Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
HarminPaikka
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: Ti Marras 22, 2016 8:50 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja HarminPaikka »

meitzi kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 8:58 pm
Itsekin keskivartalopainotteisesti tanakka, eikä mun tartte kuin kumartua kun hengittäminen alkaa käydä vaikeaksi. Vatsallani ollessa ei tarttis pinota montaakaan tiiltä selän päälle kun hengitys toppaa. Sama lopputulos kyllä olisi ilman painojakin jos käsistä ylös vääntämällä on rinta lattiassa ja pää vinossa. Parempi siis vaan olla käymättä isommissa kauppakeskuksissa.
Itekin olen aikoinani ollu raskaana raskaasti, sekä vähän vähemmän, ja myös joskus keskivartalolihava. Jos molempina aikoina ois naamalleen maahan toimitettu käpälät selän takana, niin olis happi ollu tiukassa.
AlmaR
Nikke Knakkertton
Viestit: 151
Liittynyt: Ma Heinä 29, 2019 11:28 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja AlmaR »

Elpukka kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 8:40 pm
Lauantaina tuohon aikaan Iso Omenassa oli todella paljon väkeä (kyllä, olin siellä, mutta tapahtumista kuulin vasta uutisista), kovin vaikea kuvitella, että tyhminkään vartija sillä määrällä todistajia (+ kaikki kiinteät kamerat yms.) lähtisi murhamielessä asiakasta lahtaamaan. Jopa Avarnin lihapäät "tajus" hoitaa pahoinpitelyt kameroiden ulkopuolella.
On mahdollista, että tässä oltiin matkalla kameran katveeseen, mutta tekijät olivat kokemattomampia kuin Tikkurilan järjestyksenvalvojat.
Elpukka kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 8:40 pm Veikkaukseni lopputuloksesta on se, että vartijat saavat pienet tuomiot kuolemantuottamuksesta. Vaikka naisella olis päässä ollut suoni repeämässä hetkenä minä hyvänsä, niin silti vartijoiden katsotaan myötävaikuttaneen ennenaikaiseen kuolemaan.
On ikävä kyllä mahdollista, että pääsevät noin vähällä.
Avatar
Sissi
Sofia Karppi
Viestit: 428
Liittynyt: Ti Tammi 05, 2010 12:08 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Sissi »

Mbu kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 9:23 pm
Sissi kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 8:51 pm
"Vartijoiden kiinnioton yhteydessä kuollut 35-vuotias nainen ei asioinut ennen tapahtumasarjan alkua kauppakeskuksen myymälöissä, Länsi-Uudenmaan poliisi tiedottaa(siirryt toiseen palveluun).

– Siellä on syntynyt kiinniotto- ja poistamistilanne, mikä on johtanut voimankäyttötilanteeseen. Sen lopuksi nainen on menehtynyt tilanteessa, tutkinnanjohtaja Jyrki Kallio kertoo.

STT uutisoi, että poliisin mukaan vartijat oli pyytänyt paikalle kauppakeskuksessa asioinut mies. Mies oli sanonut naisen kohdistaneen häneen jonkinlaista häirintää.

Poliisin mukaan nainen ei ollut asioinut kauppakeskuksen myymälöissä eikä mikään niistä liity tapaukseen."
Tulipa tästä mieleen, että mikäli olet kuluttamassa aikaasi kauppakeskuksessa ilman aikomustakaan käydä ostoksilla ja vierailusi syy on häiriköidä millään tapaa muita asiakkaita esimerkiksi tuputtamalla uskontoasioita (täysin omaa spekua), niin eikö siinä täyty syy poistaa sinut kauppakeskuksesta? Useinhan liikkeet ja keskukset ovat uskontovapaata aluetta missä ei oma-aloitteista politikointia tai uskontohömppää sallita.
Varsinkin jos tätä tapahtuu useita kertoja niin silloinhan poistamisen kohde on tuttu vartijoillekin jo entuudestaan eikä välttämättä ensimmäinen kerta kun näin toimitaan. Silloin on riittänyt se "minä en lähde mihinkään" ja vartijat ovat tienneet että tämä ei muuten omin jaloin lähde. Nyt vain oli se viimeinen kerta?
Tuo käy kyllä järkeen, senkin perusteella mitä on aikaisemmin kerrottu että häirintää on ollut ennenkin. Minulle on usein tarjottu lappua käteen joissa on raamatunlauseita mutta ikinä ei ole mitenkään häiriköity, yleensä nämä vaan hymyillen tarjoavat lukemista ja toivottelevat siunausta.
Mitä mielentilatutkimuksessa tapahtuu: https://www.youtube.com/watch?v=hg_C6Oyy1c0
Jaapatijaapati
Nikke Knakkertton
Viestit: 196
Liittynyt: Ma Loka 09, 2017 9:01 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Jaapatijaapati »

