YLE: Belgiasta Euroopan 'narkolandia' - huumejengi jopa aikoi kaapata maan oikeusministerin perheineen

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.
Avatar
Tarkastaja Levisi
Angus MacGyver
Viestit: 6713
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

YLE: Belgiasta Euroopan 'narkolandia' - huumejengi jopa aikoi kaapata maan oikeusministerin perheineen

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

EU_coc.jpg
EU_coc.jpg (56.54 KiB) Katsottu 2515 kertaa
Laaja juttu YLE:llä Antwerpenin kautta Eurooppaan saapuvasta kokaiinista.
Myös Belgiassa pikkytyttö kuollut huumejengien välien selvittelyssä.

https://yle.fi/a/74-20030618

Huumeyhteiskunta

Miksi Belgian oikeusministeri haluttiin kaapata? Vastausta on etsittävä Belgian Antwerpenin satamasta, jonka läpi kulkee nyt ennätysmäärä kokaiinia. Asiantuntijat varoittavat, että Belgiasta on tulossa ”huumeyhteiskunta”.

Puhelu tuli yllätyksenä. Syyskuun lopussa Belgian oikeusministeri Vincent Van Quickenborne sai järisyttävän tiedon liittovaltion syyttäjältä New Yorkiin suuntautuneen työmatkan jälkeen.

– Hän kertoi minulle, että huumejengi on suunnitellut minun ja perheeni kaappaamista, Quickenborne sanoo Ylen haastattelussa.

Epäilys ei ollut tuulesta temmattu. Belgian medioiden mukaan Van Quickenbornen asunnon läheisyyteen oli pysäköity pakettiauto, josta löydettiiin aseita, nippusiteitä ja kaksi bensiinikanisteria.

Tieto johti välittömiin toimenpiteisiin. Van Quickenborne joutui rajoittamaan julkisia esiintymisiään. Perhe piiloutui salaiseen osoitteeseen. Tapahtumat toistuivat joulukuussa, kun ministeriin kohdistui uusi uhka.

– Tämä oli vaikeaa aikaa, etenkin perheelleni. Lapseni ovat 4- ja 6-vuotiaita. Oli vaikea selittää heille mitä ympärillä tapahtuu.

Viime vuonna Antwerpenissa takavarikoitiin kokaiinia enemmän kuin koskaan aikaisemmin: 109 tonnia. Tämä on lähes puolet kaikesta Euroopassa takavarikoidusta kokaiinista.

– Määrä on valtava. Jos takavarikoitu kokaiini päätyisi katukauppaan sen arvo olisi 5,5 miljardia euroa, Belgian tullin johtaja Kristian Vanderwaeren kertoo Ylelle.

Tullijohtajan mukaan lisääntyneiden takavarikkojen taustalla on kolme tekijää: kasvava tuotanto, lisääntynyt kysyntä ja Euroopan markkinoiden houkuttelevuus.

Jos myyt gramman kokaiinia Yhdysvalloissa saat siitä 40 euroa. Euroopassa siitä maksetaan 50 euroa. On siis kannattavampaa myydä kokaiinia Euroopassa.

Neljän Hollannin kansalaista on pidätetty Van Quickenbornen kaappausyrityksestä epäiltynä.

Kaappaustapauksen ohella belgialaisia on järkyttänyt Belgian huumekauppaan liittynyt ampumistapaus.

11-vuotias tyttö menetti henkensä huumejengien välisessä yhteydenotossa Antwerpenissa tammikuussa. Vaikka tyttö ei kaikesta päätellen ollut ampujien kohde, tapaus herätti Belgiassa valtavan keskustelun huumekaupan lieveilmiöistä.


https://www.theguardian.com/world/2023/ ... ks-records
Belgian politicians have expressed outrage over the fatal shooting of an 11-year-old girl in Antwerp in a “drug war” between rival gangs, as authorities said cocaine seizures at the city’s port passed the 100-tonne mark for the first time last year.

Guardian_11_Antwerpen.jpg
Guardian_11_Antwerpen.jpg (85.19 KiB) Katsottu 2515 kertaa
https://www.brusselstimes.com/349871/yo ... -antwerp[i]

On Monday evening around 18:30, an 11-year-old girl died in what appears to be a drug-related shooting in the Antwerp district of Merksem. Politicians from a range of parties in Flanders have condemned the shooting. Unidentified perpetrators targeted the garage door of the house and hit the girl. Although a neighbour tried to resuscitate her on the spot, she later died in hospital, Gazet Van Antwerpen reports. Two people in the living room of the house sustained minor injuries.[/i]

https://www.bndestem.nl/breda/moeder-va ... gle.com%2F
Firdaous.jpg
Firdaous.jpg (85.33 KiB) Katsottu 2515 kertaa
Tekstiä tiivistetty
-NILS-
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.
Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3734
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: YLE: Belgiasta Euroopan 'narkolandia' - huumejengi jopa aikoi kaapata maan oikeusministerin perheineen

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

11-vuotias tyttö menetti henkensä huumejengien välisessä yhteydenotossa Antwerpenissa tammikuussa. Vaikka tyttö ei kaikesta päätellen ollut ampujien kohde, tapaus herätti Belgiassa valtavan keskustelun huumekaupan lieveilmiöistä.
Olipa harvinaisen vammainen lausahdus.
Tuon tytön kuolemahan oli nimenomaan "huumekaupan lieveilmiö".

