Ruotsin tilanne: maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Knobster
Theo Kojak
Viestit: 1175
Liittynyt: To Loka 08, 2020 10:19 pm

Re: Ruotsin tilanne: maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Knobster »

itikkapossu kirjoitti: Ke Elo 23, 2023 5:00 am Mitäs seuraavaksi? Suvaitaan, katsellaan, toivotaan parasta, prosessoidaan tilanne ajatuksissamme normaaliksi arkielämäksi, pumpataan taas vähän lisää rahaa kotouttamiseen... tai mitäs jos puhallettaisiin erotuomaripillillä tämä maahantulijoiden virta poikki siihen saakka kunnes jokainen ongelmia aiheuttava "yksittäistapaus" on saatu integroitua vastaanottajamaan kulttuuriin ja jos tämä ei onnistu niin keskitettäisiin voimavarat näiden ihmisten palauttamiseen sinne, mistä ovat tulleet.
Seuraavaksi joku sekopää varmaan provosoi näitä radikalisoituneita sekopäitä vähän lisää ja sitten rytisee.
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11476
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ruotsin tilanne: maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja URSA »

Alkaa olemaan normipäivä Ruotsissa.
Tragedia Ruotsissa: Kadonneen 13-vuotiaan pojan ruumis löytyi metsästä – SVT:n mukaan ammuttiin kuoliaaksi

MTV Uutiset JULKAISTU 32 MINUUTTIA SITTEN

Ruotsissa 13-vuotias poika on löydetty kuolleena metsäalueelta Haningessa Tukholman läänissä.

Ruotsin yleisradion SVT:n mukaan käynnissä on murhatutkinta.

Tukholmalainen poika oli ollut kateissa perjantaista saakka. SVT:n mukaan sivullinen ihminen oli löytänyt ruumiin varhain maanantaiaamuna.

Ruotsin yleisradion saamien tietojen mukaan poika on ammuttu kuoliaaksi. SVT:n mukaan tapauksella ei uskota olevan yhteyttä viimeaikaisiin väkivallantekoihin, jotka liittyvät Foxtrot-nimiseen rikollisryhmään.

Kyseistä ryhmää johtaa Rawa Majid, joka tunnetaan myös lempinimellä ”kurdikettu”. Sen sijaan poliisi selvittää teon mahdollista yhteyttä muihin rikollisryhmiin.

Syyttäjän mukaan murhan uhriksi joutuneella pojalla ei ollut taustallaan historiaa poliisin kanssa.

– Nyt teemme töitä saadaksemme selville, mitä hänelle on tapahtunut, syyttäjä Lisa Dos Santos kommentoi.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tra ... #gs.52a7q6
Vieno neito
Harjunpää
Viestit: 349
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 3:02 am

Re: Ruotsin tilanne: maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Vieno neito »

Kurdikettuna tunnetun jengijohtajan läheisiä on ammuttu, väkivalta ryöpsähtänyt Uppsalassa
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009854063.html
Ruotsissa jengiväkivalta on jälleen kärjistynyt uudelle tasolle. Viikon sisällä on ammuttu ihmisiä, jotka ovat rikollisten sukulaisia tai läheisiä. Poliisi pyrkii suojaamaan läheisiä ja lähestyi jengiläisiä kirjeellä.

RUOTSIA ravistelee jälleen väkivallan aalto, jossa on poikkeuksellisia piirteitä.

Viikon sisällä Uppsalan kaupungissa on sattunut useita ampumistapauksia ja yksi räjähdeisku.

Uppsalan ampumisissa on kuollut kaksi ihmistä. Viikko sitten torstaina surmansa sai 60-vuotias nainen, tämän viikon tiistaina 25-vuotias mies.

Keskiviikkonakin Uppsalassa ammuttiin, mutta kukaan ei loukkaantunut. Poliisi otti keskiviikkoaamuna ampumispaikalta kiinni asetta kantaneen pojan.

Lisäksi Tukholman naapurikunnassa Haningessa löydettiin kuolleena 13-vuotias poika. Poliisi epäilee, että poika on murhattu ampumalla.

Poliisi pitää mahdollisena, että pojan murha liittyy jengirikollisuuteen.

Keskiviikkona illalla ammuttiin puolestaan 20-vuotias mies kadulla Tukholman arvoalueella Vasastanissa. Iltapäivälehti Aftonbladetin tietojen mukaan tämäkin ampuminen liittyisi Uppsalan tapahtumiin.

POLIISIN mukaan on selvää, että Uppsalassa viikon sisällä tapahtuneet rikokset liittyvät jengirikollisuuteen.

Kyseessä ovat rikollisjärjestö Foxnätverketin sisäiset tai ulkoiset välienselvittelyt, poliisi epäilee. Foxnätverket-järjestöä johtaa Kurdikettuna (Kurdiska räven) tunnettu Ruotsin ja Turkin kansalainen, joka oleskelee tällä hetkellä tiettävästi Turkissa.

Poliisi epäilee, että hän on Turkista käsin tilannut Ruotsissa suoritettuja palkkamurhia ja räjähdeiskuja, joiden tähtäimenä on ollut kilpailevan jengin jäsenet tai heidän läheisensä. Nämä iskut alkoivat kärjistyä vuoden alussa.

Tätä kilpailevaa jengiä johtaa mies, joka tunnetaan nimellä Kreikkalainen (Greken).
...
Uppsalassa poliisi varautuu siihen, että iskuja ja ampumisia tulee vielä lisää.

Poliisiylijohtaja Anders Thornberg on kertonut, että poliisi pyrkii suojaamaan jengirikollisen sukulaisia, mutta tehtävä on vaikea, koska jengien jäseniä on niin paljon.

”Suojelemme läheisiä parhaamme mukaan, mutta Ruotsissa on 30 000 rikollisverkostojen jäsentä ja Uppsalassakin heitä on satoja.
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11476
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ruotsin tilanne: maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja URSA »

Ruotsi elää unelmaa. Kurdit murhaa toistensa äitejä.
Ruotsissa rikollisjärjestö on jakautunut kahteen kilpailevaan leiriin, eivätkä jengiläisten sukulaiset ole enää väkivallalta turvassa

Rikollisjärjestö Foxtrotin sisäinen valtakamppailu on johtanut väkivallan kierteeseen Ruotsissa ja Turkissa.

