Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Nml84
Harjunpää
Viestit: 308
Liittynyt: Ke Joulu 21, 2022 10:42 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Nml84 »

Mikä idea yleensäkkään oli makuuttaa naista noin kauan jos kerran oli rauhallinen (kai ny jos eloton on), mikä siinä ois sit niinku ollut seuraava toimenpide mitä vartijan kuuluisi tehdä? Mitä näillä vartijoilla mahtoi olla ajatuksena tehdä? Makuuttaa toista siinä kunnes poliisi tulee paikalle? (mitä ei kukaan soittanut edes)

Ymmärrän et pidetään maassa jos riehuu vaan, mutta mitä sit tapahtuu kun ihminen on rauhoittunut? Nostetaan istumaan ja odotellaan poliisia vai mitä?
murjaani
Martin Beck
Viestit: 796
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 5:09 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja murjaani »

Attorney kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 2:38 pm

Ihminen ei ole kone, jota et tunnu tajuavan. Osa menee paniikkiin. Osa taistelee vastaan. Itse uskon, että jos minun mielestäni syyttä tai yllättäen tulisi pari stevaria aggressiivisesti kimppuun, niin itseni tuntien panisin hanttiin sen minkä voisin. Ei siinä mitään analytiikkaa ole mukana. Jotkut saatanan hullut yrittää syyttä mielestäni tappaa tai vammauttaa, niin liskoaivot lähtee kehiin. Sen verran kukkakepin oloisia pikkupoikia, että parille voisin ainakin saada annettua kunnolla vastaan. Lopputuloksena saisin toki varmaan itse vielä pahemmin turpiin ja muita seuraamuksia. Mutta teidän ongelmanne on, että oletatte ihmisten jotenkin automaattisesti kunnioittavan ja tottelevan teitä. Voi olla looginen oletus, mutta kun kuolemanpelossa tai kovassa kiputilassa ei se aivojen etulohkon logiikka ohjaa. Joka väkivaltaan ryhtyy, ottaa aina ison riskin. Aika moni mies vetäs pakene tai taistele tilanteessa tollasia pikkupoikia kunnolla pataan. Jotenkin luulette, että kaikki alistuu voimankäyttöönne kun on omasta mielestään joku arvostettu asema. Luulen, että yliarvioitte kunnioituksen teitä ja kokemaanne asemaa kohtaa. Poliisi on eri asia, mutta osaa myös yleensä lähestyä tilanteita viisaammin.
Onko sinulla ongelmia auktoriteettien kanssa yleisesti vai liittyykö tämä kipuilu erityisesti ajatukseen fyysiseen rajaamisesta ja/tai vartijoiden kanssa asioimiseen? Onko sinulle hankalaa esimerkiksi käydä hammaslääkärissä?

Ja tämä ei sitten ole mikään kettuilu vaan ihan vilpitön kysymys. Minulla on hyvin erilainen se oletustilanne kuin sinulla ja uskon että minulle on hyötyä, jos ymmärrän sinun tulokulmaasi paremmin.
sivullinenvain
Sofia Karppi
Viestit: 442
Liittynyt: Ma Tammi 09, 2023 1:54 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja sivullinenvain »

Nml84 kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 2:48 pm Mikä idea yleensäkkään oli makuuttaa naista noin kauan jos kerran oli rauhallinen (kai ny jos eloton on), mikä siinä ois sit niinku ollut seuraava toimenpide mitä vartijan kuuluisi tehdä? Mitä näillä vartijoilla mahtoi olla ajatuksena tehdä? Makuuttaa toista siinä kunnes poliisi tulee paikalle? (mitä ei kukaan soittanut edes)

Ymmärrän et pidetään maassa jos riehuu vaan, mutta mitä sit tapahtuu kun ihminen on rauhoittunut? Nostetaan istumaan ja odotellaan poliisia vai mitä?
Kyllä, tämä on erittäin hyvä kysymys johon moni on kiinnittänyt huomiota, myös he/me jotka ovat katsoneet aikaisempien tapahtumien sujuneen todennäköisesti/mahdollisesti oikein. Hyvää vastausta ei ole tainnut näkyä. Vaikuttaa surulliselta jäätymiseltä.
Savusumu
Alibin satunnaislukija
Viestit: 66
Liittynyt: Su Loka 18, 2009 4:06 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Savusumu »

