Kuopio: Mies tappoi koiran julmasti lapiolla

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Holomes
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 97
Liittynyt: Ke Heinä 15, 2020 11:29 pm

Re: Kuopio: Mies tappoi koiran julmasti lapiolla

Viesti Kirjoittaja Holomes »

Ongelmahan ei ole koirissa tai niiden paljoudessa, vaan vastuuttomissa omistajissa. Eläinten pitämisen tulisi olla luvanvaraista, kuten myös lasten hankkimisen.

Ja mitä kuopiolaiseen koirantappajaan ja häntä täällä puolustaviin ali-ihmisiin tulee: -> UUNIIN. Toivottavasti tuo lapiosankari saa pian itse maistaa lapiokäsittelyä samalla mitalla. Onneksi kuva on tunnistettava ja nimikin tulee ennen pitkää julki.
jepulis82
Perry Mason
Viestit: 3918
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Kuopio: Mies tappoi koiran julmasti lapiolla

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

Holomes kirjoitti: La Kesä 05, 2021 8:07 pm Ongelmahan ei ole koirissa tai niiden paljoudessa, vaan vastuuttomissa omistajissa. Eläinten pitämisen tulisi olla luvanvaraista, kuten myös lasten hankkimisen.

Ja mitä kuopiolaiseen koirantappajaan ja häntä täällä puolustaviin ali-ihmisiin tulee: -> UUNIIN. Toivottavasti tuo lapiosankari saa pian itse maistaa lapiokäsittelyä samalla mitalla. Onneksi kuva on tunnistettava ja nimikin tulee ennen pitkää julki.
Koira on laumaeläin ja sillä pitää olla vahva johtaja, muuten koira ottaa itse sen johtajuuden. Suurin osa omistajista ei myöskään ollenkaan osaa lukea oman koiransa signaaleja. Harvoin koira yhtäkkiä hyökkää, vaan ennen sitä on useita vaaran signaaleja joita fiksun koiranomistajan pitäisi osata lukea. Suurin osa ei kuitenkaan osaa lukea niitä signaaleja ja siksi aina saa lukea kuinka koira "vaan yhtäkkiä sekosi ja tappoi pikkulapsen".
"Those who want respect, give respect."
metallikukko
Neuvoja-Jack
Viestit: 538
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:47 pm

Re: Kuopio: Mies tappoi koiran julmasti lapiolla

Viesti Kirjoittaja metallikukko »

En oikein ymmärtänyt Ms Harin järjenjuoksua.

Sinulle lienee ok ,että joku heittää sinun päällesi paskaa kadulla johon tätä tilannetta verrata jos suurikokoinen koira hyppää sinua vasten?
aivoriihi
Axel Foley
Viestit: 2252
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 8:16 am

Re: Kuopio: Mies tappoi koiran julmasti lapiolla

Viesti Kirjoittaja aivoriihi »

"He who is cruel to animals becomes hard also in his dealings with men. We can judge the heart of a man by his treatment of animals."

Immanuel Kant
"It is great to be a blonde. With low expectations it's very easy to surprise people."
Pamela Anderson
Ms Hari
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: Su Loka 21, 2018 10:28 am

Re: Kuopio: Mies tappoi koiran julmasti lapiolla

Viesti Kirjoittaja Ms Hari »

Oliko sen koiran tassuissa sit paskaa? :shock:
Sienisalaatti
Vic Mackey
Viestit: 1996
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 5:34 pm

Re: Kuopio: Mies tappoi koiran julmasti lapiolla

Viesti Kirjoittaja Sienisalaatti »

No nyt on käräjöity tämäkin, puolin ja toisin idioottimainen tapahtuma.

https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/5389566
Mies huitoi irrallaan juossutta koiraa lapiolla – pienen koiran kuolemaa ruodittiin oikeudessa


Asta Tenhunen

Tänään 15:57
......

Oikeuden mukaan mies ei kuitenkaan tahallaan tarkoittanut vahingoittaa koiraa eikä hän ollut tarkoittanut, että koira kuolisi. Koiran pienen kokoon nähden miehen puolustautuminen koiraa vastaan oli kuitenkin ollut törkeän huolimatonta.

Välikohtaus sattui toukokuussa 2021, kun pariskunta oli ollut kaupunkilaisten viljelypalstalla. Paikalle oli tullut kaksi naista, jotka olivat päästäneet kaksi koiraansa irti. Kuopion kaupungin sääntöjen mukaan viljelypalstoille ei saisi tuoda lainkaan koiria eivätkä koirat olisi saaneet olla muutenkaan kytkemättömänä.

