Vantaan vankilan matkasellimurha tammikuussa 2022 - elinkautistuomiot kahdelle

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
ALeCoq
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ti Touko 10, 2022 11:20 am

Re: Vanki surmattiin Vantaan vankilan matkasellissä

Viesti Kirjoittaja ALeCoq »

Julkisuudesta tihkuneiden tieton perusteella alkaa käydä yhä enemmän ja enemmän kuvottavaksi.

Miksi IU-poliisi edes tutkii enää yhtään mitään tähän liittyvää..? Pitäisi olla jo vähintään KRP:llä.
Hermione kirjoitti: Pe Touko 13, 2022 1:10 pm Tapahtumaketjua miettiessäni, en oikeastaan ihmettele miksi uhri ei ole pyytänyt apua tai tehnyt sen niin laimeasti että se on ollut helppo sivuuttaa. Muyen ja vartijan yhteistoiminta on antanut signaalin, että uhri on täysin omillaan.
Mietin ihan samaa. Jo ennen syytettä olleet huhut saa enemmän ja enemmän vahvistusta nyt kun esitutkintamateriaalia julkaistaan.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan viranomaisten lausunnot ovat olleet täysin ristiriidassa keskenään. Jossain RISE:n suljetussa whatsapp-/fb-/signal- tms. ryhmässäkö Vantaan vankilan turvallisuutta johdetaan? Ja vasta nyt lähdetään seuraamaan kylmää..?

Kenenkään tekoja, riippuvuussuhteita tms. puolustamatta tai kyseenalaistamatta. Aika kuvottavalta alkaa vaikuttamaan jo nyt viranomaistoimintakin.
Maanasukas
Lauri Hanhivaara
Viestit: 121
Liittynyt: Ti Huhti 06, 2021 10:15 pm

Re: Vanki surmattiin Vantaan vankilan matkasellissä

Viesti Kirjoittaja Maanasukas »

Nyt on Muye itse muiden lapsia uhkaileva ”lapsen” raiskaaja. Pyynönen ei takuulla kadu muuta kuin että Muye on avannut suunsa ja ”rottaillut” hänestä. Uhrin murhaa ei taatusti kadu eikä se ollut motiivina oikeussalin hyökkäykselle. Onhan tässä sentään kyseessä kirjeen mukaan HÄNEN ELÄMÄNSÄ, toisilla kun sitä elämää ei ole enää ollenkaan. Toivon näille pitkää tuomiota lapsenomaisen pojan raiskauksesta ja murhasta. Vankilan henkilökunta myös tarkkaan syyniin, tässä ei paljon Arto Kujalan Suomen vankiloiden ylijohtajan surunvalittelut omaisia varmaan lämmitä.

Tuolta löytyy uhrin kuva

https://yt3.ggpht.com/ytc/AKedOLQ1coqCz ... ffff-no-rj
hutkivajournalisti
Adrian Monk
Viestit: 2941
Liittynyt: Ke Elo 21, 2019 11:22 am

Re: Vanki surmattiin Vantaan vankilan matkasellissä

Viesti Kirjoittaja hutkivajournalisti »

Hermione kirjoitti: Pe Touko 13, 2022 1:10 pm
Ja tosiaan hyvin monikulttuurinen sellikokoonpano. Näillä ei välttämättä ole sellaista luontaista luottamusta viranomaistoimintaan kuin meillä suomalaisilla on - ja vartijoiden toiminta ei varmaankaan ole ollut omiaan herättämään luottamusta muutenkaan.

Matuja selli täynnä muuten, että yksi kantasuomalainen vajaamielinen seassa.

