Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Ihankuinvaan
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Ke Tammi 11, 2023 2:15 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Ihankuinvaan »

Olen kohtuullisen varma, että maahanviennissä, lähinnä rojahtamisessa, noita kahta vartijaa vei naisen suurempi koko ja painavampi massa, heillä ei yksinkertaisesti riittäneet voimat toimia hallitusti ja siksi homma meni miten meni.
hlgovista
Armas Tammelin
Viestit: 87
Liittynyt: Su Tammi 08, 2023 11:26 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja hlgovista »

Iltalehti keskustellut uudemman kerran Oikeustieteen tohtori ja poliisioikeuden dosentti Henri Rikander kanssa
Ei aina pidä kaataa
Järjestyksenvalvojalla on lain mukainen oikeus käyttää voimakeinoja, jos henkilö esimerkiksi vastustelee tai yrittää estää paikalta poistamisen. Voimakeinojen käytön tarpeellisuutta arvioidaan tehtävän tavoitteiden kautta.

Oikeustieteen tohtori ja poliisioikeuden dosentti Henri Rikander sanoo nähneensä kyseisen videon aiemmin. Sen sisältö ei vaikuta hänen aiemmin esittämiinsä arvioihin käytetyistä voimakeinoista.

Rikander kommentoi jo maanantaina IL:lle, että voimankäytön näkökulmasta henkilö oli pitkään liikkumatta ja rauhoittunut. Hän kertoi jo tuolloin ihmetelleensä, miksi reagoimatonta ja passiivista henkilöä pidetään monen minuutin ajan kiinni ennen elvytyksen aloittamista.
Rikander haluaa kuitenkin lisätä, että voimankäyttökoulutuksessa kannustetaan viemään voimankäyttötoimien kohteena oleva henkilö maahan. Hänen henkilökohtainen mielipiteensä on, että tämä on usein paitsi tarpeetonta myös riskialtista.

Videolta näkee, miten kaoottista se on.

– Meidän kontrollityöntekijöiden ajatusmaailma on niin vahvasti ajettu siihen, että aina pitää viedä maahan. Olen omissa tutkimuksissani tuonut esiin sen, että esimerkiksi seinää tai muuta pystyssä olevaa, kiinteää vasten laitettuna tulee paljon vähemmän vammoja paitsi kohdehenkilölle myös poliisille itselle, sanoo Rikander.

– Jos kohdehenkilö on hallittavissa pystyssä, ei ole perustetta viedä häntä maahan. Videolta näkee, miten kaoottista se on. Kun kohdehenkilö viedään hallitusti maahan, niin jos siinä tapahtuu jokin lipsahdus, niin voi olla, että voimankäyttäjä itsekin menee sinne lattiaan. Riskejä on paljon.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/77d9 ... 12a5e36979



Kaoottista se todellakin oli ja ihminen saatiin tapettua.
Avatar
janis
Sabrina Duncan
Viestit: 372
Liittynyt: La Tammi 30, 2010 8:14 pm
Paikkakunta: wonderland

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja janis »

Amy kirjoitti: Pe Tammi 13, 2023 11:20 am
janis kirjoitti: Pe Tammi 13, 2023 2:09 am
miten uhrin mahdollinen raskaus muuttaa häneen kohdistuneen rikoksen nimikettä? esim tässä tapauksessa, mikäli näin olisi ollut?
Oletan että epäily olisi silloin kuolemantuottamus ja törkeä pahoinpitely. Ainakin sellaisina oon nähnyt käsiteltävän muita tapauksia, joissa ulkopuolinen on aiheuttanut toiminnallaan keskenmenon.
jos uhri menehtyy, niin tulkitaanko silloin että hänen raskautensa menee kesken? (keskenmenon määritelmä, wikipedia: ”Keskenmeno tarkoittaa ihmisillä raskauden itsestään tapahtuvaa keskeytymistä ja alkion tai sikiön poistumista kohdusta joko itsestään tai lääkärin avustamana. Keskenmenossa syntyvä sikiö ei ole elinkelpoinen ja useimmiten kuolee.”)

