Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Spede
Armas Tammelin
Viestit: 87
Liittynyt: Ti Marras 09, 2021 5:55 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Spede »

Rouva Piilopoliisi kirjoitti: Ke Syys 13, 2023 8:05 pm
Spede kirjoitti: Ke Syys 13, 2023 7:54 pmJostain ne huhupuheetkin lähtevät liikkeelle. Missä ovat ne mahdolliset silminnäkijät? Tuskin vielä kuolleita ainakaan.
Eiköstä poliisi sanonut, että näitä näkijöitä on jopa kuultu, mutta näköhavaintoja ei ole vedenpitävästi pystytty ankkuroimaan nimenomaan katoamisviikonloppuun?
Niin. Piian kodista on tosiaan kivenheiton verran matkaa Pontelan nuorisotalolle. Piia on todennäköisesti usein kulkenut Pontelan ohi, kun siellä on pidetty diskoa. Eikä olisi mikään ihme, että olisi käynyt Pontelan diskoissa ja Pontelan pihassa pyörimässä. Ehkä monenakin iltana. Nyt 35 vuotta myöhemmin kun aletaan miettimään, että nähtiinkö Piia sinä nimenomaisena iltana siellä niin ei olekaan kovin helppo muistaa.

Mutta silti. Vaikka olikin pimeä syysilta niin eikö todellakaan kukaan nähnyt? Vaikka kylällä on puuhattu diskoa ja ties mitä kylätappelua. Onko Piia todella onnistunut välttämään kaikki katseet matkalla vanhan ykköstien varteen ja siellä sitten hypännyt murhaajan kyytiin?

Näitä kiviä ei mielestäni ole vielä kaikkia käännetty.
Vanhakansa
Frank Drebin
Viestit: 392
Liittynyt: Ma Heinä 02, 2018 12:05 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Vanhakansa »

sikapäivät2020 kirjoitti: Ke Syys 13, 2023 8:14 pm :roll: Lähti vähän raiteiltaan taas.Turhanpäiväistä juupas eipäs väittelyä.Mielestäni on hyvä että homma alkoi taas rullaamaan.Talvi tulossa, silloin ei paljon päästä yleensä tälläisissa jutuissa etenemään.Toivon että nyt otetaan isoja askeleita tässä jutussa.Jäljet on tietysti päässyt jäähtymään,mutta nyt taidetaan edetä siitä,ketä/ketkä kuuluu tarkistettavien joukkoon.Kohta on jo liian myöhäistä.Elänä kun on vieläkin rajallinen.
Palstalla on ollut aika ikävä keskustelukulttuuri viime aikoina. Eri mieltä ovat milloin "nobodyja", milloin "palstan välkyimpiä", tai sitten muuten vaan tyhmiä tai kaikkia edellä mainittuja yhtä aikaa. Oma näkemys on muutamille se ainoa oikea ja ilmiselvä totuus.

Piia joko lähti kotoaan tai ei lähtenyt. Molemmissa teorioissa on ongelmansa. On vaikea keksiä, missä olosuhteissa isoisä, isä ja veli olisivat pistäneet Piian kylmäksi ja kätkeneet ruumiin, sekä olleet kaikki hiljaa asiasta kaikki nämä vuodet. Paras teoria tässä linjassa mielestäni on, että Piia on lähtenyt ja palannut kotiin myöhemmin, kun Teijo on jo ollut nukkumassa ja isoisä lähtenyt kotiinsa. Ei sekään kovin hyvä teoria minusta ole. Isoisä ei ollut edes jehova, mikä vaikeuttaa uskonnollisten "kunniamurhien" tms selittämistä, kuten moni muukin seikka.

Omat ongelmansa on myös teorioissa, joiden mukaan Piia lähti kotoaan. Erityisesti se, että vahvistettuja silminnäkijähavaintoja ei ole. Erilaiset huhut ja nimettömät väitteet, vaikka niitä olisi montakin, eivät varsinaisesti todista sen puolesta, että Piia olisi nähty Pontelassa / kotinsa ulkopuolella. Lisäksi, miksi kaikki nämä "todistajat" ovat sittemmin kadonneet, eivätkä ole palanneet vahvistamaan väitettyjä havaintoja? Se on ongelmallista.

