Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Solttuetsivä
Axel Foley
Viestit: 2497
Liittynyt: La Maalis 19, 2016 1:22 pm

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja Solttuetsivä »

Hizbollahin Nasrallah:in puhe jota koko arabimaailma odotti viikon ajan pidettiin siis tänään perjantaina.

Aivan hirveää valhetta ja hörhöilyä.
Paras kohta oli, että Israelissa 7.lokakuuta siviilejä ei tappanut Hamas vaan israelilaiset sotilaat kännipäissään.
Hizbollahin päällikkö Hassan Nasrallah väittää, että israelilaiset siviilejä Gazan rajayhteisöissä tappoivat 7. lokakuuta Israelin joukot eikä Hamas.
Israelin armeijan sotilaat ”toimiivat hullun tavalla, kun heidät yllätettiin tukikohdissaan ja he olivat 'humalassa".


Muuten puhe oli Israelin ja USA:n syyttelyä kaikesta.
Even Steven kirjoitti: Pe Touko 17, 2024 4:02 pm Esim. Zelensky julisti sodan Venäjää vastaan - 21 ja sitten ihmetellään miksi joku hyökkää niin laittomasti.
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11476
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja URSA »

Israelin yli­voiman merkitys vähenee, jos taistelut siirtyvät Hamasin tunneleihin: ”Siellä taistellaan mies miestä vastaan”

Israel pyrkinee välttämään tunneleissa taistelemista viimeiseen asti, mutta erikoisjoukot saattavat silti joutua tunnelisotaan.

20:19

ISRAELIN ja Hamasin voimasuhteet saattavat muuttua aiempaa tasaväkisemmiksi Israelin joukkojen siirtyessä taistelemaan Gazan maaperälle.

Gazan alla kiertää arviolta lähes 500 kilometriä tunneleita, joiden kiemurat vain Hamasin taistelijat tuntevat tarkkaan. Hamas voi käyttää tunneleita paitsi piilotteluun myös yllätyshyökkäyksiin.

Israelin joukot joutuvat luopumaan määrällisestä ylivoimastaan laskeutuessaan tunneleihin, koska sotilaat eivät voi kulkea kapeissa tunneleissa vierekkäin.

MERKITTÄVIN ero maan päällä taistelemiseen on, että omien sotilaiden suojaaminen on huomattavasti vaikeampaa, kertoo everstiluutnantti Juha Mäkelä. Tunnelissa kulkeva Israelin sotilas ei ole yhtä suojattu kuin tavallisesti, koska taistelupanssarivaunut, -helikopterit ja muu tulituki jäävät maan pinnalle, Mäkelä kertoo.

”Siellä taistellaan mies miestä vastaan ja kohtaamiset tulevat hyvin nopeasti, jolloin aseenkäsittelytaito korostuu”, Mäkelä kuvailee.

Israel on kuitenkin valmistautunut taistelemaan tunneleissa vuosia. Israelin strategiat ja tekniikat saattavat paljastua vasta taisteluiden edetessä tunneleihin.

Kuva
Nuoret palestiinalaiset kävelevät tunnelissa Hamasin järjestämässä sotaharjoituksessa vuonna 2016.

SYVIMMILLÄÄN jopa 70 metriä maan alla kulkevissa Hamasin tunneleissa ei ole luonnonvaloa, pinnat ovat märkiä ja Israelin maanpäälliset viestintätekniikat eivät toimi. Israelin sotilasta voi odottaa kulman takana Hamasin taistelija – tai pelastettavia panttivankeja.

”Kulkiessa tunneleissa ajan ja paikan taju menevät täysin sekaisin varsinkin, jos kaikki on pimeää. Jos on vieraillut esimerkiksi kaivoksessa, tietää, kuinka nopeasti menee sekaisin siitä, mitä maan pinnalla on samassa kohtaa.”

Israelin sotilaat joutuvat luultavasti pitämään mukanaan lämpökameroita aseiden tähtäimissä, koska pimeänäkölasit eivät toimi täydessä pimeydessä. Lisäksi mukaan saattaa tarvita lisähappea, koska ilma ei vaihdu tunneleissa tehokkaasti.

Myös aseistuksen on oltava tunneliin sopivaa. Toimivia ovat esimerkiksi liekinheittimet ja erilaiset räjähteet, Mäkelä listaa.

”Jos vastustajalla ei ole kaasunaamareita, joilla se pystyy suojautumaan, kyynelkaasu on tehokas ase tunneleissa.”

