Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Jarmomurha
Sabrina Duncan
Viestit: 370
Liittynyt: Ke Maalis 04, 2020 9:42 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Jarmomurha »

Onko siis lainkaan tietoa siitä, mikä äiti Gunilla oli omaa sukuaan?
Neo7
Christopher Lorenzo
Viestit: 1514
Liittynyt: La Kesä 27, 2020 8:28 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Neo7 »

JSA kirjoitti: Ti Loka 10, 2023 1:33 pm Kun nyt Vanhakansaa myöten Heikkiä julistetaan muistisairaaksi, niin on kyllä pakko ihmetellä. Olen seurannut tapausta aina siitä asti kun se Kadonneissa oli. Myös niemen podcast on tullut kuunneltua useamman kerran, enkä siinäkään huomannut mitään muistisairauteen viittaavaa. Ärsytti siinäkin se Niemen sekaaminen ja jankkaaminen niistä Sirpan jaloista. Heikki on ehkä raskassoutuista kuunneltavaa, mutta olen kyllä ymmärtänyt ja pysynyt kärryillä, kunhan on keskittynyt. Tottakai tuo kuvaepisodi hieman ihmetyttää, kuten viimeaikaiset koirasekoilut. Koirasekoilussa nyt toisaalta ollaan iltapäivälehtien varassa, joten jättäisin täysin omaan arvoonsa. Heikin kuulo on myös todella huono.
Kiinnitin itsekin huomiota, että Heikki kyllä tuntuu muistavan monia asioita hyvin ja kertoo niistä sujuvasti ikänsä huomioon ottaen. Silti on asioita, joista ei oikein ole tällä hetkellä poliisin vahvistusta, ja sen vuoksi kannattaa suhtautua varauksella Heikin puheisiin. Jos kyse on Heikin sekoiluista, niin voihan hänellä olla alkavaa muistiongelmaa. Ei hän pahasti dementoituneelta kuulosta missään nimessä.

Se jäi itseänikin ihmetyttämään sama asia, jonka joku muukin jo edellä mainitsi, kuinka Heikki jo n. viikon kuluttua katoamisesta piti Piiaa kuolleena, kun sanoi poliisille että nyt täytyy etsiä, ettei jää (ruumis) talven alle. Vaikka eihän tuostakaan voi varmaksi sanoa kuinka on tarkalleen sanonut, onko jossitellut tms. Kuulosti silti erikoiselta tuolla tavalla kerrottuna.
Avatar
Eaglegoat
Remington Steele
Viestit: 236
Liittynyt: To Joulu 15, 2022 7:39 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Eaglegoat »

reaper kirjoitti: Ti Loka 10, 2023 1:22 pm
Genau kirjoitti: Ti Loka 10, 2023 9:01 am Luultavammin Piian kohtalo ratkesi ihan siinä kotikulmilla. Saattoi olla, että hän lähti kiukuspäissään silloin johonkin vähäksi aikaa. Palasi myöhemmin illalla kotiin ja seinähullu isäukko tappoi hänet sitten. Piialla oli käsi ollut jo aiemmin paketissa. Ilmeisesti kotiväkivaltaa oli aiemmin ollut myös. Lisäksi poliisi on viime aikoinakin tutkinut Piian kotitaloa. Ruumiskoira oli ilmeisesti jonkin vanhan hajujäljen aistinut. Siksi laittia autotallissa oli tutkittu. Ruumista on voitu pitää muutamia päiviäkin autotallissa ennen hävittämistä. Kyllä tuo rikos on siinä perhepiirissä tapahtunut. On tapauksia joissa koulutettu koira on vuosikymmeniä vanhoja haju jälkiä aistinut ja rikos on saatu selvitettyä.
voitko laittaa linkkiä juttuihin, jossa vuosikymmeniä sitten hajun perusteella aistittu?

tutkimuksen mukaan: Koirat ovat kuitenkin onnistuneet haistamaan vainajia, jotka on haudattu 5–15 vuotta sitten ja
ruumiit on löydetty. Poikkeuksellisena tapauksena on 18 vuotta kadoksissa olleen Raija Juutilan tapaus Kangasalla. (Romppainen 2007, 147–150; Rebmann & David & Sorg 2000, 12–15; Lindfors
2016.)

tosin samalla myös ihmetyttää, että miksi niiden koirien kanssa siellä olivat, jos ei kuitenkaan haistelut enää onnistu.
Juutilan tapauksessa tosiaan 18 vuotta meni ja koira edelleen merkkasi kohdan jolla ruumis oli tovin ehtinyt olla. Yleisesti taitaa olla niin, että ulkona sään ja muuttuvan luonnonarmoilla jälki ei ole välttämättä enää edes seuraavan sateen jälkeen koiran haistettavissa. Sisätiloissa sen sijaan säilyy parhaimmillaan tuon 20 vuotta hentokin jälki.

