Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

hutkivajournalisti
Adrian Monk
Viestit: 2941
Liittynyt: Ke Elo 21, 2019 11:22 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja hutkivajournalisti »

Pimeän renki kirjoitti: La Syys 10, 2022 9:38 pm UKRAINAN SODAN VIHALÄHTEET PALJASTETTU: VENÄJÄ VOITTAMASSA PERVO-NATON!
Marco de Wit 22 heinäkuun, 2022

Laittoman Lehden tärkein lähde onkin libertaari Amerikka Ensin -republikaani, Ron Paul. Hän ja hänen poikansa Rand Paul ovat toistuvasti olleet lähellä päästä USA:n presidentiksi. Molemmat vastustavat raivoisasti Amerikan valtavia tukipaketteja Ukrainalle. Marraskuun välivaaleissa heidän valtansa tulee suuresti lisääntymään.

Laittoman Lehden yhtenä tärkeänä lähteenä on myös suosittu geopolitiikan analyytikko Alexander Mercouris. Hän on todellinen sivistynyt herrasmies, joka yrittää puolueettomasti seurata Ukrainan sotaa.

Yhtenä tärkeänä lähteenä on myös entinen merijalkaväen sotilas ja geopolitiikan analyytikko Brian Berletic, joka pyörittää New Atlas-kanavaa.

Rintamatilannekartoissa yhtenä Laittoman Lehden lähteenä toimii melko rehelliseltä vaikuttava The World Econ -kanava, joka vertailee sekä idän että lännen rintamatietoja ja karttoja.

Toisena rintamalähteenä toimii valkovenäläisen pyörittämä Military Summary-kanava. Lähde on siis kallellaan venäläisiin, mutta lähes joka ohjelmassa osuvasti vertailee idän ja lännen karttoja toisiinsa osoittaen lännen karttojen olevan usein naurettavan jälkeenjääneitä. Tämä ei ole ihme, koska totta kai taisteluita jatkuvasti häviävän Ukrainan kannattaa valehdella enemmän kuin voitolla olevan Venäjän.

Military and Foreign Affairs -kanava on myös kätevä lisälähde, koska pyrkii karttojen avulla antamaan nopean ja kattavan rintamatilannekatsauksen joka päivältä.

Venäläisen näkökulman sotaan tuo lyhyistä tiivistyksistään tunnettu Rybar-kanava. Lähde on tietysti erittäin puolueellinen, mutta silti tällä hetkellä vähemmän propagandistinen kuin ukrainalaiset lähteet. Voitolla olijan on helppo olla suhteellisesti rehellisempi.

Laittoman Lehden tärkein lähde on tietysti Itävallan sotilasakatemian eversti.
Onpa tutun kuuloista tässä ketjussa. :wink:

Täällä on tainnut remuta Marco De Witin puliukkoremmi Putinin jääkärit. :mrgreen:
Olen kivenkova rasisti, sadisti ja fasisti. Siitä minä nautin. Sääli on sairautta.
Avatar
TrolliSika
Alibin satunnaislukija
Viestit: 57
Liittynyt: To Maalis 17, 2022 11:04 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja TrolliSika »

HaHaHaaaaa venäjä ottaa nyt pataan ja kunnolla :lol: :D
Sikakoira mites nyt suu pannaan??? :mrgreen:
Putinin lähtölaskenta on alkanut 🤩🤩🤩
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän itämaan hörhösivujen varassa. Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti, se on idän trollitehtaan sotaa teitä kohti.
Avatar
leatherman73
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1428
Liittynyt: Su Marras 21, 2021 11:00 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja leatherman73 »

Suomalaisupseeri: Näin Venäjän joukkoja harhautettiin

JULKAISTU 10.09.2022 | 18:09PÄIVITETTY 10.09.2022 | 18:09
VENÄJÄN HYÖKKÄYS
Venäjän heikkokohta ei ollut Hersonissa, vaan Harkovan alueella, huomauttaa suomalaismajuri.
Panssarisodankäynnin asiantuntija, majuri Mika Mäenpää kirjoittaa Twitterissä, että ”Ukrainan vastahyökkäys näyttää olevan huippuluokan esimerkki loistavan tiedustelun, harhautuksen ja informaatiosodankäynnin hyödyntämisestä” eli ”operatiivisesta älystä”.

