Eduskuntavaalit 2023 ja sen jälkeinen hallitus

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Oletko aikeissa äänestää eduskuntavaaleissa?

Äänestys päättyi Su Huhti 02, 2023 1:39 pm

a) Totta helvetissä
24
77%
b) Tod.näk. kyllä
3
10%
c) Tod.näk en
4
13%
d) No en tod.
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä: 31

Huutaja Jaana
Vic Mackey
Viestit: 1962
Liittynyt: Pe Joulu 09, 2022 8:54 am

Re: Eduskuntavaalit 2023 ja sen jälkeinen hallitusspekulaatio

Viesti Kirjoittaja Huutaja Jaana »

^Eli eduskuntaan 100+ edustajaa lisää?!? Kiitos ei
soitit 112 vaa kaljarahan perässä
Rousku
Theo Kojak
Viestit: 1102
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: Eduskuntavaalit 2023 ja sen jälkeinen hallitusspekulaatio

Viesti Kirjoittaja Rousku »

dazu kirjoitti: Ke Huhti 05, 2023 7:09 pm Purrasta puheenollen on mielenkiintoista, että kukaan ei ole liiemmin nostanut esiin sitä asiaa, että persujen menestys vaaleissa oli kaikille täysi yllätys.
Mitenpä sitä nostaa esiin, koska se ei ollut yllätys juuri kenellekään. Kaikki gallupit ennen vaaleja enteilivät persuille hyvää tulosta, eikä mahdottomana pidetty edes nousua eduskunnan suurimmaksi puolueeksi.
Rousku
Theo Kojak
Viestit: 1102
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: Eduskuntavaalit 2023 ja sen jälkeinen hallitusspekulaatio

Viesti Kirjoittaja Rousku »

damfin kirjoitti: To Huhti 06, 2023 6:45 am
dazu kirjoitti: To Huhti 06, 2023 12:06 am
damfin kirjoitti: Ke Huhti 05, 2023 10:06 pmMinun mielestäni Pirkanmaa ei ole yhtä kuin koko Suomi, eli vaikka Marin olikin jonkin Pirkanmaan äänikuningatar, niin kiistattomasti Purra oli koko Suomen ja vaalien äänikuningatar.

Voin sanoa näin vaikka en olekkaan perussuomalaisten kannattaja.
Selvää on, että Purra keräsi eniten ääniä, mutta väitteesi siitä, että Marinin äänimäärä kertoisi siitä, että kansa äänesti Marinia vastaan, ei taida pitää paikkaansa.
Kansa nimenomaan äänesti Marinia vastaan äänestämällä Purraa enemmän kuin Marinia, vaikka pirkanmaalaiset Marinia äänestivätkin.
Eli äänestäjien keskuudessa Purra on suositumpi kuin Marin, ja siihen on syynsä.
Huoh. Niistä, jotka pystyivät äänestämään Marinia, häntä äänesti useampi kuin äänesti Purraa niistä joilla oli mahdollisuus äänestää Purraa. Selitäpä se.

Kenelläkään ei ollut mahdollisuutta valita, äänestäisikö Marinia vai Purraa. Se siitä kansastasi.

Aika epätoivoinen yrityksesi väittää, ettei Marin olisi ollut suosittu.

(Minulla oli mahdollisuus näistä äänestää Marinia, mutta päädyin kuitenkin toiseen vaihtoehtoon.)
Avatar
Medborgare
Harjunpää
Viestit: 318
Liittynyt: Ma Joulu 10, 2012 11:40 pm

Re: Eduskuntavaalit 2023 ja sen jälkeinen hallitusspekulaatio

Viesti Kirjoittaja Medborgare »

holmesin haamu kirjoitti: Ke Huhti 05, 2023 9:01 pm
Perussuomalaisten suosion nousu oli edelleen hyvin valtava. Kokoomus voitti vaalit, mutta kokoomuksella on edelleen astetta suurempi äänistäjäpotentiaali. Tämäkin vaikuttaa tasoittuvan joka vaaleissa.

Perussuomalaiset joutuisi olemaan silti hallituksessa vasemmistolaisempi voima kokoomukseen nähden, jos kummatkin ovat samassa hallituksessa.
Riemuitaan nyt kuitenkin vielä:

Maan tavan mukaan asialla ovat nimettömät sankarit, jotka ovat erityisen aktiivisia murha.info -sivustolla ja Iltalehden keskustelusivuilla, jotka ovat suomenkielisen netin surkeimmat likaviemärit.

http://www.mikkoniskasaari.fi/node/181
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4667
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Hallitusohjelma 2023-2027

Viesti Kirjoittaja dazu »

Avataan uusi ketju hallitusohjelma -spekulaatioille, koska ylläpito on linjannut, ettei hallitusohjelmaa saa spekuloida hallitus-spekulaatio -ketjussa.