Ruumiin, maan alle tai rakenteisiin haudatun tai ulkona luonnossa muuten olevan, koira voi haistaa niin pitkään kun ruumis paikallaan on. Silti riski väärillekin merkkauksille aina on. Todennäköisesti sellaiset kuitenkin saa suht hyvin pois suljettua testaamalla toisella koiralla saman kohdan?
Pohjosenvalunut
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 117
Liittynyt: Ti Syys 12, 2023 8:39 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Pohjosenvalunut »

Aiemmin Heikki pysyi asiassa ja puhui selkeitä. Verkkaisesti tosin. Ei podcast ollut enää lainkaan samaa. Mielenpäällä oli sekavuus, Nebukadnesar ja aurinkopaneelit.
Heikki voi olla syyllinen ja/tai poliisi epäilee. Mielestäni poliisilta ei ole tullut koiran käyttö tai juurikaan mitään tutkinnasta kertovaa juttua. Ne nojaa Heikin kertomaan. Mielestäni hän on muistisairas, sitä kautta kaikki hänen kertomansa ja lausumansa on mahdollisesti täysin paikkansa pitämättömiå. Eikä syynä ole tutkinnan sekoittaminen tai "tarinan" pettäminen, aivot tekevät mitä tekevät ja sillä hetkellä se on Heikin totuus. Vaikka poliisit eivät olisi lainkaan käyneet siellä voi aivot rakentaa muistoista ja sattumista uskottavan tarinan. Tai ovat käyneet koiran kanssa ja piikanneet lattian kokonaan auki eikä välttämättä Heikki sitäkään sisästäisi. Aivot aikaa rapistumaan tietyssä vaiheessa ja lopputulos on hyvinkin yksilöllinen.
heimohuimaa
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: Pe Marras 06, 2015 3:04 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja heimohuimaa »

Tähän uusimpaan spekulatioon sopii myös tuo erikoisuus riidasta, että riita oli, mutta sitten kysyttäessä usempaan otteeseen(niemen podcast) ei muisteta mistä ohjelmista oli kyse?
Spede
Armas Tammelin
Viestit: 86
Liittynyt: Ti Marras 09, 2021 5:55 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Spede »

Onko HR muistisairas vai ovatko tarinoiden vaihtumiset vaan selittelyä ja aikaisempien selittelyjen paikkailua?
Ross Sullivan
Javier Pena
Viestit: 1844
Liittynyt: La Joulu 02, 2017 3:14 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ross Sullivan »

Psykopaatti kirjoitti: Su Loka 08, 2023 10:58 pm Sen takia sinne talolle palataan, koska tekniikka on kehittynyt 40 vuodessa sellaisen harppauksen, ettei tarvita kuin tuhannesmillin osa jotain ja sillä pystytään etenemään. 80-luvulla lähinnä tutkittiin suurennuslasilla asioita.
Yleensä tällaisissa tapauksissa se syyllinen löytyy aina lähipiiristä. Haistan palaneen käryä, ettei asiat ole ihan menneet kerrotun kaltaisesti. Joku juttu mennyt vituilleen....
Olen 100% varma, että perhe tietää, mitä tapahtui. Nuo selitykset, että Pia lähti ja sinne jäi. Ei vittu varmasti ole mennyt noin. Ei. -80 luvun poliisille olisi voinut kertoa, että avaruusalus vei mennessään ja homma taputeltu. Nykyään ei ihan näihin höpö juttuihin uskota samalla tapaa, paitsi nyt Anneli Auerin tapauksessa.
Olen osin samoilla linjoilla. MIelestäni tuo lähtötilanne/lähtöasetelma on jotenkin ihan helvetin outo.
Hapetan kyttätyyliin
Spede
Armas Tammelin
Viestit: 86
Liittynyt: Ti Marras 09, 2021 5:55 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Spede »

Ulvilan selvittämättömässä tapauksessa valkoiseen neulevillatakkiin pukeutunutta kotirouvaa olisi vaikea uskoa murhaajaksi.
Viking Sallyn selvittämättömässä murhassa hämmentyneen oloista partiopoikaa olisi vaikea uskoa murhaajaksi.
Piikkiön tapauksessa sympaattista höpöttäjä-iskää voi olla vaikea uskoa osalliseksi katoamiseen.

