Paavo Arhinmäki; Audi-selkkaus, kansa kaduille, luvaton graffiti

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

B€st
Olivia Benson
Viestit: 721
Liittynyt: Ke Tammi 29, 2020 9:58 am

Re: Paavo Arhinmäki jäi kiinni laittoman graffitin teosta

Viesti Kirjoittaja B€st »

IGVR kirjoitti: La Kesä 24, 2023 10:12 pm
VastarannanKiiski kirjoitti: La Kesä 24, 2023 10:06 pm Onhan tämä kyllä surkuhupaisaa kaikilta kanteilta katsottuna; apulaispoemestari menee autolla väsäämään graffittia. Eikö tuolle naura jo graffittiporukatkin? Luulisi että skeneen kuuluisi bääntyminen paikalle omin lihasvoimin, vaikkapa skeittilautaa potkutellem värit repussa.. mutta kadonnutt nuoruuttaan haikaileva, iskäpömppuksrn omaava perheenisä käyttää auroa. Olikohan työsuhdeauto ja tankattu kaupungin laskuun..
Tämä on kyllä huvittavin puoli koko tässä keississä, keski-ikäisen apulaispormestarin epätoivoinen yritys pysyä nuorekkaana johtaa siihen että menevät jonkun hyvin toimeentulevan kaverinsa kanssa autolla maalailemaan sillan alle lähestulkoon lailliselle päivämestalle pyhäpäivänä ja onnistuvat silti jäämään kiinni, tuohan on suoraan jostain helvetin Kummelista. :mrgreen:
Minusta huvittavinta on se, että hän maalasi sinne tekstin world domination and great career money. Mahtaa ketuttaa kaupunkilaisia, jotka eivät tienaa 11000€/kk.
B€st
Olivia Benson
Viestit: 721
Liittynyt: Ke Tammi 29, 2020 9:58 am

Re: Paavo Arhinmäki jäi kiinni laittoman graffitin teosta

Viesti Kirjoittaja B€st »

Knobster kirjoitti: Su Kesä 25, 2023 5:05 pm Haluatko perustella väitettäsi? En jaksaisi turhaa ölinää.

Siinä ei muuten lue "RAT"... jos katsot siitä niin keskimäisessä kirjaimessa lukee OSC :) Oikealla sitten taasen: Sacr ja Ionec ja jokin P-alkuinen jota voisin veikata summamutikassa Paavoksi. Siitä vain partioimaan ja etsimään näitä ympäri kyliä :) Saatte vielä kohun aikaan.
Pacer.

Minusta siinä lukee CCM RAT ja pienellä kirjaimien sisällä OSC 00520, mikä viitannee johonkin original itä-pasilan poikiin.
Knobster
Theo Kojak
Viestit: 1175
Liittynyt: To Loka 08, 2020 10:19 pm

Re: Paavo Arhinmäki jäi kiinni laittoman graffitin teosta

Viesti Kirjoittaja Knobster »

B€st kirjoitti: Su Kesä 25, 2023 7:46 pm Minusta huvittavinta on se, että hän maalasi sinne tekstin world domination and great career money. Mahtaa ketuttaa kaupunkilaisia, jotka eivät tienaa 11000€/kk.
Tai sitten kaveri maalasi tai se on joku inside-läppä. Siinä voisi lukea tosiaan RAT mutta en kyllä näe tuota t-kirjaimena. Ennemminkin "g". Mutta abstrakti ja nykyinen taide on aina vähän miten sen tulkitsee hehe. Eikä sillä mitään sanomaa tarvitse olla vaikka tuolla teoksella sitä onkin. Oikein piristävä kuva tähän harmaaseen sinimustaan maailmaan.

