viittaisi ihan suoriin havaintoihin murhayöltä?
Kerro mulle heti kun olet seuraavan kerran ikkunassa klo 03.30 kattelemassa ohiajavien autojen kuskien kasvoja, niin annan sulle yhden tuttuni numeron. Hän on pätevä psykoterapeutti.

No juuh, kaikkihan on mahdollista. Kai ne oletti, että jos/kun murhamies ei ole ollut kutsuttu vieras (jolloin auto olisi nähty pihassa jo aiemmin illalla), niin on selvää että se on ollut pakko jättää piiloon. Onhan sekin teoriassa mahdollista, että on jopa tultu metsiä pitkin jalan jostain kauempaa. Mutta tuskin kuitenkaan.

Mä itse nukun ihan miten sattuu, mutta en kyllä hirveästi ohiajajia havainnoi. Ellei niissä jokin kiinnitä huomiota. Tuskin kuitenkaan kukaan pimittäisi jonkin miehen tai auton näkemistä muuten vaan, kun voi anonyyminä tehdä ilmiannon. Jos jonkun auton ikkunasta on nähnyt tuona yönä oikealla tiellä oikeaan aikaan, niin ei siinä tartte olosuhteiden muutoksia odottaa. Senkus laittaa nimettömän vihjeen poliisille.
Viimeksi muokannut Quorthon, Su Touko 08, 2022 4:27 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
5 perhettä oli panemassa Bodomilla

Jahve ei tykännyt, sanoi vaan: "Tsssk aaaargh tsssss"

Jopi Jalkapuoli liittyi Genesis-yhtyeeseen

Sic Transit Plexit Mundi

El pene de Lex quedó atrapado en un árbol en Bodom.
Korpisoturi
Jane Marple
Viestit: 1033
Liittynyt: La Joulu 31, 2016 9:29 pm

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja Korpisoturi »

Tampereen Tyttö kirjoitti: Su Touko 08, 2022 2:10 pm Jäikö se porakone pojalle lainaan, vai oliko hän palauttamassa sitä päivällä?
Hän taisi olla viimeisiä tai viimeinen, joka näki perheen elossa. Paitsi surmaaja.

Tekijöitä, tai ainakin suunnittelemassa tekoa, on voinut olla useampi henkilö. Talo on pitänyt tuntea, uhrien tavat tuntea, sopiva hetki löytää (kaksoset poissa)...
Eikä läheskään aina porukassa ole sitä heikointa lenkkiä, jonka pelätään tulevan tunnontuskiin tai möläyttelevän. Jos onkin, niin sellaisestakin voi hankkiutua eroon.
Näin se taitaa olla. Lisäksi hän voi hyvinkin olla surmaaja.

Lisäksi yhteistyö/useampi tekijä on mahdollinen. Se jäänyt ehkä vähemmälle huomiolle, kun poikaa spekuloitu paljon ja nyt uutena länkytyksen aiheena nämä lasilapsen tarinat (tapaushan siis periaatteessa tavallaan ratkennut/ainakaan ei saa kyseenalaistaa näitä tarinoita: miksi muuten ei?).

Tosin epäillyn pojankin taustat (rahaliikenne/puhelut jne) varmasti selvitetty suht huolellisesti, jolloin on kai todennäköisempää että esim huumekauppaan sotkeutumisesta olisi todennäköisemmin jäänyt kiinni poika ja Veikko kuin pelkkä Veikko.

Täällähän on jo selvitetty että poika ei ole tekijä, joten turhaa kai silläkään asialla spekuloi.

Tosi on, että luotan enemmän ihmiseen/ihmisiin, jotka työkseen rikosasioita tutkivat kuin maallikoiden henkilöarvointeihin.

Se muuten on jännä, että poliisin ei saa luottaa, mutta poliisiin luotetaan siinä, että poika esim olisi jäänyt kiinni jos tekijä (koska tutkittu niin tarkkaan)... :lol:
LexVeritakseen liittyen todettua: "Ääni sille Rissaselle mitä se yks mielisairaalasta karannut Minfolainen kailottaa. Ääni siksi, jotta se vatipää ilmestyy tännekkin"
Paikalla
Avatar
Quorthon
Jane Marple
Viestit: 1046
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 5:37 pm
Paikkakunta: Tshernobyl, UKR

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja Quorthon »

Korpisoturi kirjoitti: Su Touko 08, 2022 4:26 pm
Täällähän on jo selvitetty että poika ei ole tekijä, joten turhaa kai silläkään asialla spekuloi.

