Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Totaldusk
Sabrina Duncan
Viestit: 371
Liittynyt: Ti Heinä 16, 2019 5:32 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Totaldusk »

Vainut kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 10:12 pm
Pk_etsijä kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 3:10 pm Vielä ihan en lähtisi joen jäälle, aikaisintaan tammikuussa, jos kelit ja pakkaset pysyy, niin luotettavasti jää voisi etsinnän kantaa. Jääkannen alla kuitenkin virtaava vesi. Koiran lisäksi tutkalla ja vedenalaisella kuvausrobotilla jäähän tehtyjen reikien kautta.
Joki jäätyi n. 10pv katoamisen jälkeen. Joki koko matkalta padolle asti tiheästi asuttua aluetta. Olis noussut pintaan tuona aikana. Luulisin. Padosta ei pääse yli niin ettei jotain vaatetta yms jää kii. Ruumis viimeistään padon jälkeen alkaa Karikko ja kivikkoa
eipä se ruumis kyllä noin kylmässä vedessä nouse ylös kuin vasta keväällä
Pk_etsijä
Sabrina Duncan
Viestit: 353
Liittynyt: Su Maalis 20, 2016 9:16 pm
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Viesti:

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Pk_etsijä »

Juurikin näin. Tästä aiemminkin täällä kirjoitin. 1-3kk ennen kuin alkaa kaasuuntua ja sen jälkeen nousee jääkannen alle, jossa voi kulkeutua jos vedessä on. Mutta nyt hyvä aika pohtia, mitä siis oikeesti tapahtunut ja onko myös se mahdollisuus olemassa, että olisi autolla saanut kyydin jonnekin ja jotain tapahtunut.
Kelmi
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 98
Liittynyt: La Tammi 04, 2014 3:32 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Kelmi »

estate kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 9:07 pm Vahvoja huhuja kuultu...
Härsilä oli baarissa, koska R vasikoinut, että illalla vaihtaa nyssäkkä omistajaa. Härsilä kuvasi tapahtuman ja ilmoitti R:lle että voit häipyä kun teit osuutesi. Myyjä(t) tajusi, että nyt kävi käry, vaikka silmän lumeeksi H ja R vähän painivat. No vasikan kohtalo on mikä on. Jos ei ole poliisin hallussa niin joko piilossa tai kalmona.
No nyt alkaa huhujen taso olemaan sitä luokkaa että seuraavaksi joku kertoo nähneensä Rasmuksen lapissa vaeltelemassa Antti Hanhivaaran kanssa.
Ihan tosissasiko olet valmis uskomaan että tuo on Suomen poliisin toimintatapa kun kyseessä on alaikäinen nuori sekä huumekauppa?
Pureva puheenjohtaja
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 102
Liittynyt: Ke Syys 28, 2022 8:10 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Pureva puheenjohtaja »

Knobster kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 8:54 pm
Kannabisen polttelu ei todellakaan johda puhelimen tai minkään takavarikointiin. Mikähän lie oikea syy?
Miksei voisi johtaa? Aatteletko ettei poliisi välitä keskenkasvuisista nuorista ja pyri selvittämään kuka roisto näille myy huumeita?
Löytötavaratoimisto
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: To Joulu 15, 2022 1:25 am

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Löytötavaratoimisto »

Ja laittaa tehtävälle poliisi jonka varmasti huumepiiri tunnistaa telkkarista.
vomppis
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: Ma Joulu 05, 2022 12:15 am

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja vomppis »

Pk_etsijä kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 11:26 pm Juurikin näin. Tästä aiemminkin täällä kirjoitin. 1-3kk ennen kuin alkaa kaasuuntua ja sen jälkeen nousee jääkannen alle, jossa voi kulkeutua jos vedessä on. Mutta nyt hyvä aika pohtia, mitä siis oikeesti tapahtunut ja onko myös se mahdollisuus olemassa, että olisi autolla saanut kyydin jonnekin ja jotain tapahtunut.
Eikö tuo olisi järkeenkäyvä vaihtoehto että hovista poistumisen jälkeen löytynyt tuttu jonka kyytiin hypätty.
Joko entisen kaupan pihasta tai matkakeskusen parkkipaikan nurkalta tai siltä väliltä. Kamerat voi näin välttää. Kuskin kanssa tullu riitaa, jäänyt tai jätetty pois jossain kyydistä. -> kuski ei uskalla ilmottautua?
qsym
Lauri Hanhivaara
Viestit: 136
Liittynyt: Ke Marras 13, 2019 1:17 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja qsym »

