Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17124
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Näin Suomi selvittää itärajalta tulleiden taustat – ”Tämän tarkempaa seulaa ei ole”

Itärajalta saapuvien turvapaikanhakijoiden taustat selvitetään perusteellisesti, vakuuttaa Maahanmuuttovirasto. Mitä se käytännössä tarkoittaa?

MAAHANMUUTTOVIRASTON erityisylitarkastajan Teemu Mäkisen mukaan Maahanmuuttovirastolla on riittävästi keinoja selvittää turvapaikkaa hakevien taustat.

Julkisuudessa on viime päivinä keskusteltu siitä, voisiko Venäjä masinoida turvapaikanhakijoiden joukossa Suomeen henkilöitä, jotka ovat vaaraksi Suomen kansalliselle turvallisuudelle.

Mäkinen kommentoi asiaa yleisellä tasolla.
– Jos henkilö haluttaisiin tänne lähettää salaa, turvapaikkajärjestelmä ei ole kovin hyvä järjestelmä, koska paljoa tämän tarkempaan seulaan ei Suomessa joudu.

Suomeen on viime viikkojen aikana saapunut runsaasti turvapaikanhakijoita Venäjän kautta.

Suomen viranomaisten mukaan Venäjä masinoi henkilöitä rajalle eikä päästä heitä palaamaan takaisin. Rajavartiolaitoksen mukaan tulijoista suurin osa on ollut kotoisin Somaliasta, Jemenistä ja Syyriasta.

KUN HENKILÖ hakee kansainvälistä suojelua, hänen taustojensa selvittäminen alkaa jo heti rajalla.
– Hakemuksen jättämisen yhteydessä häneltä otetaan sormenjäljet, pyydetään henkilötiedot ja hänen henkilöasiakirjansa otetaan haltuun ja niiden aitous tutkitaan, Mäkinen kertoo.

Sen jälkeen viranomaiset tarkistavat eri rekistereistä, onko henkilö hakenut aiemmin turvapaikkaa Euroopasta ja onko hänellä Suomessa oleskelulupaa tai viisumia. Lisäksi selvitetään mahdollista rikostaustaa ja kuulutuksia Schengen-alueella.
– Kun henkilö saapuu turvapaikkapuhutteluun, selvitämme hänen henkilöllisyyttään suullisesti sekä maahantuloreittiä. Näistä henkilöllisyyden selvittäminen on tärkein ja kattaa myös perheen ja lähisukulaiset.

Virkailijan tehtävänä on arvioida, kertooko henkilö taustoistaan uskottavasti.
– Olemme aika hyviä tunnistamaan, jos tähän liittyy selkeitä epäselvyyksiä. Tähän panostetaan, Mäkinen vakuuttaa.

MÄKINEN luottaa Maahanmuuttoviraston kykyyn seuloa mahdolliset turvallisuudelle uhkaa aiheuttavat henkilöt hakijoiden joukosta.
– Koulutamme työntekijämme tunnistamaan maakohtaisia tai profiilikohtaisia viitteitä, jotka liittyvät turvallisuusuhkiin.

Mitä se tarkoittaa konkreettisesti?
– Maahanmuuttovirasto ei voi avata käyttämiään taktisia menetelmiä tarkemmin. Konkreettisena esimerkkinä Maahanmuuttovirasto selvittää aina hakijan mahdollisen osallistumisen aseelliseen toimintaan. Koulutuksen tavoitteena on tunnistaa viitteitä tästä.

Lisäksi Suojelupoliisilta voidaan pyytää tarvittaessa lausuntoa henkilöstä.
– Maahanmuuttovirasto pyytää Suojelupoliisilta lausuntoa aina, kun katsoo sen tarpeelliseksi. Tiedonvaihto viranomaisten välillä on jatkuvaa. Suurin osa turvapaikanhakijoista ei muodostaa uhkaa kansalliselle turvallisuudelle, Mäkinen sanoo.

MITEN toimitaan, jos paljastuu, että henkilöllä on aiempaa rikostaustaa?