mitä nämä tarkoittamasi vastaavat tapaukset ovat? jotta olisivat verrannollisia, niin niissäkin lienee siis toiminta päättynyt uhrin menehtymiseen.
allekirjoitus.
Sadenainen
Susikoski
Viestit: 48
Liittynyt: Su Helmi 21, 2021 11:30 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Sadenainen »

Olen nähnyt täällä muiden lähtevän omiin harhaluuloisiin päätelmäketjuihinsa ja nyt on mun vuoro, koska tää menee niin tunteisiin. Itsellänikin on helluntailainen tausta, kuten uhrillakin. On kyseessä kiltit pienet tytöt, jotka jo herkkinä lapsina aivopestään uskontoon. Uskonnon varjolla heiltä odotetaan nuhteetonta käytöstä, ja toisaalta saatetaan kiusata koulussa, koska ovat erilaisia kuin muut (vielä jos ovat niin "kunnollisia" että tyrkyttät uskontoaan). Tästä kaikesta seuraa ahdistuneisuutta, pelkoa ja usein myös syrjäytymistä yhteiskunnasta. Koko tapahtumaketjun alulle sysäävä voima on helluntalainen ahdasmielinen uskonto ja sydämettömät vanhemmat, jotka ovat lapsen lahkoon aivopesseet. Tätä naista ei todennäköisesti oltu kaadettu maahan ja pidetty siellä vain tämän yhden kerran -- helluntailainen tausta kaataa herkän tytön henkisesti maahan ja pit siellä henkisesti. -- Voi tosiaan olla, että nainen ei uskonnon takia ole löytänyt puolisoakaan. Uskovaisissa kun on yksi mies kymmentä uskovaista naista kohden. Jos hän onkin päätynyt hankkiutumaan raskaaksi muulla tavalla? Uskovaisille tällainen raskaus on suuri häpeä, erityisesti raskausaikana; lapsen synnyttyä asian voi sitten painaa villasella. Mutta jos nainen olikin raskaana, ja samaan aikaan pyrki salaamaan "häpeänsä"? Siksi epämääräinen "mullon kuuskuinen!"-huuto.. ja mahdollinen raskaus voinut myös edesauttaa kuolemista? Ja uskovaisen taustan vuoksi naisen vanhemmat voineet pyytää ettei aviotonta "häpeällistä" raskautta saa paljastaa mediassa.
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11427
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja URSA »

Ei naisella ollut sen enempää massaa kuin keskiverrolla riehumaan ryhtyneellä miehellä. Kuinka samat vartijat olisivat suoriutuneet, jos riehuja olisi ollut keskikokoinen mies? Olisiko silloin henki lähtenytkin vartijoilta?

Vaikuttaa siltä että naisen menehtyminen tilanteessa hämärtää monen käsitystä tapahtuminen kulusta. Kuvitelkaa että nainen olisi jäänyt henkiin mutta joutunut sairaalareissulle vähintään rikkoutuneen olkapään takia. Millaisena silloin kuvittelisitte tilanteen? Olisiko se ollut naisen oma vika vai vartijoiden vika? Aivan selvästi naiseen kohdistettiin liian voimakasta ja aiheetonta väkivaltaa. Väkivalta ja pitkittynyt kiinnipito raudoitettuna olisi ollut hyväksyttävää ainoastaan aseistautunutta henkilöä kohtaan. Naiselle ei edes sanottu "joko poistut täältä vapaaehtoisesti tai joudumme poistamaan sinut". Suoraan vain maahan räiskis ilman mahdollisuutta ensin polvistua ja sitten pidetään lattiassa kuolinkamppailun ajan ja vielä pitkään sen jälkeen.
H. Solmunen
Harjunpää
Viestit: 322
Liittynyt: Ke Syys 14, 2011 8:30 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja H. Solmunen »