Tom on Boråsin kirjeessä on myös omat omituisuutensa, mutta mielestäni sen pitäminen täytenä pilailuna on väärin. Kirjeen vihje on hyvä, osoittaa suoraan hyvin potentiaaliseen tekijään, vaikka kirjeen tarina onkin hyvin epäuskottava - on kuitenkin hyvin ymmärrettävää, että kirjoittaja on halunnut salata henkilöllisyytensä. Vain hyvin harva on voinut tietää kirjeessä mainitun rekisterinumeron 13 vuotta myöhemmin sekä sen, että se rekisterinumero on muutenkin uskottava. Myös poliisi on pitänyt kirjeen vihjettä ylivoimaisesti parhaana tutkimuslinjanaan. Poliisit kuitenkin tietävät tapauksesta paljon enemmän, kuin kukaan tällä palstalla. Kirjevihje on johtanut niin epäillyn kuulusteluihin kuin seurantaankin. Poliisille tulee yhä säännöllisesti vihjeitä, jotka tukevat kirjelinjaa ja joita mahdollisesti myös selvitellään. Samaan aikaan poliisi on jo pitkään täysin selvästi vakuuttanut perheen syyttömyyttä. Moni perheen syyllisyydestä vakuuttunut tuntuu sivuuttavan myös nämä tosiasiat ja ilakoivan perheen syyllisyydellä, koska perhettäkin on viime aikoina tutkittu.

Yksi asia pitää vielä kerran toistaa, vaikka jankuttamisen puolellehan tämä menee, kun olen tämän jo niin monta kertaa viime viikkojen aikana sanonut... poliisi on tehnyt Piian tapauksen ympärillä kesän aikana paljon muitakin tutkimuksia kuin Piian kodissa. Vain kotitalon tutkinta on tähän asti "vuotanut" valtakunnanmediaan. Olen itse aivan varma, että muista tapauksen ympärillä tehdyistä tutkimuksista kuullaan lähiviikkojen aikana lisää. Piian kotitalon tutkinta ei siis välttämättä tarkoita sitä, että Heikki olisi nyt tässä noussut jotenkin erityisesti epäillyksi poliisin silmissä. Nyt on käynnissä vanhojen, aiemmin tarkistamattomien vihjeiden läpikäynti, tai aiemmin mahdollisesti huonosti tarkistettujen vihjeiden uudelleentarkistus.
Rouva Piilopoliisi
Remington Steele
Viestit: 220
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 10:51 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Rouva Piilopoliisi »

skoone kirjoitti: To Marras 11, 2021 5:24 pm
perusasiamies kirjoitti: To Marras 11, 2021 2:29 pm Tuossa podcastissa tosiaan on pieniä viitteitä, että Piia olisi saattanut haluta erota seurakunnasta. Tällöinhän häntä olisi pitänyt alkaa karttaa, ilmeisesti myös perheenjäsenten. Tällöinhän tietysti Piian olisi käytännössä ollut pakko muuttaa pois kotoa.

Kuka tietää, ehkä perheessä tunnistettiin tämä pattitilanne ja siitä keskusteltiin yhdessä. Yhdessä sovittiin, että Piia aloittaa oman elämänsä muualla. Piia lähti appiukon kyydillä perjantaina pois kotoa lopullisesti. Appiukko auttoi sitten Piian kiinni uuteen elämään. Yhdessä sovittiin tarina televisioriidasta peitetarinaksi.