Kuva
Olen kivenkova rasisti, sadisti ja fasisti. Siitä minä nautin. Sääli on sairautta.
Knobster
Theo Kojak
Viestit: 1188
Liittynyt: To Loka 08, 2020 10:19 pm

Re: Vanki surmattiin Vantaan vankilan matkasellissä

Viesti Kirjoittaja Knobster »

Murheli kirjoitti: To Touko 12, 2022 9:26 pm Sitä mietin, että missä kohtaa kehityshäiriö katsotaan sellaiseksi, että ei voi lusia normaaleiden vankien kanssa? Vai vaikuttaako se koskaan? Pitäisikö sen vaikuttaa? Tässä tää uhri oli selvästi alistunut kohtaloonsa, mikä saattaa johtua myös tuollaisesta kehityshäiriöstä?
Vammaisuuteen tms. liittyen erittäin hyvä dokkari Tanskasta: https://areena.yle.fi/1-61766195

Tuolle aiheelle pitäisi/voisi olla oma ketjunsa jopa. En jaksanut avata kun mietin :D
petteri poloinen
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: La Elo 22, 2020 2:44 pm

Re: Vanki surmattiin Vantaan vankilan matkasellissä

Viesti Kirjoittaja petteri poloinen »

Knobster kirjoitti: Pe Touko 13, 2022 1:56 pm
Murheli kirjoitti: To Touko 12, 2022 9:26 pm Sitä mietin, että missä kohtaa kehityshäiriö katsotaan sellaiseksi, että ei voi lusia normaaleiden vankien kanssa? Vai vaikuttaako se koskaan? Pitäisikö sen vaikuttaa? Tässä tää uhri oli selvästi alistunut kohtaloonsa, mikä saattaa johtua myös tuollaisesta kehityshäiriöstä?
Vammaisuuteen tms. liittyen erittäin hyvä dokkari Tanskasta: https://areena.yle.fi/1-61766195

Tuolle aiheelle pitäisi/voisi olla oma ketjunsa jopa. En jaksanut avata kun mietin :D
Taisin katsoa tuon, Tanskassa siis rikosesta tuomittu pääsee vankilan sijaan valvottuun hoitokotiin jos äo on 70 tai alle. Dokumentissa oli nuoria jotka näyttivät tavallisilta nuorilta nuorisovaatteineen ja pystyivät ihan normaalisti keskuselemaan. Joku ainakin sadatteli sitä että oli mielestään huijannut oikeutta näyttelemällä tyhmää testeissä että pääsisi helpommalla, mutta nyt oli nalkissa vähä-älyisen papereilla valvotussa hoitokodissa. Kaverilla oli kuitenkin vakava rikos taustalla, oli edellisen valvojansa asunnon käynyt polttamassa, ja arvioitu että selviä ilman valontaa elämästään.

Yksi oli kehittänyt systeemin jolla sytytteli tupakat huoneessaan sähköjohtoja yhteen rapsuttamalla, kun sytytin oli kielletty, eli jonkunlaista luovaa älykkyyttä löytyy jo 70 äo:llä.

Nuo 70 jampat eivät vaikuttaneet mitenkään sympaattisilta kehitysvammaisilta, vaan lähinnä puupäiltä jotka eivät nuorisofestareilla erotu porukasta mitenkään, mutta voivat tehdä mitä vain keksivät.
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2443
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Vanki surmattiin Vantaan vankilan matkasellissä

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

Starbalia kirjoitti: Pe Touko 13, 2022 11:17 am Vartijoiden (+risen) aivan turha puhua kyllä paskaa tästä uhrin sijoittelusta. Uhrin laitto samaan matkaselliin saattaa olla puhdas vahinko, mutta se että sinne siirretään 19-vuotiaan ulkomaalaisen henkirikoksen tehneen pyynnöstä vanhempi murha mies 10,5 tuomiota kärsivänä - on jo silkkaa avunantoa törkeään murhaan. Mikäli on vielä näin, että Muye sekä Pynnönen ovat entuudestaan jo tuttuja keskenään.
Tässä on ollut jo vähintään kaksi mahdollisuutta tarkistaa matkasellissä olevien taustat.
Tämän lisäksi vartijoiden yli kaksi vuorokautta kestänyt "tietämättömyys" soittaa kyllä hälytyskelloja.
Eikä siinä vielä - vaan siellä ollaan esim. aamupalojen ja muiden vessapaperien noudon yhteydessä seisty oven edessä peittämässä näkyvyyttä selliin, mikä on jo aivan vitun väärin. Normaalisti vartija tekee näillä käynneillä nimenomaan kokonaiskuvan kartoituksen yleisestä järjestyksestä.
Tämä on kuin ostoskanavalta; Eikä siinäkään vielä kaikki! Matkasellissä vessaharjaa ja muuta. Kylläkyllä... tietämättömiä ovat herrojen tiet.

