Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Sahkotuoli
Jack Bauer
Viestit: 993
Liittynyt: Su Loka 18, 2020 2:42 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Sahkotuoli »

EricBlair kirjoitti: Pe Touko 13, 2022 11:18 am
Likeavirgin kirjoitti: Pe Touko 13, 2022 11:13 am Vaikeaa teidän kanssanne on keskustella, kun ymmärryksenne on varsin rajallinen, tai Venäjän toimien aiheuttama pelkotila on lakkauttanut aivotoimintanne.
Nyt oli niin hyvin sanottu, että annan 13 pistettä perjantain kunniaksi ja siirryn muihin toimiin nauraen. Silkkaa ajan hukkaa, sillä ei pässien kanssa voi edes tapella.
Trolli-eerik siirtyy omien puheidensa mukaan ”muihin toimiin” noin 7 kertaa päivässä mutta postia tulee silti koko ajan.
Miksi ette tosiaan viimeinkin siirtyisi valistamaan kansaa vaikka Moldovan murhainfoon välillä? Tai sinne mikä transvestitnitstran se oli. Siellä voisi olla paremmin aivopestyä kansaa ja hedelmällisempi ympäristö mielipidevaikuttamiselle.
ExPussinKäyttäjä
Theo Kojak
Viestit: 1126
Liittynyt: Pe Elo 13, 2021 10:52 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja ExPussinKäyttäjä »

stirlock_187 kirjoitti: Pe Touko 13, 2022 12:00 pm
sikakoira kirjoitti: Pe Touko 13, 2022 11:39 am
petteri poloinen kirjoitti: Pe Touko 13, 2022 11:30 am Kyllä venäläiset näköjään hassaavat sen 1000 miestä päivässä, eli pataljoonan, joen ylityksessä:

"Times kirjoittaa, että Ukraina tuhosi Britannian tiedustelunkin mainitsemassa joen ylityksessä merkittävän määrän Venäjän joukkoja ja sotakalustoa. Iskussa tuhoutui arviolta 50 ajoneuvoa ja 1000 sotilasta kuoli. Ukrainan asevoimat julkaisi joelta kuvia keskiviikkona sosiaalisessamediassa. "
Britit kirjoittelevat viimepäivinä varsin sekopäistä propagandaa. Kun Venäjä on tuolla taktisesti vetäytynyt ja Ukraina jälleen saanut ilmaiseksi tarpeettomat maat niin tämä on suuri sotamenestys :mrgreen:

Kertomatta kuitenkin jätetään niiden strategisesti tärkeiden kaupunkien haltuunotosta joita Venäjä on viimepäivinä saavuttanut .

Naurettavaa propagandaa kaikenkaikkiaan.
Strategisesti tärkeät kaupungit? :D
Venäjällä on hallinnassaan pieniä kyliä idässä ja etelässä. Todellä tärkeitä strategisesti. Lisäksi Ukraina painaa venäläisiä koko ajan lähemmäksi ja lähemmäksi venäjän rajaa.

Venäjä "taktisesti vetäytyi" oikeasti tärkeästä kaupungista eli Kiovasta, kun eivät päässeet etenemään vastarinnan vuoksi ja tappiot olivat liian suuria.

Tuo sinun ajatustenkulku alkaa jo vähän huolestuttamaan, etenkin jos itse oikeasti uskot kirjoittamaasi etkä ole pelkkä pootinin trolli.
käsittääkseni venäjällä on hallussaan isompi alue kuin mitä autonomiseksi pyrki
nähdään seuraavassa elämässä, ilmanpussia
Don MC

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Don MC »

Likeavirgin kirjoitti: Pe Touko 13, 2022 11:54 am
Don MC kirjoitti: Pe Touko 13, 2022 11:33 am Nyt tuli niin sakeeta juttua että :roll:

Milläs sä ikea siellä "maakuopassa" pyörität sitä jääkaappia tai pesukonetta? Ilman sähköä ja juoksevaa vettä?
Ja oletko joskus kuullut huollosta? Huolto toimittaa sotilaille kentälle (toivon mukaan) lämmintä ruokaa ja puhtaita vaatteita. Siis silloin kun se huolto pelaa. Jos ei huolto pelaa, niin silloin tilanne on sellainen että myöskään mistään jääkaapista tai pesukoneestakaan ei ole mitään muuta iloa kuin singon maalitauluna.