Olen jankuttanut tätä jo monesti, nimittäin sellaista mahdollisuutta, että Piian riita oli lavastettu ja appiukko oli paikalla "saunassa" ja autonsa pihassa ovet lukitsematta. Piia meni isoisänsä autoon ja tämä järjesti tytölle uuden elämän.. Ehkä juuri sinne Boråsiin..muistaisin, että jossain oli maininta, että Piialla oli täti, siis Gunilla -äidin sisar. Ehkä hän asui Ruotsissa ja tyttö pääsi turvaan sinne.
Ja nyt Piia olisi siis ... missä? Ruotsissa uuden identiteetin turvin, vai? Tästä jutusta on uutisoitu myös ruotsalaisessa lehdistössä. Luulisi tarttuneen jonkun silmiin.
teho77
Remington Steele
Viestit: 228
Liittynyt: Ti Elo 16, 2011 6:27 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja teho77 »

Vanhakansa kirjoitti: Ke Syys 13, 2023 9:44 pm
sikapäivät2020 kirjoitti: Ke Syys 13, 2023 8:14 pm :roll:
Piia joko lähti kotoaan tai ei lähtenyt. Molemmissa teorioissa on ongelmansa. On vaikea keksiä, missä olosuhteissa isoisä, isä ja veli olisivat pistäneet Piian kylmäksi ja kätkeneet ruumiin, sekä olleet kaikki hiljaa asiasta kaikki nämä vuodet. Paras teoria tässä linjassa mielestäni on, että Piia on lähtenyt ja palannut kotiin myöhemmin, kun Teijo on jo ollut nukkumassa ja isoisä lähtenyt kotiinsa. Ei sekään kovin hyvä teoria minusta ole. Isoisä ei ollut edes jehova, mikä vaikeuttaa uskonnollisten "kunniamurhien" tms selittämistä, kuten moni muukin seikka.
Poistui ja palasi takaisin teoriassa ongelmallista on niin ikään silminnäkijähavaintojen puute. Paras selitys tässä olisi, että ei poistunut pihassa olevaa asuntovaunua pidemmälle. Toisaalta, mitä tyttö tekisi yksin asuntovaunussa ennen kännykkäaikaa? Katsoi sitä Tv-kanavaa, mitä olisi sisällä halunnut katsoa? Jos vaunussa oli TV.
Avatar
viinitty
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1346
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2020 5:02 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja viinitty »

Terve pitkästä aikaa tännekin! En ole ehtinyt ketjussa aivan ajantasalle, mutta ajattelin yövuoron ratoksi kirjoitella tänne vähän uusia vinkkejä.

Saattaa olla hakuammuntaa, mutta pyytäisin tätä palstaa lukevia ottamaan minuun yhteyttä mikäli kokemuspankista löytyy seuraavaa: Paimiossa on tuohon aikaan asunut perhe, jonka isä on pyytänyt n. 12-16- vuotiailta tytöiltä apua lastenhoidossa tms. tyypillisessä pikkuhommassa. Tämä mies on "yllättäen" juottanut näille tytöille alkoa ja raiskannut. Henkilön nimi ja muita yksityiskohtia on tiedossani, mutta pyytäisin tästä jotain tietäviä ottamaan yhteyttä minuun. Ehdottomalla luottamuksella.
Toinen on sitten volvon kyydissä olleet. Olen yhtä J:n kyydissä ollutta haastatellut ja mikäli tämän naisen hoksottimet eivät olisi toimineet, olisi seuraukset olleet kamalat. J on ainakin tällöin ollut autossa yksin, ajanut syrjäpolulle ja noussut sanaakaan sanomatta ja kysymyksiin vastaamatta hakemaan jotain takaluukusta. Tällöin kyytiläinen on ottanut onneksi jalat alleen. Mikäli jollain tätä lukevalla on vastaavia kokemuksia, pyytäisin ottamaan yhteyttä, jotta saisin kasattua "metsästysmaita" ja aikajanaa. Uskon uhreja olevan paljon ihan vain jo sen perusteella, miten kylmähermoisesti J on näissä tilanteissa käyttäytynyt.