Tällä foorumilla on kovasti tuotu esiin sitä, että hallituksen tulisi leikata sosiaalitukia yleisellä tasolla ja, että sosiaalituet ja työttömyystuet ovat vain työhaluttomille "kommunistiloisille". Poikkeavat näkemykset on leimattu "psykoosiksi", tai tarpeettomaksi reagoinniksi ja käsitykseen sopimattomat esimerkit on leimattu "psykoosiksi" ja "epätodeksi".
Heitänpä tässä esimerkin tosielämästä näistä teidän "psykooseista". Eli 55-vuotias varhaisesta muistisairaudesta kärsivä bussikuski ei pääse sairaseläkkeelle juurikin niiden näkemysten takia, joita täällä on esitetty. Henkilö toimi sitten kaksi vuotta bussikuskina, vaikka hänelle tuli säännöllisesti kohtauksia, joissa hän ei tiedä, missä on.
Kyllä tässä tukiasiassa kannattaisi käyttää sen verran järkeä, että luopuisi tästä ehdottomasta mielipiteestään, ettei käy niin, että mummoja raahautuu jossain bussin lokasuojissa. Kun näin käy, niin syyhän on oikeudessa aina kuskin...

Pahoin pelkään, että tässä ajetaan eteenpäin tätä aktiivimalli kakkosta, missä jokaisen on pakko ottaa vastaan mitä tahansa työtä mistä tahansa päin Suomea. Tässä siis toteutuisi tilanne, jossa 60-vuotias työttömäksi jäänyt ja iäkkäiden vanhempiensa luona Kainuussa asuva ja vanhempiaan auttava mies joutuisi ottamaan vastaan siivoustyön Helsingistä, jos sitä hänelle tarjotaan.

Itse olen ehdottanut joillekin oikeistopoliitikoille mallia, jossa leikattaisiin sosiaalietuuksista huumausainetuomioden perusteella, sillä huumausaineita käyttävillä henkilöillä on yleensä runsaasti pimeitä tuloja, joilla huumeidenkäyttö rahoitetaan.
Tämä on kuitenkin ollut näiden henkilöiden mielestä "liian oikeistolaista" politiikkaa.


Toinen huomionarvoinen aihe tässä alkuun on mahdollinen uudistus seksuaalirikoslainsäädäntöön. Eli meillä vasemmistohallitus ajoi ensin läpi tämän heidän oman uudistuksen, jossa rikos perustuu siihen, että rikoksen uhri ei ole halunnut seksiä. Nyt tässä kokoomuksen ehdottamassa uudistuksessa nostettaisiin rangaistusminimiä tuntuvasti. Tämä johtaisi rangaistusten tasapäistymiseen asteikon alapäässä ja käytännössä tilanteesta, jossa humalainen mies nuolee nukkuvan vaimonsa pillua ja Securitaksen drooni näkee tämän ikkunasta, seuraa yhtä kova tuomio, kuin, jos vaikkapa keski-ikäinen maahanmuuttaja raiskaa 15-vuotiaan tytön ja kuristaa tämän teon aikana tajuttomaksi.
On siis uhka päällä, että kaksi perättäistä hallitusta rakentaa Suomeen täysin tuhoisan ja epäoikeudenmukaisen rangaistusjärjestelmän yhteistoimintana. Itse veikkaan, että tästä tullaan tulevaisuudessa syyttämään täällä yksinomaan vasemmistohallitusta.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
Salmari
Olivia Benson
Viestit: 728
Liittynyt: To Marras 22, 2018 3:37 pm

Re: Eduskuntavaalit 2023 ja sen jälkeinen hallitusspekulaatio

Viesti Kirjoittaja Salmari »