Onkin mielenkiintoista tietää tuleeko tässä syytteitä lisää muille vangeille tai vankilan työntekijöille.
Samoja mietin. Tule jopa olo, että tämä ollut järjestetty juttu, mutta miksi? Halusiko joku Pyynösen pitkälle tuomiolle ja tämä Nico uhrattiin sen vuoksi? Keksikin äkkiä usemmankin paljon pahempia rikoksia tehneitä, jotka joutaisivat pois päiviltä kuin heikkolahjaisen sormettajan. Vaikkapa pedofiiliringin tyypit tai Oulun matu-raiskaajat.

*vangit saavat vaikuttaa mihin selliin ja kenen kanssa menevät
*vartijat ei kuule, eikä nää mitään, vaikka touhu kestää pari vuorokautta
*tekoon sopivia aseitakin on suorastaan tyrkyllä
*tekijälle kerrotaan valheellista tietoa Nicon rikoksesta. On aikamoinen ero raiskaako 8-vuotiaan vai sormettaako 15-vuotiasta.
Avatar
Jazzermasser
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1301
Liittynyt: Ti Heinä 06, 2021 8:10 am

Re: Vanki surmattiin Vantaan vankilan matkasellissä

Viesti Kirjoittaja Jazzermasser »

Poliisikuulusteluissa toinen miehen vanhemmista kertoi kuulleensa, että poika oli itkenyt vankilan porteilla. Nuorukainen oli menossa vankilaan ensimmäistä kertaa. Se oli hänelle kova paikka.

Vanhempi kertoi, että vaikka poika oli kuollessaan 21-vuotias, hän oli henkisesti teinipojan tasolla. Toinen vanhemmista puhui hieman samansuuntaisesti.

– Siksi olenkin tässä sanonut, että tämä on ihan kuin lapsi olisi tapettu siellä vankilassa, poliisille kommentoitiin.

Toinen vanhemmista kuvaili välejään lapseensa läheisiksi, ja että pojalla oli tapana olla yhteydessä viikoittain tai parin päivän välein.

Vanhemmat myös kertoivat pojalla olleen paljon suunnitelmia tulevaisuuden varalle. Pojan oli määrä päästä ehdonalaiseen ensi syksynä, ja hän oli halunnut lähteä opiskelemaan rakennusalaa. Oli tarkoitus aloittaa puhtaalta pöydältä.

– Nyt tämä ei sitten koskaan toteudu, toinen vanhemmista sanoi.

"Ei todellakaan ole ollut mikään kova poika"
Vanhemmille avattiin poliisikuulusteluissa heidän poikansa kuolemaan johtaneita tapahtumia. Oikeudenkäynnin myötä julkisuuteen tulleet yksityiskohdat ovat karuja.

Vanhemmat pohtivat, ilmeisesti poliisin toiveesta, syitä sille, miksei poika ollut pannut kiduttajilleen vastaan.

– …olen hyvin varma, että [poika] on vain pelännyt niin paljon sitä tilannetta, ettei ole uskaltanut edes huutaa. [Poika] ei todellakaan ole ollut mikään kova poika, vaan enemmän sellainen auttavainen ja helposti hyväksikäytettävä ja ehkä jopa vähän vässykkä, toinen sanoi kuulustelupöytäkirjan mukaan.


