19-vuotias Riina Mäkinen - kadonnut Loviisan Gammelbyssä 5/2017

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
MEG
Adrian Monk
Viestit: 2618
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen - kadonnut Loviisan Gammelbyssä 5/2017

Viesti Kirjoittaja MEG »

Kuten edellä kirjoitin, epätoivoisessa tilassa on Riina ollut katoamis yönä .Mutta vapaaehtoinen katoaminen ei oikein toimi. Kuluneena kuutena vuotena olisi paljastunut jouduttuaan yhteyteen poliisin tai sairaalan kanssa .
Ei mitään hajua
Martin Beck
Viestit: 835
Liittynyt: Ma Marras 21, 2022 12:01 am

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen - kadonnut Loviisan Gammelbyssä 5/2017

Viesti Kirjoittaja Ei mitään hajua »

Jazzermasser kirjoitti: Ke Tammi 03, 2024 3:15 pm
Tele logien säilytysaika vaihtelee teleoperaattorin ja maan mukaan. Suomessa teleoperaattorit säilyttävät yleensä tele logyjä kuuden kuukauden ajan. Tämä aika riittää useimpiin rikostutkimuksiin, mutta sitä voidaan pidentää, jos rikos on vakava tai jos se on vaikeasti tutkittavissa.
"Tele logeilla" tarkoittanet teletunnistetietoja eli tilaajan nimi- ja osoitetietoja, A- ja B-numeron tietoa (A= soittaja, B= vastaanottaja), puhelun ajankohdan ja keston tietoja sekä puhelun alun solutietoa (minkä tukiaseman alueella soitto on tehty). Sama pätee tekstiviesteissä.

Näitä ohjaa Suomessa laki, joka velvoittaa säilyttämään niitä 12 kk.

Untitled picture.png
Untitled picture.png (35.79 KiB) Katsottu 2337 kertaa

Toinen mahdollinen tieto on ns. tolppatieto eli tietyn tukiaseman alueelle rekisteröityneet liittymät, mutta näissä ei sitten ole mukana noita soittotietoja. On ainoastaan tieto, mitkä liittymät ovat olleet tiettynä aikana minkäkin tukiaseman alueella. Tukiasemien peitot vaihtelevat maaseudun n. 10 km:n säteestä kaupunkialueen parinsadan metrin säteeseen sekä mahdollisesti esim. parkkihalleissa ym. paikoissa oleviin ns. mikrosoluihin, jolloin sijaintieto on aika tarkka (kiinteistön tarkkuudella).
Viimeksi muokannut Ei mitään hajua, Su Tammi 07, 2024 2:50 am. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Ei mitään hajua
Martin Beck
Viestit: 835
Liittynyt: Ma Marras 21, 2022 12:01 am

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen - kadonnut Loviisan Gammelbyssä 5/2017

Viesti Kirjoittaja Ei mitään hajua »

Riinan tapauksessa teletunnistetietoja ei pyydetty ajoissa, jolloin niitä ei enää ole saatavilla.
Hurjimus
Axel Foley
Viestit: 2242
Liittynyt: La Helmi 22, 2020 10:41 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen - kadonnut Loviisan Gammelbyssä 5/2017

Viesti Kirjoittaja Hurjimus »

Ei mitään hajua kirjoitti: Su Tammi 07, 2024 2:48 am Riinan tapauksessa teletunnistetietoja ei pyydetty ajoissa, jolloin niitä ei enää ole saatavilla.
Mitä "tietoja" tarkoitat?
Jarva otettiin tuoreeltaan kiinni ja häntä alkuun myös epäiltiin Riinan surmasta 🤔
terbmis
Agentti Scully
Viestit: 685
Liittynyt: Ti Touko 26, 2015 3:04 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen - kadonnut Loviisan Gammelbyssä 5/2017

Viesti Kirjoittaja terbmis »

Siis Riinan ja Jarvan teletiedot on käyty läpi perinpohjin, mutta ongelmana on ettei poliisi saanut tietoa mitkä kaikki liittymät olivat rekisteröityinä katoamispaikan lähistöllä oleviin tukiasemiin. Jos Moringin puhelin olisi ollut yhdistynyt johonkin lähistöllä olevaan tukariin, olisi se tarkoittanut että hän oli paikalla Riinan katoamisen aikoihin. Mutta tätä tietoa ei poliisi ehtinyt saamaan kun pyysivät tietoja liian myöhään. Lähes vuoden tutkivat vain Jarvan osuutta asiaan, ja muut tutkintalinjat jäivät vähemmälle huomiolle. Sitten kun tajusivat että Jarva on syytön, niin oli jo liian myöhäistä kysellä mitään operaattoreilta.

