Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
leatherman73
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1428
Liittynyt: Su Marras 21, 2021 11:00 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja leatherman73 »

Tais mennä valuhommiksi. Mut ei hätää, junat kulkee kaikesta huolimatta :D :D

Edit… väärä silta. Tämä onkin jossain Hersonin suunnilla.
Viimeksi muokannut leatherman73, Ti Loka 11, 2022 3:53 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Mitä eroa on ryssällä ja kellolla? Kello menee eteenpäin ja sanoo tictac. Ryssä menee taaksepäin ja sanoo tactic.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Tarkastaja Levisi kirjoitti: Ti Loka 11, 2022 3:06 pm Kiinnostava seurata miten Venäjän desantit Suomessa reagoivat tähän.
Suomesta varmasti löytyy niitä poliittisia omasta mielestään 'vaikuttajia' jotka eivät halua edustaa Venäjän näkemystä 'terroristeista'.
Onhan se noloa julistaa vaikka Venäjän ja Suomen rauhankumppanuudesta 'äärijärjestösivustolla'...


https://yle.fi/uutiset/3-12314941/64-3-113947


Interfax: Venäjä lisäsi Metan terroristien ja äärijärjestöjen tietokantaansa

Venäjällä rahoituksen seurantavirasto, Rosfinmonitoring, on lisännyt yhdysvaltalaisen Meta-yhtiön terroristien ja äärijärjestöjen tietokantaansa, uutisoi venäläinen uutistoimisto Inferfax.

Meta toimii esimerkiksi Facebookin emoyhtiönä.

Venäjä on aiemmin luokitellut samaan tietokantaan esimerkiksi oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin poliittisen verkoston.

Lähde: Reuters
Kuka enää käyttää Facebookia :lol: Länsimedian pöyristyminen johtuu siitä että Ukraina päätti juuri ottaa kaiken mediasisällön valvonnan hallinnon alaisuuteen. :lol:

https://swentr.site/russia/564217-ukrai ... of-speech/
Ukraine is preparing a law on full control over the media, as the last vestiges of press freedom disappear in Kiev
A bill approved by the Verkhovna Rada will finally finish off freedom of speech in Ukraine
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Avatar
EricBlair
Axel Foley
Viestit: 2044
Liittynyt: Ke Elo 18, 2021 6:44 am
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja EricBlair »

leatherman73 kirjoitti: Ti Loka 11, 2022 3:51 pm Tais mennä valuhommiksi. Mut ei hätää, junat kulkee kaikesta huolimatta :D :D

Edit… väärä silta. Tämä onkin jossain Hersonin suunnilla.
Ai se on Kremlistä ohjattu jos näkee kuvia sillan korjaushommista? Laske vaikka kaiteita tai jotakin.. En voi lähteelle mitään kun ei muut julkaise näitä.
Liitteet
IMG_20221011_141845.jpg
IMG_20221011_141845.jpg (273.9 KiB) Katsottu 374 kertaa
-Kaikki on nykyään ok-
Avatar
bumi
Jane Marple
Viestit: 1057
Liittynyt: Ma Tammi 30, 2017 11:41 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja bumi »

Tuosta ryssälän korruptiosta. Kun se nyt on pinnalla niin laitetaan tänne tämä vajaa pari viikkoa vanha postaus Facebookista. Osia on tuosta ryssien ryssimisestä 6, samalta kirjoittajalta ja tämä pätkä on osasta 5.
...

Kaikki ovat varmaan kuulleet, että korruptio on tuhoisaa asevoimissa, mutta suomalaisten saattaa olla vaikea ymmärtää, miksi se on niin tuhoisaa. Me ajattelemme helposti korruptiota jonkinlaisena hävikkinä tai verona. Se on kuitenkin vaikutuksiltaan paljon määräänsä pahempaa.

Oletetaan teoreettisena esimerkkinä, että korruptio on 10% ja armeijan yksikkö tilaa kymmenen panssarivaunua. Mutta koska on tuo 10%:n korruptio, saavatko he vain yhdeksän vaunua? Ei. Yksikkö saa kyllä tilaamansa kymmenen vaunua, mutta kaikista puuttuu 10% asioista, joita niissä pitäisi olla.