Olisihan minulla kunnon kohuakin Arhiksesta kymmenien vuosien takaa mutta enpäs kerro kjeh kjeh.
tottij
Harjunpää
Viestit: 345
Liittynyt: To Elo 20, 2020 5:43 pm

Re: Paavo Arhinmäki jäi kiinni laittoman graffitin teosta

Viesti Kirjoittaja tottij »

Toimittajako vai kuka vajakki keksi että graffiti olisi tehty tunneliin? :lol:
Suorasuu
Alibin satunnaislukija
Viestit: 69
Liittynyt: Pe Elo 26, 2022 9:26 pm

Re: Paavo Arhinmäki jäi kiinni laittoman graffitin teosta

Viesti Kirjoittaja Suorasuu »

Maalailuista en mitään tiedä, mutta nuo luvalliset seinät mistä moni puhuu, ihmetyttää itseäni.

Eiks se salaa tuhman tekeminen ole just se juttu?

Varmasti Paavollekin olisi luvallinen seinä löytynyt, mutta eihän sen maalaamisesta kiksiä saa.
JanJin
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ma Maalis 27, 2023 11:10 am

Re: Paavo Arhinmäki jäi kiinni laittoman graffitin teosta

Viesti Kirjoittaja JanJin »

Paavo Arhinmäki on edustava esimerkki nomenklatuuraan sulautuneen valevasemmiston rappiosta. Alakulttuurisidonnainen hilluminen on korvannut proletariaatin organisoitumisen. Kovanyrkkiset lakkovahdit edustaisivat nykyään toksista maskuliinisuutta. Valevasemmiston etujoukko ovat tyhjäpunttiset wannabe-gangstat. Vanhan työväenliikkeen kasvattien yhteiskunnalliset tiedot ja yleissivistyskin olivat paremmalla tolalla kuin ylioppilas Arhinmäen.
Knobster
Theo Kojak
Viestit: 1175
Liittynyt: To Loka 08, 2020 10:19 pm

Re: Paavo Arhinmäki jäi kiinni laittoman graffitin teosta

Viesti Kirjoittaja Knobster »

Suorasuu kirjoitti: Su Kesä 25, 2023 9:44 pm Maalailuista en mitään tiedä, mutta nuo luvalliset seinät mistä moni puhuu, ihmetyttää itseäni.

Eiks se salaa tuhman tekeminen ole just se juttu?

Varmasti Paavollekin olisi luvallinen seinä löytynyt, mutta eihän sen maalaamisesta kiksiä saa.
Kuten sanoin niin ei siellä maalaukset pysy laillisissa "seinissä" kun aina vaan maalataan päälle ja ei niitä kukaan yleisesti edes näe kun eivät ole siellä normaalissa kaupunkiympäristössä myöskään. Tuo Arhiksen paikkakin toki on aivan "harmiton" Persuille koska suhteellisen piilossa.

Jos Arhis olisi Persu niin mitenhän täällä suhtauduttaisiin :D Olisi oikeastaan hienoa nähdä Rydman maalailemassa teinien ahdistelun sijaan.
Kosti
Hetty Wainthropp
Viestit: 477
Liittynyt: Pe Huhti 21, 2023 3:04 am

Re: Paavo Arhinmäki jäi kiinni laittoman graffitin teosta

Viesti Kirjoittaja Kosti »

Ai että tuntuu kivalta lukea Knobsterin kommentteja tässä ketjussa. Hyvä, että edes hänellä ja kitarisalla on valot päällä. Mutta hyvää viihdettähän Arhis taas järjesti. Tänne. :o
Eih bennek, eih blavek
Avatar
Francis Munkki
Remington Steele
Viestit: 218
Liittynyt: La Touko 11, 2013 1:14 pm

Re: Paavo Arhinmäki jäi kiinni laittoman graffitin teosta

Viesti Kirjoittaja Francis Munkki »

Ensimmäinen ajatukseni tästä oli, kun Junnilan huumorintajua puitiin vähän aikaa sitten, että jossain pyöreän pöydän ympärillä tai loosin takahuoneessa on sovittu, että tasapainon vuoksi pitää saada hölmö skandaali tai tikusta asiaa myös poliittisen kentän toiselle puolelle. Seuraava ajatus oli, että nyt on aikuisen oikeasti tapahtumassa jotain tärkeää, ja näillä epäuutisilla yritetään viedä ihmisten huomio toisaalle.

