Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Catdog
Harjunpää
Viestit: 334
Liittynyt: Ma Syys 30, 2019 3:48 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Catdog »

JasseHames kirjoitti: Ke Loka 26, 2022 10:47 pm Olen nähnyt sellaisen profiloinnin tekijästä, että hänellä on vaikeuksia solmia normaaleja naissuhteita. No, kun epäilemäni tekijä asuu n. 60 vuotiaana äitinsä hameenhelmoissa, niin ainakin siltä osin sopii em. profiiliin. Mutta eihän se profiiliin sopiminen tietenkään mitään todista osallisuudesta näihin rikoksiin suuntaan eikä toiseen.
Ja edelleen, mihin varsinaisesti muuhun kuin Hellun antamaan kuvaukseen tuo profilointi että vaikeuksia solmia normaaleja naissuhteita perustuu. On heppoista.
Puliukko
Olivia Benson
Viestit: 742
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 10:21 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Puliukko »

Siinä Ylen Kadonneet-jaksossahan sanotaan profiloinnista ikään kuin olisi olemassa kaksi profiilia, että hänellä on vaikea solmia normaaleja naissuhteita, taikka hänellä saattaa olla muistoja alkoholisti-äidistä. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta sellainen muistikuva minulla on, että siinä olisi nimenomaan sanottu TAI JA-termin sijaan.
Puliukko
Olivia Benson
Viestit: 742
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 10:21 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Puliukko »

Tuossa uudessa Selvittämättömät-jaksossa huomioni kiinnitti haastatellun poliisin käyttämä termi tekijän tarjoamista päihteistä aiemmin käytetyn lääkkeiden sijaan. Luulisi poliisin nimenomaan olevan tarkka siitä, että puhutaanko päihteestä vai esimerkiksi jostain unilääkkeestä. Hellun tapauksessahan lääkkeiden koostumista ei saatu selville, niin tuon päihteet-sanan korostaminen voisi selittyä sillä, että joku epäillyn tekijän kyydissä ollut on tunnistanut, että mistä pillereistä on ollut kyse.
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4667
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja dazu »

JasseHames kirjoitti: Ke Loka 26, 2022 10:31 pmOnko sinulla jonkinlainen vahvistusharha profiloinnista rikostutkinnan työkaluna? Nyt sinulla on kaksi auktoriteettia mutta nämä eivät ole esittäneet mitään tieteellisiä lähdeviitteitä käsitykselleen tekijästä. Kannattaa oikeasti tarkistaa tuota käsitystä, että kun rikoksen tekijästä on profiili, niin hän ei mukamas voisi olla mitään muuta. Tosiasiassa profilointi ei osu lähellekään aina oikeaan, ja se on fakta.
Ei ole mitään harhaa, kyllä se, että mitä tyyppiä tekijä edustaa, on näille profiloijille niin peruskauraa, että ei ne sitä koskaan väärin arvioi. Jopa minä osaan suurinpiirtein luokitella tekijät oikeisiin tyyppeihin.
Virheitäkin tehdään, esim. John Douglasin profiilit ovat sen tyyppisiä, että "tekijä on 22-27-vuotias, kärsii änkytyksestä, asuu äitinsä kanssa, työskentelee rakennusalalla ja asuu kolmen kilometrin säteellä neljännen murhan tapahtumapaikasta", niin esim. ikä voi mennä väärin, kun tekijä onkin 20-vuotias, tai 30-vuotias. Suomen poliisi ei tuollaisia profiileita tee, että annettaisiin jotain ehdottoman tarkkoja arvioita. Kun profilointi pidetään riittävän suurpiirteisenä, niin virheiden todennäköisyys on olemattoman pieni.

Mulla on tässä JSM -jutussa yksi vahva epäilty, joka ei suoraan sovi profiiliin, eli tämä Hyrylän mies. Tätä miestä vastaan on kuitenkin olemassa vahva pino aihetodisteita.

Missäs muuten ovat ne sinun esimerkit monipersoonallisuushäiriön omaavista sarjamurhaajista? Mielellään saisi olla järjestäytynyt tekijä, jonka tekojen välillä kuluu pitkä aika...

