Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
jiihoon
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 108
Liittynyt: Su Loka 25, 2020 10:57 pm

Re: Lasse Oksanen, 80, kärysi ratista

Viesti Kirjoittaja jiihoon »

muutenkaan ei iäkkäämmillä aina hoksottimet toimi niin pienikin määrä alkoholia veressä voi johtaa vaaraan itselle ja muille niin siinä ei anteeksipyytelyt ja pahoillaan olot juurikaan merkitse
niin paljon on vääryyttä maailmassa ja vähän on vääryyden korjaajia :(
Yrjö Yrjönpoika
Christopher Lorenzo
Viestit: 1502
Liittynyt: Pe Elo 04, 2023 10:05 am

Re: Lasse Oksanen, 80, kärysi ratista

Viesti Kirjoittaja Yrjö Yrjönpoika »

▪︎
Nojust... Kyllähän se oma puhallus-alkometri olisi taas ja jälleen ja tässäkin tapauksessa tullut paljon halvemmaksi kuin tämän homman loppulasku. :?
Anoteus
Jack Bauer
Viestit: 961
Liittynyt: Su Tammi 20, 2019 8:12 pm

Re: Lasse Oksanen, 80, kärysi ratista

Viesti Kirjoittaja Anoteus »

Ei kun takas mökille ja lisää kuraa :roll:
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17155
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Huumeista kärähtäneen rattijuopon kyydistä löytyi varastettua tavaraa – Mikkelissä varkaussarjan tehtaillut porukka joutui tuomiolle

Kolme tuomiolla olleista sai käräjäoikeudessa ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Poliisin valvonta johti useisiin tuomioihin, kun poliisi löysi epäillyn rattijuopon kyydistä varastettua tavaraa elokuussa 2021 Hirvensalmella. Poliisi otti auton kuljettajan ja kyydissä olleet matkustajat kiinni. Heidän jäljiltään löytyi myöhemmin lisää anastetuksi ilmoitettua tavaraa.
...

Pisimmän tuomion, kahdeksan kuukautta vankeutta, sai 24-vuotias mies, joka osallistui kolmeen Mikkelissä tapahtuneeseen varkauteen. Varkaudet tapahtuivat parin päivän sisällä ennen tekijöiden kannalta kohtalokasta ratsiaa.

Mies oli yhdessä 27-vuotiaan, 53-vuotiaan ja 31-vuotiaan naisen kanssa anastanut Otavasta hevoskärryn sekä sen sisällä olleet tavarat. Lisäksi he olivat murtautuneet kuorma-autoon. Seuraavana yönä nelikko oli tunkeutunut kuorma-auton uudemman kerran ja vieneet sieltä ainakin katalysaattorin ja kaiuttimet. Kaikkiaan anastetun omaisuuden arvo oli asianomistajan mukaan reilusti yli kymmenen tuhatta euroa.

Samana yönä tekijät olivat murtautuneet lukittuun ulkovarastoon, josta he olivat ottaneet varastosta olleen parin sadan euron arvoisen työkalupakin sisältöineen. He olivat vieneet myös Setrikadulta kumikaapelin ja noin 20 euron arvosta kupariputkea, joka oli irrotettu paikalla olleesta kylmälaitteesta.

Poliisi löysi tekijöiden autosta työkaluja, katalysaattorin ja kaiuttimet. Kotietsinnässä 53-vuotiaan luota löytyi lisää varastettua tavaraa. Myös varastettu hevoskärry löytyi myöhemmin vihjeiden perusteella Hirvensalmelta.

Pysäytyshetkellä henkilöautoa kuljettanut 53-vuotias nainen sai neljästä varkaudesta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja ilman ajokorttia autoilusta sekä syyskuussa 2022 Mikkelin Rantakylässä tehdystä polkupyörävarkaudesta yhteensä kuuden kuukauden ehdollisen vankeustuomion.