Aasinajaja kirjoitti: Ma Huhti 03, 2023 11:36 pm
dazu kirjoitti: Ma Huhti 03, 2023 11:16 am Onko Suomella kaikki kunnossa? Itse olen koulukiusattuna katsellut kymmenen vuotta sosiaalisessa oikeistolaisten kiimaista selitystä siitä, kuinka kouluväkivallassa on kyse vahvempien yksilöiden selviytymisestä ja parhaimpien geenien lisääntymisestä. Kyse ei ole siis ollut ainoastaan uhkailusta, vaan jo toteutetun väkivallan glorifoimisesta.
Mitäh?!?! Miten minä en ole kuullut tällaisesta? Kuulostaa todella kammottavalta! Millainen ihminen glorifioi toteutunutta väkivaltaa? Varmaan joku umpihullu!
dazu kirjoitti: Ma Huhti 03, 2023 11:16 am Opiskeluaikana tein ilmaisia kesätöitä, kun oikeistolaiset kusipäät huusivat pää punaisena, että töitä pitää tehdä, mutta tarjolla ei ollut muuta, kuin palkatonta duunia.
Häääh!? Etkö saanut edes palkkaa duunista? Sehän on ilmiselvää ORJUUTTA! Että jotkut kehtaavatkin. Eivätkä poliisikaan edes välitä, naureskelevat vaan vieressä.
dazu kirjoitti: Ma Huhti 03, 2023 11:16 am Kun sairastuin kestävyysjuoksuharrastuksen seurauksena krooniseen sydänlihastulehdukseen, minulle tarjottiin masennuslääkkeitä ja oikeistolaiset huusivat pää punaisena, kuinka kommunistin täytyy nyt mennä töihin. Samaan aikaan nämä rotat valehtelevat mielenterveysongelmien räjähdysmäisestä kasvusta. Todellisuudessa mielenterveysongelma ovat he itse.
Siis voi kehno! En olisi voinut villeimmissä unelmissanikaan kuvitella että Suomessa tapahtuisi tuollaista, mutta pakko se on uskoa kun itse kuulee. Että ne oikeistolaiset osaavatkin olla, voi hemmetti sentään etten osaa pahemmin sanoa. Pistää ihan vihaksi.
dazu kirjoitti: Ma Huhti 03, 2023 11:16 am Kun naisystäväni joukkoraiskattiin, olivat kokoomuslaiset kyrvät kaulailemassa raiskaajien kanssa ja selittelemässä paremmista geeneistä ja vahvemmista yksilöistä.
Aivan käsittämätöntä! Tuo on kyllä niin julkeaa että oksat pois! Tuollaiset raiskarit pitäisi ampua ja syöttää koirille! Ja sitten ne koiratkin pitäisi ampua!

Ja vielä kokoomuslaisetkin olivat paikalla kaulailemassa raiskureita, ja selittelemässä geeneistä ja kromosomeista? Huhheliheijaa. tämä on just tätä!
dazu kirjoitti: Ma Huhti 03, 2023 11:16 am Oikeistopuolueiden valtaa olemme nähneet yhteiskunnassa mm. siinä, että lukioiden pääsyrajat Tampereella ovat olleet viimeiset 10 vuotta 9.0 -luokkaa. Eli ei mitään mahdollisuuksia päästä koulutukseen, tai saada töitä. Syynä se, että kouluja "piti" lakkauttaa, kun koulutettu työvoima ei kelvannut työmarkkinoilla työnantajille ja näin saatiin säästöjä=lisää rahaa työnantajille palkkaamatta ketään töihin.
No just! Kas kun eivät vielä polttaneet lukioita maan tasalle, kun oppilaat olivat vielä sisällä. Kyllä tämä maa on aivan hunningolla.
dazu kirjoitti: Ma Huhti 03, 2023 11:16 am Aivan ihana oli suunnitteilla ollut ja nyt ilmeisesti toteutuva aktiivimalli kakkonen, jossa esim. 60-vuotiaan Kainuussa 90-vuotiaiden vanhempiensa luona asuvan ja vanhempiaan hoitavan miehen on pakko ottaa vastaan siivoustyö Helsingistä, ettei hän menetä tukiaan.
No niin! Ja saanko arvata, tietenkin vessoja siivoamaan? Kuka muka haluaa siivota muiden ripuleita seiniltä? En minä ainakaan!
dazu kirjoitti: Ma Huhti 03, 2023 11:16 am Tätä on nyt tulossa lisää, kun nämä häiriintyneet rotat pääsevät taas valtaan. Kokoomuksen ja perussuomalaisten äänestäminen näissä vaaleissa on osoitus raivotaudista ja saatanan valtaan joutumisesta. Täysin vastuuton ja häiriintynyt teko äänestää oikeistopuolueita. Anteeksi en näille raiskaajien kanssa kaulailijoille ja lasten hakkaamista ihannoiville anna.
Eikä sinun tulekaan antaa, se olisi juuri sitä mitä ne kaulailijaluciferit haluavat!

Täytyy myöntää että itseänikin nyt hävettää kovasti että äänestin perssuleita, joten vaikka en haluakaan että annat minulle anteeksi, pyydän silti anteeksi sitä että olen heitä äänestänyt, ja tulen todennäköisesti äänestämään vastaisuudessakin. Anteeksi, anteeksi, anteeksi! Muistinko sanoa anteeksi?
Tätäkään loistavaa parodiaa dazu ei sosiaalidemokraatisessa vaalipsykoosissaan tajunnut vaan jatkaa vaan. Tällä kertaa kommentoi äärivasemmistolaisen Gardianin uutista sitä lukematta. Koska mä voin kun olen äärivasemmalla.

