Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolema oli mm. törkeä kuolemantuottamus - 7 v 9 kk ja 3 v 7 kk vankeutta

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Autoileva Poikamies
Susikoski
Viestit: 43
Liittynyt: Ke Tammi 26, 2011 1:10 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - huoltajat vangittu

Viesti Kirjoittaja Autoileva Poikamies »

Jokukukavaan kirjoitti: La Kesä 10, 2023 8:37 pm
Oikeus ennen kaikkea kirjoitti: La Kesä 10, 2023 8:25 pm Tässä ketjussa on paljon heitetty kommennettia siitä mitä olis pitänyt tehdä, mutta nythän olis tärkeintä, että miten nykysysteemiä pitäis muuttaa, jotta tälläisiä uutisia ei tarvis enää koskaan lukea jatkossa. Ei siihen riitä, että nämä vanhemmat viedään ladon taakse ja ammutaan.
Nyt hyvät ehdotukset kehiin!
No siis mun mielestä nyt ainakin kaikki lastensuojelun asiakasperheet pitäisi huumeseuloa tietyin väliajoin ja lastensuojeluilmoitus, joka koskee nimenomaan huolta vanhempiin liittyen voisi velvoittaa huumeseulassa käyntiä.

Ja parempi seuranta ehkä myös koskemaan uutta avopuolisoa, jos on lasuasiakkuus vaikka perheessä, niin sen uuden puolison taustat pitäisi saada selvittää ja hänetkin testata huumeseuloin.

Sit myös sitä tiedotusta mitä voi tehdä ja kannattaa tehdä jos havaitsee lapsen kaltoinkohtelua.

Sitten ehkä nykyistä ripeämpää reagointia lastensuojelulta. Kuulin joskus perheestä missä useita pieniä lapsia, jopa alle 1v vauva ja perheen vanhemmista tehty yli 10 lasua liittyen sekavaan olotilaan niin lasu ei tee mitään. Ohjasi toki huumeseulan, josta kerrottiin viikkoja etukäteen perheelle ja että koska seuraava seula on.

Omalla lapsellani on asiakkuus lastensuojeluun. Meidän uusi lasu, joka aloitti meillä halusi tavata 4v lastani tällöin yksin ja kertoi, että tämä on hänen työskentelytapansa ja hän toimii kaikkien asiakkaiden kohdalla näin.

Mun mielestä tää tapa pitäs kuulua kaikille sossuille ja resurssit järjestää sellaisiksi, että tää on mahdollista.

Olivat pelanneet sellaista tunnetaitopeliä missä oikein on kysymyksiä "Mikä saa sinut onnelliseksi, mikä pelokkaaksi, milloin olet surullinen ymymym."

Osaava lasu saa kyllä tunnin puolentoista aikana luotua lapseen luottamussuhteen ja tuollaisessa hetkessä lapsi saattaisikin kertoa ne perheen synkimmät salaisuudet.

Sit toki luottaa ja uskoa lasta, jos hän kertoo jotain.

Voisiko tällainen hetki kuulua jopa osaksi varhaiskasvatusta ja koulumaailmaa joka vuotisena tapana jokaiselle lapselle 18v ikään asti? Siis ihan sellainen perinpohjainen kuulumisten vaihto? Toki varmaan noita nykyään onkin jo..

Mutt siis rahaa lastensuojelu tarvitsee lisää ja resursseja.
Nää huumeseulat ei auta perhe- ja lastensurmissa. Suurin osa ei ole huumeiden käyttäjiä. Toki huumevanhemmat, vaikka ulkoisesti kaikki olisi hyvin, laiminlyövät lasten kasvatusta ja antavat huonoa esimerkkiä yms(varmasti kaikki tajuavat).
Se koko perhe tulisi ottaa huostaan jollain tavalla. Rahaa lasusta puuttuu.


hmiset pelkäävät lasua koska pelkäävät huostaanottoa. Yleensähän huostaanotto ei paranna perheen tilannetta, vaan meno muuttuu vielä kerran hurjemmaksi kun perhe rikotaan.
Tässä tapauksessa on jälkiviisastelu myöhäistä pahasti. Kaikki meni nyt päin vittua.

Mikäli tuo on totta tuo äidin raivoaminen lapselle, niin tässä näemme kuinka vähän ihmisiä kiinnostaa muiden asiat oikeasti, juorutaan ja paskaa puhutaan, eikä auteta. Äidillä lienee vintti pimentynyt lopullisesti traagisin seurauksin.