Otavassa tehtyihin kolmeen varkauteen osallistuneista naisista 27-vuotias sai kolmen kuukauden ehdollisen tuomion. 31-vuotiaalle oikeus tuomitsi kolme kuukautta ja 20 päivää ehdotonta vankeutta. Tuomio on ehdoton, sillä 31-vuotiaalla on tilillään useita tuomioita erilaisista rikoksista, muun muassa omaisuusrikoksista.

24-vuotias mies sai varkauksien lisäksi tuomion myös parista huumausaineen käyttörikoksesta, pahoinpitelyn yrityksestä, rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja näpistyksestä.

Mies oli helmikuussa 2022 tankannut kuljettamaansa autoa Mikkelissä Johtokadun Teboililla. Hän oli ottanut polttoainetta myös mukanaan olleeseen kanisteriin. Kun 24-vuotias yritti poistua paikalta maksamatta, tilanteen huomannut kauppias sekä autolla liikkeellä ollut mies koettivat estää tätä poistumasta pihasta. Nuori mies ajoi kauppiasta kohti niin, että tämä joutui kahdesta hyppäämään pois auton tieltä. Lisäksi hän törmäsi kulkureittiään katkaisemaan ajettuun henkilöautoon.

Tekoaikaan 24-vuotias oli huumausaineiden vaikutuksen alainen. Hänellä ei ollut myöskään voimassa olevaa korttia.

53-vuotias nainen oli mukana myös Pieksämäellä helmikuussa 2021 tehdyssä varkaudessa. Nainen oli murtautunut yhdessä 55-vuotiaan naisen ja 36-vuotiaan miehen kanssa autohuollon tiloihin. Tekijät varastivat liikkeestä työkaluja ja elektroniikkaa useiden tuhansien eurojen arvosta.

Käräjäoikeus tuomitsi 55-vuotiaan naisen kolmen kuukauden ehdolliseen vankeustuomioon. 36-vuotiaalla sen sijaan on jo ennestään niin mittava rikosrekisteri, että oikeus katsoi 30 päivän ehdottoman vankeustuomion olevan kohtuullinen rangaistus.

Samassa yhteydessä oikeus määräsi vielä näpistyksestä 40 päiväsakkoa naiselle, joka oli osallistunut 53-vuotiaan kanssa Rantakylässä tehtyyn polkupyörävarkauteen.
...
Enemmän täällä: Länsi-Savo
23.9.2023 13:28
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8155
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Törkeä väkivallanteko Vaasassa

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Poliisi tutkii Pohjanmaalla tapahtunutta vakavaa väkivallantekoa. Pohjanmaan poliisi kertoo, että Vaasan keskustassa tapahtui törkeä pahoinpitely lauantai-iltana 7. lokakuuta.

Poliisin mukaan mies oli lyönyt nyrkeillä useita kertoja maassa makaava miestä.
Teosta epäilty mies otettiin kiinni ja uhri kuljetettiin sairaalaan. Miehen epäillään syyllistyneen törkeään pahoinpitelyyn.

https://viranomaisuutiset.fi/torkea-vak ... -makaavaa/
Paikalla
Avatar
Tarkastaja Levisi
Angus MacGyver
Viestit: 6861
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

20-vuotias mies kuvasi riisuutuvia naisia kuntosalin huoltohyllyltä Vaasassa

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Salakuvaaja.jpg
Salakuvaaja.jpg (97.4 KiB) Katsottu 3254 kertaa
Riisuutuvia naisia videoinut runkkari sai sitten pitää kännykkänsä.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5e4e ... 45c974959a

Nuorukainen ryömi naisten pukuhuoneen hyllylle ja kuvasi videoita – 15-vuotias tyttö näki miehen itse teossa

20-vuotias mies tunkeutui useana perättäisenä päivänä vaasalaisen kuntosalin naisten pukuhuoneen huoltohyllylle.

Huoltohyllyllä nuori mies piiloutui isokokoisen ilmastointiputken päälle, josta kuvasi vaatteitaan vaihtaneita naisia.