JasseHames kirjoitti: Ke Loka 26, 2022 10:47 pmOlen nähnyt sellaisen profiloinnin tekijästä, että hänellä on vaikeuksia solmia normaaleja naissuhteita. No, kun epäilemäni tekijä asuu n. 60 vuotiaana äitinsä hameenhelmoissa, niin ainakin siltä osin sopii em. profiiliin. Mutta eihän se profiiliin sopiminen tietenkään mitään todista osallisuudesta näihin rikoksiin suuntaan eikä toiseen.
Itse ajattelen niin, että maininta kyvyttömyydestä solmia normaaleja naissuhteita saattaa liittyä siihen, että tekijä on mahdollisesti impotentti.

JasseHames kirjoitti: Ke Loka 26, 2022 10:47 pmSellainenkin väärinkäsitys pitänee oikaista, että jos jollekin on diagnosoitu jokin mielenhäiriö, niin se ei todellakaan sulje pois muita mielenhäiriötä.
Joo ei, kunhan nämä häiriöt sopivat persoonallisuuden rakenteen puolesta yhteen. Esim. samaan aikaan ei voi olla rakastava, huolehtiva, empaattinen ja kiltti ja täysin tunnekylmä ja piittaamaton. Suomen rikospsykiatrit saivat yhdelle henkilölle diagnosoitua samaan aikaan voimakkaan syyllisyydentuntoisuuden ja ahdistuneisuuden ja syyllisyydentunnottomuuden ja ahdistuksen puuttumisen.

Puliukko kirjoitti: Ke Loka 26, 2022 11:10 pmSiinä Ylen Kadonneet-jaksossahan sanotaan profiloinnista ikään kuin olisi olemassa kaksi profiilia, että hänellä on vaikea solmia normaaleja naissuhteita, taikka hänellä saattaa olla muistoja alkoholisti-äidistä. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta sellainen muistikuva minulla on, että siinä olisi nimenomaan sanottu TAI JA-termin sijaan.
Olisko tuossa tehty "profilointia" jopa epäiltyjen perusteella...

Pari videoo aiheeseen liittyen, olen nämä ennenkin tänne linkittänyt muutaman kerran, mutta linkit on mahdollisesti kuolleet:

DARK MINDS | The Valley Killer (S1E1): https://www.youtube.com/watch?v=h2pPQaBBwwo

DARK MINDS | The Woodsman (S1E4): https://www.youtube.com/watch?v=PJZTClhxOgo

A&E Biography ~ Andrei Chikatilo: https://www.youtube.com/watch?v=yMGx_bfAdm4
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
JasseHames
Christopher Lorenzo
Viestit: 1567
Liittynyt: Ke Tammi 06, 2021 5:54 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja JasseHames »

dazu kirjoitti: Ke Loka 26, 2022 11:48 pm Ei ole mitään harhaa, kyllä se, että mitä tyyppiä tekijä edustaa, on näille profiloijille niin peruskauraa, että ei ne sitä koskaan väärin arvioi.
Tälle ei taida löytyä lähdettä, ettei profilointi mene koskaan pieleen. Maailmalla on myös lukuisia ratkaisemattomia tapauksia, joissa on käytetty profilointia. Menee jo melko paksuksi, jos uskoo, että profilointi on mennyt niissäkin täysin oikein, vaikka mitään tosiasiallista näyttöä siitä ei luonnollisestikaan ole.
dazu kirjoitti: Ke Loka 26, 2022 11:48 pm Jopa minä osaan suurinpiirtein luokitella tekijät oikeisiin tyyppeihin.
Joo, näitä profilointejasi pimeistä jutuista olen kyllä lukenut. Se onkin sinun sitten hieman vaikeampi todistaa, että ne täsmäävät edes suurin piirtein oikeaan tekijään.

Ja jos tekijän arvioidaan olevan kykenemätön naissuhteisiin, niin siitä ei muuten todellakaan seuraa varma impotenssi. Kykenemättömyys naissuhteisiin voi johtua monesta muustakin seikasta, kuten surkeista sosiaalisista taidoista tai mielenterveysongelmista. Otetaan yksittäistapauksena muistaakseni vuonna 2008 kiinni jäänyt vantaalainen sarjaraiskaaja, joka ilmeisesti oli äitinsä hameenhelmoissa kykenemätön normaaleihin naissuhteisiin, mutta seksiakti kyllä sinänsä onnistui.
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4667
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja dazu »

