Jussi Neuvonen, kadonnut Turussa v. 2000

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
cicero
Michael Knight
Viestit: 4160
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 2:40 pm
Paikkakunta: ulkomaat

Viesti Kirjoittaja cicero »

tuo nostotapahtuma kahteen kertaan voi selittyä silläkin että on halunnut vaikka viiskymppisiä pari kappaletta mutta tarvinnut silti 200mk. jo son vaikka lainannut sille mukana olleelle tyypille sen 50mk. Muistan itse että oon joskus tehnyt tuolla tavalla kun olen nostanut rahaa. Isompaa summaa nostaessa yleensä tulee isompaa seteliä.
"jos on pakko tehdä jotain epäsuosittua sen voi saman tien tehdä täydestä sydämestä"
19736
Frank Drebin
Viestit: 388
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 1:19 pm

Jussi Neuvonen

Viesti Kirjoittaja 19736 »

Tämä tapaus on aika sekava.Paljon on puuttuvia paloja.Yksi asia joka askarruttaa on lompakon löytyminen huoltikselta.Onhan mahdollista että Jussi olisi mennyt lämmittelemään baariin. Tässä tapauksessa henkilökunnasta joku olisi varmasti huomannut haalaripukuisen miehen.Juolahti vaan mieleen että oliko Jussilla tässä vaiheessa haalareita päällä. Tosin Jussilla ei kai ollut minkäänlaista takkia matkassa , joten sekin seikka lienee poissuljettu.
Onko tämä Kesoili sellainen normaalin kokoinen huoltis jossa jokainen asiakas laitetaan merkille.Eikös isommissa huoltiksissa ole valvontakamerat, entäs tässä tapauksessa?
vasikka
Javier Pena
Viestit: 1863
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Minusta tuo lompakon löytyminen voi selittyä ihan hyvin silläkin, että päihtynyt Jussi on hukannut lompakkonsa ennen päätymistään jokeen. Ensimmäinen löytäjä käärinyt sitten rahat ja lompakko toimitettu myöhemmin huoltikselle.
19736
Frank Drebin
Viestit: 388
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 1:19 pm

Jussi Neuvonen

Viesti Kirjoittaja 19736 »

Kyllä tuo aika loogiselta kuulostaisi.
Palatakseni tuohon parinsadan markan nostamiseen automaatilta voi olla että Jussi on pyrkinyt taksiin ja tarvinnut rahaa. Tosin viidenkilometrin taksikyyti keskustasta Halisiin mikäli hän sinne aikoi , ei varmaankaan maksa kuin ehkä tänäpäivänäkin puolet tuosta.
Ja siinä humalatilassa jossa Jussi oli ei varmaankaan suunnitella rahankäyttöä kovin pitkäjänteisesti. Tai sitten taksikuski ei huolinutkaan kytiin voimakkaassa humalatilassa ollutta poikaa.
Nobody
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: Ma Heinä 28, 2008 2:51 pm

Viesti Kirjoittaja Nobody »

kahvitar kirjoitti:Tuosta, ettei soluasunnossa asunut kaveri ilmoittanut mitään vanhemmille niin en pitäisi sitä mitenkään ihmeellisenä.
Itse asiassa tunsin jotenkuten Jussin ja myos taman solukaverinkin. Molemmat ihan kunnollisia kavereita.

Jussin katoamisen aikaan puhuttiin muistaakseni venalaisiksi oletetuista kahdestakin vaaleasta pitkatukkaisesta tytsysta ja naiden kavereista baarissa. Kukaan ei tuntenut tata jengia mika on sinansa ihmeellista kun Turku kuitenknin on aika pieni paikka.

Olen saanut ihan toisenlaisen selvitysken naihin katoamisiin. Niin Raisan kuin Jussin kuin monen muunkin nuoren ja terveen ihmisen.

Puhutaan venalaisliigasta joka nappaa nuoria elinkauppaa varten. Olen kuullut vaitettavan jopa etta Turun poliisissakin asia tiedettaisiin!

Onhan selvaa etta juopunut nuori on vastustuskyvyton mutta etta hanella on kuitenkin nuoret ja terveet sisaelimet.

