Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4478
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

SuomenColumbo kirjoitti: Su Marras 27, 2022 4:41 pm Tuleekohan tästä jutusta uusi Ulvila.

Roskiskatos mies (vertaus: Ulvilan huppumies), jota ei koskaan tavoiteta ja 10 vuoden päästä sisäministeriö sulkee tämän tapauksen tutkinnan pois.
Postinjakaja-neito olisi siis Jukka s. Lahti. Kukas tässä tapauksessa olisi Anneli, jonka kaikki tietävät syylliseksi Ulvilassa tapahtuneeseen miehensä surmaan, vaikka oikeus lopulta katsoikin, että näyttö ei riitä täysin kiistattomaan tuomioon.
Viimeksi muokannut Skloddi, Su Marras 27, 2022 5:21 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Nice shirt
Adrian Monk
Viestit: 2531
Liittynyt: To Joulu 17, 2020 4:58 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Nice shirt »

Onko dna:sta puhuttu vielä mitään? Taisteliko vastaan postinjakaja kovasti? Toivon mukaan tutkivilta poliiseilta on heti otettu niiden dna:t. Ettei mene taas aikaa jahdatessa poliisi-dna:ta.
Kohti uusia kohuja!
Kitarisa
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1300
Liittynyt: La Tammi 09, 2021 7:31 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Kitarisa »

Hortoilija kirjoitti: Su Marras 27, 2022 4:37 pm
Kitarisa kirjoitti: Su Marras 27, 2022 4:23 pm Poliisi saattaa ottaa myöhemmin tuon jo vangittuna olleen uudestaan kiinni tästä teosta. Huomionarvoista on se, että poliisi kyllä totesi, että suurella varmuudella kyseessä ei ole tekijä. Tämä joko pitää paikkaansa, tai sitten poliisin oli näin todettava, koska näyttö ei riittänyt, mutta hänen nimensä oli jo annettu julki. Tarkoitus olisi siis sekä rauhoitella kansalaisia, ettei vapaalle päästetty nyt ollutkaan "murhaaja" ja toisaalta tyynnytellä heitä, jolla saattaisi nousta jokin oman käden oikeus ja sen toteutus tästä mieleen. Epäilen vahvasti, että kyseinen henkilö on edelleen yksi tutkintalinja.
Poliisi MTV:lle: Vapautettu mies ei liity mitenkään lehdenjakajanaisen surmaan
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pol ... an/8579740

Ainakin lausunto Maikkarille kuulostaa aika selvältä.

Itse mietin tuota että oli uhrin syntymäpäivä. Jos asialla oli vainoaja kaukaakin menneisyydestä. Monilla ihmisillä on syntymäpäivänään tapoja, esim. olla yhteydessä vanhempiinsa, nähdä sisaruksiaan jne. Olisiko tätä kautta vainoaja saanut näköhavainnon uhrista ja saanut selville että on nykyään töissä Postilla yöjakajana - jos ei pystynyt vaikka saamaan selville missä uhri asuu?
No periaatteessa joo. Mutta onhan ne silti hieman tuollaisia "Tyynelä kertoo MTV Uutisille, että epäilty on vapautettu siksi, että hän tuskin liittyy tapaukseen." ja lisäksi "Varmalta näyttää, ettei nyt vapautettu mies liity tapaukseen." Uutinen, jossa epäillyn vapauttamisesta taas kerrotaan https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/myy ... tu/8579714 on tutkinnanjohtaja muotoillut asian näin: "Poliisi on selvittänyt epäillyn osuutta tapahtumiin ja niiden kulkuun. Mies on vapautettu, sillä poliisilla ei ole edellytyksiä jatkaa vangitsemista. Selvitämme edelleen, mikä hänen osuutensa asiassa on, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä Itä-Uudenmaan poliisista tiedotteessa."
Että ei se nyt vallan kiveen ole vielä hakattu, siinä on epäillyn puolustaja todennut, että näillä eväillä pojat ei jatketa, palataan jos tarvetta ilmenee jatkossa. Missään ei tosin sanota, että vaatiko poliisi edes vangitsemisen jatkamista esim. sotkemisvaaran vuoksi, vai päätyikö tutkintakin olemaan esittämättä vangitsemisen jatkamista?
lammas1
Martin Beck
Viestit: 783
Liittynyt: Pe Loka 31, 2014 11:36 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja lammas1 »

