Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Avatar
Eaglegoat
Remington Steele
Viestit: 236
Liittynyt: To Joulu 15, 2022 7:39 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Eaglegoat »

salapolize kirjoitti: Ti Kesä 13, 2023 11:33 pm
pete85 kirjoitti: To Kesä 08, 2023 10:50 pm Kuuntelin nyt toiseenkertaan tuon Ylen podcastin Raisasta... Viimeinen bonusjakso, siinä silminnäkijä kertoo että näki Raisan ja Virpin kävelemässä lapintiellä... Kuinkahan uskottava kaveri kyseessä?
Katoin ite myös saman dokumentin vuosi sitten, mutta unohdin tuon Virpi maininnan kokonaan aikanaan. Katoppas kyseinen pätkä aikaleimalla:
https://www.youtube.com/watch?v=Trw5Gs- ... l=Aavedata 5:10
Keskimmäisellä paksut hiukset poninhännällä, tai mahdollisesti auki, kävelee kädet taskussa ja näyttää olevan jonkunlainen huppari college päällä missä on logo keskellä. Jos katsoo Virpi Buttin oikeudenkäynti kuvia, niin huomasin että Virpillä useassa kuvassa samanlainen college huppari mikä mun mielestä mätsää täysin kyseiseen kuvaan:
https://im.mtvuutiset.fi/image/8566070/ ... t-aopa.jpg
Tuon silminnäkijän jälkeen olen itse lähes varma että Virpi on kyseisen murhan takana, vaikka hänen uhrit oli pääasiassa miehiä miesvihan takia, mutta pitää muistaa ettei tollasta palottelusurmaajaa voi lukea millään tavalla, sitä tiedä jos päättääkin yhden naisen palotella ja Hyvönen syö nälkäänsä yms.. Yksi mikä pisti myös silmään on se että kyseinen kuva menee nimellä "naisparilinja", mikä tarkoittaa ettei Hyvönen ole Virpin seurassa kuvanottohetkellä, vaan siinä pitäisi sillon olla joku virpin naistuttava.... Vaikka mun mielestä näyttäis enemmän mieheltä, sillä on lyhyet hiukset sivuilta ja vähän pistetty jotain hiusvahaa et saa taakse tuupattua etc ... Sit tohon oikeenpuolinmaiseen naiseen: Vaatteet mätsää Raisaan mielestäni täydellisesti, mutta Raisa oli urheilullinen joten olisiko jopa ollut vähän kookkaampi kuin kuvassa? Näyttää kyseinen tyttö aika hoikalta, mutta pitää myös muistaa että Raisa oli 16v, ehkei vielä niin suurta massaa ollu vielä tullut. Toki jos urheilee niin voihan sitä pysyä hoikkana tietysti. Raisalla indeed käyny erittäin huono tsäkä, ollu kyyti odottamassa mutta ei päässytkään kyytiin ja jollain ihmeellä päätynyt palottelusurmaajan juttusille, eikä nähtävästi tunnistanut kuka on. En kyllä itsekkään ikinä oo lukenu Virpistä ennen kuin tuli hänen kuolinilmoitus, mutta Tampereen paikallinen palottelusurmaaja ehkä luulis että on joskus ohimennen kuullut(?) Ei mitään tietoa kuinka paljon oli Virpin kuvia lehdissä yms..
Case on imo aika suljettu koska Virpi kuollut ja jos Virpin vieressä ei ole Hyvöstä, niin kuka helvetti siinä sit kävelee? Toki murha ei ikinä vanhene näin se menee mutta jos tuo on oikea linja niin erittäin vaikea lähteä jahkailemaan että onko Hyvönen pistäny poskeensa.

edit. palottelut tapahtu 2000 luvun alussa, siksi ei tunnistanut. en jaksa muokata!
Pukeutumisen ja rotevuuden osalta tuossa valvontakamerakuvassa keskimmäisenä kulkeva voisi tosiaan hyvin olla Butt. Oikealla puolella kulkevalla naisella on samantyyppinen jakku mitä Raisalla on kerrottu olevan, mutta muuten ei oikein sovi silminnäkijähavaintoihin kunnolla. Tosiaan nuo housut mitä aiemmissakin viesteissä mietitty, sekä pituusero ei täsmää. Silminnäkijä havainnoissa mainitaan usein Raisaksi oletetun olleen huomattavasti pidempi kuin tämä vanhempi roteva nainen. Noissa kuvissa näyttävät suurinpiirtein yhtä pitkiltä. Se että tämä hoikempi kulkee hieman edellä luo perspektiivi harhaa pituudesta, mutta ei nyt niin merkittävästi. Voi olla tai voi olla että ei olla.

