Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Trina
Harjunpää
Viestit: 338
Liittynyt: Pe Syys 09, 2011 12:45 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Trina »

Jos tämän naisen profiili on totta niin kota kuulemme syyttelyjä meitä ateisteja vastaan. Se meuhkaaminen uskonnollisesti on aivan helvetin rasittavaa touhua. Itse elän ihan normielämää mutta uskonnollisesti vinksahtaneiden mielestä sekään ei riitä. Pitäisi kuulemma olla armollinen ja tunkea vähät rahat heidän seuroihinsa.
- Kasvatan omenoita ja haluan antaa sinullekin yhden. Katso, leikkaan omenan kahtia ja syön itse toisen puolen - näet, että omena ei voi olla myrkytetty!
tuulituu
Harjunpää
Viestit: 313
Liittynyt: Su Loka 09, 2016 11:51 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja tuulituu »

LeaSommer kirjoitti: Ti Tammi 10, 2023 3:40 pm
tuulituu kirjoitti: Ti Tammi 10, 2023 1:38 pm
Kaspar kirjoitti: Ti Tammi 10, 2023 1:13 pm
Voi tietysti olla, että ymmärsin sinut väärin, mutta voisitko ystävällisesti kuitenkin kertoa sinne hyvin tuntemillesi voimankäyttökouluttajille, että esim. jos henkilölle on juuri tehty vatsan alueen leikkaus, jos henkilöllä on avanne tai jos henkilö on juuri esimerkiksi synnyttänyt, niin ei ole mitään asiaa laittaa häntä hetkeksikään vatsalleen mihinkään omaan pakkomielteeseen vedoten.
...
Miten tää synnytys nyt vaikuttaisi? Hyvin voi olla vatsallaan, kun eihän vauva enää siellä paina.

Et taida olla synnyttänyt nainen? Synnytyksessä voi revetä vaikka sinne kakkoseen asti väliliha. Tai se joudutaan leikkaamaan. Eräällä tuttavallani repesi juurikin sinne kakkoseen saakka. Ja oli kipeä. Totta sitä nyt pitää lisäksi varoakin. Oletko koskaan kuullut sektiosta? Siis tuttavallisemmin keisarinleikkauksesta? Ei sen jälkeen lähdetä jumpalle vaan varotaan äkkinäisiä liikkeitä. Voi tulla jopa nostelukielto, jolloin mitään maitopurkkia isompaa et saa nostella, jopa kuukauteen. Leikatut tai revenneet alueet voivat myös revetä uudelleen. Entäpä kohtutulehdus. Itselläni on sellainen ollut. Ei ollut kiva olotila. Olin kipeä. Synnytyksen jälkeen saattaa tulla vertakin viikkoja jälkeenpäin. Sekin on tullut koettua. Kun nouset penkiltä istumaan, tunnet kun verta "holahtaa" desi vaippoihin, jotka ylettyvät navasta puoleenselkään. Ja siitä huolimatta veri holahtaa yli vaippojen. Jo tämä saa juuri synnyttäneen naisen tai miksei jopa runsaista kuukautisista kärsivän pelkäämään äkkinäisiä liikkeitä. Monet synnyttäneet joutuvat istumaan viikkoja "uimarenkaan" päällä, koska ovat niin kipeitä.

Jospa tämä tiivistäisi lyhyesti sen, että synnyttänyt nainen voi todellakin joutua varomaan itseään. Ja saattaa tuoda sen julki. Mutta tässä tapauksessa tämä lienee varsin epätodennäköistä näillä annetuilla tiedoilla, joten eiköhän lopeteta tästä jappasu nyt tähän?
Taidan olla synnyttänyt nainen :lol:
Jos nyt on niin pahasti revennyt yms niin en menis kauppakeskukseen.
"Uimarenkaan" päällä istumista ei enää suositella, koska estää repeämien paranemista, eli jos ei voi istua tai se sattuu, niin suositellaan, ettei istu, vaan esim. makoilee vatsallaan niin se peba saa parantua.

Kohtutulehdus ei tuu vatsallaan makoilusta.
Nostelukielto joo on totta, mutta eri asia kuin vatsallaan makoilu taas. Nostelussa vatsanpeitteiden erkauma ei välttämättä parane.
Jälkivuoto on tympeää, mutta ei se poista vatsallaan makoilua.