Ihankuinvaan kirjoitti: Pe Tammi 13, 2023 2:40 pm Olen kohtuullisen varma, että maahanviennissä, lähinnä rojahtamisessa, noita kahta vartijaa vei naisen suurempi koko ja painavampi massa, heillä ei yksinkertaisesti riittäneet voimat toimia hallitusti ja siksi homma meni miten meni.
Naisen koko voi olla yksi selittävä tekijä päätökselle viedä maahan. Vartijat yksinkertaisesti pelkäsivät, että joutuvat vaikeuksiin hänen kanssaan, jos eivät vie maahan. 100 kiloinen nainen on melkein yhtä paha vastus kuin 100 kiloinen mies, jos se päättää alkaa riehua.
Ihankuinvaan
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Ke Tammi 11, 2023 2:15 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Ihankuinvaan »

Jalkalennon hetkellä uhri on menossa tonttiin vasen kylki/maha edellä, vartijat kummassakin käsivarressa kiinni. Pari sekuntia myöhemmin uhri on kuitenkin päätynyt oikealle kyljelleen, vartalo ja jalat kiertyneenä vasemmalle, edelleen vartijat molemmissa käsivarsissa kiinni.

Pari sekuntia ja uhrin vartaloon kohdistuu noin iso kierre ja voima, tarvitseeko kenenkään edes ihmetellä, että on hyväkin mahdollisuus sille, että jotain on todellakin mennyt oleellisesti rikki?

URSA ainakin oli miettinyt samaa asiaa.
Avatar
da-n7007
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 113
Liittynyt: Ma Joulu 05, 2022 5:51 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja da-n7007 »

Aikaisemmin yritin tuoda esille "money talks"-mallin myös vahingonkorvausteemassa. Ja edelleen painotan sitä ajatusta, että jos kauppakeskuksen työsuhteinen voimankäyttäjä-vartija alkaa uhoilla asiakkaille (maksaville asiakkaille) ja paiskoo porukkaa käytäville kysymättä mitään, selvittämättä syytä ja ottamatta huomioon jokaisen ihmisen yksilöllisen terveystilan, aika riskaabelilla mennään niin toimeenpanijan kuin tilaajankin kannalta. Vahingonkorvaukset ovat kovat, jos kroppa tahallaan rikotaan. Eikä viattoman kuolemantuottamus siitä poikkea.
Onko työnjohto valveilla? Mites meni kuvitelma päästä pälkähästä vain oppikirjaa näytellen? Kuuleeko kauppakeskuksen johto, tutiseeko puntti?

Tämä kauhea tapahtuma pitää laittaa kansainväliseen levitykseen.
Tästä Eveliina-keissistä on tehtävä mahdollisimman julkinen juttu vs pikku Erikan murha.
- Miä en purematta niele.
Hellapoliisi
Olivia Benson
Viestit: 704
Liittynyt: Pe Huhti 23, 2010 6:24 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Hellapoliisi »

Olen pohtinut tässä sitä, että onhan naisen reppu voinut olla täynnä kirjoja kun kerran ostarissa on käsittääkseni kirjasto. Siinä on ollut lisäpainoa selän päälle ja tietenkin reppu on voinut osua voimalla naisen päähän kaatamistiöanteessa, mikäli sen remmit ovat sen verran löysemmällä, ettei reppu ole tiukasti vartalossa kiinni.

Sitäkin voi pohtia, että mitä kukakin pitää häirintänä. Tässähän on kuitenkin selvää, ettei kyseisen miehen häirintä jatku ja jos häirintä olisi ollut poliisiasia niin mies olisi soittanut numeroon 112. Mistään ei käy selville, että missä nainen häiritsee miestä ja millä tavoin. Joku voi jo provosoitua siitä, että toinen toivottaa tervehtiessä jumalan rakkautta päivään. Joku toinen ei provosoidu uskontoon liittyvistä kommenteista mitenkään. Näin voi tapahtua sekä todella uskonnollisten ja toisaalta uskonnottomien ateistien parissa. Agnostikko voi mielessään kohottaa harteitaan ja antaa mennä kommentin toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

Kun lähtee ihmisten ilmoille niin siellä kuulee vaikka minkälaisia kommentteja. Olen ihan tavallinen talliainen ilman tatuointeja ja lävistyksiä. Siitä huolimatta ovat tuntemattomat kommentoineet ihmisten ilmoilla hiusten-, ihon- ja vaatteidenvärejäni. On jopa kysytty johonkin lahkoon kuulumisesta.

