Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Avatar
Sledge
Lauri Hanhivaara
Viestit: 139
Liittynyt: To Loka 10, 2013 10:59 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Sledge »

Itseäni vähän kyllä ihmetyttää että olisi koira haudattuna taloon, tai autotallin lattian alle?
Sellainen tulee heti mieleen että sen koiran alle olisi sitten kätketty jotain arvokkaampaa...
MikaK
Theo Kojak
Viestit: 1115
Liittynyt: Ke Syys 18, 2019 9:29 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja MikaK »

Piia ollut autotallin lattian alla ja kun silmukka alkanut kiristyä niin siirretty muualle ja koira tilalle tietäen että tutkinta etenee...
Ross Sullivan
Vic Mackey
Viestit: 1986
Liittynyt: La Joulu 02, 2017 3:14 am
Paikkakunta: Kirkkonummen räkälät

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ross Sullivan »

Vanhakansa kirjoitti: Ti Syys 12, 2023 8:30 pm
Ross Sullivan kirjoitti: Ti Syys 12, 2023 8:09 pm
"Mutta en usko, että kukaan kävisi tekemässä katoamisilmoitusta, jos olisi itse pistänyt kadonneen kylmäksi ja ruumis on yhä omassa kodissa". Miksi ruumis siis olisi ollut omassa kodissa? Eihän siinä olisi mitään järkeä.
Miksi siis olisi järkeä tutkia kotitaloa myöhemmin? Siksi että Heikki olisi saanut neronleimauksen tuoda ruumis takaisin kotitaloon ja haudata se sinne, jotta hän varmasti olisi syyllinen, jos ruumis joskus löytyisi?
En osaa arvata KRP:n motiivia/syitä asiassa, mutta painavia ne lienevät, että talo uudestaan otettu tutkimuksen kohteeksi.

On tapauksia, joissa uhri on haudattu tekijän kotitaloon/kotitalon lähialueella. Ei siinä lähtökohtaisesti hirveästi järkeä ole, että joku hautaa uhrin kotitaalonsa. Toisaalta kaikki ihmiset eivät ole järin teräviä.
Hapetan kyttätyyliin
Vilikale
Armas Tammelin
Viestit: 70
Liittynyt: Pe Huhti 07, 2023 10:29 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Vilikale »

JasseHames kirjoitti: Ma Syys 11, 2023 8:29 pm
Calabash kirjoitti: Ma Syys 11, 2023 7:58 pm
JasseHames kirjoitti: Ma Syys 11, 2023 6:31 pm Kun ihminen on tajuton, niin silloin soitetaan heti hätänumeroon, toimitaan tilanteen vaatimalla tavalla ja odotetaan ambulanssin saapumista. Ja jos tajutonta henkilöä raahataan henkilöautoon, niin hätänumeroon soittamisen lisäksi on epäiltävä myös rikoksen olevan tekeillä.
Niin tietenkin pitäisi tehdä, ja sinä ja minä teemmekin niin, moni muukin varmasti, mutta on myös keinottomia ihmisiä. En tiedä, mikä siinä on psykologia. Esimerkiksi meidän lähiössämme viikonloppuöisin kakarat tekevät toisinaan ilkivaltaa: pistävät bussikatoksen tai jotain muuta paskaksi. Sen sijaan, että näkijä soittaisi häkeen, hän saattaa jättää sen tekemättä mutta menee alueen Facebook-ryhmään pätemään ja puhumaan kasvatuksesta. Tätä ei voi tietenkään vakavuudessaan verrata siihen, että näkisi tajutonta tyttöä kannettavan autoon, mutta periaate on sama: kädellisten toiminta ei aina mahdu kaaliin.
Tuo toimettomuus on tässä tapauksessa vahvasti ristiriidassa sen kanssa, että "Tom från Boras" on kirjoittanut kuitenkin rekisterinumeron ylös/muistellut sitä yli kymmenen vuoden ajan ja pitänyt yleensäkin näkemäänsä tapahtumaa erikoisena. Toki vihje voi olla aito, mutta hämäyksen mahdollisuus on selvä, ja siihen poliisinkin on suhtauduttava asianmukaisesti. Sanotaan vain sillä tavalla, että nähdäkseni näin poliisi on myös tehnyt.
80 luvulla kännisiä teinejä tosiaan riitti varsinkin keskiviikko, perjantai ja lauantai iltoina, eikä niihin monestikaan kiinnitetty sen suurempaa huomiota, eikä yleensä siihenkään jos joku nosti sammunutta autoon. Kirjeen lause "tajuttoman oloista tyttöä" tarkoittaa edes jonkinasteisen vilkasta nuoruutta 80 luvulla eläneen mielessä kyllä ihan suoraan sammunutta vähän hienommin ilmaistuna, tai noin sen olisi lähes jokainen tuohon aikaan tulkinnut. Ei niistä menty tuohon aikaan soittelemaan hätänumeroihin eikä niistä tehty lastensuojeluilmoituksia. Poliisi olisi todennut että no hyvä kun joku vie sen jonnekin selviämään, niin ei heidän tartte. Näissä asioissa maailma oli kovin nykyistä erilainen.