19:47

Ruotsissa jengiväkivalta on kiihtynyt rikollisjärjestö Foxtrotin ajauduttua sisäiseen valtakamppailuun.

Foxtrot on erityisesti Uppsalan alueella toimiva rikollisjärjestö, jonka perustaja on 37-vuotias Rawa Majid. Majid tunnetaan Ruotsissa paremmin lempinimellä Kurdikettu.

Majid on syntynyt Irakissa ja kasvanut Uppsalassa. Vuodesta 2018 lähtien hän on asunut maanpaossa Turkissa, josta käsin hän on jatkanut järjestön johtamista.

Ruotsissa useat tämän vuoden väkivaltaisuudet ovat johtuneet Foxtrotin ja Dalennätverket-rikollisjärjestön kiihtyneestä reviirikamppailusta huumekaupassa.

Ruotsi on vanginnut Majidin poissaolevana ja pyytänyt Turkkia luovuttamaan Majidin pidätettäväksi. Turkki ei ole suostunut vetoamalla siihen, että Majidilla on myös Turkin kansalaisuus.

Foxtrotissa käynnissä valtakamppailu


Foxtrot-järjestö on jakautunut viime viikkojen aikana tiettävästi kahteen kilpailevaan leiriin, kun entinen luottomies kääntyi tuntemattomasta syystä Majidia vastaan.

Sanomalehti Aftonbladetin mukaan valtakamppailun aloittanut mies esiintyy lempinimellä Mansikka ja asuu Majidin tavoin Turkissa. Valtakamppailun aloittaminen johti väkivaltaisuuksien leviämiseen myös Turkkiin.

Turkki ilmoitti tänään torstaina pidättäneensä viisi ruotsalaista viime viikolla Istanbulissa tapahtuneen ammuskelun johdosta.

Kostoksi Istanbulin tapahtumista Majidia vastaan kääntyneen miehen äiti ammuttiin viime viikolla kuoliaaksi Uppsalassa, Ruotsin yleisradioyhtiö SVT kertoo.

Aftonbladetin tietojen mukaan nainen ammuttiin Majidin käskystä. Poliisi on pidättänyt 15-vuotiaan pojan ja 19-vuotiaan miehen epäiltynä naisen murhasta.

Viime päivinä puolestaan Uppsalassa ja Tukholmassa on yritetty iskeä kostoksi Majidin läheisiä vastaan. Viimeksi eilen keskiviikkona Tukholmassa ammuttiin kuoliaaksi 20-vuotias mies.

– Vasastadenissa, Tukholmassa. Kolmas kuolemaan johtanut ammuskelu tällä viikolla. Se kertoo jotain yhteiskuntamme tilasta, kommentoi Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson tänään torstaina jengiväkivallan kierrettä.

– Nämä jengit eivät lopeta ennen kuin me pysäytämme heidät, Kristersson sanoi.

Ruotsin poliisin ylijohtaja Anders Thornberg sanoi puolestaan eilen, että viimeaikaiset väkivaltaisuudet ovat Ruotsissa ennennäkemättömiä.
https://yle.fi/a/74-20050234
Avatar
Säde-Sisko
Axel Foley
Viestit: 2251
Liittynyt: Ke Kesä 03, 2020 4:50 pm

Re: Ruotsin tilanne: maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Säde-Sisko »

– Nämä jengit eivät lopeta ennen kuin me pysäytämme heidät, Kristersson sanoi.
"Vi ska knäcka gängen." Löfven sanoi.
Kuulostaa hieman samanlaiselta mantralta mitä voi hokea.
”En ole puolesta, enkä vastaan, pikemminkin päinvastoin”
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11476
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ruotsin tilanne: maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja URSA »

Ruotsista on tullut upea maa.
Ruotsin Uppsalassa useita ampumavälikohtauksia viikon sisällä – rikollisverkostot laittavat lapset tekemään rikoksia puolestaan

MTV Uutiset

MTV raportoi tammikuussa Tukholman väkivaltarikosten aallosta. Jo tuolloin nousivat esiin, että rikoksiin kytkeytyy alaikäisiä, joita pestataan tekemään erittäin vakaviakin rikoksia. Tämä väkivalta-aallon taustoista tiedettiin.

JULKAISTU 15.09.2023 06:41

Ruotsin Uppsalan kaupungissa on tapahtunut edeltävän viikon sisällä neljä ampumavälikohtausta, kertoo muun muassa Ruotsin yleisradioyhtiö SVT. Ampumavälikohtauksista kahden kerrotaan johtaneen kuolemaan.

Lehtitietojen mukaan väkivalta on kohdistunut Foxtrot-nimiseen rikollisverkostoon liittyvien ihmisten läheisiin.

Poliisipäällikkö Anders Thornberg sanoi SVT:n mukaan keskiviikkoisessa tiedotustilaisuudessa, että lapsia on tappouhkauksilla pakotettu ja kiristetty tekemään vakavia rikoksia. Poliisin mukaan rikollisverkostojen huipulla olevat toimijat eivät itse osallistu väkivaltaan, vaan hallitsevat sitä etäältä.

Viime viikon väkivallantekojen mittakaava on ollut ennennäkemätön, sanoo Ruotsin poliisi tiedotteessaan. Väkivaltaisuudet ovat kiihtyneet Uppsalassa poliisin mukaan juhannuksen jälkeen. Tällä hetkellä kiinni otettuna on 20 ihmistä eri tapauksiin liittyen.

Poliisin läsnäoloa lisätään Uppsalassa, kertoi aluepoliisipäällikkö Ulf Johansson.

Myöhään keskiviikkoiltana Tukholman keskustassa ammuttiin miestä ja hän kuoli myöhemmin sairaalassa. Mediatietojen mukaan tapauksella on yhteyksiä Uppsalan viimeaikaisiin ampumisiin.

