Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Jazzermasser
Rico Tubbs
Viestit: 1285
Liittynyt: Ti Heinä 06, 2021 8:10 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Jazzermasser »

Lipsahtiko Venäjän televisioon kiusallinen yksityis­kohta sota­vangin kertomuksesta?

Huhtikuun puolivälissä osa Ukrainan armeijan 36. merijalkaväkipataljoonasta ja Azovin rykmentti yhdistivät voimansa Azovstalin tehtaalla. Venäjän valtiollinen kanava haastatteli antautunutta ukrainalaiskomentajaa.

MAANANTAINA Venäjän valtiollinen tv-kanava NTV julkaisi pätkiä Azovstalia puolustaneen ja Venäjän vangiksi jääneen 36. merijalkaväkiprikaatin upseerin haastattelusta.

Kremlin propagandakoneisto ottaa sotilaan haastattelusta kaiken irti mustamaalatakseen ukrainalaisjoukkoja, mutta NTV:n esittämälle videolle jäi myös yksityiskohta, joka ei todennäköisesti näyttäydy Venäjän armeijan eduksi.

Ukrainalainen kertoo haastattelussa päivästä, jolloin osa 36. merijalkaväkiprikaatista tunkeutui piiritetyn Mariupolin halki Azovstaliin, jossa Azovin pataljoona oli puolustusasemissa. 13. huhtikuuta upseeri ja noin 200 ukrainalaissotilasta pakkasi tavaransa ja ajoi Illitshin metallitehtaalta muutaman kilometrin matkan Azovstaliin.

Haastattelusta ei pysty sanomaan, onko sotilas painostettu puhumaan. Hän kuitenkin puhuu rauhalliseen sävyyn ja luettelee todenperäisiä tapahtumia, joista on uutisoitu myös muissa lähteissä. Mielessä on myös hyvä pitää, että tuomalla sotavankeja julkisuuteen Venäjä rikkoo Geneven sopimusta.

– Joukkomme koostui enimmäkseen 36. merijalkaväkiprikaatin sotilaista, mies kertoo haastattelussa.

– Valmistelimme lähtömme ja merkkasimme sotakalustoon Z-kirjaimet, johtaaksemme harhaan mahdolliset kohtaamamme vihollisen joukot. Selvitimme reitin, ryhmityimme taistelumuodostelmaan ja liikahdimme Azovstaliin.

Z-kirjain on yksi symboleista, joilla Venäjän asevoimat merkitsee sotakalustoaan Ukrainassa. Tieto siitä, että ukrainalaisjoukot voivat liikkua naamioituneena venäläisjoukoiksi, ei kuulosta kovin mairittelevalta Venäjän asevoimia kohtaan.

TV katkaisi upseerin kertomuksen, mutta muista lähteistä tiedetään, että upseerin kertoma riskialtis tehtävä onnistui ja joukot pääsivät onnistuneesti Azovstaliin Ukrainan puolustusta vahvistamaan.

Seurasi kuukauden mittainen piiritystilanne, joka päättyi siviilien ja jäljellä olevien ukrainalaissotilaiden antautumiseen toukokuun puolivälissä.

Azovstalia on verrattu historiallisiin piiritystilanteisiin ja pattitilanteella oli merkittävä osuus sodan kulun kannalta. Venäjä-asiantuntijan, pääesikunnan entisen apulaistiedustelupäällikön Martti J. Karin mukaan taistelun merkitys on juuri siinä, että se kulutti venäläisjoukkoja.

– Azovstalin puolustajat estivät vihollisen suunnitelmat valloittaa Itä-Ukraina, sitoivat suunnattomat määrät vihollisen joukkoja ja muuttivat sodan kulkua, Podoljak lausui.

VENÄJÄN propagandassa upseerin sanomisilla mustamaalataan Azovin rykmenttiä ja Ukrainan sotajoukkoja. NTV:n haastattelussa irrotettiin kontekstista lauseita, joilla yritetään vahvistaa Venäjän mediassa piirreltyä kuvaa ukrainalaisista ”uusnatseista” ja ”nationalisteista”.

Uutisen levittyä monessa venäläismediassa sekoitettiin Ukrainan 36. merijalkaväkiprikaati ja Azovin rykmentti kokonaan. Tiistaina innokkaimmissa propagandamedioissa törmäsi juttuihin, joissa upseeri itse olisi ollut ”natsien johtaja”.

Venäjän propaganda yrittää hyötyä siitä, että Azovin rykmentti on taustaltaan äärioikeistolainen. Vapaaehtoisista koostuva joukko perustettiin vuonna 2014, kun Venäjän anasti Krimin niemimaan ja aiheutti pattitilanteen Itä-Ukrainassa. Nykyisin pataljoona on osa Ukrainan kansalliskaartia, eikä alkuperäinen äärikansallinen perustaja enää ole johdossa. Pataljoona myös luopui vastikään natsisymboleita muistuttavasta kuvastostaan.