Täytyy yleisesti sanoa, että joskus aikoinaan olin vartijakurssilla. Puoli vuotta oli sen kurssin mitta. Jaksoin 3 viikkoa kattoa sitä touhua. Touhusta välittyi hyvin naurettava kuva.

Ensinäkin 60 prossaa porukasta oli huonolla itsetunnolla varustettu. Esittäminen ja egoilu oli ihan järjetöntä. Salihabojen esittely kuului myös asiaan ja appelsiinit kainalossa käveleminen. Lapsenomaista innostusta aiheutti joku voimankäytön harjoittelu. Myötähäpeää aiheutti se kun asenne oli se, että kivaa kun pojat pääsee painiin. Lisäksi koko fiilis oli siinä touhussa että virallisesti yritetään kaikki ratkoa puhumalla mut sitten vähä fist pumppia kun päästään painiin porukalla joku kusinen juoppo maahan tai ajamaan piiriautolla 180kmh että voidaan estää teinien karkkivarkaus. Lisäksi kouluttajien info oli että jos tilanetta haluaa ja tykkää painia niin Helsingin metrovartijaksi kannattaa hakeutua jos kiinnostaa.

Kouluttajat ylikorosti alan tärkeyttä että teemme tärkeää työtä jne..

20 prossaa väestä oli semmosia joita ei kiinnostanut. Varmaan työkkäri pakottanut.

20 prossaa oli ns tavavallista väkeä ja niistä valtaosa lopetti kesken todeten että ei vittu mikä aikuisten leikkikoulu. Myötähäpeän määrä kun kouluttajat opettaa vakavia ilmeitä kun huidotaan pampulla. Aivanko jostain surkeasta 70 luvun karate-elokuvasta.

Olin juuri päässyt intistä siihen aikaan ja totesin että intin wannabesotahullutsotilaat ja touhutkin näyttäytyy erittäin fiksuilta verrattuna tähän.

Näin siis 20 vuotta sitten. En tiedä mikä nykysin on meno.

Summasummarum. Valtaosa porukasta oli piiloagressiivisia ja selkeesti oli halu painia ja paistoi jonkulaiset traumat lapsuudesta mitä ei osattu käsitellä. Tarvitaan parempaa karsintaa ja pidempää koulutusta ja samalla myös palkkataso ylemmäs.
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11427
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja URSA »

Kuvauksesta syntyvä mielikuva sopisi yhteen hyvin lievän kehitysvamman tai vastaavan rajoitteen kanssa.
Naapurit järkyttyivät Isossa Omenassa kuolleen naisen kohtalosta – ”Vaikutti kiltiltä ja mukavalta ihmiseltä”

IS:n haastattelemien naapureiden mukaan nainen vaikutti iloiselta ja ystävälliseltä ihmiseltä. Hän asui yksin vuokra-asunnossa Espoossa.

ILTA-SANOMIEN tietojen mukaan Espoon Isossa Omenassa vartijoiden voimankäyttötilanteen jälkeen kuollut henkilö oli 35-vuotias espoolaisessa kerrostalolähiössä asuva nainen.

Samassa rapussa asuvien IS:n haastattelemien naapureiden mukaan nainen asui vuokra-asunnossaan yksin eikä hänellä heidän tietääkseen ollut lapsia.

Naapurinmiehen mielestä naisesta välittyi ulospäin myönteinen vaikutelma. Mies on hämmentynyt tapahtumista, joista muutaman kilometrin päässä sijaitsevalla ostoskeskuksella lauantaina raportoitiin.