Huumejengit tuolla ovat pääosin marokkolaisia.
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa
palokirves
Axel Foley
Viestit: 2033
Liittynyt: Pe Elo 02, 2019 11:01 pm

Re: YLE: Belgiasta Euroopan 'narkolandia' - huumejengi jopa aikoi kaapata maan oikeusministerin perheineen

Viesti Kirjoittaja palokirves »

Marokon Kauhu kirjoitti: Su Touko 14, 2023 9:38 pm
Huumejengit tuolla ovat pääosin marokkolaisia.
Noilta huudeilta se Marokon Kauhu Junes Lokka Suomeen aikanaan tunkeutui.
Even Steven kirjoitti: Ke Maalis 01, 2023 10:54 pm Olen ollut pakkohoidossa viimeiset 10 vuotta.
backinsaddle
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ke Huhti 12, 2023 3:32 pm

Re: YLE: Belgiasta Euroopan 'narkolandia' - huumejengi jopa aikoi kaapata maan oikeusministerin perheineen

Viesti Kirjoittaja backinsaddle »

Olen asunut Antwerpenissä 2008-2022. Kokaniinin maahantuonti ja jakelu Antwerpenin kautta on massiivista toimintaa ja kasvanut viime vuosikymmenen aikan ajoka vuosi. Jos asia kinnostaa enemmän katso www.gva.be

Paikallisen sanomalehden sivut saa valikossa käännettyä englanniksi lukemisen ymmärtämiseksi. Laita hakuun cocaine niin saat aika hyvän käsityksen siitä mitä tapahtuu. Takavarikot ovat suuria mutta toki vain pieni osa jää tullin haaviin. Kaupunki on täynnä rikollisorganisaatioita. Albaanit, Marokkolaiset, Hollantilaiset, Serbit ja paikalliset muunmuassa. Rikollisuus ulottuu aivan vallan huipulle asti. Jokunen vuosi sitten paikallinen Aarnio sai potkut huumepoliisin päällikön virasta ja tuomion osallisuudesta rikollisjärjestön harjoittamasta laajamittasesta huumekaupasta joka käsitti maahantuonnin ja tukkukaupan.

Korruptio oli mädännyttänyt koko poliisilaitoksen ja mahdollista rikollisten toimimisen ilman kiinnijäämisen riskiä. Laitosta on sittemmin puhdistettu ja päällikkö on rekrytty muualta. Mutta toki Belgia on erittäin korruptoitunut yhteiskunta jossa pimeä talous rehottaa ja käteinen on kingi.Pitkään vallinnutta kulttuuria on erittäin vaikea muuttaa. Kansa ei luota vallanpitäjiin ja välttelee verojen maksua kaikillla mahdollisilla tavoilla. Kokaiinin käyttö myös ns. tavallisten ihmisten toimesta erittäin yleistä ja hyväksyttyä. Pilven polttoa ei todellakaan paheksuta vaan pikemminkin pidetään epänormaalina jos joku ei pössyttele. Omaan käyttöön saa laillisesti kasvattaa paria kasvia. Tarkoittaa käytännössä pientä kasvihuonetta takapihalla. Kaikki isot rikolliset ostavat isoja villoja kalleilta alueilta ja ajavat kalleimmilla mahdollisilla autoilla.

Tämä ryhmä käsittää asianajajat, pankkiirit, huumeiden maahantuojat ja tukkukauppiaat sekä rikollisuuteen liittyvät poliitikot ja yritysjohtajat.Belgialaisilla on suunnaton himo luksustuotteisiin. Niiden saavuttamiseksi ja näyttämiseksi tehdään kaikki mahdollinen välittämättä siitä onko toiminta laitonta. Suomeen verrattuna erittäin sairas yhteiskunta.
siiantaika
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1387
Liittynyt: Su Loka 18, 2020 6:58 pm

Re: YLE: Belgiasta Euroopan 'narkolandia' - huumejengi jopa aikoi kaapata maan oikeusministerin perheineen

Viesti Kirjoittaja siiantaika »

Huumejengeistä pääsisi eroon yhdellä taikasauvan heilautuksella, kun dekriminalisoitaisiin käyttö ja alettaisiin myydä aineita reseptillä apteekeissa tai erillisissä anniskelupisteissä. Uutisenkin mukaan Euroopan markkinat kiinnostavat mafioita, koska täällä maksetaan enemmän kuin muulla. Pistetään valtion putiikki myymään aineita 30 eurolla, niin huumesota palaa rapakon taakse. Turha sitä on tänne tuoda, koska Euroopassa ei edes uskalleta turvautua samoihin (epätoivoisiin) tekoihin kuin Yhdysvalloissa ja Meksikossa.
Vastaa Viestiin