Camelot kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 1:09 pm
jokusen koira ressu kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 12:46 pm
Elizabeth kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 12:34 pm

Sepä se. Vähän semmoinen käsitys etteivät välttämättä sen kummemmin tutki ees, etenkin kun äidin haastattelua luki ni tietyn ryhmän kans hän itse yrittää selvittää ketä ne kolme tyyppiä on. Siitä jäi jotenki sellainen kuva ettei taida poliisi sen suhteen toimia.. :?
Uskon viranomaisten olevan kiinnostuneita näistä henkilöistä. Viranomainen ei yleensä kiellä eikä myönnä mitään, mutta ottaa kaiken informaation mielellään vastaan. On tietysti mahdollista, että nämä naamat liittyvät johonkin jo jonkin aikaa kasattuun palapeliin. Ja nyt käydään keskustelua siitä, että vihelletäänkö peli poikki ja kerätään nappulat pois kentältä.
Niin luulis varsinkin kun puhelin ollut poliisilla lokakuusta asti, kun on kärähtänyt pilven poltosta. Äidin kertomaa, että otettiin kun ei suostunut kertomaan poliisille mistä oli ostanut. Äiti oli itse ilmoittanut poliisille verekseltään, että saadaan heti kitkettyä pois mikä oli ihan järkevää. Niinpä poliisilla varmasti puhelimesta tutkittus tietoa jos tutkineet.
Sepä ei lapsesta narkomaania tee, että pilven poltosta kärähti. On erittäin yleistä nuorten keskuudessa ikävä kyllä monetkaan vanhemmat eivät voi uskoakaan. Omani kärähti ystävänsä kanssa viime keväänä. Ei soitettu miehen kanssa poliiseja, mutta ollaan käyty pitkiä keskusteluja. Minusta järkyttävää, että kuitenkin on kertonut kuinka kaikki tietää kuka myy ja että snäpistäkin löytyy. Koskaan ei ole kertonut kuka on myynyt. Ei vaikka kuinka tivattiin. Oli aina joku kaverin kaveri jota ei tiedä eikä tunne! Sitten oli opittuja lauseita : kannabishan on luonnontuote jne alkoholi on paljon pahempaa! Ihan järkyttävää. Ovat lopettaneet onneksi, mutta mistäpä sitä voi aina olla varma. Ei nuorta voi sitoa patteriin kiinni ja joukossa tyhmyys tiivistyy. Meilläkin on aina ollut kotiintuloajat ja rajat ja ollaan varoiteltu huumeista vaikka kuinka! Silti oli järkytys kova kun saatiin tietää kokeiluista! Oli muutama.Jotenkin tuntuu kun tätä on seuranut, että joku jotkut tahot ovat ihan tatrkoituksella haluneet leimata tämän pojan narkkariksi on selitelty kuinka myynyt jollekin tytölle huumeita ja joutunut teholle jne! Äitinsä sanoi haastattelussa, että ne ei pidä paikkansa, että tietäisivät varmasti mikäli näin olisi tapahtunut. On väitetty rettelöitsijä ja vaikka mikä suurrikollinen suorastaan. Mikä lienee tarkoitus noilla trolleilla sitä voi jokainen miettiä.
Ai jotenki tuntuu että joku halunnu leimata pojan narkkariksi? No mm sinä itse olet täällä hokenut kuinka rasmus on ensin koukutettu huumeisiin ja sitten värvätty myymään niitä. Mene muutama sivu taaksepäin niin löydät sen viestis. Ei jumalauta.
taukki
Harjunpää
Viestit: 309
Liittynyt: Ti Huhti 30, 2013 2:32 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja taukki »

Vainut kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 10:14 pm
Sipi kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 9:57 pm Olisi mielenkiintoista tehdä täällä kysely siitä, kumpaan porukka uskoo: Onnettomuus vs. henkirikos? Mun veikkaus on, että tässä järjestyksessä olis ehkä 70 /30. Itse olen ehkä sitä vähemmistöä, joka kuitenkin uskoo ulkopuolisten sekaantuneen asiaan.
100% henkirikokselle. Rasmus olisi löytynyt jo jos onnettomuus
Kyl mä ääneni antaisin onnettomuudelle. Lapuanjoki vielä tuohonaikaan sula, nappei,trippei,troupei, diippei huumei...nuori jannu ja joen virtaan.
MaAl
Hetty Wainthropp
Viestit: 456
Liittynyt: Pe Syys 18, 2015 12:34 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja MaAl »

Monster kirjoitti: Su Joulu 18, 2022 9:27 am
jokusen koira ressu kirjoitti: La Joulu 17, 2022 6:30 pm
...