Mäenpää nostaa esille harhautuksen piirteet Ukrainan toiminnassa.

– Ukraina on keskittänyt tulenkäytön ja joukkojen (näkyvän) operoinnin kesästä alkaen eteläiselle rintaman osalle. Erityisesti HIMARSit, joilla annettiin kuva taistelukentän valmistelusta, mutta joka osoittautui pikemminkin EBOn tyyppiseksi vaikuttamiseksi.

Sotatieteen käsite EBO (engl. Effects-Based Operations eli vaikutusperusteinen toiminta) tarkoittaa sotilaallisia ja ei-sotilaallisia menetelmiä yhdistävää operatiivista toimintaa, jolla pyritään vaikutelman luomisella saavutta tietty tavoiteltu tulos mahdollisimman vähäisellä panostuksella.

– Ukraina on antanut koko kesän ajan julkisuudessa kuvaa, että se hyökkää Herssonin suunnassa, ja että se on sille tärkein suunta. Tätä narratiivia on tukenut jopa presidentti. Hyökkäyksen alettua Herssonin suunnassa asiaa korostetiin vetoamalla operaatioturvallisuuteen, ja kuitenkin kuvaa [kuva-aineistoa] ”vuoti”.

Mäenpää huomauttaa, että ” hämäys toimii vain jos jotain oikeasti tapahtuu”.

– Venäjän tiedustelulle syötettiin koko ajan kuvaa, että Hersonin suuntaan tulee joukkoja. Tämä sai Venäjän ilmeisesti heikentämään Harkovan suuntaa kriittisesti. Hyökkäyksen aloittaminen lopulta ”vahvisti” narratiivin.

Sosiaalisessa mediassakin ihmeteltiin, miksi Ukrainan vastahyökkäys Hersonissa eteni niin hitaasti.

– On selvää, että vastus oli kova kun Venäjä oli keskittänyt sinne voimaa, mutta Ukrainalla ei myös ollut tarvetta pelata Hersonissa ”all in” [kaikki peliin], koska tämä taisi olla harhautus.

Heikko kohta löytyi muualta.

– Ukrainan tiedustelu oli löytänyt erinomaisesti Venäjän heikon kohdan Harkovasta ja sinne Ukraina iski; aivan kuten kaikki ohjesäännöt neuvovat.

Mäenpää arvelee Ukrainan saaneen läntisiltä kumppaneiltaan apua operaatiosuunnittelussa.

– Nyt näyttää siltä, että Ukraina on tuonut operatiivisen älyn taistelukentälle ja hyödyntää täysimääräisesti mm. ulkomailta saatavaa tiedustelutukea. Huhut operaation sotapelaamisesta USA:n kanssa tukevat teoriaa. Ei nuolaista ennen kun tipahtaa ja katsotaan nyt operaatio loppuun, mutta täytyy sanoa”well played” [hyvin pelattu] Ukrainan asevoimat.
ryssää höynäytettiin 100-0 ja tulos on se että ryssä juoksee kotiin päin minkä kerkeää :D
Mitä eroa on ryssällä ja kellolla? Kello menee eteenpäin ja sanoo tictac. Ryssä menee taaksepäin ja sanoo tactic.
Avatar
Manolito_Montoya
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 114
Liittynyt: Ma Helmi 25, 2019 12:01 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Manolito_Montoya »

Valko-Venäjä on tehtävä vaarattomaksi. Ukraina, Liettua ja Puola ovat mainioita paikkoja vastahyökkäyksen aloittamiseen. Venäjän armeija on hyökännyt Ukrainaan myös Valko-Venäjän alueelta, siis mikä ettei...