Kun vaunut lähtevät liikkeelle, yksi ei käynnisty ollenkaan, koska polttoaine on myyty tankista. Yhden radiolaite osoittautuu pelkäksi tyhjäksi kuoreksi. Kolmannen reaktiivipanssari on täytetty styroksilla. Ja kaikissa on sotilasstandardien mukainen optiikka korvattu halvoilla kiinalaisilla kuluttajatuotteilla. Yhdeksän käyttökelpoisen tankin sijasta yksikkö saa kymmenen enemmän tai vähemmän käyttökelpoista. Eikä kukaan tiedä minkä asteisesti mikin.

Korruptoituneessa järjestelmät asiat eivät siis katoa kokonaisuuden kannalta järkevistä paikoista, vaan sieltä mistä ne kulloinkin saadaan irti. Arvaamattomasi ja usein tuhoisasti.

Lisäksi systeeminen korruptio on kuin musta-aukko, joka imee arvon. Tulee nimittäin muistaa, että korruptio on kuitenkin laitonta, joten välistä vedetty tavara on periaatteessa varastettua. Ja siten arvoltaan paljon alhaisempaa kuin laillinen tavara.

Tästä seuraa, että kun kontraktnik Vasili tilaisuuden tullen varastaa armeijan yökiikarit ja vaihtaa ne pariin Putinka-vodkapulloon, välissä haihtuu aika monta ruplaa Putinin puolustusbudjetista. En jaksa tarkistaa paljonko yökiikarin valmistus Venäjällä maksaa, mutta veikkaan että aika paljon enemmän kuin parin vodkapullon. Mutta koska vodkakauppias tietää, että Vasili on pihistänyt kiikarit armeijalta, ei hänellä ole syytä maksaa sen enempää.

Minkä jälkeen toinen kontraktnik Pavel joutuu tankkeineen yllättäen Ukrainaan. Sysimustassa yössä näkyy pusikossa liikettä, mutta Pavelilla ei olekaan yökiikareita, koska Vasili oli pöllinyt ne. Pavel joutuu tähystämään paljain silmin, että mitä siellä tapahtuu, eikä tietysti näe. No siellä pusikossa on ukrainalainen alikersantti Serhii Naton pimeänäkölaitteineen ja NLAW kainalossa. Eli se Pavelista ja hänen tankistaan.

Eli mitä oikein tapahtui arvolle? T-72 panssarivaunu maksaa mallista ja valmistusajankohdasta riippuen puolesta miljoonasta pariin miljoonaan dollariin. Tämä arvo muuttui pariksi vodkapulloksi, jotka nekin on jo juotu. Saatte varmaan kuvan, miksi Venäjän valtava puolustusbudjetti muuttuu sotilaalliseksi iskuvoimaksi hyvin heikolla hyötysuhteella.

Sen lisäksi että korruptio kadottaa arvon, se syö myös moraalin. Rivisotilaat ymmärsivät kyllä aivan hyvin yhteyden asioiden välillä. Heidän piti saada vaikkapa uudet taisteluvyöt, mutta tulikin varastorasvalta haisevat vanhat remmit, joissa on edelleen Neuvostoliiton vaakuna. Samalla kapteeni vaihtoi autonsa uudempaan ja eversti tilasi datsalleen uuden banjan. Tämä ei ole omiaan lisäämään luottamusta miehistön ja upseerien välillä. Ja varmistaa sen, että rivisotilaat varastavat itsekin aina kun voivat.

Tässä vaiheessa herää tietysti kysymys, miksi Putin ei suitsinut asevoimien tuhoisaa korruptiota?

Vastaus on, että Putinin Venäjällä korruptio ei ole syöpä järjestelmän sisällä, vaan korruptio on itsessään järjestelmä. Ja juuri sellaisena Putin Venäjän haluaa.