Tosi on, että luotan enemmän ihmiseen/ihmisiin, jotka työkseen rikosasioita tutkivat kuin maallikoiden henkilöarvointeihin.

Se muuten on jännä, että poliisin ei saa luottaa, mutta poliisiin luotetaan siinä, että poika esim olisi jäänyt kiinni jos tekijä (koska tutkittu niin tarkkaan)... :lol:
Jos vaihtoehtona on jauhaa Rissasesta napit naamassa ja suu vaahdossa seuraavat 10 sivua, niin voidaan mun puolesta ennemmin keskittyä vaikka koko seuraava vuosi Mika Rytköseen. No problem.

Kai ne nyt tarkemmin osaa tutkia jonkun, jonka saavat sentään viikoksi putkaan. Sitä vaan meinasin. Poliisien ÄO vaihtelee välillä 80-140, vaikea sanoa onko millaiset olleet asialla.
5 perhettä oli panemassa Bodomilla

Jahve ei tykännyt, sanoi vaan: "Tsssk aaaargh tsssss"

Jopi Jalkapuoli liittyi Genesis-yhtyeeseen

Sic Transit Plexit Mundi

El pene de Lex quedó atrapado en un árbol en Bodom.
poepporoo
Theo Kojak
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

Tampereen Tyttö kirjoitti: Su Touko 08, 2022 2:10 pm Jäikö se porakone pojalle lainaan, vai oliko hän palauttamassa sitä päivällä?
Hän taisi olla viimeisiä tai viimeinen, joka näki perheen elossa. Paitsi surmaaja.
Se olisi hyvä tieto tosiaan, että milloin porakone piti sitten palauttaa. Lähipäivinä vaiko kenties pidemmän ajan kuluttua? Kuinka tiivis yhteydenpito oli muutenkin pojan/poikien ja vanhempien välillä? Oliko tapana soitella tai käväistä kylässä lähes päivittäin vaiko harvemmin? Ja jos toimintapa olisi esim. äkisti muuttunut epäsäännölliseksi, mistä se voisi kertoa?
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-
Korpisoturi
Jane Marple
Viestit: 1033
Liittynyt: La Joulu 31, 2016 9:29 pm

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja Korpisoturi »

Quorthon kirjoitti: Su Touko 08, 2022 4:18 pm
Korpisoturi kirjoitti: Su Touko 08, 2022 4:11 pm
Et kai tosissaan meinaa, että kesään sijoittuvalta viikonloppuillalta ei löytyisi yhtä havainnoitsijaa satojen/tuhansien ihmisten joukosta? Ei kaikki ihmiset muutenkaan nuku klo 21-6 ja kesällä vielä vähemmän. Siinä kohtaa kun yöllä ei montaa auto talon ohi aja (talo "kiinni" tiessä), niin kesäyössä jopa ajajan kasvot havaittavissa.

Auto ilmeisesti ollut mäennyppylällä (onko tähänkään varmuutta/onko esitetty muualla kuin poliisi-tv;ssa tämä väite/oliko edes väite vai speku?). Mistähän poliisi arvioinut, että olisi tunkeutunut sisään pääovesta?

Nykyinen tutkinnajohtaja kommentoi 2019 IS:

"Teon luonteeseen nähden havaintoja on vähän. On mahdollista, että havaintoja ja tietoa on, mutta niiden kertoja odottaa olosuhteiden muutosta ennen kuin avautuu poliisille"

Miksei viittaisi ihan suoriin havaintoihin murhayöltä?
Kerro mulle heti kun olet seuraavan kerran ikkunassa klo 03.30 kattelemassa ohiajavien autojen kuskien kasvoja, niin annan sulle yhden tuttuni numeron. Hän on pätevä psykoterapeutti.

No juuh, kaikkihan on mahdollista. Kai ne oletti, että jos/kun murhamies ei ole ollut kutsuttu vieras (jolloin auto olisi nähty pihassa jo aiemmin illalla), niin on selvää että se on ollut pakko jättää piiloon. Onhan sekin teoriassa mahdollista, että on jopa tultu metsiä pitkin jalan jostain kauempaa. Mutta tuskin kuitenkaan.

