Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
terssi
Poliisikoira Rex
Viestit: 269
Liittynyt: Ke Elo 15, 2007 3:23 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja terssi »

Jakaja voi myös mennä hissillä ylös ja hissillä alas. Tai lähettää hissin odottamaan alempiin kerroksiin ja ajaa alas sieltä.
LeaSommer
Neuvoja-Jack
Viestit: 536
Liittynyt: Pe Syys 07, 2012 8:26 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja LeaSommer »

Löysinkin tuon jasonnnin viittaaman hissijutun.
”Todennäköisyys pienenee”
Myyrmäen postinjakajan murha on edelleen mysteeri. Poliisi kertoo tehneensä tutkinnassa kuulusteluja viimeksi viime viikolla. Naapurit toivovat pelkoakin aiheuttavan asian ratkeavan pian.

MURHAN tutkinta siirtyi maaliskuussa Itä-Uudenmaan poliisilta keskusrikospoliisiin (krp).
Se, että julkisella paikalla keskellä ruuhka-Suomea tapahtunut henkirikos jäisi selvittämättä, on hyvin harvinaista. Myyrmäen tapauksessa tekijä on ollut poliisilta paossa jo poikkeuksellisen pitkään. Krp:ssä kuitenkin uskotaan yhä jutun ratkeamiseen.
Tutkintaa johtavan rikosylikomisario Olli Töyrään mukaan tutkinnassa on menossa aktiivinen vaihe.
”Kuulusteluja on tehty viimeksi viime viikolla”, hän kertoo.
”Kaikki toimenpiteet ovat sellaisia, että en voi niistä enempää kertoa eikä ole tarvetta enempää kertoa. Tällä haavaa ei tiedoteta”, Töyräs sanoo.
”Palataan asiaan myöhemmin kesällä.”

”Hesari putosi postiluukusta puoli neljältä”
MUUSIKKO Kari Kivikoski, 66, valvoo usein aamuneljään. Niin murhayönäkin.
”Kuulin, kun Hesari putosi postiluukusta puoli neljältä. En tiedä, olenko ainoa tässä rapussa, jolle tulee lehti, kun hissi menee aina suoraan alakertaan.”
Vain hetkeä myöhemmin postinjakaja joutui pihalla silmittömän pahoinpitelyn kohteeksi. Siitä Kivikoski ei tiennyt mitään, ennen kuin aamupäivällä heräsi.
”Viisi-kuusi poliisiautoa oli talon edessä.”
”Kuulin sitten naapureilta, että jotakin on käynyt.”
Kivikoskeen tapahtuma istutti varovaisuutta.
”Ulkona menee pimeät portaat alas kellariin. Onko siellä ketään”, hän kertoo monesti ajatelleensa.

Pahasti väkivallanteko ei ole jäänyt vaivaamaan. Kivikoski arvelee olevansa ikään kuin rokotettu. Hänet on ryöstetty kotonaan, ja hän on myös ollut oikeudessa niin sanotun Töölön mattosurman todistajana. Tappajaksi paljastui Kivikosken silloinen parturi-kampaaja, jonka numeron hän muistaa yhä ulkoa.
Myyrmannin räjähdykseltä hänet pelasti kaljanhimo.
”Oltiin lasten ja mun silloisen vaimon kanssa Myyrmannissa. Muut halusi mennä McDonald’siin, mutta mulla oli niin kauhea kaljanhimo, että sanoin että ei, mennään kotiin, siellä on ruokaa. Sain tahtoni läpi.”
”Parkkihallissa kuului hirveä räjähdys. Lapset alkoivat itkeä, että pommi. Ei se mikään pommi ole, sanoin. Menin sitten ykköskerrokseen katsomaan.”
Mitä Kivikoski ylhäällä näki, ei unohdu koskaan.
”Nyt oli Kuukausiliitteessä juttu, kun räjähdyksestä tuli 20 vuotta. Siinä kohtaa, missä McDonalds oli, kuoli seitsemän ihmistä.”
Kivikoski kertoo sittemmin raitistuneensa.
Hän siirtyy työhuoneeseensa ja alkaa juoksuttaa sormia koskettimilla.
”No niin, nyt lähtee Paratiisi. Linnut lauloi ja kimmelsi taivaan kuu.”
Kari Kivikoski oli entisessä elämässään kansainvälisen suuryrityksen palveluksessa. Nykyään ekonomi heittää keikkaa yhden miehen bändinä.