Juuri samaa keinoahan poliisi käytti mm. Porvoon poliisiampumisen yhteydessä. Perkasivat heti tuoreeltaan kaikki lähitukarit, ja katsoivat kenen liittymiä siellä oli rekisteröiytyinä kyseisenä ajankohtana, ja pääsivät näin syyllisten jäljille.

Mitä tulee siihen että poliisi mukamas tahallaan kertoisi julkisuuteen ettei Jarva ole syyllinen, pelkästään sen takia että Jarva tulisi varomattomaksi, ja paljastaisi itsensä kertomalla jotain ratkaisevaa, mitä ei ole aiemmin kertonut, on kyllä aika kaukaa haettua. Melkein yhtä kaukaa kuin se että koko Porvoon poliisiampuminen, takaa-ajoineen kaikkineen, oli pelkkää näytöstä, jotta saatiin nämä ruotsalaiset veljekset ujutettua rikollispiireihin. Tähänkin satuun jotkut tuntuvat uskovan :shock: :shock: :shock:
Avatar
Yggdrasil
Jane Marple
Viestit: 1021
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 10:31 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen - kadonnut Loviisan Gammelbyssä 5/2017

Viesti Kirjoittaja Yggdrasil »

terbmis kirjoitti: Su Tammi 07, 2024 12:49 pm Mitä tulee siihen että poliisi mukamas tahallaan kertoisi julkisuuteen ettei Jarva ole syyllinen, pelkästään sen takia että Jarva tulisi varomattomaksi, ja paljastaisi itsensä kertomalla jotain ratkaisevaa, mitä ei ole aiemmin kertonut, on kyllä aika kaukaa haettua. Melkein yhtä kaukaa kuin se että koko Porvoon poliisiampuminen, takaa-ajoineen kaikkineen, oli pelkkää näytöstä, jotta saatiin nämä ruotsalaiset veljekset ujutettua rikollispiireihin. Tähänkin satuun jotkut tuntuvat uskovan :shock: :shock: :shock:
No mitä poliisi voi muuta kun kertoa että J on syytön jotta häntä ei median toimesta "julisteta" syylliseksi kuten niin monessa muussa keississä on käynyt. Se nyt vaan samalla sopii poliisille että ns prime suspect kuvittelee päässeensä pälkähästä. Toki murha.info:n dekkareille se hieman heittää kapuloita rattaisiin kun poliisin tiedotukseen ei voitukaan luottaa kun tiiliseinään. :lol: :lol:
---
koitelus
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Su Tammi 31, 2021 1:11 am

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen - kadonnut Loviisan Gammelbyssä 5/2017

Viesti Kirjoittaja koitelus »

Tiedän tästä tapauksesta vain pintapuolisesti mutta ensi tuntumalla syyllisen katoamiseen täytyy löytyä lähipiiristä. Miksi Riinan silloista poikaystävää, joka viimeksi oli Riinan seurassa ennen katoamista ole otettu tarkempaan syyniin?
kyr-12
Harjunpää
Viestit: 309
Liittynyt: La Maalis 02, 2019 9:55 am

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen - kadonnut Loviisan Gammelbyssä 5/2017

Viesti Kirjoittaja kyr-12 »

koitelus kirjoitti: Su Tammi 07, 2024 2:24 pm Tiedän tästä tapauksesta vain pintapuolisesti mutta ensi tuntumalla syyllisen katoamiseen täytyy löytyä lähipiiristä. Miksi Riinan silloista poikaystävää, joka viimeksi oli Riinan seurassa ennen katoamista ole otettu tarkempaan syyniin?
Ilman epäilyä rikoksesta ei tapahdu juurikaan muuta kuin pakolliset paperityöt.
Riita, kesäkeli ja aikuinen ihminen.
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10895
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen - kadonnut Loviisan Gammelbyssä 5/2017