Taidat itse asua jossain maakuopassa kuin tiedot on tota luokkaa?
Siis te oikeasti uskotte, että Ukrainassa ei ole sähköä, ruokaa, tai vettä, kun iltalehti teille niin on kertonut? Mutta Zelenkkyi kuitenkin ottaa selfietä ja juttelee ulkomaailman kanssa kirjekyyhkyjen välityksellä, jotka vievät muistikortit länsimaihin?

No voisko se huolto nimenomaan olla se, joka on hakenut niitä jääkaappeja, vedenkeittimiä, kattiloita, ruokaa, pesukoneita, vaatteita yms.. , että huollon homma helpottuu? Ei enää eletä missään keskiajalla. Ei se huolto Venäjältä asti tuo pestyjä vaatteita, ruokaa, tai mitään muutakaan, kun on lähempääkin saatavilla?

Tän takia just teidän kanssa kannattaa tehdä Ericit ja luovuttaa. Heippa :!:
No vois jotain tommosta toki uskoakin RYSSIEN huoltojoukoilta. Normaalin maan huoltojoukot varustautuvat sillä tavalla, ettei tarvitse turvautua ryöstelyyn.

Ja ei. Siellä poterossa kentällä ei ole sähköpistoketta joka kuopan reunalla, eikä vesi-WC:tä tai edes pesukonevarausta.
Kännykkä toimii omalla akulla ja sen saa ladattua vaikka kuormurin tupakansytytinpistokkeesta. Pesukonetta ei sillä pistokkeella pyöritetä.

*poistettu turha OT-kuittailu*t:mode
Avatar
Tarkastaja Levisi
Angus MacGyver
Viestit: 6888
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Jessika Aron tuoretta blogia jossa suomenvenäläinen kertoo millaisia juttuja osa suomenvenäläisistä laukoo Whatsapp-ryhmässä.
Siteeraan juttua lyhennetysti.
Sinällään traagista että monet aktiivisimmin propagandaa levittävistä suomenvenäläiset perustelevat Ukrainan sotaa
samoin perustein kun Helsingin yliopiston rauhantutkija Heikki Patomäki, jonka mielestä NATO ja USA ovat yhtä syyllisiä
sotaan kuin suvereeniin naapurivaltioon hyökännyt Venäjä.


https://putinintrollit.fi/2022/05/12/vi ... CibOBJSsr8


Vierasblogi: Mitä keskustelut suomenvenäläisten WhatsApp-ryhmässä kertovat Venäjän kulttuurista ja propagandasta?


Julkaisen poikkeuksellisesti erään anonyyminä pysyttelevän kirjoittajan erinomaisen analyysin hiljattain julkisuuteen vuotaneesta suomenvenäläisten WhatsApp-ryhmästä. Mielestäni suomalaisten olisi hyvä lukea tämä teksti, koska se paljastaa lahjomatta Kremlin infosodankäynnin keskeisen ideologian kukoistavan myös Suomessa. Kiitos kirjoittajalle tärkeiden havaintojen tekemisestä ja jakamisesta. Lukuiloa, Jessikka

===

“Ukrainalaiset ovat tulleet Suomeen tappamaan täällä asuvia venäläisiä”. Näin kertoo erään ryhmän osallistujan lähettämä ääniviesti.

Ryhmässä vallitsevaa tribalistista ajattelua ruokkii venäjän propagandan levittämä rotuteoria.

Venäläisiä pidetään kaikkien muiden slaavilaisten kansojen isoveljenä, jolla on oikeus ja velvollisuus pitää muita kansoja kurissa. “Muu-eurooppalaiset” puolestaan nähdään harhautuneina, anglosaksien vallan alla olevina muun muassa taloudellisen riippuvuuden takia. Näiden kansojen “vapauttaminen” nähdään taas Venäjän tehtävänä.

Chatissa leviää kuvakaappaus Johan Bäckmänin antamasta venäjänkielisestä haastattelusta, jossa hän väittää suomalaisten pian “repivän palasiksi” jokaisen venäläisen. Vaikka väite lietsoo pelkoa, moni pitää sitä liioiteltuna. Suomi halutaan nähdä neutraalina maana, jolla on ainutlaatuinen missio olla puskuri lännen ja Venäjän välillä. NATOon hakeminen ryhmäläisten mielessä pettää tätä missiota, ja tällaista “petturuutta” pelätään.

