Seiskan toimittajan saama syyte henkilön rikostaustan uutisoimisesta kumottiin

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Mukava valkku
Sofia Karppi
Viestit: 432
Liittynyt: Su Touko 16, 2021 11:22 pm

Re: Seiskan toimittajalle syyte henkilön rikostaustan uutisoimisesta

Viesti Kirjoittaja Mukava valkku »

Oikeudenkäynnit ja niiden pöytäkirjat ovat Suomessa lain mukaan julkisia, mutta oikeusministeriö ei tunnu tekevän mitään sen eteen että oikeudenkäyntiaineisto olisi paremmin kansalaisten saavutettavissa nykytekniikan avulla.

Ruotsissa tämä on hoidettu niin, että yksityinen yritys on avannut nettiin lexbase.se -hakupalvelun, josta kuka tahansa voi maksua vastaan käydä katsomassa kenen tahansa oikeudenkäynteihin osallistumiset ja tuomiot. Vain viranomaisten salaamat henkilöllisyydet eivät näy siellä.
– Minä olen ihminen ja kaipaan joskus iloa, valoa ja hauskuutta
Olivia Benson
Poliisikoira Rex
Viestit: 273
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 2:37 pm

Re: Seiskan toimittajalle syyte henkilön rikostaustan uutisoimisesta

Viesti Kirjoittaja Olivia Benson »

jaskakos kirjoitti: Ma Heinä 18, 2022 5:46 pm
Villeri kirjoitti: Pe Heinä 15, 2022 8:14 pm
Oikeus ennen kaikkea kirjoitti: Pe Heinä 15, 2022 8:02 pm Iltalehti on varmistanut syytetyn toimittajan henkilöllisyyden

Seiska-lehden toimittajaa Panu Hörkköä vastaan on nostettu syyte yksityiselämää koskevan tiedon levittämisestä.
Helsingin käräjäoikeus on vahvistanut asian Iltalehdelle.

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/ ... e5be31f7c4
HS eikä IL ei uskalla kertoa kenestä nyt puhutaan. Mainiosti toimii jo pelkkä syyte. Jos syyttäjän syyte menestyy, kohta ollaan porukalla naama kiinni.

Jumalauta kattavan rikoshistorian omaava ihminen voi saada korvauksia hänen teoistaan kertomisesta! En tiedä, mikä lainsäädännössä on muuttunut, mutta tämä on loogista jatkumoa sille, että tuomioon voi saada lievennystä, jos asiaa on käsitelty julkisuudessa.
Ainakin Stefan Thermanin somepäivityksissä on viljelty hyvin taajaan #fuckpanuhörkkö hashtagia. Siitä en tiedä onko haastaja Stefu tai joku muu
Ei Stefu ole media-alalla kuten tästä kyseessä olevasta tyypistä on kerrottu. Stefua vituttaa muuten vaan kun kaikki verissäpäin riehumiset taltioidaan.
"If you're looking for sympathy, look it up in the dictionary. It's somewhere between shit and syphilis." - Joe Kenda
Avatar
Fire
Rico Tubbs
Viestit: 1207
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Re: Seiskan toimittajalle syyte henkilön rikostaustan uutisoimisesta

Viesti Kirjoittaja Fire »

ässähai
Adrian Monk
Viestit: 2913
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2020 9:48 pm
Paikkakunta: Haihiha

Re: Seiskan toimittajalle syyte henkilön rikostaustan uutisoimisesta

Viesti Kirjoittaja ässähai »

Jos niitä tuomiopapereita tilattaessa nykyään toimistosta samalla varoitellaan, ettei niitä tuomiopapereita saa levitellä, niin tämä varoittelu voi johtua siitä, että viranomaisten tiedossa on tapaus ( vuosi 2020? / 2021? ), jossa kerrostalossa asuva oletettu mieshenkilö pudotteli joidenkin naapureiden postiluukusta yhtä maahanmuuttaja-asukasta koskevan Oulun käräjäoikeuden tuomioratkaisun (ei ollut voimassa). Hankala homma niinkin, että tämä maahanmuuttaja-asukas ei osannut kunnolla suomea, eli että tokko ymmärsi edes loukkaantua yksityiselämää koskevan tiedon levittämisestä, jos edes koskaan sai tietääkään asiasta.