”Mä kävin heittämässä kynttilät roskikseen”
TAVATAAN vielä mies D-rapun ylimmästä kerroksesta.
”Poliisi kävi kyselemässä. Sanoin, että ei voida paljon auttaa, kun oltiin silloin Savossa. No, lupasi, ettei kirjaa ylös, kun on kuulemma raskauttava asianhaara”, mies kertoo.
”Sattumaahan se oli”, hän arvioi murhan tapahtumapaikkaa.
”Lasken sen varaan, että alkaa omatunto kolkuttaa ja kertoo äidilleen ja äiti soittaa poliisille. Tai ympäripäissään kertoo kavereilleen.”
”Nythän se kansanedustaja, Keskisarjan Teemu, selvittelee Kyllikki Saaren murhaa. Tekijä ei välttämättä ole hengissä, mutta murha saattaa selvitä.”

ELÄKELÄISMIES muistaa postinkantajan muistoksi tuodut kynttilät.
”Mä kävin heittämässä ne roskikseen. Ei tarvitse toisten oven eteen tuoda tuommoisia. Kirkolla 200 metrin päässä on virallinen muistelupaikka”, mies kertoo.
Miksi?
”Olisi ollut kauhunäky, jos mun 2- ja 3-vuotiaat lapsenlapset olisivat tulleet kysymään, että mitä nämä ovat. Sitä eivät ole nämä kynttiläntuojat ajatelleet.”
”Skidejä pitää suojella. Ei lueta Hesaria niille eikä katsota Ylen uutisia, vaan keskustellaan siitä, mitä tarhassa tapahtui.”
”Katsoin vaan, että ovat sammuneet, ettei tule tulipaloa, kun vein roskiin.”

https://www.hs.fi/kaupunki/vantaa/art-2 ... 34250.html
Avatar
Jasonnn
Christopher Lorenzo
Viestit: 1634
Liittynyt: To Elo 01, 2019 9:17 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Jasonnn »



Omaan pistää tuo rapussa asuvan kommentti silmään: ”Ulkona menee pimeät portaat alas kellariin. Onko siellä ketään”, hän kertoo monesti ajatelleensa."

Miksi tuosta pitää mainita ja miten tuo tulee asukkaan mieleen kertoa?
Intiaani
Harjunpää
Viestit: 334
Liittynyt: To Kesä 01, 2023 11:35 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Intiaani »

Ite oon kanssa katellut liian pienenä kauhuleffoja, että tunnistan kyllä ton "onko tuolla pimeässä joku odottamassa" efektin 😶
Intiaani
Harjunpää
Viestit: 334
Liittynyt: To Kesä 01, 2023 11:35 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Intiaani »

Olen todella varma, että tämä on jonkin sekopään aikaansaannosta. Joskus aikoinaan alueella vaikutti todella monta sekopäätä, ja mitä tässä kehitystä on seurannut, niin en usko että olisi ainakaan parempaan suuntaan mielenterveydeltämme menty.

Esimerkkejä. En mainitse nimiä, koska ne ovat keksittyjä kutsumanimiä ja joku vitun kehari vielä keksii ketä nää on.

1. Mies, lippis ja karvahupullinen pilottitakki. Veti keskellä kesää perässään pulkkaa, missä oli vasara. Huhujen mukaan myös remontoi tällä esim naamoja uuteen kuosiin. Vaihdoin kadun puolta tän nähdessäni.

2. Veljekset. Pelasivat "jääkiekkoa" silleen, että lämärin maali oli kävelytiellä kulkevien päät.

3. Uskonmies, joka esim. roskakatokseen lukittuna vastasi kahta harmaakarhua voimiltaan. (älkää kysykö mistä tiedän 🙄). Joku sanoi harmittomaksi, mutta ihan vitun pelottava se oikeasti oli. Tai on. Paha sanoa nykytilasta.
Nice shirt
Adrian Monk
Viestit: 2531
Liittynyt: To Joulu 17, 2020 4:58 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Nice shirt »