Kyse ei siis ole siitä, että Putin olisi epäonnistunut korruption torjunnassa, vaan hän ei ole koskaan nähnyt siinä ongelmaa. Hän on siunannut täysin järjestelmän, jossa virka-aseman mukana tulee lupa vetää välistä ja tämä periaate ulottuu alemman portaan virkamiehistä Kremlin valtaapitäviin.
...
Lue loput ja muut osat sekä muita mietteitä täältä:
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2935720704
Avatar
Virdon
Sherlock John Holmes
Viestit: 8181
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Virdon »

Venäläistä älyvapautta:

Venäjä syytti Ukrainaa terrori-iskusta, ja kostoksi tästä tappoi itse enemmän siviilejä.
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.
Avatar
EricBlair
Axel Foley
Viestit: 2044
Liittynyt: Ke Elo 18, 2021 6:44 am
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja EricBlair »

bumi kirjoitti: Ti Loka 11, 2022 4:10 pm Tuosta ryssälän korruptiosta. Kun se nyt on pinnalla niin laitetaan tänne tämä vajaa pari viikkoa vanha postaus Facebookista. Osia on tuosta ryssien ryssimisestä 6, samalta kirjoittajalta ja tämä pätkä on osasta 5.
Molemmat ryssiä edelleen(ellei genetiikka ole tehnyt harppausta 30 vuodessa), enkä tiedä kumpi on kumpi?

Corruption in Ukraine

Corruption is widespread in Ukrainian society.[1][2] In 2012 Ernst & Young put Ukraine among the three most-corrupt nations from 43 surveyed, alongside Colombia and Brazil.[3][4] In 2015 The Guardian called Ukraine "the most corrupt nation in Europe".[5] According to a poll conducted by Ernst & Young in 2017, experts considered Ukraine to be the ninth-most corrupt nation from 53 surveyed.[6] According to Transparency International's 2021 Corruption Perceptions Index, (a scale of least to most corrupt nations), Ukraine ranked 122nd out of 180 countries in 2021, the second most corrupt in Europe, with Russia the most at 136.[7]

United States diplomats described Ukraine under Presidents Kuchma (in office from 1994 to 2005) and Yushchenko (in office from 2005 to 2010) as a kleptocracy, according to WikiLeaks cables.[8]
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Corruption_in_Ukraine
-Kaikki on nykyään ok-
Avatar
EricBlair
Axel Foley
Viestit: 2044
Liittynyt: Ke Elo 18, 2021 6:44 am
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja EricBlair »

Virdon kirjoitti: Ti Loka 11, 2022 4:12 pm Venäläistä älyvapautta:

Venäjä syytti Ukrainaa terrori-iskusta, ja kostoksi tästä tappoi itse enemmän siviilejä.
Totta, aivan kuten suuri ja mahtava USA 911 iskujen jälkeen teurasti satoja tuhansia terrorin nimissä.

Onneksi Ranska toimittaa lisää kalustoa.
🇫🇷❗Almost 9,000 businesses filed for bankruptcy in France in the third quarter, a record for 25 years, reports Franceinfo
-Kaikki on nykyään ok-
Haarahaukka
Javier Pena
Viestit: 1837
Liittynyt: Ma Elo 25, 2008 11:53 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Haarahaukka »

bumi kirjoitti: Ti Loka 11, 2022 4:10 pm Tuosta ryssälän korruptiosta. Kun se nyt on pinnalla niin laitetaan tänne tämä vajaa pari viikkoa vanha postaus Facebookista. Osia on tuosta ryssien ryssimisestä 6, samalta kirjoittajalta ja tämä pätkä on osasta 5.
...

Kaikki ovat varmaan kuulleet, että korruptio on tuhoisaa asevoimissa, mutta suomalaisten saattaa olla vaikea ymmärtää, miksi se on niin tuhoisaa. Me ajattelemme helposti korruptiota jonkinlaisena hävikkinä tai verona. Se on kuitenkin vaikutuksiltaan paljon määräänsä pahempaa.

Oletetaan teoreettisena esimerkkinä, että korruptio on 10% ja armeijan yksikkö tilaa kymmenen panssarivaunua. Mutta koska on tuo 10%:n korruptio, saavatko he vain yhdeksän vaunua? Ei. Yksikkö saa kyllä tilaamansa kymmenen vaunua, mutta kaikista puuttuu 10% asioista, joita niissä pitäisi olla.