Kukaan näistä naisista ei nähnyt salakuvaajaa. Uhrien henkilöllisyys jäi poliisitutkinnassa selvittämättä.

Käry kävi kymmenen päivää ensimmäisen kerran jälkeen, kun juuri 15 vuotta täyttänyt tyttö havaitsi miehen, joka kuvasi häntä. Nuori mies otti tytöstä videota.

Nähdyksi tullut nuorukainen pakeni ilmastointihyllyltä miesten pukuhuoneeseen, nappasi kuntosalin yleiseltä puolelta ulkokenkänsä, meni sitten takaisin miesten pukuhuoneeseen ja poistui pukuhuoneesta hätäuloskäynnin kautta.

22-vuotias ei saapunut oikeuteen. Häntä edusti puolustusasianajaja.

Poliisikuulusteluissa nuori mies oli kuitenkin tunnustanut teot ja kertonut kuinka oli miesten pukuhuoneen kaapin päälle kiipeämällä päässyt edelleen pukuhuoneiden väliseen huoltovälikköön.

Pohjanmaan käräjäoikeus totesi syytteet näytetyiksi toteen. Rangaistus kahdesta salakatselusta on 55 päiväsakkoa. Vähätuloisen miehen sakot jäävät 330 euroon.

Teinitytölle miehen tulee maksaa henkisistä kärsimyksistä 800 euron korvaus. Miehen tulee lisäksi korvata uhrinsa oikeudenkäyntikulut, 2 203 euroa sekä maksaa 80 euron rikosuhrimaksu.

Oikeus hylkäsi syyttäjän vaatimuksen tuomita miehen käyttämä matkapuhelin valtiolle menetetyksi rikoksentekovälineenä.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8155
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Miestä puukotettiin Yli-Iissä

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

matlockb kirjoitti: Ma Joulu 20, 2010 1:39 am
Tapon yritys: Miestä puukotettiin kaulaan

Maanantai 20.12.2010 klo 00.34

Erimielisyydet päättyivät puukotukseen Yli-Iissä.

Oululaista miestä puukotettiin kaulaan sunnuntai-iltana Yli-Iin keskustassa sijaitsevassa yksityisasunnossa.

Teosta epäiltynä on otettu kiinni yli-iiläinen mies.

Uhri on hoidettavana Oulun yliopistollisessa sairaalassa, eikä hänellä poliisin mukaan ole hengenvaaraa.

Alustavan tiedon mukaan miesten kesken oli syntynyt erimielisyyksiä, jotka olivat johtaneet tekoon. Oulun poliisilaitos tutkii tekoa tapon yrityksenä.

IL
Olisikohan tekijänä mahdollisesti joku jo poliisin vanha tuttu..
Mies puu­kot­ti ryyp­py­ka­ve­riaan kaulaan - van­keus­ran­gais­tus piti hovissa
Rovaniemen hovioikeus ei lieventänyt tapon yrityksestä vankeusrangaistuksen saaneen miehen tuomiota.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi miehen kolmen vuoden ja 6 kuukauden ehdottomaan vankeuteen viime kesäkuussa.
Vuonna 1948 syntynyt mies puukotti vuonna 1981 syntynyttä miestä kaulaan joulukuussa 2010. Miehet olivat viettäneet aikaa yli-iiläisessä asunnossa alkoholia nauttien. Molemmat olivat vahvassa humalassa.
Jossain vaiheessa kaksikolle tuli riitaa, jolloin puukotuksen uhri alkoi uhkailla puukon kanssa tappamisella.

