BBC: Turisteja Titanicin luo kuljettava sukellus­­alus katosi

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
Säde-Sisko
Axel Foley
Viestit: 2251
Liittynyt: Ke Kesä 03, 2020 4:50 pm

Re: BBC: Turisteja Titanicin luo kuljettava sukellus­­alus katosi

Viesti Kirjoittaja Säde-Sisko »



Hydraulic press channelin kokeilema imploosio suurnopeuskamerassa.
”En ole puolesta, enkä vastaan, pikemminkin päinvastoin”
hatremof
Lauri Hanhivaara
Viestit: 149
Liittynyt: La Tammi 21, 2023 10:14 am

Re: BBC: Turisteja Titanicin luo kuljettava sukellus­­alus katosi

Viesti Kirjoittaja hatremof »

Jaapatijaapati kirjoitti: Su Kesä 25, 2023 6:39 pm
hatremof kirjoitti: Su Kesä 25, 2023 1:10 pm Jos vertaa WW2 sukellusvene-elokuviin ja muutamaan James Bond elokuvaan, niin niissä on ollut mahdollista että syvyyspommituksessa tai teknisen vian vuoksi saksalainen sukellusvene alkaa vajota 200m syvyyteen, joka on sen testattu maksimi, sekä menevät siitä ylikin lähe 300 metriin ja miehistö on naama hiessä ja kuuntelee erilaisia rungon ääniä ja saattaa jostain tulla vuotokin, mutta onnistuvat pysäyttämään vajoamisen, tai pohja tulee vastaan, ja ovat hissun kissun ja yrittävät korjata tekniset ongelmat ja päästä pintaan.

James Bondeissa taas on käytetty sadistisena tehokeinona sitä että painetta nostetaan tai lasketaan niin että henkilö kärsii ennen kuolemaansa, esim. James ampuu haipanoksen roistoon joka pullistuu ja lähtee lentoon kuin ilmapallo, tai mies suljetaan painekammioon ja nostetaan ensin painetta yli sallitun ja lasketaan painetta nopeasti katkaisemalla paineletku.

Periaatteessa siis, Titanissa olleet ovat voineet huomata että joku on vialla, kuuluu rutinaa tai valittavaa ääntä rungosta, tai alkaa tulla vuotoa vaikka pultatun titaanilevyn tiivisteistä, ennen kuin koko paska hajoaa käsiin.

Hirvittävät voimat veden paineella siellä syvyydessä, mutta kai teoriasas olisi mahdollista laittaa hana sukellusveneeseen ja ottaa vettä ympäristöstä 3,8 km syvyydessäkin, samalla lailla kun kotonakin pystyy säätelemään hanan painetta.

Eli murtuminen voisi tapahtua kuin padossa, tarinoissa yritetään tukkia padon pientä vuotoa sormella, ja sitten tulee pato vesimassoineen niskaan.

Mutta ok, minulle on sama miten siellä on käynyt, mutta se väite että kaikki on varmasti mennyt huomaamatta ja millisekunnissa mietityttää, samoin se että kaikki on muuttunut tuhkaksi hetkessä.

Asiantuntijathan ilmoittivat ihan muita syitä uutisissa sille että ruumiita ei "ehkä koskaan löydetä", mm. että vaikea löytää niin syvältä, ei sanottu suoraan että porukat krematoroitiin sinne millisekunnissa.

Jos ajattelee että USA:ssa rikkaan hautajaiset voivat maksaa 250 000, niin tuossahan porukat maksoivat oma hautajaisensa krematorioineen ja pääsivät rakkaan paikkansa lähelle haudatuiksi (paitsi se yksi poloinen 19v).
Tämä on todettu noin miljoonassa uutislähteessä ja asiantuntijan toimesta, että noissa paineissa happi räjähtää sisällä käsittämättömän kuumaksi. Auringon lämpötiloihin. Noin 8-9 miljoonaa kiloa neliötuumalle painetta noissa syvyyksissä. Siitä seuraa se, että millisekunneissa ihmisen kroppa muuttuu "tuhkaksi" ja valtavan paineen voima hoitelee loput eikä sitä ole olemassa enään ja jos joku sormenpään kokoine klöntti olisi tuurilla jäänyt niin sen on meri jo huuhonut ja "syönyt" kiertoon.