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/0f5 ... 23adf7d163
Manolito Montoya, uusi esittelyvideo:

https://www.youtube.com/watch?v=JVJ4hNC1rEI
Avatar
UkraineWarReport
Sabrina Duncan
Viestit: 359
Liittynyt: Ti Syys 06, 2022 11:51 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja UkraineWarReport »

Venäjän puolustusministeriö tiedottaa. Reaktiot kaikkialla:

Avatar
Tarkastaja Levisi
Angus MacGyver
Viestit: 6737
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/17a ... 710162f638

Nyt puhuvat Venäjän miehittämän kylän asukkaat – Marina kertoo kammottavasta keinosta, jolla hän varautui raiskauksiin
Kuvankaunis Ivanivkan kylä sijaitsee merkittävällä paikalla – tien varrella, joka yhdistää Ukrainan teräspääkaupunki Kryvyi Rihin sekä miehitetyn Hersonin alueen.


– Miehityksen ensimmäisinä päivinä kylässämme oli donbaslaisia sekä muita ”mongoli-tataarilauman jäänteitä”: burjaatteja ja venäläisiä. Kadyroviitit olivat tuolloin naapurikylien, Velyka Oleksandrivkan ja Arkhanhelsken alueilla. Ensimmäisistä päivistä lähtien nämä ihmishirviöt ovat olleet koulujen tiloissa ja baareissa, joissa oli suuri määrä alkoholia. Lisäksi he ottivat ambulansseja, jotka oli tarkoitettu ukrainalaissotilaille ja -siviileille. Myöhemmin oli tilanteita, joissa venäläisiltä puuttui majapaikka, joten he yksinkertaisesti vain potkivat ihmiset ulos kodeistaan.

– En sentään kuullut mitään raiskauksiin viittaavaa tai ihmiset vain halusivat olla hiljaa siitä. Kidutus- ja kaappaustilanteita kuitenkin oli. Heidän kohtaloistaan ei ole tietoa. Venäläiset kaappasivat ystäväni suoraan talostaan ja paria päivää myöhemmin myös naapurini. Aivan miehityksen alussa venäläiset kaappasivat ja lopulta tappoivat kyläläisen, joka myöhemmin löydettiin läheisestä kylästä kuoliaaksi kidutettuna.

– Venäläiset harjoittivat väkivaltaa myös omiaan kohtaan. Oli yksi tapaus, kun yksi ”vihreistä” venäläisistä sai traumaperäisen stressireaktion näkemiensä maanmiestensä väkivaltaisten toimien jälkeen ja päätti paeta piiloutumalla miehityksen alla olevien ihmisten kellariin. Siellä viettämänsä päivän jälkeen hän kuuli, että häntä etsitään, ja hän pakeni taas. Päivän päättyessä hänet löydettiin ja ammuttiin. Hänen ruumiinsa jäi lojumaan taivasalle.

– Paikalliset elivät jatkuvassa kärsimyksessä näiden ihmishirviöiden vain nöyryyttäessä ja ryöstellessä heitä.
Venäläiset varastivat lähes kaiken tielleen osuneen irtaimiston. Jotkut siviilit jopa pakotettiin ampumisen uhalla valmistamaan kotitekoista votkaa.

Marina jatkaa:

– Nuorten tyttöjen, jotka viipyivät jonkin aikaa miehityksen alla, täytyi käyttää repaleisia vaatteita ja meikata mustelmia silmiensä alle, jotta he näyttäisivät vanhoilta ja epäviehättäviltä. Henkilökohtaisesti paitsi käytin revittyä ja nuhjuista kaapua sekä huivia, pidin myös ämpärillistä nestemäistä lantaa talossamme, jotta voisin kaataa sitä tyttärieni ja itseni päälle siltä varalta, että he yrittäisivät raiskata meidät.