edit. sanoja ja lauseita
Suomen perustuslain 109 §:n mukaan oikeusasiamiehen tulee valvoa, että tuomioistuimet ja muut viranomaiset sekä virkamiehet, julkisyhteisön työntekijät ja muutkin julkista tehtävää hoitaessaan noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa.
Murheli
Axel Foley
Viestit: 2011
Liittynyt: Pe Maalis 11, 2016 12:34 pm

Re: Seiskan toimittajalle syyte henkilön rikostaustan uutisoimisesta

Viesti Kirjoittaja Murheli »

Tuohan on ihan naurettavaa, kun kuitenkin kuka vain saa ne tuomio paperit tilata. Haluavatko vain siitä tulevat pennoset itselleen?
Voi voi, kun päättyi elämän koi
Avatar
John Kimble
Michael Knight
Viestit: 4124
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Seiskan toimittajalle syyte henkilön rikostaustan uutisoimisesta

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

Kukas tässä on syyttäjä, vai onko nimeä mainittu. Joku Raija Toiviaisen liittolainen tietenkin vai onko peräti käsky tullut vihreiden hovisyyttäjältä. Tämä kuulostaa niin Toiviaisen oikuilta joissa ei ole päätä eikä häntää.
Radiopuhelin kirjoitti: Ma Heinä 30, 2012 2:01 pm Ulkomaalaisia ei tuomita heppoisimmilla perusteilla kuin suomalaisia. Korostuminen raiskaustilastoissa johtuu vain siitä että maahanmuuttajat yksinkertaisesti raiskaavat enemmän.
Bambinos
Agentti Scully
Viestit: 663
Liittynyt: To Helmi 28, 2008 11:36 am

Re: Seiskan toimittajalle syyte henkilön rikostaustan uutisoimisesta

Viesti Kirjoittaja Bambinos »

Kuulostaa siltä että juttu tulee kuivumaan kasaan. Toivottavasti. Jos tuomiot ovat käytännössä aina julkista tietoa, millä logiikalla julkisen tiedon julkistaminen on rikos? Kyseinen nokkaantunut mediapersoona on tietenkin voinut saada alle kahden vuoden tuomioita, eikä hänen työnsä ole erityistä luottamusta vaativa(?) joten on katsottu, ettei tuomioiden levittely ole linjassa lehdistön käytäntöjen kanssa?
Murheli
Axel Foley
Viestit: 2011
Liittynyt: Pe Maalis 11, 2016 12:34 pm

Re: Seiskan toimittajalle syyte henkilön rikostaustan uutisoimisesta

Viesti Kirjoittaja Murheli »

Bambinos kirjoitti: Pe Heinä 22, 2022 12:39 am Kuulostaa siltä että juttu tulee kuivumaan kasaan. Toivottavasti. Jos tuomiot ovat käytännössä aina julkista tietoa, millä logiikalla julkisen tiedon julkistaminen on rikos? Kyseinen nokkaantunut mediapersoona on tietenkin voinut saada alle kahden vuoden tuomioita, eikä hänen työnsä ole erityistä luottamusta vaativa(?) joten on katsottu, ettei tuomioiden levittely ole linjassa lehdistön käytäntöjen kanssa?
Toivottavasti kuivuu Joo, mutta varmaan kaikki oikeusasteet käydään läpi. Tuo lehdistöjen käytäntöhän ei ole laissa määrätty, joten korkeintaan julkisensanan neuvoston käsittelyyn voisi mennä, jos järkeä käytettäisi. Mutta olisiko niin, että tällä loukatulla on niin paljon vaikutusvaltaa, että syyttäjä ei uskalla olla viemättä eteenpäin. Tuo on kyllä tyhmä veto, jos ei halua omia törttöilyjään kaikkien tietoon. Tämän jälkeen ne tietää koko Suomi
Voi voi, kun päättyi elämän koi
Avatar
swaghettiyolognese
Sofia Karppi
Viestit: 401
Liittynyt: Pe Kesä 21, 2019 3:47 pm

