Huumeiden netti­shoppailu toi miehelle vankeus­rangaistuksen

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.
Oikeus ennen kaikkea
Hercule Poirot
Viestit: 7762
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Huumeiden netti­shoppailu toi miehelle vankeus­rangaistuksen

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

VANTAALAISMIES tilasi useita kertoja huumeita internetistä vuoden 2017 alkupuoliskolla.
Mies tilasi kolmesti sadan gramman satsin amfetamiinia tor-verkon Silkkitie -sivuston kautta sekä kerran kymmenen gramman annoksen. Tilaukset mies maksoi bitcoineilla.
Mies itse kertoi käyttäneensä amfetamiinia, mutta tehneensä tilaukset kaverinsa puolesta. Mies ei kuitenkaan muistanut sitä, mihin osoitteeseen kaverin huumeet oli toimitettu.

KÄRÄJÄOIKEUS piti miehen kertomusta epäuskottavana. Oikeus katsoi, että suuri määrä erittäin vaarallista huumetta osoitti, että huumeita on myös levitetty laajamittaisesti.
Valtio arvioi miehen hyötyneen huumekaupasta 10 800 euroa. Mies määrättiin menettämään taloudellinen hyöty valtiolle.
Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1993 syntyneen Jonne Mikael Mäen kolmesta törkeästä huumausainerikoksesta ja yhdestä perusmuotoisesta huumausainerikoksesta kahden vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen.

MIES valitti tuomiosta hovioikeuteen. Mies vetosi siihen, että oli ainoastaan auttanut tilausten teknisessä toteutuksessa eikä itse hyötynyt siitä pientä vaivanpalkkaa lukuun ottamatta.
Helsingin hovioikeus katsoi, ettei huumeiden hallussapidosta tai myymisestä ollut näyttöä. Oikeuden mukaan miehen on kuitenkin täytynyt ymmärtää, että huumausaineet tilattiin levitystarkoituksessa, vaikka teossa olisikin ollut mukana toinen henkilö.
Hovioikeus ei muuttanut vankeusrangaistusta. Sen sijaan rikoksesta saavutetun hyödyn laskettiin olevan vain 300 euroa, jonka mies kertoi saaneensa palkkioksi tilaamisesta.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009841783.html