Lain mukaan kansainvälistä suojelua ei voida myöntää henkilölle, joka on syyllistynyt sotarikokseen, terroristiseen rikokseen tai tehnyt jonkin muun rikoksen, joka on kokonaisuudessaan törkeä.
– Kuvitellaan tilanne, että henkilö olisi kotimaassaan murhannut jonkun. Tämä voi olla peruste olla myöntämättä suojelua. Lisäksi jos henkilö saa kielteisen päätöksen ja pelätään, että hän voi olla vaaraksi kansalliselle turvallisuudelle, hänelle voidaan määrätä maahantulokielto.

Nyt Suomeen saapuneet ovat olleet enimmäkseen Jemenistä, Somaliasta ja Syyriasta. Miten hyvin Maahanmuuttovirasto saa näistä maista viranomaistietoja, kuten rikosrekisterejä?
– Turvapaikanhakijan kotimaasta hankittavien tietojen osalta tulee huomioida, että lain mukaan kansainvälistä suojelua koskevassa asiassa tietoa ei saa hankkia tavalla, jonka seurauksena vainoa harjoittavat tai vakavaa haittaa aiheuttavat toimijat saavat tietää kansainvälistä suojelua koskevasta asiasta, ja joka vaarantaa asianomaisen tai hänen läheistensä turvallisuuden.

MITÄ tapahtuu heille, jotka eivät Suomesta turvapaikkaa saa?
– Käytännössä lähes aina kielteisestä turvapaikkapäätöksestä valitetaan hallinto-oikeuteen. Osa kielteisen päätöksen saaneista palaa vapaaehtoisesti kotimaahansa ja osa lähtee muualle Eurooppaan. Kuten hyvin tiedetään, osa jää hakemaan turvapaikkaa uudestaan.

Mäkisen mukaan osa hakee turvapaikkaa useita kertoja. Hakemiselle ei ole määrärajoitteita.
– Mikäli henkilöllä ei ole perusteita kansainväliselle suojelulle ja hän hakee turvapaikkaa yhä uudestaan, voimme käsitellä hänen hakemuksensa nopeutetussa menettelyssä.

Tarkoittaako tämä käytännössä, että henkilö voi oleskella Suomessa vuosia?
– Kielteisen päätöksen saanutta turvapaikanhakijaa ei lähtökohtaisesti voida poistaa maasta ennen turvapaikkapäätöksen lainvoimaista ratkaisua. Sama koskee tilannetta, missä turvapaikanhakijalla on vireillä uusintahakemus. Kansainvälistä suojelua koskeva hakemus on mahdollista käsitellä nopeutetussa menettelyssä, jos se arvioidaan ilmeisen perusteettomaksi.

Jos selviää, että henkilö olisi potentiaalisesti uhka Suomen turvallisuudelle, saako hän kulkea vapaana ennen kielteistä turvapaikkapäätöstä ja mahdollista maasta poistamispäätöstä?
– Säilöön ottamisesta päättää poliisi tai Rajavartiolaitos. Yksi säilöön ottamisen perusteista on henkilön aiheuttama uhka kansalliselle turvallisuudelle.

Mitä tapahtui vuoden 2015 turvapaikanhakijoille?
* Edellisen kerran Venäjän masinoima turvapaikkahakijatilanne puhutti Suomessa vuonna 2015, kun Suomeen saapui Raja-Joosepin ja Sallan rajanylityspaikkojen kautta liki 1 700 turvapaikanhakijaa.
* Kaikkiaan turvapaikkaa haki Suomesta vuonna 2015 noin 32 500 henkilöä.
* Suurin osa hakijoista oli nuoria sunniarabimiehiä Bagdadin alueelta Irakista.
* Lopulta moni peruutti hakemuksensa jo vuoden 2015 aikana.
* Yhteensä noin 2 600 irakilaisen hakemusta peruutettiin ja raukesi vuonna 2015. Vuonna 2016 vastaava luku oli lähes 3 000.
* Noin 20 prosenttia kaikista vuoden 2015 turvapaikkahakemuksista raukesi.
* Kielteisen päätöksen sai 28 prosenttia hakijoista. Vastaavasti 28 prosenttia sai turvapaikan tai tilapäisen oleskeluluvan.
* Pieni osa hakemuksista jäi tutkimatta, ja noin 18 prosenttia hakemuksista johti pidempään prosessiin valituksen tai hakemuksen uusimisen takia.