Lisäksi olen haastatellut yhtä Piian kanssa ammattikoulussa samalla luokalla ollutta naista, joka vahvisti käsitystäni Piiasta. Piia on ollut aivan tolkuttoman angstinen ja katkera teini, joka on koulussakin käyttänyt vahvaa silmämeikkiä ja hiukset ovat olleet tupeerattuna ajan mukaisesti. Ulkonäkö on ollut sen verran erilainen, ettei tämä luokkakaveri ollut edes tunnistanut Piiaa Heikin medialle antamasta kuvasta. Piian taustat huomioiden tämä angstisuus ja pulttailu(lähtenyt useasti luokasta huutaen ja ovia paiskoen) ei tule yllätyksenä, mutta selittäisi tosiaan äkkinäisen lähdön kaukosäädinriidan seurauksena ja havaintojen vähyyden.
Kävin kaverini kanssa ajelemassa Piian katoamisreitin läheisyydessä ja tulimme molemmat siihen lopputulokseen, että vähin äänin olisi aivan hyvin voinut päästä päätien varrelle kenenkään huomiota herättämättä. Itsekin olen tätä nuorempana harrastanut kun on menojalka vipattanut, eikä sitäpaitsi ole paljoon helpompaa tehtävää elämään vittuuntuneelle teinitytölle kuin viinan saanti. Tämä huomio vielä pienen kaupungin kasvattina, tuota alkon saantia kun on täällä taas ihmetelty.

Lisäksi en ymmärrä tuota vastahankaisuutta Vilikaletta kohtaan. Tuolla nikillä on todella hyviä pointteja, jotka ovat itsellenikin tulleet vastaan aikalaisia haastatellessani.
Tuohon vihjekirjeeseen palatakseni: Kysyin kieliasusta kolmikymppiseltä kaveriltani, jonka tausta on Paraisten suunnalla ruotsinkielisessä duunariporukassa. Tässä porukassa on siis puhuttu huonohkoa ruotsia ja suomea sekaisin ja kirjeen kieli vaikutti tämän kaverini mielestä juuri sellaiselta, mitä hän on itsekin teinivuosina käyttänyt kirjoittaessaan suomeksi. Laittaisin siis Tomin johonkin vastaavaan, hieman kalluun porukkaan, jossa äidinkielenä on samanlainen sekamelska, eikä kunnolla osata oikeastaan mitään kieltä.
Mitkä hiton salaliittoteoriat?!
Avatar
viinitty
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1346
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2020 5:02 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja viinitty »

Vanhakansa kirjoitti: Ke Elo 23, 2023 3:58 pm
Eki-setä kirjoitti: Ke Elo 23, 2023 9:29 am

Piian katoaminen on varmasti kuuluisin keissi, mitä Paateron nimismieskaudella tapahtui. Hän ei kuitenkaan ole muistellut asiaa julkisesti koskaan.

Vai onko?
Ei ollut ainakaan elämänkerrassa sanaakaan. Mutta melko pian sen jälkeen lähti ura rakettimaiseen nousuun, loppu pestit pikkukylien nimismiehenä 1992 ja suoraan Länsi-Suomen läänin poliisin johtoon ja lopulta koko valtakunnan ykköskoppalakiksi. Nimitystä lääninpoliisineuvokseksi pidettiin aikanaan isona yllätyksenä. Ei kuulemma muista koko Piian tapausta lainkaan.
Tähän muutama ainakin itseäni ihmetyttävä lisäys: Paatero mainitsee elämänkerrassaan, että oli Piikkiön poliisipiirin kanssa niin hyvää pataa, että sikäläisiä poliiseja kuuluu edelleen hänen parhaimpiin ystäviinsä. Lisäksi ihan vain sellainen välihuomio, että Paateron poika on max parin vuoden erotuksella Piian kanssa samanikäinen. Jos lapseni ikätoveri katoaisi ja vielä niin pienellä paikkakunnalla, ei tarvitsisi olla edes poliisi saatika nimismies muistaakseen tuon tuoman epävarmuuden oman lapsen turvallisuudesta hautaan asti. Paatero on puhunut itsensä niin monesti näissä asioissa pussiin, etten usko unohdukseen hetkeäkään. Eikä kyse ole edes paikasta, jossa olisi pilvin pimein kadonneita teinejä, joten ei voi vedota siihenkään.
Mitkä hiton salaliittoteoriat?!
Kikkupakkonen
Alibin satunnaislukija
Viestit: 56
Liittynyt: Su Syys 09, 2018 11:48 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kikkupakkonen »