Jep, luultavasti ei ollut synnyttänyt nainen, mutta pointtini oli, ettei tarvi voimankäyttökouluttajille levittää mitään ihmejuttua, ettei synnyttänyttä saisi laittaa vatsalleen hetkeksikään. Ihan yhtä hyvin ei sitten selälleen, jos se kakkonen on revennyt, eikä kyljelleen, jos kylkiluu on katkennut. Eikä saa seisottaa, jos verenhukka huimaa jne jne.
Alkonost
Susikoski
Viestit: 40
Liittynyt: Ke Helmi 24, 2021 1:35 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Alkonost »

L'amourha kirjoitti: Ti Tammi 10, 2023 2:43 pm
Como es? kirjoitti: Ti Tammi 10, 2023 1:39 pm
Skloddi kirjoitti: Ti Tammi 10, 2023 12:30 pm

Ei ollut missään lehdessä, tai jos oli, niin sopii etsiä se juttu ja jakaa tänne. Se oli toisen tai kolmannen käden tietona vain täällä jaettu, ja alkuperäiseksi lähteeksi tälle muka aiemmin väitetylle metrotapahtumalle väitettiin yhtä näistä neljästä kuolemantuottamuksesta epäiltyä vartijaa. Suhtautuisin suurella varauksella.
Kyllä oli eilen jossain lehdessä juuri kuten tuossa edellä on kerrottu. Varauksella täytyy suhtautua kuten kaikkiin täällä esitettyihin syytöksiin, joita ei ole oikeaksi osoitettu.
Tuo oli "sisäpiirin tietoa", eli mitään vahvistettua tuossa ei ole. Tästä se lähti:
Alkonost kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 5:48 pm Sisäpiiristä kuultua (suhtaudutaan vielä varauksella):

Uhri on uhkaillut kauppakeskuksessa jotain naista, jonka jälkeen uhri on saatettu ulos ja uhkailtu nainen saatettu metroon. Tämän jälkeen uhri tullut takaisin kauppakeskukseen ja uhkaillut jotain miestä, joka on kutsunut vartijat paikalle. Ilmeisesti uhri oli käynyt tähän vartijat pyytäneeseen mieheen käsiksi.

Tämmöinen narratiivi tällä hetkellä.

Jeps, minun tänne julkaisema tieto siitä mitä kuulin välikäsien kautta. Ei tietenkään ole mitään vahvistettua tietoa kuten aika harva asia tällä palstalla on. Painotin sitä että en voi olla varma jutun paikkansa pitävyydestä koska en voi ite mennä siitä takuuseen. Mutta sopis kaikkien noin yleisestikin muistaa että skeptisestihän täällä saa suhtautua kaikkeen tietoon kunnes on virallisesti kuulutettua.
Nice shirt
Adrian Monk
Viestit: 2531
Liittynyt: To Joulu 17, 2020 4:58 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Nice shirt »

R23D7 kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 3:31 pm 8a8a3b20640f66a4.jpg
Kukahan oli tämä "Jenni Ikonen", joka asioista tiesi. Sivu. 78. Että "siskon perhe tunsi tämän naisen ja 2 lasta ja syntymätön jne.
Viimeksi muokannut Nice shirt, Ti Tammi 10, 2023 4:28 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kohti uusia kohuja!
Jokukukavaan
Martin Riggs
Viestit: 626
Liittynyt: Ke Joulu 15, 2021 1:49 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Jokukukavaan »

Mistä tämä on lähtenyt liikkeelle, että kuollut nainen olisi lastentarhanopettaja :D Tämä raskaushommakaan totta taida olla?
Edith_
Poliisikoira Rex
Viestit: 280
Liittynyt: Ma Huhti 17, 2017 12:48 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Edith_ »

IS uutisen otsikko: rikoksesta epäillyt vartijat ovat alle 30-vuotiaita. Aivan kuin ilmoitettaisiin alaikäisyys, ei rikosvastuussa. Onko niin, että vartijan henkisen kehityksen taso 30-vuotiaana on verrattavissa muussa väestössä 15-vuotiaaseen? Olenko ymmärtänyt väärin?
Nice shirt
Adrian Monk
Viestit: 2531
Liittynyt: To Joulu 17, 2020 4:58 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Nice shirt »

Jokukukavaan kirjoitti: Ti Tammi 10, 2023 4:27 pm Mistä tämä on lähtenyt liikkeelle, että kuollut nainen olisi lastentarhanopettaja :D Tämä raskaushommakaan totta taida olla?
Ei ilmeisesti ole. Ilmeisesti "tietäjät" ja trollit olleet jo liikkeellä.
Kohti uusia kohuja!
Ghost hunting
Angus MacGyver
Viestit: 6521
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Tänään piti tulla jotakin lausuntoa asiasta? Onkin siirretty huomiseksi. Onkohan vakavaa tekstiä, että peleataan aikaa.
Kirmukarmu
Harjunpää
Viestit: 307
Liittynyt: La Heinä 23, 2022 5:25 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Kirmukarmu »

Olihan tämä järkyttävä tapaus, niin nämä tunneälyttömimmät sometähdet alkaa itku kurkussa jakamaan huhuja faktoina. Tälle Jenni Ikoselle esim joku ääneen miettinyt, että voisko olla se ja se, siitä sitten kyyneleet silmissä jakamaan luuloja faktoina omaan someen.
VPH
Alibin satunnaislukija
Viestit: 57
Liittynyt: Su Heinä 11, 2021 1:35 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja VPH »