Israel on kehittänyt tunneleita varten eräänlaisen ”eristepommin”. Kemiallinen kranaatti leviää suureksi määräksi värillistä vaahtoa, joka kovettuu nopeasti eristeeksi. Israel voi käyttää sitä esimerkiksi tunneleiden sisäänkäyntien tukkimiseen.

TUNNELEISSA liikkuminen on Israelille vaarallista, koska silloin joukot ovat syvällä Hamasin taistelijoiden maaperällä. Hamasilla voi olla käytössään ansoja tai sisäänkäyntejä, joista Israel ei tiedä, ja joita käyttämällä Hamas voi päästä Israelin selustaan.

Ennen tunneleihin menoaan Israelin onkin pyrittävä kartoittamaan ulos- ja sisäänkäynnit mahdollisimman hyvin.

”He joutuvat suunnittelemaan myös lääkintähuollon ja evakuoinnin haavoittuville sotilaille ja mahdollisesti löytyville panttivangeille”, Mäkelä sanoo.

Tunneleita voidaan kartoittaa maan päällä tutkalla, mutta taistelukentällä sen käyttö voi olla liian vaikeaa. Yksinkertaisimmillaan kartoittaminen tapahtuu tunneleita kiertämällä ja merkitsemällä.

”Poispääsy voidaan varmistaa köydellä, joka näyttää, mistä on tultu. Samanlaista käyttävät esimerkiksi luolasukeltajat”, Mäkelä kertoo.

ISRAEL on kouluttanut erikoisjoukkoja tunneleissa käytäviin taisteluihin. Tavalliset sotilaat tuskin joutuvat tunneleihin taistelun vaikeuden vuoksi.

Tunneleihin hyökkäyksiä tehneiden erikoisjoukkojen tiedetään käyttäneen apunaan robotteja ja koiria. Tavoitteena on edetä varovasti ja minimoida omat tappiot, Mäkelä kertoo.

”Ensimmäisenä tunneliin lähetetään koira, joka jäljittää Hamasin taistelijan. Sen perään lähetetään vasta sotilas, jos koira ei kykene lamauttaman taistelijaa.”

Tunneleissa taistelemiseen tarvitaan ajan lisäksi reservejä, koska aina tunnelin haarautuessa Israelin on varmistuttava siitä, että molempiin suuntiin riittää tarpeeksi joukkoja.

MÄKELÄ arvioi, että Israel todennäköisesti etenee Gazassa ensin maan päällä. Tunneleissa taistelemaan saatetaan siirtyä Israelin saatua hallinnan katutasossa.

”Israelin ykkösvaihtoehto on, että tunneleihin ei ehdoin tahdoin hyökätä. Jos kyetään, tuhotaan tunnelit tai savustetaan Hamasin terroristit maan pinnalla.”

Esimerkiksi panttivankien vuoksi tunneleihin saattaa olla kuitenkin pakko mennä.

Sitä ennen Israel keskittyy tuhoamaan erityisesti tunneleiden sisäänkäyntejä. Israel armeija onkin oikeuttanut siviilikohteisiin tekemiään ilmaiskuja sillä, että se tuhoaa Hamasin tunneleita tai niiden sisäänkäyntejä.

Esimerkiksi tiistaina Israel väitti, että sen ilmaisku Jabalian pakolaisleiriin romahdutti Hamasin tunneliverkostoa. Hamasin hallitseman Gazan median mukaan tiistain ja keskiviikon iskuissa Jabaliin olisi kuollut yhteensä 195 palestiinalaista.

Israel pommittaa jatkuvasti myös al-Qudsin ja al-Shifan sairaaloiden ympäristöä. Israelin mukaan alueella on Hamasin maanalaisia rakennelmia, kuten komentokeskus raketti-iskujen toteuttamiseen.
Gazan sota | Israelin ylivoiman merkitys vähenee, jos taistelut siirtyvät Hamasin tunneleihin: ”Siellä taistellaan mies miestä vastaan” https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009965334.html

Toivottavasti tulee vielä videomateriaalia, jos terroristeja käristetään liekinheittimillä tunneleihin.
Avatar
Even Steven
Rico Tubbs
Viestit: 1215
Liittynyt: Su Marras 20, 2022 12:40 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja Even Steven »

URSA kirjoitti: Pe Marras 03, 2023 11:18 pm Toivottavasti tulee vielä videomateriaalia, jos terroristeja käristetään liekinheittimillä tunneleihin.
Alkaa kuulostamaan trollaamiselta taas mutta voihan se olla, että joku ihan tosissaan sellaista toivoo. Mene ja tiedä.
”Siellä taistellaan mies miestä vastaan”
Ei ole juutalaisten tapaista.