Osmium kirjoitti: Ke Loka 26, 2022 2:25 pmMikäli tekijä on älykäs ja suunnitelmallinen profilointi voi mennä hakoteille. Tekijä voi muuttaa toimintamalliaan eri uhrien kohdalla ja siten profilointi voi olla hankalaa. 80- ja 90- luvulla eteläsuomessa tapahtui harvakseltaan erilaisia henkirikoksia. Oli mm. Oulunkylässä 2kpl tummatukkaisen naisen murhat. - 83 ja - 84.
Tekotavan, tai toimintatavan muuttuminen sarjamurhaajilla ei välttämättä liity älykkyyteen. Tekijä voi kehittyä kokemustensa perusteella, jolloin kyseessä saattaa olla älykäs tekijä, mutta tekotapa voi muuttua myös, koska aiemmat teot eivät olleet riittävän tyydyttäviä, tai siksi, että fantasia kehittyy, tai siksi, että tekijä saa kokemuksen myötä itseluottamusta.
JSM on muuttanut toimintaansa Haantien kohdalla siten, että on piilottanut ruumiin... Yli 30-vuotiaat tekijät myös helpommin kehittävät tätä toimintaansa tässä mielessä, että pyritään tekemään vaikeammin selvitettäviä tekoja...

Oulunkylän murhaaja oli tekijätyypiltään kostoraivo -tyyppinen, jonka uhrit symboloivat tekijällä tätä pahoinpidellyttä äitiä. Tämä tekijä oli myöskin varsin järjestäytymätön.
Luulen, että kyseessä oli eri henkilö, kuin JSM.

Tekoja vertailtaessa kannattaa katsoa teon yksityiskohtia ja pohtia niiden taustalla olevaa fantasiaa, miettiä sitä, että mitä ne eri piirteet siinä teossa palvelevat.

JasseHames kirjoitti: To Loka 27, 2022 1:09 amTälle ei taida löytyä lähdettä, ettei profilointi mene koskaan pieleen. Maailmalla on myös lukuisia ratkaisemattomia tapauksia, joissa on käytetty profilointia. Menee jo melko paksuksi, jos uskoo, että profilointi on mennyt niissäkin täysin oikein, vaikka mitään tosiasiallista näyttöä siitä ei luonnollisestikaan ole.
Outo kommentti, joka ei nyt sovi vastaukseksi viestiini. Juurihan kirjoitin, että profilointi voi mennä pieleen varsinkin, jos profiili on hirveän yksityiskohtainen ja tarkka, mutta tekijäluokittelu ei mene pieleen ja, jos joskus meneekin, niin se on hirveän harvinaista.
Sanoppa yksikin murhaaja, joka on vetänyt uhrilta vatsan auki, joka ei ole himomurhaaja.

JasseHames kirjoitti: To Loka 27, 2022 1:09 amJa jos tekijän arvioidaan olevan kykenemätön naissuhteisiin, niin siitä ei muuten todellakaan seuraa varma impotenssi. Kykenemättömyys naissuhteisiin voi johtua monesta muustakin seikasta, kuten surkeista sosiaalisista taidoista tai mielenterveysongelmista. Otetaan yksittäistapauksena muistaakseni vuonna 2008 kiinni jäänyt vantaalainen sarjaraiskaaja, joka ilmeisesti oli äitinsä hameenhelmoissa kykenemätön normaaleihin naissuhteisiin, mutta seksiakti kyllä sinänsä onnistui.
Sehän meni niin, että "kykenemätön normaaleihin naissuhteisiin". Katso tuo linkkaamani dokumentti Tshikatilosta. Tshikatilo oli juurikin impotentti ja harrasti samanlaista silpomishommaa. Sai siinä sitten ejakulaatiot samalla.
Tämä, että lauseella viitattaisiin impotenssiin on siis vain minun spekulaatio..

Jari Viitala oli jonkin lähteen mukaan ollut joskus aikaisemmin paarisuhteessa, mutta oli sitten muuttanut äitinsä luo myöhemmin. Viitala oli voima -ja hallinta tyyppinen sarjaraiskaaja, joten en senkään perusteella usko häntä JSM:ksi.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
ässähai
Adrian Monk
Viestit: 2912
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2020 9:48 pm
Paikkakunta: Haihiha