Auto ja siihen liittyvät henkilöt on voitu nähdä missä tahansa kohtaa piikkiön valaistua osuutta. Rekisteriä ei välttämättä ole huomattu siinä.
Piikkiön ohitettuaan Tom on hyvinkin voinut kokea tarpeelliseksi tankata jos pitkä matka edessä. Tässä kesoililla tai essolla tankatessaan ja siihen aikaan ehkä samalla tupakoidessaan (mittareissa kahvalukot joten tankkaamiseen ei tarvinnut olla auton vieressä) sitten huomannut saman Volvon ajavan Salon suuntaan. Nähnyt rekisterin siinä ja kirjannut sen ylös sillä jokin jäänyt vaivaamaan, ehkä kyytiinnostajan olemus. Lähes jokaisella työssäkäyvällä oli muistikirja taskussaan. Kuitenkin pian unohtanut koko asian.
Poliisi TV jakso Piikkiössä kadonneesta palauttanut jutun mieliin paljon paljon myöhemmin.
Vähän aiemman toistoa mutta pidän tätä erittäinkin mahdollisena, kyseisen maailman ajan ja tavat hyvin tuntien.
Lagertha
Armas Tammelin
Viestit: 78
Liittynyt: Pe Maalis 11, 2016 1:04 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Lagertha »

Eli ajankohtaiset faktat (?); kukaan ei ole vahvistanut Piiasta havaintoja kodin ulkopuolella. Piian kotikiinteistöllä on suoritettu tutkintaa lattiaa ylöspiikaten.
Avatar
Kaarma
Agentti Scully
Viestit: 688
Liittynyt: Ti Touko 11, 2021 10:55 pm
Paikkakunta: kuu

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kaarma »

Veijo Neste kirjoitti: Ti Syys 12, 2023 1:45 pm En tähän lattiajuttuun nyt ota kantaa, mutta käsiini sattui Jari Salosen kirjoittama Kaarinan entisen nimismiehen Mikko Paateron muistelmat "Syytön jos sitäkään". Kirjassa käytiin läpi laajalti Paateron elämää ja uraa sen alkuajoista eläkkeellejäämiseen.

Mainintoja Kaarinan nimismiesajoista: Arki oli laitoksella tasaista. Paateroa kiinnosti enemmän poliisityö ja hallinnon kehittäminen. Ei puuttunut pikkuasioihin. Työhön kuului mm. häätöjä, ulosottoja. Median kanssa tekemisissä koko virkauran. Lehdissä juttuja hirvikolareista, heijastimista, potkukelkkailusta. Palkkasi ensimmäisen naispoliisin Kaarinaan.

Oli hyvä esiintymään, tunsi paljon ihmisiä, mukana monenlaisissa järjestössä ja porukoissa. Osallistui kunnallispolitiikkaan, Lionseihin, lakimiesliiton toimitaan, toimi erilaisissa yhdistyksissä. Suomen Nimismiesyhdistyksen puheenjohtajaksi 1987. Puheenjohtajakauden tärkein hanke jäsenistön edunvalvonta vuoden 1988 (!) virkaehtosopimusuudistuksessa.

Jossain vaiheessa havahtuu, että on viettänyt 12 vuotta saman pöydän äärellä. Aika siis on kypsä haasteille, joten Turun ja Porin lääninhallituksen poliisitoimistoon ylitarkastajaksi 1992, tosin vain lyhyeksi hetkeksi, koska hallintouudistuksen jälkeen titteli muuttui järjestys- ja turvallisuusosaston lääninpoliisineuvokseksi. (Vai alkoiko joku kysellä liikaa Piian tapauksesta, että oli aika vaihtaa työpöytää...)