Esimerkiksi joku kupru tai jotain kähmintää menossa, hintalappu muutama miljardi euroa. Tekisivät sen joka tapauksessa. Mutta ihmiset vastustavat vähemmän ja tulevat vähemmän kyynisiksi järjestelmää kohtaan jos harvempi huomaa ja hekin jälkijunassa. Media on joukkohämäysase, siis weapon of mass distraction, ja sitä käytetään nimenomaan tällä tavalla.

Olen keskimäärin PS:n ja KD:n äänestäjä, enkä pidä lähtökohtaisesti töhrimisestä yhtään. Siksi, että suurin osa töhryistä on väärissä paikoissa, rumentaa paikkoja ja on vähälahjaisten tekemiä. Mutta tässä tapauksessa jälki oli vaivalla tehtyä, kohtuullisen tyylikästä ja jo ennestään maalatussa paikassa, joten en näe itse asiassa mitään valittamista. Ainoastaan se, että joku tuon ikäinen, kyseisestä asemasta ja palkkatasosta tekee jotain tällaista, on hieman absurdia.

Lisäksi, jos tämä on sovitusti tai tahallaan tehty uutinen, niin Arhinmäen ei välttämättä ole tarvinnut edes vaivautua paikalle. Joku muu on käynyt maalaamassa tai sitten maalaus on ollut siellä jo ennestään. On vaan sovittu tarvittavien henkilöiden kesken, että Arhinmäki "jäi kiinni" siinä ja siinä paikassa siihen ja siihen aikaan. Siihen tarvitaan Arhinmäki itse ja kaikki henkilöt, joiden alainen hän on, jotta tietävät seurausten kohdalla vain hymähtää. Toimittajan tuskin tarvitsisi olla jutussa sisällä. Eikä yhdenkään vartijan, paitsi jos jotain vartijaa on haastateltu.

Pääasiallinen ongelma graffitien kanssa on se, että ne saavat paikat näyttämään dystopisilta. Ja vasemmiston ideologia kai menee jotenkin niin, että yhteiskunnan pahoinvointi on tarkoitus maksimoida ja tehdä näkyväksi, koska se edistää vallankumouksellista mielialaa. Kun taas oikeiston ideologia kai menee, että yhteiskunta pitää saada näyttämään siistimmältä ja puhtaammalta kuin se oikeasti on, jotta ihmiset motivoituisivat sen ylläpitämiseen.

Tämä tapahtunut on oikeastaan kesyin ja vaarattomin mahdollinen versio laittoman graffitin tekemisestä. Sama kuin Junnilan tapauksessa, että ollaan siinä rajalla, että henkilö melkein ei tehnyt mitään. Asia on hämmentävä tai kiusallinen, mutta ei edes niin iso, että sitä kannattaisi pyytää anteeksi. Olen itse kouluikäisenä oikaissut luvattomasta paikasta radan yli. Ja istuskellut katselemassa junia paikassa, jossa ei olisi saanut, aiheuttamatta kuitenkaan vaaraa itselleni kuin muillekaan. Ja nyt aikuisena katsonut Youtubesta junavideoita, joista olen käsittänyt, että jos junista lentää tai putoaa jotain irtonaista, niin sitä varten ei kannata olla liian lähellä.