Väittävät, ettei Biden ole johdossa ja se voi mielestäni pitää paikkansakin.
Liitteet
IMG_20231103_233253_756.jpg
IMG_20231103_233253_756.jpg (97.02 KiB) Katsottu 520 kertaa
Why are you here? To tell a "bunch of lunatics" that they are wrong? Doesn't that make you a greater lunatic?

🍀🍀👊🍀🍀
jotunheimen
Harjunpää
Viestit: 332
Liittynyt: Ma Loka 19, 2020 8:34 am

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja jotunheimen »

Muistakaa mitä sanon: 20-30 tuhatta palestinialaista (joukossa 20% afrikkalaisia, jostain syystä) Suomeen ensi vuonna.
Extremely dangerous to our democracy
Naamaton88
Susikoski
Viestit: 42
Liittynyt: La Touko 27, 2023 12:45 am

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja Naamaton88 »

Hienoja kuvia Hamasin byggaamista tunneleista. Näyttävät erittäis high techiltä ja ennen kaikkea uskon kaasutiiveyteen. Jotenkin vain pistää miettimään, että miten hienoja ne tunnelit ovat, jos koko maanpäällinen osa on miehitetty... Kiva delaa sinne kusen ja paskan keskelle vain sen takia, että uskot johonkin vitun satuun.
blindpedestrian
Remington Steele
Viestit: 247
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2016 9:26 pm

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja blindpedestrian »

Naamaton88 kirjoitti: La Marras 04, 2023 1:53 am Hienoja kuvia Hamasin byggaamista tunneleista. Näyttävät erittäis high techiltä ja ennen kaikkea uskon kaasutiiveyteen. Jotenkin vain pistää miettimään, että miten hienoja ne tunnelit ovat, jos koko maanpäällinen osa on miehitetty... Kiva delaa sinne kusen ja paskan keskelle vain sen takia, että uskot johonkin vitun satuun.
Palestiinalaisethan on asunu siellä aika kauan.. jutkut kuvittelee olevansa valittu kansa ja oikeuttaa kansanmurhan saduilla
qurqo
Rico Tubbs
Viestit: 1229
Liittynyt: Ma Syys 13, 2021 1:25 pm

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja qurqo »

Pakistanin lentotukikohtaan tehty "terroristi" isku ja ainakin kuusi konetta tuhottu ja ehkä jopa 40. Taliban liittolainen Tehreek-e-Jihad väittää olevan iskusta vastuussa. Pakistanillahan on ydinaseitakin. Ehkä yrittävät saada ne käsiinsä.



URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11476
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja URSA »

Tuohan on oikeastaan oikein hyvä uutinen, jos idioottiterroristit alkavat tekemään itsemurhaiskuja armeijakalustoa vastaan. Kukaan muu ei kuollut iskussa ja moni terroristi räjäytti itsensä. Kannattaisi vain alkaa jättää vanhaa kalustoa niiden ulottuville, niin räjäyttelevät itsensä.
Militants attack air force base in central Pakistan, says military

November 4, 20239:49 AM GMT+2Updated 44 min ago

ISLAMABAD, Nov 4 (Reuters) - Nine Islamist militants attacked an air force training base in the central Pakistani area of Mianwali on Saturday damaging three "non-operational" aircraft, the military said, adding that all assailants had been killed by security forces.

Three militants were killed before they entered the base while the others had been cornered before the clearance operation began, the military said in a statement. It did not mention any casualties amongst security personnel.
https://www.reuters.com/world/asia-paci ... 023-11-04/

Nyt mediassa valitetaan miten Israelin tiedustelu epäonnistui ennustamaan terrori-iskun. Mutta mistä kukaan olisi voinut aavistaa Hamasin kuvittelevan jotenkin edistävänsä asiaansa murhaamalla, raiskaamalla, kiduttamalla ja sieppaamalla suuren joukon siviilejä?

Reutersin uutisen sanavalintaa lainaten, myös Gazassa on meneillään terroristien puhdistusoperaatio.
Viimeksi muokannut URSA, La Marras 04, 2023 11:46 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2470
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Asiat lähtevät luisumaan vaarallisille raiteille jos Hizbollah liittyy sotaan; johon tosin väittävät jo liittyneensä.