Vangittujen sotilaiden kohtalo on vielä kysymysmerkki. Venäjällä on kuultu lausuntoja esimerkiksi sen puolesta, että sotilaat joutuisivat oikeuteen. Ensin kuitenkin venäläinen propagandakenttä luultavasti ottaa vangeista kaiken irti.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008854901.html
ExPussinKäyttäjä
Theo Kojak
Viestit: 1126
Liittynyt: Pe Elo 13, 2021 10:52 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja ExPussinKäyttäjä »

ensimmäiset kuvat sotavangeista taisi tulla ukrainalaisilta kun kehuskeltiin polviin ampumisilla
tässäkin venäjä on järjestelmällisesti noudattanut pitkään samaa linjaa, eli mitä länsi tekee ensin niin tekee he perässä
esimerkkinä vaikka usan itselleen ottama oikeus suojella omia kansalaisiaan rajojensa ulkopuolella sekä useita muitakin, esimerkiksi sopimusten yksipuolisia purkamisia, suomikin on näissä sopimuksissa kussu ryssien muroihin

tietääkseni vastapuolen tunnuksien käyttäminen on ehdoton no no jossain genevessä tai sielläpäin
voihan se siviilille toki näyttäytyä tosi fiksulta hommalta ja oikein sankarilliselta


(edit: toim.huom.
(näyttää kovasti kuitenkin siltä että ryssä tekee sen huomattavasti sivistyneemmin, vertaa vaikka kuvia joissa kerrotaan lämpimästä pedistä ruuasta ja terveydenhuollosta siihen mitä ukrainan hallinto ja tai joukot ovat esitelleet, bonarina voi verrata vielä vaikka usan vankien kohtelua))
nähdään seuraavassa elämässä, ilmanpussia
Avatar
LexVeritas
Michael Knight
Viestit: 4200
Liittynyt: Ke Loka 13, 2021 8:07 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja LexVeritas »

1. kesäkuuta klo 17.30

Ukrainan vastahyökkäys Hersonin alueella on saanut alueen venäläisten joukot varuilleen, ja venäläiset pyrkivätkin turvaamaan ukrainalaisten uhkaaman elintärkeän maalinjan. Ukrainan joukot suorittivat sarjan organisoituja vastahyökkäyksiä Ihulets-joen itärannalla sijaitseviin asutuskeskuksiin, jotka sijaitsevat hyvin lähellä Venäjän joukkoja pohjoisempana tukevaa keskeistä valtatietä. Venäläiset ovat vastanneet tuhoamalla sillat, joita ukrainalaiset käyttivät yhdessä vastahyökkäyksessä, ja muitakin siltoja ennakoivasti, pyrkiessään pitämään linjansa Ukrainan odotettavissa olevia uusia vastahyökkäysoperaatioita vastaan. Ukrainan joukot ovat todennäköisesti edelleen tarpeeksi lähellä valtatietä häiritäkseen sen käyttöä päähuoltoväylänä, mikä saattaa heikentää venäläisten kykyä vastustaa Ukrainan vastahyökkäystä pohjoisesta.

Venäläiset bloggarit ilmaisevat kasvavaa huolestuneisuutta Ukrainan vastahyökkäyksen uhasta alueilla, jotka Venäjän joukot ovat asettaneet etusijalle keskittyessään toisaalla Severodonetskin kaupungin valloittamiseen. Kirjoittajat ovat keskittyneet yhä enemmän seuraamaan Ukrainan vastahyökkäyksiä. Venäjä-mielinen Telegram-kanava "Dmitrijev" (yli 100 000 seuraajaa) raportoi, että Ukrainan joukot ovat täysin kykeneviä antamaan "tuskallisia ja leikkaavia iskuja" venäläisille Hersonin, Harkovin ja Zaporižjan alueilla heinä-elokuuhun mennessä, koska riittävän suuret venäläiset joukot puuttuvat alueilta. Entinen Venäjän liittovaltion turvallisuuspalvelun (FSB) upseeri ja bloggaaja Igor Girkin väitti, että Ukrainan joukot "etsivät heikkoja kohtia" Venäjän puolustuksesta Hersonin alueella. Venäläiset bloggarit arvostelevat voimakkaasti Venäjän armeijan komentoa Venäjän aluevoittojen vaarantamisesta muilla akseleilla priorisoimalla Donbasin hyökkäysoperaation niin voimakkaasti.