Mitään ruumita ei enään ole olemassakaan niin turha etsiä.

Ihmisen aivot rekisteröi asioita käsittääkseni 13 millisekunnissa, kivun 30 millisekunnissa ja ajatuksia kait 100 millisekunnissa. Nistä toki liikkuu erinäisiä näkemyksiä, mutta yhtä kaikki jos tuo asia tapahtuu 1-3 millisekunnissa niin nuo tyypit ei ole tajunneet mitään. Ei edes mitään vuotoja tai tärinöitä välttämättä. Se jää mysteeriksi oliko merkkejä tai ei.

Noissa syvyyksissä mun käsityksen mukaan mitään vuotoja ei kestä tulla. 100 metrissä toki eri asia niin ne voi tukkia ja ei sinällään aiheuta niin vakavaa vaaratilannetta, mutta noissa syvyyksissä ei ole vuotoja tai on mutta kaikki tapahtuu niin nopeaa ettei kerkeä edes ymmärtää. Se on vähän on tai off koko putkilo.
Heitetään tuohon parit vasta-argumentit:

- happi ei yksin ole palava aine, sitä ei saa millään palamaan, se toimii hapettimena jollekin palavalle, esim. bensalle, eli happea tai ilmaa voi puristaa ja se yksin ei pala/räjähdä, mutta jonkun palavan aineen kanssa se toimii hapettimena ja aiheuttaa vaikkapa bensan palamisen.

On tietysti oletettavaa että jos lämpötila oikeasti nousee 5500 asteeseen niin siellä sukellusveneen sisällä on kaikenlaista palavaakin ja toimisi sitten kuin dieselmoottori, että puristetaan kasaan ja räjäytetään, mutta tuota 5500 astetta ja auringon lämpö ei ole toisteltu virallisilla uutiskanavilla, vaan alkujaan kai TIKTOK:issa ..

En osaa laskea paljonko energiaa kohdistuu Titanin sisätiloihin kun sellaisen tilan paine saatetaan samaksi kuin 4000m meri, mutta epäilen sitä auringon lämpötilaa.

- ilmaahan pystyy puristamaan kasaan aika helposti vaikka pumppaamalla pyörän renkaan, niin luulisi että ei se nyt ihan auriongon lämpötilaan 5500 astetta lämpene imploosiossa, vaikka nopeasti energiaa vapautuukin.

- sukellusveneessä oli mukana omaa paineistettua happea ja väitetysti sillä pystyi täyttämään ulkoista säiliötä, "palloa", jotta veneelle saatiin tarvittaessa nostetta -> veneessä itsessään oli mukana valmiiksi happea kovemmassa paineessa kuin meri ikinä pystyisi sen veneen sisällä olevan hapen puristamaan.

Jos sen sukellusveneen hapen veisi maihin pieneen umpinaiseen bunkkeriin ja löisi lekalla pullon rikki, niin jysähtäisi, ja kaikki bunkkerissa olijat kuolisivat, mutta aurongon lämpötilaa ei saavutettaisi.

Titaani höyrystyy n 3000 asteessa, jos siellä auringon lämpöjä olisi ollut niin kai titaanitkin olisivat lähteneet höyrynä, mutta ne olivat ehjänä meren pohjalla.