ELi hän on ollut liki viaton uhri..Lapsen mielinen kaiketi.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nai ... #gs.0143b8
Likeavirgin
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4632
Liittynyt: Su Huhti 19, 2020 8:18 pm

Re: Vanki surmattiin Vantaan vankilan matkasellissä

Viesti Kirjoittaja Likeavirgin »

Hermione kirjoitti: Pe Touko 13, 2022 11:43 am Vankilat on ihan oikeasti täynnä sellaisia tapauksia joiden kuuluukin olla siellä. Mutta mitä on kerrottu uhrin taustoista, niin kyllä itse koen, että ehdoton vapausrangaistus on vähän liikaa, ellei samalla ole kyetty huolehtimaan tämän turvallisuudesta, terapiasta ja kuntoutuksesta ja kouluttautumisesta. Taloudelliset korvausseuraamukset olivat kovat joka tapauksessa, ja se on asia mikä laittaa elämänsä alussa olevan tuta päivittäin, mitä tuli tehtyä, etenkin jos on pyrkimys normaaliin elämään kuten tällä uhrilla oli tulevaisuudensuunnitelmia - jopa ihan realistisiakin.
Kyllä 14-vuotiaskin tietää, ettei saa raiskata 8-vuotista.
Avatar
Skloddi
David Starsky
Viestit: 4561
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Vanki surmattiin Vantaan vankilan matkasellissä

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Alkaa vahvasti haista siltä, että ainakin yksi vartija tulee saamaan murhaayytteen. Juma*auta, mikä oman elämänsä Punisher mahtaakan kuvitella olevansa. Luultavasti kuiskutellut ne perättömät 8v raiskausväitteetkin alun alkaen.

IS:
"Syyttäjän mukaan Muye oli pyytänyt vartijalta, voisiko Pyynönen tulla hänen kanssaan samaan matkaselliin. Vartija väittää puolestaan saaneensa puhelimitse tiedon siirtotoiveesta sairaanhoitajalta, jonka nimeä hän ei muistanut.

Soittoa ei löytynyt potilastietojärjestelmästä, eikä soittajaa löytynyt, vaikka poliisi haastatteli kaikki tapahtumien aikaan töissä olleet sairaanhoitajat.

– Kun Pyynönen siirrettiin siihen selliin, niin minulle tuli vähän sellainen tunne, että Muye tuntisi hänet jo entuudestaan. Muye jotenkin tervehti Pyynöstä sillä tavalla, vartija kertoi poliisille."

-> https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008813593.html
Svimba
Neuvoja-Jack
Viestit: 573
Liittynyt: Pe Maalis 30, 2018 4:54 pm

Re: Vanki surmattiin Vantaan vankilan matkasellissä

Viesti Kirjoittaja Svimba »

Eiköhän tuolla harrasteta turpiin vetoja viikoittain, nyt vain kävi vahinko ja uhri kuoli.
jee, MV-LEHTI on taas hengissä!!
petteri poloinen
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: La Elo 22, 2020 2:44 pm

Re: Vanki surmattiin Vantaan vankilan matkasellissä

Viesti Kirjoittaja petteri poloinen »

Diini vain oli kylmän viileästi ottanut aamupuuron vastaan ja sivulauseessa ilmoittanut että yläpedillä on itsemurhan tehnyt. Vartija pelästynyt kunnolla jos/kun on ollut mukana teossa, havaittuaan että Diini puhui totta.