Täällä on kyllä muutama sellainen kommentoija, että olisi hyvä käsitellä sitä omaa pettymystään vaalitulokseen ihan omaehtoisella jäähyllä. Toisten syyllistäminen ei vaan johda yhtään mihinkään. Onhan se varmasti järkyttävää todeta, että vain muutama prosentti suomalaisista jakaa sen oman käsityksen siitä, miten maata olisi hyvä hallita.

Kun ympäröi itsensä vain niillä ihmisillä, jotka ovat asioista samaa mieltä, jää kyllä oma ajatusmaailma todella yksipuoliseksi. Sitä suurempi järkytys tulee, kun huomaa, ettei suurin osa olekaan samaa mieltä

Ja vaalipsykoosissaan paljasti vähän liikaa itsestään, helposti tunnistettava.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17112
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Eduskuntavaalit 2023 ja sen jälkeinen hallitusspekulaatio

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

dazu kirjoitti: To Huhti 06, 2023 12:06 am Melkoinen tapporaivon vallassa kirjoitettu vihakirjoitus.
...
Usein vielä lyödään tappouhkauksia päälle.
Jos täällä joku tappouhkauksia huuteli ja kok että ps äänestäjien tuskallista kuolemaa toivoi, niin se olit sinä. Katsopas tästä ketjusta sivu 6 ja oma kirjoituksesi; Se on ihan samaa kuin mitä SDP teki vuonna 1918 aloittaessaan sisällissodan.
- En moista kohtaloa tulisi edes ajatteleeksikaan poliittisille vastustajille. Heilläkin on täysi oikeus olla mitä ovat. Postauksesi kertovat kaiken sinun henkisestä tilastasi.
----------------------------

Mut joo, spekuloidaan tulevasta hallituksesta:
PS porukka on aivan kliimaksissa ja jakaa jo ministerin salkkuja. Saattavat jäädä kokonaan ilman.

Ai miksi? Nehän sai yli 20 pros äänistä. Juu, mutta kun sillä ei yksin eikä kaksin (kd) muodosteta yhtään mitään.

Kokoomuksen tavoite on enemmistöhallitus. Joko kok+ps+rkp+kd. Ei käy. RKP on nyt Suomen valtapuolue ja he hyvin pitkälle sanelevat kenen kanssa tanssiin käyvät:
Rkp on nimittäin hallitusneuvotteluissa poikkeuksellisen vahvassa vaa’ankieliasemassa. Yhdeksän kansanedustajan puolue pystyy periaatteessa ratkaisemaan, tuleeko Suomeen kokoomuksen ja perussuomalaisten muodostama porvarihallitus vai kokoomuksen ja Sdp:n sinipuna.

Näin ollen Rkp saanee hallitusneuvotteluissa hyvin omia tavoitteitaan läpi. Ja jos vaatimuslistassa riittävän pitkälle mennään, voisihan se vaatia itselleen myös pääministerin paikkaa. Ainakin teoriassa.
RKP:ssä tunnetaan syvää inhoa perussuomalaisia kohtaan - kuten suomenkielisiä kohtaan ihan yleisestikin. Ei heitä kiinnosta jonkun Kainuun tai Savon asiat. Kuten ei savolaisiakaan kiinnosta ruotsinkielisen Pohjanmaan asiat.

Nyt tämä RKP:n inho voi muuttua lihaksi ja tilaisuus kunnolla näpäyttämiseen on just nyt! RKP voi asettaa omia vaatimuksiaan häpeämättä ja lataa pöytään sellaiset vaateet, että PS ei niitä voi hyväksyä, ei sitten millään (mieli tekisi koska hallitushimo, mutta siinä annettaisiin jo sen verran periksi, että kannatus sulaisi 5 pros samantien). Tässä kohtaa PS alkaa perääntyä neuvotteluista. Koville ottaa.

SDP on perinteisesti ollut kaksikielinen puolue ja heidän on helppo mukautua RKP:n vaatimuksiin. Yhteistä hallitushistoriaa on vuosikymmenten ajalta. Toki se, että SDP on nyt selkeästi enemmän vasemmalla kuin mitä se esim. Jutta Urpilaisen aikana oli. SDP on kuitenkin yhä ja edelleen RKP:n kanssa samoilla linjoilla mm. pakkoruotsin ja humanitäärisen maahanmuuton kanssa. Työperäisessä on erilaisia katsantoja, niistä löytyy sopu.

KD haluaa hallitukseen ja sille olisi luvassa yksi salkku ja kyllä sitä vastaan joustetaan - tietysti, sillä KD:n painoarvo nousee hallituksessa vahvasti ja samalla se olisi oivallinen tilaisuus kasvattaa suosiotaan. Edes sen verran, että saisivat 2027 vaaleissa edes yhden paikan lisää.