Rutisija kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 2:48 pm
hlgovista kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 2:28 pm
Rutisija kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 2:07 pm
Elvytys ja elvytyksen harjoitteu teoriassa tai nukella on kaksi täysin eri asiaa. Ja vaikeinta tilanteessa on tietää missä vaiheessa aloittaa elvytys. En siis puolusta yässä nyt vartijoita, mutta halusin tuoda sen pointin esille, että harva oikeasti tietää miten tulee reagoimaan kun tulee elvytystilanne. Ihan vaikka olisivat harjoitelleet vuosittain, kuten monessa ammatissa on tapana. Itsekin olen siis ihan vaan myyjänä töissä ja silti ea-koulutus on pakollinen vuosittain. En silti kutsuisi itseäni elvytyksen ammattilaiseksi.
Seuraavalla kerralla kurssilla sitten käsi pystyyn ja kysyt, missä vaiheessa aloittaa elvytys.

Tämä "turvallisuuspalvelijoiden" tapaushan ei ollut onnettomuus, vaan tapahtumien jatkumo.

Sarja virheitä, katstrofaalisia virhearvionteja, osaamattomutta ja lopputulemana raato. Sekö oli tarkoitus?
En tarkoittanut sitä, ettei olisi helppo lukea/oppia teoriaa siitä, koska aloittaa elvytys, mutta sen näkeminen ihmisestä on vaikeampaa. Pulssin löytäminen, hengityksen tarkistus, refleksit jne. Kyllä ne tietää, mutta silti kynnys lähteä elvyttämään on usein ihmisillä korkea ja sitä saatetaan siksi odottaa liian kauan tai epäröidä. Edelleen, en puolustele täällä vartjioita, vaan halusin vain tuoda ajatuksen esille, että aina ihminen ei reagoi rationaalisesti vaikka olisi kaikki teoreettinen osaaminen pääkopassa valmiina.

Kuten toisessa kommentissa myös mainitsin, joissakin ammateissa ei nyt vaan voi jäätyä tällaisissa tilanteissa, eli siksi on erityisen tärkeää lisätä koulutusta, jotta elvytyksestäkin tulee rutiini vaikka pääkoppa ei tilanteen tasalla pysyisi oikeassa tilanteessa. Tarpeeksi monta toistoa ja harjoitusta ja homma automatisoituu.
Juurikin näin. Olen 100% samaa mieltä.

Syytän tästä järjestelmää ja toivon hartaasti että turvallisuus sekä kaupan että ravintolan alalle tulisi jokavuotinen hätäensiapu- koulutus jossa unohdetaan ne naurettavat pikkuhaavojen sitomiset ja muu hifistely. Koska kyseisen alan ihmiset ovat keskimäärin suuren ihmismäärän kanssa tekemissä ja joku prosentti näistä työntekijöistä pakostakin joutuu sairaskohtauksen kanssa tekemisiin halusi tai ei.

Toivottavasti myös jokainen haukkuja täällä pääsee itse osoittamaan erinomaisuutensa elvytyksessä ihan oikean ihmisen kanssa. Videoita sitten kehiin !
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1926
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja jmit »

Skloddi kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 2:04 pm
jmit kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 1:57 pm
llewellyn kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 1:28 pm

Tämä on sitä modernin minfon "rikoskeskustelua"... Jos ei ole mitään helvetin tekemistä maahanmuuton kanssa niin ruvetaan keksimään, että mitäs jos olisi niin mitäs sitten. Voi luoja kun täällä ei ole edes alkeellista moderaatiota.
Mielestäni on aika keskeistä keskustella siitä kohdellaanko kansalaisia vastaavassa tilanteessa tasapuolisesti esim. vakaumukseen perustuen, arveluni on, että mustaksi postilaatikoksi pukeutunutta naista ei olisi noin kohdeltu. Toisaalta ymmärrän vaatimuksesi sensuurista. Sensuuri on väkivaltaa ja tuollainenkin väkivalta on kovasti tiettyjen poliittisten piirien suosiossa.
Mielestäni minfon säännöissä oli ennen kohta, jossa kiellettiin keskustelujen vieminen tarkoituksella millekään sivuraiteille otsikon aiheesta, mutta en sieltä nyt enää kyllä sellaista löydä.