– Sinä aikana, kun venäläiset olivat täällä, he eivät antaneet meidän haudata siviilejä hautausmaille. Meidän täytyi haudata ruumiit omille pihamaille. Esimerkiksi isäni ei valitettavasti selvinnyt ”örkkien” hyökkäyksestä. Panimme hänen ruumiinsa kärryihin ja veimme hänet paikkaan, jonne hänet voitiin haudata. Hänen peittoon kääritty ruumiinsa oli vielä lämmin, Marina päättää.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.
Avatar
TrolliSika
Alibin satunnaislukija
Viestit: 57
Liittynyt: To Maalis 17, 2022 11:04 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja TrolliSika »

Brhuuuuuuhahahahahahajaaaaaaaaaaa!!!
Ryssät on lyöty, kärsä koipien välissä painavat takaisin venäjää kohti 😂😂😂
Sikis hei älä suutu mut ootte hävinny tän ☺️
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän itämaan hörhösivujen varassa. Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti, se on idän trollitehtaan sotaa teitä kohti.
Avatar
TrolliSika
Alibin satunnaislukija
Viestit: 57
Liittynyt: To Maalis 17, 2022 11:04 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja TrolliSika »

Voi tätä ilon ja onnen päivää :lol: :lol:

Sikakoira jäi ny sanattomaks :mrgreen:

Vai vieläkö mennään suunnitelman mukaan?? :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän itämaan hörhösivujen varassa. Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti, se on idän trollitehtaan sotaa teitä kohti.
Avatar
leatherman73
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1428
Liittynyt: Su Marras 21, 2021 11:00 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja leatherman73 »

UkraineWarReport kirjoitti: La Syys 10, 2022 10:13 pm Venäjän puolustusministeriö tiedottaa. Reaktiot kaikkialla:



Tämä pitäis teksittää uudelleen koskien tätä maan mainiosti mennyttä sotilaallista erikoisoperaatiota (katastrofia)
Mitä eroa on ryssällä ja kellolla? Kello menee eteenpäin ja sanoo tictac. Ryssä menee taaksepäin ja sanoo tactic.
Pimeän renki
Poliisikoira Rex
Viestit: 286
Liittynyt: Su Elo 14, 2022 7:23 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Pimeän renki »

Onko Bäckmannista kuulunut mitään? :mrgreen:
sikakoira kirjoitti: Su Joulu 25, 2022 3:08 am (pikku sisäpiiri info niin olen työskennellyt Suomen pankissa ) :wink:
Papa Legba
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1311
Liittynyt: Ke Elo 22, 2018 8:43 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Papa Legba »

Pimeän renki kirjoitti: La Syys 10, 2022 10:23 pm Onko Bäckmannista kuulunut mitään? :mrgreen:
Entäs se Mr Gay Putkonen?
Avatar
UkraineWarReport
Sabrina Duncan
Viestit: 359
Liittynyt: Ti Syys 06, 2022 11:51 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja UkraineWarReport »

Papa Legba kirjoitti: La Syys 10, 2022 10:26 pm
Pimeän renki kirjoitti: La Syys 10, 2022 10:23 pm Onko Bäckmannista kuulunut mitään? :mrgreen:
Entäs se Mr Gay Putkonen?
viewtopic.php?p=1348094#p1348094

Bäckman kirjoittelee ainakin Twitterissä vain seuraajilleen enää, muuten sen postauksia ei näy. En ihmettele, sen verran nolosti bätmaninkin ennustukset menivät metsään ihan alkaen voitonpäivän vietosta Kiovassa puoli vuotta sitten.
Viimeksi muokannut UkraineWarReport, La Syys 10, 2022 10:35 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
leatherman73
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1428
Liittynyt: Su Marras 21, 2021 11:00 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja leatherman73 »

Haetaanko tällä kenties jotain mainila 2 tyyppistä ratkaisua ja oikeutusta liikekannellepanoon.
Mitä eroa on ryssällä ja kellolla? Kello menee eteenpäin ja sanoo tictac. Ryssä menee taaksepäin ja sanoo tactic.
Alphamale
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 93
Liittynyt: Ke Maalis 11, 2009 8:45 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Alphamale »

Desantin odottelemat täydennysjoukotkin saapuneet.

https://mobile.twitter.com/OzymandiusUK ... 3032767489
Alphamale
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 93
Liittynyt: Ke Maalis 11, 2009 8:45 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Alphamale »

Alphamale kirjoitti: La Syys 10, 2022 10:37 pm Desantin odottelemat täydennysjoukotkin saapuneet. 3000 ryysyläistä napattu matkalla Izyiumiin.

https://mobile.twitter.com/OzymandiusUK ... 3032767489
Vastaa Viestiin