Venäjän viranomaiset odottavat todennäköisesti Ukrainan partisaanien painostusta Luhanskin alueella. Ukrainan päätiedusteluosasto (GUR) ilmoitti 1. kesäkuuta "Luhanskin partisaani" -projektin käynnistämisestä, jotta se vauhdittaisi vastustusta Venäjän yrityksiä vastaan ​​lujittaa Luhanskin alueeen miehitystä. Venäläinen Telegram-kanava kertoi, että Venäjän sisäministeriö lähettää erityisosaston työntekijöistään "lomalle" Luhanskin kansantasavaltaan (LNR), mikä on todennäköinen yritys vahvistaa Venäjän hallinnollista läsnäoloa LNR:ssä siellä lisääntyneen tyytymättömyyden takia. Ukrainan yleisesikunta totesi lisäksi, että Venäjän joukot siirsivät pataljoonan kokoisen taktisen ryhmän (BTG) Kupyanskiin, Venäjän hallitsemaan kaupunkiin itäisessä Harkovan alueella P07-moottoritien varrella 30 kilometrin etäisyydelle Luhanskin alueen hallinnollisesta rajasta. Kupjansk on kaukana etulinjoista, eikä sillä ole ilmeistä vaaraa Ukrainan välittömästä hyökkäyksestä. Kaiken kaikkiaan sisäministeriön työntekijöiden ja BTG:n raportoitu lähettäminen viittaa siihen, että Venäjän joukot odottavat partisaanivastarintaa niiden yrityksiä vastaan ​​saada Luhanskin alue hallintaansa.

Venäjän joukot heikentävät edelleen niiden alueiden taloudellista elinkelpoisuutta, joita ne yrittävät vallata. Venäjän joukkojen kerrotaan pommittaneen "Azot"-lannoitteiden tuotantolaitosta Severodonetskissa 31. toukokuuta aiheuttaen myrkyllisen typpihapposavun leviämisen. Tuotantolaitos oli Severodonetskille ja Luhanskin alueelle taloudellisesti hyvin merkittävä, ja Venäjän joukkojen olisi ollut järkevää ylläpitää ja hallita tehtaan tuotantokapasiteettia. Venäjän joukot tuhosivat myös Mariupolissa sijaitsevan Azovstalin terästehtaan, jolla oli huomattava teollinen merkitys Ukrainalle ja jota venäläiset miehittäjät olisivat voineet hyödyntää taloudellisesti, elleivät he olisi tuhonneet sitä.
Vaikka Azotin tehdas Severodonetskissa oli kokonaisuudessaan vähemmän tuottava kuin Azovstal, sen tuhoaminen on osa Venäjän joukkojen systeemistä epäonnistumista hallita miehitetyn alueen taloudellisia ja teollisia valmiuksia. Venäjän joukot todennäköisesti jatkavat tuottavan infrastruktuurin tuhoamista ja heikentävät jatkuvasti taloudellisia etuja, joita he olisivat voineet toivoa saavansa miehitetyiltä alueilta.
5 no viisia Perhettä
Puu elohim jahvella
-Ai, sä oot. Mä en, veli.
Jopi ja genesis
‏אלהים‎ Sten näin Isä
ykseydellä Raidaa
Sepä Elia Me ts. Kaa
naassa ja
Luminol-Lennard

In Omnibus Veritas Suprema Lex Esto
Avatar
Jazzermasser
Rico Tubbs
Viestit: 1285
Liittynyt: Ti Heinä 06, 2021 8:10 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Jazzermasser »

Venäjän joukot heikentävät edelleen niiden alueiden taloudellista elinkelpoisuutta, joita ne yrittävät vallata. Venäjän joukkojen kerrotaan pommittaneen "Azot"-lannoitteiden tuotantolaitosta Severodonetskissa 31. toukokuuta aiheuttaen myrkyllisen typpihapposavun leviämisen. Tuotantolaitos oli Severodonetskille ja Luhanskin alueelle taloudellisesti hyvin merkittävä, ja Venäjän joukkojen olisi ollut järkevää ylläpitää ja hallita tehtaan tuotantokapasiteettia. Venäjän joukot tuhosivat myös Mariupolissa sijaitsevan Azovstalin terästehtaan, jolla oli huomattava teollinen merkitys Ukrainalle ja jota venäläiset miehittäjät olisivat voineet hyödyntää taloudellisesti, elleivät he olisi tuhonneet sitä.
Vaikka Azotin tehdas Severodonetskissa oli kokonaisuudessaan vähemmän tuottava kuin Azovstal, sen tuhoaminen on osa Venäjän joukkojen systeemistä epäonnistumista hallita miehitetyn alueen taloudellisia ja teollisia valmiuksia. Venäjän joukot todennäköisesti jatkavat tuottavan infrastruktuurin tuhoamista ja heikentävät jatkuvasti taloudellisia etuja, joita he olisivat voineet toivoa saavansa miehitetyiltä alueilta.