Vähän myöhemmin vuonna 1948 syntynyt mies tuli puukon kanssa sohvalla istuneen uhrin taakse ja viilsi häntä puukolla kaulaan.
Uhri ehti suojata kaulaansa kädellään, mutta sai siitä huolimatta kaulaansa noin 10 senttiä pitkän ja yhden sentin syvyisen viiltohaavan.
Oikeudessa puukottaja katsoi syyllistyneensä korkeintaan hätävarjelun liioitteluna tehtyyn pahoinpitelyyn. Oulun käräjäoikeus katsoi kuitenkin, että aiempi riitatilanne oli jo selkeästi päättynyt, eikä tekijällä ollut enää tarvetta puolustautua. Käräjäoikeus tuomitsi miehen vankeuteen.
Lisäksi mies tuomittiin yhteensä 8400 euron korvauksiin.
Mies valitti tuomiosta hovioikeuteen vaatien tuomion ja korvausten alentamista. Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tuomion oikeaksi, mutta vähensi korvauksia 6900 euroon.

Kaleva 10.02.2014
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17155
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Julmaa on oikeuden toiminta tässä maassa kun mummoikäisetkin joutuvat vankilaan:
Isännöitsijä sai burnoutin ja laiminlöi usean taloyhtiön asiat Jyväskylässä – 68-vuotias nainen yli kahdeksi vuodeksi vankeuteen

Uupunut isännöitsijä laiminlöi kahdeksan jyväskyläläisen taloyhtiön asioita vuosien 2018–2021 välisenä aikana.

Yhden ihmisen isännöintitoimistoa pyörittänyt 68-vuotias jyväskyläläisnainen jätti taloyhtiöiden kirjanpidon laatimatta, tilinpäätökset tekemättä ja liiketapahtumat kirjaamatta. Samaan aikaan hän laskutti isännöintipalkkioita ja siirsi muutaman kerran taloyhtiöin varoja yhtiönsä tilille.

Naista syytettiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa yhteensä 27 talousrikoksesta. Yhden taloyhtiön kohdalla vyyhti koostui tyypillisesti törkeästä kirjanpitorikoksesta, luottamusaseman väärinkäytöstä ja hallinnan loukkauksesta. Lisäksi joukossa oli kolme kavallusta.

...
Nainen kertoi ajautuneensa vaikeaan burnoutiin yrittäessään pyörittää yhden ihmisen isännöintitoimistoa.

Taloyhtiöiden edustajia kävi tapaamassa isännöitsijää myös tämän kotona, mutta he eivät saaneet kirjanpitoaineistoa. Lopulta poliisi toimitti aineistoa yhtiöiden uusille isännöitsijöille.

Isännöitsijä myönsi oikeudessa syyttäjän teonkuvaukset suurelta osin.

Hän kertoi ajautuneensa vaikeaan burnoutiin yrittäessään pyörittää yhden ihmisen isännöintitoimistoa ja kärsineensä myös masennuksesta. Hän kiisti kirjanpitorikosten törkeät tekomuodot, koska koki olleensa toimintakyvytön kirjanpidon hoitamiseen. Hän kiisti myös kavallukset ja kertoi maksaneensa epähuomiossa varoja väärälle tilille.

Käräjäoikeus katsoi, että masennuksella ja burnoutilla ei ollut vaikutusta rikosten tahallisuuden arviointiin.

Isännöitsijänä nainen oli perillä kirjanpitolain säännöksistä. Hänen olisi oikeuden mukaan pitänyt ilmoittaa taloyhtiöille mahdollisimman nopeasti, että ei pysty hoitamaan tehtäviään. Nainen ei kuitenkaan toiminut näin, vaan jatkoi isännöitsijänä lähes kolmen vuoden ajan.

Toisaalta oikeus huomioi, että taloyhtiöiden kirjanpitomateriaali oli suurilta osin säilytetty ja rahaliikenne jälkikäteen selvitettävissä. Kirjanpitoon ei sisällytetty vääriä tositteita, eikä teoilla peitelty muuta rikollisuutta. Kun naisen terveydentila otettiin huomioon, katsottiin kirjanpitorikokset perusmuotoisiksi.