Yksi "meriiteistä" Liikkuvan Poliisin lakkautus. Kirjassa mainitaan Päivi Räsäsen tekemä tutkintapyyntö, joka koskee valvonnan laiminlyömistä tietolähdetoiminnassa.

Ainakin itsellä huomiota kiinnittivät seuraavat seikat:

Paatero muistelee Estoniaa, Ulvilan surmaa, Kauhajoen koulusurmia, mutta mainintaa ei ansaitse paljon lähempänä kadonnut tyttö Piia Ristikankare. Ehkä Piiasta ei kirjoitettu lehdissä tarpeeksi? Ehkä Paatero oli liian kiireinen mies Piian katoamisaikana puuhaillessaan erilaisissa yhdistyksissä ja luottamustoimissa, tai omasi näiden kautta vääränlaisia kytköksiä, jotta Piian tapausta olisi voinut pöyhiä liian syvältä?

Todella tärkeänä piti suhteita nuoriin. Mutta ei tarpeeksi tärkeinä, jotta Pontelassa Piian katoamisiltana iltaa viettäneiden havaintoja olisi jäänyt liiemmälti muistiin jälkipolville?

Kirjassa mainitaan Poliisit-tv-sarja, mutta ei Poliisi-tv:tä. Jälkimmäisessähän käsiteltiin erästä kiusallista kirjettä...
Paatero haluaa pitää kavereistaan ja heidän läheisistään huolta.
Olin, kunnes en ollutkaan.
Avatar
Firefox69
Sabrina Duncan
Viestit: 369
Liittynyt: Su Marras 13, 2022 11:16 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Firefox69 »

Piian kotitalo on tutkittu poliisien toimesta aikaisemmin, mutta entä autotalli? Onko sitä ja pihapiiriä tutkittu aiemmin vai vain kotitalo? Ohessa kuva Piian kotitalosta ja autotallista Perjantai-dokkarista kuvakaappauksena.

Pikaisella haulla löytyi pari uutista, joissa mainittiin tehtyihin kaivauksiin liittyen.


Piia Ristikankare katosi jäljettömiin riidan jälkeen 30 vuotta sitten – IL: Poliisi sai tuoreen vinkin hautapaikasta

Heinonen kertoo Iltalehdessä, että viime kevään jälkeen vihjeitä on tullut jopa 60. Osa niistä viittaa samoihin suuntiin.

Heinonen paljastaa IL:ssä, että yksi vihje johti operaatioon viime keväänä. Poliisi sai vihjeen mahdollisesta Piian hautapaikasta alueella. Hän ei kerro, missä alue on.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005861316.html


Myös muita erikoisia vihjeitä

Piia Ristikankareen katoamiseen liittyen poliisille on tullut myös muita, yllättävän tarkkoja vihjeitä, jotka eivät ole johtaneet mihinkään.

Samoihin aikoihin, kun viranomaiset tutkivat Piikkiönlahtea, keskusrikospoliisi havahtuu merkintään Piian sukulaisnaisen 18. tammikuuta vuonna 1990 saamasta puhelusta. Lyhyessä puhelussa tuntematon, matala miesääni kertoi tarkan paikan, minne Piia olisi haudattu. Soittaja ei jättänyt aikaa lisäkysymyksille, vaan katkaisi puhelun nopeasti. Sukulaisnainen ilmoitti aikanaan vihjeestä poliisille, joka ei vihjeen perusteella pystynyt paikantamaan kiinteistöä.

Vuosien 2007-2008 tienoilla soittajan antama vihje paikannetaan Sauvossa sijaitsevan kiinteistön pihalla olevaan puuliiteriin. Keskusrikospoliisi tutkii paikkaa arkeologin avustuksella. Taaskaan mitään ei löydy.

Piian tapaus yhdistyy myös Jammu Siltavuoren tekemiin lapsimurhiin. Siltavuori murhasi kaksi tyttöä Vihdissä sijaitsevalla mökillään vuonna 1989. Kun keskusrikospoliisi tutkii mökkiä ja toista Siltavuoren hallussa ollutta kiinteistöä, se pitää mahdollisena, että alueelta löytyisi myös Piia Ristikankareen jäänteitä. Epäilylle on hyvä syy, sillä Siltavuoren vaimo asui katoamisen aikaan Piikkiön alueella, minkä vuoksi myös Siltavuori olisi saattanut olla Piikkiössä katoamisyönä. Mitään Piiaan viittaavaa ei kuitenkaan löydy.