Venäläisiä vähät kiinnostaa mitä säästää ja mitä ei..! Ovat siellä tuhoamassa sekä ryöstämässä mitä irti saavat.
1lpo
Neuvoja-Jack
Viestit: 593
Liittynyt: Su Marras 14, 2021 2:48 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja 1lpo »

Likeavirgin kirjoitti: Ke Kesä 01, 2022 2:24 pm
Tarkastaja Levisi kirjoitti: Ke Kesä 01, 2022 2:03 pm BBC kertoo saaneensa epäiltyyn kiduttamiseen liittyviä tietoja venäläisjoukkojen miehittämältä Hersonin alueelta. Paikallisessa sairaalassa työskentelevä lääkäri kertoi Britannian yleisradiolle nähneensä potilailla metalliesineillä ja savukkeilla aiheutettuja palovammoja sekä merkkejä sähköiskuista ja kuristamisesta. Lisäksi potilailla on ollut hänen mukaansa luunmurtumia sekä laajoja mustelmia.

- Heitä on kidutettu, koska he eivät ole halunneet lähteä Venäjän puolelle tai he ovat osallistuneet mielenosoitukseen tai alueelliseen puolustukseen. Tai siksi, koska joku heidän perheestään on taistellut separatisteja vastaan. Jotkut joutuivat sinne satunnaisesti valittuina, lääkäri kertoi BBC:lle.
Toisaalta on väitetty, että Venäjä pakkosiirtää ihmisiä Ukrainasta Venäjälle :roll: Jos näin olisi niin miksi osaa ihmisistä kidutettaisiin ja päästettäisiin heidät kertomaan paikalliselle lääkärille kaltoinkohtelustaan? Eihän tuossa narratiivissa ole mitään järkeä, tai logiikkaa takanaan.
Siis ei jumalauta että voi olla.... TYHMÄ hminen, ellei ole maksettu trolli. Mahaan sattuu tuommoinen TYHMYYS, siis ei helvetti......pistää melkein hiljaseks.

Mitäpä jos Venäjälle ei lähetetä näitä kidutettuja, vain ei kidutettuja ihmisiä? Mitäpä jos kidutettu tapetaan ennen Venäjälle lähettämistä? Mitäpä jos kidutettuja pidetään Ukrainan puolella vankeina medialta piilossa?

Mitä sitten vaikka kidutettu sotavanki päätyy Venäjälle ja lääkäri näkee kidutuksen jäljet? Mitä vittua sitten? Väitätkö että se lääkäri, jonka tarkastettavaksi vanki laitetaan, ilmoittaa asiasta esim länsimedialle, amnestylle, yk:lle jne?

Mitäpä veikkaat laittaako venäjä median eteen vankeja joita on kidutettu vai vankeja joita ei ole kidutettu?

Jos et ota puolia niin miksi etsit kokoajan väkisin virheitä/kyseenalaistat pelkästään ja kokoajan länsimediasta. Me kaikki tiedämme että kumpikin puoli käyttää propagandaa mutta ei alakoulun käyneelle ihmiselle voi jäädä epäselväksi että venäjän propaganda on moninkertaista verrattuna länteen. Miksi et KOSKAAN kyseenalaista ryssien propagandaa jos olet puolueeton, vaikka he harrastavat sitä enemmän ja nolommin kun länsi?
Sikakoira: "Välillä on melkein itkua tihrustettu aamukuudelta kun on tullut väsy vastaan"
Avatar
LexVeritas
Michael Knight
Viestit: 4200
Liittynyt: Ke Loka 13, 2021 8:07 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja LexVeritas »

Jazzermasser kirjoitti: To Kesä 02, 2022 1:39 pm Venäjän joukot heikentävät edelleen niiden alueiden taloudellista elinkelpoisuutta, joita ne yrittävät vallata. Venäjän joukkojen kerrotaan pommittaneen "Azot"-lannoitteiden tuotantolaitosta Severodonetskissa 31. toukokuuta aiheuttaen myrkyllisen typpihapposavun leviämisen. Tuotantolaitos oli Severodonetskille ja Luhanskin alueelle taloudellisesti hyvin merkittävä, ja Venäjän joukkojen olisi ollut järkevää ylläpitää ja hallita tehtaan tuotantokapasiteettia. Venäjän joukot tuhosivat myös Mariupolissa sijaitsevan Azovstalin terästehtaan, jolla oli huomattava teollinen merkitys Ukrainalle ja jota venäläiset miehittäjät olisivat voineet hyödyntää taloudellisesti, elleivät he olisi tuhonneet sitä.
Vaikka Azotin tehdas Severodonetskissa oli kokonaisuudessaan vähemmän tuottava kuin Azovstal, sen tuhoaminen on osa Venäjän joukkojen systeemistä epäonnistumista hallita miehitetyn alueen taloudellisia ja teollisia valmiuksia. Venäjän joukot todennäköisesti jatkavat tuottavan infrastruktuurin tuhoamista ja heikentävät jatkuvasti taloudellisia etuja, joita he olisivat voineet toivoa saavansa miehitetyiltä alueilta.