Vuonna 2022 Ruotsissa oli yhteensä 391 ampumavälikohtausta, joista 62 johti kuolemaan. Edellisenä vuonna ampumisissa kuoli 45 ihmistä.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ruo ... #gs.567wmp
Aftonbladet: Teini ammuttu kuoliaaksi Tukholmassa – ampuja yläasteikäinen

MTV Uutiset JULKAISTU 15.09.2023 07:57

Teini löydettiin ammuttuna Västertorpista Tukholman eteläosassa torstai-iltana.

Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoi, että poliisi sai torstai-iltana Tukholmassa Västeropissa poliisi sai hälytyksen Västertorpissa Etelä-Tukholmassa sijaitsevalle asuinalueelle pamauksista ja loukkaantuneesta miehestä.

Poliisi kertoi myöhään eilisiltana, että hän oli kuollut vammoihinsa.

Ampuja on alaikäinen, mutta poliisin mukaan yläasteikäinen.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/aft ... #gs.567z3r

Sama olisi jo periaatteessa mahdollista myös Suomessa, jos täällä alkaisi kunnon valtataistelu jengien välillä. Sitä taitaa hillitä vain useimpien jengiläisten istuminen parhaillaan vankilassa ja vähävaraisuus. Niillä ei ole varaa palkata lapsia palkkamurhaajiksi.
Avatar
glowingfriend
Scooby-Doo
Viestit: 27
Liittynyt: Ke Syys 13, 2023 7:59 pm
Paikkakunta: Ulkomaat

Re: Ruotsin tilanne: maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja glowingfriend »

Pistetäänpäs tänne allekirjoittaneen kääntämät tiedotteet asiaan ihan Ruotsin poliisin omasta suusta.
Poliisitoiminnallinen erityistilanne Uppsalassa viimeaikaisten väkivaltaisuuksien takia

Julkaistu 12.9.2023 klo 18.41

Väkivaltaisuudet ovat kiihtyneet Uppsalan poliisialueella jo jonkin aikaa. Kehityksellä on yhteyksiä väkivaltaisuuksiin muualla ruotsissa, mutta myös kansainvälisellä tasolla.

Keskisellä poliisialueella on perustettu erityistyöryhmä tapahtumien tutkimista varten. Samanaikaisesti poliisi panostaa myös valtakunnallisesti väkivaltarikoksien torjuntaan.

– Olemme huolissamme yhteiskunnassamme tapahtuneesa kehityksesä järjestäytyneen rikollisuuden rikollisuuden saralla joka on saavuttanut ennennäkemättömän mittakavat, sanoi työryhmän johtaja, poliisiylitarkastaja Christer Birgersson tiedotustilaisuudessa Blankan poliisiasemalla tiistaina. Birger on keskisen poliisalueen kansliapäällikkö.

Vuodesta 2022 Uppsalassa on ollut useita yhteydenottoja rikollisryhmien välillä. Tilanne on kuitenkin kärjistynyt erityisen pahaksi juhannuksen jälkeen.

Eskaloituminen alkoi 23. kesäkuuta Gottsundassa välikohtauksella, jossa ohikulkevaa 14-vuotiasta ammuttiin. Tämän ampumatapauksen jälkeen väkivalta on eskaloitunut, ja kesän aikana alueella on tapahtunut useampi ampumavälikohtaus ja murhan yritys.

Kuluvan viikon aikana on tapahtunut kuolemaan johtanutta ampumista, yksi Gränbyssä ja yksi Sala Backessa.

Poliisin pyrkii vastaamaan tapahtumiin etupainotteisesti keskittää voimavaroja ympäri maata jengirikollisuuden ja vakavan väkivallan torjumiseen, koordinoiden toimintaa valtakunnallisesti, käyttäen kaikkia mahdollisia resursseja näiden rikollisten tavoittamiseen ja syyttellepanemiseen.

- En halua allevivata erityisesti onnistumisiamme tässä yhteydessä, mutta haluamme silti korostaa että teemme herkeämättä töitä murtaaksemme tämän väkivallan aallon ja saadaksemme mahdollisimman monen tekijöistä syytteeseen. Olemme estäneet useamman ampumavälikohtauksen. Pidätyksiä tulee lisää, sanoi Rikosylitarkastaja Andreas Pallinder, Uppsalan rikostutkintayksikön johtaja.

Kesäkuusta lähtien noin 20 on otettu kiinni ollut pidätettynä käynnissä olevassa konfliktissa. Yksitoista toimintakuntoista ampuma-asetta on takavarikoitu.

Poliisi kuitenkin varautuu aktiivisesti siihen, että lähitulevaisuudessa väkivaltarikosten kierre tulee jatkumaan.

- Pyrimme selvittämään missä seuraava väkivaltarikos voisi todenäköisimmin tapahtua, sekä ketkä ovat mahdollisesti seuraavan ammuskelun kohteita Toivon, että voisin sanoa, että tämä oli viimeinen ampuminen, mutta en voi luvata sitä, sanoo keskisen poliisialueen tiedustelupäällikkö, Rikosylitarkastaja Jale Poljarevius.

Samaan aikaan kun poliisi tutkii rikoksia, panostamme tehostettuun läsnäoloon katukuvassa, sekä lisäämään turvallisuutta muilla keinoin. Teemme jatkuvasti uusia uhka-arvioita, ja jaamme resurssimme vallitsevan tilannekuvan mukaisesti. Olemme tehneet työtä väkivaltakierteen kiihtymisen estämiseksi, ja jatkamme työtä sen eteen myös tulevaisuudessa.

- Poliisi tulee näkymään katukuvassa keskusta-alueilla ja panostamaan merkittävästi ennaltaehkäisevää työhön. Tavoitteemme on lisätä turvallisuuden tunnetta, mutta myös ehkäistä rikollisuutta, sanoo vt. Uppsala/Knivstan paikallispoliisin apulaispoliisipäälikkö Åsa Larsson.
Uutisia kohteesta

Poliisi
"Iskemme lujaa kaikilla mahdollisilla resursseillamme- emmekä aio antaa periksi", Sanoo Anders Thornberg



Viime viikon vakavien väkivaltarikoksien vuoksi Poliisihallinto piti tiedotustilaisuuden valtakunnan poliisiylijohtajan Anders Thornbergin, sekä keskisen poliisialueen ja Ruotsin keskursikospoliisin (ns. "NOA, Nationella operativa avdelningen, kirj. Poliisin "Kansallinen operatiivinen osasto")

Viime viikon väkivaltaisuudet ovat olleet mittakaavaltaan ennenäkemättömiä. Uppsalassa on ollut neljä ampumavälikohtausta, joista kaksi on johtanut kuolemaan.