Pariskunnan mukaan naisten meno oli ollut holtitonta ja koirat omistava nainen oli huutanut koirille. Koiran omistajan mukaan hänellä oli ollut koirat muuten hallinnassa, mutta toinen koirista oli karannut ennen kuin se oli saatu laitettua autoon pois lähtemistä varten.

Kääpiöpinseri juoksi vierasta pariskuntaa kohti eikä omistaja saanut sitä kiinni, vaikka pariskunta huusi omistajalle ja pyysi häntä ottamaan koiransa kiinni. Pariskunnasta molemmat kertoivat pelkäävänsä koiria, ja heistä naista koira oli aiemmin myös purrut vastaavassa tilanteessa.

Pariskunnan mies kertoi heilutelleensa kädessään ollut lapiota haravamaisella liikkeellä edessään pitääkseen aggressiiviseksi arvioimansa koiran loitommalla. Miehen mukaan koira oli uudestaan kohti hyökätessään osunut lapioon, kävellyt pois päin ja tuupertunut sitten maahan.

Syyttäjän mukaan mies oli lyönyt lapiolla koiraa päähän, mikä oli aiheuttanut ensin kipua ja lopulta koiran kuoleman. Oikeuden mukaan lyönti ei ollut ollut tahallinen, mutta mies oli toiminut törkeän huolimattomasti, kun otti huomioon kääpiöpinserin pienen koon. Kääpiöpinserit ovat yleensä noin 4–6 kilon painoisia ja noin 25–30 senttiä korkeita.

Syyttäjä syytti miehen syyllistyneen myös pahoinpitelyn yritykseen yrittämällä lyödä koiran omistajaa lapiolla. Mies kertoi, että hän oli vain pitänyt lapiota edessään, kun koiran omistaja oli tilanteen päätteeksi lyönyt häntä flexillä eli koiran joustavan talutushihnan kelalla kasvoihin.

Oikeuden mukaan oikeudessa ei esitetty näyttöä siitä, että mies olisi yrittänyt lyödä koiran omistajaa lapiolla tai millään muullakaan. Oikeus hylkäsi miehen syytteen pahoinpitelyn yrityksestä, mutta tuomitsi hänen sakkoihin eläinsuojelurikoksesta. Mies tuomittiin 50 päiväsakkoon, josta tuli rikosuhrimaksun kanssa maksettavaa 1 980 euroa. Lisäksi miehen on maksettava koiran omistajalle 800 euroa aiheuttamastaan vahingosta eli koiran kuolemasta.

Miehen maksettavaksi tuli myös osa naisen oikeudenkäyntikuluista eli noin 800 euroa.
Oikeudesta viis, kunhan laki säilyy! Eikä mitään henkilökohtaista ketään kohtaan, asiat vain asioina täällä.
Helluby
Hetty Wainthropp
Viestit: 498
Liittynyt: Ma Syys 28, 2009 9:56 pm

Re: Kuopio: Mies tappoi koiran julmasti lapiolla

Viesti Kirjoittaja Helluby »

Eli tässä on siis taas jälleen annettu tuomio sen mukaan kumpi osapuoli valehtelee paremmin.
Suurin kysymys kuitenkin on: kuinka v***n tyhmä on käräjätuomari kun menee täsysillä mukaan syytetyn harhoihin? Ei siis muka voinut ymmärtää, että parin kilon painoinen koira kuolee kun sitä lyö lapiolla päähän? Rangaistus oli myös aivan tyhjän kanssa.

Ja voi hyvänen aika sentää: oikein puolusti naisystäväänsä parin kilon painoisen koioran hyökkäystä vastaan, kun tämä naikkonen pelkäsi koiria, jonkun aiemman väitetyn koiran pureman vuoksi. Mahtoivatko molemmat ihan aikuisten oikeasti luulla näin pienen koiran raatelevan heidät hengiltä?
Ihan sivusta sanoisin ettei 1+1 ole koskaan 2, vaan ihan tilanteesta johtuen se on joko 1, tai 3, joskus jopa 4.
mauri
Susikoski
Viestit: 44
Liittynyt: Ke Syys 30, 2020 9:26 pm

Re: Kuopio: Mies tappoi koiran julmasti lapiolla

Viesti Kirjoittaja mauri »