K9Wifey kirjoitti: Su Marras 27, 2022 4:38 pm
Ted_Kaczynski kirjoitti: Su Marras 27, 2022 3:39 pm Joskus myös asiat ovat hyvin yksinkertaisia. Se, joka on paikalla ainoana ollut, jotenkin myös usein liittyy tapahtumaan. On totta, että tämä usein saa monet silminnäkijät pelkäämään poliisin puheille menemistä. Poliisin tehtävähän se juttu on tutkia, enivei, tosin tällä hetkellä luotto poliisin osaamiseen vähän horjahti. Olisi sekin melkoista poliisitutkintaa, jos silminnäkijän tarina vain painettaisiin villaisella, koska hän soitti häkeen, niin hän automaattisesti ei voi liittyä tapaukseen mitenkään. Murhaajien kannattaa siis vaan soittaa häkeen ja kertoa, että tuonne johki metsään se juoksi, en se minä ollut. Ookkei, asia selvä T. Rikoskomisario.
Jep, vaikka hiukan oudoltahan se kuulostaa, että jäisi about paikalle ja soittaisi häkeen... Mut onhan näitä tapauksia, it äijä on tappanut rakkaansa, ilmoittanut muutaman tunnin päästä kadonneeksi, osallistunut innokkaasti etsintöihin, organisoinut niitä - ja ollutkin syyllinen itse. Ja jotkuthan haluavat tulla jäädyksi kiinni - jos sit kuitenkin aatteli viime hetkellä, et helkkari ei sittenkään... T. tuleva syyttäjä
Käsittääkseni häkeen soittanut silminnäkijä on poliisin tiedossa, siis henkilöllisyys. Sen sijaan roskismiehestä on vain tämän silminnäkijän havainto ja häntä poliisi haluaisi kuultavaksi. Veikkaan edelleen varsinaisen silminnäkijän olleen taksikuski, tai kuten täällä sanottu, vartija.
Poliisi on innokas salaamaan henkilöllisyyden, liittyykö se siihen että jos mahdollinen tekijä tulisi uudelleen silminnäkijän havainnomaksi, tekijä ei tunnistaisi häntä ja voisi silminnäkijä ilmoittaa henkilöstä poliisille. Ehkä poliisikin ajattelee että tekijä on joku naapurustosta, kuten silminnäkijäkin.
Avatar
Jasonnn
Christopher Lorenzo
Viestit: 1634
Liittynyt: To Elo 01, 2019 9:17 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Jasonnn »

Nice shirt kirjoitti: Su Marras 27, 2022 5:03 pm Onko dna:sta puhuttu vielä mitään? Taisteliko vastaan postinjakaja kovasti? Toivon mukaan tutkivilta poliiseilta on heti otettu niiden dna:t. Ettei mene taas aikaa jahdatessa poliisi-dna:ta.
Ei ole. Itse epäilen että tuskin pahemmin taistellut vastaan mitä nyt noin 50-55kg pieni nainen noin 170-180cm henkilöä vastaan. Huonolla tuurilla tekijästä ei ole jäänyt mitään dna:ta paikalle jos on ollut hyvin suojattu paikat/hanskat kädessä. Luultavasti yllätetty uhri myös.
Kitarisa
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1300
Liittynyt: La Tammi 09, 2021 7:31 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Kitarisa »