Mutta lopulta uskon, että koko graffiti-ilmiö on vain teatteria. Oikea yhteiskunnallinen pahoinvointi on hyvin hiljaista. Kaikki tällainen paljon julkisuutta saava anarkismi on aina ollut keskitetysti suunniteltua ja ylhäältä johdettua, vaikka siellä alimpana onkin sitten pari kerrosta tekijöitä, jotka luulevat oikeasti olevansa "esittämässä viestiä" tai "saamassa ääntään kuuluviin". Aktivismi ja protestoiminen oli joskus uutta ja sillä näytti olevan tulevaisuus, mutta eipä hirveästi enää. Niin ja sisältö.
RL11/6
Axel Foley
Viestit: 2292
Liittynyt: Pe Elo 07, 2020 9:53 am

Re: Paavo Arhinmäki jäi kiinni laittoman graffitin teosta

Viesti Kirjoittaja RL11/6 »

Francis Munkki kirjoitti: Ma Kesä 26, 2023 2:01 am
oikeiston ideologia kai menee, että yhteiskunta pitää saada näyttämään siistimmältä ja puhtaammalta kuin se oikeasti on, jotta ihmiset motivoituisivat sen ylläpitämiseen.
Mielenkiintoinen näkökulma. Oikeiston tyypillinen tulonlähde on verovarat ja niihin kohdistuvat erilaiset petos- sekä kavallusrikokset, joita luonnehditaan talousrikoksiksi. Luomalla kuvan siististi hoidetusta yhteiskuntaympäristöstä, saadaan veronmaksajia luopumaan vielä isommista summista, koska katuvalojen lisäksi "ympäristön siisteys ja huoltaminen maksaa".

Suomessa korkeista veroista huolimatta tieverkostokin on täysin neuvostoperäisesti hoidettu. Hankkeisiin varatuista rahoista suurin osa menee näiden pullanaamojen taskuun.

Tuhoamisella ja sotkemisella saadaan vaan kuitenkin lisää verovaroja menemään politiikkarottien taskuihin. Oikea keino olisi vahingoittaa fyysisesti mahdollisimman suurta torakkapopulaatiota. Navetoissa ryömijät ja hyönteiset joukkotuhotaan kemiallisesti. Väitetään, että samaa menetelmää käytti 1940-luvun Saksa.
Oikeus ennen kaikkea
Hercule Poirot
Viestit: 7959
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Paavo Arhinmäki jäi kiinni laittoman graffitin teosta

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Helsingin apulaispormestari Paavo Arhinmäen laiton graffiti ei enää korista tunnelin seinää Vantaalla
Juhannuksena maalattu laiton katutaide Vuosaaren satamaan vievällä junaradalla maalattiin tänään peittoon.

Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäki (vas.) jäi kiinni juhannuksena laittoman graffitin maalaamisesta Vuosaareen satamaan johtavalla radalla. Paikka on Länsisalmentien alla Vantaan kaupungin puolella.
Tänään maanantaina tuo Arhinmäen ja hänen kaverinsa maalaama Pasila-aiheinen teos peitettiin maalilla.

Valtaosa Facebook-julkaisun kommentoijista suhtautui asiaan huumorilla. Koska Arhinmäen alaisuuteen Helsingin kaupungin organisaatiossa kuuluu myös liikunta, hänen olisi esimerkiksi toivottu liikunnan nimissä yrittäneen juosta vartijoita ja poliiseja karkuun.
Vihreiden entiset kansanedustajat Satu Hassi ja Rosa Meriläinen pitivät graffiteosta hienona. Joku kysyi, eikö Arhinmäki todella tiennyt, ettei seiniin saa kirjoittaa. Kysyjän mukaan tätä on vaikea uskoa.

Oma ryhmä luottaa yhä
Vasemmistoliiton Helsingin valtuustoryhmä luottaa yhä omaan apulaispormestariinsa.
– Arhinmäki kertoi välittömästi vasemmistoryhmälle tapahtuneesta ja pahoitteli syvästi ja vilpittömästi. Hän tulee kantamaan henkilökohtaisesti rikosoikeudellisen vastuun. Meillä on täysi luottamus ja tuki hänelle Helsingin apulaispormestarina myös tämän jälkeen, valtuustoryhmän puheenjohtaja Mia Haglund sanoo Ylelle.
Hän ei usko, että apulaispormestarin esimerkki houkuttelisi nuoria vaarallisiin paikkoihin esimerkiksi maalaamaan VR:n vaunuja junaradoille.
– En usko, koska nuoret näkevät, että teosta joutuu vastuuseen.

https://yle.fi/a/74-20038375
dippainssi
Theo Kojak
Viestit: 1111
Liittynyt: La Kesä 20, 2020 8:05 pm

Re: Paavo Arhinmäki jäi kiinni laittoman graffitin teosta

Viesti Kirjoittaja dippainssi »

Olikohan kellään kuvaa ääri-mädättäjä Turhinmäen graffitista?