No kovin siitä puhelinta nyt kuitenkin etsitään. Mutta turhaa siitä on miekkailla. Katsellaan sitä valmistunutta esitutkintaa sitten.
Ja onhan se erikoista, jos rasmuksella nyt yhtäkkiä ei olekaan ollut puhelinta mukana Lapuan hovissa, kun puhelin on kuitenkin siellä viimeisen kerran tolppaan merkannut. Elikkä tiedetään, että puhelin on kuitenkin ollut olemassa. On sen sitten ottanut kuka tahansa häneltä pois. On puhelin hävitetty.
Mistä on peräisin sellainen tieto, että puhelin on yleensäkään otettu pojalta pois?
Mulla olis hämärä muistikuva jostain ketjun alkupäästä, jossa joku oli kommentoinut, että puhelin olisi siirretty pois pöydästä missä Rasmus oli, olikohan viereiseen pöytään siinä vaiheessa, kun Rasmuksella ja poliisilla oli sanaharkkaa.

Tämän jälkeen joku kommentoi ettei se ollut puhelin mitä siirrettiin, johon taas todettiin, että näyttö loistaisi ainakin, kuten puhelimessa.

Joku vielä kommentoi, että ravintolan lamppu osuu just siihen kohtaan ja heijastaa vaan kuten olisi näyttö päällä.

Itselle ainakin jäi sellainen käsitys, että en alkaisi tuosta juttua levittämään, että puhelin olisi takavarikoitu.
Pitäisin tuon keskustelun pohjalta todennäköisempänä, että puhelin ollut Rasmuksella taskussa, kun on poistettu ravintolasta ja hakeutunut sinne uudelleen, että kokenutkin jotain uhkaavaa siellä ulkona.

Olisiko joku porukka autolla esimerkiksi ollut uhkailemassa ja Rasmus yrittänyt päästä sisälle ja portsari kuvitellut, että sepittää omiaan, jotta pääsisi sisälle ja näin poistettu paikalta ja alaikäisenä ei ole päästetty sisälle uudelleen.
Näin Rasmus olisi mahdollisesti joutunut autoon pakotettuna ja ehkä puhelin otettu heti pois/hajotettu/sammutettu. Näin ei olisi myöskään niitä havaintoja mistään, kun tuntuu, ettei kukaan tiedä mitään, arvaillaan vaan.
Olisiko silloin puhelin voinut paikantua ravintolaan, jos etäisyyttä on muutama kymmenen metriä kuitenkin ravintolasta, jos Rasmus olisi pakotettu autoon lähellä kuppilaa?

Tämä ei ole faktaa vaan omaa mietintääni ja en jaksa alkaa kahlata viestejä alkupäästä, mutta näin muistelisin lukeneeni ketjusta, jonka oon lukenut kokonaan.
Huoh, osa kinastelua, ei sitä, et mietittäis missä lapsi on tällähetkellä ja käynnistettäisiin etsintöjä mieluummin, kun kiisteltäisi puhelimesta missä se on. Eikö tärkeempää olisi löytää lapsi kuitenkin?

Sitten pikkusen ohi aiheen, kun puhuttu, että luuri paikantui ravintolaan, tämä omasta kokemuksestani:
Itse ent.asunnossa asuessani asuin n.50m päässä paikallisesta räkälästä, jossa en koskaan istunut, silti gps näytti kotona että olisin ko.räkälässä, vaikka olin kotona, eli gps näytti luurini olevan keskikaljakuppilassa ja todellisuudessa olin 50m päässä kotonani.

Voisiko paikannus ravintolaan ollakkin väärä ja heittänyt pikkusen?

Kuinka tarkkoja nämä poliisien tekemät paikannukset ovat nykyään, sitä en tiedä, mutta gps voi kyllä heittää selkeesti jonkinverran.
Eilisaamu
Martin Riggs
Viestit: 627
Liittynyt: To Touko 15, 2008 11:06 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Eilisaamu »

Itse olen ainakin ymmärtänyt niin, että Rasmuksen oma puhelin takavarikoitiin sen mökkikeissin yhteydessä, ja tämä katoamisiltana mukana ollut puhelun on Rasmukselle hommattu ns varaluuri.
Vainut

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Vainut »

Itse en usko että hirvipeijaisten päätteeksi vapaalla oleva poliisi ryhtyisi työtehtäviin ja alkais tapahtumaketjut hovissa. Olis ollu aika hullua laittaa poliisi hommiin tuona vapaa iltanaan. Ellei hänellä itsellään ole mahd. Vihiä ja tietoa jo että mahd. Hovi ja Rasmus liittyisi toisiinsa.ja tullut kännissä joku kuningas idea vähä ojentaa poikaa...poliisi kun ei välttämättä pääse vapaalllakaan täysin irti roolistaan. rasmus on tuttu näky hovissa koska istunut sielä viikonloppunaan heti 9lk päästyään. Matut omistaa puljun ja uskon niistä melkein mitä vaan.