Itse olen tämän osalta taipuvainen uskomaan tähän VB naispari kaksikkoon. Jenkkiauto saattaa liittyä esim. ruumiin hävityksen osalta, mutta noin muuten nuo museoauto linjat vaikuttavat epämääräisiltä. Multisilta myös ihan mahdollinen, mutta kanssa astetta epämääräisempi tutkintalinja. Vähän sellainen fiilis, että aika pieni se viimeinen johtolanka saattaisi olla, joka löydettäessä tämän koko homman ratkaisisi.
EL Coyote
Armas Tammelin
Viestit: 89
Liittynyt: La Elo 11, 2018 8:57 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja EL Coyote »

Ylikom.Rautakallio kirjoitti: Ke Kesä 14, 2023 8:07 pm Heitän ilmoille teorian, jota olen jo jonkin aikaa pähkäillyt foliohattu päässäni. Haluan sanoa, ettei tässä ole tarkoitus syyllistää ketään, vaan tämä on ainoastaan spekulointia omasta päästäni.
Onko kukaan muu kiinnittänyt huomiota entisen tamperelaisen iskelmälaulajan ulostuloihin aiheen tiimoilta? Hän väittää jutelleensa Raisan kanssa Sokoksen kulmilla, kunnes paikalle ajoi sinivalkoinen jenkkiauto, johon Raisaa houkuteltiin kyytiin, mutta tämä ei sinne noussut. Sitten toisessa haastattelussa myöhemmin hän kertoo auton olleen musta, johon Raisa sitten lopulta oli mennyt. Raisan tuntomerkeiksi hän kertoo ruudullisen hameen ja ruskeat saapikkaat, joista varret käännetty alaspäin. Tämä eroaa merkittävästi poliisin antamista tuntomerkeistä. Hänen keskustelunsa naisen kanssa Sokoksella kyllä sopisi kuin nakutettu Raisaan. Miten mielikuvat tapahtumista heittelevät näin paljon? Muistisairaus tms.?

Sitten on väkivaltaa jollain lailla ihannoinut lääkäri joka kerskui silloiselle tyttöystävälleen tienneensä miten Raisalle on käynyt ja ettei ruumista koskaan löydettäisi sekä, että tapaukseen on sekaantuneet sellaiset henkilöt, joiden ei ikinä uskottaisi olevan siihen sekaantuneet. Lääkäri asui tuolloin Armonkalliolla ja hänen pankkikorttiaan oli käytetty Armonkalliolla pub Hannibalissa tuona iltana, mutta entisen tutkinnanjohtaja Tuomisen mukaan lääkäri oli tuona iltana tms. lähtenyt ulkomaille. Muistan myös täältä lukeneeni, että lääkärillä olisi ollut juhlat tuona viikonloppuna tms.? Herättääkö muilla epäilyksiä nuo väitökset siitä, ettei ruumista koskaan löydetä ja tapaukseen sekaantuneet henkilöt?
Yllättävää, että poliisin naispari tutkintalinjassa on nähty juuri Armonkallion suunnalla kävelemässä naispari sekä lisäksi nyt tämä viimeisin silminnäkijä joka tunnistanut VB:ksi toisen naisen tällaisesta parista, johon myös Raisan tuntomerkit sopivat. Armonkalliolla kuullaan kirkaisuja ja mahdollisesti jenkkiraudan kiihdyttelyä.
Hervantajärvellä koiran ulkoiluttaja Viteli kertoo törmänneensä oudosti liikkuneeseen jenkkirautaan juuri katoamispäivänä aamuyöstä. Kuski oli raamikas skandinaavisen näköinen mies, yllään punainen kauluspaita ja sininen farkkutakki. Se tiedetään, että ainakaan poliisi ei Hervantajärvestä mitään ole löytänyt. Ehkäpä paikka ei ollut sopiva jollekkin, mikä piti hävittää ja auton oudot liikkeet johtuivat siitä, että siellä ollut henkilö/henkilöt hieman yllättyivät kohtaamastaan ihmisestä ja päätettiin ottaa pieni aikalisä miten toimitaan?