Pidätettynä ollut henkilö on käsitykseni mukaan ollut kyseisenä yönä Myyrmäessä ja vetoaa muistamattomuuteen tuolta ajalta. Ei sekään toki kovin hyvältä näytä. Ilmeisesti hän ei kuitenkaan enää tapahtuma-aikaan ole ollut paikalla, josta nyt ilmeisen selkeä todistus olemassa?
Loka?
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 107
Liittynyt: Su Tammi 17, 2021 2:29 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Loka? »

Onko urin henkilöllisyys salassa edelleen ettei ole vuotanut? Nimen julkistaminen voisi auttaa uhrin mahdollisesti vanhemmankin ystäväpiirin (nykyinen lähipiiri varmasti on tietonsa kertonut) avaamaan suunsa jos historiassa on jotain mainittavaa.
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4667
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja dazu »

Kitarisa kirjoitti: Su Marras 27, 2022 4:01 pmMiksi parisuhteessa ja perheellisiä? Onhan sekin toki mahdollista, mutta itse kallistuisin kyllä yksineläjän puoleen, jonka hoitokontaktit ovat jääneet vähän turhan vajaiksi. Kenties enemmän yöaikaan elävä ja addiktoitunut johonkin. Viitaten mm. Hyrylän tapaukseen. Myyrmäen pommin posauttaja taisi asua vielä kotonaan.
Tässä on täysin erilainen tekijä kyseessä. Se, että ilman teräasetta saadaan aikaan tutkinta murhan yrityksestä ja sitten murhasta, viittaa siihen, että tekijällä oli tässä kohtalainen raivo takana. Mielenterveyspotilaat jättävät yleensä kohtalaisen vähän vammoja, ellei kyse ole teräaseesta.

Kun vammoja on tällä levelillä, niin nämä tekijät ovat sellaisia, että niitä ei päällepäin uskoisi tällaisen tekijäksi. Niillä on kavereita, vaimo ja lapsia. Edelleen palaan henkilöön nimeltä Joachim Knychala, joka on tähän parempi vertailukohta, kuin Gavrilov, tai Gerd.

Kitarisa kirjoitti: Su Marras 27, 2022 4:06 pmToisaalta jos kurkkaa ketjuun "Työpaikoilleen ja työtehtävissä surmatut 1970 - 2022", niin siellä kyllä hyvin moni on tuntenut uhrin entuudestaan.
Pidän toki itsekin mahdollisena, ettei uhrin ja tekijän väliltä löydy mitään histioriaa, mutta en uskaltaisi ihan satasella siitä varma olla.
Jos on joku staattinen työpaikka, kuten vaikkapa toimistotyöntekijä, niin todennäköisyys sille, että tekijä on uhrille tuttu, on aika korkea, mutta ei tällaisessa. Ja huom, se ase. Miksi tuttu menisi jollain vasaralla tappamaan tuonne kadulle?

Yxkaksvaan kirjoitti: Su Marras 27, 2022 4:24 pmKyllä tässä taas on etnistä värinää, halusimme tai emme.
Tuolla kortilla kun tutkitaan niin ei hutkita turhaan.
Eipä ole juurikaan värinää, vaikka kuinka haluaisimme.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
Hortoilija
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 99
Liittynyt: To Loka 01, 2020 9:08 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Hortoilija »

Jasonnn kirjoitti: Su Marras 27, 2022 5:16 pm
Ei ole. Itse epäilen että tuskin pahemmin taistellut vastaan mitä nyt noin 50-55kg pieni nainen noin 170-180cm henkilöä vastaan. Huonolla tuurilla tekijästä ei ole jäänyt mitään dna:ta paikalle jos on ollut hyvin suojattu paikat/hanskat kädessä. Luultavasti yllätetty uhri myös.
Mistähän uhrin paino ja koko on napattu?
Loka? kirjoitti: Su Marras 27, 2022 5:23 pm Onko urin henkilöllisyys salassa edelleen ettei ole vuotanut? Nimen julkistaminen voisi auttaa uhrin mahdollisesti vanhemmankin ystäväpiirin (nykyinen lähipiiri varmasti on tietonsa kertonut) avaamaan suunsa jos historiassa on jotain mainittavaa.
Ei ole henkilöllisyys vuotanut. Postilaisilla ei ainakaan ole harmainta hajua kuka on kyseessä.
Kitarisa
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1300
Liittynyt: La Tammi 09, 2021 7:31 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Kitarisa »