Jatkakaa siis öyhötystänne rauhassa, jos se tuntuu hyvältä ja auttaa erektio-ongelmiinne. :mrgreen:
Mutta eikö henkilökohtaisuudet ja toisten keskustelijoiden solvaaminen kuitenkin ole kielletty? Enkä minä ole keskustelua mihinkään sivuraiteelle vienyt, kommenttini kyllä kuuluu otsikon alle.
Viimeksi muokannut jmit, Ke Tammi 11, 2023 3:02 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Purliini
Nikke Knakkertton
Viestit: 180
Liittynyt: Pe Loka 21, 2022 5:04 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Purliini »

Tälle foorumille kirjoittajista on ilmeisesti vähän epäselvää termit eloton ja tajuton. Voin vinkata että toisessa näistä tapauksista olisi syytä aloittaa elvytys ja toisessa ei. Voitteko pikku sherlokit kertoa missä kohtaa tuossa perunalla kuvatulla videolla henkilö menee tajuttomasta elottomaksi. Sanoisin että metrin päästäkin katsottunakin olisi vaikeaa huomata sitä.
Nml84
Harjunpää
Viestit: 308
Liittynyt: Ke Joulu 21, 2022 10:42 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Nml84 »

Purliini kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 3:00 pm Tälle foorumille kirjoittajista on ilmeisesti vähän epäselvää termit eloton ja tajuton. Voin vinkata että toisessa näistä tapauksista olisi syytä aloittaa elvytys ja toisessa ei. Voitteko pikku sherlokit kertoa missä kohtaa tuossa perunalla kuvatulla videolla henkilö menee tajuttomasta elottomaksi. Sanoisin että metrin päästäkin katsottunakin olisi vaikeaa huomata sitä.
Mitähän sillä on tapahtumakulun kannalta merkitystä? Tajuttomallekkin olis pitänyt siinä tehdä jotain muutakuin mitä tekivät.

Ei ehkä ole helppo huomata onko potilas tajuton vai eloton, mutta ei hitto soikoon voi tuommosessa ammatissa olevalta jäädä kokonaan huomaamatta ettei toinen reagoi ja kun sen viimein huomaa niin ei tee asian eteen mitään, ravistelee käsiään vaan kun on niin raskasta painaa sitä naista sitä lattiaa vasten 🤦‍♂️
Attorney
Susikoski
Viestit: 45
Liittynyt: Su Tammi 08, 2023 2:45 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Attorney »

murjaani kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 2:50 pm
Attorney kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 2:38 pm

Ihminen ei ole kone, jota et tunnu tajuavan. Osa menee paniikkiin. Osa taistelee vastaan. Itse uskon, että jos minun mielestäni syyttä tai yllättäen tulisi pari stevaria aggressiivisesti kimppuun, niin itseni tuntien panisin hanttiin sen minkä voisin. Ei siinä mitään analytiikkaa ole mukana. Jotkut saatanan hullut yrittää syyttä mielestäni tappaa tai vammauttaa, niin liskoaivot lähtee kehiin. Sen verran kukkakepin oloisia pikkupoikia, että parille voisin ainakin saada annettua kunnolla vastaan. Lopputuloksena saisin toki varmaan itse vielä pahemmin turpiin ja muita seuraamuksia. Mutta teidän ongelmanne on, että oletatte ihmisten jotenkin automaattisesti kunnioittavan ja tottelevan teitä. Voi olla looginen oletus, mutta kun kuolemanpelossa tai kovassa kiputilassa ei se aivojen etulohkon logiikka ohjaa. Joka väkivaltaan ryhtyy, ottaa aina ison riskin. Aika moni mies vetäs pakene tai taistele tilanteessa tollasia pikkupoikia kunnolla pataan. Jotenkin luulette, että kaikki alistuu voimankäyttöönne kun on omasta mielestään joku arvostettu asema. Luulen, että yliarvioitte kunnioituksen teitä ja kokemaanne asemaa kohtaa. Poliisi on eri asia, mutta osaa myös yleensä lähestyä tilanteita viisaammin.
Onko sinulla ongelmia auktoriteettien kanssa yleisesti vai liittyykö tämä kipuilu erityisesti ajatukseen fyysiseen rajaamisesta ja/tai vartijoiden kanssa asioimiseen? Onko sinulle hankalaa esimerkiksi käydä hammaslääkärissä?