"Hizbollahia pidetään sotilaallisesti maailman voimakkaimpana ei-valtiona. Sen hallussa arvioidaan olevan 40 000–140 000 ohjusta, 25 000 palkkasotilasta ja jopa 50 000 reserviläistä. Lisäksi Iranin vallankumouskaarti tukee järjestöä kouluttamalla sen sotilaita ja tarjoamalla rahallista avustusta. Hizbollahia pidetäänkin sen takia yhtenä Iranin ulkopoliittisena proxy-sodankäynnin muotona Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia vastaan."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Hizbollah
qurqo
Rico Tubbs
Viestit: 1229
Liittynyt: Ma Syys 13, 2021 1:25 pm

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja qurqo »

URSA kirjoitti: La Marras 04, 2023 11:41 am Tuohan on oikeastaan oikein hyvä uutinen, jos idioottiterroristit alkavat tekemään itsemurhaiskuja armeijakalustoa vastaan. Kukaan muu ei kuollut iskussa ja moni terroristi räjäytti itsensä. Kannattaisi vain alkaa jättää vanhaa kalustoa niiden ulottuville, niin räjäyttelevät itsensä.
Pakistan on jo valmiiksi ääri islamistinen, niin varmasti löytyy joukoista runsain mitoin symppaajia talebaneille. Siinä on vitsit vähissä, jos talebanit onnistuu tuolla vielä vallankaappauksen suorittamaan ja saavat ydinaseet käyttöönsä.
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11476
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja URSA »

– Ihmiset olivat valmistamassa aamupalaa, kun pommitus yhtäkkiä alkoi. Löysin kaksi tytärtäni, joista toisesta tuli marttyyri, kun hänen päähänsä osui, ja toiselle tuli vammoja jalkaan, paikalla oleva mies sanoo Reutersin kuvaamalla videolla.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/38a ... de3e72d030

Tuossa ehkä yksi syy miksi siviilit eivät poistu Pohjois-Gazasta. Jos lapsi kuolee sinne, hänestä sentään tulee marttyyri ja siskosta pelkkä rampa.
Solttuetsivä
Axel Foley
Viestit: 2497
Liittynyt: La Maalis 19, 2016 1:22 pm

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja Solttuetsivä »

qurqo kirjoitti: La Marras 04, 2023 1:27 pm Pakistan on jo valmiiksi ääri islamistinen, niin varmasti löytyy joukoista runsain mitoin symppaajia talebaneille. Siinä on vitsit vähissä, jos talebanit onnistuu tuolla vielä vallankaappauksen suorittamaan ja saavat ydinaseet käyttöönsä.
Höpö höpö
Tarkoitus vain luoda paniikkimielialaa.

Pakistan on hyvin maltillista islamia edustava. Pieni ääri-JIhad porukka on juuri noita heimoväkeä vuoristossa joka tukee talibaneja.
Talebanit selviytyivät Afganistanissa juuri sillä, etttä siirtyivät Pakistanin puolelelle vuoristoon turvaan.
Talebaneilla ei ole symppaajia kuin pienissä määrin vuoriston heimoalueilla. Nuo alueet elää vielä auka venhentunutta aikaa, eli nykytekniikka
ei ole alueen heimosotureiden vahvinta osaamisaluetta.

Nuo iskut johtuvat varmaankin kostosta kun Pakistan on viime aikoina karkottanut todella paljon afgaaneja takaisin Afganistaniin.
Pieniä yhteenottoja talebanien ja Pakistanin armeija/poliisi kesken on oikeastaan päivittäin rajaseudulla.
Mutta yleensä nuo on muutaman henkilön suorittamia iskuja Pakistanin puolen rajavartioasemiin sekä poliisiasemille.