Miten on mahdollista, ettei "laaja tukiverkko" ole nähnyt perheen todellista tilaa, vaikka somessa jaetaan vetovideoita yms? Jos ei jaksa ja on pinna tiukalla, huumeet eivät helpota tilannetta.

Kuulemani mukaan näistä on tehty ilmoituksia poliisille ja ihan julkisesti on pihassa tehty huumekauppaa. Tässä kävi kuin Vilja Eerikalle, kaikki petti.
Jokukukavaan
Martin Riggs
Viestit: 641
Liittynyt: Ke Joulu 15, 2021 1:49 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - huoltajat vangittu

Viesti Kirjoittaja Jokukukavaan »



On kyllä niin paskaa, jos naapurit on tehneet lasuja kertoen, että huumeita myyvät pihassa ja käyttävät niitä.

No siis joo kyllä itse olin osallisena lähiaikoina samassa tilanteessa missä naapurissa pieni lapsi ja myytiin huumeita ja käytettiin niitä. Näin päihtyneitä aikuisia lapsen seurassa, varastettuja pyöriä kannettiin asuntoon, pieni lapsi valvoi yötä myöten ja nainen ulkoili lapsen kanssa vielä puolen yön aikaan kovassakin - 25 pakkasessa.

No ensin tein yhden lasun sähköisesti, mutta ei se auttanut vaan meno jatkui.

Sitten yhden viikonlopun aikana soitin kaksi kertaa sos- ja kriisipäivystykseen ja kerroin tilanteen olevan mun mielestä niin paha, että lapsi pitää tulla hakemaan pois.

Ei ne tulleet. Ehkä olisi poliisi pitänyt soittaa?

No viikonlopun jälkeen tulin maanantaina aamulla omikta asioilta kotiin ja pihassa olikin poliisiauto ja heillä oli joku välikohtaus sattunut. Lapsen isäpuoli oli aivan tuhannen sekaisin ja hakannut lapsen äitiä.

Sit soitin taas heti lastensuojeluun ja sitten lapsi sai vasta apua.

Että ei se lasu ihan heti reagoi vaan niitä lasuja saa oikeasti tehdä ja joutuu tekee useita.

Piiitkä lainaus korvattu nuoliviittauksella
-NILS-
Autoileva Poikamies
Susikoski
Viestit: 43
Liittynyt: Ke Tammi 26, 2011 1:10 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - huoltajat vangittu

Viesti Kirjoittaja Autoileva Poikamies »

RoyGrace kirjoitti: La Kesä 10, 2023 9:59 pm
Eurocrack kirjoitti: La Kesä 10, 2023 9:53 pm Nyt on muusan sisarukselta tullut ulostulo ja väittää lapsen kaatuneen potkulaudalla edeltävällä viikolla ja siitä päässä suuri mustelma. Lapsi ollut kuulema keskiviikkona nukkumaan mennessä kuumeinen ja annettu panadolia ja aamulla ei ole vaan herännyt.

Silkkaa paskaahan tuo on varmasti sillä jos lapsi iskee pään kovasti veisin itse tarkistuttamaan ettei ole pahempaa ja panadoliin ei kuole
Joko sisko uskoo muusaa sokeasti tai tietoisesti levittää paskaa pelastaakseen siskonsa säälittävän maineen.
Jättäkää please omaiset rauhaan. Et varmasti uskoisi omasta sisaruksestasi että murhaisi lapsensa. Ei kukaan voi uskoa.
Lasta lienee vedetty pataan ja läheisille kerrotru meriselitys potkulaudasta. Vilja Eerika myös oli kömpelö....

Omaiset ovat shokissa ja uskottelevat itselleen että tämä olisi jotain muuta kuin henkirikos. Uhri ja tekijä ovat heille rakkaita. Heillä on nyt kriisi ja kovin ristiriitaiset tunteet ja suuri suru.
mustaruutu
Alibin satunnaislukija
Viestit: 63
Liittynyt: La Elo 28, 2021 9:28 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - huoltajat vangittu

Viesti Kirjoittaja mustaruutu »

holmesin haamu kirjoitti: La Kesä 10, 2023 6:12 pm Pitäisi tulla erittäin kovat tuomiot tästä tapauksesta.
Vaikka mielestäni jenkeissä on täysin kohtuuttomat tuomiot niin siellä kuitenkin tyyliin että kaikki jotka ovat olleet osallisina rikokseen saavat saman tuomion. Toivottavasti tässäkin, vaikka olisi näyttöä että vain toinen on tehnyt teon. Kummallekin murhatuomio, kummatkin yhtä syyllisiä tekoon.
Jokukukavaan
Martin Riggs
Viestit: 641
Liittynyt: Ke Joulu 15, 2021 1:49 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - huoltajat vangittu

Viesti Kirjoittaja Jokukukavaan »

Muusa on tosiaan lapselleen noin viikkoa ennen kuolemaa bussissa huutanut "Turpa kiinni saatana".

