Raahen Halloween-teinimurha; 17-vuotiaan surmannut 19-vuotias pakkohoitoon

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Ghost hunting
Angus MacGyver
Viestit: 6519
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Raahen Halloween-teinimurha – 19-vuotias syytteessä 17-vuotiaan murhasta

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Mikähän idea siinä oli, että tyypille annettiin vain lisää pöpilääkettä kun oli uhonnut surmata koko perheen, nykymaailmassa tälläset pitää ottaa tosissaan ja katsoa tyypin olemusta. Tästä tyypistä tulee mieleen Hiltunen mikä lahtas ihmisiä kun vain risoi jokin häviö, tää taas oli siitä katkera kun suljettiin pois kaveripiiristä, voe voe mitä reppanoita.
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11479
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Raahen Halloween-teinimurha – 19-vuotias syytteessä 17-vuotiaan murhasta

Viesti Kirjoittaja URSA »

Vielähän ei tiedetä millä tavalla murhaaja puhui lääkärille suunnitelmastaan. Hän saattoi vaikka kertoa unistaan ja siinä välissä mainita naureskellen haaveiluistaan. Hän on voinut silloin sanoa, että ne ovat pelkkiä ajatuksia. Hän ei yrittänyt vältellä kiinnijäämistä ainakaan kun haavoittui itse, mutta on saattanut luottaa siihen, että koko teko kuitattaisiin tilapäisenä mielenhäiriönä.

Murhainfon ketjut on pullollaan aivan yhtä hulluja tekoja, jotka on tehty vakain tuumin ja harkiten. Naamiaisasu on uusi yksityiskohta, mutta se ei vielä todista mitään murhaajan rikoksen aikaisesta mielentilasta. Vaikka murhaaja otti tekoon mallia elokuvasta, hän saattoi silti tietää mitä tekee.
annaanamanjaana
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: La Heinä 31, 2021 2:27 pm

Re: Raaka veriteko Raahessa – 19-vuotias vangittu 17-vuotiaan murhasta epäiltynä

Viesti Kirjoittaja annaanamanjaana »

Fire kirjoitti: La Loka 29, 2022 1:44 am
poliisi kirjoitti:epäilty oli surmannut pe 28.10.2022 aamuyöstä 17- vuotiaan miehen teräaseella
Varsin erikoinen tuo poliisin uhrista käyttämä sanamuoto. Suomessa 17-vuotias on kuitenkin poika eikä mies.
Jos tekijä tai uhri on mutakuono se on noissa vuosiluvuissa aina poika, jos se tekijä on suomalainen se luetaankin ylläripylläri mieheksi,näin siis vihervassareiden logiikalla.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17124
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Raahen Halloween-teinimurha – 19-vuotias syytteessä 17-vuotiaan murhasta

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Päivittyvä seuranta:

10:23: Oikeudessa on nyt siirrytty kirjallisiin todisteisiin
Syyttäjä käy läpi kuvia tapahtumapaikalta. Henkirikos tapahtui syrjäisellä alueella omakotitalon pihalla. Kuvien perusteella talo sijaitsi metsäisän alueen keskellä.

Tarkalleen henkirikoksen tapahtumapaikkana oli pihaan johtavan tien päässä oleva parkkipaikka, jossa pidettiin perheen autoja. Tapahtumayönä 17-vuotias uhri tuli kotipihaan autollaan ja joutui pian tämän jälkeen raa'an veitsihyökkäyksen uhriksi.

Syyttäjä esittelee myös kuvia teossa käytetystä suuresta veitsestä sekä kirveestä, jonka nuorukainen oli löytänyt uhrin perheen liiteristä. Syyttäjän näkemyksen mukaan nuorukainen otti kirveen ajatuksenaan murtautua sen avulla taloon. Suunnitelma jäi kuitenkin toteuttamatta, kun 17-vuotias tuli pihalle.

Kuvissa on myös reppu, joka nuorukaisella oli mukanaan surmayönä. Poliisi löysi repusta toisen suuren veitsen sekä Halloween-elokuviin liittyvän Michael Myers -naamarin. Naamari oli miehen päässä, kun hän hyökkäsi 17-vuotiaan kimppuun.

Kuvissa näkyy myös haalari, joka nuorukaisella oli tapahtumien aikaan päällä. Myös haalari on samantyylinen kuin fiktiivisen sarjamurhaajan käyttämä asu. Haalarissa on reiden kohdalla suuri reikä ja verijälkiä, sillä syytetty sai verityön aikana osuman omasta veitsestään. Näin kävi, kun uhri yritti puolustautua ja potkaisi päällensä karannutta miestä voimakkaasti.

