Kihlattu jätti vain lapun – Vuokranantajia odotti karmea yllätys

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Paikalla
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8151
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Kihlattu jätti vain lapun – Vuokranantajia odotti karmea yllätys

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Tuhoja.jpg
Tuhoja.jpg (217.38 KiB) Katsottu 1048 kertaa
Kolmikymppinen mies irtisanoi vuokrasopimuksensa vuokranantajilleen lähettämällään kirjeellä helmikuussa 2018. Kun asunnon omistaneen pariskunnan nainen meni tiedon saatuaan katsastamaan asuntoa, häntä odotti todellinen järkytys.
Asuntoon ei uskaltanut jalkaansa laittaa. Haju oli karmea. Ensimmäisenä vastassa olivat monen kuukauden roskasäkit. Ovessa oli runsaasti iskujälkiä, asunnossa huumeruiskuja.
Makuuhuoneesta oli tehty ”pyöräkorjaamo”, jonka lattia oli öljyssä ja pinnoitus pilalla. Parketit olivat kupruilla. Seinissä oli useampia reikiä ja niihin oli tehty maalauksia. Keittiössäkin oli tehty ”taideteoksia”, joiden maalit olivat valuneet parketille asti. Ikkunoita oli rikki ja myös lavuaari hajotettu.

Vuokranantajat olivat käyneet asunnossa viimeksi vuonna 2017, jolloin asukas oli ilmoittanut rikkoutuneesta ikkunasta. Tällöin asunnossa ei ollut vuokranantajien mukaan mitään näkyviä ongelmia. Vuokralaisen kanssa oli sovittu, että hän korjaa ikkunan omatoimisesti, mitä hän ei kuitenkaan tehnyt.

Asiaa käsiteltiin Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Kolmikymppinen vuokralainen kiisti rikokset. Hän sanoi, ettei voi ottaa vastuuta siitä, mitä joku muu on asunnossa tehnyt.
Vuokralainen kertoi tästä masentuneena kihlattunsa erosta ja alkaneensa polttaa ja juoda. Aiemmin tarkka mies ei enää jaksanut huolehtia asunnosta kuten ennen.
Vuokralaismies kertoi joutuneensa vaikeuksiin velanperijöiden kanssa, jotka olivat hänet ryöstäneet ja pahoinpidelleet. Mieheltä oli katkaistu saksilla sormi. Tästä oli annettu tuomiokin Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa vuonna 2021.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi vuokralaisen syyllistyneen törkeään vahingontekoon. Kolmikymppinen mies tuomittiin 11 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä korvaamaan vuokranantajapariskunnalle yli 16 500 euron vahingonkorvaukset.
Mies valitti tuomiosta Helsingin hovioikeuteen, joka alensi vahingonkorvaussummaa satasella. Muuten käräjätuomiota ei muutettu.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5a3f ... 0de2f42a5f
Zorro7
Jane Marple
Viestit: 1000
Liittynyt: La Helmi 05, 2022 7:14 pm

Re: Kihlattu jätti vain lapun – Vuokranantajia odotti karmea yllätys

Viesti Kirjoittaja Zorro7 »

Sellaista velanperintää sitten.

Mikähän paikkakunta kyseessä..?
Rei5ka
Susikoski
Viestit: 44
Liittynyt: Ke Marras 10, 2021 11:07 pm

Re: Kihlattu jätti vain lapun – Vuokranantajia odotti karmea yllätys

Viesti Kirjoittaja Rei5ka »

"pyöräkorjaamo" in your dreams :D Puretaan pööllittyjä fillareita ja myydään uudelleenkasattuna eteenpäin.
Vastaa Viestiin