Kokoomuksessa ollaan kahta mieltä. PS olisi monille se sopivampi vaihtoehto, mutta monille taasen ei. Nyt kun Sanna Marin (sd) on väistymässä (hänellehän ollaan rakentamassa jo uraa Naton pääsihteerinä, EU komission johtajana ja kaiketi pian jo koko maailman kuningattarena).
- Ihmettelen kyllä suuresti kun katsoi meuhkaamistaan vaalitenteissä - agitaattorimaista, kuten Vihreiden Osmo Soininvaara taannoin sanoi - että mikä ihmeen osaaminen ja ylivoimaisuus häneen on yht`äkkiä tullut. Aivan kuin koko maailma ihastelisi toimiaan ja oikeassa olemistaan. Miksi?

Joo, Marin poistuu, joten tuleva puoluejohto ottaa takapakkia hänen sanomisistaan ja lähtee hallitusneuvotteluihin vakavalla mielellä. Se tarkoittaa, että joustavat kokoomuksen suuntaan mm. talouskysymyksissä. Sopu löytyy, sillä myös SDP:ssä tunnetaan syvää inhoa fasisteja - kuten he sanovat perussuomalaisista - kohtaan ja että nyt demareilla on taas mahdollisuus näpäyttää näitä "fasisteja".
- Suomessahan ihminen on heti natsi ja fasisti jos se vastustaa haittamaahanmuuttoa ja irakilaisten raiskaajien saapumista Suomeen. Myös se, että myöntää ulkomaalaistaustaisten katujengien olemassaolon on merkki fasismista, kun taas konsensuksen kannalta olis paras vaieta koko asiasta. Se on kivapolitiikkaa ja se jos mikä on SDP:lle herkkua.

Joten. Mihin perussuomalaisia siis tarvitaan hallituksessa? Ei mihinkään. Ei ainakaan kokoomuksen, SDP:n ja RKP:n mielestä. KD:n mielestä kyllä, mutta vaikka kannatus on (lähes) sama kuin RKP:llä, niin KD:n sanomisten painoarvo on heihin nähden koko lailla olematon.

Vihreitä hallitukseen ei kaipaa nyt just kukaan. SDP tuntee vetoa vasemmistoliiton suuntaan, mutta ovat nyt sen verran nöyriä hallituskiimassaan, että eivät hiisku kokoomuksen suuntaan heistä yhtään mitään. Eivät halua ärsyttää.

Keskusta on nyt se outolintu. Ensin he olivat vasemmistohallituksessa edistämässä vasemmistolaista politiikkaa, (Huom! RKP sai olla ihan rauhassa vasemmiston käsikassarana, mutta Keskusta ei, joten RKP:lle sallitiin sielläkin se mitä Keskustalle ei, joka taasen kertoo RKP:n asemasta valtapuolueena), mutta nyt kun olisi mahdollisuus päästä toteuttamaan keskustalaista politiikkaa heille paremmin sopivassa oikeistohallituksessa, niin he luikkivat oppositioon vastustamaan oikeistolaista politikkaa yhdessä vasemmiston kanssa! - tämä ajatelma siis jos PS olisi yksi hallituspuolueista.
- Siksi PS:n puoluesihteerin Arto Luukkosen möläytys, että vaaleissa PS antoi Keskustalle niskalaukauksen oli ihan onneton tokaisu, joka ajoi Keskustan hallitushaluja PS:n kanssa entistä vähemmälle ja asetti esteitä PS:n hallitustielle.

Näen hallituskaavailuissa vuoden 1987 ns. kassakaappisopimuksen makua. Jo nyt. RKP vetää ohjaksista, kokoomus saa aikas paljon tavoitteitaan läpi, SDP:n uusi johto myötäilee RKP:n antaessa tulitukea, joten sopu syntyy. KD on mukana vahvistamassa enemmistöhallitusta, niin päästään sillai niiku kivasti yli tuon maagisen luvun 100.

Lisäksi luvassa on eripurainen oppositio - aivan päinvastoin kuin mitä oli edellisellä vaalikaudella (2019-2023), jolloin kok ja ps olivat yhtää mieltä useistakin asioista ja tekivät välikysymyksiä tuon tuostakin. Nyt oppositiossa olisivat vas+vihr+ps, joten yhteistä ymmärrystä heidän kaikkien kesken ei tulisi mistään, koska mitään yhteistä ei olisi. Hallituksen rivit pysyisivät suorina. Vihreät ja vasemmistoliitto olisivat jostain eri mieltä, mutta se olisi hallitukselle yks hailee.
- Entä mihin jäi Liike Nyt? En lue heitä miksikään, sillä toimittaja Sanna Ukkolan sanoin; he ovat jo nimestään lähtien antiteesi: Eivät liiku, eikä heidän aikansa ole nyt.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
jhou
Perry Mason
Viestit: 3843
Liittynyt: Ti Maalis 31, 2015 3:09 pm