Nainen syyllistyi oikeuden mukaan kaikkiin 27 talousrikokseen. Käräjäoikeus piti selvänä, että varojen siirto taloyhtiöiden tililtä naisen yritykselle oli tietoista ja tahallista toimintaa. Nainen laskutti muun muassa yhdeltä taloyhtiöltä 720 euroa tilinpäätöksen laatimisesta, vaikka sopimuksen mukaan tilinpäätöksen laatiminen kuului kuukausiveloitukseen. Hän ei myöskään tehnyt kyseistä tilinpäätöstä.

Käräjäoikeus katsoi, että keskivaikea masennus on vakavahko mutta hoidettavissa oleva sairaus, joten sillä ei ole vaikutusta rangaistuksen mittaamiseen.

Jyväskyläläinen Katri-Maria Wahlberg tuomittiin kahdeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Lisäksi hänet velvoitettiin korvaamaan isännöimilleen taloyhtiöille ja niiden edustajille yhteensä yli 29 000 euroa.
Enemmän täällä: Keskisuomalainen
15.10.2023 10:25

1) Tästähän tuli enemmän vankeutta kuin hänelle, joka ajoi fillarilla mummon kuoliaaksi ja tämän ikätoverin teholle *.
2) Tai hänelle, joka törkypiteli henkilön tod huonoon kuntoon **

* Käräjäoikeus tuomitsi jyväskyläisen miehen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta. Rangaistus on 60 päiväsakkoa, joista maksettavaa kertyy 360 euroa. fillarikommunisti

** Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut irakilaisen turvapaikanhakijan (s. 1992) Raumalla viime vuonna sattuneesta törkeästä pahoinpitelystä vuoden ja 6 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. siirtolaisperkele
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Paikalla
Avatar
Tarkastaja Levisi
Angus MacGyver
Viestit: 6861
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Poliisi varoittaa Pohjois-Pohjanmaalla rekkojen ohi pimeällä kaahailevista nuorisokuskeista

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Eiköhän tässä nähdä kuolonkolari vielä Kokkola-Oulu -välillä ennen joulua.
Nähtävästi samat vauhtihurmaiset juntit asialla useammissa tapauksissa.



https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/578f ... e29da77e17

Oulun poliisi jyrähtää nuorten aiheuttamista hengenvaarallisista tilanteista
Poliisi tiedottaa, että nuoren kuljettajat tekevät vaarallisia rekkojen ohituksia muun muassa Limingan ja Kalajoen välillä.



Nuorten kuskien tekemiä vaarallisia ohituksia on tapahtunut Limingan ja Kalajoen välillä sekä etelämpänä. Huomion ovat tehneet poliisin mukaan useat rekkakuskit.

Vaaralliset ohitukset ovat seuraavanlaisia: ensin ohittaja jää rekan taakse. Mutta kun tulee suora, kuljettaja ajaa rekan rinnalle, vaikka vastaan tulisi autoja. Tällöin vastaantuleva ja ohitettava joutuvat todella hankalaan ja vaaralliseen paikkaan.

– Eräs rekkakuski kertoi, että tällaisten ohitusten takia hän on jo pelkästään tämän syksyn aikana joutunut kahteen todella hengenvaaralliseen tilanteeseen. Toisella kertaa oli vain senteistä kiinni, etteivät ajoneuvot kolaroineet. Toisella kertaa rekkakuski joutui tekemään paniikkijarrutuksen, poliisi kertoo.

Ohituksia on tehty pimeällä, mikä tekee niistä vielä vaarallisempia. Rekkakuski epäilee, että nuoret kuvaavat ajojaan videolle.


– Kehotamme kuljettajia käyttämään järkeä ja lopettamaan moisen pelleilyn liikenteessä: saat ohittaa rekan tai muun ajoneuvon ainoastaan silloin, kun selvästi näet, ettei vastaan aja ketään tai vastaan tuleva ajaa niin kaukana edessä, että ehdit ohittaa ajoneuvon turvallisesti.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.
Alex Smith
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1438
Liittynyt: Su Helmi 18, 2018 12:05 pm

Re: Poliisi varoittaa Pohjois-Pohjanmaalla rekkojen ohi pimeällä kaahailevista nuorisokuskeista

Viesti Kirjoittaja Alex Smith »

Noilta pikku-veeteiltä pitäisi ottaa TikTokit pois, sinnehän ne näitä kuvaavat.