Kuvien lisäksi syyttäjä esittelee, mitä syytetyn puhelimesta löydettiin poliisin tutkimuksissa. Haaviin jäi muun muassa sähköpostiviestejä, joista selviää miehen tilanneen Amazon-verkkopalvelusta Michael Myers -naamarin ennen henkirikosta.

10.55: Kirjalliset todisteet: Mies heilui surmatyön jälkeen poliisiasemalla veitsi kädessään
Nyt katsotaan valvontakameravideoita poliisilaitokselta, minne nuorukainen meni henkirikoksen tehtyään.

Kuvissa näkyy, miten mies saapuu laitokselle polkupyörällä ja pyörii tämän jälkeen laitoksen ovella suurikokoinen veitsi kädessään. Mies heiluttelee veistä valvontakameralle.

Mies oli riisunut teon aikana käyttämänsä haalarit ja oli poliisilaitoksella normaaleissa ulkovaatteissa.

Pian valvontakamerakuvissa näkyvän tilanteen jälkeen poliisipartio meni tarkastamaan, mistä on kyse. Mies tunnusti poliiseille surmanneensa 17-vuotiaan kaverinsa vain hetki sitten. Poliisit lähtivät uhrin talolle, kuten oikeudessa aiemmin selostettiin.

11.09: Oikeus jää nyt lounastauolle. Istunto jatkuu noin tunnin kuluttua salaisten todisteiden läpikäynnillä. Toimittajat eivät pääse tuolloin saliin. Julkinen osuus jatkunee noin kello 13. Seuranta jatkuu sitten.
mtvuutiset.fi
Syyttäjän näkemyksen mukaan nuorukainen otti kirveen ajatuksenaan murtautua sen avulla taloon. Suunnitelma jäi kuitenkin toteuttamatta, kun 17-vuotias tuli pihalle.
Kävikin ehken niin, että 17-vuotias pelasti perheensä, uhraten itsensä. Tietämättään.
--------------------------------------

maikkelin_naamari.jpg
maikkelin_naamari.jpg (17.01 KiB) Katsottu 10215 kertaa
Amazonista voi ostaa tän näkösii naamareita ja esim. Punanaamion kautta myytävä on jollain tapaa eri ilmeinen.
Tämä kauhistuttava hahmo ei esittelyjä kaipaa! Koko pään peittävä kuminaamari Halloween-elokuvien pääpahikselle. Michael Myers -naamarissa on karmivan valkeat, ilmeettömät kasvot sekä ruskeat hiukset. Säväyttävä hahmo toimii niin Halloweenina kuin elokuvateemaisissa juhlissakin. Michael Myers saa takuuvarmasti kaikkien selkäpiin karmimaan!

Michael Myers -hahmon saat viimeisteltyä helposti Putkimies-asulla sekä verisellä keittiöveitsellä!
-------------------------------------
Raahen vä­ki­val­ta­ri­kos­ju­tun kä­sit­te­ly alkoi Ou­lus­sa, syyt­tä­jä vaatii tuo­mio­ta mur­has­ta ja vii­des­tä murhan yri­tyk­ses­tä – "Teko on Suomen ri­kos­his­to­rias­sa täysin poik­keuk­sel­li­nen"

Oulun käräjäoikeudessa ryhdyttiin perjantaina käsittelemään Raahessa viime lokakuussa tapahtunutta hyvin poikkeuksellista rikoskokonaisuutta.

Syyttäjä väittää, että 20-vuotias mies syyllistyi tuolloin murhaan ja viiteen murhan yritykseen.

Syyttäjän mukaan mies tappoi 17-vuotiaan miehen tämän kotipihalla lyömällä miestä useita kertoja suurikokoisella veitsellä.

Syyttäjän mukaan tappo tehtiin vakaasti harkiten sekä erityisen raa’alla ja julmalla tavalla.
...
Muurin takaa lisää: Kaleva
10.02.2023 10:06, päivitetty: 11:34
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Hullu 666
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: To Joulu 29, 2022 10:19 pm

Re: Raahen Halloween-teinimurha – 19-vuotias syytteessä 17-vuotiaan murhasta

Viesti Kirjoittaja Hullu 666 »

Aloin lukemaan ketjua alusta ja huomasin, että viisi ensimmäistä sivua kannattaa aina ohittaa. Niissä on ensin joka tapaukseen tehdyt pakolliset kommentit, ilman mitään tietoa. Niin kuin nytkin. Olikos ne pahvilahkeet, mustalaiset, neekerit, karvanaamatko ne oli, pakolaiset, nistit huumehörhöt, huumekauppa, velanperintä, kolmiodraama, uskontohörhöt ja tästä taisi puuttua liivijengit. Kommentoija ei nämä väärät arvailut haittaa ja tuossahan on uusi murhaketju. Aloitanpa sinne samat. Juu ja ne oli kulmahousut ja karvakädet.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17124
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Raahen Halloween-teinimurha – 19-vuotias syytteessä 17-vuotiaan murhasta

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

12.25: Syyttäjä kiistää väitteet enteilevistä tappamispuheista
Istunto jatkuu nyt, mutta suljettujen ovien takana.