Re: Eduskuntavaalit 2023 ja sen jälkeinen hallitusspekulaatio

Viesti Kirjoittaja jhou »

Salmari kirjoitti: Pe Huhti 07, 2023 10:26 amTällä kertaa kommentoi äärivasemmistolaisen Gardianin uutista sitä lukematta. Koska mä voin kun olen äärivasemmalla.
dazusta nyt niin tiedä, mutta että Guardian olisi "äärivasemmalla"? :mrgreen: Esim. Työkansan sanomat on äärivasemmalla, noin vertailun vuoksi:

https://www.ktpkom.fi/
Hyvin suunniteltu on edelleenkin tekemättä.
holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7461
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Eduskuntavaalit 2023 ja sen jälkeinen hallitusspekulaatio

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Doctor Lecter kirjoitti: Pe Huhti 07, 2023 1:46 pm Joten. Mihin perussuomalaisia siis tarvitaan hallituksessa? Ei mihinkään. Ei ainakaan kokoomuksen, SDP:n ja RKP:n mielestä. KD:n mielestä kyllä, mutta vaikka kannatus on (lähes) sama kuin RKP:llä, niin KD:n sanomisten painoarvo on heihin nähden koko lailla olematon.

Vihreitä hallitukseen ei kaipaa nyt just kukaan. SDP tuntee vetoa vasemmistoliiton suuntaan, mutta ovat nyt sen verran nöyriä hallituskiimassaan, että eivät hiisku kokoomuksen suuntaan heistä yhtään mitään. Eivät halua ärsyttää.
Hyvin todennäköisesti perussuomalaiset löytyy hallituksesta.
Syy on yksinkertainen eli jo näissä vaaleissa ennustettiin ykköspaikkaa PSlle. Tilanne ei tule helpottamaan jatkossakaan ja jos hallituksessa olisi esimerkiksi kok+SDP, niin se nostaisi perussuomalaisten asemaa mahdollisesti liikaa. SDP ei ole myöskään kovin halukas sitoutumaan kokoomuksen vaalivoittajan politiikkaan.

Rkpn merkitys on lopulta pienpuolueen asema. Jos se alkaa vaatia liikaa, niin sitten alkavat myös muut puolueet vaatia entistä enemmän. RKP ja SDP olivat hallituksessa yhdessä ja kokoomus ei halua asetelmaa, jossa nuo puolueet kääntyisivät sitä vastaan.

Se suurin ongelma liittyy lähinnä siihen, että SDP ei voi olevinaan hyväksyä PSn maahanmuuttolinjauksia, vaikka tälläistä tekevät muiden maiden demarit.
holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7461
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Eduskuntavaalit 2023 ja sen jälkeinen hallitusspekulaatio

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Doctor Lecter kirjoitti: Pe Huhti 07, 2023 1:46 pm Joo, Marin poistuu, joten tuleva puoluejohto ottaa takapakkia hänen sanomisistaan ja lähtee hallitusneuvotteluihin vakavalla mielellä. Se tarkoittaa, että joustavat kokoomuksen suuntaan mm. talouskysymyksissä. Sopu löytyy, sillä myös SDP:ssä tunnetaan syvää inhoa fasisteja - kuten he sanovat perussuomalaisista - kohtaan ja että nyt demareilla on taas mahdollisuus näpäyttää näitä "fasisteja".
- Suomessahan ihminen on heti natsi ja fasisti jos se vastustaa haittamaahanmuuttoa ja irakilaisten raiskaajien saapumista Suomeen. Myös se, että myöntää ulkomaalaistaustaisten katujengien olemassaolon on merkki fasismista, kun taas konsensuksen kannalta olis paras vaieta koko asiasta. Se on kivapolitiikkaa ja se jos mikä on SDP:lle herkkua.
Putinin käyttämä poliittinen retoriikka yhdistää.

Marinin lähtö voisi helpottaa hieman yhteistyötä kok+SDP, mutta hän hoitaa hallitusneuvottelut. Samalla taas Marin on tällä hetkellä pj, väistyvä pääministeri ja äärimmäisen suosittu puolueessa, eikä hänen näkemyksiään voitaisi hetkessä unohtaa.
Avatar
Säde-Sisko
Axel Foley
Viestit: 2239
Liittynyt: Ke Kesä 03, 2020 4:50 pm

Re: Eduskuntavaalit 2023 ja sen jälkeinen hallitusspekulaatio

Viesti Kirjoittaja Säde-Sisko »

holmesin haamu kirjoitti: Pe Huhti 07, 2023 6:49 pm
Putinin käyttämä poliittinen retoriikka yhdistää.
Lauseena melkoinen "mindfucker" mutta tottahan tuo. Hämmentävän agressiivinen esiintyminen ja retoriikka vaalitenteissä aiheuttaa tappion myötä hänelle itselleen melko pakollisia radikaaleja toimia.