En sitä epäile että imploosio on "äärimmäisen väkivaltainen" ja tekee samaa jälkeä kuin räjähdys, tuossa paineessa.
Jaapatijaapati
Nikke Knakkertton
Viestit: 196
Liittynyt: Ma Loka 09, 2017 9:01 pm

Re: BBC: Turisteja Titanicin luo kuljettava sukellus­­alus katosi

Viesti Kirjoittaja Jaapatijaapati »



Katoin taas yhden analyysin niin sanoi yksi, että unohtakaa biologia. Kyse on fysiikasta. Tarkoitti, että ihminen on muuttunut tapahtuman ansiosta takaisin fysiikaksi ja atomitason jutuiksi että biologiaa ei kannata sotkea. Sanoi että asiaa voisi verrata että joka neliötuumalle olisi oma pommi joka puolelta kehoa. Lisäksi tosiaan tuo lämpö ekana. Niin sano että ihmiset on oikeasti muuttuneet atomeiksi millisekunneissa, että ruumiiita ei ole olemassa enään jo pelkästään tuon paineen aiheuttaman "räjähdyksen" tai törmäysvoiman takia kun vesi ampuu sisään.

Lämpötilaa epäilen itsekin mutta youtubesta löytyy näitä analyyseja niin se on yleinen konsensus että ihmiset on muuttuneet atomeiksi siis kirjaimellisesti. Eli hävinneet vain olemasta monen asian syystä. Yksi näistä on tosiaan aurinkoon verrattavissa oleva lämpötila.

Tosiaan itse en väitä sinällään suuntaan tai toiseen. Uskon noita fyysikkoja youtubesta ja alan asiantuntijoita jotka osaa laskea noita paineita. Ne väittää et hetkellisesti lämpötila käy niin korkealla. Tosin se on niin lyhyt aika että kerkeääkö se sulattaa kaikkea ja jos ne kannet lentää aluksi kauemaksi tms kun koko putkilo on hajonnut.

Mut konsensus yleisesti että ihmiset on lakannut vain olemasta millisekunnissa ja hävinneet useista syistä. Sen uskon olevan totta ja ihan mmaalaisjärjellä ajateltunakin.

Anyways. Siittä lienee konsensus ettei kukaan enään kuvittele että ruumiita olisi olemassa missään muodossa.

Piiitkä lainaus korvattu nuoliviittauksella
-NILS-
piippis
Armas Tammelin
Viestit: 86
Liittynyt: Ma Huhti 05, 2010 12:07 pm

Re: BBC: Turisteja Titanicin luo kuljettava sukellus­­alus katosi

Viesti Kirjoittaja piippis »

Ei se alus ole höyrystynyt, vaan se on painekammion puhjettua puristunut vähintään 100 kertaa kovemmassa paineessa olevan veden voimasta ja "räjähtänyt sisäänpäin", eli se imploosio. Kappale luhistui kokoon kuin pienen pieni musta aukko tai kuin juomatölkin, täyden tai tyhjän, päältä ajaisi autolla. Ilma tai neste purskahtaa tölkistä pihalle ja se menee kasaan.

Tämä voi olla vaikea asia hahmottaa, kun tällaista paine-eroa ei maan pinnalle saa muuta kuin niin, että isompi paine on jossain suljetussa astiassa ja se sitten purkautuu räjähdyksenä paljon isompaan ilmamassaan. Sukelluspurkissa tapahtui käänteinen räjähdys ja vesimassa täytti sen yhtä nopeasti kuin pommista tai muusta räjähtävästä kappaleesta lähtee ylipaine ulos. Asialla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että veden pinnalla voi tulla pieni vettä tihkuttava reikä, paine-eroa kun ei ole käytännössä lainkaan eikä vene tai laiva ei ole ilmatiivis, vaan veden syrjäyttämä ilma siirtyy saman verran kuin kättä heilauttaessasi käy.
hatremof
Lauri Hanhivaara
Viestit: 149
Liittynyt: La Tammi 21, 2023 10:14 am

Re: BBC: Turisteja Titanicin luo kuljettava sukellus­­alus katosi

Viesti Kirjoittaja hatremof »

Verrokkina korkeapainevalumuotti vs 4000m syvyys (google):

Modern injection molding machines are capable of 30,000-40,000 psi injection pressure. The amount of pressure required to injection mold a part depends on many variables such as polymer grade, part geometry, runner system, tool temperature, polymer flow rate, etc.3.11.2022

The water pressure at the site of the Titanic wreck is roughly 6,000 psi (more than 41,000 kilopascals).