Media päästetään takaisin saliin vasta myöhemmin, kun julkinen osuus jatkuu. Luvassa on tänään vielä murhasta syytetyn oma puheenvuoro sekä uhrin äidin puheenvuoro.

Aluesyyttäjä Kimmo Vakkala kommentoi lounastauon aikana puolustuksen salissa esittämiä väitteitä siitä, että murhasta syytetty nuorukainen olisi jo noin kuukausi ennen verityötä kertonut ajattelevansa uhrin perheen tappamista.

Syyttäjän näkemyksen mukaan tästä ei ole konkreettista näyttöä, eikä syytetty ole syyttäjän näkemyksen mukaan etukäteen maininnut uhrin perhettä nimellä, toisin kuin puolustus on esittänyt.

Syyttäjän mukaan mahdolliset tappamiseen liittyvät ajatukset ovat olleet enemmänkin vihjauksia tai muuten epätarkkoja. Syyttäjä siis kiistää väitteen siitä, että syytetty olisi kertonut tappamisaikeistaan etukäteen selkeästi, mutta että asiaan ei olisi puututtu kummemmin.

12.40: Murhasta syytetty itse äänessä
Nyt kuullaan murhasta syytettyä nuorukaista itseään.

Asianajaja Kari Eriksson kyselee päämieheltään. Ensin käydään läpi syytetyn elämän tapahtumia noin vuoden ajalta ennen henkirikosta. Syytetty kertoo muun muassa, ettei viihtynyt armeijassa, koska siellä joutui nukkumaan muiden ihmisten kanssa samassa tuvassa.

Mies kertoo valehdelleensa armeijassa lääkärille, että olisi käyttänyt kannabista, jotta pääsisi palveluksesta kotiin.

Armeijan jälkeen mies lähinnä oleskeli kotonaan, sillä ei päässyt enää töihin terästehtaalle, jossa oli aiemmin työskennellyt.

Asianajaja Eriksson kertoo, että nuorukainen siirsi tilitietojen perusteella henkirikoksen uhriksi joutuneelle 17-vuotiaalle tuhat euroa viime maaliskuussa. Syytetty kertoo lahjoittaneensa rahat, koska suunnitteli itsemurhaa. Hän ei kertomansa mukaan kuitenkaan uskaltanut tappaa itseään, joten asia jäi maaliskuussa suunnittelun asteelle.

Mies pohti itsemurhaa myös elokuussa 2022. Tuolloinkin teko jäi ajatuksen tasolle. Mies oli kuitenkin jo mennyt korkean talon katolle, vaikka ei uskaltanutkaan hypätä. Mukana hänellä oli veitsi, sillä mies oli omien sanojensa mukaan jo tuolloin suunnitellut surmaavansa mahdollisesti jonkin toisen ihmisen.

Halloween-elokuvat nostivat pintaan tappamisen halun
Elokuun itsemurha-aikeiden jälkeen mies päätyi sairaalaan psykiatriseen hoitoon. Mies kertoo saaneensa hoidon aikana jälleen ajatuksia toisen ihmisen surmaamisesta. Mies kertoo, että ajatukset nousivat pintaan sen jälkeen, kun hän oli katsonut Halloween-kauhuelokuvia.

Mies kertoo ihailleensa elokuvien fiktiivistä sarjamurhaajahahmoa Michael Myersia. Mies kertoo, että hahmossa häneen vetosi se, että tämä kykeni tappamaan ilman sen suurempaa tarkoitusta. Mies kertoo myös, että piti hahmon rooliasua, eli naamaria ja haalaria, hienona.

Mies kertoo, että hahmo vaikutti häneen siten, että hän alkoi itsekin kävellä hahmon kävelytyylillä ja "tuijotella". Miehen mukaan hoitajat kiinnittivät huomiota tähän ja kertoivat hänen käyttäytyneen jotenkin "robottimaisesti".

Mies kertoo myös kertoneensa hoidon aikana lääkärille, että hänellä on ollut ajatuksia 17-vuotiaan tuttavansa perheen surmaamisesta. Mies kertoi, ettei lääkäri reagoinut asiaan kummemmin. Mies kertoo, että nämä ajatukset olivat alun perin tulleet hänen mieleensä jo vuonna 2021. Miehen mukaan hänelle määrättiin psykoosin estolääkitys jonkin aikaa sen jälkeen, kun hän oli kertonut näistä ajatuksistaan.