Lähde: Maahanmuuttovirasto ja Helsingin Sanomat.
Enemmän täällä: IltaSanomat
22.11.2023 19:48
...on riittävästi keinoja selvittää turvapaikkaa hakevien taustat.
Kuten mm. sen Irakissa akkansa murhauttaneen pakolaispoloisen, joka tuli Suomeen - ja tänne jäi. Koska ei tiedetty. Vaan päästää piti. Nyt ei saa pois. Ei sitten kirveelläkään. No, liekö sillä edes yritetty?

Palataan vuoteen 2015/2016 ja tuohon elämänvalheeseen: Me tiedämme jokaisen tänne tulijan.

Ette tiedä!

Siis mitä vittua!?

Onko Suomi siis myynyt/lopettanut tahi muutoin hylännyt sen sisäministeriön silloisen kansliapäällikön Päivi Nergin ideoiman ja kehittämän mahtavan systeemin, "jolla me niiku tiedtään jokainen tänne tullut, millaisella taustalla hän on tänne tullut". Ynnä muuta shittiä!

Oliko tälläistä systeemiä edes olemassa? Puhuiko Päivi Nerg paskaa? Entä muistaako Nergin kanssa tuolloin läheistä yhteistyötä tehnyt silloinen sisäministeri Petteri Orpo (kok), että millainen tuo systeemi oli, oliko sitä, ja missä se on nyt kun taas tarvittaisiin?

Kansalle se kertokaa.

Video Nergin väitteestä
Raatikainen sisäministerille: ”Millä perusteella Nerg väitti, että jokaisen Suomeen tulijan tausta tiedetään?”

...
Helsingissä toimivat poliisit kommentoivat mm. seuraavasti: ”Tilanne ei ole poliisin hallinnassa, koska maahantulijoiden taustoja ei pystytä riittävästi selvittämään eikä poliisin resurssit riitä tulijoiden valvomiseen. Lisäksi joukossa on varmuudella Isis-taistelijoita, mikä tuo mukanaan aivan uudenlaisia uhkia. On kestämätön tilanne, että Suomeen otetaan vuosittain tuhansia ihmisiä, joista ei välttämättä pysty varmistamaan edes henkilöllisyyttä. Useita turvapaikkahakemuksia vastaanottaneena tiedän, että monesti kohtaaminen viranomaisen kanssa alkaa selkeillä valheilla.”
...
Suomen Uutiset
8.3.2016 14:20
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Kummisetä
Jessica Fletcher
Viestit: 3276
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 4:52 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Kummisetä »

Marokon Kauhu kirjoitti: Ke Marras 22, 2023 6:47 pm Sori mutta.
Frontex on pelkkä pellejärjestö, joka ei tee mitään muuta kuin laskee lampaat ja ohjaa turvikset turvallisesti lähimpään vokkiin!

Kun tämä oli kesällä Baltian maiden ja Puolan ongelma, Suomestakin lähetettiin Frontex rajavartoita, joiden tehtävä oli nimeenomaan auttaa matuja.
Jotta savat sen "yksilöllisen käsittelyn"

Samaan aikaan näiden maiden omat rajavartijat pitivät matuja poissa maastaan. :wink:
Jättimäinen facepalm.

Mikään muu ei auta, kuin se mitä Puola ja Baltian maat tekivät:
Punikit hiljennetään ja rajat kiinni!
Tämä ei ole turvpaikanhakukriisi, vaan kansallinen turvallisuuskriisi!
Oikeusministeri Meri moittii poikkeuksellisesti oikeuskanslerin rajalinjausta: ”En tiedä millä perusteella hän on arvionsa tehnyt”

Tämä ei ole turvapaikkakysymys tällä hetkellä. Kysymys on siitä, että turvallinen maa Venäjä lähettää ihmisiä rajalle. Tämä on turvallisuuskysymys.
https://yle.fi/a/74-20061581
Joo mutta tarkoitinkin sitä että jos/kun EU määrää että Suomen ja ryssän välinen raja on suljettava niin siinä ei enää tämän yhden pellen sanomiset paina yhtään mitään. Ja EU saattaa sen hyvinkin tehdä kun tajuavat että nuo apinat saattaa vaeltaa heidän riesakseen.