Ja tämä ei sitten ole mikään kettuilu vaan ihan vilpitön kysymys. Minulla on hyvin erilainen se oletustilanne kuin sinulla ja uskon että minulle on hyötyä, jos ymmärrän sinun tulokulmaasi paremmin.
Tunnen itseni, vahva itsesuojevaisto. Ja oikeudenmukaisuudentaju. Ainoa väkivaltakokemukseni oli olla väkivaltaisen ryöstön yrityksen kohteena kauan sitten. Ryöstö ei onnistunut, minulta tikattiin korvaa takas paikalleen ja nistille kävi vielä huonommin. Tilanne oli yllättävä ja väkivaltainen, se on ainoa kokemukseni onneksi. Pointtini on se, että koska ihminen ei ole kone ja tilanteet aina ennakoimattomia, niin väkivaltaa pitää kaikkien intressissä rajoittaa viimeiseen aste, sille tulee olla vahva peruste ja sen käyttö tulee rajoittaa minimiin.
Viimeksi muokannut Attorney, Ke Tammi 11, 2023 3:08 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Jaakkola
Susikoski
Viestit: 41
Liittynyt: Ke Tammi 08, 2020 1:41 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Jaakkola »

AlmaR kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 2:19 pm
Jaakkola kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 9:51 am
Suomi on Euroopan unionin toiseksi väkivaltaisin maa naisille. Lähes joka toinen suomalaisnainen on kokenut fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa 15 ikävuoden jälkeen Euroopan keskiarvon ollessa joka kolmas. (https://yle.fi/a/3-11167864)
En siis sanoisi, että miehillä on iso kynnys käydä naista vastaan, kun melkein puolet suomalaisnaisista on kokenut väkivaltaa.

Toki tuossa on kyse kotiväkivallasta tai parisuhteessa tapahtuvasta väkivallasta, mutta kyllä se on useimmiten mies, joka naista kohtaan väkivaltaisesti käyttäytyy. (https://naistenlinja.fi/naisiin-kohdist ... -suomessa/)
Tuossa tarkoitetaan pienestä aineistosta koottua tilastoitua väkivaltaa ja todetaan lisäksi, ettei tekijää ole useimmissa tapauksissa rekisteröity. Pienen otoksen ja piilorikollisuuden takia sukupuolierojen korostaminen tuloksissa tuntuu tarkoitushakuiselta.

Tuhansien iskujen maa -raportissa on toisenlaista tietoa: "Yksi kuudesta 15,6 % miehistä on joutunut kumppaninsa väkivallan kohteeksi täytettyään 15 vuotta. Naisilla vastaava luku on 16,9 %"

https://seura.fi/asiat/tutkivat/parisuh ... -kokemana/
Jos tulkitsen tutkimuksia oikein, on suomalaisia naisia vastannut n 1500 ja miehiä n 1900. Ero ei siis ole kovin suuri. Sen tarkemmin nyt en lähde tutkimuksia käymään läpi. Niissä kun vaikuttaa vertailtavuuteen ihan esimerkiksi mitä on kysytty, miten on kysytty ja milloin on kysytty.