Samassa ketjussa oli aiemmin se tuore havainto Noljakan K-marketilta? että Muusa poikaansa retuuttanut ja puhunut rumasti eikä kukaan taaskaan ole puuttunut. (Tästä oli alunperin Jodelissa puhuttu, mutta nyt Facebookista ton ss oli poistunut).

Oma alle kouluikäinen kaatui perjantaina illalla metsäpolulla alamäessä pyörällä pahasti. Mahassa on noin viisi ihon pintakerroksen ruhjetta ja kyynärpäissä samat.

Veljen kertoma tuntuu puolustelulta. Uskon poliisien tunnistavan väkivallan lasten nirhaumista mitä etenkin kesällä tulee kaikille lapsille.

Lapsi on siis ollut Muusan mukaan kipeä kuolinyönään.

Oma lapseni kuumeessa aina on todella levoton. Itkeskelee, puhuu unissaan, nousee istualleen sängyssä, pyörii ja hyörii. Itse en saa niinä kuumeöinä nukutuksi, koska lapsi tarvitsee minua paljon yön aikana.

Onko tähän kuumeisen ja kipeän lapsen hoitoon mennyt sitten lopulta hermot? Kun lasta on tarvinnut rauhoitella useasti ja itkusta ei ole tullut loppua?

Mun mielestä naapureiden havaintoon siitä ei voi luottaa, että itkua ei ole kuulunut. Isomman lapsen itku ei aina naapuriin kuulu.

Screenshot_20230611_081910_edit_42537020674866.jpg
Screenshot_20230611_081910_edit_42537020674866.jpg (110.32 KiB) Katsottu 5042 kertaa
Kuvan kokoa kohtuullistettu
-NILS-
Captain Hastings
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 118
Liittynyt: Ke Loka 07, 2009 6:29 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - huoltajat vangittu

Viesti Kirjoittaja Captain Hastings »

Pellehermanni kirjoitti: Su Kesä 11, 2023 8:11 am Ihmetyttää tuossa veljen valkopesussa monikin asia, mutta myös se, että kirjoittaa, "ettei poliisi ole sanonut missään vaiheessa, että kyseessä on henkirikos" ??? Onkohan hän lukenut yhtään uutista asiasta 🙄 Jokaisessa uutisessa puhutaan kyllä nimenomaan henkirikoksesta ja luulisi senkin kertovan henkirikoksesta, että tutkitaan murhana?? Poliisi on myös sanonut, että heillä on jo käsitys, millä tavoin henkirikos on tapahtunut, mutta sitä ei vielä kerrota julkisuuteen. Olisi kannattanut veljen jättää tuo julkinen ulostulonsa asiasta julkaisematta 😬 Asettaa vaan itsensä myös huonoon valoon tuollaisella järjettömällä siskonsa puolustelulla..
Ymmärrän tällaista tapahtuessa ja alkujärkytyksen ollessa suuri, että veli haluaa tuoda oman näkemyksensä esiin ja on kaiken muun lisäksi kauhuissaan perheeseen ja lähisukuun kohdistuneen nettiraivon mittasuhteista. Asiaa tuskin on mietitty loppuun asti. Paras tapa suojella lähisukulaisia, olisi ollut pistää kaikki somet heti salaisiksi ja yrittää piilottaa kaikki kuvat yms. päivitykset, jotka liittävät perheen muut jäsenet epäiltyihin tekijöihin. Vaikeaahan se tietysti on, jos epäillyillä itsellään on julkiset somet ja kaverilistat jne.

Pieniin lapsiin kohdistuvissa välivallanteoissa raivo on monilla nii suurta, että kaikki suodattimet katoavat. Ja kun katsoo, minkä määrän sekopäistä vihapostia ihmiset kirjoittavat ihan omilla nimillään facessa, ymmärtää millaiseen paskaryöpytykseen epäiltyjen perheet ovat joutuneet. Tulee mieleen Watts-keissi jenkkilästä, jossa jopa uhrina olleen äidin vanhemmat ja veli ovat joutuneet vuosikausiksi massiiviseen lynkkauslimboon, kun nettisalapoliisit ja salaliittoteoreetikot ovat tuoneet julki mitä hullumpia teorioita tapauksesta. Perheeseen on kohdistunut suoraa uhkailua ja Youtube on pullollaan aiheeseen liittyviä videoita, joita rahanahneet tubettajat tuuttaavat ilmoille perheiden tragedialla.
"Humanism is the only - I would go so far as saying the final - resistance we have against the inhuman practices and injustices that disfigure human history" -Edward W. Said
Jokusen Jaska
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: Ti Joulu 27, 2022 6:57 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - huoltajat vangittu