Suomen toimintahan on täysin munatonta. Ei muuta kun NATO-lankaa riittävästi koko rajan mitalle ja paleltukoot apinat hankeen jos on paleltuakseen. Se ei ole Suomen eikä suomalaisten ongelma.
qurqo kirjoitti: To Loka 26, 2023 9:01 pm Ei renkaat mustaa piirrä, kuin lukkiutuneena.
:mrgreen:
Avatar
Yggdrasil
Jane Marple
Viestit: 1021
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 10:31 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Yggdrasil »

Knobster kirjoitti: Ke Marras 22, 2023 7:23 pm
Ymmärrätkö että iloitset siitä että hallituksessa ja puhemiehenä on suomen venäläismyönteisin porukka? Vai onko sen suhteen muka takki käänneetty? Populistit toki kääntävät takkiaan päivittäin mutta enpä oikein usko se ihannointi venäjän natsivaltiota kohtaan mihinkään on kadonnut.

Muutama lähde:
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a ... 85dc6c60fd
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006114058.html
Halla-aho ja PS on ainut patriootti puolueista.
---
viivahattu
Javier Pena
Viestit: 1733
Liittynyt: Ti Touko 02, 2023 10:10 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja viivahattu »

Teemu Mäkisen sepustusta ei voi lukea kuvittelematta miehelle pellen nenää. On niin maan perusteellisen tiukka seula, josta ei pääse läpi kukaan sellainen, joka ei aidosti ole kansainvälisen suojelun tarpeessa...paitsi että jos jaksaa tehdä aina vaan uuden turvapaikkahakemuksen ja valittaa jokaisesta kielteisestä päätöksestä, niin Suomesta ei joudu koskaan lähtemään pois ellei ihan itse halua.
Avatar
LexVeritas
Michael Knight
Viestit: 4200
Liittynyt: Ke Loka 13, 2021 8:07 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja LexVeritas »

Onhan tilanne nyt hieman outo, kun vasta neljä päivää sitten puolustusministeri Antti Häkkänen vakuutti YLE:llä, että

”Ohjattu turvapaikan hakeminen Suomen rajoilla lopetetaan keinolla millä hyvänsä”

Sain vaikutelman, että keinot ovat nyt käytetyt. Vuodesta 2015 lukien olisi mielestäni ollut tarpeeksi aikaa ideoida useampia ja tehokkaampia keinoja kuin nämä nyt jo torpatut ja toteutetut.

Raja-Jooseppi on pohjoisin rajanylityspaikka. Kyllä se jo vaatii todellista vaivaa, että lähtee sinne, Orpo sanoi.

Käsittääkseni FSB:lle on käytännössä täysin yhdentekevää, kuljettavatko he "turvapaikanhakijat" Sallaan vai Raja-Jooseppiin.
5 no viisia Perhettä
Puu elohim jahvella
-Ai, sä oot. Mä en, veli.
Jopi ja genesis
‏אלהים‎ Sten näin Isä
ykseydellä Raidaa
Sepä Elia Me ts. Kaa
naassa ja
Luminol-Lennard

In Omnibus Veritas Suprema Lex Esto
Collie
Christopher Lorenzo
Viestit: 1688
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2019 7:16 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Collie »

Ovat nyt jo Sallassa niin ei siitä ole enää pitkä matka Raja-Jooseppiin. Eikä sillä varmasti ole merkitystä kun venäläiset kuskaa tunkeutujat sinne missä se raja on auki. Tuntuu että tässä ihan pidetään suomalaisia hölmöinä kun lapsikin tuon ymmärtää että koko itäraja pitää laittaa kiinni. Aiemmin oli myös uutisia että Murmanskissa on ainakin 300 tulijaa odottamassa, eli heitä on jo valmiiksi Lapin korkeudella valmiina tulemaan Suomeen.

Ennustan Ylen otsikon jo valmiiksi että seuraavaksi tuo joukkio '300 turvapaikanhakijaa saapui Raja-Joosepin tarkistuspisteelle'. Ei tarvitse Ylen kirjoittaa sitä.