LeaSommer kirjoitti: Su Loka 08, 2023 10:14 pm
Jasonnn kirjoitti: La Loka 07, 2023 2:15 pm Rapussa asuva oli mennyt noukkimaan hesaria noin klo 3.30 (-/+ 30sekunttia) ja kuuli kuinka hissillä joku meni alas (oletetusti juuri jakaja) jolloin hyökkäys on täytynyt alkaa heti kun jakaja on mennyt ovesta pihalle... Tuo tuli ilmi toisesta HS:n artikkelista..
Löytyykö sulla tähän lähde? Itellä ei ole aiemmin pistänyt silmään tämä.
Ross Sullivan kirjoitti: Su Loka 08, 2023 3:52 pm
Jasonnn kirjoitti: Su Loka 08, 2023 3:43 pm Onko paikalla ollut poliisikoiraa edes? Voisi olettaa että olisi mutta itse en ole nähnyt lausuntoja koirasta?
Käsittääkseni aina on silloin, kun on tapahtunut henkirikos, eikä tekijää tiedetä (eikä ole vahvaa epäilyä).
Tätähän ei toki alkuun tutkittu henkirikoksen, koska uhri oli alkuun hengissä, mutta tokihan tässä sitä kuuluisaa raakaa väkivaltaa käytettiin ... En muista myöskään kuulleeni poliisikoirasta, mutta meillähän ei toki kaikkea kerrota...
Jasonnn kirjoitti: La Loka 07, 2023 2:58 pm
Rikosmies kirjoitti: La Loka 07, 2023 2:51 pm ^^
Itse kyllä jakaisin ylhäältä alaspäin niin että hissillä ylös ja jalkaisin alas
No joo ehkä riippuu ihmisestä. Mutta tuo ei ole olennaisin asia tässä kummin tehnyt.
Kyllä poliisi varmasti tietää yksityiskohtaisemmin jakajan liikkeet tuossa rapussa.
Kaikki ne paikat, missä itse olen asunut kerrostalossa, on jakaja jakanut juurikin ylhäältä alaspäin. Hissillä ylös (jos hissi on) ja siitä sitten laskeutuen. Toki voihan olla että rapussa ei ole kuin yksi Hesarin tilaaja ja juurikin esim ylimmässä kerroksessa. Mutta tokihan tämä suunta on varmasti poliisin tiedossa. Mielestäni tällä on merkitystä.
Ilmaisjakelulehdetkin jaetaan ylhäältä alas. Vaikka kuinka sanotaan, että lehtien paino vähenee alhaalta ylös, ei se ole järkevä tapa. Hissillä ylös, jos on. Sitten aikoinaan oli kolmekerroksisia taloja ja silloin aloitettiin alhaalta ylös, koska ei ollut hissiä.

Vielä on huomioitava, että kaikenlaisia tiirikkahemmoja voi olla kokeilemassa lukkosepän taitojaan oviin yöllä. Siis, että saavatko uloimmaisen oven auki ja siitä sairasta mielihyvää. Ja ehkä keikkaa myöhemmin.

Tapaus kuulostaa väijytykseltä, jonka motiivi voi olla internetissä.

Lisäksi tytön tukan muoto viittaa japanilaisuuteen. Voi olla murhaajan fetissi. Ylilaudalla on joku aikanaan kirjoittanut, että tyttö muistutti Hannele Hanu Luukkaista, nuorempi versio.
Kohti uusia kohuja!
Boswell
Armas Tammelin
Viestit: 74
Liittynyt: Ti Touko 09, 2017 5:54 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Boswell »

Sorry folks, kaikki jutut jota suunniteltiin , meni vituiks, kylkiluita murtui kun vedin lipat. Itse asiaan, Kari Kivikoski, on kertonut oman nimensä haastattelussa, joten voin kertoa, että Karin asunto on 6 kerros ja rappuun menee 3 hesaria koko rappuun kaikille tilaajille. Siis 6D rappu. Jos nämä ovat olleet viimeiset jaetut hesarit ko. osoitteessa, on uhrilla ollut vain 5kpl hesareita jaettavana= yksi piiri, matkalla takaisinpäin jakeluhuoneelle Kuohukuja 1.
Joku kysyi, onko kuvassa näkyvät kärryt varhaisjakelun, siis HS:n jakeluun käytössä, vastaus, se riippuu alueesta. Hesarin jakajat käyttävät lähinnä entis ajan maitotonkka kärryjä, ilman puupohjaa, ja päällä muotoon tehty pressu.
Espoon tapaus on menny syyttäjälle, ei tässä mitään harhoja nähdä, eikä myöskään mitään kaupunkirajoja vedetty uusiin uomiin.
Lopuksi, kyllä tää juttu etenee, siellä tutkitaan kaikkia vinkkejä koko ajan, mutta kyllä poliisillakin lomat painaa ja kommentointi jää sit vähän niinku taka-alalle, syy, tutkinnanjohtaja päättää mitä tiedotetaan.
Luotto poliisiin toimintaan on silti korkeella, olen antanut vinkkejä eteenpäin asioista joita kuulen suoraan poliisille, olen siis kantanut korteni kekoon.
Kaikkea ei voi täällä kertoo, edelleenkään. Voi tulla nääs sankitiota yllättäviltä tahoilta. Juttu elää, ja vinkkejä silti kaivataan.
Ross Sullivan
Vic Mackey
Viestit: 1938
Liittynyt: La Joulu 02, 2017 3:14 am
Paikkakunta: Kirkkonummen räkälät