“Eivät suomalaiset ymmärrä, miltä tuntuu istua venäläisten grad-rakettien alla”, kommentoi ryhmäläinen. Sitä, olisiko Venäjän hyökkäys oikeutettu, ei kyseenalaisteta.


Ryhmän keskusteluista käy ilmi, mitkä ovat venäläisten identiteetin kulmakiviä: usko ortodoksiseen Jumalaan, Venäjän “suurvaltaan” kuuluminen, ja Neuvostoliiton voitto toisessa maailmansodassa. Viestissä ylistetään Venäjää mahtavana ja kilttinä mahtina, joka on muka pelastanut muita maita tuhosta lukuisia kertoja ja on valmis auttamaan uudestaan.

Voiton merkitystä voimistavat keskustelut natsien hirmuteoista. Eräässä postauksessa muistetaan yksityiskohtaisesti sitä, miten natsit murhasivat neuvostoliittolaisia lapsia. Postauksen lopussa todetaan, että Neuvostoliiton armeijalla oli moraalinen oikeus tehdä väkivaltaa natsimaan siviileille toisen maailmansodan voitosta, eikä voiton hinnasta tarvitse pyytää anteeksi.

Natsismia ryhmässä vihataan ja haukutaan. Vaikuttaa siltä, että natsismin uskotaan olevan Venäjän eksistentiaalinen vihollinen, jota vastaan Venäjä käy nyt pyhää sotaa. Tosin natsismin määritelmä ei näytä kiinnostavan ryhmäläisiä. Natsismiksi kutsutaan kaikenlaista Venäjä-vastaisuutta. Fasismia pidetään natsismin synonyyminä.

“Ukraina varmasti palkkasi YLE:n journalistin, joka kirjoitti negatiivisen artikkelin autokulkueesta”, spekuloi yksi ryhmäläinen. Tähän spekulointi ei lopu, vaan journalistia kutsutaan fasistiksi ja natsistiksi, sekä pohditaan, tekeekö hän aamuisin natsitervehdyksen Hitlerin kuvan edessä.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.
petteri poloinen
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: La Elo 22, 2020 2:44 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja petteri poloinen »

Alan uskomaan että pesukoneet, joista Suomessa joutuu maksamaan esim. Gigantille poisvientipalkkion uuden koneen asennuksen yhteydessä, ovatkin Venäjälle strategisesti tärkeää sotasaalista.
Sahkotuoli
Jack Bauer
Viestit: 993
Liittynyt: Su Loka 18, 2020 2:42 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Sahkotuoli »

petteri poloinen kirjoitti: Pe Touko 13, 2022 12:10 pm Alan uskomaan että pesukoneet, joista Suomessa joutuu maksamaan esim. Gigantille poisvientipalkkion uuden koneen asennuksen yhteydessä, ovatkin Venäjälle strategisesti tärkeää sotasaalista.
Hys hys, älä kerro julkisesti että meillä on ylimääräisiä vanhoja pesukoneita.
tumpeelo
Harjunpää
Viestit: 317
Liittynyt: Pe Tammi 22, 2021 11:00 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja tumpeelo »

ExPussinKäyttäjä kirjoitti: Pe Touko 13, 2022 12:02 pm tässä pientä vinkkiä niille jotka vielä uskovat usan hyvyyteen ja venäjän pahuuteen
kannattaa pitää mielessä ne alkuperäiset syyt miksi venäjän tai nl.n kerrottiin olevan pahan vallassa
ja miettiä mihin suuntaan usa on menossa, ainakin vielä

https://gosar.house.gov/uploadedfiles/d ... _board.pdf

kyseessä siis rep Paul Gosardin kirje alejandro mayorkasille
Venäjän pahuus ei ole mikään uskonasia, vaan ovat sen osoittaneet faktuaaliseksi ihan riittävän monta kertaa jopa minun lyhyen elinikäni aikana. Jenkit ei ole tosiaankaan mikään "hyvis" vaan venäjään verrattuna vaan vähän pienempi paha. Se hyvä puoli niissä on, että ne on enimmäkseen samoilla linjoilla meidän kanssa siitä, miten maailmassa kannattaisi elellä, vaikka kuten joka puolella, myös siellä löytyy kosolti erilaisia katsantakantoja, ihan kuin suomessa tai venäjälläkin. "Yhden totuuden" kansoja maailmassa on lähinnä kiina (poliittisesti), pohjois-korea sekä muutama muu tiukka diktatuuri. Kiinaankin mahtuu toisinajattelijoita, vaikka siellä esmes rankasti valtion linjasta poikkeavien mielipiteiden heittelystä ilmoille joutuu koppiin pitkäksi aikaa. Jos tämä foorumi olisi kiinassa niin olisimme todennäköisesti suurin osa jossain kiven sisässä. Siksi suomessa on kiva asua. Eri mieltä olemisesta ei tule penalttia kuin korkeintaan muilta kommentoijilta.