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ässähai »

dazu kirjoitti: Ke Loka 26, 2022 11:48 pm
Puliukko kirjoitti: Ke Loka 26, 2022 11:10 pmSiinä Ylen Kadonneet-jaksossahan sanotaan profiloinnista ikään kuin olisi olemassa kaksi profiilia, että hänellä on vaikea solmia normaaleja naissuhteita, taikka hänellä saattaa olla muistoja alkoholisti-äidistä. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta sellainen muistikuva minulla on, että siinä olisi nimenomaan sanottu TAI JA-termin sijaan.
Olisko tuossa tehty "profilointia" jopa epäiltyjen perusteella...
Siinä Ylen Kadonneet-jaksossa sanotaan: "Profiloinnin ja Hellun kautta saatujen tietojen mukaan poliisi on päätynyt seuraaviin johtopäätöksiin. [...] --> [JSM] on luonteeltaan sulkeutunut, kykenemätön solmimaan normaaleja naissuhteita. Toinen mahdollisuus on, että hän tuntee syvää inhoa alkoholisoituneita naisia kohtaan. Tällöin hänellä saattaisi olla itsellään muistoja alkoholisti-äidistä."

dazub esittämässä olisko tehty -arvelussa mietityttää, miksi tuo profilointi-sana on hipsutettu.
.
.
Yle Areenasta löytyy vuonna 1997 ensimmäisen kerran julkaistu ohjelma Kadonneet jäljettömiin. Siinä haastatellaan myös tämän otsikon asiasta ilmeisen hyvin tietäviä KRP:n tutkijoita.

Ohjelmassa käsitellään keksittyä sarjamurhaaja-tapausta ja kerrotaan, miten rikostutkintaa tekevä poliisi hahmottelee tekijän persoonasta psykologisen profiilin.
Kadonneet jäljettömiin
--> https://areena.yle.fi/1-50093656
27 min

Suomessa katoaa lopullisesti vuodessa kolmisenkymmentä ihmistä. Mikä on heidän kohtalonsa? Voiko tapauksiin liittyä sarjamurhaaja? (19.9.1997)
"Suomen talous on ollut miinuksella 15 vuotta – mistä julkisen talouden ahdinko oikein johtuu?" Niin justiinsa - mistäköhän. Juujuu ja jepjep... joku veljenpojista tiesi ajoissa mitä tiesi. Mutta kuunteliko kukaan.
ässähai
Adrian Monk
Viestit: 2912
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2020 9:48 pm
Paikkakunta: Haihiha

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ässähai »

Poliisi on hahmotellut JSM:n persoonasta psykologisen profiilin saamiensa tietojen perusteella. Mitäköhän tietoja poliisi on saanut silloin aikoinaan, kun KRP ja intti mitä ilmeisemmin teki viranomaisyhteistyötä, oliko se nyt joku puolustusvoimien oma harjoitus silloin meneillään noilla alueilla.

--> https://youtu.be/_8GrvZ8lpKg
"Suomen talous on ollut miinuksella 15 vuotta – mistä julkisen talouden ahdinko oikein johtuu?" Niin justiinsa - mistäköhän. Juujuu ja jepjep... joku veljenpojista tiesi ajoissa mitä tiesi. Mutta kuunteliko kukaan.
riihitonttu
Martin Beck
Viestit: 818
Liittynyt: Pe Tammi 22, 2021 3:32 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja riihitonttu »

ässähai kirjoitti: To Loka 27, 2022 11:43 am Mitäköhän tietoja poliisi on saanut silloin aikoinaan, kun KRP ja intti mitä ilmeisemmin teki viranomaisyhteistyötä, oliko se nyt joku puolustusvoimien oma harjoitus silloin meneillään noilla alueilla.
Kyseessä oli varusmiesten harjoitusleiritoiminnasta alueella. Viranomaiyhteistyö on palstan spekulaatiota tämän tiimoilta. Itse en usko, että varusmiehiä sotketaan murhatutkintaan tai otetaan mukaan sotkemaan murhatutkintaa vaikka eivät olisikaan tietoisia kytköksestä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tonttu
Tontut on kuvattu hyväntahtoisiksi olennoiksi.
Riihitonttu
Riihitonttu korjasi ihmisen tekemät virheet
https://www.youtube.com/watch?v=V8xb5uywGsY
JasseHames
Christopher Lorenzo
Viestit: 1567
Liittynyt: Ke Tammi 06, 2021 5:54 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja JasseHames »