Venäläisiä vähät kiinnostaa mitä säästää ja mitä ei..! Ovat siellä tuhoamassa sekä ryöstämässä mitä irti saavat.
Kyllä, aivan oikein ja samaan oli siis ISW päätynyt sanamuotojensa perusteella mm.:

"...olisi ollut järkevää..."

ja

"...olisivat voineet hyödyntää..."

ja

"...olisivat voineet toivoa saavansa..."
5 no viisia Perhettä
Puu elohim jahvella
-Ai, sä oot. Mä en, veli.
Jopi ja genesis
‏אלהים‎ Sten näin Isä
ykseydellä Raidaa
Sepä Elia Me ts. Kaa
naassa ja
Luminol-Lennard

In Omnibus Veritas Suprema Lex Esto
Avatar
Jazzermasser
Rico Tubbs
Viestit: 1285
Liittynyt: Ti Heinä 06, 2021 8:10 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Jazzermasser »

Venäjä jätti 1,9 miljoonan dollarin lainakorot maksamatta, maa lähellä maksu­kyvyttömyyttä

Luottoriskimarkkinoiden elin linjasi keskiviikkona, että Venäjä on jättänyt maksamatta valtiolainojensa korkoja. Linjaus vie Venäjän yhden askeleen lähemmäksi maksukyvyttömyyttä.

VENÄJÄN valtio rikkoi aiemmin tänä vuonna yhden valtionlainansa ehtoja ja jätti maksamatta noin 1,9 miljoonan Yhdysvaltain dollarin (noin 1,8 miljoonaa euroa) arvosta dollarimääräisen valtionlainan korkoja, linjaa pankeista ja varainhoitajista koostuva johdannaiskomitea CDDC.

CDDC on luottoriskimarkkinoiden itsesääntelyelin ja antaa pyydettäessä lausuntoja ja päätöksiä muun muassa siitä, milloin velallinen ei ole suorittanut velvoitteitaan. Komitean linjaus vie Venäjän taas yhden askeleen lähemmäksi maksukyvyttömyyttä.

Komitea päätti keskiviikkona äänestyksen jälkeen, että Venäjän kyvyttömyys maksaa lainojensa korkoja oli niin sanottu ”maksamatta jättäminen” -luottotapahtuma.

Päätös ei ollut yksimielinen. Komitean kolmestatoista jäsenestä vastaan äänesti yhdysvaltalainen Citibank.

Linjauksen kohteena oleva Venäjän valtionlaina erääntyi 4. huhtikuuta, ja Venäjä maksoi sen takaisin vasta 2. toukokuuta, komitea kertoo verkkosivuillaan.

Venäjän valtio maksoi lainan takaisin 30 päivän niin sanotun arvonajan aikana, mutta maan olisi pitänyt komitean linjauksen mukaan maksaa sijoittajille tältä aikaväliltä lisäkorkoja 1,9 miljoonaa dollaria. Venäjä ei ole maksanut lisäkorkoja velkojien vaatimuksista huolimatta.

LUOTTORISKIJOHDANNAISKOMITEA äänesti myös siitä, pitäisikö sijoittajille alkaa maksaa tilanteen takia korvauksia luottoriskijohdannaisista.

Luottoriskijohdannaiset ovat vakuutuksentapaisia sijoitustuotteita valtioiden ja muiden organisaatioiden maksukyvyttömyyden varalle.

Komitea päätti jälleen äänestyksen jälkeen, että Venäjällä tapahtui maksurike 19. toukokuuta. Citibank oli jälleen eri mieltä.

Komitea alkaa seuraavaksi valmistella prosessia korvausten maksamisesta luottoriskijohdannaisista Venäjän valtionlainoihin sijoittaneille.

Komitea kertoo, että se kokoontuu seuraavan kerran ensi maanantaina 6. kesäkuuta. Silloin se voi päättää huutokaupan pitämisestä, jonka seurauksena määritellään luottoriskijohdannaista maksettujen korvausten määrästä.

Reuters kertoo JP Morgan -pankin laskelmien perusteella, että sijoittajilla on yhteensä 2,54 miljardin dollarin arvosta luottoriskijohdannaisia Venäjän lainoihin liittyen.

Venäjän valtiolla on arviolta 40 miljardin dollarin arvosta ulkomaanvaluuttamääräistä velkaa. Tänä vuonna sen pitäisi maksaa korkoja ja lainalyhennyksiä hieman alle kaksi miljardia dollaria.