Joosua kirjoitti: Ti Syys 12, 2023 9:08 am
JasseHames kirjoitti: Ma Syys 11, 2023 5:51 pm
Joosua kirjoitti: Ma Syys 11, 2023 5:00 pm Ei tuommoisen tallin lattian rikkomimen isolla piikkausvasaralla ole mikään kovin iso juttu. Päivässä hajottaa helposti niin ison alan lattiasta että sinne alle pystyisi jotain hautaamaan ja sitten vaan myllyttää uudet betonit päälle uudelleen. Kolmessa neljässä päivässä päivässä onnistuu vaikkei olisi mikään erityisen kovakaan työtahti. Jos lattia on ollut maalaamaton eli pelkällä betonipinnalla niin parin kolmen viikon päästä ei paljoa huomaa enää jos ei ihan tarkasti ala katselemaan. Eikä siinä mitään rak.lupia kukaan kysele jos omassa tallissa ovet kiinni jotain puuhaa.

Joten siinä mielessä ymmärrän että poliisi tutkii jos epäilee.
Olen melkein kyllä sitä mieltä, että jos ruumiin/koiranraadon kaivaa riittävän syvälle maahan, valaa betonia puolisen metriä päälle koko lattiaan pinta-alalta ja lopulta maalaa lattian muutamaan kertaan huolellisesti, niin ruumiskoira ei pysty haistamaan ainakaan siellä autotallissa sisällä.
Kyllä. Kun vaan saa betonivalun liittymään kaasutiiviisti muihin rakenteisiin. Ja kun saa esimerkiksi keskikokoisesta autotallista, ehkä n.20m2, kuljetettua huomaamattomasti suurin piirtein kymmenisen kuutiota maata pois. Ja saa vielä huomiota herättämättä ison betoniautollisen betonia paikalle, esimerkiksi 10m3. Säkeissä valmisbetonia em määrään kuluisi 800-900 säkkiä joten ne on hiukan haasteellista vaikkapa henkilöautolla paikalle tuoda. Ja vielä koko prosessin onnistuu pitämään pois katoamisesta selvillä olevien ihmisten tiedosta, jotka varmasti tämmöistä alkaisivat ihmetellä.
Eli kyllä tuommoinenkin periaatteessa onnistuisi

Betoni valu lattiassa n.10cm paksu ja hiekkapenkan päällä siinä nyt ei montaa kottikärryä tarvi viedä tavaraa pois jos jotain haluaa haudata. 1-2neliön reikään ei myöskään tarvi montaa säkkiä betonia..
Sverdlov
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1438
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Sverdlov »

Salomonin Tuoma kirjoitti: Ke Syys 13, 2023 1:09 pm
Sverdlov kirjoitti: Ke Syys 13, 2023 7:10 am Monasti olen miettinyt, miten pitkältä näkee syysyönä, ilmeisen kosteassa säässä auton rekisterin niin varmasti, että voi kertoa sen olleen juuri tämä? Jos tuohon lisätään oman auton liike ja nopeus, katsomissuunnan jatkuva muuttuminen ja rekisterikilven likaisuus, voi olla vaikeuksia todeta tunnusta. Tätähän voi kokeilla. Miten kaukaa erotat oman autosi rekisterin sen ollessa vaikkapa paikallaan samoissa sää- ja valaistusolosuhteissa kuin katoamisyönä oli? Veikkaanpa, että viisikymmentä metriä on jo paljon.
Pitää pysähtyä aika viereen. Liikkuvasta autosta ei kerkiä registeriä lukea ja painaa mieleen, kun huomio kiinnittyy tajuttoman tuntuiseen.
Kuten aiemmin totesin, kirje hölynpölyä johdattamaan epäilyksiä muualle.
Kokeilinpa tänä aamuna asiaa.