Noh. Varmistettuja faktoja on todella vähän. Poliisilla toivottavasti enemmän.
Carelin
Rico Tubbs
Viestit: 1258
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 8:37 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Carelin »

Kyllä krp tietää, että isä se on. Näyttöä vaan enää vaikea saada.
Niin kuin joku sanoi, että tyttö lähtenyt suutuspäissä menee ja kun palanut niin saanut rengas raudasta pataan. Hyvin todellinen kulku. Sitten kuljetettu autolla ties minne.
Polaris
Armas Tammelin
Viestit: 74
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2018 12:57 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Polaris »

Olen tätä ihmetellyt täällä ääneen aiemminkin, että miksi Heikki ei kertaakaan soittanut tuon perjantain ja sunnuntain välisenä aikana Paimioon ja kysynyt esimerkiksi, että "Pääsikö se meidän kiukkupussi sinne, kun lähti vähän akäisesti ulos"
Todella outoa, että isä ei kahteen vuorokauteen varmista oman lapsen päässeen perille, vaan antaa asian vaan olla. Tietenkin, jos Paimion kyläpaikassa ei ole ollut puhelinta, niin ymmärrän soittamattomuuden, mutta muussa tapauksessa en sitten mitenkään!

Siis vielä siinäkään vaiheessa ei ole sunnuntaina soitettu Paimioon, kun on alkanut olla aika lähteä uskovaiskokoukseen, että "Pääseehän Piia teidän kyydissä kokoukseen / Oletteko te tulossa tänään kokoukseen vai tulenko hakemaan Piian kyytiini ennen kokousta..."
Tätä soittamattomuutta / välinpitämättömyyttä en kovin helpolla niele. Koko viikonloppu on mukamas Ristikankareilla eletty ihan normaalia elämää vailla huolen häivää, vaikka yksi lapsista onkin lähtenyt ulos ovet paukkuen, päivä tai pari sitten. Kokouksessa on sitten tullut kaikkien uskonveljien edessä järkytys...

Vaikka tuohon aikaan soittaminen ja yhteydenpito oli jotain ihan muuta kuin nykyisenä kännykkäaikana, niin silti. On kuitenkin kyse omasta lapsesta ja kahdesta vuorokaudesta! Varsinkin, kun Piia ei käsittääkseni ollut mikään kotoa karkaileva teini joka aiemmin olisi ollut pari yötä ihan muuten vaan jossain kadoksissa.

Onko noihin kokouksiin tapana viedä ihan pienetkin lapset? Mietin Kallea, että oliko hänkin aina mukana noissa kokouksissa? Vai oliko Piia yleensä kokousten ajan lapsenvahtina ja jäikö esim. Teijo tällä kerralla Kallea hoitamaan?
Avatar
Yggdrasil
Jane Marple
Viestit: 1012
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 10:31 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Yggdrasil »

Polaris kirjoitti: Ti Loka 10, 2023 8:19 pm Vaikka tuohon aikaan soittaminen ja yhteydenpito oli jotain ihan muuta kuin nykyisenä kännykkäaikana, niin silti. On kuitenkin kyse omasta lapsesta ja kahdesta vuorokaudesta! Varsinkin, kun Piia ei käsittääkseni ollut mikään kotoa karkaileva teini joka aiemmin olisi ollut pari yötä ihan muuten vaan jossain kadoksissa.
Eikös se Piia ollu just tuommonen angstinen teini joka lähtee ovet paukkuen millon mistäkin syystä. Ja vaikka olisikin ollu tuommonen niin yleensä meidän isien tytöt on niitä joita suojellaan enemmän kun mitään muuta maailmassa ja en kyllä usko siihen että appikaan olisi katsonut sitä hyvällä että Piia:lle olisi jtn tapahtunut. Ylipäätään aina kun suita on enemmän olisi sen ajanmyötä joku laulanut. Heikkihän tarinan mukaan luuli että Piia oli menny sinne kaverilleen joten kun jaloissa pyörii pieni lapsi ja töissä pitää juosta samalla on aika varma että joku teinin kotoa lähtö ei yksinhuoltajalle ollu se pahin ongelma.
---
Spede
Armas Tammelin
Viestit: 86
Liittynyt: Ti Marras 09, 2021 5:55 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Spede »

Kyllähän isä tyttärensä perään soittelee. Tietenkin. 1980-luvulla, 2020-luvulla ja aina. Siinä suhteessa maailma ei ole muuttunut. Tässä keississä ei vaan sitten soitellut.
madmax8202
Susikoski
Viestit: 36
Liittynyt: Ti Huhti 06, 2021 10:56 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja madmax8202 »