Tämä on niin venäläistä pelonliotsantaa aina ottaa joka asiassa esiin ydinaseet ja niiden käyttäminen.
Ydinaseet vaatii aika paljon tietoa ja taitoa, sekä muuta välineistöä että niitä voisi käyttää.
Even Steven kirjoitti: Pe Touko 17, 2024 4:02 pm Esim. Zelensky julisti sodan Venäjää vastaan - 21 ja sitten ihmetellään miksi joku hyökkää niin laittomasti.
Solttuetsivä
Axel Foley
Viestit: 2497
Liittynyt: La Maalis 19, 2016 1:22 pm

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja Solttuetsivä »

URSA kirjoitti: La Marras 04, 2023 4:22 pm
– Ihmiset olivat valmistamassa aamupalaa, kun pommitus yhtäkkiä alkoi. Löysin kaksi tytärtäni, joista toisesta tuli marttyyri, kun hänen päähänsä osui, ja toiselle tuli vammoja jalkaan, paikalla oleva mies sanoo Reutersin kuvaamalla videolla.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/38a ... de3e72d030

Tuossa ehkä yksi syy miksi siviilit eivät poistu Pohjois-Gazasta. Jos lapsi kuolee sinne, hänestä sentään tulee marttyyri ja siskosta pelkkä rampa.
Lapsesta ei tarvitse tulla marttyyriä.
Suoraan Jannaan (=paratiisiin) pääsevät vain Profeetat ja lapset jotka kuolevat ennen murrosikää.

Marttyyrit eivät edes pääse suoraan Jannaan, vaan jäävät Janna porteille odottamaan lopullista tuomiopäivää.
Marttyyrit eivät joudu kokemaan kiirastulen aikaa ennen Jannaa.

Islamissa ei edes ole samalla tavalla helvettiä kuin kristinuskossa.
Kaikki islaminuskoiset pääsevät Jannaan (= Paratiisiin) jos ovat muistaneet edes joskus rukoilla ja antaa almuja.
Helvetti on vain vääräuskoisille ja islaminuskosta luopuneille.
Even Steven kirjoitti: Pe Touko 17, 2024 4:02 pm Esim. Zelensky julisti sodan Venäjää vastaan - 21 ja sitten ihmetellään miksi joku hyökkää niin laittomasti.
qurqo
Rico Tubbs
Viestit: 1229
Liittynyt: Ma Syys 13, 2021 1:25 pm

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja qurqo »

Solttuetsivä kirjoitti: La Marras 04, 2023 4:24 pm
qurqo kirjoitti: La Marras 04, 2023 1:27 pm Pakistan on jo valmiiksi ääri islamistinen, niin varmasti löytyy joukoista runsain mitoin symppaajia talebaneille. Siinä on vitsit vähissä, jos talebanit onnistuu tuolla vielä vallankaappauksen suorittamaan ja saavat ydinaseet käyttöönsä.
Höpö höpö
Tarkoitus vain luoda paniikkimielialaa.

Pakistan on hyvin maltillista islamia edustava. Pieni ääri-JIhad porukka on juuri noita heimoväkeä vuoristossa joka tukee talibaneja.
Talebanit selviytyivät Afganistanissa juuri sillä, etttä siirtyivät Pakistanin puolelelle vuoristoon turvaan.
Talebaneilla ei ole symppaajia kuin pienissä määrin vuoriston heimoalueilla. Nuo alueet elää vielä auka venhentunutta aikaa, eli nykytekniikka
ei ole alueen heimosotureiden vahvinta osaamisaluetta.

Nuo iskut johtuvat varmaankin kostosta kun Pakistan on viime aikoina karkottanut todella paljon afgaaneja takaisin Afganistaniin.
Pieniä yhteenottoja talebanien ja Pakistanin armeija/poliisi kesken on oikeastaan päivittäin rajaseudulla.
Mutta yleensä nuo on muutaman henkilön suorittamia iskuja Pakistanin puolen rajavartioasemiin sekä poliisiasemille.

Tämä on niin venäläistä pelonliotsantaa aina ottaa joka asiassa esiin ydinaseet ja niiden käyttäminen.
Ydinaseet vaatii aika paljon tietoa ja taitoa, sekä muuta välineistöä että niitä voisi käyttää.
Ei pakistan todellakaan ole mikään maltillinen muslimimaa. TTP:llä on maassa kannatusta ja voi hyvinkin valta siellä vielä vaihtua, kun saavat lisää kansaa puolelleen.

Eiköhän ne samat heput niitä ydinaseita operoi jatkossakin välittämättä siitä, kuka maata johtaa.
Avatar
Even Steven
Rico Tubbs
Viestit: 1215
Liittynyt: Su Marras 20, 2022 12:40 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja Even Steven »

Aina sama suku takana kun veri virtaa.
Lord Rothschild Discusses How His Family Created Israel - Full Interview
Why are you here? To tell a "bunch of lunatics" that they are wrong? Doesn't that make you a greater lunatic?

🍀🍀👊🍀🍀
Vastaa Viestiin