Mä itse nukun ihan miten sattuu, mutta en kyllä hirveästi ohiajajia havainnoi. Ellei niissä jokin kiinnitä huomiota. Tuskin kuitenkaan kukaan pimittäisi jonkin miehen tai auton näkemistä muuten vaan, kun voi anonyyminä tehdä ilmiannon.
Olen useinkin viettänyt nuorempana kesäöitä juhlien. En ole nähnyt siinä mitään kummallista? Jonkun kerran ollaan oltu lähellä Volsin kylääkin iltaa/yötä viettämässä ja mukana selvänä olevia kuskeja (tehty lähtöä siinä klo 5 maissa ja paikalla kymmeniä ihmisiä). Enkä muista, että kukaan olisi tätä paheksunut (muutamaa uskovaista lukuun ottamatta).

Sitten kyllä kai osa valvoo/on hereillä ilman juhlimistakin. Jos talo on tien reunassa "kiinni" (näitä riittää aluella): siitä on melko helppo havaita ohi ajava auto (ajaja).

Tiedätkö muuten ylipäänsä missä Kirkkonummi sijaitsee?/asutko jossakin korvessa/böndellä jos kerran on uusi asia, että varsinkin kesällä viikonloppuyönä saattaa olla menijää ja tulijaa? Sinnehän suuntaa taksi mukanaan jengiä stadista viikonloppuyönä varmaan ainakin kerran tunnissa (varmaan paljon useammin, mutta huomioden mökkikausi).

Edit: varmaan kerran puolessa tunnissa...joku vossikkakuski kertokoon
Viimeksi muokannut Korpisoturi, Su Touko 08, 2022 4:42 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
LexVeritakseen liittyen todettua: "Ääni sille Rissaselle mitä se yks mielisairaalasta karannut Minfolainen kailottaa. Ääni siksi, jotta se vatipää ilmestyy tännekkin"
Korpisoturi
Jane Marple
Viestit: 1033
Liittynyt: La Joulu 31, 2016 9:29 pm

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja Korpisoturi »

poepporoo kirjoitti: Su Touko 08, 2022 4:36 pm
Tampereen Tyttö kirjoitti: Su Touko 08, 2022 2:10 pm Jäikö se porakone pojalle lainaan, vai oliko hän palauttamassa sitä päivällä?
Hän taisi olla viimeisiä tai viimeinen, joka näki perheen elossa. Paitsi surmaaja.
Se olisi hyvä tieto tosiaan, että milloin porakone piti sitten palauttaa. Lähipäivinä vaiko kenties pidemmän ajan kuluttua? Kuinka tiivis yhteydenpito oli muutenkin pojan/poikien ja vanhempien välillä? Oliko tapana soitella tai käväistä kylässä lähes päivittäin vaiko harvemmin? Ja jos toimintapa olisi esim. äkisti muuttunut epäsäännölliseksi, mistä se voisi kertoa?
Lehtitietojen perusteella muutaman kerran kesän aikana (harvoin). Onko tästä tosin varmuutta...
LexVeritakseen liittyen todettua: "Ääni sille Rissaselle mitä se yks mielisairaalasta karannut Minfolainen kailottaa. Ääni siksi, jotta se vatipää ilmestyy tännekkin"
Paikalla
Avatar
Quorthon
Jane Marple
Viestit: 1046
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 5:37 pm
Paikkakunta: Tshernobyl, UKR

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja Quorthon »

Korpisoturi kirjoitti: Su Touko 08, 2022 4:38 pm Olen useinkin viettänyt nuorempana kesäöitä juhlien. En ole nähnyt siinä mitään kummallista? Jonkun kerran ollaan oltu lähellä Volsin kylääkin iltaa/yötä viettämässä ja mukana selvänä olevia kuskeja (tehty lähtöä siinä klo 5 maissa ja paikalla kymmeniä ihmisiä). Enkä muista, että kukaan olisi tätä paheksunut (muutamaa uskovaista lukuun ottamatta).

Sitten kyllä kai osa valvoo/on hereillä ilman juhlimistakin. Jos talo on tien reunassa "kiinni" (näitä riittää aluella): siitä on melko helppo havaita ohi ajava auto (ajaja).