Että voisin katsoa oliko se sika siisti, eli englanniksi pig-clean.
Allahia ei ole olemassa.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17119
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Paavo Arhinmäki jäi kiinni laittoman graffitin teosta

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Knobster kirjoitti: Su Kesä 25, 2023 10:30 pm Jos Arhis olisi Persu niin mitenhän täällä suhtauduttaisiin :D Olisi oikeastaan hienoa nähdä Rydman maalailemassa teinien ahdistelun sijaan.
Onko Rydmanin suorittamista teinien ahdisteluista annettu tuomio? Eikös syyttäjä sanonut, että ei aihetta enempään?
- Vai tuliks sulle joku kiirus kääntää huomioi persuihin, etkä parempaa keksinyt?

Se miten mm. Vihreät suhtautuivat tähän, tuleekin tässä alemmassa postauksessa ilmi; taputtavat käsiään. Jos persu olisi ollut asialla, niin jo alkaisi kauhistelu.
Oikeus ennen kaikkea kirjoitti: Ma Kesä 26, 2023 12:49 pm ...
Vihreiden entiset kansanedustajat Satu Hassi ja Rosa Meriläinen pitivät graffiteosta hienona. Joku kysyi, eikö Arhinmäki todella tiennyt, ettei seiniin saa kirjoittaa. Kysyjän mukaan tätä on vaikea uskoa.
...
https://yle.fi/a/74-20038375
Vaan annas olla kun tuhrija olisi ollut persu, niin nämä kaksi ällötystä, Hassi ja Meriläinen, olisivat kauhistelleet "piirrosta" ja tuominneet teon törkeänä sekä rautatieliikennettä loukkaavana.
- Vaan kun osui omiin, niin sitten ollaankin kieli ruskeana ja naureskellaan sitä kuuluisaa hölmön naurua, mistä molemmat ovat aikoinaan tulleet tunnetuksi.

Tiiä sitten miks tästäkin kommarista pitää olla (ainakin) kaksi eri ketjua, mutta...
Näin Paavo Arhinmäki kommentoi kohu­graffitia

Paavo Arhinmäki kommentoi juhannusaattona illansuussa tekemäänsä grafiittia.

HELSINGIN kaupungin apulaispormestari ja entinen kansanedustaja Paavo Arhinmäki (vas) kokee, että hänen graffittinmaalauksensa ei vaikuta hänen kykyynsä hoitaa apulaispormestarin tehtävää.

Arhinmäki jäi juhannusaattona kiinni laittoman graffitin teosta yhdessä kaverinsa kanssa lähellä Helsingissä sijaitsevaa Vuosaaren satamaa.

Monet ovat kritisoineet Arhinmäen toimintaa juuri hänen asemansa vuoksi. Arhinmäki ei koe itse, että teko vaikuttaisi hänen kykyynsä suoriutua tehtävistään apulaispormestarina. Hän kertoo saaneensa paljon kriittisiä kommentteja ja muun muassa erovaatimuksia, mutta yhtä lailla paljon tuenosoituksia.
– Tämä on tietysti vakava virhe. Rikoksena se on sen laatuinen, että tietenkin se tuo kolhun minuun. Mutta rikoksena se ei ehkä ole kuitenkaan niin vakava, että en olisi kykenevä hoitamaan työtehtäviäni. Minun toimialana on kulttuuri- ja nuoriso, eli siltä suunnalta on tullut jo paljon tuenosoituksia, Arhinmäki sanoo.