dazu kirjoitti: Su Marras 27, 2022 5:30 pm
Kitarisa kirjoitti: Su Marras 27, 2022 4:01 pmMiksi parisuhteessa ja perheellisiä? Onhan sekin toki mahdollista, mutta itse kallistuisin kyllä yksineläjän puoleen, jonka hoitokontaktit ovat jääneet vähän turhan vajaiksi. Kenties enemmän yöaikaan elävä ja addiktoitunut johonkin. Viitaten mm. Hyrylän tapaukseen. Myyrmäen pommin posauttaja taisi asua vielä kotonaan.
Tässä on täysin erilainen tekijä kyseessä. Se, että ilman teräasetta saadaan aikaan tutkinta murhan yrityksestä ja sitten murhasta, viittaa siihen, että tekijällä oli tässä kohtalainen raivo takana. Mielenterveyspotilaat jättävät yleensä kohtalaisen vähän vammoja, ellei kyse ole teräaseesta.

Kun vammoja on tällä levelillä, niin nämä tekijät ovat sellaisia, että niitä ei päällepäin uskoisi tällaisen tekijäksi. Niillä on kavereita, vaimo ja lapsia. Edelleen palaan henkilöön nimeltä Joachim Knychala, joka on tähän parempi vertailukohta, kuin Gavrilov, tai Gerd.
Mitä profilointiin tulee, niin kuinka paljon tässä maassa on sattunut sellaisia henkirikoksia, joissa uhri on tekijälleen tuntematon ja tekijä normaali työssäkäyvä, sosiaalista elämää viettävä ja perheellinen? Ehkä niitä on, en vain muista lukeneeni. Maallikkona tässä profiloinnissa lähtisin kuitenkin puimaan asiaa sitä kautta, että miltä osin se tekotavaltaan suhteutuu vastaaviin rikoksiin nimenomaan Suomessa ja ennen kaikkea lähihistoriasta. Viittaako jokin siihen, että surmaamistarkoitus on syntynyt jo ennen tekijän poistuttua kotoaan, vai vasta tilanteen tullen. Päihteet ovat sitten toki asia, joka sekoittaa tätä pakkaa ennestään. Voi olla, että on kuullut äänten käskevän suorittamaan eliminoinnin. Mystistä on kyllä.
Avatar
Jasonnn
Christopher Lorenzo
Viestit: 1634
Liittynyt: To Elo 01, 2019 9:17 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Jasonnn »

Hortoilija kirjoitti: Su Marras 27, 2022 5:40 pm
Jasonnn kirjoitti: Su Marras 27, 2022 5:16 pm
Ei ole. Itse epäilen että tuskin pahemmin taistellut vastaan mitä nyt noin 50-55kg pieni nainen noin 170-180cm henkilöä vastaan. Huonolla tuurilla tekijästä ei ole jäänyt mitään dna:ta paikalle jos on ollut hyvin suojattu paikat/hanskat kädessä. Luultavasti yllätetty uhri myös.
Mistähän uhrin paino ja koko on napattu?
Loka? kirjoitti: Su Marras 27, 2022 5:23 pm Onko urin henkilöllisyys salassa edelleen ettei ole vuotanut? Nimen julkistaminen voisi auttaa uhrin mahdollisesti vanhemmankin ystäväpiirin (nykyinen lähipiiri varmasti on tietonsa kertonut) avaamaan suunsa jos historiassa on jotain mainittavaa.
Ei ole henkilöllisyys vuotanut. Postilaisilla ei ainakaan ole harmainta hajua kuka on kyseessä.
Joku aiemmin ketjussa sanonut että uhri oli varsin pienikokoinen nuori nainen.
sikajoakim
Neuvoja-Jack
Viestit: 566
Liittynyt: To Loka 20, 2022 12:54 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja sikajoakim »