Kun vaunut lähtevät liikkeelle, yksi ei käynnisty ollenkaan, koska polttoaine on myyty tankista. Yhden radiolaite osoittautuu pelkäksi tyhjäksi kuoreksi. Kolmannen reaktiivipanssari on täytetty styroksilla. Ja kaikissa on sotilasstandardien mukainen optiikka korvattu halvoilla kiinalaisilla kuluttajatuotteilla. Yhdeksän käyttökelpoisen tankin sijasta yksikkö saa kymmenen enemmän tai vähemmän käyttökelpoista. Eikä kukaan tiedä minkä asteisesti mikin.

Korruptoituneessa järjestelmät asiat eivät siis katoa kokonaisuuden kannalta järkevistä paikoista, vaan sieltä mistä ne kulloinkin saadaan irti. Arvaamattomasi ja usein tuhoisasti.

Lisäksi systeeminen korruptio on kuin musta-aukko, joka imee arvon. Tulee nimittäin muistaa, että korruptio on kuitenkin laitonta, joten välistä vedetty tavara on periaatteessa varastettua. Ja siten arvoltaan paljon alhaisempaa kuin laillinen tavara.

Tästä seuraa, että kun kontraktnik Vasili tilaisuuden tullen varastaa armeijan yökiikarit ja vaihtaa ne pariin Putinka-vodkapulloon, välissä haihtuu aika monta ruplaa Putinin puolustusbudjetista. En jaksa tarkistaa paljonko yökiikarin valmistus Venäjällä maksaa, mutta veikkaan että aika paljon enemmän kuin parin vodkapullon. Mutta koska vodkakauppias tietää, että Vasili on pihistänyt kiikarit armeijalta, ei hänellä ole syytä maksaa sen enempää.

Minkä jälkeen toinen kontraktnik Pavel joutuu tankkeineen yllättäen Ukrainaan. Sysimustassa yössä näkyy pusikossa liikettä, mutta Pavelilla ei olekaan yökiikareita, koska Vasili oli pöllinyt ne. Pavel joutuu tähystämään paljain silmin, että mitä siellä tapahtuu, eikä tietysti näe. No siellä pusikossa on ukrainalainen alikersantti Serhii Naton pimeänäkölaitteineen ja NLAW kainalossa. Eli se Pavelista ja hänen tankistaan.

Eli mitä oikein tapahtui arvolle? T-72 panssarivaunu maksaa mallista ja valmistusajankohdasta riippuen puolesta miljoonasta pariin miljoonaan dollariin. Tämä arvo muuttui pariksi vodkapulloksi, jotka nekin on jo juotu. Saatte varmaan kuvan, miksi Venäjän valtava puolustusbudjetti muuttuu sotilaalliseksi iskuvoimaksi hyvin heikolla hyötysuhteella.

Sen lisäksi että korruptio kadottaa arvon, se syö myös moraalin. Rivisotilaat ymmärsivät kyllä aivan hyvin yhteyden asioiden välillä. Heidän piti saada vaikkapa uudet taisteluvyöt, mutta tulikin varastorasvalta haisevat vanhat remmit, joissa on edelleen Neuvostoliiton vaakuna. Samalla kapteeni vaihtoi autonsa uudempaan ja eversti tilasi datsalleen uuden banjan. Tämä ei ole omiaan lisäämään luottamusta miehistön ja upseerien välillä. Ja varmistaa sen, että rivisotilaat varastavat itsekin aina kun voivat.

Tässä vaiheessa herää tietysti kysymys, miksi Putin ei suitsinut asevoimien tuhoisaa korruptiota?

Vastaus on, että Putinin Venäjällä korruptio ei ole syöpä järjestelmän sisällä, vaan korruptio on itsessään järjestelmä. Ja juuri sellaisena Putin Venäjän haluaa.

Kyse ei siis ole siitä, että Putin olisi epäonnistunut korruption torjunnassa, vaan hän ei ole koskaan nähnyt siinä ongelmaa. Hän on siunannut täysin järjestelmän, jossa virka-aseman mukana tulee lupa vetää välistä ja tämä periaate ulottuu alemman portaan virkamiehistä Kremlin valtaapitäviin.
...
Lue loput ja muut osat sekä muita mietteitä täältä:
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2935720704
Korruptio on se liima, joka pitää hallinnon kasassa. Joka porras vetää välistä ja pysyy uskollisena.