Miksi muuten uuden päätöksen mukaiset raja-asemat sulkeutuvat vasta perjantain ja lauantain vastaisena yönä? Mikä Suomen lain paskapykälä estää ettei päästöstä voi saattaa voimaan heti tänään? Pitääköhän Mikko Puumalaisen käydä vähän nuuhkaisemassa ja haistelemassa koiran tavoin päätöstä vielä kahden päivän ajan ennen kuin se saa lainvoiman.
Knobster kirjoitti: Ke Joulu 27, 2023 12:31 amPaskon jatkuvasti pihalleni kun en vain osaa tehdä sitä muuten. Jostain syystä pihallani on ollut paskaa vuodesta 2007. Sen määrä on myös jotenkin lisääntynyt.
Vili S Pertti
Javier Pena
Viestit: 1770
Liittynyt: La Tammi 23, 2021 4:43 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Vili S Pertti »

Ei helvetti, tuo Puumalainen on oikein ihmisen irvikuva.
Apulaisoikeuskanslerina Puumalainen on toiminut vuodesta 2007 lähtien. Tasavallan presidentti Tarja Halonen nimitti hänet virkaan oikeusministeri Tuija Braxin ehdotuksesta.

Syksyllä 2004 vähemmistövaluutettuna toiminut Puumalainen piti Tatu Vanhasen lausuntoja afrikkalaisten alhaisemmasta älykkyysosamäärästä kiihottamisena kansanryhmää vastaan. Tammikuussa 2007 Cloetta Fazer luopui tunnetusta Lakupoika-lakritsipakkauksesta sen jälkeen, kun Puumalainen oli tehnyt asiasta tutkimuspyynnön Kuluttajavirastooon. Maaliskuussa 2007 Puumalainen paheksui Kylähullut-yhtyeen kappaleen Lisää persettä rättipäille sanoitusta. Hänestä se oli selvästi muslimeja loukkaava ja huonoa makua osoittava. Puumalainen arvioi kuitenkin, että huonoa makua on perinteisesti Suomessa suojattu sananvapaudella ja että syytekynnystä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan on pidetty korkeana.

Keväällä 2014 apulaisoikeuskansleri Puumalainen linjasi koulujen uskonnollisten tilaisuuksien olevan ongelmallisia uskonnonvapauden ja yhdenvertaisuuden kannalta. Hän kehotti Opetushallitusta tarkistamaan kouluille annettua uskonnollisia tilaisuuksia koskevaa ohjeistusta. Opetushallitus ja monet poliitikot kritisoivat Puumalaisen lausuntoa.
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Mikko_Puumalainen
"Ei ole löytynyt todisteita" kiteyttää koko vuoden 2020 yhteen lauseeseen.
Anoteus
Jack Bauer
Viestit: 937
Liittynyt: Su Tammi 20, 2019 8:12 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Anoteus »

Puumanainen eläkkeelle ja uutta verta tilalle.. Joku sellainen, joka vaihteeksi ajattelisi Suomalaisten oikeusturvaa
Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3756
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

Kummisetä kirjoitti: Ke Marras 22, 2023 9:50 pm
Marokon Kauhu kirjoitti: Ke Marras 22, 2023 6:47 pm Sori mutta.
Frontex on pelkkä pellejärjestö, joka ei tee mitään muuta kuin laskee lampaat ja ohjaa turvikset turvallisesti lähimpään vokkiin!
linen turvallisuuskriisi!
Oikeusministeri Meri moittii poikkeuksellisesti oikeuskanslerin rajalinjausta: ”En tiedä millä perusteella hän on arvionsa tehnyt”

Tämä ei ole turvapaikkakysymys tällä hetkellä. Kysymys on siitä, että turvallinen maa Venäjä lähettää ihmisiä rajalle. Tämä on turvallisuuskysymys.
https://yle.fi/a/74-20061581
Joo mutta tarkoitinkin sitä että jos/kun EU määrää että Suomen ja ryssän välinen raja on suljettava niin siinä ei enää tämän yhden pellen sanomiset paina yhtään mitään. Ja EU saattaa sen hyvinkin tehdä kun tajuavat että nuo apinat saattaa vaeltaa heidän riesakseen.