1) Rekisterin pystyin lukemaan noin 25 metrin päästä kun autossa oli valot. (Paljonko sitten vaikuttaa, kun tiedän tunnuksen?)
2) Muutaman metrin etäisyydelle katuvalaisimen pylväästä pysäköidysta autosta, jossa ei ollue valoja, oli rekisteritunnuksen lukeminen mahdotonta kolmenkymmenen metrin etäisyydeltä.
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?
sossikran
Harjunpää
Viestit: 343
Liittynyt: Ma Loka 01, 2018 10:50 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja sossikran »

Jos leikiteltäisiin ajatuksella että poliisissa olisi tarkempaa tietoa tekijästä/tekijöistä ja totuus olisi pimitetty, voisi yksi mahdollisuus olla että vihjekirjeen on kirjoittanut poliisi. Tietäen että poliiisille tietoja on turha ilmoittaa ja asia ei poliisissa etene on lähettänyt poliisi-tv:lle kirjeen.

Ts. on tiennyt tekijän ja halunnut saada asian pois omatunnoltaan.

Tulisiko mieleen ketään paikallista poliisia joka sopisi kuvaan. Tuohon aikaan vielä poliisit olivat yleensä kyläläisiä ja yhteisöissä hyvin tunnettuja.
Pohjosenvalunut
Lauri Hanhivaara
Viestit: 120
Liittynyt: Ti Syys 12, 2023 8:39 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Pohjosenvalunut »

Pariin ajatukseen heitot. Ottamatta nyt kantaa mitä on tapahtunut, mutta:
Uskonnollinen kunniamurha se ei ole, tai sitten on vedetty ihan päin uskonnon virallista linjaa. Tälläistä tai mitään toisen ihmisen tappamista missään olosuhteissa ei ainakaan 1988 hyväksytty. Ei edes sen opettelua (asepalvelus)
Jos kuva ei ole lainkaan sitä mitä Piia oli ulkoisesti ollut jonkun aikaa niin ei ihmetä. Tuo ikä on aika hakemista ulkonäön suhteen. Meikkaus voi heitellä hyvinkin laidasta laitaan sen mukaan mihin tilanteeseen ja mielentilaan meikkaa. Valokuvia otettiin 1988 yleensä todella vähän. Lisäksi tuon ikäinen usein häipyy paikalta kun kamera esillä. Ollaan hyvinkin epävarmoja oman ulkonäön suhteen. Tai jos oli kuva niin Heikki ei ollut sinut sen kanssa.
EI ole näköhavaintoja, ehkä ei tosiaan poistunut kotoaan. Tai ei halunnut tulla nähdyksi ja/tai sai kyydin heti. Itse olen 80/90 luvulla ottanut useita liftareita kyytiin. Kukaan ei koskaan jättänyt tulematta kyytiin. Eli suurinosa ei valkannut mitenkään kyytiään. Ja vaikeahan se olisi. Toki jos auto täynnä kännisiä tai kuski istuu alasti autossa niin voisi tulla oharit. Tuo että olisi mennyt ns.piilossa voisi olla ihan tuo kiusaaminen, humalaiset pelotti/inhotti äidin takia, ahdistelun pelko tms. Toisaalta jos mennyt discon ohi mutta siellä ollut rähinä/sen alku soitot niin hyvinkin ympäristö jää huomiotta. Tuohon päälle vielä humalatila.
Jos tässä dekkaria kirjoittaisi ja Heikki syylliseksi niin itse laittaisin edelleen Piian poistumaan kotoaan, Tiinan kanssa olisi hommattu alkoholia joka oli tarkoitus yhdessä silleen fiksusti nauttia heidän suunnallaan, pullo on hyvässä jemmassa jossain metsässä, yksin nauttien tulee humala hieman isoksi, kotiinpalatessa muut nukkuu ja riita kärjistyy (tähän voisi vielä juonenkäänteenä Heikin pieni humala saunomisen yhteydessä), ruumis autoon ja lauantain työkeikalla sen lopullinen piilottaminen. Ei siis kotiin tai edes sen läheisyyteen.
Ja b-leffana, poistui kotoaan, joutui yliajamaksi. Pimeä, ei heijastimia. Tuolloin ei voinut paikanpäältä soittaa häke, ehkä lähdetty viemään sairaalaan ja matkalla mennyt elottomaksi. Kuski kännissä, paniikki, siitä sitten blumps mereen ja luonnon/sattumien kautta ei koskaan tullut esille. Auton voinut korjata peuravahinkona.
Itse uskon että poistunut kotoaan, liftaus/kyydin tarjoaminen (ehkä vain sateen takia että pääsee sateensuojaan), asiat kärjistyneet ja ruumis piilotettu. Volvo voi olla se syyllinen mutta kirjeen mukaista tapahtumaa tuskin ollut. Asioita on vain yhdistetty niin että itse ei paljastu ja poliisille tulisi joku johtolanka.
Ross Sullivan
Vic Mackey
Viestit: 1938
Liittynyt: La Joulu 02, 2017 3:14 am
Paikkakunta: Kirkkonummen räkälät