Mitä tulee tuohon sun linkkaamaan kirjeeseen, niin mitä siinä mielestäsi on nyt pahaa? Trumpisti kritisoi hallinnon tekosia, koska hän on republikaani ja hallinto on demokraattien hallussa? Samaa paskaa se siellä on ollut valtion alkuajoista lähtien (tosin silloin ei vielä ollut trumpisteja, vaikka "tea party" porukka onkin ominut itselleen sen valtion syntyyn liittyvän tapahtuman nimen). Kaikkiaan tuo äärioikealla keikkuva jengi on aika tuore ilmiö jenkkipolitiikassa. Gosar on alusta saakka kuulunut noihin hihhuleihin. Huomioitavaa, että esimerkiksi hänen sisaruksensa ovat katkaisseet välit häneen ja kannattavat demokraatteja. Sellainen vekkuli.
stirlock_187
Neuvoja-Jack
Viestit: 589
Liittynyt: La Elo 15, 2020 8:32 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja stirlock_187 »

Pienehköjä vaikutuksia niillä pakotteilla nyt kuitenkin tuntuu olevan vaikka täällä jotkut höyrypäät muuta yrittävät väittää.

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/ ... parit:4541
Autokauppa Venäjällä syöksyy alaspäin pahemmin kuin koskaan ennen, kertoo Automotive News Europe. Sen mukaan huhtikuussa uusien autojen myynti sakkasi 79 prosenttia pienemmäksi kuin se oli vuotta aiemmin. Tilastointi alkaa vuodesta 2006.

Rankka tiputus koskee paitsi tuontimerkkejä, myös Venäjän kotimaisia autoja. Esimerkiksi Ladojen myynti tippui melkein yhtä paljon kuin keskiarvo, 78 prosenttia. Ladoja valmistaa Avtovaz.

Tilaa T&T:n maksuton Autot-uutiskirje!
Myynnin näivettyminen johtuu ANE:n mukaan yksinkertaisesti siitä, että autot ovat loppumassa varastoista. Tämä tietenkin aiheutuu Venäjälle asetetuista vientipakotteista sekä siitä, että useimmat länsimaiset autovalmistajat ovat sulkeneet tehtaansa.

Toisaalta myös autojen hinta on noussut Venäjällä rajusti. Kuukausi sitten uutisoimme jo 40 prosentin keskimääräisestä noususta.
Aasinajaja
Nikke Knakkertton
Viestit: 187
Liittynyt: To Joulu 19, 2019 12:19 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Aasinajaja »

Likeavirgin kirjoitti: Pe Touko 13, 2022 11:08 am Tästä voi olla kanssasi näköjään samaa mieltä. On erittäin outoa tosiaan, että sotatoimialueella ramppaa milloin mitäkin politiikkoa kättelemässä ja ottamassa selfietä Supermies Zelenkkyin kanssa, on käynyt Amerikan suurinta naista, Borista peruukkeineen Englannin kuninkaallisista, U2 Bonoa kitaroimassa rauhaa jne..

Kaikki tämä maassa, jossa pommitukset ovat jatkuvia, ruokaa, vettä, tai lääkkeitä ei ole ja ihmiset elävät ilman happea kellareissa, mutta kuitenkin tietävät, että venäläiset ovat varastaneet Irman alusvaatteita ja viimeiset rommipullot..
..uutisointi on kaikkea muuta kuin luotettavaa.
Tai sitten sinulla on perusasioiden ymmärtämisessä vakavia ongelmia.

Koko Ukraina ei ole minkään jatkuvan 24/7 mattopommituksen alaisena. Ei varsinkaan sen takia koska ukrainalaisten ilmapuolustus näyttää toimivan, eli Venäjä ei ole saanut ilmaherruutta, ja alkaa Venäjää tarvikepulakin haitata.