Sen lisäksi tietenkin perheellisenä se lapsiperheellisten lotto, jossa arvioidaan ja arvostellaan toisten lapsia ilman minkäänlaista suodatinta. Siihen osallistuvat tutut ja tuntemattomat. Eivät he ymmärrä sitä, että myös korvatulehduksesta kärsivän lapsen kanssa joutuu käymään lääkärissä ja kestää kolme vuorokautta ennen kuin antibiootti alkaa purra bakteeriin. Pientä lasta ei voi ylenmäärin parasetamolilla lääkitä siksi, että parasetamoli on maksatoksinen aine. Onneksi vähimmällä pääsee kun ei itse osallistu kommentointiin, ei alan vängätä ihmisten kanssa ja antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta korvasta ulos.

Ihan asiansa hoitavia ja täyspäisiä lapsista tuli, vaikka itkivät välillä kivusta ja saivat välillä jonkun tädin tai sedän mielestä ”roskaruokaa” eli suolatikkuja ja tuoremehua, etteivät kuivu ruokahaluttomina. Kyllä he ovat saaneet ihan tavallista kotiruokaa terveinä ja syöneet ihan kiitettävästi. Ehkä oli hyvä, että lapsetkin oppivat antaa sivullisten kommenttien mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, oli ihan hyvä käytösmalli?

Mieleen tulee Euroopan suurkaupungin terrori- tai ammuntaepäilystä, jossa helikopterit pörisivät taivaalla ja poliiseja oli joka paikassa. Poliisi pyysi kohteliaasti poistumaan paikalta, koska paikka eristettiin vaarallisuuden vuoksi. En nähnyt täydellä kadulla yhtään ihmistä, joka olisi pistänyt poliiseille hanttiin. Ihme kyllä, kadulla perääntyessä ei syntynyt mitään paniikkia. Ihmiset kävelivät niin ripeästi kuin kykenivät. He olivat luultavasti tottuneita siihen, että suurkaupungissa sattuu ja tapahtuu.

Täällä on pohdittu menehtyneen puhetta. Suomessa ei ole käsittääkseni puhetta korjattu puheterapeuttien vähyyden vuoksi 1990-luvun lopulta lähtien kuin vaikeimmissa tapauksissa, koska on linjattu että suomea puhutaan 2000-luvulla huomattavasti useammilla eri tavoilla kuin Suomi-filmissä ennen 2000-lukua.

Nuorille ihmisillehän nämä ässät ja ärrät eivät ole samanlainen ongelma kuin minun ikäluokkani lapsille, joille riitti kyllä puheterapeutteja. Onhan sosiaalinen media muuttanut muutenkin ihmisten kommunikointitapoja kun vertaa aikaan ennen internetiä.

Pidän menehtyneen vaatetuksen ihmettelyä sinällään erikoisena, koska ihan ketjuliikkeetkin ovat myyneet muutaman vuoden ajan pyöräilyhousuja naisille. Nehän ovat kätevät vetää sukkahousujen päälle ja hameen alle jos pelkää vilauttavansa tai on taipumusta virtsatieinfektioihin. Itsekin käytän pyöräilyhousuja ihan kietaisuhameiden ja -mekkojen alla, koska en halua paljastaa tuntemattomille alusvaatteitani. Muutenhan kietaisuvaatteet ja neule- ja collegemekot ovat sellaisia reippaamman liikkumisen mahdollistavia vaatteita.

En siis löydä provosoitumisen aihetta menehtyneen puheesta tai vaatetuksesta. Luultavasti hän olisi lähtenyt pois ihan vaikka sen vessareissun jälkeenjäänyt hänellä oli tarvetta käydä siellä. Häiriötilannehan ei selvästi jatkunut kun nainen oli yksin kun vartijat tulivat hänen luokseen. Tämän tilanteen olisi voinut hoitaa ihan puhuttamalla. Tietenkin olisi ollut tärkeää myös sekin tieto, että mistä mies koki tulevansa häirityksi. Voihan sitä vinkata, ettei kaikille tarvi toivottaa sitä siunausta ääneen.