Solukaverilla ei taatusti ole mitaan tekemista katoamisen kanssa. Mutta miksei kukaan ole yhdistanyt naita katoamisia toisiinsa.
loneliness
Jessica Fletcher
Viestit: 3206
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2008 12:30 am

Viesti Kirjoittaja loneliness »

Ohhoh, onpas aika hurja teoria. Julkisuudessa tuosta elinkaupasta ei ole ainakaan minun tietääkseni paljoa puhuttu Suomessa. Mutta tottakai on selvää, että ennemmin nuoria sitten katoaisi kuin vanhempia ihmisiä.
Paavo Arhinmäki on äijä!
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17119
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Nobody kirjoitti: Puhutaan venalaisliigasta joka nappaa nuoria elinkauppaa varten. Olen kuullut vaitettavan jopa etta Turun poliisissakin asia tiedettaisiin!

Onhan selvaa etta juopunut nuori on vastustuskyvyton mutta etta hanella on kuitenkin nuoret ja terveet sisaelimet.
Elinkauppateoriasta keskustelu kuuluisi ehken muualle, mutta hyvä ja varteenotettava aihe. Onko kukaan muu kuullut seuraavasta tapauksesta: Kolme tai neljä naista lähti muutama vuosi sitten Tallinnaan. Heidän ollessaan ravintolassa yksi poikkesi WC:hen. Ja katosi! Muut naiset tekivät hänestä katoamisilmoituksen ja siirsivät omaa lähtöään Suomeen.

Tuo kadonnut nainen löytyi tietyn ajan kuluttua kaupungilta heikkona harhailemasta. (En muista miten kauan oli kateissa). Huonokuntoisuuden syy oli poistettu sisäelin. Haava oli teipattu umpeen. Nainen toimitettiin kiiruusti Helsinkiin Hesperian sairaalaan, jossa hän eli jonkin aikaa, mutta kuoli tuohon elimenpoistovammaan.

Siirränkö suoraan HuuHaa - osastolle, vai otetaanko uusi teoria mukaan koskien monia katoamisia? Vastaavantyyppisiä elintenryöstöjä on tehty muualla maailmassa, mutta mikä olisi estänyt niiden tulon Suomeen tai lähialueille.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Nobody
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: Ma Heinä 28, 2008 2:51 pm

Viesti Kirjoittaja Nobody »

Tee niin kuin parhaaksi naet. Siita ei paase mihinkaan etta vuosia sitten juttelin turkulaisen ystavan kanssa joka sanoi tuntevansa turkulaisen poliisin joka oli sanonut etta epailevat venalaisten tekevan Suomeen naita elinsiirtokaappauksia.

Mutta kun nayttoa ei ole, niin ei voi mitaan.

Periaatteessa olisi kai aika iisi homma. Kaveri napataan pakuun ja hoidetaan homma. Ajetaan tarpeeksi kauas ja havitetaan huolella jaanteet.

Ihmettelen ettei kukaan muu ole nahnyt tai kuullut juttua tasta venalaisten nuorten jengista samassa ravintolassa jossa Jussi oli.

Ikava tapaus kaiken kaikkiaan olipa tuo elinryosto sitten totta tai ei.

Tuo muuten voisi selittaa sen lompakonkin loytymisen huoltikselta. Tankattiin auto ja heivattiin lompakko hamayksen vuoksi kuppilaan. Matka jatkui ja soromnoo.

Kovin monta nuorta on kadonnut kuin tuhka tuuleen. Elimista maksetaan huima hinta maailmanmarkkinoilla.

Osanottoni Jussin aidille. Jussi oli mukava kaveri.
skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Viesti Kirjoittaja skoone »

Doctor Lecter kirjoitti:[Tuo kadonnut nainen löytyi tietyn ajan kuluttua kaupungilta heikkona harhailemasta. (En muista miten kauan oli kateissa). Huonokuntoisuuden syy oli poistettu sisäelin. Haava oli teipattu umpeen. Nainen toimitettiin kiiruusti Helsinkiin Hesperian sairaalaan, jossa hän eli jonkin aikaa, mutta kuoli tuohon elimenpoistovammaan.