Myös Piia Ristikankareen isään on otettu yhteyttä puhelimitse. Yhteydenotto tapahtui vuonna 2013. Kyseisestä vihjeestä poliisi ei halua tässä yhteydessä kertoa tarkemmin julkisuuteen, sillä siihen liittyvä tutkintalinja on parhaillaan selvittelyn alla. Vihjeen antajan henkilöllisyys on kuitenkin tiedossa. Erikoista vihjeessä on se, että se osoittaa taas samaan suuntaan kuin MTV:n nyt julkaisema vihjekirje johti.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/eri ... #gs.52p61f
Liitteet
Piian kotitalo.jpg
Piian kotitalo.jpg (58.18 KiB) Katsottu 1072 kertaa
Köyhän ainoa huvitus on vilkas mielikuvitus
Sverdlov
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1443
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Sverdlov »

Monasti olen miettinyt, miten pitkältä näkee syysyönä, ilmeisen kosteassa säässä auton rekisterin niin varmasti, että voi kertoa sen olleen juuri tämä? Jos tuohon lisätään oman auton liike ja nopeus, katsomissuunnan jatkuva muuttuminen ja rekisterikilven likaisuus, voi olla vaikeuksia todeta tunnusta. Tätähän voi kokeilla. Miten kaukaa erotat oman autosi rekisterin sen ollessa vaikkapa paikallaan samoissa sää- ja valaistusolosuhteissa kuin katoamisyönä oli? Veikkaanpa, että viisikymmentä metriä on jo paljon.
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?
agee
Remington Steele
Viestit: 211
Liittynyt: Su Heinä 07, 2019 7:30 pm
Paikkakunta: Lounaisrannikko

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja agee »

Parikin ihmettelyä, että kuka surmaisi läheisensä ja tekisi itse katoamisilmoituksen? "Mitä järkeä siinä olisi?" (en jaksanut lainata niitä nyt tähän)

Parikin tapausta ihan lähivuosilta, kun vaimo/mies/avopuoliso tms, on laitettu kylmäksi ja itse soitettu hätänumeroon kun läheinen on "kadonnut".
Toki ajankuva nykyään on ihan toista kuin 1988, mutta ei se suinkaan tavatonta ole. Ja kas, aika usein näissä tapauksissa tekijä on joku uhrin lähipiiristä.

Varmat havainnot olisi tosiaan varmasti varmoja havaintoja, jos ne olisivat myös oikeasti kirjoihin ja kansiin lyöty. Mutta ilmeisesti kukaan ei Piiaa ole nähnyt ja se saa epäilyt kohdistumaan jälleen kotitaloon. Uusi tutkinnanjohtaja avaa nyt kaikki haavat ja hyvä niin. Olkoonkin, että isä on 85v mutta murha ei Suomessa vanhene ikinä.
skoune
Martin Riggs
Viestit: 649
Liittynyt: Ti Heinä 18, 2023 12:09 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja skoune »

Ross Sullivan kirjoitti: Ti Syys 12, 2023 8:06 pm
skoune kirjoitti: Ti Syys 12, 2023 7:08 pm
Salomonin Tuoma kirjoitti: Ti Syys 12, 2023 6:23 pm ...
...vanhemman miehen ja isän sanomana en saa mitenkään tuosta sanasta "viehättävä" seksuaalisävytteistä. En niin mitenkä.
....
Piian isä sanoi sanan "viehättävä" lempeän ylpeästi! ja vähän ujosti. Sana viehättävä ei tosiaankaan kuulu pervojen sanavarastoon!
"lempeän ylpeästi", "ujosti"...kun ihmistä ei tarkemmin käsittääkseni tunneta, niin mistä nämä ovat pääteltävissä? Tai mikä on pervon sanavarastoa ja mikä ei?
1. siitä videosta, missä Heikki tämän sanan "viehkeä" lausuu. 2. kielentutkijain mukaan ko sana ei ole pervoa ;)
Pohjosenvalunut
Lauri Hanhivaara
Viestit: 120
Liittynyt: Ti Syys 12, 2023 8:39 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Pohjosenvalunut »