VENÄJÄLLÄ oli ennen hyökkäystä Ukrainaan lähes 650 miljardin dollarin suuruinen valuuttavaranto, mutta lännen talouspakotteet ovat vaikeuttaneet varojen käyttöä valtionlainojen hoitomenoihin.

Venäjä on välttänyt maksukyvyttömyyden maksamalla valuuttamääräisten joukkolainojensa suorituksia Yhdysvaltojen myöntämän, pakotteita kiertävän erityisluvan avulla. Erityislupa kuitenkin raukesi 25. toukokuuta.

Venäjän pitäisi seuraavan kerran maksaa valtionlainojensa korkoja 24. kesäkuuta.

Venäjän valtiovarainministeri Anton Siluanov kertoi alkuviikosta, että alkaa maksaa ulkomaanvaluuttamääräisten valtionlainojensa hoitomenoja uudella mekanismilla.

Uusi mekanismi muistuttaa järjestelmää, jolla eurooppalaiset kaasunostajat maksavat ruplilla Venäjälle kaasutoimituksista.

https://www.hs.fi/talous/art-2000008859183.html
1lpo
Neuvoja-Jack
Viestit: 593
Liittynyt: Su Marras 14, 2021 2:48 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja 1lpo »

ExPussinKäyttäjä kirjoitti: To Kesä 02, 2022 1:13 pm ensimmäiset kuvat sotavangeista taisi tulla ukrainalaisilta kun kehuskeltiin polviin ampumisilla
tässäkin venäjä on järjestelmällisesti noudattanut pitkään samaa linjaa, eli mitä länsi tekee ensin niin tekee he perässä
esimerkkinä vaikka usan itselleen ottama oikeus suojella omia kansalaisiaan rajojensa ulkopuolella sekä useita muitakin, esimerkiksi sopimusten yksipuolisia purkamisia, suomikin on näissä sopimuksissa kussu ryssien muroihin

tietääkseni vastapuolen tunnuksien käyttäminen on ehdoton no no jossain genevessä tai sielläpäin
voihan se siviilille toki näyttäytyä tosi fiksulta hommalta ja oikein sankarilliselta


(edit: toim.huom.
(näyttää kovasti kuitenkin siltä että ryssä tekee sen huomattavasti sivistyneemmin, vertaa vaikka kuvia joissa kerrotaan lämpimästä pedistä ruuasta ja terveydenhuollosta siihen mitä ukrainan hallinto ja tai joukot ovat esitelleet, bonarina voi verrata vielä vaikka usan vankien kohtelua))
Onko piripussukalla mitään käsitystä moraalista? Tajuatko että Ukraina PUOLUSTAA itseään? Venäläiset vittu hyökkäävät kansaa vastaan joka ei tahtoisi taistella, tappaa ja menettää ihmishenkiä. Venäläiset saatana tappaa, kiduttaa ja raiskaa HYÖKÄTESSÄÄN NAZEJA vastaan miehiä, naisia, vanhuksia ja lapsia, varastaa yh äidin pesukoneen, vanhuksen mikron, lapsiperheen boilerin yms. Sun suurin ongelma on sitten ihmetellä kuinka väärin PUOLUSTAJIEN on soluttautua ja käyttää vihollisen tunnuksia? Siis ei helvetti taas tätä järjenjuoksua, pakko olla maksettu trolli tämänkin piripään. Äitis on varmasti ylpeä pojastaan.

Pidätkö itseäsi fiksuna kaverina? Entä pidätkö itseäsi hyväsydämisenä ihmisenä?
Sikakoira: "Välillä on melkein itkua tihrustettu aamukuudelta kun on tullut väsy vastaan"
Avatar
Jazzermasser
Rico Tubbs
Viestit: 1285
Liittynyt: Ti Heinä 06, 2021 8:10 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Jazzermasser »

Venäjä on valmis allekirjoittamaan sopimuksia Ukrainan kanssa rauhan luomiseksi – ylähuoneen puhemies

Venäjä on avoin neuvotteluille Ukrainan kanssa ja rauhaan johtavien sopimusten allekirjoittamiselle, Venäjän liittoneuvoston puhemies Valentina Matvijenko sanoi.

MAPUTO, 1. kesäkuuta /TASS/. Venäjä on avoin neuvotteluille Ukrainan kanssa ja rauhaan johtavien sopimusten allekirjoittamiselle, Venäjän federaationeuvoston (parlamentin ylätalon) puhemies Valentina Matvijenko sanoi tiistaina tapaamisessa Mosambikin presidentin Filipe Nyusin kanssa.

Matvijenkon johtama liittoneuvoston valtuuskunta on virallisella vierailulla Mosambikissa 30. toukokuuta - 1. kesäkuuta.