Tämä ei poista sitä tosiasiaa että Venäjä kyllä edelleen lähettää esim. raketteja ja ohjuksia tiettyihin kohteisiin ympäri Ukrainaa, mutta mitä pohjoisemmasta ja lännemmästä puhutaan, sitä hajanaisempaa ja harvinaisempaa se on.

Tämä selittää esim. sen miksi U2 tai maailman päämiehet eivät ole menneet soittelemaan Mariupolin Azovstalin tehtaalle, noin niinku esimerkkinä. Ukrainassa on nyt turvallisempia ja turvattomampia alueita, mutta sotatilassa koko maa toki on.

Onko YK:n pääjohtaja Antonio Guterres mielestäsi valehtelija, kun kertoi että hänen Ukrainan vierailunsa aikana hänen hotellinsa lähelle kohdistui Venäjän isku?

https://yle.fi/uutiset/3-12422333

Sinänsä sotatilassa olevassa maassa vierailu toki on jonkinasteinen riski, mutta se on vierailijoilta samalla näkyvä tuenosoitus Ukrainalle, ja keskisormen näyttämistä Putlerille.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Aika vähälle on jäänyt tarinointi Ukrainan käärmesaaren valtausyrityksestä voitonpäivänä joka päättyi massiivisiin tappioihin Ukrainalle. Miksi näistä ei tiedotella :mrgreen:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11523
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja URSA »

sikakoira kirjoitti: Pe Touko 13, 2022 12:30 pm Aika vähälle on jäänyt tarinointi Ukrainan käärmesaaren valtausyrityksestä voitonpäivänä joka päättyi massiivisiin tappioihin Ukrainalle. Miksi näistä ei tiedotella :mrgreen:
Onks nyt hyvä? Hyökkääjä = örkit.
Hyökkääjä ei pysty suojaamaan huoltolaivojaan

PÄIVITETTY 11.05.2022 | 10:48
VENÄJÄN HYÖKKÄYS
Venäjä pyrkii vahvistamaan Käärmesaaren varuskuntaa kärsimistään tappioista huolimatta.

Ukraina on tehnyt viime viikkojen aikana useita iskuja Mustallamerellä sijaitsevaa Käärmesaarta miehittäviä venäläisjoukkoja vastaan.

Hyökkääjän on kerrottu menettäneen lennokki-iskuissa ilmatorjuntajärjestelmiä, helikoptereita ja partiolaivoja. Ukrainan ilmavoimien hävittäjät tekivät viikonloppuna tehokkaaksi arvioidun ilmaiskun saarelle sijoitettuja ammusvarastoja vastaan.

Vastaiskujen taustalla on ohjusristeilijä Moskvan upottaminen, sillä Venäjä joutui siirtämään sota-aluksiaan aiempaa kauemmaksi merimaaliohjusten kantaman ulkopuolelle. Noin 40 kilometriä rannikosta sijaitseva ja strategisen tärkeä Käärmesaari jäi samalla ilman vahvaa ilmapuolustusta.

Ukrainan on arveltu jopa valmistelevan sodan alussa miehitetyn saaren takaisinvaltaamista, sillä sen avulla meriyhteydet Odessan kaupunkiin saataisiin mahdollisesti avattua.

Britannian puolustusministeriön tilannekatsauksen mukaan Venäjä on pyrkinyt vahvistamaan Käärmesaaren varuskuntaa tappioista huolimatta. Haasteena on, että huoltoaluksilla on tällä hetkellä ”minimaalinen suojaus”, eli ne ovat erittäin alttiita Ukrainan ilmaiskuille hävittäjillä tai Bayraktar TB2 -lennokeilla.

– Venäjän yritykset vahvistaa joukkojaan Käärmesaarella tarjoavat Ukrainalle yhä uusia mahdollisuuksia iskuihin ja kaluston tuhoamiseen. Jos Venäjä onnistuu vahvistamaan asemiaan strategisella ilmapuolustuksella ja risteilyohjuksilla, voisivat he ottaa Mustanmeren luoteisosat hallintaansa, Britannian puolustusministeriön katsauksessa todetaan.
https://www.verkkouutiset.fi/a/hyokkaaj ... /#e14dfa71
tumpeelo
Harjunpää
Viestit: 317
Liittynyt: Pe Tammi 22, 2021 11:00 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja tumpeelo »

sikakoira kirjoitti: Pe Touko 13, 2022 12:30 pm Aika vähälle on jäänyt tarinointi Ukrainan käärmesaaren valtausyrityksestä voitonpäivänä joka päättyi massiivisiin tappioihin Ukrainalle. Miksi näistä ei tiedotella :mrgreen:
Löytyyhän tuosta juttua. Kuten aina, kumpikin puoli väittää ihan muuta kuin mitä toinen.