Varsinaisesta henkirikoksesta mies kertoo, että hänen tarkoituksenaan oli surmata uhri Halloween-päivänä.

Mies ei kertomansa mukaan kuitenkaan malttanut odottaa tähän asti, vaan meni uhrin kotitalolle jo perjantaina 28. lokakuuta.
– Ne ajatukset vain pyörivät päässä, joten ajattelin että samapa se on tehdä, mies sanoi oikeudessa.

Mies kertaa, miten teki henkirikoksen. Syyttäjä kävi teon läpi jo aiemmin. Konkreettisista tapahtumista ei ole oikeudessa riitaa.

Mies isku uhria useampaan kerran veitsellä. Kun uhri makasi maassa ja äänteli, syytetty kävi vielä uudestaan tämän kimppuun, koska pelkäsi jonkun kuulevan.
– Siinä se jotakin äänteli vielä, niin iskin sitä kerran rintaan vielä ja viilsin kurkun auki, mies kuvaili oikeudessa.

"En osaa vieläkään oikein sitä katua"
Teon jälkeen mies meni pyörällä poliisiasemalle ja tunnusti teon.
– Miltä sinusta tuntui uhrin surmaamisen jälkeen? kysyi asianajaja Eriksson.
– Se tuntui hyvältä, syytetty sanoi.

Mies kertoo valinneensa uhrin sillä perusteella, ettei tämä enää pelannut hänen kanssaan Counter Strike -ammuntapeliä. Syyttäjä kertoi aiemmin, että myös syyttäjän näkemyksen mukaan motiivi liittyy tekijän kokemukseen siitä, että hänet olisi syrjäytetty kaveriporukasta.

Mies ei kadu surmatyötä.
– En osaa vieläkään oikein sitä katua.

Mies kertoo, että suunnitteli koko perheen tappamista kerralla, koska henkirikosten määrällä ei olisi ollut juurikaan vaikutusta rangaistuksen pituuteen.
– Se on elinkautinen oli niitä sitten yksi tai kuusi.

13.25: Uhrin järkyttynyt äiti äänessä
Nyt oikeudessa kuullaan surmatun 17-vuotiaan pojan äitiä. Kuulemisen aiheena on perheen kokema kärsimys.

Nainen kertoo, että poliisi koputti perheen ovelle noin neljältä aamuyöllä. Poliisi kertoi, että perheen poika oli joutunut henkirikoksen uhriksi.
– Sehän oli aivan valtava järkytys. Että ei tällaista voi tapahtua. Vielä kun tuli mustaa valkoisella ja luettiin tekijän kuulustelupöytäkirjasta vahvistus että uhka oli ollut koko perhettä kohtaan, se on ollut valtava järkytys. Ei ymmärretä, että miksi.

Nainen kertoo, että henkirikoksen jälkeinen aika on ollut hyvin raskasta. Poika olisi täyttänyt joulun aikaan 18 vuotta.

Äiti kertoo, että tapaus on vaikuttanut perustavanlaatuisella tavalla perheen turvallisuudentunteeseen. Nainen ei pysty pidättelemään itkua tapahtuneesta puhuessaan.
– Turvallisuuden tunne on rikottu kaikilta, kun ei kotonakaan voi olla turvassa, nainen kertoo.

Nainen kertoo, että tapahtuneen jälkeen perheessä on ollut paljon pelkoja. Sisarukset eivät uskalla olla yksin kotona, ja kaikki valot on pidettävä päällä. Aikuiset ovat olleet pois töistä tapahtuneen takia.

Nainen kertoo, että tapahtumaa on seurannut kova huoli tulevaisuudesta ja siitä, miten perhe pystyisi koskaan jatkamaan elämää normaalisti.
– Kuin painajaisessa eläisi.

Murhasta syytetty parikymppinen kuuntelee uhrin äidin tilitystä hiljaisena ja ilmeettömänä.

13.54: Oikeudenkäynti on edennyt sutjakkaasti, ja nyt luvassa on osapuolten loppulausunnot.

Ennen tätä oikeudessa kerrottiin, että syytetylle on esitetty mielentilatutkimusta. Kukaan ei ole vastustanut sitä, että syytetty määrättäisiin sellaiseen.

Tämän päivän istunnon jälkeen nuorukainen tullaankin todennäköisesti määräämään mielentilatutkimukseen välituomiolla, ja käräjäoikeus ottanee vasta myöhemmin kantaa siihen, mihin rikoksiin syytetty olisi syyllistynyt.