– Viime päivien tapahtumat osoittavat, kuinka tärkeää on jatkaa tekemäämme työtä ja lisäämme panostustamme väkivaltarikollisuuden vastaisiin operaatioihin. Toteutamme mittavia muutoksia kenttätoiminnassamme väkivallan ehkäisemiseksi. Tulemme ottamaan enemmän ihmisiä kiinni tulevaisuudessa, ja panostamaan ennaltahkäisevään työhön. Juuri tämä malli on osoittanut lupausta, ja estänyt sekä suunniteltuja että meneillään olevia väkivallantekoja, kertoo poliisiylijohtaja Anders Thornberg.

Vakavan rikollisuuden tausta-ajurina toimii muun muassa huumeilla ja petoksilla hankittu raha. Verkostojen huipulla olevat toimijat eivät itse osallistu väkivaltaan, vaan hallitsevat etäältä.

- Yhteiskunnan sosiaaliturvajärjestelmä on alttiina petoksille ja väärinkäytöksille. Tämä raha on pois juuri niiltä, ​​jotka sitä eniten tarvitsevat. Meidän on kavennettava rikollisten liikkumavaraa, pidätettämällä sekä takavarikoimalla aseita ja rikoksin hankittua pääomaa, sanoo Ander Thornberg.

Yhtenä valopilkkuna voidaan kuitenkin mainita, että yhä useampia ihmisiä otetaan kiinni ja pannaan syytteeseen. Pidätyskeskukset ja vankilat ovat täpötäynnä ja vankien joukossa on niitä, jotka ovat vastuussa väkivaltarikoksien suunnittelussa.

– Kehitämme itseämme toimintatapojamme jatkuvasti. Iskemme kovaa lujasti kaikilla mahdollisilla resursseillamme- emmekä aio antaa periksi. Olemme valmiina, viikon jokaisena päivänä, ympäri vuorokauden, Anders Thornberg sanoo.

Mukana olivat myös keskeisen poliisialueen poliisipäällikkö Ulf Johansson ja Keskusrikospoliisin apulaispäällikkö Hampus Nygårds. Viime viikolla Uppsalassa tapahtuneiden väkivaltaisuuksien vuoksi Keskusrikospoliisi ja keskinen poliisialue tekevät yhdessä operatiivista työtä täydellä teholla

– Koko poliisi yhdessä muiden viranomaisten panostaa resursseja sinne, missä ongelma on suurin. Maantieteellisiä tai organisaatioillisa rajoja ei saa olla. Kokeilemme erilaisia ​​menetelmiä, opimme ja mukautamme työtapoja tarpeen mukaan, Hampus Nygårds kertoo.

Uppsalassa väkivalta on kärjistynyt juhannuksen jälkeen. Rikoksilla on yhteyksiä väkivaltaisuuksiin muualla ruotsissa, mutta myös kansainvälisellä tasolla. Tällä hetkellä kiinni otettuna on 20 ihmistä eri tapauksiin liittyen, ja lisää pidätyksiä on odotettavissa. Kuluvalla viikolla väkivalta on kärjistynyt kuitenkin entisestään, ja myös rikollisryhmiin kuulumattomia sivullisia on joutunut vaaraan.

- Keskitämme resurssimme ja varmistamme, että olemme oikeassa paikassa oikeaan aikaan.. Jatkossa tutkimme, tunnistamme ja nostamme syytteen, Ulf Johansson sanoo.

Rikoksia tutkittaessa Uppsalan poliisilaitos tulee näkymään katukuvassa keskusta-alueilla ja panostamaan merkittävästi ennaltaehkäisevää työtä. Tavoitteena on lisätä väkivaltarikosten uhrien omaisten, sivullisten, sekä kansalaisten turvallisuutta yleensä, mutta myös ehkäistä rikollisuutta ennalta.

Keskiselle alueelle on perustettu alueellinen erityistyöryhmä tukemaan Uppsalan poliisilaitosta.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17119
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ruotsin tilanne: maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Se mitä Ruotsissa on matujen aiheuttamaa väkivaltaisuutta, jakaa ihmisiä myös Suomessa.

Sen huomaa oikke hyväst mm. Helsingin Sanomain uutisista, joissa voidaan kommentoida uutisia.

Esimerkiksi tämä uutinen:
Kurdi­kettuna tunnetun jengi­johtajan läheisiä on ammuttu, väki­valta ryöpsähtänyt Uppsalassa

...
Viikon sisällä Uppsalan kaupungissa on sattunut useita ampumistapauksia ja yksi räjähdeisku.
...

NYT Uppsalassa tehdyt väkivallanteot on puolestaan suunnattu Kurdiketun sukulaisia ja läheisiä kohtaan. Ruotsissa on verrattain harvinaista, että jengirikollisten sukulaiset tai läheiset joutuvat näin tiiviisti väkivallan kohteeksi.

Uppsalassa poliisi varautuu siihen, että iskuja ja ampumisia tulee vielä lisää.

Poliisiylijohtaja Anders Thornberg on kertonut, että poliisi pyrkii suojaamaan jengirikollisen sukulaisia, mutta tehtävä on vaikea, koska jengien jäseniä on niin paljon.

”Suojelemme läheisiä parhaamme mukaan, mutta Ruotsissa on 30 000 rikollisverkostojen jäsentä ja Uppsalassakin heitä on satoja. Joten emme voi olla joka paikassa yhtä aikaa”, Thornberg sanoi ruotsalaislehti Dagens Nyheterin haastattelussa.

Ruotsin yleisradion SVT:n tietojen mukaan nyt Uppsalassa käynnissä oleva väkivallan aalto sai alkunsa Turkista.