Ylipäänsä tässä ei ole tarkoitus käydä keskustelua siitä, tekevätkö naiset vai miehet enemmän väkivaltaa, vaan kommenttina siihen, että ei monellekaan miehelle ole ennennäkemätön teko pahoinpidellä naista.
Avatar
Sissi
Sofia Karppi
Viestit: 428
Liittynyt: Ti Tammi 05, 2010 12:08 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Sissi »

https://www.is.fi/kotimaa/art-200000931 ... lQZ2vEcQfs

ESPOON Isossa Omenassa lauantaina vartijoiden voimankäytön jälkeen kuollutta 35-vuotiasta naista on jääty kaipaamaan myös paikallisessa helluntaiseurakunnassa.

Tieto naisen kuolemasta tavoitti seurakunnan pastorin tiistaina. Kauppakeskuksen tapahtumista ja kuolleen naisen mahdollisesta henkilöllisyydestä oli käyty jo aiemmin keskustelua uskonyhteisössä.

Lopulta synkät epäilyt osoittautuivat todeksi.

– Ihmiset alkoivat miettiä, että olisiko se hän, pastori kertoo.

– Hän oli seurakuntamme pitkäaikainen jäsen ja monelle tuttu. Hän kävi aktiivisesti tilaisuuksissamme.

PASTORI kertoo allekirjoittavansa kaikki kuvaukset, joita mediassa on naisesta kirjoitettu ja miten häntä on kuvailtu.

– Hän oli puhelias, iloinen, positiivinen ja omalla tavallaan hyvin aito ihminen, pastori sanoo.

Espoolaislähiön naapurit luonnehtivat naista IS:n haastattelussa kiltiksi, mukavaksi ja lapsirakkaalta vaikuttavaksi ihmiseksi.

Naisen veli puolestaan kuvaili kuvaili siskoaan hyväsydämiseksi henkilöksi, jonka elämässä uskonnollisuus vaikutti vahvasti taustalla.

Veli koki, että ilman perhettä elänyt nainen tunsi varmastikin yksinäisyyttä. Nainen asui yksin vuokra-asunnossa eikä hänellä ollut lapsia.

Pastori uskoo, että seurakunta oli naiselle merkityksellinen paikka, jossa hän pääsi solmimaan myös ystävyyssuhteita.

– Yhteisössämme on läheiset välit. Emme ole vieraita toisillemme, vaan pidämme yhteyttä ja vaalimme ystävyyttä, pastori sanoo.

SURU-UUTINEN on otettu uskonyhteisössä järkyttynein ja häkeltynein mielin vastaan.

– Tämä on valtava suru ja tragedia seurakunnallemme. Hyvin rankka asia. Muistamme häntä lämmöllä. Ja varmasti ihan koko Suomi pohtii, miten tämä on voinut tapahtua, pastori sanoo.

Silminnäkijän kuvaama video Ison Omenan tapahtumista on katsottavissa yläpuolelta.

Helluntaiseurakunnan jäsenen kuollessa järjestetään tavanomaisesti hiljainen hetki kuolleen muistolle.

Niin on tarkoitus toimia nytkin.

– Nousemme seisomaan, rukoilemme, pidämme hiljaisen hetken ja siten kunnioitamme kuolleen muistoa, pastori kertoo.

PASTORI painottaa, ettei hän kommentoi tai arvioi kauppakeskuksen tapahtumia, koska se on viranomaisten tehtävä. Hän pitää hyvänä asiana, että naisen kuolemaan johtaneiden tapahtumien kulku selvitetään perin pohjin.

Pastori uskoo, että tilanne on ollut järkyttävä kaikille siihen liittyville osapuolille.

– Pastorina olen miettinyt, että tapaukseen liittyvät asetelmat ovat nyt hyvin jännitteisiä. Tilanne on ollut hurja, hän pohtii.

– Ja lopulta olemme kaikki vain ihmisiä.

Pastori tahtoo esittää kommenttinsa nimettömänä, jotta seurakunta ja jäsenet saisivat tehdä surutyötään rauhassa.

Vielä ei tiedetä, oliko naisen kuolemalla yhteyttä vartijoiden voimankäyttöön.

Poliisi on luvannut tiedottaa asiasta mahdollisesti keskiviikon aikana. Toistaiseksi neljää vartijaa epäillään kuolemantuottamuksesta.