SineNomen kirjoitti: Ti Loka 10, 2023 9:49 am
Tai ehkä viety Kivilänmäkeen, jossa yöllä nähty auton pysähtyvän. Siellä, ainakin nykyisin, autiotalo avoimine kaivoineen. Ja naapurissa, vain parin sadan metrin päässä Ristikankare-niminen talo. Onko joku yhteys Heikkiin? Esim. lapsuudenkoti? Taas yksi kummallinen yhteensattuma tähän tapaukseen.
Käsittääkseni se talo oli autio jo silloin 80-luvun lopulla. Auton nähnyt nainen oli siitä antanut vihjeen poliisille mutta poliisi ei ollut ikinä asiaan palannut. Tätä olen miettinyt muutaman päivän että voiko/kannattaako/teenkö itsestäni idiootin jos laitan tuonne vihjepostiin viestillä tämän kertoneen henkilön nimen ja hänen antamat tietonsa?
seiskari
Susikoski
Viestit: 43
Liittynyt: Ma Joulu 30, 2019 8:31 pm
Paikkakunta: Piikkiö

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja seiskari »

Spede kirjoitti: Ti Loka 10, 2023 9:03 pm Kyllähän isä tyttärensä perään soittelee. Tietenkin. 1980-luvulla, 2020-luvulla ja aina. Siinä suhteessa maailma ei ole muuttunut. Tässä keississä ei vaan sitten soitellut.
Se on muuten justiinsa noin. Itsekin olen Piian kanssa samaa ikäluokkaa ja voin kertoa samoilta ajoilta yhden esimerkin. Lähdimme kaverin kanssa varmaan kanssa eräänä perjantaina käymään yhdellä leirintäalueella ja kuulin vasta joskus jälkeenpäin, että faijani oli soitellut sen leirintäalueen kahvioon tms, että onkos siellä näkynyt meidänlaisia janttereita. Kahvionpitäjä oli vain kuitannut siihen, että täällähän ne pojat ovat. Eikä munkaan faija todellakaan korostuneen huolellinen ollut, vaan ihan sen ajan tavisvanhempi. Pointti oli tässä vain se, että kyllä silloin kasarillakin vahtivuorot hoidettiin vaikkei kännyköitä ollutkaan. Ja tämä Piian isä vielä vaikuttaa varsinaiselta kerberokselta, kun vielä viisikymppistä aikamiespoikaakin vahtaa ovensuussa. Kannattaa muuten sitä Teijon haastattelua myös tarkastella tarkemminkin, nimittäin hän selvästikin menetti malttinsa jo hyvin pienestä toimittajan tenttaamisesta. Itse olin aina siihen asti ajatellut, ettei hän välttämättä salailisi asian suhteen mitään. Mutta enää en ole siitäkään vakuuttunut, mielestäni ei siis ole kaikkea asiasta tietämäänsä kertonut. Muutenkin hänellä ja isällään vaikuttaa olevan jonkinlainen kohtalonyhteys yhteisasumisineen.

LIsäksi vielä jollekin aikaisemmalle kunniamaininta erityisestä nokkeluudesta Heernummen kaatopaikan suhteen. Mielestäni erinomainen oivallus, että raksamiehelle se paikka oli todennäköisesti myös erityisen tuttu. Se lisää ilman muuta sen vaihtoehdon uskottavuutta ruumiin hävittämisen suhteen. Hessulla toki varmasti melkoinen paikallistuntemus, joten toinen hyvä vaihtoehto on vain joku tietty hänen tuntemansa syrjäinen paikka kuitenkin suhteellisen läheltä kotia. Tuskin kukaan ruumis takakontissa lähtisi sentään maakuntia kiertämään. Raksamiehenä Hessu on voinut jonkun hyvin syrjäisen paikan löytää ja kaivaa sen niin syvälle, että aika on jo tehnyt tehtävänsä ja kaikki on maatunut. Paukut kyllä kannattaisi keskittää edelleen sen kaksikon kuulemiseen. Ihan turha Hessulle on myöskään täällä mitään diagnooseja asettaa, ihan oikeustoimikelpoiselta edelleen vaikuttaa, vaikka korkeaa ikää jo onkin.
Avatar
Yggdrasil
Jane Marple
Viestit: 1012
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 10:31 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Yggdrasil »

Tietääkö kukaan minkälaisella autolla Heikki itse autoili tuolloin kun Piia katosi..
---
Vastaa Viestiin