Jos väite lääkärin mahdollisista juhlista pitää paikkansa voisiko näillä olla yhteys? Raisa lähdössä keskustasta kotia kohti ja törmännyt VB joka kertoo, että Armonkalliolla on juhlat, jossa tarjolla ainakin alkoholia. Raisa tuumii, että olisi reitin varrella kotimatkalla isänsä luokse Petsamoon. Jotain tapahtuu ja yhtäkkiä käsissä on ruumis, joka pitää hävittää. Olisiko VB ja laulaja voineet olla tuttuja esimerkiksi punttisalilta, koska molemmat asuivat ymmärtääkseni samalla suunnalla ja siihen aikaan ei saleja ollut joka nurkalla. Olisiko lääkäri ja VB voineet olla tuttuja jostain? Mistä VB sai hormonit, joita käytti? VB oli tunnettu gladiaattoreista, joten menisikö hän henkilöstä jonka ei ikinä uskottaisi olevan sekaantunut juttuun?
Laulajan viimeisin ulostulo on ainakin julkaistu paloittelijoiden vapauduttua vankilasta, olisiko tällä voitu vielä hämmentää soppaa, jos VB oli tietoinen häneen kohdistuneista epäilyistä? Alibissa JH kertoo paloittelusurmien jälkeen, että uhrilta sahattiin ensiksi pää, joka oli muuten VB:n idea. Katusoittaja oli törmännyt tähän kaksikkoon ja kertoo heidän esitelleen päätä joka oli 95% varmuudella katusoittajan mukaan naisen pää.
Nyt kun tässä nousi esiin tuossa valvontakamerakuvassa esiintyneet henkilöt niin ainakin iltalehti mainitsee "ravintola kaksista kasvoista tullut pariskunta huomasi Raisan tuntomerkkeihin sopivan naisen n. klo 23.55." Kuvassa on kuitenkin kolme henkilöä, joiden spekulointia voitte lukea ylempää. Voisiko kuvassa olla esimerkiksi juuri tuo lääkäri? Kenellä oli jenkkirauta? Avoimia kysymyksiä on paljon, mutta vastauksia ei juurikaan ole ja ei välttämättä koskaan tulekkaan.
Tällaista olen pohtinut ja haluan edelleen korostaa, etten ketään syyllistä tai leimaa, koska ei minulla mitään faktoja mistään ole. Ainoastaan omien ja muiden teorioiden yhdistelyä ja kehittelyä. Laulajalla, lääkärillä, VB:lla ja JH:lla ei välttämättä ole mitään tekemistä koko tapauksen kanssa.

Olen myöskin kiinnittänyt huomiota laulajan ulostuloon ja hieman ihmetytti että keski-ikäinen mies iltakävelyllään tuosta vaan avaa keskustelun teini tytön kanssa.
Korostan etten myöskään halua leimata tai syyllistää ketään mutta ihmetellä kai saa.
VB ja laulaja ovat hyvinkin mahdollisesti ainakin tienneet toisensa. Laulaja oli hyvin tuttu näky aikoinaan varsinkin karaoke baareissa ja häntä sanottiin kykyjen etsijäksi. Buttiin en koskaan törmännyt. Onneksi.
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5191
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

https://www.aamulehti.fi/rikos/art-2000007555146.html

Eli käsittääkseni ei ole mitään varmuutta, että Raisasta olisi mitään valvontakameran kuvaa.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
salapolize
Susikoski
Viestit: 49
Liittynyt: La Kesä 20, 2020 8:44 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja salapolize »