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ross Sullivan »

teho77 kirjoitti: Ke Syys 13, 2023 11:22 pm
Vanhakansa kirjoitti: Ke Syys 13, 2023 9:44 pm
sikapäivät2020 kirjoitti: Ke Syys 13, 2023 8:14 pm :roll:
Piia joko lähti kotoaan tai ei lähtenyt. Molemmissa teorioissa on ongelmansa. On vaikea keksiä, missä olosuhteissa isoisä, isä ja veli olisivat pistäneet Piian kylmäksi ja kätkeneet ruumiin, sekä olleet kaikki hiljaa asiasta kaikki nämä vuodet. Paras teoria tässä linjassa mielestäni on, että Piia on lähtenyt ja palannut kotiin myöhemmin, kun Teijo on jo ollut nukkumassa ja isoisä lähtenyt kotiinsa. Ei sekään kovin hyvä teoria minusta ole. Isoisä ei ollut edes jehova, mikä vaikeuttaa uskonnollisten "kunniamurhien" tms selittämistä, kuten moni muukin seikka.
Poistui ja palasi takaisin teoriassa ongelmallista on niin ikään silminnäkijähavaintojen puute. Paras selitys tässä olisi, että ei poistunut pihassa olevaa asuntovaunua pidemmälle. Toisaalta, mitä tyttö tekisi yksin asuntovaunussa ennen kännykkäaikaa? Katsoi sitä Tv-kanavaa, mitä olisi sisällä halunnut katsoa? Jos vaunussa oli TV.
Olen samaa mieltä ja toki se ei tarkoita, että ei saisi olla eri mieltä kanssani. Joillekin tuntuu tässä ketjussa olevan pyhä asia, että perheen osallisuutta ei saisi pohtia edes yleisellä tasolla, vaikka poliisikaan ei ole selvästi poissulkenut perheen mahdollista osallisuutta.

Osallisuushan voi nähdäkseni tarkoittaa esim. sitä, että tietävät tapauksesta enemmän kuin ovat kertoneet ja/tai ovat katoamiseen myötävaikuttaneet tavalla, josta eivät ole kertoneet. Mielestäni on mahdollista myös, että paikalla on katoamisiltana ollut henkilöitä, joista eivät ole kertoneet. Lisäksi Piian kuoleman ei tarvitse esim. olla missään tapauksessa suunniteltu eikä edes tahallinen. Kyseessä voisi olla esim. (törkeä) kuolemantuottamus, jos hän olisi kuollut väkivallan seurauksena. Olosuhteita ei ole lainkaan vaikea keksiä.