Tiedätkö muuten ylipäänsä missä Kirkkonummi sijaitsee?/asutko jossakin korvessa/böndellä jos kerran on uusi asia, että varsinkin kesällä viikonloppuyönä saattaa olla menijää ja tulijaa? Sinnehän suuntaa taksi mukanaan jengiä stadista viikonloppuyönä varmaan ainakin kerran tunnissa (varmaan paljon useammin, mutta huomioden mökkikausi).
Meinasin vaan, että harvoin ihmiset noita asioita kyttäilee. Olen mä ollut kännissä ulkona sekä yksin että porukassa yöllä kolmelta satoja kertoja. Mutta älä kysy millaisia autoja silloin näin. En muista ainoatakaan.

Asun Helsingissä ja olen käynyt Kirkkonummella pari kertaa. Maaseudulla sen verran aikaa viettänyt, että tiedän kyllä miten hiljaista Volsissa on varmaan ollut, ja siten harvat kulkijat helppo havaita.

Se kumminkin tukee omaakin käsitystäni, että kenenkään jäljille ei tuolla lailla ole ratkaisevasti päästy. Jos matkalla on 10 taloa jotka on tiessä kiinni, niin kyllä siinä on todennäköisyydet sen puolella, ettei siellä ole nenä ikkunassa kuin muutama yölinjaa kuunteleva mummo, ja nekin kaikki likinäköisiä. Ei sieltä kukaan ala havainnoimaan kuskien kasvoja tai autojen rekkareita, etenkään kun eivät tiedä tapahtuneesta, eikä ohiajajassa ole mitään poikkeuksellista.
5 perhettä oli panemassa Bodomilla

Jahve ei tykännyt, sanoi vaan: "Tsssk aaaargh tsssss"

Jopi Jalkapuoli liittyi Genesis-yhtyeeseen

Sic Transit Plexit Mundi

El pene de Lex quedó atrapado en un árbol en Bodom.
Avatar
LexVeritas
Michael Knight
Viestit: 4118
Liittynyt: Ke Loka 13, 2021 8:07 pm

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja LexVeritas »

^Nyt, kun ketjun asiantuntijat ovat jälleen keskustelleet asiallisia, niin muistutan, että mielestäni Rissanen sopii hyvin tekijäksi ja hänen olemisiaan ja menemisiään ennen ja jälkeen 1990 tulisi poliisin tutkia lisää. Ulottuiko hänen rikosalueensa Muuralasta länteen. Ulostaako karhu metsään.
5 no viisia Perhettä
Puu elohim jahvella
-Ai, sä oot. Mä en, veli.
Jopi ja genesis
‏אלהים‎ Sten näin Isä
ykseydellä Raidaa
Sepä Elia Me ts. Kaa
naassa ja
Luminol-Lennard

In Omnibus Veritas Suprema Lex Esto
Paikalla
Avatar
Quorthon
Jane Marple
Viestit: 1046
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 5:37 pm
Paikkakunta: Tshernobyl, UKR

Re: Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja Quorthon »

Ah, taas se aika päivästä että lääkkeet on otettu ja Rissanen tulee kummittelemaan.

Jos toi poliisi kykeni kuulusteluissa Rissasen uhriksi yllättäen joutuessaan torjumaan lyijykynän iskun kädellään ja tuoli-iskun jaloillaan noinkin vaivattomasti, niin luulen että Veikko Rytkönenkin olisi kyllä antanut Rissaselle turpaan. Kirkkonummi's Biggest Asshole-mestaruusvyö (KBA) olisi jäänyt Veikon lanteille sen matsin toteutuessa. Eli uskon Rissasen olleen lopulta melko raukka, joka ahdisteli ja tappoi lähinnä yksinäisiä naisia. Ei olisi lähtenyt matsaamaan tiukkis-Rytkösen kanssa. Noin muuten varmaan kyllä sopivan daiju tähän tekoon.
5 perhettä oli panemassa Bodomilla

Jahve ei tykännyt, sanoi vaan: "Tsssk aaaargh tsssss"

Jopi Jalkapuoli liittyi Genesis-yhtyeeseen

Sic Transit Plexit Mundi

El pene de Lex quedó atrapado en un árbol en Bodom.
Vastaa Viestiin