Siirränkö suoraan HuuHaa - osastolle, vai otetaanko uusi teoria mukaan koskien monia katoamisia? Vastaavantyyppisiä elintenryöstöjä on tehty muualla maailmassa, mutta mikä olisi estänyt niiden tulon Suomeen tai lähialueille.
Jos kiinnostaa, niin tällaisia urbaanilegendoja on kerrottu eri puolilla maailmaa jo kauan. Niitä on julkaistu kirjojakin, suomeksikin muutama.

Samaan sarjaan kuuluu myös kissat mikrossa jne.

Eli huuhaa on parempi osoite mielestäni.
Muista lähdekritiikki!
Kataja
Neuvoja-Jack
Viestit: 554
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 10:58 pm

Viesti Kirjoittaja Kataja »

Henkilökohtaisesti en tunne henkilöä, mutta ystäväni työkaveri palasi jokunen vuosi sitten Lontoosta munuaista köyhempänä. Uhria en ole tavannut, mutta ystäväni sen sijaan toki tuntee hänet, eikä itselläni ole syytä kaverin kertomusta epäillä. Yleisesti ottaen aika skeptisesti näihin suhtaudun, mutta tuo tapaus osui sen verran lähelle, että uskon näitä tapahtuvan jossain määrin ns. uhrin omasta tahdosta riippumattakin. Köyhissä maissahan jotkut myyvät elimiään rahan toivossa.
aunila
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 109
Liittynyt: Ti Elo 26, 2008 3:53 pm

Jussi Neuvosen tapaus on nyt YLEn Elävässä arkistossa

Viesti Kirjoittaja aunila »

Kadonneet-sarjan tapaus: Jussi Neuvonen on nyt katsottavissa YLEn Eläväsä akistossa: http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=1&ag=103&t=706&a=6058

Turun yliopistossa tietojenkäsittelyoppia lukeva 21-vuotias Jussi Neuvonen valmistautuu ystävänsä kanssa akateemisiin bileisiin vuonna 2000. Viimeinen havainto Neuvosesta tehdään aamuyöllä.

Taksikuski näkee Jussi Neuvosen nojaavan farkkuliikkeen ikkunaan neljän jälkeen aamuyöllä. Tämän jälkeen
opiskelija-poika katoaa. Mitä nuorelle miehelle
loneliness
Jessica Fletcher
Viestit: 3206
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2008 12:30 am

Viesti Kirjoittaja loneliness »

Katselin äsken ylen arkistosta tuon. Henkirikosta siinä kovasti pohdiskeltiin, mutta itse ajattelen niin, että Jussi olisi tehnyt itsemurhan. Kihlatusta oli tullut ero, uusi ihastus ei ollut halunnut nähdä Jussia, kaverit katosivat jonnekin ja Jussi oli yksinään kaupungilla pyörimässä.

Jussi ei ollut ulkonäöltään gigolon prototyyppi, joiden perässä naiset lakkaamatta pyörisivät. Hänellä saattoi olla huono itsetunto ja otti todella raskaasti pakit. Lisäksi hän kuuli alkuillan bileissä hänestä puhuttavan käsittääkseni ivalliseen sävyyn (siis Jussin ja kihlatun suhteesta). Jussi oli sanonut illan aikana tekevänsä itsemurhan.

En tiedä kuinka paljon Jussin katoamisen jälkeen jakso oli tehty, mutta äidillä oli silminnähden vaikeaa puhua Jussin katoamisesta verrattuina joihinkin muihin kadonneiden tapauksiin. Olisiko suvussa taipumusta masennukseen?

Jonnekin väärään roskikseen on voinut mennä, mutta todennäköisimpänä pitäisin Aurajokeen hyppäämistä.