Re: Seiskan toimittajalle syyte henkilön rikostaustan uutisoimisesta

Viesti Kirjoittaja swaghettiyolognese »

Fire kirjoitti: Ke Heinä 20, 2022 8:47 pm Voisiko olla tämä kyseessä: Turkulaismies riepotti 16-vuotiasta tyttöä, sekä uhkasi raiskata naispoliisin
Miksi luulet että tämä juttu liittyisi tähän mitenkään?

Tuossa ketjussa on kyse turkulaisesta, nettikuuluisasta (ylilaudalta tuttu) henkilöstä, joka ei todellakaan ole toiminut media-alalla ja josta ei todellakaan olla kirjoiteltu lehdissä.
RL11/6 kirjoitti: Ti Tammi 02, 2024 2:41 amKyllä me kaipaamme kovasti Adolf Hitleriä
Avatar
Pad
Nikke Knakkertton
Viestit: 193
Liittynyt: To Joulu 27, 2018 2:47 pm

Re: Seiskan toimittajalle syyte henkilön rikostaustan uutisoimisesta

Viesti Kirjoittaja Pad »

Aika jännää on se, että tässä oli ihan muutama päivä sitten juttu Ilta-Sanomissa erään rikkaan miehen vaimosta jolla on useasta varkaudesta tuomio. Kyseessä ei varsinaisesti ole mikään julkisuuden henkilö, tämä nainen siis, joten miten tämä olisi yhtään erilainen keissi tämän Seiskan toimittajan kanssa jos tosiaan kyseessä on vain rikostaustan uutisoiminen? Tuleeko tällekin toimittajalle nyt syyte?
Hei sinä siellä, onks sul kelloo?
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17152
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Seiskan toimittajalle syyte henkilön rikostaustan uutisoimisesta

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tunnettu Seiskan paparazzi käräjillä: syytetään henkilön rikos­taustan uutisoimisesta

Syyttäjän mukaan erään henkilön rikostaustan kertominen loukkasi tämän yksityiselämää.

SEISKA-LEHDEN toimittajalle on määrä lukea keskiviikkona syyte yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä oikeudenkäynnissä Helsingin käräjäoikeudessa.

Syyte koskee Seiskan uutisessa nimellä mainitun miehen rikostaustan kertomista muutaman vuoden takaisessa Seiskan uutisessa.

Uutisen kirjoitti paljastusjutuista tunnettu toimittaja Panu Hörkkö. Hän kertoi viime vuonna HS:lle aikovansa kiistää syytteen oikeudessa.

UUTISEN kohteena oli suomalaismies, joka oli Seiskan jutun mukaan työskennellyt media-alalla Suomen rajojen ulkopuolella.

Seiska kertoi, että mies on tuomittu 2000-luvulla useista kymmenistä rikoksista, kuten näpistyksistä, pahoinpitelyistä, varkauksista, törkeästä varkaudesta, rattijuopumuksista ja kavalluksista.

Miehen saamat rangaistukset ovat Seiskan uutisen mukaan vaihdelleet sakoista lyhyisiin ehdottomiin vankeustuomioihin.

Poliisin esitutkinnan mukaan Seiskan julkaisemat tiedot miehen rikostaustasta pitävät paikkansa. Niiden julkaiseminen loukkaa kuitenkin syyttäjän mukaan miehen yksityisyyttä.

Mies on kertonut, että uutisointi on vaikuttanut hänen elämäänsä kielteisesti ja aiheuttanut hänelle henkistä kärsimystä.