Tänään oikeudessa puolustus on myöntänyt, että syytetty teki teot, joita syytteessä esitetään.

Riitaa on lähinnä siitä, onko kyse murhasta ja murhan yrityksistä, kuten syyttäjä esittää, vai taposta ja mahdollisesti joistain lievemmistä rikoksista, kuten henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta tai kotirauhan rikkomisesta, kuten puolustus on esittänyt.
mtvuutiset.fi
Mies kertoo, että suunnitteli koko perheen tappamista kerralla, koska henkirikosten määrällä ei olisi ollut juurikaan vaikutusta rangaistuksen pituuteen.
– Se on elinkautinen oli niitä sitten yksi tai kuusi.
No on siinä jotain eroa. Kuuden murhaamisesta ei taida vielä ensimmäinen - eikä toinenkaan - armon anelu mennä läpi.

Vahvasti viittaa Niuvanniemen tms asiakkaaksi, mutta käydään nyt mtt:ssa ensin.

Joskus ennen muinoin kerrottiin television katselun tekevän ihmisistä psykopaatteja. Sitten tulivat videot ja sanottihin notta nyt viimeistään ihmiset ryhtyvät tappamaan esimerkkien innoittamina. Sitten tulivat taistelu- ja väkivaltapelit ja taas puhuttiin, että todellisuudesta vieraantuminen aiheuttaa murhia.
- Raahessa motiivi oli uhrin ja "Myersin" keskinäisen pelin pelaamisen lopettaminen uhrin taholta ja innoittavana hahmona ilmeettömän pyhäinpäivämurhaajan ottaminen esikuvaksi.

Videoiden ja pelien luoma harhainen maailmankuva.

Oliko tapahtumapaikan osoite jo annettu julkisuuteen?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Mbu
Harjunpää
Viestit: 300
Liittynyt: Su Elo 02, 2020 3:35 am

Re: Raahen Halloween-teinimurha – 19-vuotias syytteessä 17-vuotiaan murhasta

Viesti Kirjoittaja Mbu »

Eli ei riitä että kertoo hoitavalle taholle tappavansa kokonaisen perheen. Sillä ei saa kuin reseptin kouraan ja kotiutuksen.
Vaatii sen toteutuneen murhan että saa apua.

Nämähän rupeaa lisääntymään hyvinvointivaltiossamme.
Tarvis varmaan ohjata rahaa ensin kotimaisille tahoille eikä vouhottaa sitä ukrainaan, kehitysmaihin, ilmastopolitiikkaan jne.
Tällä hetkellä kun se menee toisinpäin. Otetaan jopa lainarahaa että voidaan ohjata se ulkomaille. Kotimaahan sitä ei sitten jääkkään vaan kiristetään kaikkea kansalaisilta jotta saadaan rahaa vielä enemmän ulkomaisiin kriiseihin.
Ja otetaan toki vielä ne ulkomaiset kriisilapset tänne vaikka omiakin hoidettavia olisi. Joku tahohan tästäkin käärii rahat ja nauraa partaansa miten suomalaisia höynäytetään.
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11479
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Raahen Halloween-teinimurha – 19-vuotias syytteessä 17-vuotiaan murhasta

Viesti Kirjoittaja URSA »

Yllätys yllätys, murhaaja valehtelee.
Aluesyyttäjä Kimmo Vakkala kommentoi lounastauon aikana puolustuksen salissa esittämiä väitteitä siitä, että murhasta syytetty nuorukainen olisi jo noin kuukausi ennen verityötä kertonut ajattelevansa uhrin perheen tappamista.

Syyttäjän näkemyksen mukaan tästä ei ole konkreettista näyttöä, eikä syytetty ole syyttäjän näkemyksen mukaan etukäteen maininnut uhrin perhettä nimellä, toisin kuin puolustus on esittänyt.

Syyttäjän mukaan mahdolliset tappamiseen liittyvät ajatukset ovat olleet enemmänkin vihjauksia tai muuten epätarkkoja. Syyttäjä siis kiistää väitteen siitä, että syytetty olisi kertonut tappamisaikeistaan etukäteen selkeästi, mutta että asiaan ei olisi puututtu kummemmin.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/raa ... #gs.p2ir2g

(Samasta uutisesta.)
Mies kertoo valinneensa uhrin sillä perusteella, ettei tämä enää pelannut hänen kanssaan Counter Strike -ammuntapeliä. Syyttäjä kertoi aiemmin, että myös syyttäjän näkemyksen mukaan motiivi liittyy tekijän kokemukseen siitä, että hänet olisi syrjäytetty kaveriporukasta.

Mies ei kadu surmatyötä.

– En osaa vieläkään oikein sitä katua.