Marinin lähtö voisi helpottaa hieman yhteistyötä kok+SDP, mutta hän hoitaa hallitusneuvottelut. Samalla taas Marin on tällä hetkellä pj, väistyvä pääministeri ja äärimmäisen suosittu puolueessa, eikä hänen näkemyksiään voitaisi hetkessä unohtaa.
Ehkä pakollinen muuvi edistää demarien hallitusneuvotteluita. Pahinta myrkkyä demareille olisi uuden hataran hallituksen kaatuminen ja siitä koituvat uudet vaalit.
”En ole puolesta, enkä vastaan, pikemminkin päinvastoin”
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4667
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Eduskuntavaalit 2023 ja sen jälkeinen hallitusspekulaatio

Viesti Kirjoittaja dazu »

Salmari kirjoitti: Pe Huhti 07, 2023 10:26 amTätäkään loistavaa parodiaa dazu ei sosiaalidemokraatisessa vaalipsykoosissaan tajunnut vaan jatkaa vaan. Tällä kertaa kommentoi äärivasemmistolaisen Gardianin uutista sitä lukematta. Koska mä voin kun olen äärivasemmalla.

Täällä on kyllä muutama sellainen kommentoija, että olisi hyvä käsitellä sitä omaa pettymystään vaalitulokseen ihan omaehtoisella jäähyllä. Toisten syyllistäminen ei vaan johda yhtään mihinkään. Onhan se varmasti järkyttävää todeta, että vain muutama prosentti suomalaisista jakaa sen oman käsityksen siitä, miten maata olisi hyvä hallita.

Kun ympäröi itsensä vain niillä ihmisillä, jotka ovat asioista samaa mieltä, jää kyllä oma ajatusmaailma todella yksipuoliseksi. Sitä suurempi järkytys tulee, kun huomaa, ettei suurin osa olekaan samaa mieltä

Ja vaalipsykoosissaan paljasti vähän liikaa itsestään, helposti tunnistettava.
Doctor Lecter kirjoitti: Pe Huhti 07, 2023 1:46 pmJos täällä joku tappouhkauksia huuteli ja kok että ps äänestäjien tuskallista kuolemaa toivoi, niin se olit sinä. Katsopas tästä ketjusta sivu 6 ja oma kirjoituksesi; Se on ihan samaa kuin mitä SDP teki vuonna 1918 aloittaessaan sisällissodan.
- En moista kohtaloa tulisi edes ajatteleeksikaan poliittisille vastustajille. Heilläkin on täysi oikeus olla mitä ovat. Postauksesi kertovat kaiken sinun henkisestä tilastasi.
Teidän arvailut minun poliittisesta suuntautumisesta kertoo lähinnä teidän omasta poliittisesta suuntautumisesta. Olen aika monta kertaa täällä kommentoinut, että mielestäni paras hallituskokoonpano kaudelle 2023-2027 olisi mahdollisimman neutraali. Olen ehdottanut, että kaksi vastakappaletta, ps ja SDP muodostaisivat hallituksen. Mutta nyt siis kokoomus voitti vaalit. Mikäli niin käy, kuin hyvin paljon arvailen, että hallituskokoonpano on kok. ja ps. ja pieniä päälle, niin linja voi olla vielä pikkuisen kovempi, kuin Sipilän hallituksessa.

Teille tiedoksi, että en ole minkään puolueen jäsen ja olen äänestänyt eri puolueita eri vaaleissa. Huomaan, että kannatatte ilmeisesti joko persuja, tai yleisesti äärioikeistoa. Salmarin näkemys minun "äärivasemmistolaisuudesta" ainakin viittaa äärioikeistoon.

Jos katsotaan historiaa, niin tässä on takana 20 vuotinen historia äärioikeistolaisesta murhasuunnittelusta sosiaalisessa mediassa. Alkaen jo 2000-luvun alun keskusteluista Elisan keskustelufoorumilla, missä suosituin aihe oli työttömien tappamisen suunnittelu.
Ennen, kuin tulin tänne kommentoimaan, eräs henkilö innostui vaalituloksesta ja kommentoi, että "nyt päästään tappamaan kommunisteja". Kysyin, että ketä ne kommunistit ovat, niin vastaus oli, että 95% vähiten ansaitsevat. Henkilö vaikuttaa sometoimintansa perusteella häiriintyneeltä henkilöltä, jonka kommentit omille kavereilleen olivat lähinnä ylimielisiä ja itseriittoisia.
Tätä "kommunisti" -termiä käytetään nykyään näemmä ihan oman mielen mukaan samoin, kuin väitteitä "äärivasemmistolaisuudesta". Kertoo lähinnä jostain patoutuneesta raivosta ja voimakkaasta poliittisesta suuntautumisesta. Tässä kuplassa elävät eivät ehkä ymmärrä sitä, että kaikilla ei ole puoluekantaa, eikä minkään tunnetun liikkeen kannatusta.