Kyllähän te voitte miettiä sen siltä kantilta että jos joku teidän läheisistä katotaa kun pieru saharaan yön aikana, ja vaatetuksen suhteen yläosa täsmää ja ala osa ei, niin onhan se realistisesti ajateltuna iso puutteellisuus mikä ei täsmää eikä sovi, mutta silti jos ihmisen kroppa häviää sillä tavalla että mitään ei ole löytynyt, ja kun kuvassa näyttäis se Virpi Butt vielä olevan, niin onhan se ehkä joillekkin pelkkä "muodollisuus", että jos housut on jostain sit tullu matkan varrella mukaan. Viimeinen puhelu on soitettu klo 22.18 silloiselle poikkikselle, ja on Raisa sanonut että jos hän saa kyydin niin hän saapuu bileisiin. Tämä ehkä antais ymmärtää että hän olisi ollut valmiina ottamaan jonkunlaisen liftauskyydin tai jotain vastaavaa. Mutta se nyt valitettavasti on pelkkää spekulaatiota ja pohdiskelua, että onko käynyt niin huono tuuri että on joutunut noitten seuraan. Sana ehkä mainitaan todella useasti tässä kyseisessä keississä, on hyvin vaikeata pistää palasia yhteen varsinkin kun aikaa kulunut näin paljon. Sitten on naisen 2 kirkumis ääntä, ja museoauton kiihdytys, tämä on yksi erillinen tutkintalinja, mutta varmasti ON mietitty että voisiko sen liittää johonkin olemassa olevaan tutkintalinjaan esimerkiksi tähän naisparilinjaan, mutta varmasti on vaikeata löytää näyttöä.

Ja tuohon valvontakamerajuttuun: Muistan hämärästi lukeneeni tai kuulleeni, että kuvia on, mutta on huonolaatusia eikä niitä olla vielä saatu analysoitua yms.. Tiedä sitten mikä on totuus tässä kuva jutussa.

Ja tämä VB = Naisparilinja on oikeestaan puolvuotta sitten kerrottu julkisesti että se on siinä kuvassa.
Avatar
K9Wifey
Martin Beck
Viestit: 790
Liittynyt: Pe Loka 02, 2020 11:20 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja K9Wifey »

Missä ihmeessä se kuva on? Selannut ketjua, mut en nähny sitä enää mnissään...
It's mind over matter. I don't mind and you don't matter!
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5191
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

K9Wifey kirjoitti: La Kesä 17, 2023 3:24 pm Missä ihmeessä se kuva on? Selannut ketjua, mut en nähny sitä enää mnissään...
Tarkoittavat ilmeisesti jotain hämäriä Hämeensillalla otettuja kuvia. Joskus ollut kuvat täällä.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
pete85
Armas Tammelin
Viestit: 88
Liittynyt: Ke Marras 11, 2015 7:23 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja pete85 »

Eiköhän tämäkin juttu mene niin että on vain kännissä horjahtanut näsijärveen mielestäni loogisin vaihtoehto. Vartija vois kans olla yks mahdollisuus tai kaverit joiden kanssa vietti alkuillan. Kuka voi todistaa että nousiko sittenkin samaan autoon kaverinsa kans? Muut naisparit, taksi, jenkkiauto on mielestäni poissuljettuja.
Ylikom.Rautakallio
Scooby-Doo
Viestit: 27
Liittynyt: Ma Tammi 31, 2022 2:17 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ylikom.Rautakallio »

pete85 kirjoitti: Su Kesä 18, 2023 11:03 pm Eiköhän tämäkin juttu mene niin että on vain kännissä horjahtanut näsijärveen mielestäni loogisin vaihtoehto. Vartija vois kans olla yks mahdollisuus tai kaverit joiden kanssa vietti alkuillan. Kuka voi todistaa että nousiko sittenkin samaan autoon kaverinsa kans? Muut naisparit, taksi, jenkkiauto on mielestäni poissuljettuja.
Onhan nuokin toki vaihtoehtoja. Näsijärveen nyt ei vaan luulisi noin vain horjahtavan ainakaan oletetulla kotiin paluu reitillä. Ja luulisin, että hukkuneena olisi kyllä jo löytynyt melko pian. Kavereista sen verran, niin on kyllä esitetty teorioita, että Raisa olisikin lähtenyt tuona iltana Huittisiin mukaan.. kavereiden toiminta muutenkin kummastuttaa tuona iltana, mutta jotenkin kyllä vaikea uskoa, että olisivat pystyneet noin nuorena sellaisen salaisuuden pitämään. Toki heidäthän virallisesti kuulusteltiin muistaakseni vasta 2005. Vartija voisi olla yksi mahdollisuus myös. Enkä myöskään pois sulkisi näitä Raisan aikaisemmin kesällä tapaamia herroja, sillä olihan hekin Tampereella tuona iltana. Poliisi on muutenkin sulkenut tässä hommassa ihmisiä pois telekuuntelemalla 20 vuotta tapauksen jälkeen tai sitten vain kysymällä periaatteella ”liitytkö asiaan?” -En ”selvä homma suljetaan sinut pois epäillyistä” :D
pete85
Armas Tammelin
Viestit: 88
Liittynyt: Ke Marras 11, 2015 7:23 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja pete85 »