Mies kertoo, että suunnitteli koko perheen tappamista kerralla, koska henkirikosten määrällä ei olisi ollut juurikaan vaikutusta rangaistuksen pituuteen.

– Se on elinkautinen oli niitä sitten yksi tai kuusi.
Aika tarkkaan murhaaja harkitsi etukäteen kun mietti, että elinkautinen kun tulee voi samalla murhata muutkin. Kiinnostavaa nähdä oliko todellisuudentaju tallella ja matkiko murhaaja vain elokuvan tyyliä, vai olisiko todella ollut psykoosissa huolimatta määrätystä lääkityksestä.

En ole nähnyt osoitetta mainitun mutta talon kuvaillaan olevan metsän keskellä ja murhaajan polkeneen sinne pyörällä 20 kilometriä vesisateessa. 17 -vuotiaalla uhrilla oli ilmeisesti jo ajokortti, koska hän saapui autolla, joten ilmeisesti talo on aika syrjässä omassa rauhassaan.

Murhaaja on selvästi kuvitellut että hänestä tulisi samalla tavalla fanitettu kulttihahmo kuin amerikkalaisista sarjamurhaajista, mutta enpä usko. Tässäkin ketjussa vaikuttaa olevan eniten sääliä ja epäilyä psykoosista.
A
Nikke Knakkertton
Viestit: 190
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 10:59 pm

Re: Raahen Halloween-teinimurha – 19-vuotias syytteessä 17-vuotiaan murhasta

Viesti Kirjoittaja A »

sikapäivät2020 kirjoitti: Pe Helmi 10, 2023 10:55 am Etteikö peli ja tv hahmoilla ole vaikutusta nuorten käyttäytymiseen.
Tässä yksi todiste siitä.
No tässä oli vaikutusta ainakin pukuvalinnan verran. Sen sijaan siitä, että elokuvat tai pelit olisivat olleet alkutekijänä tekoon ei ole minkäänlaista todistetta. Sekaisin olevalle, tällaiseen tekoon alttiille henkilölle käy innoittajaksi elokuvahahmon ohella yhtä hyvin vaikka jumala tai Paavo Väyrynen.
Sienisalaatti
Vic Mackey
Viestit: 1996
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 5:34 pm

Re: Raahen Halloween-teinimurha – 19-vuotias syytteessä 17-vuotiaan murhasta

Viesti Kirjoittaja Sienisalaatti »

Mbu kirjoitti: Pe Helmi 10, 2023 3:28 pm Eli ei riitä että kertoo hoitavalle taholle tappavansa kokonaisen perheen. Sillä ei saa kuin reseptin kouraan ja kotiutuksen.
Vaatii sen toteutuneen murhan että saa apua.

.......
Kyllä se usein riittää, jos hoitokontakti on jo olemassa. Tahdosta riippumaton sairaalahoito jatkuu mikäli sairaalassa on, ja kyllä avohoidollakin toimintavelvollisuutta on jos heidän asiakas alkaa tappamisajatuksia tuomaan ilmi.

Toki tämän valtakunnan psykiatrian erikoisalalla on lukuisia eri toimintayksiköitä ja ihmiset niissäkin sitä duunia tekevät, että enpä voi kaikkien puolesta luvata edellämainittua. Mutta lähtökohta on tuo mitä mainitsin.
Oikeudesta viis, kunhan laki säilyy! Eikä mitään henkilökohtaista ketään kohtaan, asiat vain asioina täällä.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17124
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Raahen Halloween-teinimurha – 19-vuotias syytteessä 17-vuotiaan murhasta

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Syytteen mukaan mies surmasi 17-vuotiaan pojan tämän omassa kotipihassa. KUVA: POLIISI
Syytteen mukaan mies surmasi 17-vuotiaan pojan tämän omassa kotipihassa. KUVA: POLIISI
Raahe_piha.jpg (90.92 KiB) Katsottu 8467 kertaa
Mies myönsi poliisipartiolle surmanneensa henkilön keittiöveitsellä. Poliisi löysi ruumiin tapahtumapaikalta. KUVA: POLIISI
Mies myönsi poliisipartiolle surmanneensa henkilön keittiöveitsellä. Poliisi löysi ruumiin tapahtumapaikalta. KUVA: POLIISI
Raahe_surmapaikka.jpg (106.21 KiB) Katsottu 8467 kertaa
Mies yritti murtautua taloon kirveen avulla. 17-vuotiaan pojan saapuminen kotiin kuitenkin keskeytti teon. KUVA: POLIISI
Mies yritti murtautua taloon kirveen avulla. 17-vuotiaan pojan saapuminen kotiin kuitenkin keskeytti teon. KUVA: POLIISI
Raahe_talo.jpg (108.63 KiB) Katsottu 8467 kertaa
Kuvat poliisi/etpk. Kuvatekstit IltaSanomat
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Utelo
Nikke Knakkertton
Viestit: 179
Liittynyt: To Loka 30, 2014 12:09 pm