https://www.verkkouutiset.fi/a/havittaj ... svarastot/

https://www.bbc.com/news/world-europe-61406808

https://www.newsweek.com/snake-island-b ... se-1706287

Hauskaa noissa venäjän julkaisemissa tiedotteissa asiasta on, että ne pitävät "provokaationa" sitä, että ukraina pyrkii valtaamaan takaisin omia alueitaan. Tyypillistä ryssän logiikkaa. Kuulemma britit ja jenkit olisivat mukana auttamassa ukrainaa tuossa tappelussa. Jos olisi, niin ryssät olisi jo maan povessa. Kunhan yrittävät väkisin vetää muita maita mukaan.

Tuo jälkimmäinen juttu myös mainitsee, että tappelu alueella ei suinkaan ole loppunut, vaan jatkuu edelleen. Tulee varmaan jatkumaan ainakin siihen saakka, että viimeiset ryssät kuukahtaa. Ei ukrainalla ole mitään syytä luopua tuon takaisinvaltaamisesta, semminkin kun ryssien tärkeimpiä paatteja on jo saatu upotettua aiemmin pois pelistä. Loputkin ohjuksilla pohjaan ja sitten voivatkin antaa loppujen ryssien vaikka nääntyä janoon.
ExPussinKäyttäjä
Theo Kojak
Viestit: 1126
Liittynyt: Pe Elo 13, 2021 10:52 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja ExPussinKäyttäjä »

tumpeelo kirjoitti: Pe Touko 13, 2022 12:21 pm
ExPussinKäyttäjä kirjoitti: Pe Touko 13, 2022 12:02 pm tässä pientä vinkkiä niille jotka vielä uskovat usan hyvyyteen ja venäjän pahuuteen
kannattaa pitää mielessä ne alkuperäiset syyt miksi venäjän tai nl.n kerrottiin olevan pahan vallassa
ja miettiä mihin suuntaan usa on menossa, ainakin vielä

https://gosar.house.gov/uploadedfiles/d ... _board.pdf

kyseessä siis rep Paul Gosardin kirje alejandro mayorkasille
Venäjän pahuus ei ole mikään uskonasia, vaan ovat sen osoittaneet faktuaaliseksi ihan riittävän monta kertaa jopa minun lyhyen elinikäni aikana. Jenkit ei ole tosiaankaan mikään "hyvis" vaan venäjään verrattuna vaan vähän pienempi paha. Se hyvä puoli niissä on, että ne on enimmäkseen samoilla linjoilla meidän kanssa siitä, miten maailmassa kannattaisi elellä, vaikka kuten joka puolella, myös siellä löytyy kosolti erilaisia katsantakantoja, ihan kuin suomessa tai venäjälläkin. "Yhden totuuden" kansoja maailmassa on lähinnä kiina (poliittisesti), pohjois-korea sekä muutama muu tiukka diktatuuri. Kiinaankin mahtuu toisinajattelijoita, vaikka siellä esmes rankasti valtion linjasta poikkeavien mielipiteiden heittelystä ilmoille joutuu koppiin pitkäksi aikaa. Jos tämä foorumi olisi kiinassa niin olisimme todennäköisesti suurin osa jossain kiven sisässä. Siksi suomessa on kiva asua. Eri mieltä olemisesta ei tule penalttia kuin korkeintaan muilta kommentoijilta.