Eihän se välttämättä löydy vaikka horjahtaa veteen... voi jäädä kiinni pohjaa... Tuttu kaatui veneellä 2-3v sitte jokeen, ei ole vieläkään löydetty vaikka kaatuminen nähtiin ja pelastuslaitos hälytettiin samantien...
Tessu
Christopher Lorenzo
Viestit: 1642
Liittynyt: La Tammi 05, 2013 2:51 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tessu »

Juurikin näin,ja aina vaan pahenee tilanne jos jokeen hukkuu,virta vie virta tuo kuten laulussakin kerrotaan,vie hukkunutta jonnekkin ja jää kiinni ja tuo rojua päälle ajan oloon nopeastikkin.
Yhden talven tulvan jälkeen voi olla missä lie eikä löydy ikinä,meilläkin pieni joki mutta keväisin tulvii ja virta vie savea mukanaan isoja määriä,sen alta ei paljastu koskaan mitään jos päälle tulee!
Neo7
Christopher Lorenzo
Viestit: 1515
Liittynyt: La Kesä 27, 2020 8:28 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Neo7 »

K9Wifey kirjoitti: La Kesä 17, 2023 3:24 pm Missä ihmeessä se kuva on? Selannut ketjua, mut en nähny sitä enää mnissään...
Sivulla 466 on youtubelinkki, kuva on sillä videolla.
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5191
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Aavedata on mitä on.
Mutta hyviä yhteensattumia. Multisillassa asui joskus kasarilla jenkkiautoharrastaja lempinimeltään Tapa.
Tämä toteamus siis liittyen ko videoon.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Millavaan
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1436
Liittynyt: Su Elo 28, 2022 8:31 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Millavaan »

Nyt tulee sakeeta settiä mutta täällä multisillassa se Raisa on. Tunnen sen. Lisäksi yksi yö kuulin naisen huudon, sellaisen selkäpiitä karmivan ja luulin että joku tapettiin mutta ehkä se oli Raisa kertomassa mulle että hän on täällä.
Millavaan
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1436
Liittynyt: Su Elo 28, 2022 8:31 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Millavaan »

Ja siis ylläolevaan lisään että tunsin että juho-pekka Salmi on suvannossa niin kauan kunnes hänet sieltä naarattiin. Samalla tavalla tunnen että Raisa on täällä jossain. Kenties lähellä .
Sigsegv
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 93
Liittynyt: Ti Joulu 03, 2019 1:14 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Sigsegv »

https://areena.yle.fi/podcastit/1-66130812 ( tulossa 19.7. )
K1, J9: BONUSJAKSO - Uusi epäilty?

Bonusjaksoissa päivitämme, mitä uutta tiedetään tapauksesta ja onko tutkinta edistynyt.

Virallisesti Raisa Räisäsen katoamisesta epäillään yhtä naishenkilöä, jonka nimeä poliisi ei vahvista. Viimeinen johtolanka löysi kuitenkin tietolähteen, jonka mukaan poliisilla saattaa olla uusi epäilty. Tietolähde sai poliisin kiinnostumaan joitakin vuosia sitten pirkanmaalaisesta mieskaksikosta, isästä ja pojasta. Vaikka kaksikosta on tehty selvitystyötä, heitä ei ole tietojemme mukaan liitetty Raisa Räisäsen murhan esitutkintamateriaaleihin.


Oletteko kuulleet tästä kaksikosta aiemmin?
Raisa Räisäsen katoamistapaus kartalla - https://maphub.net/Sigsegv/raisa
Vastaa Viestiin