– Hän aina tervehti iloisesti, kun hänet tässä rapussa tapasi. Hän vaikutti kiltiltä ja mukavalta ihmiseltä. Usein hän lähti iltaisin ulos. Nyt en ollutkaan nähnyt häntä pariin päivään, naapuri kuvailee.

NAAPURINMIES kertoo muuttaneensa vuokrataloon vuonna 2019.

Hänen muistikuviensa mukaan nainen muutti läheiseen asuntoon jonkin verran häntä myöhemmin.

Nainen ei naapurinmiehen mukaan häirinnyt toisten asumisrauhaa millään tavoin, mutta toisinaan hänen epätavalliseksi luonnehdittava käytöksensä saattoi herättää hieman kummastusta.
:

Naapurin mukaan nainen on jäänyt hänen mieleensä hymyileväisenä, ystävällisenä ja lapsirakkaalta vaikuttavana ihmisenä, jonka kanssa saattoi jäädä jutustelemaan arkipäiväisistä kuulumisista.

– Minulla on pieni lapsi, jota hän tykkäsi pitää sylissään. Näimme usein, kun vein lastani hoitoon. Viimeksi taisin törmätä häneen noin viikko sitten, samassa rapussa asuva nainen kertoo.

VUONNA 1987 syntyneellä naisella ei IS:n tietojen mukaan ollut rikostaustaa ainakaan viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Nainen joutui itse lievän pahoinpitelyn kohteeksi vuonna 2018 sattuneessa tilanteessa Espoossa, kun mieshenkilö koki joutuneensa häirinnän kohteeksi ja löi häntä.

Sosiaalisen median tilillään nainen on ilmaissut kiinnostusta muun muassa Espoon seudulla sijaitsevia kauppakeskuksia ja helluntaiseurakuntaa kohtaan.

Tilinsä tiedoissa hän myös ilmoittaa opiskelleensa espoolaisessa lukiossa.

Lauantaina iltapäivällä hän kuoli kotikaupunkinsa kauppakeskuksen lattialle.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009315503.html
19:04
Make69
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Su Tammi 08, 2023 12:14 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Make69 »

KInnostavat kysymykset on oikeastaan seuraavat: mitä nainen teki että vartijat saivat ilmoituksen ja miksi kävivät kimppuun sellaisella raivolla että kuolema seurasi. Eikö naista saada oikeasti muuten kuriin, miksi muuten piti raudoittaa kun ylivoima oli 4:1 ja vielä "miehiä".
Mutta kuitenkin, teki mitä teki vartijoiden tehtävä on toimia eri tavalla kuin nyt toimivat.
Tapaus on käsitelty, ei tästä mitään tuomiota tule ja kohta pöyristellään uusia aiheita.
Sylvi
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: Pe Joulu 12, 2014 11:30 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Sylvi »

cherryblossom kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 9:21 pm Selasin salapoliisina Espoon helluntaiseurakunnan FB-sivua, ja vuodelta 2021 päivitykseen on kommentoinut nainen, jonka profiili täyttää ne vähät tunnusmerkit joita uutisessa on/aikaisemmin tiedossa oli. En tosiaan linkkaa tänne, koska voi olla täysin ulkopuolinen. Jos jotain kiinnostaa, voi käydä itse kyylämässä tuleeko samaan epäilykseen.
Helposti löytyi. Profiilikuvassa taitaa itseasiassa olla tuo sama puna-valkoinen kaulahuivi, mikä tapahtumahetkelläkin kaulassa. Myös hiustenväri passaa.
Saimaanorppa
Hetty Wainthropp
Viestit: 488
Liittynyt: To Tammi 14, 2021 11:13 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Saimaanorppa »

cherryblossom kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 9:21 pm Selasin salapoliisina Espoon helluntaiseurakunnan FB-sivua, ja vuodelta 2021 päivitykseen on kommentoinut nainen, jonka profiili täyttää ne vähät tunnusmerkit joita uutisessa on/aikaisemmin tiedossa oli. En tosiaan linkkaa tänne, koska voi olla täysin ulkopuolinen. Jos jotain kiinnostaa, voi käydä itse kyylämässä tuleeko samaan epäilykseen.
Tuo E.V.?
Alien Alien
Harjunpää
Viestit: 290
Liittynyt: Ma Tammi 09, 2023 5:09 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Alien Alien »