POLIISI epäili esitutkinnassa Hörkköä kahdesta rikoksesta: yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä ja kunnian­loukkauksesta.

Syyttäjä päätti nostaa syytteen vain levittämisrikoksesta. Syyttäjän mukaan näyttöä kunnianloukkauksesta ei ollut muun muassa siksi, että julkaistut tiedot rikostaustasta olivat totuudenmukaisia, julkaisussa ei käytetty halventavia nimityksiä miehestä eikä juttujen sisältöä voi pitää muutoinkaan halventavana.

Esitutkinnassa rikoksesta epäiltynä oli myös lehden tuolloinen päätoimittaja Sami Hernesaho. Syyttäjä jätti nostamatta syytteen häntä vastaan eikä arvioinut hänen osuuttaan asiassa, koska epäillyn päätoimittajarikkomuksen syyteoikeus oli ehtinyt vanhentua.
Helsingin Sanomat
13.12.2023 8:00
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Conan
Harjunpää
Viestit: 349
Liittynyt: To Elo 11, 2011 4:08 pm

Re: Seiskan toimittajalle syyte henkilön rikostaustan uutisoimisesta

Viesti Kirjoittaja Conan »

Olikohan niin, että tämä näyttelijänainen ei ollut tietoinen taustasta ja kun paljastu, tuli monoa. Ehkä tässä nyt sitten karma tuli kierteellä.

Kuitenkin ehdotontakin istunut ja useita tuomioita, joten ihan oikea taparikollinen kyseessä.

Olisi vaan todennut, että "olin ennen kusipää, nyt olen muuttunut"

Nyt kertoo lähinnä "olin ennen kusipää, ja olen edelleen."
Suomalainen sosialismi ruokkii valkoroskan syntymistä ja siten luo väkivaltaa. Valtio on arvokas, veronmaksaja ei. Henki- ja omaisuusrikoksilla ei ole merkitystä. Rikoksilla valtiota vastaan on (talous/huume). Uhri ja omaiset eivät saa oikeutta.
Kulkijavaan
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: To Helmi 02, 2017 12:47 am

Re: Seiskan toimittajalle syyte henkilön rikostaustan uutisoimisesta

Viesti Kirjoittaja Kulkijavaan »

No muistan lukeneeni pari vuotta sitten seiskaa, jossa kerrottiin salkkareissa näytelleestä naisesta, kuvien kera ,seurustelevan nykyään runsaan rikoshistorian omaavan miehen kanssa, joka toiminut myös radiojuontajana. Kyseessä saattanee olla tämä pariskunta.

https://www.seiska.fi/listaus/sana/Saij ... 0Kotirinta
krapulapoika
Susikoski
Viestit: 36
Liittynyt: Ke Helmi 15, 2023 12:43 am

Re: Seiskan toimittajalle syyte henkilön rikostaustan uutisoimisesta

Viesti Kirjoittaja krapulapoika »

Kulkijavaan kirjoitti: Ke Joulu 13, 2023 1:59 pm No muistan lukeneeni pari vuotta sitten seiskaa, jossa kerrottiin salkkareissa näytelleestä naisesta, kuvien kera ,seurustelevan nykyään runsaan rikoshistorian omaavan miehen kanssa, joka toiminut myös radiojuontajana. Kyseessä saattanee olla tämä pariskunta.

https://www.seiska.fi/listaus/sana/Saij ... 0Kotirinta
Tuohan se juurikin on, ihme ettei juttuja ole poistettu.
Anoteus
Jack Bauer
Viestit: 959
Liittynyt: Su Tammi 20, 2019 8:12 pm

Re: Seiskan toimittajalle syyte henkilön rikostaustan uutisoimisesta

Viesti Kirjoittaja Anoteus »

Hetken kuvittelin että kyseessä ois ollu Axel Smith vai mikä se oli, sekin kitisi kun jopa ulkomailla tuli potkut, kun suomessa uutisoitiin. Mutta tuomiot ei täsmää
Vastaa Viestiin