Törmäsin juuri Tiktokissa LEO nimiseen käyttäjään joka on kuulemma Oulun kovin Polariskuski, ajaa viritetyllä koppimopolla ja kuvaa sitä TikTokkiin. Videoita mm siitä, että ajaa 135 km/h yleisellä tiellä ja kuvaa sitä. Sen verran tyhmä veeti kuitenkin, että toisissa kuvissa näkyy rekkari 941-OBA ja kotitalokin.

Tämä veeti liittyy jotenkin siihen Oulun viikonloppuiseen kotibilekeissiin..

Tämä LEO sitten varmaan ajaa 18 vuotiaana rekkojen ohi pimeällä ja kuvaa Tiktokkiin, jos isänsä ei puutu asiaan ajoissa @ouluntehokkainzr
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8155
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Digihuijaukset kasvussa

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

INTERNETISSÄ toimivat rikolliset niittävät edelleen uusia uhreja Suomessa, joiden rahalliset menetykset ovat valtavia. Itä-Suomen poliisilla oli pelkästään viime viikolla tutkinnassa useita digihuijauksia, joista se antoi esimerkkejä.
- Asianomistaja huijattiin maksamaan laulaja Jannika B:n jäsenkortista 13 200 euroa muun muassa saksalaiselle tilille.
- Asianomistaja sai huijaussoiton Osuuspankin kyberturvan nimissä ja siirsi 70 000 euroa huijaustileille.
- Romanssi- eli rakkaushuijari sai asianomistajalta 9100 euron arvosta Apple-lahjakortteja.
- Asianomistajaa huijattiin siirtämään suomalaiselle ja ulkomaalaiselle tilille lähes 8000 euroa esiintymällä hänen poikana, jolta ”puhelin on rikki ja numero on vaihtunut”. Kyseessä on niin sanottu Hei äiti/isä-huijaus.
- Asianomistajalle soitettiin poliisina esiintyen, ja asianomistaja siirsi 50 000 euroa kotimaisille tileille. IS on nähnyt myös tuoreen esimerkin
sähköpostitse lähetetystä huijauksesta poliisin nimissä. Siinä vastaanottajaa syytetään vakavista rikoksista ja uhataan vankeudella ja suurilla
sakoilla.
- Asianomistaja sai Omaveron nimissä viestin, jonka linkin kautta hän antoi verkkopankkitunnuksensa. Tililtä hävisi yli 80 000 euroa. Suomaisia
huijataan parhaillaan erittäin aktiivisesti Verohallinnon nimissä. Teemana ovat veronpalautukset.
- Asianomistajalle soitettiin Nordean työntekijänä esiintyen, ja asianomistaja kirjautui ohjeiden mukaan verkkopankkiin. Tililtä lähti 5000 euroa.

POLIISIN mukaan tällä hetkellä kasvussa on muun muassa qr-koodeihin perustuva tietojenkalastelu. Näissä uhri houkutellaan lukemaan neliömäinen qr-koodi puhelimen kameralla, ja nyt kohteena ovat erityisesti yritykset.
Vaaralliset qr-koodit pääsevät läpi yritysten sähköposteihin, koska suodattimet eivät pysty koodeja lukemaan.
Lisäksi poliisin mukaan sovelluskaupoissa tarjottavissa qr-koodien lukusovelluksissa voi olla painikkeita, jotka on naamioitu siten, että ne muistuttavat sovelluksen käyttämiseen liittyvää painiketta. Painikkeet johtavat haitallisille sivustoille. Yritysten lisäksi kuka tahansa voi kohdata vaarallisia qr-koodeja.