"Olemme avoimia neuvotteluille. Olen täysin samaa mieltä kanssanne siitä, että tarvitaan diplomaattisia, rauhanomaisia ​​ratkaisuja. Mutta siihen tarvitaan tahtoa molemmilta osapuolilta. Toistamme, että olemme valmiita neuvotteluihin, allekirjoittamaan sopimuksia, jotka pysäyttävät siviilielämän Ukrainassa ja johtavat rauhaan, mutta emme näe Kiovan reaktiota", hän sanoi.

Hän muistutti, että ennen Ukrainan erikoissotaoperaation alkua Venäjä oli neuvotellut länsimaiden ja Yhdysvaltojen kanssa vaatien yhteisen, jakamattoman turvallisuuden takaamista Euroopan mantereelle, "kuten se on sitoutunut paperille kaikissa kansainvälisissä asiakirjoissa". "Valitettavasti emme saaneet riittävää vastausta. Ja sen jälkeen kun Ukraina ilmoitti haluavansa olla ydinvalta ja kun näimme kuinka se oli tulvinut aseita, mukaan lukien hyökkäysaseita, tietäen, että se suunnittelee kolmatta aseellista hyökkäystä Donetskiin ja Luganskin alueilla meillä ei luonnollisesti ollut muuta ulospääsyä, ei muuta vaihtoehtoa turvallisuutemme takaamiseksi", hän painotti.

Ukrainan presidentti Vladimir Zelenski kertoi aiemmin turkkilaiselle kollegalleen Recep Tayyip Erdoganille haluavansa tavata Venäjän presidentin Vladimir Putinin. Venäjän ja Ukrainan välisiä neuvotteluja on käyty helmikuun 28. päivästä lähtien. Valko-Venäjällä järjestettiin useita tapaamisia, minkä jälkeen osapuolet jatkoivat neuvotteluja videoneuvottelumuodossa. Seuraava offline-neuvottelukierros käytiin Istanbulissa 29. maaliskuuta. Kuitenkin 12. huhtikuuta Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi toimittajille, että Kiova oli poikennut aikaisemmista sopimuksista ja ajanut prosessin umpikujaan. Putinin lehdistösihteeri Dmitri Peskov kertoi 20. huhtikuuta, että Moskova oli luovuttanut Kiovalle selkeästi muotoillun sopimusasiakirjaluonnoksen ja odottaa vastausta.

https://tass.com/politics/1458697?utm_s ... cial_share
Liitteet
tass.jpg
tass.jpg (194.68 KiB) Katsottu 614 kertaa
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11478
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja URSA »

Örkit ottivat sodan alussa taatusti mieluummin luodin polveensa kuin päähänsä. Sehän siinä oli epäilemättä ajatus, että ammutulla polvella ei palata rintamalle. Eikä tullut lisää ruumiita haisemaan Ukrainan maaperälle.
Paikalla
Avatar
Tarkastaja Levisi
Angus MacGyver
Viestit: 6809
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Tässä jutussa tarkempaa tietoa tuosta Ukrainaan lähelle Slovakian rajaa ammutusta ohjuksesta.
Ohjus ammuttiin 2018 avattuun Ukrainan ja muun Euroopan yhdistävään Beskydin rautatietunneliin.

https://www.thesun.co.uk/news/18761007/ ... rce=pushly


https://www.railway-technology.com/news ... ay-tunnel/
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.
Avatar
Jazzermasser
Rico Tubbs
Viestit: 1285
Liittynyt: Ti Heinä 06, 2021 8:10 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Jazzermasser »

EXCLUSIVE US aikoo myydä aseistettuja droneja Ukrainaan lähipäivinä

WASHINGTON, 1. kesäkuuta (Reuters) - Bidenin hallinto aikoo myydä Ukrainalle neljä Hellfire-ohjuksilla varustettavaa MQ-1C Grey Eagle -droonia taistelukentällä Venäjää vastaan, kertoi kolme tilanteen tuntevaa henkilöä.

Kongressi voi silti estää General Atomicsissa valmistettujen droonien myynnin, lähteet sanoivat ja lisäsivät, että on olemassa myös viime hetken politiikan käänteinen vaara, joka voi horjuttaa suunnitelmaa, jota on tarkasteltu Pentagonissa useita viikkoja. .

Ukraina on käyttänyt useita pienempiä lyhyemmän kantaman miehittämättömiä ilmajärjestelmiä helmikuun lopulla maahan hyökänneitä venäläisiä joukkoja vastaan. Niihin kuuluvat AeroVironment (AVAV.O) RQ-20 Puma AE ja turkkilainen Bayraktar-TB2.

Mutta Grey Eagle edustaa harppausta tekniikassa, koska se voi lentää jopa 30 tuntia tai enemmänkin tehtävästään riippuen ja voi kerätä valtavia määriä tietoa tiedustelutarkoituksiin. Grey Eagles, armeijan versio laajemmin tunnetusta Predator-droonista, voi myös kuljettaa jopa kahdeksaa tehokasta Hellfire-ohjusta.