Jossain oli väite että itsemurhakirjekin olisi ollut, ei taida pitää paikkansa, mutta varmaan tiukka kirje olisi ollut jos Pyynönen sen olisi tyylillään kirjoittanut "teen harvinaisen selväksi ..
Ilmiö
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: Ti Touko 10, 2022 8:23 pm

Re: Vanki surmattiin Vantaan vankilan matkasellissä

Viesti Kirjoittaja Ilmiö »

petteri poloinen kirjoitti: Pe Touko 13, 2022 4:25 pm Diini vain oli kylmän viileästi ottanut aamupuuron vastaan ja sivulauseessa ilmoittanut että yläpedillä on itsemurhan tehnyt. Vartija pelästynyt kunnolla jos/kun on ollut mukana teossa, havaittuaan että Diini puhui totta.

Jossain oli väite että itsemurhakirjekin olisi ollut, ei taida pitää paikkansa, mutta varmaan tiukka kirje olisi ollut jos Pyynönen sen olisi tyylillään kirjoittanut "teen harvinaisen selväksi ..
Itsemurhakirje oli. Pakottivat uhrin kirjoittamaan sen.
petteri poloinen
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: La Elo 22, 2020 2:44 pm

Re: Vanki surmattiin Vantaan vankilan matkasellissä

Viesti Kirjoittaja petteri poloinen »

Ilmiö kirjoitti: Pe Touko 13, 2022 5:02 pm
petteri poloinen kirjoitti: Pe Touko 13, 2022 4:25 pm Diini vain oli kylmän viileästi ottanut aamupuuron vastaan ja sivulauseessa ilmoittanut että yläpedillä on itsemurhan tehnyt. Vartija pelästynyt kunnolla jos/kun on ollut mukana teossa, havaittuaan että Diini puhui totta.

Jossain oli väite että itsemurhakirjekin olisi ollut, ei taida pitää paikkansa, mutta varmaan tiukka kirje olisi ollut jos Pyynönen sen olisi tyylillään kirjoittanut "teen harvinaisen selväksi ..
Itsemurhakirje oli. Pakottivat uhrin kirjoittamaan sen.
No voi, sekin vielä :(
Skatta
Susikoski
Viestit: 36
Liittynyt: Su Marras 28, 2021 11:02 am

Re: Vanki surmattiin Vantaan vankilan matkasellissä

Viesti Kirjoittaja Skatta »

loaded kirjoitti: Pe Touko 13, 2022 12:30 pm Sellikaveri kertoi todistajana, että hän ja joku muukin sellikaveri oli kovasti yrittänyt näyttää vartijoille viittoilemalla, että kaikki ei ole ok, mutta vartijat ei huomanneet. Miksikähän :roll:
Edelleenkin ihmettelen, miksi sellikaverit ei soittaneet kenelläkään, kidutus kun kesti pari päivää ja kai puhelimeen matkavangeillakin lienee pääsy?

Siis täähän on aivan järkyttävää. Kaikessa kauheudessaan tää tapaus on ollut mun mielestä pohjanoteeraus, mutta mikäli tämä pitää vielä paikkansa, että on jätetty huomiotta viittomiset, niin tuntuu että ei tässä ole kahta sanaakaan enää siitä, ovatko vartijat osasyyllisiä tässä rikoksessa. Tässä on tuotu tarjottimella juhla-ateria tekovälineineen vartijoiden toimesta syytetyille.
Mulla on kyllä todella, todella surullinen olo uhrin omaisten psta. Ilman mitään pään silittelyä hänen rikoksistaan, niin en todellakaan koe että hänen rikoksensa olisivat millään muotoa niin raakoja, että tällainen kohtalo olisi hänelle ollut oikein.
Avatar
Jazzermasser
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1301
Liittynyt: Ti Heinä 06, 2021 8:10 am

Re: Vanki surmattiin Vantaan vankilan matkasellissä

Viesti Kirjoittaja Jazzermasser »

Monesti vangit kyselee toisilta että mitä kakkua on tullut..Tässä tilanteessa taidettu jo ennakkoon tietää kuka ja mikä tää kaveri on...Eipä se muuta ole sitten tarvinna ja homma eskaloitui siihen mihin meni.. :roll: :roll:
Vastaa Viestiin