Omega Ultra Deep Professional:

The watch’s rating is no less than an insane 15,000m, but despite its non-commercial intentions, it’s attractively designed and appears almost wearable at 52mm wide and 28mm thick, in titanium.

Dive-Watches-gear-patrol-Omega-Ultra-Deep-Professional-.jpg
Dive-Watches-gear-patrol-Omega-Ultra-Deep-Professional-.jpg (14.89 KiB) Katsottu 277 kertaa
Miehellä Omega ranteessa niin imploosiossa itse katoaa mutta Omega vain jatkaa kulkuaan.

Kuvan kokoa kohtuullistettu
-NILS-
iman
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Ke Kesä 21, 2023 9:06 pm

Re: BBC: Turisteja Titanicin luo kuljettava sukellus­­alus katosi

Viesti Kirjoittaja iman »

Don MC kirjoitti: Su Kesä 25, 2023 1:20 am
Whicher kirjoitti: Su Kesä 25, 2023 12:49 am Rakettien polttoaine- ja hapetinsäiliöitä tehdään hiilikuidusta, mutta niissä paine-erot eivät ole ollenkaan sukellukseen verrattavissa. Arvelisin lisäksi - ja tämä on täysin perstuntuma ilman parempaa tietoa - että hiilikuitu materiaalina kestää venyttävää kuormaa (tankin sisältä tulevaa painetta) paljon paremmin kuin kokoon puristavaa.
Samaa mietin itsekin. Hiilikuidut ovat pehmeitä ja taipuisia ja ne on helppo painaa kasaan. Mutta vedettäessä ne eivät anna periksi yhtään. Tuon painesylinterin ainoa puristusta vastustava rakenne on siis ollut se hartsi (tai mikälie) joka ne hiilikuidut liimaa yhteen. Eli käytännössä muovia. Ei ne kuidut siinä ole oikeastaan lisänneet sitä lujuutta yhtään.
Tuli mieleen prototyyppiasteella oleva Spinlaunch -konsepti, jossa aiotaan ampua raketteja kiertoradalle keskipakoisvoiman avulla. Raketti kiinnitettäisiin pyörivän varren päähän hiilikuidusta valmistetun systeemin avulla.
Sukellusvene oli muistaakseni valmistettu n. 12cm paksusta hiilikuidusta, sellaisen vetolujuus tosiaan on jo miljoonia kiloja.
Netistä löytyneen tiedon mukaan hiilikuidun puristuslujuus tosin on vain 10-60% vetolujuudesta ja jos kuidut menee poikittain eikä pitkittäin niin tästä vain 12-20%.
Liitteet
Screenshot_13.png
Screenshot_13.png (453.39 KiB) Katsottu 870 kertaa
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6669
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: BBC: Turisteja Titanicin luo kuljettava sukellus­­alus katosi

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Jay Bloomille ja pojallensa Seanille tarjottiin mahdollisuutta Titan-matkaan, mutta he kieltäytyivät. Poika oli huolissaan Titanin rakenteesta, isä taas tj Rushin asenteesta. Isä-Bloomin(kin) puheista saa kuvan, että Rush viittasi kintaalla turvallisuushuoliin, eikä kuunnellut näkemyksiä, jotka eivät sopineet hänen maailmankuvaansa.

Tämä isä ja poika järkeilivät ja väistivät surmanluodin.

Jaapatijaapati
Nikke Knakkertton
Viestit: 196
Liittynyt: Ma Loka 09, 2017 9:01 pm

Re: BBC: Turisteja Titanicin luo kuljettava sukellus­­alus katosi

Viesti Kirjoittaja Jaapatijaapati »

piippis kirjoitti: Ma Kesä 26, 2023 12:46 am Ei se alus ole höyrystynyt, vaan se on painekammion puhjettua puristunut vähintään 100 kertaa kovemmassa paineessa olevan veden voimasta ja "räjähtänyt sisäänpäin", eli se imploosio. Kappale luhistui kokoon kuin pienen pieni musta aukko tai kuin juomatölkin, täyden tai tyhjän, päältä ajaisi autolla. Ilma tai neste purskahtaa tölkistä pihalle ja se menee kasaan.