En myöskään usko että puhelin takavarikoidaan syytteet nostetaan pahoinpitelystä ja kunnianloukkauksesta pieleen menneen kannabis tutkinnan vuoksi. Itse olen kuullut että subu liittyy kuvioihin ja siksi on lähdetty takavarikoimaan puhelin yliannostustapauksen vuoksi viikkoja takaperin.Tiedän nuoria joita illanvietossa tuona iltana oli. Jotenkin usko että tapahtumapaikalla on väliä. Sieltä kaikki alkoi et jos käännettäisiin ne kivet Eka sieltä. Suurimmalle osaa on nyt tullut selväksi nämä kotiolot ja äidin haastattelut muuttuu kerta kerran jälkeen enempi todenperäiseksi. Sitä on turha vatvoa ettei oo katsottu perään yms. Kaikki sen tajuaa ja tietää että heitteillä ikäänkuin poika on ollut.

Mutta eteenpäin.. Mä en usko et kahakka on lavastettu. Ei siitä muuten poliisi olisi joutunut tutkintaan. Rasmuksella on kuulemma aina sama tyyli raflassa. Joka ilta vääntöä ja kääntöä..ja selvitykseksi tuosta hovin pupista et se on viimeisen luoka räkälä. Jos joku tietää sjoem Kasperin Jesper niin sekin on tasokkaampi. Lapualla ei oo muita pubeja ja varmaan siksi poliisi sai vapaalla idean et käydään nyt sielä kun muutakaan oo. Tuskin on ennen edes käyny sielä. Sielä ei käy ns. Normi tallaajia juomassa.

Käännetään nyt tämäkin kivi. Onko kukaan paikallinen tietoinen niistä norjalaisista asukkaista tuona viikonloppuna hovissa? Oliko samaan aikaan majoittunut lähtenyt vai saapunut? Sit oon kuullut että yksi vihje jonka perässä omaiset on ajellut on autiotalot eteläpohjanmaalla. Että jos ootte täältäpäin ja tiedätte rötisköjä kannattaa käydä kurkkaamassa. En tiedä onko vihje yksi kolmestasadasta mutta tulis neki tsekattua

Tehty kappalejaot
-NILS-
Vainut

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Vainut »

Eilisaamu kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 8:54 am Itse olen ainakin ymmärtänyt niin, että Rasmuksen oma puhelin takavarikoitiin sen mökkikeissin yhteydessä, ja tämä katoamisiltana mukana ollut puhelun on Rasmukselle hommattu ns varaluuri.
Kyllä. Asia on näin. Ja siinä joku päämies on varmasti kuullut että r toi poliisin mukaan kuvioihin ja on saattanut alkaa suunnittelu.. 5000e löytöpalkkiota on varmasti tarjottu just näille tyypeille lopettaakseen aikeensa.
Niinkuin äitikin sanoo epäilee henkirikoksen uhriksi joutumista. Jos r ei ollut tuollaisia summia velkaa niin kuka oli ja kelle et poika pääsi päiviltään? Mietin että jos subu maksaa 50e kpl ja pojalle lyödään kouraan 20 pilleriä myyntiin tekee se jo tonnin. Tuolla tavalla on todella helppo velkaannuttaa ihminen. Pari levyä ja oot velkaa jo pari tonnia. Isot pojat nostaa korkoa tonnilla jokaiselta viikolta kun rahoja ei rupee kuuluumaan. Että tuollaisen velan pystyyn saada harteilleen hyvin vaikka kk aikana.
Camelot
Armas Tammelin
Viestit: 87
Liittynyt: Ke Joulu 14, 2022 9:40 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Camelot »

qsym kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 12:00 am
Camelot kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 1:09 pm
jokusen koira ressu kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 12:46 pm
Uskon viranomaisten olevan kiinnostuneita näistä henkilöistä. Viranomainen ei yleensä kiellä eikä myönnä mitään, mutta ottaa kaiken informaation mielellään vastaan. On tietysti mahdollista, että nämä naamat liittyvät johonkin jo jonkin aikaa kasattuun palapeliin. Ja nyt käydään keskustelua siitä, että vihelletäänkö peli poikki ja kerätään nappulat pois kentältä.
Niin luulis varsinkin kun puhelin ollut poliisilla lokakuusta asti, kun on kärähtänyt pilven poltosta. Äidin kertomaa, että otettiin kun ei suostunut kertomaan poliisille mistä oli ostanut. Äiti oli itse ilmoittanut poliisille verekseltään, että saadaan heti kitkettyä pois mikä oli ihan järkevää. Niinpä poliisilla varmasti puhelimesta tutkittus tietoa jos tutkineet.