Opiskelijoitakin kohtaan tehdään väkivaltaa, mutta harva opiskelija on niin varakas, että tietoisesti pitäisi lähteä ryöstämään ja mahdollisesti murhaamaan. Järkevämpää olisi putsata joku pukumies. Mutta jos on jonkun piriporukan väkivallan kohteeksi joutunut, niin kaikki ei ole niin selvää...epäselvimpiä tapauksia kaikista kadonneista mielestäni.
Paavo Arhinmäki on äijä!
sorsake
Neuvoja-Jack
Viestit: 592
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 11:06 am
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja sorsake »

loneliness kirjoitti:Katselin äsken ylen arkistosta tuon. Henkirikosta siinä kovasti pohdiskeltiin, mutta itse ajattelen niin, että Jussi olisi tehnyt itsemurhan. Kihlatusta oli tullut ero, uusi ihastus ei ollut halunnut nähdä Jussia, kaverit katosivat jonnekin ja Jussi oli yksinään kaupungilla pyörimässä.

Jussi ei ollut ulkonäöltään gigolon prototyyppi, joiden perässä naiset lakkaamatta pyörisivät. Hänellä saattoi olla huono itsetunto ja otti todella raskaasti pakit. Lisäksi hän kuuli alkuillan bileissä hänestä puhuttavan käsittääkseni ivalliseen sävyyn (siis Jussin ja kihlatun suhteesta). Jussi oli sanonut illan aikana tekevänsä itsemurhan.
Joopa joo, olen kuullut vastaavasta tapauksesta (ero jne), jossa nimenomaan sitten laskuhumalassa tulee pontta toteuttaa se kurjempi idea. SIllä erotuksella, että tässä tapauksessa se toteutettiin sillä tavalla, että ruumis löytyi heti. Ja toinen tapaus tulee mieleen, jossa myös nuori mies otti eron kihlatusta ehkä raskaammin kuin perhe ja muut tajusivat ja heidän mielestään yllättäin teki itsemurhan. Diagnosoimaton depressio lienee siinäkin ollut taustalla. Kun ei ole tottunut puhumaan niin helposti se menee tuohon. Jokainen laskuhumalassa ollut varmaan myös tietää että silloin negatiiviset (ehkä positiivisetkin) tuntemukset saattaa moninkertaistua.

Mielenkiinnosta kysyn, miten tuo munuainen oli Lontoossa hävinnyt, olin siellä aika kauan, enkä kuullut keneltäkään elimiä hävinneen. Muisti tai lompakko kyllä saattaa kadota niin kuin kaupunkien humussa yleensäkin.
sorsake
Neuvoja-Jack
Viestit: 592
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 11:06 am
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja sorsake »

Lompakon löytyminen voisi selittyä näin: Jussi on pudottanut sen keskustassa. Hitusen epärehellinen ohikulkija on napannut sen mahdollisimman nopeasti taskuunsa, mutta ei ole alkanut tutkia sitä paikan päällä. Ollut autolla liikkellä ja pysähtynyt huoltiksella tankkaamaan tai muuten vaan. Tutkinut sisällön, ottanut rahat ja kortin ja heittänyt lompakon sivuun. Joku asiakas on poiminut sen maasta ja ilman suurempaa draamaan maksaessaan laskuaan ojentanut sen kassahenkilölle, joka ei kiinnittänyt asiaan paljonkaan huomiota vaan laittoi rutiininomaisesti paikkaan, jonne löytötavara säilötään.

Oma lompakkoni joskus vuonna yksi ja kaksi löytyi opiskelijabileiden jälkeen ties mistä, käteinen oli otettu jo sellaista oli ollutkaan, ja siihen aikaan minulla oli vain automaattikortti, jolla tuskin on suurempaa käyttöä ei-ammattilaiselle pitkäkyntiselle jos tunnusluku ei ole mukana.

Edit: tuolla aiempana samaa on jo ehdotettukin hiukan lyhyemmin selitettynä.
mineraalimies
Lauri Hanhivaara
Viestit: 137
Liittynyt: Su Syys 07, 2008 8:41 pm

Viesti Kirjoittaja mineraalimies »

Vastoinkäymisiä Jussille sattui saman illan aikana todella monta. Olisiko käynyt niin, että lompakon katoaminen raha-asioistaan tarkalle Jussille olisi ollut viimeinen tikki.
Vastaa Viestiin