Mitä tulee tuohon sun linkkaamaan kirjeeseen, niin mitä siinä mielestäsi on nyt pahaa? Trumpisti kritisoi hallinnon tekosia, koska hän on republikaani ja hallinto on demokraattien hallussa? Samaa paskaa se siellä on ollut valtion alkuajoista lähtien (tosin silloin ei vielä ollut trumpisteja, vaikka "tea party" porukka onkin ominut itselleen sen valtion syntyyn liittyvän tapahtuman nimen). Kaikkiaan tuo äärioikealla keikkuva jengi on aika tuore ilmiö jenkkipolitiikassa. Gosar on alusta saakka kuulunut noihin hihhuleihin. Huomioitavaa, että esimerkiksi hänen sisaruksensa ovat katkaisseet välit häneen ja kannattavat demokraatteja. Sellainen vekkuli.
niin suomi kuin usakin, tai ainakin suomen lehdistö ja minfon trollit on toitottaneet yhtä totuutta jo muutaman vuoden. toivottavasti tämä nyt ei jäänyt huomaamatta

en tiedä katsoitko "confession of economic hitman" joka linkattiin muutama sivu sitten, korreloi kovasti tapahtumia mitä suomessa on ollut mir sukelluspallojen valmistuksen jälkeen, vaikka kyseissä linkissä ei ollut kuin osa dokumentaarista, niin siinä hyvin tuli oleellinen esille

jopa muuten tuo venäläisille rakennettujen kellojen jälkeinen hässäkkä koitettiin piilottaa vastaavanlaisen tapahtumien alle
siitä tosin löytyy suomenkuvalehdessä aikoinaan ilmestynyt haastattelu jossa suomalainen veteraani poliitikko muistelee harvinaisen rehellisesti menneitä

tämä muuten yksi yleisistä tavoista piilottaa tietoa, tuotetaan vastaavia tapahtumia tai vastaavan nimisiä asioita jotta tiedon hakeminen vaikeutuu
nähdään seuraavassa elämässä, ilmanpussia
Avatar
Skloddi
David Starsky
Viestit: 4562
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

ExPussinKäyttäjä kirjoitti: Pe Touko 13, 2022 12:02 pm tässä pientä vinkkiä niille jotka vielä uskovat usan hyvyyteen ja venäjän pahuuteen
kannattaa pitää mielessä ne alkuperäiset syyt miksi venäjän tai nl.n kerrottiin olevan pahan vallassa
ja miettiä mihin suuntaan usa on menossa, ainakin vielä

https://gosar.house.gov/uploadedfiles/d ... _board.pdf

kyseessä siis rep Paul Gosardin kirje alejandro mayorkasille
Kerropahan palavassa USA-vihassasi, että miten tämä tilanne mielestäsi muuttuisi, vaikka USA vielä tänään katoaisi maailmasta? Sillai "PUF!" häviäisi tyystin? Vaikka taikuudella tai maailman isoimmalla ydinpommilla?

Lopettaisiko Venäjä perusteettoman raiskaussotansa Ukrainassa? Todennäköisesti ei. Lopettaisivatko Eurooppa, Australia, Japani, ja muut länsimaat Venäjän vastaiset talouspakotteensa tai Ukrainan rahallisen ja aseellisen avustamisen, ja alkaisivat taas ostaa tynnyrikaupalla hymyssä suin öljyä ja kaasua hyökkäyssotaa käyvältä Venäjältä? Varmasti eivät.

Tässä kaikessa on vain yksi syyllinen: Venäjä. Sitä voi marmattaa kuinka jenkit sitä, ja Israel tätä, ja Britit tuota, mutta käytävässä sodassa, ja sitä seuranneessa maailmantilanteessa syyllinen löytyy vain ja ainoastaan idästä.
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8234
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Hei nythän se selvisi, miksi venäläiset noita pesukoneita Ukrainasta varastavat.
Tarvitsevat niitä panssarien varaosiksi.

USA: panssari­vaunuissa vara­osia pesu­koneista

VENÄJÄN armeija on joutunut turvautumaan pesukoneiden ja jääkaappien mikrosiruihin panssarivaunuissa pakotteiden vuoksi, kertoi Yhdysvaltain kauppaministeri Gina Raimond Yhdysvaltain senaatin kuulemisessa. Asiasta uutisoi muun muassa Washington Post.
Ukrainan viranomaiset ovat kertoneet Raimondille, että Venäjän tuhotuista panssarivaunuista olisi löytynyt kodinkoneissa käytettäviä osia.
Yhdysvaltain kauppaministeriö valvoo Venäjän pakotteiden toteutumista. Teknologiavienti Venäjälle on Raimondin mukaan laskenut lähes 70 prosentilla pakotteiden johdosta. Pakotelistalla on myös mikrosirun tapaisia puolijohteita.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008813808.html


Hätä keinot keksii :lol:
Vastaa Viestiin