SVT:n tietojen mukaan väkivalta liittyisi Kurdiketun johtaman jengin sisäisiin välienselvittelyihin.

Ensin Turkissa siepattiin ja pahoinpideltiin eräs jengiin kytkeytynyt henkilö. Sen jälkeen Istanbulissa joku tai jotkut ampuivat kostoksi Istanbulissa olleita Ruotsin kansalaisia, joilla on myös kytkös samaan jengiin.

Tämän jälkeen Uppsalassa ammuttiin 60-vuotias nainen, jonka pojalla on läheinen kytkös Kurdikettuun.

Tiistaina ammuttu 25-vuotias mies oli ilmeisesti sivullinen, mutta hänen naapurissaan asuu 50-vuotias mies, jolla on jengiyhteyksiä.

KOSTON ja väkivallan kierre on saanut poliisin lähestymään rikollisjengiläisiä kirjeellä.

Yhdessä Uppsalan sosiaalitoimen kanssa laaditussa kirjeessä poliisi vetoaa jengiläisiin: ”Emme halua, että kuolet”, kirje puhuttelee vastaanottajaa.

”Sinun lisäksesi perheesi ja läheisesi ovat potentiaalisesti vaarassa”, teksti jatkuu.

Uppsalassa sosiaalitoimi on kuvannut kirjeiden tavoitteen olevan informoida jengiläisiä ja osoittaa, että he voivat hakea apua.

Samaa kirjemetodia Ruotsin viranomaiset ovat käyttäneet myös Göteborgissa ja Örebrossa.

Uppsalassa kirjeitä on lähetetty seitsemälle jengiläiselle, mutta toistaiseksi kukaan ei ole vastannut, uutisoi Dagens Nyheter torstaina.
...

Jengirikollisuuden ja väkivallan pysäyttäminen on ollut pitkään Ruotsin politiikan ykkösaiheita, ja nykyinen hallitus pyrkii puuttumaan kehitykseen muun muassa poliisien määrää lisäämällä.

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson kommentoi Dagens Nyheterille 13-vuotiaan ammutun pojan tapausta.

”Minulla ei ole sanoja, uusia rajoja ylitetään koko ajan. Nämä jengit eivät tule lopettamaan ennen kuin me pysäytämme heidät, se on nyt ymmärrettävä. Meidän on tehtävä kaikkemme, jotta he joutuvat lukkojen taakse, jos he ovat Ruotsin kansalaisia ja jos eivät ole, heidät tulee karkottaa”, Kristersson sanoi.
Enemmän täällä: Helsingin Sanomat
14.9.2023 13:00
Sen jälkeen Istanbulissa joku tai jotkut ampuivat kostoksi Istanbulissa olleita Ruotsin kansalaisia,
Olivatko he ruotsalaisia turisteja? Vai "ruotsalaisia".
Yhdessä Uppsalan sosiaalitoimen kanssa laaditussa kirjeessä poliisi vetoaa jengiläisiin: ”Emme halua, että kuolet”
Mikseivät halua? Sehän tietäisi kunnon ihmisille parempia aikoja, rauhallisempia lähiöitä.
Uppsalassa kirjeitä on lähetetty seitsemälle jengiläiselle, mutta toistaiseksi kukaan ei ole vastannut, uutisoi Dagens Nyheter torstaina.
Miten yllättävää! Söpöä, että ihan niiku kirje; arvoisa jengiläinen, olisitteko kiltti ja lopettaisitte... älkää kuolko, vi älskar...
Jengirikollisuuden ja väkivallan pysäyttäminen on ollut pitkään Ruotsin politiikan ykkösaiheita, ja nykyinen hallitus pyrkii puuttumaan kehitykseen muun muassa poliisien määrää lisäämällä.
Mutta juurisyyhyn ei puututa koska kansainväliset sopimukset ja ihmisoikeudet. Jossain vaiheessa poliisien määrän lisääminen tulee mahdottomaksi, mutta haittamaahaanmuutajien määrä lisääntyy koko ajan. Mitäs sen jälkeen tehdään? Kirjoitellaan lisää kirjeitä?