Viesti Kirjoittaja Jokusen Jaska »

No tässä vaiheessa on hyvä muistaa se, että murhalla vangittiin. Se viittaa raakaan ja julmaan tekotapaan. Vankiminen nimikkeellä tappo olisi myös onnistunut. Molemmat tahallisia henkirikoksia. Poliisilla on varmasti myös puhutteluiden kautta alustava käsitys, mitä on tapahtunut. Mikään ei siis viittaa vahinkoon tai tapaturmaan.
mustaruutu
Alibin satunnaislukija
Viestit: 63
Liittynyt: La Elo 28, 2021 9:28 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - huoltajat vangittu

Viesti Kirjoittaja mustaruutu »

Pellehermanni kirjoitti: La Kesä 10, 2023 10:57 pm
Niitshe kirjoitti: La Kesä 10, 2023 10:54 pm Melko varmasti sanoisin siskon olevan Piitu Rissanen Joensuusta. Facebookista löytyy tällä nimellä, feedissä olevan lapsen kuvaa on kommentoinut sama vanhempi naishenkilö, kuin Muusankin kuvia. Oletettavasti ainakin sukua, ulkonäöstä päätellen läheistäkin.
Katoin kanssa, että tää ko. ihminen on ihan Muusan näköinen, että villi veikkaus, että olisi sisko. Löysin jo snäpistäkin tolla nimellä, mutta ei näe mystoryjä, kun ei ole kaveri..
Viimeksi muokannut mustaruutu, Su Kesä 11, 2023 9:25 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
1perhonen
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: Ma Joulu 20, 2021 5:40 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - huoltajat vangittu

Viesti Kirjoittaja 1perhonen »

Poliisi ja hoitajat kyllä tunnistavat eron tapaturmaisen/sairaudesta johtuvan kuoleman ja väkivaltaisen kuoleman välillä. Selitellä voi vaikka mitä, mutta ei heitä olisi vangittu murhasta epäiltyinä ilman näyttöä.

Lähipiiri varmaan sokissa ja haluaisi uskoa muuta. Kukaan ei tiedä kaikkea ennenkuin asiaa avataan enemmän ja uskon, että avataan kuten Eerikankin tapauksessa.
miesku
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 103
Liittynyt: Su Touko 02, 2021 4:40 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - huoltajat vangittu

Viesti Kirjoittaja miesku »

Syyttömiä siskot ja velipuoli ovat Muusa Rissasen hirvittävään tekoon. Jättäkää heidät rauhaan.
lammas1
Martin Beck
Viestit: 794
Liittynyt: Pe Loka 31, 2014 11:36 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - huoltajat vangittu

Viesti Kirjoittaja lammas1 »

Kuinkahan moni täällä on nänhy poliisin kuulustelu pöytäkirjat? Kuinka moni taas lukenut tapahtumista lehdistä? Kuinka moni onkaan varmistunut että juuri tämä Muusa on se joka huutanut eri paikoissa lapselle rumasti? Päiväkoti. Jos lapsi on ollut säänöllisesti siellä. on se sinne pystytty säännöllisesti viemään ja hakemaan. Huumehörhöt eivät kovin säännöllisä ole. Onko päiväkoti mitenkään huomannut kaltoinkohtelua lapsessa? Tietenkään eivät tule ulos kertomaan asioita.
Muisto Jumalanplvelus. Eipä sitä kaikille, läheskään kaikille surmatuille järjestetä.
Omaisten kiivas puolustelu ettei murhaa olisi tapahtunut. Mitä poliisi kertoo tai pyrkii kertomaan omaisille? Ovatko he lehdistön varassa vai kerrotaanko heille kuten lehdistölle ympäripyöreää asiaa tapahtuneesta.
Lapsessa oli ulkoisen väkivallan merkkejä. Oliko lapsessa ulkoisen väkivallan merkkejä jotka aiheuttivat kuoleman?
Uskon tämän jutun olevan simppeli, jompikumpi aikuisista on pahoinpidellyt lasta joka on kuollut tämän seurauksena tavalla tai toisella.
Niin, vielä sekin, millainenhan hätäpuhelu on ollut? Onko jo heti lapsen nähtyään hoitohenkilökunta kääntynyt pahoinpitelyn kantaan, vai olisiko vammat saattaneet tulla muutenkin? Vaikka hoitohenkilöstö on ammattitaitoista, eivät hekään pelkistä ulkoisista vammoista kuolemansyytä näe, ellei ole puukotettu tms tai kuristettu. Mustelmat eri puolilla kehoa eivät anna suoraa syytä kuolemalle.
Tietenkin myös silloin on vanhempien vastuu että lapsi viedään heti hoitoon. Pandol on lapselle vaaraksi jos sitä annettu esim aikuisen annos. (tämä siksi että joku väitti ettei siihen kuole)
WinstonSmith
Lauri Hanhivaara
Viestit: 149
Liittynyt: Ti Joulu 10, 2013 10:40 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - huoltajat vangittu