50 metriä on hyvä näkökyky. Toki jos koko tarina totta niin tankkaus ollut loppumassa ja autoon nosto/ihmisen asettelu autoon. Jos ihminen on täysin veltto on takapenkille laittaminen vaikeaa samoin jos pystyy vastustelemaan kun takaovenaukko on hyvin pieni. Ja takaovi vielä häiritsee. Tuolloin olisi saattanut ajaa auton ohi kun lähti asemalta
Kirjehän jättää jokaisen mielikuvituksen rakentamaksi kelin, välimatkan, mihin nostetaan etuovi,takaovi vai peräkontti. Kauanko se kestää. Montako nostajaa. Yksin toimiessa hankalaa. Jos toisen takaoven kautta on avustaja niin nosto on taas huomattavasti nopeampaa ja helpompaa. Miten aikajana meni, tyttö kävelee tie reunassa mutta tankkaaja ei sitä näe, auto saapuu ja nappaa tytön. Auto on jo tienreunassa kun tankkaaja saapuu ja näkee sitten tapahtuman jne... Tuohon vielä lisätään heikko suomenkieli, oli jo tankannut, istui autoon, sytytti tupakan ja käänsi auton huoltoasemalta pimeälle tielle niin näki silloin tapahtuman loppuosan ja ohitti auton.
Sverdlov
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1443
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Sverdlov »

Jos kyseessä oli farmariauto ja takaluukku oli ylhällä, voi rekisterikilven näkeminen olla hankalaa. Toinen asia sitten on, sullottiinko uhria edes takaosaan?
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?
Salomonin Tuoma
Harjunpää
Viestit: 333
Liittynyt: To Elo 09, 2018 9:03 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Salomonin Tuoma »

MikaK kirjoitti: Ti Syys 12, 2023 10:15 pm Piia ollut autotallin lattian alla ja kun silmukka alkanut kiristyä niin siirretty muualle ja koira tilalle tietäen että tutkinta etenee...
Ruumistahan ei olisi tarvinnut lattian alle haudata, jos on hetken ollutkin lattialla välisäilytyksessä ennen mereen viemistä.
Yön ylikin jos kuollut makoilee samassa paikassa, ruumiskoira saa kyllä vainun vuosienkin päästä.
Tuon kun tietää niin jälkeä voi yrittää peitellä tai sotkea.
Mitä tietenkään tässä tapauksessa ei ole tapahtunut, kun kerran Piiasta on esitetty näköhavaintoja olevan.
Veijo Neste
Neuvoja-Jack
Viestit: 581
Liittynyt: La Maalis 20, 2021 7:00 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Veijo Neste »

Kävin taas säähavaintoarkistosta muistelemassa katoamispäivän, 7.10. säätä. Turku-Salo akselilla sadetta 10-20 mm. 8.10. vielä 3-4 mm sadetta. Lienee vaikuttanut näkyvyyteen. Lämpötilat +10 asteen molemmin puolin.

Emme voi tietää Tom on Boråsin tarkkaa sijaintia autoon nähden. Jos on hyvin valaistu alue, kohde riittävän lähellä, niin miksei rekkaria voisi nähdäkin.

Ainakin rekkari antoi matchin.
Ross Sullivan
Vic Mackey
Viestit: 1986
Liittynyt: La Joulu 02, 2017 3:14 am
Paikkakunta: Kirkkonummen räkälät

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ross Sullivan »

skoune kirjoitti: Ke Syys 13, 2023 7:51 am
Ross Sullivan kirjoitti: Ti Syys 12, 2023 8:06 pm
skoune kirjoitti: Ti Syys 12, 2023 7:08 pm

Piian isä sanoi sanan "viehättävä" lempeän ylpeästi! ja vähän ujosti. Sana viehättävä ei tosiaankaan kuulu pervojen sanavarastoon!
"lempeän ylpeästi", "ujosti"...kun ihmistä ei tarkemmin käsittääkseni tunneta, niin mistä nämä ovat pääteltävissä? Tai mikä on pervon sanavarastoa ja mikä ei?
1. siitä videosta, missä Heikki tämän sanan "viehkeä" lausuu. 2. kielentutkijain mukaan ko sana ei ole pervoa ;)
1. Tulkinnasta voi olla eri mieltä.

2. Kymykseni oli, että "mikä on pervon sanavarastoa ja mikä ei"? Nähdäkseni pervon sanavaarastoon voi kuulua sanoja, jotka ovat pervoja ja sanoja, jotka eivät ole pervoja.

Itseäni saivartelu ei kiinnosta, mutta palstan välkyimpiä nikkejä selvästikin kiinnostaa.
Hapetan kyttätyyliin
Vastaa Viestiin