Nyt kun minfon väki on jo selvitellyt kuolleen uskonnollisia taustoja tai henkistä jälkeenjäämistä. Niin heitän hypoteettisen kysymyksen: jos tämä nainen on oletettavasti aggressiivisesti ja häiritsevästi yrittänyt kertoa herran sanaa ohikulkijoihin, mikä johti vartijoiden puuttumiseen, pois käskyttämiseen ja lopulta voimakeinoin poistamiseen. Niin mikä olisi ollut median ja yleisön reaktio vartijoiden toimintaan, mikäli naisen tilalla olisikin ollut keski-ikäinen mies ja miehen häirinnän kohteena alaikäinen teinityttö, joka kutsui vartijat paikalle. Tutkinnassa varmaan selviää, kuinka aggressiivista häirintä on ollut, mutta lähtökohtaisesti häirintä on häirintää.

Jos mua tulisi joku persu, vihervassari tai kuka tahansa ehdokas vetämään vaalikojun edustalla mua väkisin hihasta ja työntämään lappuja kouraan, niin ei henkilökohtaisesti haittaisi vaikka vartijat raahaisivat niskaperseotteella ehdokkaan pihalle.
Avatar
poliisikoiran pentu
Frank Drebin
Viestit: 390
Liittynyt: Pe Elo 03, 2018 9:03 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja poliisikoiran pentu »

kalmusto kirjoitti: Ti Tammi 10, 2023 2:58 pm Ihan vaan tuli jostain tälläinen fiktio mieleen:

Kauppakeskus X:n johtoryhmän kokouksessa: "Nämä feissarit ja uskovaiset ... olemme laadukas kauppakeskus jonka on tarkoituksen tarjota safe-space laadukkaaseen viihtymiseen ja ostoskokemukseen laadukkaalle asiakaskunnalle. Monet asiakkaat kokevat asiakaskokemuksen heikkevän jos heidän mukavuusaluettaan verbaalisesti rikotaan. Turvajohtaja Y, tehkää jotain asialle."

Turvajohtaja Y alaisilleen: "Johtokunta on ihan kypsänä feissareihin. Esim toi uskis Z on taas ollu kännyttämässä kansaa. Ei taida nätisti sanominen riittää; pitääkää vaikka vartti maassa pussi päässä niin eiköhän opi."
Tässä kuvitteellisessa katkelmassa voi kyllä olla totta toinen puoli...Siis sikäli, että kyllä ne ohjeistukset varmaan tulevat ylempää, minkä tyyppisiin kulkijoihin vartijoiden ja järkkäreiden pitää kiinnittää huomionsa. Ihannekulkija on varmasti sellainen, joka kiertelee liikkeissä törsäämässä rahaa eikä suinkaan ole kauppakeskuksessa muista syistä kuten pakkasta paossa, tapaamassa kavereitaan tai hoitamassa yksinäisyyttään ihmisvilinässä ilman aikomustakaan ostaa mitään. Uhri vaikuttaa olleen jonkinlainen kauppakeskusten fani ja viihtyneen niissä. Mutta bisnesnäkökulmasta hän on ehkä ollut "turha tapaus"...joka saattaa vielä jutella ventovieraiden kanssa ja "häiritsee" näin ollen kiireisiä ostosten tekijöitä.

Ehkä hänelle haluttiin järkätä kunnon opetustuokio, jotta ei tulisi enää takaisin, ja siksi kiinniottoa pitkitettiin ja pitkitettiin.
Päärynä1
Susikoski
Viestit: 42
Liittynyt: Pe Heinä 27, 2018 4:05 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Päärynä1 »

Mutta kuka on tämä uhri?

Poistettu sekava lainaus.
-NILS-
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11483
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja URSA »

Väärät huhut naisesta voivat selittyä silläkin, jos joku vähän samannäköinen on ollut samaan aikaan antamassa äänekästä asiakaspalautetta siellä aiemmin mainitussa vaateliikkeessä. Eli on tapahtunut sekaannus henkilöiden välillä.