Hän on luultavasti ollut Isolle Omenalle ainakin joillekin liikkeille maksava asiakas (silmälasitkin ovat kalliita kun linssi ei ole perustavaraa) ja siinä mielessä voi Securitaksen päässä hyvä olla keskustelu siitä, että kuka on se asiakas ja ketä palvellaan kuin asiakasta? Eihän homman konsepti voi olla tarjota vauhtia ja vaarallisia tilanteita.
Hys hys!
perttu7
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: Ti Tammi 10, 2023 12:14 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja perttu7 »

H. Solmunen kirjoitti: Pe Tammi 13, 2023 3:00 pm
Ihankuinvaan kirjoitti: Pe Tammi 13, 2023 2:40 pm Olen kohtuullisen varma, että maahanviennissä, lähinnä rojahtamisessa, noita kahta vartijaa vei naisen suurempi koko ja painavampi massa, heillä ei yksinkertaisesti riittäneet voimat toimia hallitusti ja siksi homma meni miten meni.
Naisen koko voi olla yksi selittävä tekijä päätökselle viedä maahan. Vartijat yksinkertaisesti pelkäsivät, että joutuvat vaikeuksiin hänen kanssaan, jos eivät vie maahan. 100 kiloinen nainen on melkein yhtä paha vastus kuin 100 kiloinen mies, jos se päättää alkaa riehua.
Selkeästi lainvastaista jos muuta perustetta tai vaaraa ei ole ollut. Rinnaisteinen terveydentilaan tai muuhun henkilöön liittyvään syyhyn.

Myös epätodennäköistä, koska JV:llä/vartijoilla oli selkeä ylivoima, eikä viitteitä uhrin väkivaltaisuudesta ole.
JanitaSlim
Jessica Fletcher
Viestit: 3122
Liittynyt: Pe Syys 18, 2020 5:51 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja JanitaSlim »

JiiKoo81 kirjoitti: Pe Tammi 13, 2023 2:22 pm Meni tunteisiin, koska elämä on opettanut, että joka ikisessä paikassa on kaikenlaisia ihmisiä, enemmän älykkäitä tai vähemmän älykkäitä. Se Gaussin käyrä vaan tuppaa seuraamaan meitä Arkadianmäelle, Keilaniemeen tai Jokelan vankilaan. Nuoret ja kokemattomat ovat onnettomia näissä tilanteissa, riippumatta älykkyydestä. Kunpa tuossa tilanteessa olisi ollut se yksi vahvaluonteinen, yksi kaveri osoittaa johtajuudesta merkkejä , mutta se ei tässä riittänyt. Toivottavasti tätä tapausta avataan lisää Poliisin toimesta, piakkoin.
Elämä on opettanut minulle, että nämä vartijat ko. tapauksessa ovat aivottomia idiootteja. Jos he olisivat löytäneet ulkoa varastetun auton niin jokaisessa renkaassa roikkuisi yksi kiinni, ettei auto pakene ja yksi pystyttäisi sermejä, etteivät ihmiset ympärillä naura tilanteelle.

Ei kukaan normaaliälyinen pidä kiinni useita minuutteja kuollutta ihmistä jaloista. Tai sitten on pelattu liikaa pelejä ja mennyt todellisuus ja fantasia sekaisin. Kuviteltu, että sieltä se kuollut nousee ja alkaa puremaan tehden heistäkin eläviäkuolleita.

Mietitäänpä asiaa toisinpäin. Maahanviennin jälkeen, kun neidillä oli raudat ranteissa niin mitä nämä 4 gorillaa oikein olettivat tapahtuvan, jos jokaisesta raajasta kiinni pitämistä ei jatketa? Että uhri hyppää voltilla maasta ympäri, pahoinpitelee nämä vartijat ja karkaa? Tai, jos pelkäsivät uhrin vain karkaavan niin tehtävähän olisi silloin suoritettu. Uhri olisi poistunut kauppakeskuksesta mikä oli tehtävänanto näille gorilloille.