meitzi kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 8:58 pm
Elpukka kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 8:40 pmOon nyt nähnyt 3 videota (kaikki jaettu täällä, yhteensä ehkä 30 sekuntia, joissa nähtävissä maahanvienti ja maassa pitäminen) ja vain yhdessä lyhyt pätkä, jossa nainen ei pane hanttiin. Omaan silmään videoilla ei nähtävissä ylilyöntejä vartijoilta. Toki ei tietoa mitä tapahtunut niinä minuutteina, joista ei videoita ole jaettu.
Voitko yksilöidä konkreettisesti miten nainen panee vastaan? Useampikin alan ammattilainen on tänne kirjannut, miltä todellinen vastaan laittaminen näyttäisi, niin jotakin konkretiaa olisi kiva kuulla vastaanhangoittelusta naisen osalta, joka ei siis johdu siitä, kun toinen vartija nykii toiseen suuntaan ja toinen päinvastaiseen. Oli hyviä kommentteja alasviennin onnettomasta teknisestä toteutuksessa, jossa nainen on näiden voimien välissä, mutta itsenäistä vastaanpanoa ei näy. Ei edes jalkojen vapaana ollessa potkaisuyritystä.


Itsekin keskivartalopainotteisesti tanakka, eikä mun tartte kuin kumartua kun hengittäminen alkaa käydä vaikeaksi. Vatsallani ollessa ei tarttis pinota montaakaan tiiltä selän päälle kun hengitys toppaa. Sama lopputulos kyllä olisi ilman painojakin jos käsistä ylös vääntämällä on rinta lattiassa ja pää vinossa. Parempi siis vaan olla käymättä isommissa kauppakeskuksissa.
Kyseinen henkilö ei edes vaikuta normaalia suuremmalta henkilöltä, koska toppavaatteet jne. tosin tämän keskustelun perusteella olisi voinut jotain muuta olettaa. Eikä todellakaan tee mieli isompiin kauppakeskuksiin, sen verran spookya menoa…
Avatar
Maruna
Sabrina Duncan
Viestit: 353
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 11:31 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Maruna »

Make69 kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 9:33 pm KInnostavat kysymykset on oikeastaan seuraavat: mitä nainen teki että vartijat saivat ilmoituksen ja miksi kävivät kimppuun sellaisella raivolla että kuolema seurasi. Eikö naista saada oikeasti muuten kuriin, miksi muuten piti raudoittaa kun ylivoima oli 4:1 ja vielä "miehiä".
Mutta kuitenkin, teki mitä teki vartijoiden tehtävä on toimia eri tavalla kuin nyt toimivat.
Tapaus on käsitelty, ei tästä mitään tuomiota tule ja kohta pöyristellään uusia aiheita.
"Toinen kauppakeskuksessa asioinut asiakas oli hälyttänyt vartijat paikalle. Poliisin mukaan voimankäyttötilanne kesti noin kymmenen minuuttia."

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009314380.html

Voimankäyttötilanne kesti 10 minuuttia(?) Siinä ajassa ehtii varmaankin jo tukehduttaa varomattomalla toiminnalla(?)Ja entä jos naisella oli vaikkapa astma(?) Luin juuri Astmaliiton sivuilta, että keuhkoputkien supistumisen voi laukaista voimakas stressi.
En esiinny nimimerkillä "Marja" tai muilla M-kirjaimen sisältävillä nimimerkeillä. Toisin kuin minuna netissä esiintymään, pyrkivä, jo vuosia vainonnut ja mustamaalannut T-mies.
Blondijuristi
Susikoski
Viestit: 42
Liittynyt: Su Heinä 17, 2022 6:42 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Blondijuristi »