Ikävää on, että osa "keskustelijoista" osallistuu ketjuun perustelematta näkemyksiään/trollatakseen (tuttuja nikkejä muista ketjuista kyllä). (Ensisijainen) ongelma ei mielestäni ole se, että tällaisiä henkilöitä kutsuu palstan välkyimmiksi tyypeiksi.
Hapetan kyttätyyliin
Ginzburg
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: To Syys 14, 2023 12:10 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ginzburg »

Tällainen life hack (tiedän, kyseenalainen termi tässä kohtaa) muistui tästä mieleen:

When hiding a dead body, put it 8 feet under the ground with enough dirt over it to put a dead dog 6 feet under. When a search dog finds the area they will only dig down far enough to find the dead dog.

Outo sattuma, että juuri tämän autotallin alta löytyi kuolleen koiran jäänteet. Poliisi, kaiva syvemmälle.
Pohjosenvalunut
Lauri Hanhivaara
Viestit: 120
Liittynyt: Ti Syys 12, 2023 8:39 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Pohjosenvalunut »

Tuolla vanhat kartat sivustolla on Piikkiön 82 ja 92 kartat. Joku hyvin kartalla oleva voisi sen päälle laittaa asunnon, discon ja ne oletetut huoltoasemat.
Mitä ulkopuolisena ymmärtänyt niin tuo discon suunta on olettamuksena että olisi joko se houkuttanut tai että olisi siirtynyt isolle tielle liftaamaan. Kartasta katsoin että jos ollut ihan vain riidan tuulettamista niin suuntia olisi useita. Mm urheilukenttä. Tai mikä suunta tahansa. Olikohan valaistua aluetta kuinka suuri alue kun ehkei tuon ajan lampuilla ja pimeässä lähtisi ihan sysipimeään kovin pitkälle.
kyr-12
Harjunpää
Viestit: 306
Liittynyt: La Maalis 02, 2019 9:55 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kyr-12 »

"Kirjeen vihje on hyvä, osoittaa suoraan hyvin potentiaaliseen tekijään, vaikka kirjeen tarina onkin hyvin epäuskottava - on kuitenkin hyvin ymmärrettävää, että kirjoittaja on halunnut salata henkilöllisyytensä. Vain hyvin harva on voinut tietää kirjeessä mainitun rekisterinumeron 13 vuotta myöhemmin sekä sen, että se rekisterinumero on muutenkin uskottava"

Niin no jos spekuloidaan niin kyseinen auto on voinut olla jo piian kotipihassa tai sen läheisyydessä odottamassa piia.
Kirjeen kirjoittaja näki ja ilmoitti asiasta myöhemmin muuttamalla äköhavaintoaan koska pelkäsi paljastuvansa kuka oli, naapuri, autokuskin kaveri tai perheen sisältä joku.
Vanhakansa
Frank Drebin
Viestit: 392
Liittynyt: Ma Heinä 02, 2018 12:05 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Vanhakansa »

Tässä on karttaa (1992) muutamine kiinnostavine paikkoineen, siten kuin ne 1988 sijaitsivat. Bussipysäkit vedin vähän muistinvaraisesti, muut huoltoasemat menevät itään kartan reunasta joku 1,5 km, en jaksa uskoa että sateella tienpiennarta olisi kukaan viitsinyt sinne asti taapertaa.

1. kotitalo
2. Pontela
3. Shell/Joutsenbaari - baari muistaakseni konkassa 1988, aukesi myöhemmin uudestaan.
4. Salvelan baari - räkälöiden kuningas, rakennus purettiin 1989, saattanut olla 1988 vielä auki. Jos oli, niin oli auki 22 asti.
5. Tomin grillin sijainti 1988, lienee ollut auki, oli auki myöhään
6. Pikavuoropysäkki
7. toinen bussipysäkki
8. Primadonna-ruokaravintola, luultavasti ollut kiinni iltaisin
Liitteet
piikkio1988(92).jpg
piikkio1988(92).jpg (202.3 KiB) Katsottu 520 kertaa
Vastaa Viestiin