Mut hei, niiku tosa alussa mainitsin, niin HS:n lukijat kommentoivat hyvin polarisoituneesti Ruotsin tilannetta:
Ruotsin asumisessa on tällä hetkellä käytännössä segregaatio, joka luo näitä "slummi" alueita, jotka taas synnyttävät rikollisuutta ympäri ruotsia. Toivon, että ruotsin päättäjät tunnistavat ongelman olevan selkeästi osa sosioekonomista eriarvoisuutta.
Slummialue synnyttää rikollisuutta. Päättäjien pitäisi tunnistaa ongelma. Eriarvoisuus.
Tässä taannoin MOT:ssa oli jakso Ruotsin Borlängesta. Siinä toimittajat tutustuivat somalialaisen maahanmuuttokoordinaattorin johdolla meneillään olevaan kotouttamiskurssiin. Koordinaattori kuvasi kaunein sanakääntein, kuinka kurssilla kannustetaan integraatioon, Ruotsin yhteiskunnan pelisääntöjen noudattamiseen, työllistymiseen ja kielen opiskeluun. Yksi toimittajista pääsi livahtamaan pois esittelystä haastattelemaan koulutuksessa olleita nuoria somalialaisia tyttöjä. Hän kysyi kysyi kurssin opetuksesta. Tytöt vastasivat, että joka kokoontumisessa kerrataan kolme asiaa; ”älä opettele ruotsin kieltä, älä mene töihin, älä ilmoita rikoksista”. Sen jälkeen he tanssahtelivat annetusta visiosta; ”tämä on Ruotsi, mutta teemme tästä uuden Somalian”. Annettu visio tuntuu Ruotsissa toteutuvan ällistyttävän hyvin. Ruotsin valtio tuki ao. koulutusta 400.000 eurolla.
Maahanmuuttajien ylimielisyys ja välinpitämättömyys. Mitä tälläiset somalitytöt ovat oikeasti paossa? Oikein, eivät yhtään mitään. Selkeästi tulleet loisimaan, lisääntymään ollen mukana ruotsalaisuuden tuhoamisessa. Ohjeet ylempää? Keneltä? allahilta?
- Kuten Muammar Gaddafi aikoinaan sanoi; paras tapa viedä islamia eteenpäin on naisen kohtu.
Liikun päivittäin pääkaupunkimme alueella. En ole tällä vuosituhannella kokenut sen enempää jengi- kuin muuta väkivaltaa tai sellaisen uhkaa. En myöskään ole huomannut muihin ihmisiin kohdistunutta väkivaltaa tai sellaisen uhkaa.
- Viime vuosituhannen puolella tunsin. Tekijöitä olivat puheenparresta ja ilmiasuista päätellen kantasuomalaisia.
Ei ole olemassa jengi - kuin muuta väkivaltaa tai sellaisen uhkaa. Media ja poliisi (pl. Taponen) siis valehtelevat kertoessaan väkivallan lisääntyneen. Ja jos joskus jotain väkivaltaa oli, niin kantasuomalaiset asialla. Tietysti.
- Tää hemmo asuu pumpulissa ja omaa punavihreät lasit.
Kristerssonin kommentista "Meidän on tehtävä kaikkemme, jotta he joutuvat lukkojen taakse, jos he ovat Ruotsin kansalaisia ja jos eivät ole, heidät tulee karkottaa” voi johtaa yhteyden ilmeisiin juurisyihin.
- Suomalaisen varovaisuuden kirjoittelussa ymmärtää, koska puhummehan tässä Suomen tulevaisuuden työntekijäresursseista ja veronmaksajista, joita emme halua rasistisilla kirjoituksilla karkoittaa.
Kristersson vihjailee puhuessaan karkotuksista, mutta Suomi tulee kieltämään (sanktioimaan) vihjailutkin, koska pitää polvistua.
Ei Ruotsi luo mitään slummeja, kyllä asukkaat luo oman asuinympäristönsä. Ollaan jo hakoteilla jos tarvitaan "sekoittavaa asumispolitiikkaa". Se tarkoittaa, että on yhteisöjä joilla on halu segrekoitua, elää oman kulttuurinsa mukaisesti. On toiveajattelua, että asuttamalla kantaväestöä vaikeasti integroituvien sekaan, tilanne paranisi. Todellisuudessa käy niin, että kantaväestö muuttaa pois täysin erilaisen elämäntavan omaavien alueilta. Kyllä Ruotsin ongelmien syy on liian suuri maahanmuuttajien määrä täysin erilaisista kulttuureista. Meillä ongelmat ovat myös olemassa, mutta pienempinä vähäisemmän maahanmuuton takia. Ei pitäisi seurata Ruotsin avoimien ovien politiikkaa. Toki sielläkin ovia on jo alettu sulkemaan.
Tämä on hyvä. Vaan kuka kumma olisi sellainen poliitikko, joka ymmärtäisi sen, että se ei vaan toimi.
Myös Suomessa on ammuttu ihmisiä kadulle, metsiin ja pitserioihin huumekauppoihin liittyvien riitojen vuoksi. Silti, kyse on ennen kaikkea järjestäytyneestä huumekaupasta ja vähenemässä määrin ihonväristä.
Jaahas, jos Suomessakin, niin eihän siinä sitten mitään. Ihonvärillä ei väliä sanoi hän, mutta ei ottanut esiin uskontoa eikä kulttuuria. Miksi?
Ruotsi on todella rasistinen maa. Asun Ruotsissa ja nämä ovat virkamiesten ja poliitikkojen aikaansaamaa hedelmää, joka jatkuu kunnes sosiaaliturva maahanmuuttajille laitetaan samalle tasolle kuin kantaruotsalaisille.
Rasismi mainittu. Jostain syystä sinne kuitenkin menee kauhia määrä turvapaikanhakijoita. Onko heillä halu kokea rasismia? Tällä kirjoittajalla vahva usko siihen, että kun huumekauppias ja islamisti saisi samat hillot sossusta kuin perussvenssoni, niin kukaan ei ammuskelisi, ei polttaisi autoja, ei raiskaisi, ei ahdistelisi. Se pieni ero sosiaaliturvan määrässä aiheuttaa siis vuosittain myös kymmeniä räjäytyksiä?
-Onkohan siellä tp-hakijoiden lähtömaissa siis samat ongelmat (eriarvoistava sosiaaliturva), kun näyttävät siirtyvän saapujien mukana Ruotsiin?

"Kyllähän suomalaisetkin silloin aikoinaan". Se on hassuhko vetoomus josta unohtuu sellainen asia kuin, että mitä opimme siitä ja nyt tekisimme toisin, jotta enää ei kävisi niin.
- Vaan jostain syystä todetaan, että kyllä se siitä ja että pehmeät keinot. Mitään ei siis opittu ja jokaisen maahanmuuttolajikkeen kohdalla vaan todetaan, että noooo... se vie aikansa...
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Oikeus ennen kaikkea
Hercule Poirot
Viestit: 7959
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Ruotsin tilanne: maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Jengipomona pidetty "Kurdikettu" osti Turkin kansalaisuuden – tuskin luovutetaan Ruotsille
Ruotsin ex-suurlähettiläs arvioi ruotsalaislehdelle, että "Kurdiketulla" on hyvät suhteet poliittisiin toimijoihin Turkissa.

Turkki tuskin luovuttaa tunnettua jengirikollista, jonka uskotaan olevan yksi keskeinen hahmo Ruotsin jengiväkivaltakierteessä, arvioi Ruotsin entinen Turkin-suurlähettiläs Dagens Nyheterille.
Ruotsin poliisi uskoo, että "Kurdikettuna" tunnettu mies johtaa Foxtrot-rikosverkostoa Turkista käsin. Hänet vangittiin maanantaina Ruotsissa jo kolmannen kerran poissaolevana törkeästä huumausainerikoksesta epäiltynä.
Mediatietojen mukaan miehen uskotaan linkittyvän myös viime päivinä muun muassa Uppsalassa nähtyihin ampumisiin, joiden mittakaavaa Ruotsin poliisi on kuvannut ennennäkemättömäksi. Dagens Nyheterin tietojen mukaan väkivaltakierteen taustalla ovat Foxtrotin sisäiset kiistat ja välirikot.