dazu kirjoitti: To Loka 27, 2022 6:04 am mutta tekijäluokittelu ei mene pieleen ja, jos joskus meneekin, niin se on hirveän harvinaista.
Älä viitsi puhua roskaa. Johan siitä olisi tehty kattavaa tieteellistä tutkimusta, jos olisi olemassa yksikin shamaani (= profiloija), joka kykenisi profiloimaan rikoksentekijän ominaisuuksia 90 prosentinkin täsmällisyydellä. Tiedätkö muuten yhtään mikä on tilastollisen merkittävyyden raja? Se on yksi prosentti. Toisin sanoen pitäisi löytyi profiloija, jonka onnistumisprosentti on vähintään 99, jotta sillä olisi oikeasti jotain tieteellistä relevanssia. Ja lähteet ovat vieläkin esittämättä.
dazu kirjoitti: To Loka 27, 2022 6:04 am Sanoppa yksikin murhaaja, joka on vetänyt uhrilta vatsan auki, joka ei ole himomurhaaja.
Olisiko sinulla esittää jotain tilastoja edes tästä seikasta?
dazu kirjoitti: To Loka 27, 2022 6:04 am Jari Viitala oli jonkin lähteen mukaan ollut joskus aikaisemmin paarisuhteessa, mutta oli sitten muuttanut äitinsä luo myöhemmin. Viitala oli voima -ja hallinta tyyppinen sarjaraiskaaja, joten en senkään perusteella usko häntä JSM:ksi.
Onko sinulla hieman staattinen tai yksinkertainen tapa hahmottaa maailmaa? Jos mies asuu keski-ikäisenä äitinsä luona ja raiskaa naisia, niin on melkoisen perusteltua sanoa, ettei normaaleiden naissuhteiden solminen onnistu. Relevanssia ei ole sillä, onko joskus aikaisemmin elänyt parisuhteessa. Tätä voi ajatella sitä kautta, että ihmisellä voi olla mielenhäiriöitä elämänsä aikana ja hän voi parantua niistä. Samaten hän voi olla aiemmin terve ja saada myöhemmin syystä tai toisesta jonkin mielenhäiriön, joka muuttaa oleellisesti käyttäytymistä ja persoonaa.

Varmuuden vuoksi: Viitala ei ole JSM:ksi epäilemäni henkilö.

Tämä muutenkin eksyi hieman epäoleellisille urille. Ajatuksen ydin oli se, että näillä näytöillä JSM:n profiloiminen impotentiksi ei ole perusteltua. Silloin se voisi olla perusteltua, jos uhri olisi raiskattu vaikkapa jollakin esineellä. Muutenkin tässä tehdään aivan liian hätiköityjä johtopäätöksiä. Tai saahan niitä itse kukin tehdä, mutta aivan paksuimpaa spekulointituubaa ei tarvitse muille tyrkyttää faktoina.
Osmium
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 97
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2022 8:27 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Osmium »

Spekuloin ketjussa jo aiemmin, että esim. Tässä keississä profilointia on voitu harhauttaa siten, että tuo hellun kimppuun hyökännyt ei ole lukkarisen murhaaja, näin saatiin aikaiseksi väärä profiili väärillä tuntomerkeillä siksi hellun oli tarkoituskin selvitä hengissä ja kertoa poliisille väärät tuntomerkit jne.
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5189
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

dazu kirjoitti: To Loka 27, 2022 6:04 am


Sanoppa yksikin murhaaja, joka on vetänyt uhrilta vatsan auki, joka ei ole himomurhaaja.
Mites Martta Saxin murhassa Limingassa?

murhakavely.walkhelsinki.fi

https://www.facebook.com/groups/rikoshi ... 927611803/
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Catdog
Harjunpää
Viestit: 334
Liittynyt: Ma Syys 30, 2019 3:48 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Catdog »

Osmium kirjoitti: To Loka 27, 2022 4:29 pm Spekuloin ketjussa jo aiemmin, että esim. Tässä keississä profilointia on voitu harhauttaa siten, että tuo hellun kimppuun hyökännyt ei ole lukkarisen murhaaja, näin saatiin aikaiseksi väärä profiili väärillä tuntomerkeillä siksi hellun oli tarkoituskin selvitä hengissä ja kertoa poliisille väärät tuntomerkit jne.
Tai kuten moni on esittänyt niin Hellu tunsi hyökkääjän ja pelkäsi tai sitten suojeli tätä, ja siksi kertoi hatusta vedetyt tuntomerkit.
Catdog
Harjunpää
Viestit: 334
Liittynyt: Ma Syys 30, 2019 3:48 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Catdog »