Tuosta on monia sovelluksia ja parhaimmillaan on käytössä ns. Clientti- järjestelmä, eli raha tulee valtiolta hallinnonalan ministerille "henkilökohtaisena" ja se jakaa sen alaspäin ja sieltä taas alaspäin jne. Ja lopulta rahat ovat hävinneet, mutta juuri mitään ei saatu niillä rahoilla. Paitsi uskollinen virkakunta.
Buy the ticket, take the ride!
jhou
Perry Mason
Viestit: 3843
Liittynyt: Ti Maalis 31, 2015 3:09 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja jhou »

sikakoira kirjoitti: Ti Loka 11, 2022 3:25 pm
Solttuetsivä kirjoitti: Ti Loka 11, 2022 3:22 pm Laitetaan tämä tänne.
Eli tähän menee tämäkin ketju lähipäivät.
Elukka, eerikki, tumputtaja, janitavonbiden käsky on käynyt ja tätä kirjoitetaan:

Pitänee laittaa koko artikkeli mukaan, että nähdään toimiiko "toverot" ohjeistuksen mukaisesti tulevaisuudessa.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2f7 ... ff9726c75f
Näin Kremlin propagandakoneisto kehottaa uutisoimaan sodasta
”Länsimaat lähettävät roskasakkiaan kuolemaan”

Kreml kehottaa venäläistä mediaa kertomaan, että Kertšinsalmen sillan räjähdykseen liittyvä hysteria on laajasti liioiteltua Ukrainan toimesta.

Venäjälle symbolisesti tärkeä Kertšinsalmen silta oli viime lauantaina Ukrainan sodan päänäyttämönä sen jälkeen, kun sillalla oli tapahtunut tulipalo ja räjähdys. Räjähdyksen tarkka tekotapa ei ole tiedossa, mutta asiantuntijat epäilevät kyseessä olleen rekkapommi.

Virallisesti Ukraina ei ole ottanut vastuuta teosta. Ukraina on kuitenkin kommentoinut räjähdystä ivalliseen sävyyn ja ilmaissut tyytyväisyytensä asiaan. Venäjä pitää räjähdystä terrorismina.

Riippumaton venäläinen uutismedia Meduza uutisoi maanantaina saaneensa käsiin Kremlin antamia ohjeita venäläisille propagandisteille.
Meduzan mukaan muistiossa kerrotaan, miten Kremliä tukevan median tulisi uutisoida sillan räjähdyksestä.

Räjähdykseen liittyvät asiat on niputettu muistiossa ”Venäjän vahvistaminen” -otsikon alle.

Muistiossa ohjeistetaan, että räjähdys tulee esittää asiana, joka on ”jakanut amerikkalaisen hallinnon kahtia terroristisen Ukrainan valtion tukemiseen liittyvässä kysymyksessä”.

Ohjeissa korostetaan sillan korjaustöiden helppoutta.

– Räjähdyksen ympärillä ollut hysteria oli täysin keinotekoista, ja vahingot olivat voimakkaasti liioiteltuja Kiovan propagandassa, Kremlin ohjeistuksessa kerrotaan Meduzan mukaan.

Siinä neuvotaan myös tiedotusvälineitä sanomaan, että räjähdys on yhtenäistänyt venäläisiä. ”Ei ole paniikkia tai pelkoa”, mediaa neuvotaan sanomaan.

”Uusi maailmanjärjestys”
Niin sanotulle ”erikoisoperaatiolle” omistettu kappale neuvoo uutisoimaan, että Ukrainan armeijalla ”ei ole mitään mahdollisuutta edetä” Hersonissa. Kreml suosittelee sanomaan, että ”Lännen sodassa Venäjää vastaan viimeiseen ukrainalaiseen asti” ukrainalaiset alkavat loppua.

– Länsimaat voivat lähettää omaa roskasakkiaan kuolemaan palkkasotureina (Ukrainan sodassa). Ukrainan joukoissa, jotka on sijoitettu Kiovan hallitsemaan Zaporižžjan osaan, on nyt yhtä paljon Ukrainan sotilaita ja ulkomaisia palkkasotureita, Kreml ohjeistaa.