POLIISI varoittaa erikseen lahjakorttihuijauksista, joissa uhri suostutellaan ostamaan lahjakortteja esimerkiksi kaupasta tai kioskista ja lähettämään korttien sarjanumerot rikollisille.
Huijarit suosivat esimerkiksi Steam-pelipalvelun, Googlen, Applen ja Paysafecardin lahjakortteja.

https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/ ... 28250.html
Sienisalaatti
Axel Foley
Viestit: 2006
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 5:34 pm

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja Sienisalaatti »

Alkaa meininki olla pian yhtä villiä kuin Kuopion torilla.

https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000009925286.html
Kaupunki pohtii nyt vartiointia Turun kauppatorille – ”Yleistynyt sekakäyttö näkyy”

Päihteiden käyttäjät aiheuttavat toistuvasti häiriötä Turun Kauppatorilla. Viranomaiset ehdottavat yhdeksi mahdolliseksi keinoksi vartiointia torille.

Minna Salakari HS
16.10. 13:56

Turun Kauppatorin ongelma on isompi kuin miltä se näyttää, sillä erityisesti nuorten päihteiden sekakäyttö on yleistynyt, sanoo Turun kaupungin kauppapaikkapäällikkö Hanna Sjöbring.

Kauppatorin kupeessa asuvat ihmiset kertoivat aiemmin HS Turulle, että torilla aikaansa viettävät päihtyneet joukkiot aiheuttavat häiriöitä ja suoranaista pelkoa keskustassa.

”Uuden torin avautumisen myötä valtakunnallisesti yleistynyt päihteiden sekakäyttö näkyy vahvasti katukuvassa", Sjöbring kertoo.

Ylikomisario Stephan Sundqvist Lounais-Suomen poliisilaitokselta on Sjöbringin kanssa samaa mieltä: aiemmin katukuvassa näkyi julkijuopottelua, nykyään käytetään alkoholia, lääkeaineita ja huumeita sekaisin. Tämä lisää häiriökäyttäytymistä.

Viranomaiset näkevät yhtenä huolenaiheena sen, että nuorten osuus päihtyneiden porukoissa on kasvanut.

”Päihteidenkäyttö on tuonut mukanaan myös lisääntyneet, nuorten tekemät väkivaltarikokset”, Sundqvist toteaa.

Ratkaisuina keskustan levottomuuksiin sekä torikauppiaiden ja toriravintoloiden työntekijöiden työturvallisuuden takaamiseksi Sjöbring ehdottaa vartioinnin jatkumista sekä juurisyihin puuttumista.

Kauppatorin kesävartioinnin pilotoinnin tulokset ovat sen suuntaisia, että toimintaa kannattaa jatkaa.

”Päihteiden käyttäjät tarvitsevat apua ja tukea, ja keskustan työntekijät ovat oikeutettuja turvalliseen työympäristöön. Vartiointi yhdessä poliisin ja alueellisten yhdistysten, kuten Sininauha ry:n, kanssa voisi tuoda ratkaisun molempiin.”

Poliisinkin näkökulmasta vartijan läsnäolo voi ”rauhoittaa menoa”. Sundqvistin mukaan vartijalla ei ole tavallista kansalaista laajempaa toimivaltaa puuttua henkilöiden toimintaan, vaan vartijan toimivalta liittyy omaisuuden suojeluun.

”Järjestyksenvalvojalla on vartijaa laajempi toimivaltuus, mutta järjestyksenvalvojaa ei voi asettaa katualueelle, joka kuuluu poliisin vastuulle”, hän kertoo.

Vaikka Kauppatorilla häiriköinti on asukkaiden ja torikauppiaiden mukaan ilmeistä, Sundqvistin mukaan poliisin häiriötehtäviä ei kuitenkaan ole enemmän kuin aiemmin.

Päihtyneet henkilöt herättävät lähinnä paheksuntaa. Esimerkiksi kävelykadun liikkeiden henkilökunta on toivonut näiden henkilöiden siirtämistä muualle, sillä he karkottavat asiakkaat.