Tämä voi olla vaikea asia hahmottaa, kun tällaista paine-eroa ei maan pinnalle saa muuta kuin niin, että isompi paine on jossain suljetussa astiassa ja se sitten purkautuu räjähdyksenä paljon isompaan ilmamassaan. Sukelluspurkissa tapahtui käänteinen räjähdys ja vesimassa täytti sen yhtä nopeasti kuin pommista tai muusta räjähtävästä kappaleesta lähtee ylipaine ulos. Asialla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että veden pinnalla voi tulla pieni vettä tihkuttava reikä, paine-eroa kun ei ole käytännössä lainkaan eikä vene tai laiva ei ole ilmatiivis, vaan veden syrjäyttämä ilma siirtyy saman verran kuin kättä heilauttaessasi käy.
Ei kukaan väitäkään että se putkilo on höyrystynyt vaan ihmiset sisällä höyrystyminen plus veden voima hajottanut kaikki olemattomaksi. Toki myöskin putkilo on säleinä pohjassa se lieneee myös varmaa.
sivuhahmo
Scooby-Doo
Viestit: 28
Liittynyt: Ma Kesä 29, 2020 11:58 am

Re: BBC: Turisteja Titanicin luo kuljettava sukellus­­alus katosi

Viesti Kirjoittaja sivuhahmo »

Happipullo puristetaan 200 bar. Tuossa syvyydessä painetta on n. tuplat.
hatremof kirjoitti: Su Kesä 25, 2023 1:10 pm - sukellusveneessä oli mukana omaa paineistettua happea ja väitetysti sillä pystyi täyttämään ulkoista säiliötä, "palloa", jotta veneelle saatiin tarvittaessa nostetta -> veneessä itsessään oli mukana valmiiksi happea kovemmassa paineessa kuin meri ikinä pystyisi sen veneen sisällä olevan hapen puristamaan.
Tiivistetty
-NILS-
sivuhahmo
Scooby-Doo
Viestit: 28
Liittynyt: Ma Kesä 29, 2020 11:58 am

Re: BBC: Turisteja Titanicin luo kuljettava sukellus­­alus katosi

Viesti Kirjoittaja sivuhahmo »

Itse mutuilisin, että vaikka lämpötila kävisi sen n. 5500 celsiusta n. millisekunnin ajan ei se vielä riitä tuhkaamaan ruumista.

Happiasetyleeni seoksella saadaan hitsipilli palamaan n. 3000 celsius ja ei sekään millisekunnissa polta sormea vaikka palovamman saakin. (Kokemusta on)

Tuo todella hetkellinen 5500 c todennäkösesti tuhoaa keuhkot, polttaa karvat ja ihon, mutta päälle tuleva hiilikuiturunko ja vesi kyllä ovat todennäköisesti silponeet matkustajat melko huonoon kuntoon. Vedellähän siis leikataan esim. terästä.
Jaapatijaapati
Nikke Knakkertton
Viestit: 196
Liittynyt: Ma Loka 09, 2017 9:01 pm

Re: BBC: Turisteja Titanicin luo kuljettava sukellus­­alus katosi

Viesti Kirjoittaja Jaapatijaapati »

sivuhahmo kirjoitti: Ma Kesä 26, 2023 5:04 pm Itse mutuilisin, että vaikka lämpötila kävisi sen n. 5500 celsiusta n. millisekunnin ajan ei se vielä riitä tuhkaamaan ruumista.