Osti Turkin kansalaisuuden
Verkostoa johtanut mies on ostanut itselleen Turkin kansalaisuuden, mikä vaikeuttaa hänen luovuttamistaan.
– Kuten Ruotsi, myöskään Turkki ei halua luovuttaa kansalaisiaan. Mutta Turkin kannalta kinkkinen asia on, että taloudellisten intressien vuoksi maa tarjoaa mahdollisuuden hankkia kansalaisuus investoimalla maahan tietty määrä rahaa, sanoo entinen suurlähettiläs Michael Sahlin Dagens Nyheterille.
Sahlinin mukaan tämä on tarjonnut muun muassa venäläisoligarkeille ja varakkaille rikollisille mahdollisuuden ostaa Turkin kansalaisuus. Myös "Kurdikettu" sai hankittua kansalaisuuden, vaikka Turkin viranomaisilla oli tiedossa, että mies on kansainvälisesti etsintäkuulutettu.
– Sen pitäisi tarkoittaa, että rahan lisäksi hänellä on hyvät poliittiset kontaktit Turkissa, suurlähettiläs arvioi lehdelle.
Sahlin uskoo lisäksi, että asia linkittyy myös Ruotsin Nato-jäsenyyteen, jota Turkki ei ole vieläkään ratifioinut.
– En usko, että he tarjoavat meille mitään, jos eivät saa jotain vastineeksi, hän sanoi.
Foxtrot-verkoston uskotaan linkittyvän useisiin Ruotsin henkirikoksiin, räjähdyksiin ja muihin väkivallantekoihin.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/jen ... #gs.57je8u
Avatar
Medborgare
Harjunpää
Viestit: 339
Liittynyt: Ma Joulu 10, 2012 11:40 pm

Re: Ruotsin tilanne: maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Medborgare »

Ruotsissa meinaavat laittaa politiikan kokonaan uusiksi.
Saa nähdä onnistuuko tai auttaako enää mitään.
”Otamme käyttöön kovat otteet”, sanoo pääministeri Kristersson. ”Otteet, jollaisia Ruotsissa ei ole koskaan ennen käytetty”.

Ruotsin Television aamuohjelmassa Ulf Kristersson selosti hallituksen suunnitelmia.

”Rikolliset on vangittava, tai karkotettava, jos he eivät ole Ruotsin kansalaisia”, Kristersson jyrisi.
https://www.kansalainen.fi/ruotsin-paam ... kotettava/

Kun nuo laitetaan tarpeeksi ahtaalle, niin eiköhän nuo siirry Suomeen.
Täällä on päihdehakuinen ja tuottava huumeiden käyttäjäkunta, munaton ja vähäresurssinen poliisi, suvaitsevainen kansa ja idiootit poliitikot.
Joten teretulemast vaan.
Suomen viranomaisten mukaan Suomi ei ole matkalla tilanteeseen, jossa Ruotsi on nyt. Suomen poliisin mukaan maassa ei ole Ruotsin tyyppisiä rikollisjengejä.

Suomi on joka suhteessa ja asiassa liukunut jälkijunassa kohti Ruotsin tilannetta.
Miten kuvitellaan, että tässä asiassa ei?
Maan tavan mukaan asialla ovat nimettömät sankarit, jotka ovat erityisen aktiivisia murha.info -sivustolla ja Iltalehden keskustelusivuilla, jotka ovat suomenkielisen netin surkeimmat likaviemärit.

http://www.mikkoniskasaari.fi/node/181
sinnerman
Agentti Scully
Viestit: 656
Liittynyt: La Loka 22, 2016 10:00 am

Re: Ruotsin tilanne: maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja sinnerman »

Kaikki vaan Skanssenille laulamaan Kumbaijaa,kyllä se siitä lutviutuu. :wink:
Collie
Christopher Lorenzo
Viestit: 1688
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2019 7:16 pm

Re: Ruotsin tilanne: maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Collie »

Medborgare kirjoitti: Su Syys 17, 2023 2:40 pm Ruotsissa meinaavat laittaa politiikan kokonaan uusiksi.
Saa nähdä onnistuuko tai auttaako enää mitään.
”Otamme käyttöön kovat otteet”, sanoo pääministeri Kristersson. ”Otteet, jollaisia Ruotsissa ei ole koskaan ennen käytetty”.

Ruotsin Television aamuohjelmassa Ulf Kristersson selosti hallituksen suunnitelmia.

”Rikolliset on vangittava, tai karkotettava, jos he eivät ole Ruotsin kansalaisia”, Kristersson jyrisi.
https://www.kansalainen.fi/ruotsin-paam ... kotettava/

Kun nuo laitetaan tarpeeksi ahtaalle, niin eiköhän nuo siirry Suomeen.
Täällä on päihdehakuinen ja tuottava huumeiden käyttäjäkunta, munaton ja vähäresurssinen poliisi, suvaitsevainen kansa ja idiootit poliitikot.
Joten teretulemast vaan.
Suomen viranomaisten mukaan Suomi ei ole matkalla tilanteeseen, jossa Ruotsi on nyt. Suomen poliisin mukaan maassa ei ole Ruotsin tyyppisiä rikollisjengejä.

Suomi on joka suhteessa ja asiassa liukunut jälkijunassa kohti Ruotsin tilannetta.
Miten kuvitellaan, että tässä asiassa ei?
Tuo ei luo kovin luotettavaa kuvaa Suomen viranomaisten ammattitaidosta. Onko tuo jonkin Taposen lausunto taas jota on siteerattu. Tai kenties kyseessä ei olekaan ammattitaito vaan maanpetturuus. Muistetaan mitä punaiset, sdp, venäjä jne. tekivät ja yrittivät 1918.
Knobster kirjoitti: Ke Joulu 27, 2023 12:31 amPaskon jatkuvasti pihalleni kun en vain osaa tehdä sitä muuten. Jostain syystä pihallani on ollut paskaa vuodesta 2007. Sen määrä on myös jotenkin lisääntynyt.
Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3755
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Ruotsin tilanne: maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

Medborgare kirjoitti: Su Syys 17, 2023 2:40 pm Ruotsissa meinaavat laittaa politiikan kokonaan uusiksi.
Saa nähdä onnistuuko tai auttaako enää mitään.
”Otamme käyttöön kovat otteet”, sanoo pääministeri Kristersson. ”Otteet, jollaisia Ruotsissa ei ole koskaan ennen käytetty”.