Hyvää värikynää heittää tää koiranomistaja.. Ja tää itseään ja naisystäväänsä suojellut, omalla palstallaan ollut mies joutuu vielä maksamaan tälle valkoroskalle. Ja miksi koiranomistajaa ei syytetä pahoinpitelystä kun kerran löi miestä päähän flexillä? Ite oisin antanu tälle koiranomistajalle sakot järjestyslain perusteella koiran vapaana pitämisestä ja vieläpä yksityisalueella. Olisiko miehen pitänyt vain alistua ja antaa koiran purra itseään ja mahdollisesti naisystäväänsä?
Gentle
Theo Kojak
Viestit: 1165
Liittynyt: To Maalis 12, 2020 3:19 pm

Re: Kuopio: Mies tappoi koiran julmasti lapiolla

Viesti Kirjoittaja Gentle »

mauri kirjoitti: Su Loka 09, 2022 8:05 am Hyvää värikynää heittää tää koiranomistaja.. Ja tää itseään ja naisystäväänsä suojellut, omalla palstallaan ollut mies joutuu vielä maksamaan tälle valkoroskalle. Ja miksi koiranomistajaa ei syytetä pahoinpitelystä kun kerran löi miestä päähän flexillä? Ite oisin antanu tälle koiranomistajalle sakot järjestyslain perusteella koiran vapaana pitämisestä ja vieläpä yksityisalueella. Olisiko miehen pitänyt vain alistua ja antaa koiran purra itseään ja mahdollisesti naisystäväänsä?
Toivottavasti sinunlaisiasi ei liiku enempää ihmisten ilmoilla, jotka ei löydä asiaan muuta ratkaisua kuin lapiolla lyömisen. Täytyy kuitenkin muistaa koiran naurettavan pieni koko.
Koiranomistajalle tietenkin kuuluis sakot koiran irrallaan pidosta.
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5277
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Kuopio: Mies tappoi koiran julmasti lapiolla

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Pariskunnan mies kertoi heilutelleensa kädessään ollut lapiota haravamaisella liikkeellä edessään pitääkseen aggressiiviseksi arvioimansa koiran loitommalla. Miehen mukaan koira oli uudestaan kohti hyökätessään osunut lapioon, kävellyt pois päin ja tuupertunut sitten maahan
Oikeuden täytyy toki perustaa tuomionsa käytössään olevilla todisteluilla, mutta kyseiset koirat pyydystävät käärmeitä, rottia ja muita hyvin nopealiikkeisiä ötököitä. Ne eivät päädy haravamaisesti heilutetun lapion lyömäksi, mutta jos vaikka ovat kiinnostuneet naisesta, niin sokeasta kulmasta voi onnistua kuolettavasti koiraa täräyttämään. Se taas ei ole itsensä tai toisen puolustamista, vaan lopettamista. Lopettaminen ilman osaamista taas kuuluisi eläinsuojelurikkomuksiin, mutta niillä mennään, mitä oikeudessa on höpötetty.
metallikukko kirjoitti: Pe Touko 28, 2021 7:16 pmMenin kerran autokaupoille ja pyysin pistämään tunnetusti luonnevikaisen pystykorvan häkkiin .

Eivät pistäneet
.....
.....
.....

Toinen kerta oli kun menin hakemaan tavaraa x takaisin lainasta ja pyysin auton ikkunasta laittamaan koiran kiinni.

Koiranomistaja ei tehnyt elettäkään ja samantien kun nousin autosta suurikokoinen sekarotuinen koira hyppäsi vasten ja samantien 200 euron arvoinen Helly Hansenin takki pesulaan.

Oli muuten viimeinen visiitti kyseiseen paikkaan.
En minäkään pistäisi koiraani kiinni, jos joku mannen oloinen tulee autokaupoille tai hakemaan jotain. Jos tuli viimeisen kerran, niin win win.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2441
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Kuopio: Mies tappoi koiran julmasti lapiolla

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

Ettei vaan olisi ollut ulkomaalinen tämä lapiosankari.. Mahdollisesti pelkäsi koiran saaatuttavan koko palstan sadon syömäkelvottomaksi pelkällä olemassaolollaan. Muslimeille koira on saastainen eläin.
Jotenkin vaikeaa uskoa, että tavan valkonaama pelkäisi pinserin kokoista piskiä.. Paitsi ehkä joku bakteerikammoinen, takakireä ja neuroottinen mamil, joka pakonomaiselta fillaroinniltaan ehtii välillä palstalle lapiohommiinkin.
mauri
Susikoski
Viestit: 44
Liittynyt: Ke Syys 30, 2020 9:26 pm