Happiasetyleeni seoksella saadaan hitsipilli palamaan n. 3000 celsius ja ei sekään millisekunnissa polta sormea vaikka palovamman saakin. (Kokemusta on)

Tuo todella hetkellinen 5500 c todennäkösesti tuhoaa keuhkot, polttaa karvat ja ihon, mutta päälle tuleva hiilikuiturunko ja vesi kyllä ovat todennäköisesti silponeet matkustajat melko huonoon kuntoon. Vedellähän siis leikataan esim. terästä.
Tosiaan piti ihan tarkastaa, niin auringon pintalämpötila on noin 5000 astetta vain. Se kävisi järkeen miksi monet puhuu auringon lämpötilasta eli tarkoittavat pintalämpötilaa. Se käy järkeen että ilma kuumenee tuohon asteeseen paineessa.
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2441
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: BBC: Turisteja Titanicin luo kuljettava sukellus­­alus katosi

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/637 ... ebf28757e0
Kadonneessa sukellusveneessä käytetty peliohjain poistettiin myynnistä Suomessa – "Yhteys pätkii koko ajan"

Titan-sukellusveneen ohjaamiseen käytetty Logitech F710 -peliohjain on saanut surkeita arvosteluja nettikaupoissa. Viisi miestä menehtyi, kun Titan-alus tuhoutui tutkimusmatkalla Titanicin hylylle.

Ohjain on ollut maanantai-aamuun asti myynnissä esimerkiksi Verkkokauppa.comissa ja se maksaa 50 euroa. Verkkokaupan nettisivulla useampi asiakas on kertonut, että ohjaimen kanssa on esiintynyt yhteysongelmia.

Ohjain kadottaa kaikissa pelisessioissa sattumanvaraisesti yhteyden, ja jättää samalla usein edellisen komennon pohjaan, kertoo Verkkokauppa.comin asiakas.

Välillä yhteys toimii, mutta kontrollit ovat aivan sekaisin. Täysin rehellisesti sanottuna tämä on varmasti yksi surkeimmista ohjaimista, mitä olen koskaan käyttänyt.

Useat muutkin asiakkaat kertovat yhteysongelmista ohjaimen arvosteluissa. Verkkokauppa.com on poistanut tuotteen valikoimasta maanantaiaamuna.

Tuote on saanut huonoja arvosteluja myös Amazon-verkkokaupassa. Lukuisat käyttäjät valittavat juurikin yhteysongelmista, jotka ovat heidän mukaansa jatkuvia.
Internet-trollit pääsivät vauhtiin

Titan-sukellusveneen tapaturman jälkeen myös trollit ovat käyneet jättämässä arvosteluja Amazonissa. Kaikki jutussa aiemmin siteeratut arvostelut on jätetty ennen vuotta 2023.

– Toimii hyvin kun pelaan tietokoneella, mutta ei ole yhteensopiva sukellusveneeni kanssa, eräs kommentoija kirjoittaa Amazonin sivulla.

Eräs trollaaja kysyy tuotteen arvosteluissa, soveltuuko ohjain ”pienelle tutkimusmatkalle

Huom. laitteesta puuttuu ”nouse ylös” -nappi, eikä se ole vedenkestävä. Ei palautuksia eikä paluumatkoja, kuuluu vastaus kysymykseen.

Kommenteissa myös pohditaan, miten laitteen bluetooth-yhteyden saa palautettua 3000 metrin syvyydessä. Eräs toinen kommentoija taas kysyy, kuinka luotettava ohjain on.

– Viiden kaverin puolesta kysyn.
SMPP
Susikoski
Viestit: 33
Liittynyt: Ti Heinä 23, 2019 12:39 am

Re: BBC: Turisteja Titanicin luo kuljettava sukellus­­alus katosi

Viesti Kirjoittaja SMPP »

Ei siellä mitään höyrystymistä ole tapahtunut.

Ketkä muistaa nämä markkinoiden "stressilelut" joita puristamalla sai limaisen mömmön tulemaan joko peräaukosta tai silmistä ulos riippuen figuurista. Tässä on käynyt ihan samalla tavalla. Kuin vassuputki jonka päältä ajettaisiin nopeasti autolla. Komeasti tirskuaa kauaskin.