Arhinmäki arvelee poliisin käsittelevän tapausta todennäköisesti vahingontekona.
– Todennäköisesti saan sakkorangaistuksen. Kannan tietenkin rikosoikeudellisen vastuun teoista.

JO viikonlopun aikana Arhinmäki avasi tekoaan Facebook-tilillään ja kertoi katuvansa tapahtunutta.

Tällöin Arhinmäki kertoi vartijoiden yllättäneen hänet ja kaverinsa juuri kun he olivat lopettamassa. Vartijat kutsuivat paikalle virkavallan ja poliiseja odotettiin yhdessä vartijoiden kanssa rauhallisissa tunnelmissa.
– En yritä selittää, se oli hölmöä ja tyhmää. Lapsuudenkaverin kanssa meillä tuli ajatus, että olisi hauska tehdä tämmöinen maalaus. Ajattelimme, että kyseinen paikka ei kiinnostaisi ketään, se oli betoniseinä ja ajattelimme sen sopivan siihen hyvin. Se oli tyhmästi tehty, Arhinmäki kommentoi tapahtunutta maanantaiaamupäivällä Ilta-Sanomille.

Arhinmäki kertoo ajatelleensa kaverinsa kanssa, etteivät tavarajunat kulkisi juhannuksena, kuten ne eivät kulkeneet heidän lapsuudessaan. He olivat kuitenkin väärässä ja juuri kun he tekivät lähtöään paikalta, junan tulosta ilmoitettiin merkkiäänellä.

He ehtivät kuitenkin paikalta pois ennen junan ohiajoa.
– En mitenkään vähättele tekojani. Tässä ei kuitenkaan ole vaarannettu tai loukattu ketään muuta ihmistä, Arhinmäki jatkaa.

ARHINMÄKI kertoo myös Facebook-julkaisussaan grafiittien teon olevan tuttua jo nuoruudestaan Pasilassa, jossa hän on kasvanut. Tämä toimi myös nyt tehdyn teoksen innoittajana, jonka aiheena on Pasilan tornitalot. Aikuisiällä hän kertoo tehneensä graffiteja myös Helsingissä kaupungin luvallisille paikoille.
– Ei niitä oikeastaan muualta voi löytää, kun luvalliset paikat ovat sellaisia, että Helsingissä joskus jopa jonotetaan niihin ja niiden päälle maalataan yleensä hyvinkin nopeasti. Jonkun verran olen käynyt näillä paikoilla, lähinnä lapsuudenkavereiden kanssa, esimerkiksi Kalasatamassa.
– Olen myös pyrkinyt tekemään töitä sen eteen, että luvallisia paikkoja olisi Helsingissä enemmänkin.
IltaSanomat
26.6.2023 11:45
HELSINGIN kaupungin apulaispormestari ja entinen kansanedustaja Paavo Arhinmäki (vas) kokee, että hänen graffittinmaalauksensa ei vaikuta hänen kykyynsä hoitaa apulaispormestarin tehtävää.
Totta! Suojatyöpaikassa kun ei niitä tehtäviä taida liiemmälti olla. On vain oman edun ja puolueen etujen sekä töhrijöiden edun ajamista.
Kannan tietenkin rikosoikeudellisen vastuun teoista.
Se olisikin ihan ensimmäinen kerta kun ottaisi edes jonkinlaisen vastuun teoistaan.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Oikeus ennen kaikkea
Hercule Poirot
Viestit: 7959
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Paavo Arhinmäki jäi kiinni laittoman graffitin teosta

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Arhinmäen taideteos.png
Arhinmäen taideteos.png (339.59 KiB) Katsottu 679 kertaa
Ghost hunting
Angus MacGyver
Viestit: 6519
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Paavo Arhinmäki jäi kiinni laittoman graffitin teosta

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Tulikin kiire pestä suttu pois, oli liian kuuma pottu, jos olisi yhtään miestä niin olisin odottanut, että molemmat veljekset olisivat osallistuneet pesuprojektiin. Meinaan se on paska homma pestä toisten tekemiä suttuja.
Vastaa Viestiin