Jasonnn kirjoitti: Su Marras 27, 2022 5:53 pm Ei ole henkilöllisyys vuotanut. Postilaisilla ei ainakaan ole harmainta hajua kuka on kyseessä.


Joku aiemmin ketjussa sanonut että uhri oli varsin pienikokoinen nuori nainen.
Kyllä postin työntekijät tietävät kuka 24v pieni nainen murhattiin syntymäpäivänään. Eivät toki levittele teille sitä tietoa mikä on täysin eri asia.
Kurdian lives matters.
Avatar
Annabelle_LivingDoll
Susikoski
Viestit: 49
Liittynyt: Su Loka 06, 2019 11:41 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Annabelle_LivingDoll »

Voisiko kyseessä olla sarjamurhaaja? Tämä saattoi olla ensimmäinen uhri. USA:ssa sarjamurhaajilla saattaa olla kymmeniä uhreja ennen sarjamurhaajan sähkötuoliin taluttamista. Kuka maksaa sähkötuolin sähkölaskun? Sähkö on kallista. Erään kuuluisan sarjamurhaajan viimeiset sanat ennen teloitusta olivat: "Kiss my ass". Kansa toistelee edelleenkin näitä kuolemattomia viimeisiä sanoja. Sarjamurhaajilla on ollut oma merkityksensä yhteiskuntien henkisessä kehityksessä ja kulttuurillisessa koreografiassa.
Ted_Kaczynski
Armas Tammelin
Viestit: 76
Liittynyt: Pe Helmi 11, 2022 10:14 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Ted_Kaczynski »

Vielä tuosta uhrista, kun kukaan ei tunnu tietävän hänestä mitään, eikä nimi ole vuotanut nettiin, mikä yleensä tässä kohtaa on jo kaikkien tiedossa. Niin tulee fiilis, että nainen on joko elänyt melko totaalista erakkoelämää, josta ammatinvalintakin ehkä kertonee. Hänellä lienee ollut todella suppea sosiaalinen piiri ja sen takia kukaan ei oikein tiedä hänestä ja hänen kohtalostaan mitään. Toiseksi vaihtoehdoksi, joka ei suinkaan sulje pois ensimmäistä, voisi olla se, että uhri on itse mamutaustainen, ja hänen tuttavansa eivät niin ikään pyöri suomalaisilla keskustelufoorumeilla kertomassa tietoja. Tuskin Lähi-idästä päin, mutta ehkä jostain kauempaa Aasiasta tai Afrikasta joku omissa oloissaan viihtyvä reippailijanainen. Rasistinen hyökkäys ei myöskään ole poissuljettua siinä tapauksessa. Vähän off topic, mutta kyllä se uhrikin minua kieltämättä kiinnostaa, kun mitään tietoja ei ole.
Kitarisa
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1300
Liittynyt: La Tammi 09, 2021 7:31 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Kitarisa »

Poliisi on ilmeisen pian ollut tapahtumapaikalla, onkohan koirapartio tullut paikalle ja ovatko saaneet mitään vihiä pakoreitistä? Silminnäkijä on varmuudella osannut kertoa tekijän poistumissuunnan, voisin kuvitella? Tietysti toinen kysymys on se, että asuuko tekijä itse ihan lähellä, vaiko jossain kauempana. Toisaalta jos uhri on valikoitunut sattumanvaraisesti ja tekijä asuu kauempana, niin tekijällä on oltava jokin kontakti tapahtuma-alueelle, eli on ollut syy olla paikalla.
Vastaa Viestiin