Ihminen on loppujenlopuksi pelkkää vettä ja muuta mössöä, joka pidetään meille maan päällä tuttujen fysiikanlakien puitteissa kasassa. Nuo rajat jos ylitetään reilusti, niin ruumiista ei jää yksinkertaisesti mitään nostettavaa, kuin mereen luirautettua siirappia.
Jaapatijaapati
Nikke Knakkertton
Viestit: 196
Liittynyt: Ma Loka 09, 2017 9:01 pm

Re: BBC: Turisteja Titanicin luo kuljettava sukellus­­alus katosi

Viesti Kirjoittaja Jaapatijaapati »

SMPP kirjoitti: Ti Kesä 27, 2023 11:31 am Ei siellä mitään höyrystymistä ole tapahtunut.

Ketkä muistaa nämä markkinoiden "stressilelut" joita puristamalla sai limaisen mömmön tulemaan joko peräaukosta tai silmistä ulos riippuen figuurista. Tässä on käynyt ihan samalla tavalla. Kuin vassuputki jonka päältä ajettaisiin nopeasti autolla. Komeasti tirskuaa kauaskin.

Ihminen on loppujenlopuksi pelkkää vettä ja muuta mössöä, joka pidetään meille maan päällä tuttujen fysiikanlakien puitteissa kasassa. Nuo rajat jos ylitetään reilusti, niin ruumiista ei jää yksinkertaisesti mitään nostettavaa, kuin mereen luirautettua siirappia.
Oletko varma?

Käsittämätöntä tää murha infolaisten varmuus joka asiassa. Ei sitä tätä tai tuota.

On aivan selvää että myös sillä 5000 asteen lämpötilalla mikä sisälle tulee ennen kun vesi tulee perästä niin tottakai sillä on ihmisruumiille joku merkitys? Eräässä videossa sanottiin että aika on niin lyhyt että titaaniosat ja muuut ei kerkeä sulaa koska niillä on korkeampi sulamispiste mutta ihminen kyllä höyrystyy liejuksi 5000 asteessa välittömästi. Periaatteessa tuo putkilo oli helvetin iso höyrykeitin niin internetistä löyty sen verran että kyllä niin sanottu "rapid oxidisation" on mahdollista eli ihminen räjähtää/haihtuu ilmaan pieninä palasina. Esim jos solut räjähtää koska nesteet kuumenee jne.
Don MC

Re: BBC: Turisteja Titanicin luo kuljettava sukellus­­alus katosi

Viesti Kirjoittaja Don MC »

Pikaisella laskennalla aluksen sisätilavuus oli n. 5,3m3. Osa tästä on laitteistoja ja akkuja. Lasketaan siis pois ehkä 0,3m3 (voi olla enemmänkin).
Viiden ihmisen paino (5x75kg) n. 375 kg. Tämän voimme olettaa olevan suurimmalta osalta vettä, eli noin 375 litraa.
Keuhkoissa oleva ilma pauttirallaa 5x3 litraa, eli 15 litraa.

Aluksen ilmatilavuus 5m3, miinus ihmisten sisältämän veden viemä tila 0,375 m3 = noin 4,625 m3. Tuo ilma painaa sellaset 5,5 kg.
Puristetaan ilma 1/380-osaan alkuperäisestä ja jäljelle jää 12 litraa (reilu ämpärillinen) tulikuumaa ilmaa, plus 375 litraa kasaan puristumatonta nestettä (kropat).
Tuo 5,5 kg:n ilmamäärä ei taida riittää viiden kropan, eli 375 vesilitran höyrystämiseen. Etenkin kun soppaan sekoittuu kylmää merivettä ja hiilikuitua.

Mitään ei purkista puristu ulos kuin hammastahnatuubista, koska purkissa on ympäröivään veteen verrattuna valtava alipaine. Se periaatteessa imaisee itsensä kasaan ja pysähtyy kun paine-ero on nolla. Ihmisruumiit ovat kuitenkin tuossa vaiheessa ottaneet sen muodon, jonka aluksen sisätilat ovat ottaneet imploosion aikana. Eli melko muusiksi menevät, mutta jos sylinteri pysyy yhtenä (litteänä) kappaleena, niin jäävät sinne sylinterin sisään.
Vastaa Viestiin