Viesti Kirjoittaja WinstonSmith »

miesku kirjoitti: Su Kesä 11, 2023 9:34 am Syyttömiä siskot ja velipuoli ovat Muusa Rissasen hirvittävään tekoon. Jättäkää heidät rauhaan.
Eipä ole Muusan tekemisistä tai tekemättä jättämisistä vielä mitään varmuutta.
Ludmina
Harjunpää
Viestit: 314
Liittynyt: To Maalis 26, 2020 11:25 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - huoltajat vangittu

Viesti Kirjoittaja Ludmina »

Ensimmäisenä tuli mieleen tuosta sisaruksen puolustelusta, että ehkä hän on uskonut kaikki ruhjeet ja mustelmat syntyneen kun lapsi on ollut villi.
Mutta missä ladossa hän asuu kun sisko on pidätettynä epäiltynä murhasta, johtuen suuresta ulkoisien merkkien syistä?!?
Hän on pettänyt lapsen. Ei ole ollut turvallinen aikuinen lapsen elämässä. Kuinka usein hän muuten on nähnyt lasta? Se että on niin sanottu lähipiiri johon kuuluu paljon ihmisiä ei tarkoita että nämä läheiset oikeasti ottaisivat lasta hoitoon ja yö-kylään.
Monella on sellaiset isovanhemmat etteivät ne ota lapsenlapsia yö-kylään kuin kerran tai kahdesti vuodessa.

Toivottavasti olen väärässä mutta itselle syntyi heti fiilis että potkulaudalla hakattu lasta ja sitten sanottu vaan että lapsi oli potkulauta onnettomuudessa.
Voihan se olla että heidän suvussaan on vielä ”normaalia” vähän kovakouraisemmin kasvattaa, tukistaa ja läpsiä. Että se on heille ihan normaalia.
Ei kaikki perheet ja suvut ole hyviä ja noudata lainmukaisia kasvatus-keinoja.
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1929
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - huoltajat vangittu

Viesti Kirjoittaja jmit »

Putoamiset alle kahden metrin korkeudesta luokitellaan matalaenergisiksi ja niistä harvoi tulee pahoja vammoja. Usein vanhemmat selittävät pienen lapsen vamoja hoitopöydältä putoamisesta aiheutuneiksi. Luin selvityksen, jossa oli tarkasteltu noin sataa valvotuissa olosuhteissa sairaalassa hoitajilta sattuneita vahinkoja joissa lapsi oli pudonnut hoitopöydältä. Tuloksena oli nolla kappaletta vakavia vammoja. Patologi otattaa lapsesta magneettikuvat, joista etsitään vanhoja vammoja, erityisesti merkkejä kierteisistä murtumista, jotka ovat tyypillisiä pienen lapsen pahoinpitelyvammoja.
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2915
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - huoltajat vangittu

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Toivottavasti pojan lähipiiri saa oikeanlaista kriisiapua, ja ottavat sitä vastaan. Oletetun enon viesti kuulostaa siltä, että shokissa on, tietenkin, ymmärrettävästi. Hyvältä ei kuulosta se, että on lukenut netistä spekulointeja yms. tapaukseen liittyen. Voi olla iso pudotus jos totuus pojan kuolemasta on niin karua kuin annetaan olettaa.

Shokki tekee varmasti ihmeitä. Minun omaiseni ei ole näin karmivaan (epäiltyyn) henkirikokseen syyllistynyt, ja todellakin olisi vaikeaa sanoa miten tietyssä shokkitilassa tapahtuneeseen reagoisin. Silti mielestäni on hyvä valmentaa itseään siihen, että ihan hyvin joku omainen tai läheinen voi joskus syyllistyä vakavaan rikokseen, yllättäen tai vähemmän yllättäen. Itse inhoan sellaista "Ei meidän Maija mitään tuollaista tekisi!!!"-ajattelua.
Vastaa Viestiin