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Ross Sullivan »

LeaSommer kirjoitti: Su Loka 08, 2023 10:14 pm
Jasonnn kirjoitti: La Loka 07, 2023 2:15 pm Rapussa asuva oli mennyt noukkimaan hesaria noin klo 3.30 (-/+ 30sekunttia) ja kuuli kuinka hissillä joku meni alas (oletetusti juuri jakaja) jolloin hyökkäys on täytynyt alkaa heti kun jakaja on mennyt ovesta pihalle... Tuo tuli ilmi toisesta HS:n artikkelista..
Löytyykö sulla tähän lähde? Itellä ei ole aiemmin pistänyt silmään tämä.
Ross Sullivan kirjoitti: Su Loka 08, 2023 3:52 pm
Jasonnn kirjoitti: Su Loka 08, 2023 3:43 pm Onko paikalla ollut poliisikoiraa edes? Voisi olettaa että olisi mutta itse en ole nähnyt lausuntoja koirasta?
Käsittääkseni aina on silloin, kun on tapahtunut henkirikos, eikä tekijää tiedetä (eikä ole vahvaa epäilyä).
Tätähän ei toki alkuun tutkittu henkirikoksen, koska uhri oli alkuun hengissä, mutta tokihan tässä sitä kuuluisaa raakaa väkivaltaa käytettiin ... En muista myöskään kuulleeni poliisikoirasta, mutta meillähän ei toki kaikkea kerrota...
Jasonnn kirjoitti: La Loka 07, 2023 2:58 pm
Rikosmies kirjoitti: La Loka 07, 2023 2:51 pm ^^
Itse kyllä jakaisin ylhäältä alaspäin niin että hissillä ylös ja jalkaisin alas
No joo ehkä riippuu ihmisestä. Mutta tuo ei ole olennaisin asia tässä kummin tehnyt.
Kyllä poliisi varmasti tietää yksityiskohtaisemmin jakajan liikkeet tuossa rapussa.
Kaikki ne paikat, missä itse olen asunut kerrostalossa, on jakaja jakanut juurikin ylhäältä alaspäin. Hissillä ylös (jos hissi on) ja siitä sitten laskeutuen. Toki voihan olla että rapussa ei ole kuin yksi Hesarin tilaaja ja juurikin esim ylimmässä kerroksessa. Mutta tokihan tämä suunta on varmasti poliisin tiedossa. Mielestäni tällä on merkitystä.
Koirapartio on jo silloin paikalla, jos etsitään pakenijaa. Siis joku tyyppi ajaa kyttiä karkuun ja pakenee metsään. Koira tuodaan, jos on yhtään oletuksena, että pakenija voisi tällä tavoin löytyä. Silloin kun ihminen hakataan henkihieveriin, niin koirapartio on vielä vahvemmin oletuksena (saataisiin selvitettyä pakoreittiä mahdollisimman pitkälle).

Toki näihin varmasti löytyy poikkeus ja poikkeukselle poikkeus.
Hapetan kyttätyyliin
Starbalia
Poliisikoira Rex
Viestit: 268
Liittynyt: La Helmi 27, 2016 3:37 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Starbalia »

Onko sitten ensimmäinen partio paikalla ollut koirapartio? Jos 3 minuuttia tekijän paon jälkeen on saavuttu paikalle, niin luulisi aika hyvät hajut lähtevän uhrista ja ympäristöstä. Tuona yönä ei kuitenkaan mitään rankkasateita ole ollut, joten hajutkaan ei sekunnissa katoa.
JasseHames
Christopher Lorenzo
Viestit: 1577
Liittynyt: Ke Tammi 06, 2021 5:54 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja JasseHames »