Suomen toimintahan on täysin munatonta. Ei muuta kun NATO-lankaa riittävästi koko rajan mitalle ja paleltukoot apinat hankeen jos on paleltuakseen. Se ei ole Suomen eikä suomalaisten ongelma.
Kaikkialla muualla saadaan kyllä rajat kiinni.
Kyllä sen on onnistuttava Suomessakin.

Norja
Norja
ei kiitos.jpeg (136.36 KiB) Katsottu 434 kertaa
Ei voi ajaa hallituksen yli
Ei voi ajaa hallituksen yli
oikeuskansleri.jpeg (114.02 KiB) Katsottu 434 kertaa
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005012920.html

Se rajalaki nyt kuntoon.
Vastaamaan yleiseurooppalaista tasoa.
Sitä mitä muutkin maat tekevät.

NYT!
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa
Avatar
Ifigeneia
Rico Tubbs
Viestit: 1285
Liittynyt: La Helmi 18, 2023 7:16 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Ifigeneia »

Miksi turvalliseksi määritellystä maasta tulevien turvapaikka-anomuksia pitäisi ollenkaan alkaa käsittelemään?
Kummisetä
Jessica Fletcher
Viestit: 3276
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 4:52 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Kummisetä »

^^ Koska tämän maan pääministeristä ei ole tosipaikan tullen yhtään mihinkään. Se on nyt nähty. Jauhaa vaan joutavaa p*skaa:
-itärajaa koskevia päätöksiä on valmius tehdä pikaisesti, ehkä jo tänään.
– Tällä hetkellä valmistellaan esityksiä, joilla pyrimme rauhoittamaan itärajan tilanteen.
– Meillä on valmistelu käynnissä.
-Kun on valmista, silloin arvioidaan, milloin valtioneuvosto kokoontuu, Orpo totesi.
– Pitää malttaa nyt hetki.
– Kaikki on mahdollista. Katsotaan nyt, miten päästään eteenpäin, Orpo vastasi.
mutta mitään ei saa aikaiseksi. Vellihousu vätys.
qurqo kirjoitti: To Loka 26, 2023 9:01 pm Ei renkaat mustaa piirrä, kuin lukkiutuneena.
:mrgreen:
Avatar
LexVeritas
Michael Knight
Viestit: 4200
Liittynyt: Ke Loka 13, 2021 8:07 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja LexVeritas »

Se rajalaki nyt kuntoon.
Vastaamaan yleiseurooppalaista tasoa.
Sitä mitä muutkin maat tekevät.
Marokon kauhu ilmeisesti unohti, että Norja ei ole Euroopan unionin jäsenvaltio.

Oleellisin asia kyllä lie tämä mainostettu ja kehuttu lisäys/muutos rajavartiolakiin, jonka kuulemma piti antaa hyvät työkalut estää Venäjää käyttämästä "turvapaikanhakijoita" välineenä käymässään hybridisodassa Suomea vastaan (kuten myös vuonna 2015 tapahtui) :


Rajanylityspaikan väliaikainen sulkeminen, rajanylitysliikenteen rajoittaminen ja kansainvälisen suojelun hakemisen keskittäminen

16 §

Valtioneuvosto voi päättää rajanylityspaikan sulkemisesta tai rajanylitysliikenteen rajoittamisesta määräajaksi tai toistaiseksi, jos sulkeminen tai rajoittaminen on välttämätöntä vakavan yleiselle järjestykselle, kansalliselle turvallisuudelle tai kansanterveydelle aiheutuvan uhan torjumiseksi. Sisäministeriö päättää kiireellisissä tilanteissa tarvittavista välittömistä toimenpiteistä, kunnes valtioneuvosto ratkaisee asian. Sisäministeriön on esiteltävä tekemänsä päätös viipymättä valtioneuvoston yleisistunnolle.

Valtioneuvosto voi päättää kansainvälisen suojelun hakemisen keskittämisestä Suomen valtakunnanrajalla yhteen tai useampaan rajanylityspaikkaan, jos se on välttämätöntä vakavan yleiselle järjestykselle, kansalliselle turvallisuudelle tai kansanterveydelle aiheutuvan uhan torjumiseksi, ja jos kyse on:

1) lyhyessä ajassa tapahtuvasta poikkeuksellisen suuresta maahantulijoiden määrästä; tai

2) tiedosta tai perustellusta epäilystä, että maahantulo on vieraan valtion tai muun toimijan vaikutuksesta tapahtuvaa.