Itseäni kiinnostaa lähinnä yhteiskunnallisten epäkohtien korjaaminen. Jos tältä pohjalta joku nimittää minua äärivasemmistolaiseksi, voisi nimittää itseään terroristiksi.
Onko se äärivasemmistolaisuutta, että ottaa esiin asian, että monet toimeentulotuella elävät ovat jonkin sairauden takia työkyvyttömiä? Entä onko äärivasemmistolaista ottaa esiin toisen asteen koulupaikkojen vähentäminen kasvukeskuksista 2010-luvun alkupuolella?
Näistä kommunisti ja äärivasemmisto -harhoista tulee mieleen lähinnä vapaamuurarifilosofian tämä "Luciferin valo voi loistaa vain pimeyttä vasten", eli vastinkappaleita tarvitaan, jotta oma juttu voisi loistaa rajattomasti ja vailla vastuuta.

Salmari tuskin minua tuntee omien kommenttiensa pohjalta, tai sitten hän on henkisesti sairas, jopa erittäin vaarallinen henkilö.

Ihminen on loppupeleissä arvokkaampi, kuin poliittiset ideologiat. Harva näyttää tämän nyt ymmärtävän.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
Salmari
Olivia Benson
Viestit: 728
Liittynyt: To Marras 22, 2018 3:37 pm

Re: Eduskuntavaalit 2023 ja sen jälkeinen hallitusspekulaatio

Viesti Kirjoittaja Salmari »

dazu kirjoitti: Pe Huhti 07, 2023 8:08 pm Salmarin näkemys minun "äärivasemmistolaisuudesta" ainakin viittaa äärioikeistoon..

Salmari tuskin minua tuntee omien kommenttiensa pohjalta, tai sitten hän on henkisesti sairas, jopa erittäin vaarallinen henkilö.

Ihminen on loppupeleissä arvokkaampi, kuin poliittiset ideologiat. Harva näyttää tämän nyt ymmärtävän.
Salmari on aina äänestänyt kokoomusta, kuten kaikki muutkin korkeastikoulutetut.

En kannata sitä, että vihervasemmistolaiset ja maahantunkeutujat saavat loisia meidän työssäkäyvien rahoilla. Menisitte töihin?

Jos vasemmiston (SDP on myös ) mielestä kokoomus on äärioikeistoa niin se kertoo vaan äärivasemmiston omasta ongelmasta ja tyhjästä ajatusmaailmasta. Dazu voisi katsoa 5 sivua taaksepäin omia vaalipsykoosioksennuksiaan vai haluatko että kopioin ne tähän?
Viimeksi muokannut Salmari, Pe Huhti 07, 2023 8:25 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Collie
Christopher Lorenzo
Viestit: 1688
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2019 7:16 pm

Re: Eduskuntavaalit 2023 ja sen jälkeinen hallitusspekulaatio

Viesti Kirjoittaja Collie »

Rousku kirjoitti: To Huhti 06, 2023 7:11 pm
damfin kirjoitti: To Huhti 06, 2023 6:45 am Kansa nimenomaan äänesti Marinia vastaan äänestämällä Purraa enemmän kuin Marinia, vaikka pirkanmaalaiset Marinia äänestivätkin.
Eli äänestäjien keskuudessa Purra on suositumpi kuin Marin, ja siihen on syynsä.
Huoh. Niistä, jotka pystyivät äänestämään Marinia, häntä äänesti useampi kuin äänesti Purraa niistä joilla oli mahdollisuus äänestää Purraa. Selitäpä se.
Tämä selittyy Pirkanmaan ja Tampereen Suomen suurimalla punaisten vasemmistolaisten ja äärivasemmistolaisten keskittymällä jotka antoivat äänensä Marinille, eli sdp:lle vasemmistoliiton, kommunistipuolueen, vihreiden tai muiden anarkistipuolueiden sijaan.
Knobster kirjoitti: Ke Joulu 27, 2023 12:31 amPaskon jatkuvasti pihalleni kun en vain osaa tehdä sitä muuten. Jostain syystä pihallani on ollut paskaa vuodesta 2007. Sen määrä on myös jotenkin lisääntynyt.
Vastaa Viestiin