Ruotsin Television aamuohjelmassa Ulf Kristersson selosti hallituksen suunnitelmia.

”Rikolliset on vangittava, tai karkotettava, jos he eivät ole Ruotsin kansalaisia”, Kristersson jyrisi.
https://www.kansalainen.fi/ruotsin-paam ... kotettava/
Heko heko.

Noitahan on satoja tuhansia jo useammassa sukupolvessa.
Mitä vaihtoehtoja on?

a) Kyllä kansa on nyt saanut tarpeekseen, ja kaikki rikolliset matut karkotetaan. Ei tule onnistumaan. Näitähän tulee lisää koko ajan. Lisäksi ihmisoikeudet, kuvitellut kansainväliset sopimukset jne.

b) Nämä lähtisivät itse pois. Ei. Näitähän tulee lisää koko ajan.

c) Rikolliset vain sopeutuvat yhteiskuntaan, ja kaikki laulavat sitä kumbajaata. Ei tule onnistumaan.

d) Tilanne kurjistuu, kunnes ollaan samanlaisessa yhteiskunnassa kuin matujen lähtömaat ovat.

Ostan konsonantin d, ja totetan että Suomi perässä.
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa
Oikeus ennen kaikkea
Hercule Poirot
Viestit: 7959
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Ruotsin tilanne: maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Teinipoika palkattiin ampumaan toinen poika kuoliaaksi – tuhlasi verirahoja tukholmalaisessa tavaratalossa
Ruotsissa tammikuussa tapahtuneesta teinimurhasta on paljastunut järkyttäviä yksityiskohtia esitutkinnassa. Ruotsin yleisradion SVT:n ja Expressenin mukaan 16-vuotiaan epäillään ampuneen kuoliaaksi 15-vuotiaan pojan maksua vastaan.

Veriteko tapahtui Tukholman esikaupunkialueella Skogåsissa sushiravintolassa. Esitutkinnan perusteella teon uskotaan olevan palkkamurha, joka oli kosto aiemmin tammikuussa Husbyssa tapahtuneesta ammuskelusta.
Poliisin tietojen perusteella palkkamurhan kohteeksi joutunut 15-vuotias on voinut olla osallisena Husbyn ampumisessa.
– He olivat hyvin päättäväisiä, että asianomistajan (15-vuotiaan) oli kuoltava, syyttäjä Ida Arnell kertoo esitukinnassa paljastuneita tietoja.
Husbyssä sijaitsevassa osoitteessa on kirjoilla ”kurdikettuna” tunnetun jengijohtajan Rawa Majidin sukulainen. Majidin uskotaan johtavan Foxtrot-nimistä rikollisverkostoa Turkista, mikä hankaloittaa viranomaisten työtä.

Shoppaili tavaratalossa
Tällä hetkellä yhteensä kymmentä ihmistä syytetään osallisuudesta teinipojan murhaan. Itse teosta epäilty 16-vuotias poika oli rikoksen tekohetkellä vielä viisitoistavuotias.
Viranomaiset ovat onnistuneet esitutkinnan aikana saamaan aineistoa, jonka perusteella pääepäilty olisi saanut 100 000 kruunun eli noin 8 300 euron maksun veriteosta.
Esitutkintamateriaali paljastaa muun muassa kuvia, joissa poika poseeraa kameralle suuren setelitukun kanssa.
Hän tallentui myös valvontakameraan tukholmalaisessa NK-tavaratalossa. Poika osti tavaratalosta kalliin takin kolme päivää murhan jälkeen.
– Vaikuttaa siltä, että hänet palkattiin juuri tätä tekoa varten, syyttäjä kommentoi.
16-vuotias on kiistänyt kuulusteluissa kaikki syytteet. Oikeudenkäynti tapauksen tiimoilta alkaa 25. syyskuuta.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/syy ... #gs.5vefji
Oikeus ennen kaikkea
Hercule Poirot
Viestit: 7959
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Ruotsin tilanne: maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Ruotsin hallitus kutsui koolle kriisikokouksen jengiväkivallasta
Ruotsissa järjestäytyneen rikollisuuden vastainen neuvosto on pitänyt tänään hätäkokouksen pahentuneen jengiväkivaltatilanteen takia. Hallituksen koolle kutsumaan tapaamiseen osallistui oikeus- ja poliisiviranomaisten lisäksi edustajia muun muassa sosiaalihallinnosta ja koululaitoksesta.

Ruotsissa on ammuttu kuoliaaksi jo ainakin seitsemän ihmistä pelkästään tämän kuun aikana. Maalitauluiksi ovat joutuneet rikollisjengien jäsenten lisäksi myös heidän omaisensa ja myös täysin sivulliset henkilöt.
Kokouksen jälkeen Strömmer kuvasi tavoitteena olleen muun muassa muodostaa yhteistä tilannekuvaa eri viranomaisten kesken. Hänen mukaansa kaikki olivat olleet yhtä mieltä siitä, ettei viimeaikaisissa tapahtumissa ole kyse mistään tavallisesta nuorisorikollisuudesta vaan aivan omasta väkivaltarikollisuuden lajista.
Ministerin mukaan osallistujat olivat olleen yksimielisiä myös siitä, että tilanne jatkuu ennallaan, jos mitään ei tehdä. Tällaista vaihtoehtoa ei voi olla olemassa, Strömmer korosti.
Viranomaisten on määrä julkistaa yhteinen selvitys uusista toimista jengirikollisuutta vastaan tämän kuun loppuun mennessä. Strömmer sanoi uskovansa, että uusia konkreettisia toimia ryhdytään toteuttamaan pikaisesti.

https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/6221192
Vastaa Viestiin