Jos valtioneuvosto on tehnyt 2 momentissa tarkoitetun päätöksen, kansainvälistä suojelua voi hakea Suomen valtakunnanrajalla vain sellaisessa rajanylityspaikassa, johon kansainvälisen suojelun hakeminen on keskitetty. Tästä voidaan yksittäisessä tapauksessa poiketa ottaen huomioon lasten, vammaisten ja muiden erityisen haavoittuvassa asemassa olevien oikeudet.

Rajanylityspaikkoja ei saa sulkea, rajanylitysliikennettä ei saa rajoittaa eikä kansainvälisen suojelun hakemista saa keskittää enempää kuin mikä on välttämätöntä vakavan yleiselle järjestykselle, kansalliselle turvallisuudelle tai kansanterveydelle aiheutuvan uhan torjumiseksi. Päätös on kumottava, kun se ei ole enää välttämätön mainitun uhan torjumiseksi. Sisäministeriön on tiedotettava tässä pykälässä tarkoitetusta päätöksestä riittävässä laajuudessa.

Tässä pykälässä tarkoitetuilla toimenpiteillä ei saa estää Suomen kansalaiselle kuuluvaa oikeutta saapua maahan tai jokaisen oikeutta lähteä maasta eikä loukata vapaata liikkuvuutta koskevan Euroopan unionin lainsäädännön piiriin kuuluvien henkilöiden oikeuksia

eikä kenenkään oikeutta kansainvälisen suojelun saamiseen.


Valtioneuvoston asetuksella voidaan säätää tarkemmin tässä pykälässä tarkoitetun asian käsittelemisestä viipymättä poliisin, Tullin ja Rajavartiolaitoksen kesken.


^Hieman korostin tuota mielestäni "nerokkainta" kohtaa.
5 no viisia Perhettä
Puu elohim jahvella
-Ai, sä oot. Mä en, veli.
Jopi ja genesis
‏אלהים‎ Sten näin Isä
ykseydellä Raidaa
Sepä Elia Me ts. Kaa
naassa ja
Luminol-Lennard

In Omnibus Veritas Suprema Lex Esto
aumari
Axel Foley
Viestit: 2034
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja aumari »

Paskamaistahan tuo on, että kun Venäjältä tulevat ja Suomi on ensimmäinen Euroopan maa, jossa sormenjäljet otetaan. Jos menevät täältä muualle Eurooppaan ja jäävät kiinni, niin heidät passitetaan takaisin tänne. Etenkin Afrikassa riittää Eurooppaan haluavia, eikö sille todellakaan voi mitään? Ei Eurooppa voi ottaa vastaan älyttömiä määriä afrikkalaisia ym. minkään humanitaarisuuden nimissä.
Avatar
LexVeritas
Michael Knight
Viestit: 4200
Liittynyt: Ke Loka 13, 2021 8:07 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja LexVeritas »

Summa summarum:

Rajavartiolain mukaan raja-asemat voidaan kyllä sulkea mutta kenenkään oikeutta saada kansainvälistä suojelua ei siltikään saa loukata ts. kenenkään turvapaikanhakua ei saa estää.
Viimeksi muokannut LexVeritas, To Marras 23, 2023 2:47 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
5 no viisia Perhettä
Puu elohim jahvella
-Ai, sä oot. Mä en, veli.
Jopi ja genesis
‏אלהים‎ Sten näin Isä
ykseydellä Raidaa
Sepä Elia Me ts. Kaa
naassa ja
Luminol-Lennard

In Omnibus Veritas Suprema Lex Esto
Anoteus
Jack Bauer
Viestit: 937
Liittynyt: Su Tammi 20, 2019 8:12 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Anoteus »

Missä niitä "turvisryhmiä" oikein on netissä?
Niihin voisi kohdistaa kunnon lokakampanjan ja jatkuvaa häirintää, jolloin mielenkiinto Suomea kohtaan lopahtaisi
Vastaa Viestiin