Re: Raahen Halloween-teinimurha – 19-vuotias syytteessä 17-vuotiaan murhasta

Viesti Kirjoittaja Utelo »

Tyyppi vaikuttaa enemmän persoonallisuushäiriöiseltä kuin psykoosissa olleelta ja jos ei vieläkään kadu tekojaan vaikka tässä vaiheessa varmasti ymmärtää, mitä teki, niin tuskin selviää tästä mitenkään syyntakeettomuudella.
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11479
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Raahen Halloween-teinimurha – 19-vuotias syytteessä 17-vuotiaan murhasta

Viesti Kirjoittaja URSA »

Tosiaan persoonallisuushäiriö voisi olla kyseessä ja se ei ole mielisairaus. Käyttäytyminen teon jälkeen on ollut ihmeen loogista siihen nähden, jos olisi ollut psykoosissa. Olisiko myös alhainen äo, kun aikuinen mies suuttuu alaikäisille siitä kun nämä eivät enää kutsu pelaamaan.
Video: Raahen Halloween-surmaajan hyytävät elkeet tallentuivat poliisiaseman kameraan

Ammuntapeli Counter Strikesta tuohtunut ja kaverinsa surmannut nuorukainen ilmoitti poliisikuulusteluissa kylmän viileästi, ettei kadu tekoaan.

15:31 | Päivitetty 15:49

– EN usko itse, että olen masentunut, enkä usko, että se on tekooni vaikuttanut. Halusin tappaa. Olin katkera, ei sille mitään muuta syytä ole. En kadu tekoani, eikä se mielestäni ole teko, jota tarvitsisi katua.

Näin kylmästi vastasi Raahessa 28. lokakuuta tapahtuneesta murhasta ja viidestä murhan yrityksestä syytetty parikymppinen nuorukainen poliisikuulusteluissa.

– Tiesin koko ajan, että jään kiinni ja etten sellaista murhaa saa tehtyä, mistä en kiinni jäisi.

Poikkeuksellisen henkirikoksen käräjäkäsittely alkoi perjantaina Oulun käräjäoikeudessa. 20-vuotias syytetty on tällä hetkellä sairaalahoidossa.

Tapauksen esitutkintamateriaali paljastaa, millä tavoin surmaaja toimi tekonsa jälkeen.

Kuva
Mies tallentui myös marketin valvontakamerakuviin edellisen vuorokauden puolella noin kello 22.35, kun hän lähti polkemaan uhrin kotitalolle noin 15 kilometrin päähän.

SURMAYÖNÄ mies oli liikenteessä polkupyörällä. Hän suuntasi 17-vuotiaan kaverinsa kotitalolle, joka sijaitsee rauhallisella paikalla metsän siimeksessä.

Noin 15 kilometrin vesisateessa poljetun pyöräilymatkan jälkeen hän hiiviskeli perheen pihapiirissä ja piiloutui piharakennukseen.

Kun perheen 17-vuotias poika yön tunteina saapui autolla kotipihaansa, surmaaja väijytti hänet ja puukotti kuoliaaksi kookkaalla keittiöveitsellä.

Kuva
Mies polki tällä pyörällä kotoaan uhrin kotitalolle. Hänen tarkoituksenaan oli hiipiä sisälle ja ”viiltää kaikilta kurkut auki”. Suunnitelma kariutui, kun talot ovat lukossa.

UHRILLA ei ollut mahdollisuutta tunnistaa surmaajaansa, joka oli vaihtanut ylleen Halloween-elokuvista tunnetun sarjamurhaajahahmo Michael Myersin asun.

Mies oli tilannut puvun itselleen nettikaupasta noin kuukautta ennen tekoa.

– Huomattuaan minut, hän (uhri) kysyi paniikissa, kuka minä olen, surmaaja kertoi poliisille.

Hänen mukaansa teon motiivina oli se, ettei uhri veljineen enää kysynyt häntä pelaamaan Counter Strike -tietokonepeliä. Mies oli suunnittelut menevänsä sisälle taloon ja surmaavansa uhrin perheenjäsenet.

– Siis halusin vain tappaa ja ajattelin, että sama kai se on tappaa mahdollisimman monta, koska ei se rangaistus siitä mihinkään muutu. Katkeruuteni johtui siitä, ettei minua kysytty enää pelaamaan.