JasseHames kirjoitti: To Loka 27, 2022 3:22 pm
dazu kirjoitti: To Loka 27, 2022 6:04 am mutta tekijäluokittelu ei mene pieleen ja, jos joskus meneekin, niin se on hirveän harvinaista.
Älä viitsi puhua roskaa. Johan siitä olisi tehty kattavaa tieteellistä tutkimusta, jos olisi olemassa yksikin shamaani (= profiloija), joka kykenisi profiloimaan rikoksentekijän ominaisuuksia 90 prosentinkin täsmällisyydellä. Tiedätkö muuten yhtään mikä on tilastollisen merkittävyyden raja? Se on yksi prosentti. Toisin sanoen pitäisi löytyi profiloija, jonka onnistumisprosentti on vähintään 99, jotta sillä olisi oikeasti jotain tieteellistä relevanssia. Ja lähteet ovat vieläkin esittämättä.
dazu kirjoitti: To Loka 27, 2022 6:04 am Sanoppa yksikin murhaaja, joka on vetänyt uhrilta vatsan auki, joka ei ole himomurhaaja.
Olisiko sinulla esittää jotain tilastoja edes tästä seikasta?
dazu kirjoitti: To Loka 27, 2022 6:04 am Jari Viitala oli jonkin lähteen mukaan ollut joskus aikaisemmin paarisuhteessa, mutta oli sitten muuttanut äitinsä luo myöhemmin. Viitala oli voima -ja hallinta tyyppinen sarjaraiskaaja, joten en senkään perusteella usko häntä JSM:ksi.
Onko sinulla hieman staattinen tai yksinkertainen tapa hahmottaa maailmaa? Jos mies asuu keski-ikäisenä äitinsä luona ja raiskaa naisia, niin on melkoisen perusteltua sanoa, ettei normaaleiden naissuhteiden solminen onnistu. Relevanssia ei ole sillä, onko joskus aikaisemmin elänyt parisuhteessa. Tätä voi ajatella sitä kautta, että ihmisellä voi olla mielenhäiriöitä elämänsä aikana ja hän voi parantua niistä. Samaten hän voi olla aiemmin terve ja saada myöhemmin syystä tai toisesta jonkin mielenhäiriön, joka muuttaa oleellisesti käyttäytymistä ja persoonaa.

Varmuuden vuoksi: Viitala ei ole JSM:ksi epäilemäni henkilö.

Tämä muutenkin eksyi hieman epäoleellisille urille. Ajatuksen ydin oli se, että näillä näytöillä JSM:n profiloiminen impotentiksi ei ole perusteltua. Silloin se voisi olla perusteltua, jos uhri olisi raiskattu vaikkapa jollakin esineellä. Muutenkin tässä tehdään aivan liian hätiköityjä johtopäätöksiä. Tai saahan niitä itse kukin tehdä, mutta aivan paksuimpaa spekulointituubaa ei tarvitse muille tyrkyttää faktoina.
Jes! Vihdoinkin tuo paska haastetaan kunnolla tieteellisesti relevanteilla perusteluilla. Moni on ainakin aluksi lähtenyt mukaan dazun juttuihin, mutta niiden takana ei taida olla muuta kuin keksimistään teorioista sokean itsepäisesti kiinnipitävä sarjamurhaajafantasioija, kenties itse jonkinlaista naisvihaa kokeva mies, jolla on huolestuttavan paljon aikaa roikkua minfossa.
Avatar
LexVeritas
Michael Knight
Viestit: 4118
Liittynyt: Ke Loka 13, 2021 8:07 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja LexVeritas »

Osmium kirjoitti: To Loka 27, 2022 4:29 pm Spekuloin ketjussa jo aiemmin, että esim. Tässä keississä profilointia on voitu harhauttaa siten, että tuo hellun kimppuun hyökännyt ei ole lukkarisen murhaaja, näin saatiin aikaiseksi väärä profiili väärillä tuntomerkeillä siksi hellun oli tarkoituskin selvitä hengissä ja kertoa poliisille väärät tuntomerkit jne.
No, mun mielestäni Hikinen Leopardi oli kenties harvinaisen nuorekkaana säilynyt riihimäkiläinen ent. kaivinkoneenkuljettaja, sarjamurhaaja Ensio Koivunen, joka vapauduttuaan käytti peruukkia.

Enska tunsi jonkinlaisia antipatioita kyytiinsä suostuvia naisia kohtaan, koska koki joutuneensa oikeusmurhan uhriksi tappamiensa liftareiden takia.
5 no viisia Perhettä
Puu elohim jahvella
-Ai, sä oot. Mä en, veli.
Jopi ja genesis
‏אלהים‎ Sten näin Isä
ykseydellä Raidaa
Sepä Elia Me ts. Kaa
naassa ja
Luminol-Lennard

In Omnibus Veritas Suprema Lex Esto
Vastaa Viestiin