Luulisi, ettei noin retardia toimintaa näe kuin elokuvissa, mutta ilmeisesti nämä vartijat ovat sukua keskenään.
Viimeksi muokannut JanitaSlim, Pe Tammi 13, 2023 3:19 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Eaglegoat
Remington Steele
Viestit: 236
Liittynyt: To Joulu 15, 2022 7:39 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Eaglegoat »

Läpimätä koko ala. Palkataan nuoria täysin kokemattomia kloppeja sekä väkivallasta kiksejä saavia epävakaita tapauksia. Sitten vielä kuittikaupalla petostehtailua...

Ison Omenan tapauksessa ihmetyttää jo se että tilanteessa 4 vartijaa eikä yksikään tajua alottaa edes elvytystä kun henkilö menee elottomaksi. Aivan sopimattomia ihmisiä tuolle alalle, ja nämä ongelmathan lähtevät ylemmiltä hierarkia tasoilta vyörymään, kun ei ole ihan niin justiinsa miten siellä kentällä suoriudutaan. Kunhan laskutus juoksee ja tulospalkkiot tilille. :roll:
Amy
Hetty Wainthropp
Viestit: 453
Liittynyt: Ma Touko 17, 2010 8:40 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Amy »

janis kirjoitti: Pe Tammi 13, 2023 2:55 pm jos uhri menehtyy, niin tulkitaanko silloin että hänen raskautensa menee kesken? (keskenmenon määritelmä, wikipedia: ”Keskenmeno tarkoittaa ihmisillä raskauden itsestään tapahtuvaa keskeytymistä ja alkion tai sikiön poistumista kohdusta joko itsestään tai lääkärin avustamana. Keskenmenossa syntyvä sikiö ei ole elinkelpoinen ja useimmiten kuolee.”)

mitä nämä tarkoittamasi vastaavat tapaukset ovat? jotta olisivat verrannollisia, niin niissäkin lienee siis toiminta päättynyt uhrin menehtymiseen.
Ei niissä se raskaana ollut uhri menehtynyt, mutta keskenmenon aiheuttamista arvioitiin törkeänä pahoinpitelynä muiden rikosnimikkeiden ohella. En ole lääketieteen ammattilainen, en osaa sanoa millä raskausviikoilla asia arvioitaisi milläkin termillä, mutta jos tässä nainen olisi ollut pitkällä raskaana (kuten osa on väittänyt) ja tuo vartijoiden toiminta olisi aiheuttanut sikiön kuoleman, niin tuskin se merkityksetöntä olisi, jos varhaistenkin viikkojen keskenmenon aiheuttaminen arvioidaan törkeänä?
Sitä ei tosin tulla tässä tapauksessa tietämään kun hän ei raskaana ollut. Ja onhan tää jo muutenkin niin poikkeuksellinen tapaus, että ei varmaan Suomesta verrannollista tapausta löydy, johon voisi peilata. Mutta sikiön kuolemaa ei voisi käsittääkseni arvioida kuolemantuottamuksena koska ei ole vielä syntynyt.
Hellapoliisi
Olivia Benson
Viestit: 704
Liittynyt: Pe Huhti 23, 2010 6:24 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Hellapoliisi »