Kaikilla poliisipartiolla ei ole koiraa mukana. Tuollaisessa paikassa, jossa käy päivän aikana oletettavasti useita ihmisiä, on ongelmana muiden muassa se, että hajujälkiä saattaa olla useammasta ihmisestä jo ennen poliisien ja ensiapuhenkilökunnan saapumista. Eihän koira kovin hyvin ymmärrä, kenen henkilön hajujälkeä sen halutaan lähtevän jäljittämään, ellei tekijä ole jättänyt esimerkiksi vaatekappaletta tekopaikan läheisyyteen. Toinen heti ilmenevä ongelma on polkupyörän käyttö. Tekijä on voinut olla liikkeellä omalla tai varastetulla polkupyörällä, jolloin maahan ei jää hajujälkeä. On voinut nousta pian teon jälkeen polkupyörän selkään ja ajanut pari kilsaa kotiinsa reittiä, jolla ei ole enemmän tai vähemmän sattumalta valvontakameroita. Ja jos kukaan ei ole nähnyt mitään, mikä näyttää tällä hetkellä todennäköiseltä, niin siinä on poliisin paha tyhjästä nyhjäistä. Tekijällä ollut enemmän kuin riittävästi aikaa hävittää teon aikana käyttämänsä vaatteet.
Ross Sullivan kirjoitti: Pe Tammi 12, 2024 7:48 pm Esim. yksityisen puolen terapeutit eivät kirjaa kantaan tietoja potilaista
Ketkä terveydenhuollon toimijat lainvastaisesti jättävät tekemättä kirjaukset Kantaan?
Ross Sullivan
Vic Mackey
Viestit: 1938
Liittynyt: La Joulu 02, 2017 3:14 am
Paikkakunta: Kirkkonummen räkälät

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Ross Sullivan »

Syön hatullisen paskaa, jos tapahtumapaikalla ei melko nopeasti ole ollut koirapartio paikalla. Aivan varmasti on ollut.

Hajujälki: Siinähän on tekijä 8 minuuttia kerrotusti temmeltänyt. Toki aina löytyy jokin tekijä, että koira ei saisi vainua.
Hapetan kyttätyyliin
Avatar
Jasonnn
Christopher Lorenzo
Viestit: 1634
Liittynyt: To Elo 01, 2019 9:17 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Jasonnn »

Ross Sullivan kirjoitti: Ti Loka 10, 2023 9:04 pm Syön hatullisen paskaa, jos tapahtumapaikalla ei melko nopeasti ole ollut koirapartio paikalla. Aivan varmasti on ollut.

Hajujälki: Siinähän on tekijä 8 minuuttia kerrotusti temmeltänyt. Toki aina löytyy jokin tekijä, että koira ei saisi vainua.
Joo olisi ihme jos paikalla ei olisi käynyt koirapartio mutta tuskin ekana paikalla olevalla partiolla on ollut koira.

Niin on tekijä temmeltänyt mutta myös suuri määrä poliiseja/ensihoitajia.
JasseHames
Christopher Lorenzo
Viestit: 1577
Liittynyt: Ke Tammi 06, 2021 5:54 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja JasseHames »

Ross Sullivan kirjoitti: Ti Loka 10, 2023 9:04 pm Syön hatullisen paskaa, jos tapahtumapaikalla ei melko nopeasti ole ollut koirapartio paikalla. Aivan varmasti on ollut.

Hajujälki: Siinähän on tekijä 8 minuuttia kerrotusti temmeltänyt. Toki aina löytyy jokin tekijä, että koira ei saisi vainua.
Oletettavasti on ollut niin nopeasti paikalla kuin lähimmällä koirapartiolla on kestänyt saapua paikalle. Eipä ole valitettavasti kuitenkaan jäljitys koiran avulla onnistunut jostakin syystä.
Ross Sullivan kirjoitti: Pe Tammi 12, 2024 7:48 pm Esim. yksityisen puolen terapeutit eivät kirjaa kantaan tietoja potilaista
Ketkä terveydenhuollon toimijat lainvastaisesti jättävät tekemättä kirjaukset Kantaan?
Eväs
Remington Steele
Viestit: 212
Liittynyt: Ti Joulu 11, 2018 6:18 pm
Paikkakunta: Haukipudas

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Eväs »

Mä ymmärsin että ekaksi kiinniotetun vuoksi ajateltiin, että tekijä on kiinni, niin ei ollut tarvetta lähteä etsimään tekijää koiran kanssa
Avatar
Jasonnn
Christopher Lorenzo
Viestit: 1634
Liittynyt: To Elo 01, 2019 9:17 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Jasonnn »

Eväs kirjoitti: Ke Loka 11, 2023 12:46 pm Mä ymmärsin että ekaksi kiinniotetun vuoksi ajateltiin, että tekijä on kiinni, niin ei ollut tarvetta lähteä etsimään tekijää koiran kanssa
Näin se voi olla että poliisi on luullut että tekijä on tiedossa joten rikospaikka tutkinta on hutkittu.
Vastaa Viestiin