Tekstiä tiivistetty jättämällä pois kuvatekstit kun ei ole kuviakaan sekä Lue lisää-tyyppiset viittauklset toiseen uutiseen
-NILS-
Mitä mielentilatutkimuksessa tapahtuu: https://www.youtube.com/watch?v=hg_C6Oyy1c0
realisti-lissu

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja realisti-lissu »

Mietin tuota Mtv 3 videota.

Siinä nainen on ollut koko sen ajan, mitä seitsemän minuuttia, liikkumaton, elottoman oloinen.
Kuinka kauan sitä ennen? Koska on jo sermitkin tuotu.
Tuossa kyllä meni niin paljon minuutteja, että nainen lie ollut kuollut jo koko tuon ajan kun video kestää mutta tosiaan, kuinka kauan ennen sitä? Aika kauan on ruumista pidelty.
riihitonttu
Martin Beck
Viestit: 818
Liittynyt: Pe Tammi 22, 2021 3:32 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja riihitonttu »

Skloddi kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 2:04 pm Mielestäni minfon säännöissä oli ennen kohta, jossa kiellettiin keskustelujen vieminen tarkoituksella millekään sivuraiteille otsikon aiheesta, mutta en sieltä nyt enää kyllä sellaista löydä.
Ehkä muistit väärin, se vaihtoehto löytyy näemmä ilmiantonapin takaa.
Viimeksi muokannut riihitonttu, Ke Tammi 11, 2023 3:22 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tonttu
Tontut on kuvattu hyväntahtoisiksi olennoiksi.
Riihitonttu
Riihitonttu korjasi ihmisen tekemät virheet
https://www.youtube.com/watch?v=V8xb5uywGsY
Mustaherukka
Susikoski
Viestit: 30
Liittynyt: To Helmi 10, 2022 8:42 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Mustaherukka »

https://www.laakarilehti.fi/terveydenhu ... man-riski/

Päinmakuulle rajoittamiseen liittyy äkkikuoleman riski.

Siinä niille öyhöttäjille, joiden mukaan tuossa kiinnipitoasennossa ei ollut mitään väärää ja oli normaalia vartijoiden toimintaa. Ja niille, joiden mukaan tuossa ei ollut mitään, mikä vaikeuttaisi hengitystä, koska kukaan ei maannut kohdehenkilön päällä. Että varmasti oli sairaskohtaus kun noin pääsi käymään.
Avatar
da-n7007
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 113
Liittynyt: Ma Joulu 05, 2022 5:51 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja da-n7007 »

Vielä spekua.
Hufvudstadsbladetin artkkelissa oli silminnäkijän huomio kiinnittynyt outoon ääneen kiinnipitotilanteessa. En nyt kaiva sitä enää esille, löytyy jostain keskeltä kommentteja. Mutta joo, tuli mieleen esimerkiksi kylkiluun (luiden) napsahdus. Kun omani paukahti, se ääni oli todella kuuluva ja varsin outo.
Jos kylkiluu on puhkaissut keuhkon, se on hätätila sekin.
- Miä en purematta niele.
hlgovista
Armas Tammelin
Viestit: 87
Liittynyt: Su Tammi 08, 2023 11:26 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja hlgovista »

Purliini kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 3:00 pm Tälle foorumille kirjoittajista on ilmeisesti vähän epäselvää termit eloton ja tajuton. Voin vinkata että toisessa näistä tapauksista olisi syytä aloittaa elvytys ja toisessa ei. Voitteko pikku sherlokit kertoa missä kohtaa tuossa perunalla kuvatulla videolla henkilö menee tajuttomasta elottomaksi. Sanoisin että metrin päästäkin katsottunakin olisi vaikeaa huomata sitä.
Se tilan muutos ei tapahdu tuon mtv:n videon aikana, siinä on kokoajan raato.
Tajuttomuuteen on vajottu vähän sen jälkeen, kun kuollut ilmoitti, että ei saa henkeä.
Siitä kuristuksen jatkeena elottomaksi ja kuolleeksi.
Vastaa Viestiin