”Emme kuitenkaan voi lakaista päihteiden käyttäjiä pois julkisilta paikoilta siksi, että he ovat epäsiistejä. Häiriöön tietenkin puutumme”, Sundqvist sanoo.
Oikeudesta viis, kunhan laki säilyy! Eikä mitään henkilökohtaista ketään kohtaan, asiat vain asioina täällä.
Ghost hunting
Angus MacGyver
Viestit: 6556
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Rikosuutiset, jotka "eivät ansaitse" omaa ketjua

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Spurgut kuuluu Turun torille, ei niitä saa häätää.
Pitää vaan varoa sitten kun huojuvat, ettei ihan päälle kaadu.
Välillä poliisi tai lanssi ottaa tyypit koppiin/Kupittaalle hoitoon.
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8155
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Keskiviikkona 18. lokakuuta Porin Ruosniemessä hälytysajossa poliisiautoja

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Operaatio herätti sosiaalisessa mediassa keskiviikkona 18. lokakuuta runsaasti huomiota ja ihmettelyä. Operaation tarkoitusta poliisi ei kommentoi, mutta se liittyi Harjavallan omakotitalomurron tutkintaan.

Teini-ikäinen ja vanhempi mies vangittiin epäiltyinä omakotitalomurrosta
LOUNAIS-SUOMEN poliisi tutkii lauantaina 14. lokakuuta tapahtunutta omakotitalomurtoa, johon epäiltynä on vangittu kaksi miestä
Tapausta tutkitaan törkeänä varkautena ja ampuma-aserikoksena. Satakunnan käräjäoikeus vangitsi kaksi miestä rikoksista epäiltyinä perjantaina 20. lokakuuta.
Käräjäoikeus vangitsi molemmat epäillyt vahvoin todennäköisin syin.
Teosta epäillään 18-vuotiasta ja 37-vuotiasta miestä. Lisäksi poliisi pidätti tutkinnan aikana kolmannen epäillyn, joka on vapautettu.
Murtokohteeksi joutunut omakotitalo sijaitsee Harjavallassa.

Satakunnan Kansa tavoitti tapauksen tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Juho Rinteen, joka ei voinut tutkinnan alkuvaiheessa ottaa kantaa siihen, millaista omaisuutta omakotitalosta Harjavallassa epäillään anastetun. Anastetun omaisuuden arvo on vielä selvityksen alla tutkinnassa.
Miehiä epäillään myös ampuma-aserikoksesta. Rinteen mukaan hän ei tutkinnan tässä vaiheessa voi kommentoida, olivatko miehet aseistautuneet murtokeikkaa varten vai löydettiinkö heidän hallustaan ampuma-aseita myöhemmin tapauksen tutkinnassa.

https://www.satakunnankansa.fi/satakunt ... 37407.html
Avatar
Fire
Rico Tubbs
Viestit: 1207
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Espoon Tapiolassa syntyi kymmenten jalkapallofanien välinen nujakka

Viesti Kirjoittaja Fire »

Espoossa syntyi kymmenten jalkapallofanien välinen nujakka

Jalkapallofanien välille syntyi yhteenotto lauantai-iltana Espoon Tapiolassa, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisi viestipalvelu X:ssä.

Poliisin mukaan välikohtaukseen osallistui useita kymmeniä kannattajia. Kahakka oli käynnissä Tapiolan urheilupuistossa, jossa pelattiin FC Hongan ja FC Interin välinen jalkapallo-ottelu.



Poliisin johtokeskuksesta kerrotaan, että välienselvittely päättyi poliisin saavuttua paikalle. Kannattajajoukot hajaantuivat pelin päättymisen jälkeen.

Poliisin tiedossa ei ole, että kukaan olisi loukkaantunut kahakassa, eikä tilanteessa tehty kiinniottoja.

https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-186145
Vastaa Viestiin