Raskaus/synnytysspekulaatiot ovat siinä mielessä tarpeen, että eipä nuo vartijat näyttäneet kyselevän naiselta kestääkö hänen terveytensä lattialle viskaamisen. Ihan yhtä hyvin nainen olisi saattanut olla raskaana tai juuri synnyttänyt tai leikattu.
Mbu
Harjunpää
Viestit: 300
Liittynyt: Su Elo 02, 2020 3:35 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Mbu »

sikajoakim kirjoitti: Ti Tammi 10, 2023 2:06 pm
Oppenheimer kirjoitti: Ti Tammi 10, 2023 1:45 pm Tällaisesta tilanteesta ei ainakaan videomateriaalin perusteella ole ollut kysymys. Perustetta ei myöskään mainita pakkokeinolaissa. Mikäli teosta saattaa seurata kuitenkin vankeusrangaistus, niin se oikeuttaa kiinniottamiseen. Ehkä saamme kuulla kiinniottamisen perusteet, koska toimenpiteen suorittajan, tässä tapauksessa vartijoiden, on tullut ilmoittaa peruste kiinniotetulle. Pidän hyvin todennäköisenä, että perusteen ilmoittaminen on unohtunut. Ja oma mielipiteeni on edelleenkin, ettei perustetta toimenpiteelle edes ollut.
Naiselle oli annettu poistumiskehotus. Sen jälkeen nainen olisi pitänyt poistaa lievintä mahdollista voimakeinoa käyttäen ulos. Eli taluttamalla käsistä kahden vartijan toimesta. Loput kolme olisivat voineet neuvoa vierellä reittiä ulos ja käskyttää naista olemaan rauhassa.

Minunkaan mielestä ei missäänvaiheessa synny kiinniottoperustetta, koska nainen ei ole mihinkään rikokseen syyllistynyt. Vartijat ovat ylittäneet toimivaltuutensa ja pitäneet naista niin kauan väärässä asennossakin, että hengitys on salpaantunut ja taju lähtenyt.

Tämä on malliesimerkki oppikirjasta kuinka vartijoiden ei tule toimia. Voimankäyttö tulee aina suhteuttaa voimankäytön kohteena olevaan. Tässä on vaan joukossa tyhmyys tiivistynyt ja näytetty porukalla naiselle millaisia apinoita ollaan. Toivottavasti pari vartijaa saa syytteen taposta, nämä päällä olijat nimittäin.
Paitsi jos nainen on alkanut esimerkiksi huitomaan, potkimaan tai sylkemään vartijoita. Hänellä on voinut olla puukko tai muu astalo millä on uhannut. Emme ole nähneet yhtäkään videota ennen polvillaan oloa (siellä on se syy) niin emme voi sanoa ettei olisi syytä.
Avatar
PineBeetle
Susikoski
Viestit: 48
Liittynyt: Su Tammi 08, 2023 9:03 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja PineBeetle »

Alkonost kirjoitti: Ti Tammi 10, 2023 4:19 pm
L'amourha kirjoitti: Ti Tammi 10, 2023 2:43 pm
Como es? kirjoitti: Ti Tammi 10, 2023 1:39 pm Kyllä oli eilen jossain lehdessä juuri kuten tuossa edellä on kerrottu. Varauksella täytyy suhtautua kuten kaikkiin täällä esitettyihin syytöksiin, joita ei ole oikeaksi osoitettu.
Tuo oli "sisäpiirin tietoa", eli mitään vahvistettua tuossa ei ole. Tästä se lähti:
Alkonost kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 5:48 pm Sisäpiiristä kuultua (suhtaudutaan vielä varauksella):

Uhri on uhkaillut kauppakeskuksessa jotain naista, jonka jälkeen uhri on saatettu ulos ja uhkailtu nainen saatettu metroon. Tämän jälkeen uhri tullut takaisin kauppakeskukseen ja uhkaillut jotain miestä, joka on kutsunut vartijat paikalle. Ilmeisesti uhri oli käynyt tähän vartijat pyytäneeseen mieheen käsiksi.

Tämmöinen narratiivi tällä hetkellä.
Jeps, minun tänne julkaisema tieto siitä mitä kuulin välikäsien kautta. Ei tietenkään ole mitään vahvistettua tietoa kuten aika harva asia tällä palstalla on. Painotin sitä että en voi olla varma jutun paikkansa pitävyydestä koska en voi ite mennä siitä takuuseen. Mutta sopis kaikkien noin yleisestikin muistaa että skeptisestihän täällä saa suhtautua kaikkeen tietoon kunnes on virallisesti kuulutettua.
Näimpä juuri. Ja edelleen; ottaen huomioon äärimmäisen julkisen tapahtumapaikan, sekä tapauksen saaman julkisuuden, on suoranainen ihme ettei tästä ole julkisia silminnäkijäkommentteja tai -lausuntoja, mikäli tämä pitäisi kutinsa. Eli jättäisin toistaiseksi täysin omaan arvoonsa.

Myös menohousuiselle toimittajalle on voinut käydä kämmi (hullumpaakin nähty), mikäli lukee minfoa työnsä/huvin puolesta. Mutta se ettei kukaan kykene löytämään tälle mitään virallisempaa lähdettä eetteristä, vain vahvistaa kyseessä olevan vahvistamaton minfo-viesti.

Tekstiä tiivistetty
-NILS-
Vastaa Viestiin