Tuli mieleen, että jos nainen on ollut kiinnostunut helluntaiseurakunnasta ja häiriköinyt ihmisiä/ainakin yhtä ihmistä, niin olisiko ollut kyse sellaisesta uskonnon ilosanoman levittämisestä/paasaamisesta, mistä kohteeksi joutunut henkilö sitten ahdistunut ja kutsunut vartijat paikalle?
skavaböle
Nikke Knakkertton
Viestit: 186
Liittynyt: Su Syys 09, 2007 8:42 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja skavaböle »

Vähän alkaa vaikuttamaan nämä jutut vartijoiden keskenään sopimilta tarinoilta. Pitäisiköhän lähteä vittuilemaan Isoon Omenaan vartijoille ja katsoa, että saavatko yli satakiloisen äijän tonttiin ja hengiltä. Ovat varmaan ylpeitä teostaan.
Alien Alien
Harjunpää
Viestit: 290
Liittynyt: Ma Tammi 09, 2023 5:09 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Alien Alien »

meitzi kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 8:58 pm
Elpukka kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 8:40 pmOon nyt nähnyt 3 videota (kaikki jaettu täällä, yhteensä ehkä 30 sekuntia, joissa nähtävissä maahanvienti ja maassa pitäminen) ja vain yhdessä lyhyt pätkä, jossa nainen ei pane hanttiin. Omaan silmään videoilla ei nähtävissä ylilyöntejä vartijoilta. Toki ei tietoa mitä tapahtunut niinä minuutteina, joista ei videoita ole jaettu.

Itsekin keskivartalopainotteisesti tanakka, eikä mun tartte kuin kumartua kun hengittäminen alkaa käydä vaikeaksi. Vatsallani ollessa ei tarttis pinota montaakaan tiiltä selän päälle kun hengitys toppaa. Sama lopputulos kyllä olisi ilman painojakin jos käsistä ylös vääntämällä on rinta lattiassa ja pää vinossa. Parempi siis vaan olla käymättä isommissa kauppakeskuksissa.
Voitko yksilöidä konkreettisesti miten nainen panee vastaan? Useampikin alan ammattilainen on tänne kirjannut, miltä todellinen vastaan laittaminen näyttäisi, niin jotakin konkretiaa olisi kiva kuulla vastaanhangoittelusta naisen osalta, joka ei siis johdu siitä, kun toinen vartija nykii toiseen suuntaan ja toinen päinvastaiseen. Oli hyviä kommentteja alasviennin onnettomasta teknisestä toteutuksessa, jossa nainen on näiden voimien välissä, mutta itsenäistä vastaanpanoa ei näy. Ei edes jalkojen vapaana ollessa potkaisuyritystä.

Kyseinen henkilö ei edes vaikuta normaalia suuremmalta henkilöltä, koska toppavaatteet jne. tosin tämän keskustelun perusteella olisi voinut jotain muuta olettaa. Eikä todellakaan tee mieli isompiin kauppakeskuksiin, sen verran spookya menoa…
Avatar
Penaalipena
Martin Riggs
Viestit: 637
Liittynyt: La Kesä 06, 2020 9:28 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Penaalipena »

MeesteMees kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 9:25 pm Ei kai ketään lähdetä poistamaan kauppakeskuksesta jonkun randomin ilmiannosta?
Ei lähdetä.
Ryssätrolli on saastainen olento, jota siviilien kärsimys naurattaa.
cherryblossom
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 96
Liittynyt: Pe Tammi 22, 2010 6:40 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja cherryblossom »

Saimaanorppa kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 9:34 pm
cherryblossom kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 9:21 pm Selasin salapoliisina Espoon helluntaiseurakunnan FB-sivua, ja vuodelta 2021 päivitykseen on kommentoinut nainen, jonka profiili täyttää ne vähät tunnusmerkit joita uutisessa on/aikaisemmin tiedossa oli. En tosiaan linkkaa tänne, koska voi olla täysin ulkopuolinen. Jos jotain kiinnostaa, voi käydä itse kyylämässä tuleeko samaan epäilykseen.
Tuo E.V.?
Juu, juurikin. Tosiaan, voi olla ihan ulkopuolinen, mutta jotenkin se profiili tuntui täsmäävän ehken myös tuon omalaatusuuden osalta. Tosin uskovaiset usein on omaan silmään omalaatuisia.
Vastaa Viestiin