Kuva
Veriteon jälkeen murhasyytetty polki suoraan poliisiasemalle. Hän yritti herättää huomiota heiluttelemalla veistä valvontakameraan.

UHRI ehti kerran potkaista hyökkääjää, jolloin tämän kädessä ollut veitsi teki liki kymmensenttisen vekin hänen omaan reiteensä.

Surmateon jälkeen mies polki haava jalassaan takaisin Raahen keskustaan ja suuntasi suoraan poliisiasemalle.

Aseman valvontakameralle tallentui, kuinka mies tuijotti suoraan kameraan ja heilutteli kädessään olevaa veistä.

– Yritin saada poliisit poliisiaseman pihalle pyörimällä aseman etuovella ja näytin puukkoa valvontakameraan. Etuovella olin minuutin tai kaksi ja koska siihen ei poliiseja tullut, niin lähdin polkemaan pyörälläni kohti keskustaa.

Reppunsa, naamioasusteensa ja veitsensä hän jätti poliisiaseman edustalle.

– Näin poliisiauton auton tulevan vastaan Cittarin vieressä risteyksessä. Huidoin heille ja he pysähtyivät. Kerroin heille, mitä olen tehnyt. Poliisit tutkivat minut ja sitten lähdettiin poliisiasemalle.

KUULUSTELUISSA virkavalta pyrki selvittämään, miksi mies ihaili elokuvamurhaajaa ja oli tilannut itselleen samanlaisen asun.

– Ihailun on saanut aikaan se, että tykkään siitä. Muuta erityistä syytä ihailuun ei ole, syytetty vastasi.

Poliisi kysyi mieheltä myös, kuinka monta kertaa hän oli katsonut Halloween-elokuvia.

Kuva
Syytetty aikoi toteuttaa tekonsa alkujaan Halloweenina 31. lokakuuta, mutta ei ”jaksanut odottaa” kyseiseen päivään asti.

– Niitä on yhteensä noin 12 kappaletta ja olen katsonut ne kaikki kerran. Yhden osan olen katsonut kahteen kertaan.

Mies on myöntänyt tappaneensa kaverinsa puukottamalla. Oulun käräjäoikeus määräsi hänet perjantaina antamassaan välituomiossa mielentilatutkimukseen.
https://www.is.fi/oulun-seutu/art-20000 ... t=promobox
tuomittumurhasta
Harjunpää
Viestit: 316
Liittynyt: La Heinä 10, 2021 3:08 pm

Re: Raahen Halloween-teinimurha – 19-vuotias syytteessä 17-vuotiaan murhasta

Viesti Kirjoittaja tuomittumurhasta »

Tuossa ois ollu mahollisuudet, ettei olis jääny kiinni, kun ei olis menny tonne poliisiasemalle sekoilemaan. Noh, parempi näin. Aika karmivaa kieltämättä, jos tollasessa asusteessa menee yöllä hiippailemaan taloon tappaen kaikki.
Mbu
Harjunpää
Viestit: 300
Liittynyt: Su Elo 02, 2020 3:35 am

Re: Raahen Halloween-teinimurha – 19-vuotias syytteessä 17-vuotiaan murhasta

Viesti Kirjoittaja Mbu »

Sienisalaatti kirjoitti: Pe Helmi 10, 2023 4:02 pm
Mbu kirjoitti: Pe Helmi 10, 2023 3:28 pm Eli ei riitä että kertoo hoitavalle taholle tappavansa kokonaisen perheen. Sillä ei saa kuin reseptin kouraan ja kotiutuksen.
Vaatii sen toteutuneen murhan että saa apua.

.......
Kyllä se usein riittää, jos hoitokontakti on jo olemassa. Tahdosta riippumaton sairaalahoito jatkuu mikäli sairaalassa on, ja kyllä avohoidollakin toimintavelvollisuutta on jos heidän asiakas alkaa tappamisajatuksia tuomaan ilmi.

Toki tämän valtakunnan psykiatrian erikoisalalla on lukuisia eri toimintayksiköitä ja ihmiset niissäkin sitä duunia tekevät, että enpä voi kaikkien puolesta luvata edellämainittua. Mutta lähtökohta on tuo mitä mainitsin.
Tässä tapauksessa ei riittänyt.
Uhkasi tappaa itsensä - pääsi muutamaksi päiväksi psyk.osastolle, siitä vapaaehtoiseen hoitoon toiseen paikkaan ja viikonlopuiksi yksin kotiin. Kunnes loppui sekin hoito, sai lääkkeitä ja kotiutettiin.
Eli hoito ei riittänyt, muuten ei olisi tilanne tämä.
Kun tappoi, pääsee varmaan lopulta sellaiseen hoitoon mitä tarvitseekin.
Vastaa Viestiin