Kauppa on merkittävä, koska se tuo edistyneen uudelleenkäytettävän yhdysvaltalaisen järjestelmän, joka pystyy tekemään useita syviä iskuja ensimmäistä kertaa taistelukentällä Venäjää vastaan.

Presidentti Joe Bidenin hallinto aikoo ilmoittaa kongressille mahdollisesta myynnistä Ukrainalle lähipäivinä julkisella ilmoituksella, jota odotetaan sen jälkeen, Yhdysvaltain virkamies sanoi.

Valkoisen talon tiedottaja välitti tiedustelut Pentagoniin, ja Pentagonin tiedottaja sanoi, että "ei ollut mitään julkistettavaa".

Äskettäin hyväksytyn 40 miljardin dollarin Ukraine Security Assistance Initiativen rahat on varattu rahoittamaan sekä mahdollista myyntiä että droonien tarvittavaa koulutusta, Yhdysvaltain virkamies ja yksi tutuista kertoivat. Lue lisää

"Yleensä MQ-1C on paljon suurempi lentokone, jonka suurin lentoonlähtöpaino on noin kolme kertaa suurempi kuin Bayraktar-TB2, ja sillä on suhteellisia etuja hyötykuorman, kantaman ja kestävyyden suhteen", sanoi drone-asiantuntija Dan Gettinger pystylennosta. yhteiskunta.

MQ-1C on myös yhteensopiva useampien ammusten kanssa kuin Bayraktar-TB2. Ukrainalaiset Bayraktarit on varustettu 22 kilon (48 punnan) turkkilaisvalmisteisilla MAM-L-ohjuksilla, jotka ovat noin puolet Hellfiren painosta.

General Atomicin suorittama UAV-järjestelmän koulutus kestää yleensä kuukausia, Gettinger sanoi, mutta viime viikkoina on ehdotettu ideallista suunnitelmaa kokeneiden ukrainalaisten ylläpitäjien ja operaattoreiden kouluttamiseksi muutamassa viikossa, lähteet sanoivat.

Droonien aseistaminen Hellfire-ohjuksilla tehdään tulevan Presidential Drawdown Authorityn kautta, kun droonien koulutus on saatu päätökseen, Yhdysvaltain virkamies ja yksi lähteistä sanoivat.

https://www.reuters.com/business/aerosp ... 8Y8h6jFYlI
Liitteet
UKETNNEUAROITNWICOA3BWELOU.jpg
UKETNNEUAROITNWICOA3BWELOU.jpg (95.67 KiB) Katsottu 554 kertaa
jotunheimen
Harjunpää
Viestit: 332
Liittynyt: Ma Loka 19, 2020 8:34 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja jotunheimen »

1lpo taitaa olla näitä ihmisiä, joille olisi reilu sata vuotta sitten mennyt läpi kuin vettä vaan saksalaisten vauvojensyönti höpinät tai 90-luvulla Irakin joukkotuhoaseet siellä, täällä ja joka puolella. Puhumattakaan saman "sodan" nyyhkytarinat keskosvauvojen lattialle heittelystä, tai myöhemmin Syyrian "pedon" oman kansan kaasutuksista ja sankarillisista valkokypäristä. Ja niin edelleen ja edelleen...
Extremely dangerous to our democracy
1lpo
Neuvoja-Jack
Viestit: 593
Liittynyt: Su Marras 14, 2021 2:48 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja 1lpo »

jotunheimen kirjoitti: To Kesä 02, 2022 3:13 pm 1lpo taitaa olla näitä ihmisiä, joille olisi reilu sata vuotta sitten mennyt läpi kuin vettä vaan saksalaisten vauvojensyönti höpinät tai 90-luvulla Irakin joukkotuhoaseet siellä, täällä ja joka puolella. Puhumattakaan saman "sodan" nyyhkytarinat keskosvauvojen lattialle heittelystä, tai myöhemmin Syyrian "pedon" oman kansan kaasutuksista ja sankarillisista valkokypäristä. Ja niin edelleen ja edelleen...
Sovitaan että jätetään raiskaus pois tuosta tekstistä. Onko venäjä sitten toiminut jotenkin moraalisesti kunnioitettavasti?
Sikakoira: "Välillä on melkein itkua tihrustettu aamukuudelta kun on tullut väsy vastaan"
Sahkotuoli
Jack Bauer
Viestit: 993
Liittynyt: Su Loka 18, 2020 2:42 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Sahkotuoli »

Tuo droonijuttu Hellfire ohjuksineen oli sen verran karua tekstiä että nyt kyllä pimahtaa yksi jos toinen
Vastaa Viestiin