Sepä ei lapsesta narkomaania tee, että pilven poltosta kärähti. On erittäin yleistä nuorten keskuudessa ikävä kyllä monetkaan vanhemmat eivät voi uskoakaan. Omani kärähti ystävänsä kanssa viime keväänä. Ei soitettu miehen kanssa poliiseja, mutta ollaan käyty pitkiä keskusteluja. Minusta järkyttävää, että kuitenkin on kertonut kuinka kaikki tietää kuka myy ja että snäpistäkin löytyy. Koskaan ei ole kertonut kuka on myynyt. Ei vaikka kuinka tivattiin. Oli aina joku kaverin kaveri jota ei tiedä eikä tunne! Sitten oli opittuja lauseita : kannabishan on luonnontuote jne alkoholi on paljon pahempaa! Ihan järkyttävää. Ovat lopettaneet onneksi, mutta mistäpä sitä voi aina olla varma. Ei nuorta voi sitoa patteriin kiinni ja joukossa tyhmyys tiivistyy. Meilläkin on aina ollut kotiintuloajat ja rajat ja ollaan varoiteltu huumeista vaikka kuinka! Silti oli järkytys kova kun saatiin tietää kokeiluista! Oli muutama.
Jotenkin tuntuu kun tätä on seuranut, että joku jotkut tahot ovat ihan tatrkoituksella haluneet leimata tämän pojan narkkariksi on selitelty kuinka myynyt jollekin tytölle huumeita ja joutunut teholle jne! Äitinsä sanoi haastattelussa, että ne ei pidä paikkansa, että tietäisivät varmasti mikäli näin olisi tapahtunut. On väitetty rettelöitsijä ja vaikka mikä suurrikollinen suorastaan. Mikä lienee tarkoitus noilla trolleilla sitä voi jokainen miettiä.
Ai jotenki tuntuu että joku halunnu leimata pojan narkkariksi? No mm sinä itse olet täällä hokenut kuinka rasmus on ensin koukutettu huumeisiin ja sitten värvätty myymään niitä. Mene muutama sivu taaksepäin niin löydät sen viestis. Ei jumalauta.
Turhaa keuhkota! Alkupäässä on haukuttu narkkariks on puhuttu amfetamiinista jne. Kuitenkin ollut huumeet kuvioissa, koska on väitetty myyneen huumeita. Käyttäjät usein myy huumeita. Tuskin on ollut kauan noissa kuvioissa jos ollutkaan ja jos olisi nyt joutunut jonkun pilvihommien takia ongelmiin!! Ei kuitenkaan ole narkkari, jos pilveä on pössytellyt siinä on aika iso ero kun vetelee kovia aineita ja välittää niitä! Tosin kannabis on huumetta. Kyllä ottaa hermoille ja koville sulla!
Topelius
Nikke Knakkertton
Viestit: 171
Liittynyt: Ke Tammi 13, 2021 4:18 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Topelius »

Kyllä tässä valitettavasti näen, että on vain kaksi vaihtoehtoa mitä on tapahtunut.

1. On tuossa joessa joko omasta tai jonkun muun toimesta. Keväällä löytyy.
2. Aiheuttanut itselleen huumepiireistä tilanteen, jossa raivattu pois tieltä syystä jota emme tiedä, saammeko koskaan tietääkään. Todennäköinen kuvio, että noussut johonkin autoon, pakotettuna tai vielä siinä vaiheessa vapaaehtoisesti, jonka jälkeen velat maksuun, tavalla tai toisella.

Molemmissa skenaarioissa tilanne on siis että ei valitettavasti löydy elossa.

Kolmantena foliohattuteoriana näen että olisi sotkeutunut niin pahasti johonkin huumekuvioihin ja vasikointiin tms. että pidettäisiin virkavallan toimesta 'piilossa', mutta tähän Elokuva skenaarioon en usko itsekään.

Saa ottaa talteen ja katsotaan myöhemmin.
Broileri
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ke Heinä 22, 2020 8:38 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Broileri »

Mitä luulette haistaisiko ruumiskoira jään läpi? Nythän olisi helppoa kulkea joki lävitse virtauman suuntaan
Vastaa Viestiin