Carelin kirjoitti: Pe Tammi 13, 2023 2:38 pm Tässä on kysymyksessä surkeat vartijat, joita löytyy ihan liikaa, kuten surkeita portsarejakin.
On selvä, kun koulutus on muutaman viikon ja palkka surkea, niin ei siellä mitään terävempiä kavereita ole töissä. Samanlaista heikkolahjaista kuin taksikuskeina. Toki näissä ammateissa pieni osa voi olla ihan skarppiakin porukkaa. Pääosin duunarit kuitenkin näissä ammateissa ovat hölmöjä.
Olihan tässä keississä surkea ammatillinen suoritus kyseessä. Ei kukaan tajunnut huomioida hengittääkö asiakas. Se olisi ollut ihan relevantti huomio.
Taksikuskin voi onneksi valita. Itse otan kunnollisten tiedot aina muistiin ja Bernerin tihutyön jälkeen saanut onneksi kontaktin niin sanottuja vanhan ajan taksikuskien koodin mukaan toimivien taksikuskien kanssa. Apua olen saanut ihan matkatavaroiden kantamisessa kotiovelle saakka ihan pyytämättäkin ja en ole mikään hemaiseva ja raikkain ruusu puutarhassa.

Kyllä taksikuskien kanssa voi keskustella tai olla keskustelematta kaikista aiheista maan ja taivaan välillä jos on aikaa. Toki vaatii pelisilmää katsoa, että onko ihminen juttelutyyppiä. Sama juttuhan on kampaajalla ja varmaan parturissakin.

Minulle kerran yksi kampaaja puuskahti, että olenko vihainen tai pettynyt kun en puhu? Minä sanoin, että keskityn nauttimaan siitä, että asiantuntija pesee ja hieroo päänahan oikein kunnolla ennen hiustenleikkuuta. Siinähän lähtee veri kiertämään mukavasti niskaa myöten ja sopii hyvin ainakin herkästi niskajumin saavalle ihmiselle. Nuorelle kampaajalle ei oltu varmaan kerrottu koulutusvaiheessa, että jokainen asiakas ei jaksa jutella ja ottaa käynnin rentoutumisena.

Kaikilla aloilla on niitä fiksuja ja kommunikointitaitoisia ja vähemmän fiksuja ja yhteistyökyvyttömämpiä ihmisiä. Eiväthän kaikki suomalaiset välttämättä ymmärrä, että toisella puolella Suomea eletään erillä tavalla kuin kotikonnuilla. Ihminen voi mennä lukkoon. Kommunikointikykyinen osaa kysellä ja haluaa selventää jos ei ymmärrä jotain asiaa. Sitten ovat ne, jotka kuuntelevat mielellään, mutteivät ujouttaan uskalla kysyä mitään.

Itse olen monesti ajatellut vuoden veropäivänä, ettei mikään raha eikä mahti maailmassa saisi minua motivoitua toimimaan Juha Sipilän termein ”julkisena kusitolppanakaan”. Kyllä omalle mielenrauhallekin pitää antaa oma arvonsa. Järjetyshenkilöt ja vartijat eivät ainakaan yleensä vie niitä töitään kotiinsa työvuoron jälkeen. Sekin on etu jos voi jättää työnsä työpaikalleen.
Hys hys!
Karvavarvas
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Pe Helmi 14, 2020 7:09 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Karvavarvas »

Skloddi kirjoitti: To Tammi 12, 2023 1:03 am
Karvavarvas kirjoitti: To Tammi 12, 2023 12:55 am Ei mikään näistä. Ei tosta saanu mitään vakavaa vammaa (ja tällä kommentilla en tarkota et tässä ois toimittu millään lailla oikein vartijoiden puolesta). Takki tai muu painoi kaulan vagus-hermoa ja sydän pysähtyi.
Mistä tiedät, mitä on tapahtunut maahanlaitoin ja serrmivideon välisinä minuutteina, kun pystyt varmaksi sanomaan? Olitko paikalla? Edes raudoituksen loppuun saattamisesta ei ole kai toistaiseksi nähty videoita. Päätellen siitä kuinka vaikeaa rautojen poistaminen oli, niiden laitto se vasta onkin voinut olla brutaalia puuhaa.
Noo aika karua, jos näin olis käynyt.. Mut eiköhän tätä sit tutkittais jo tappona eikä kuolemantuottamuksena, jos ois hutkittu nii et keuhkot repee ja luita hajoo. . . Se olis selvinnyt jo ruumiinavauksesta
Viimeksi muokannut Karvavarvas, Pe Tammi 13, 2023 3:26 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Vastaa Viestiin