Lisäksi tiedotusvälineiden halutaan korostavan ajatusta, että etenkin Saksan asevarastot ovat ehtymässä.
Ohjeistuksessa puhutaan Nato-maiden riisumisesta aseista.

– Ukrainaan toimitetut aselähetykset ovat tyhjentäneet Venäjän tehokkaasti demilitarisoimien Nato-maiden sotilasvarastot.

”Uutta maailmanjärjestystä” käsittelevän otsikon alla esitetään, että Yhdysvalloilla on kiire valmistella yleisöä hylkäämään Kiovan hallinnon. Tämän väitteen tueksi Kremlin-mielisen median odotetaan lainaavan Yhdysvaltain entistä presidenttiä Donald Trumpia ja entistä ulkoministeriön tiedottajaa John Kirbyä, jotka molemmat ovat hiljattain vaatineet neuvottelujen aloittamista Ukrainan ja Venäjän välillä.

Lisäksi presidentin kansliaa lähellä oleva lähde kertoo Meduzalle, että Kreml on tilannut mielipidemittauksen, jossa selvitetään, miten venäläinen yhteiskunta suhtautuu Kertšinsalmen sillan räjähdykseen.

– Monenlaisia kysymyksiä esitetään asenteisiin sotaa ja Ukrainaa kohtaan liittyen. Kreml on erityisen huolissaan venäläisten suhtautumisesta (Ukrainan presidenttiin) Volodymyr Zelenskyiin, lähde kertoo Meduzalle.
Riippumaton uutistoimisto Meduza :lol: :lol: :lol:
Juurikin näin. Mutta mitä tuumaat tuosta itse asiasta, aika tutulta näyttää monet tuossa mainitut "ydinviestit" ihan yksittäisiä termejä myöten? Monessakin postauksessa on noita hoettu tällä palstalla. Voisi jopa sanoa, että hyvin on ohjeet omaksuttu, harasoo.

Lainausta lyhennetty ihan vain aavistuksen verran
-NILS-
Hyvin suunniteltu on edelleenkin tekemättä.
Avatar
leatherman73
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1428
Liittynyt: Su Marras 21, 2021 11:00 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja leatherman73 »

^^ Niin hyvin on omaksuttu Kremlin väitteet että ne jopa kumoaa 100-0 kuva/videomateriaaltkin päivän selvästä asiasta :D
Mitä eroa on ryssällä ja kellolla? Kello menee eteenpäin ja sanoo tictac. Ryssä menee taaksepäin ja sanoo tactic.
Avatar
EricBlair
Axel Foley
Viestit: 2044
Liittynyt: Ke Elo 18, 2021 6:44 am
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja EricBlair »

Onko se Nato siellä vai ei?
IL: Stoltenbergin mukaan puolustusliitto Naton sotilaallinen voima on paras tapa ehkäistä sodan eskalaatiota
🇺🇦🇺🇲 Ukrainian telegram channel:

Someone explain to NATO Secretary General Stoltenberg that by making statements that the victory of the Russian Federation in the conflict with Ukraine will be the defeat of NATO, he indirectly confirms the direct participation of the Western military alliance in this game, and also gives the Russians an excellent public trump card to relay this message to their audience , as evidence that the Russian Federation is at war with NATO.

Is it really so bad with the support of the Ukrainian crisis within NATO that such a message had to be voiced directly.
-Kaikki on nykyään ok-
jhou
Perry Mason
Viestit: 3843
Liittynyt: Ti Maalis 31, 2015 3:09 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja jhou »


Ei siellä olisi mitään sotaa, jos Nato olisi paikalla. :wink:
Hyvin suunniteltu on edelleenkin tekemättä.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

jhou kirjoitti:
Juurikin näin. Mutta mitä tuumaat tuosta itse asiasta, aika tutulta näyttää monet tuossa mainitut "ydinviestit" ihan yksittäisiä termejä myöten? Monessakin postauksessa on noita hoettu tällä palstalla. Voisi jopa sanoa, että hyvin on ohjeet omaksuttu, harasoo.
Meduza on niin riippumaton ettei se Venäjällä enää toimi sisältönsä takia :lol:
Sellaista soopaa se ilmoille on laskenut :wink:

Katsaus tilanteeseen tänäpäivänä

Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Avatar
EricBlair
Axel Foley
Viestit: 2044
Liittynyt: Ke Elo 18, 2021 6:44 am
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja EricBlair »

jhou kirjoitti: Ti Loka 11, 2022 5:30 pm
EricBlair kirjoitti: Ti Loka 11, 2022 5:25 pm Onko se Nato siellä vai ei?
IL: Stoltenbergin mukaan puolustusliitto Naton sotilaallinen voima on paras tapa ehkäistä sodan eskalaatiota
Ei siellä olisi mitään sotaa, jos Nato olisi paikalla. :wink:
Niin että siellä on pelkät Naton aseet ja jos olisi vielä miehetkin aseissa huh huh..?
-Kaikki on nykyään ok-
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4477
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Tämähän on ollut tiedossa jo useamman viikon. Nyt se sanotaan jo ääneenkin. Toisena havaintona se, että aikookohan puppe pieni paeta sillä luksusjahdillaan, joka uudelleen nimettynä ja pimeänä ajettiin juuri Kalingradisa Pietariin?

HS:
"Tiedustelujohtaja: Venäläiset alkavat hahmottaa, kuinka ison virhearvion Putin on tehnyt

Venäjän tehdessä strategisia virheitä Ukraina on onnistunut kääntämään sodan suunnan, sanoo Britannian tiedustelu-, kyber- ja turvallisuuspalvelun johtaja Sir Jeremy Fleming BBC:llä.

VENÄJÄ sotii nyt kovilla panoksilla, jotka johtavat ”strategisiin harkintavirheisiin”, sanoo Britannian tiedustelu-, kyber- ja turvallisuuspalvelu GCHQ:n johtaja Sir Jeremy Fleming Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan.

Uupuneita Venäjän joukkoja vastaan puolustautuva Ukraina taas on onnistunut kääntämään sodan suunnan. Venäläiset alkavat nyt ymmärtää Vladimir Putinin sodan ongelmat, arvioi Fleming, joka vieraili tiistaina BBC:n päivittäisessä uutis- ja ajankohtais­ohjelmassa.

”He näkevät, miten pahasti Putin on arvioinut tilanteen väärin. He pakenevat liikekannallepanoa ja ymmärtävät, etteivät voi enää matkustaa. He tietävät, että nykyaikaisen teknologian ja ulkoisten vaikutteiden saatavuutta rajoitetaan voimakkaasti”, Fleming selittää.

Hän kuitenkin varoittaa, että Venäjän ympäri Ukrainaa maanantaina tekemät ohjusiskut ovat osoittaneet Venäjän kykenevän yhä aiheuttamaan vahinkoa.

ERISTÄYTYNEEN Putinin päätöksenteko on osoittautunut virheelliseksi, Fleming toteaa.

Venäjän varhaisten voittojen sulettua ovat Ukrainan sodan kustannukset osoittautuneet sille järkyttäviksi sekä joukoille että sotakalustolle, tiedustelujohtaja sanoo.

”Me tiedämme, ja paikan päällä olevat venäläiskomentajat tietävät, että heidän varusteensa ja ammuksensa ovat loppumassa.”

”Sotakalusto on Venäjällä vähissä, ystävät sillä todellakin ovat vähissä, ja liikekannalle­pano on osoittanut, että siltä ovat myös joukot vähissä”, Fleming sanoo ja jatkaa, että hänen nähdäkseen on selvää, että venäläiskomentajat ovat huolissaan sotakoneistonsa tilasta. Fleming itse kuvailee heidän mielialojaan ”epätoivoisiksi”.

”Ja sen epätoivon voi nähdä venäläisessä yhteiskunnassa ja sotakoneistossa useilla tasoilla.”

Flemingin mukaan epätoivoisesta tilanteesta kertovat esimerkiksi liikekannallepanossa kokoon haalitut vangit ja miehet, joilla ei ole taistelukokemusta..."

Koko juttu -> https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009127550.html

Otsikko tummennettu
-NILS-
Vastaa Viestiin