Re: Kuopio: Mies tappoi koiran julmasti lapiolla

Viesti Kirjoittaja mauri »

Gentle kirjoitti: Su Loka 09, 2022 6:39 pm
mauri kirjoitti: Su Loka 09, 2022 8:05 am Hyvää värikynää heittää tää koiranomistaja.. Ja tää itseään ja naisystäväänsä suojellut, omalla palstallaan ollut mies joutuu vielä maksamaan tälle valkoroskalle. Ja miksi koiranomistajaa ei syytetä pahoinpitelystä kun kerran löi miestä päähän flexillä? Ite oisin antanu tälle koiranomistajalle sakot järjestyslain perusteella koiran vapaana pitämisestä ja vieläpä yksityisalueella. Olisiko miehen pitänyt vain alistua ja antaa koiran purra itseään ja mahdollisesti naisystäväänsä?
Toivottavasti sinunlaisiasi ei liiku enempää ihmisten ilmoilla, jotka ei löydä asiaan muuta ratkaisua kuin lapiolla lyömisen. Täytyy kuitenkin muistaa koiran naurettavan pieni koko.
Koiranomistajalle tietenkin kuuluis sakot koiran irrallaan pidosta.
Niin olisiko pitänyt vain alistua ja antaa koiran purra? Uskon enemmän tuota miestä haravointi liikkeistä estääkseen koiran pääsyn kimppuun kuin täällä hoettua lyömistä. Jos ton kokoista koiraa löy lapiolla se ei hoipertele enää metriäkään. JA mitä se koiran koko merkkaa tässä asiassa? Missä menee raja koiran koossa että saa puolustautua hyökkäyksiltä?
Gentle
Theo Kojak
Viestit: 1165
Liittynyt: To Maalis 12, 2020 3:19 pm

Re: Kuopio: Mies tappoi koiran julmasti lapiolla

Viesti Kirjoittaja Gentle »

mauri kirjoitti: La Loka 15, 2022 10:05 am
Gentle kirjoitti: Su Loka 09, 2022 6:39 pm
mauri kirjoitti: Su Loka 09, 2022 8:05 am Hyvää värikynää heittää tää koiranomistaja.. Ja tää itseään ja naisystäväänsä suojellut, omalla palstallaan ollut mies joutuu vielä maksamaan tälle valkoroskalle. Ja miksi koiranomistajaa ei syytetä pahoinpitelystä kun kerran löi miestä päähän flexillä? Ite oisin antanu tälle koiranomistajalle sakot järjestyslain perusteella koiran vapaana pitämisestä ja vieläpä yksityisalueella. Olisiko miehen pitänyt vain alistua ja antaa koiran purra itseään ja mahdollisesti naisystäväänsä?
Toivottavasti sinunlaisiasi ei liiku enempää ihmisten ilmoilla, jotka ei löydä asiaan muuta ratkaisua kuin lapiolla lyömisen. Täytyy kuitenkin muistaa koiran naurettavan pieni koko.
Koiranomistajalle tietenkin kuuluis sakot koiran irrallaan pidosta.
Niin olisiko pitänyt vain alistua ja antaa koiran purra? Uskon enemmän tuota miestä haravointi liikkeistä estääkseen koiran pääsyn kimppuun kuin täällä hoettua lyömistä. Jos ton kokoista koiraa löy lapiolla se ei hoipertele enää metriäkään. JA mitä se koiran koko merkkaa tässä asiassa? Missä menee raja koiran koossa että saa puolustautua hyökkäyksiltä?
Ei tollaselle rääpäleelle tarvi alistua, että sen saa kuriin eikä tarvi lapiolla huitaista. Haravointi liike on täysin naurettava väite. Kyllä tollasen koira saa pidettyä loitolla vaikka työntämällä jalkapohjan sen eteen ja muitakin keinoja on.
Mut minkäs sille voi jos pelkää :lol:
metallikukko
Neuvoja-Jack
Viestit: 538
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:47 pm

Re: Kuopio: Mies tappoi koiran julmasti lapiolla

Viesti Kirjoittaja metallikukko »

En minäkään pistäisi koiraani kiinni, jos joku mannen oloinen tulee autokaupoille tai hakemaan jotain. Jos tuli viimeisen kerran, niin win win.
Asia meni niin ,että kaveri oli lainannut minulta suhteellisen kalliin työkalun jota ei tahtonut saada takaisin joten lähdin hakemaan henkilökohtaisesti.

Lainaus korjattu
-NILS-
Vastaa Viestiin