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Minusta poliisi ei mitenkään voi TIETÄÄ Jarvan olevan syytön, jos he perustelevat sitä sillä, ettei hän olisi voinut Riinaa metsästä pois kantaa kuolleena. Aikaa on vaikka millaisiin manöövereihin, mikäli koirankävelyttäjän saapumisestakin meni vielä tunti poliisien saapumiseen (eikä silloinkaan siis Jarva ollut paikalla!). Olisihan Riina ja Jarva voineet vaikka kävellä minne tahansa sen tunnin aikana ja surma tapahtua siellä. Tai olisi tilattu kaveri hakemaan ruumis pikatien varresta. Ei kai Jarvan liikkeistä ole mitään varmaa tietoa? Eihän hän jäänyt poliiseille kiinni metsässä.

Onko todennäköistä vai ei, se on toinen asia. Tapahtumia ei pidä koskaan ratkoa todennäköisyyksillä, kun epätodennäköisiäkin asioita tapahtuu. Koko tämä katoamistapahtumaketju on hyvin epätodennäköinen.

Lisäksi voisi olla vaikka tällainen skenaario: se paikalle kutsuttu kaveri ei olekaan mikään kaveri, vaan huumeiden myyjä, jolle Jarva on velkaa. Huumeet hukkui, venettä ei saatu, rahaa ei ollut. oisko ihan mahdoton skenaario semmoinen, että kun kaveri saapuu paikalle, hän ei olekaan tyytyväinen keikkojen etenemisestä? Ja Jarva syyttää Riinaa, että se vei humeksetkin. Voisiko olla niin, että kaveri sanoisi, että me otetaan nyt sun tyttökaveris panttivangiksi, ja rahojen on syytä ilmestyä pikaisesti, taikka tullaan hakemaan sinutkin? Ehkä eivät Jarvan ja Riinan "suhteen" syvyydestä tiedä.

Ja sitten joskus ehkä paljonkin myöhemmin, ihan jossain muualla, Riina olisi saanut surmansa. Jarva ei uskalla paljastaa, kenen kyydillä Riina lähti, ja suurin piirtein hankkiutuu vankilaan piiloon velkojiaan. Ja kun ei oikeastikaan tiedä, mitä Riinalle on tapahtunut, niin on helppo kertoa kaikki muu, ja jättää vain Riinan poistuminen tarinan varaan.


Siis monenlaiset asiat ovat mahdollisia, mutta ehkä poliisi tietää jotain faktaa, mitä me emme.

On kuitenkin erikoista, että a) auto palaa b) Riinan kännykkä ja Jarvan läppäri palaa auton mukana c) Jarva kertoo ammuskelleensa ja laukauksia on kuultu, mutta häneltä takavarikoidulla aseella ei ole kuulemma ammuttu. Missä se toinen ase on? Toinen ase taas viedään oikein kauppaan mukaan kun mennään pöllimään karkkia. Tässä on tarkoituksellisuuteen viittaavia elementtejä.

On tietysti mahdollista, että jarva vaan heilui tuolla huumeissa tajuamatta mistään mitään.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Avatar
Kaarma
Agentti Scully
Viestit: 688
Liittynyt: Ti Touko 11, 2021 10:55 pm
Paikkakunta: kuu

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen - kadonnut Loviisan Gammelbyssä 5/2017

Viesti Kirjoittaja Kaarma »

Jotain Jarva on paennut, onko ollut todellista vai ei, se onkin kysymys esitettäväksi. Väitän hänellä olleen aika selvät sävelet, hyvä vedota huumepsykoosiin. Totuus on yleensä tarua ihmeellisempää. Kiinnostaisi tietää vaunun kohtalo ja historia. Ja tietysti nykyisyys.
Olin, kunnes en ollutkaan.
ristweiler
Sofia Karppi
Viestit: 427
Liittynyt: Ma Loka 19, 2015 2:29 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen - kadonnut Loviisan Gammelbyssä 5/2017

Viesti Kirjoittaja ristweiler »

koitelus kirjoitti: Su Tammi 07, 2024 2:24 pm Tiedän tästä tapauksesta vain pintapuolisesti mutta ensi tuntumalla syyllisen katoamiseen täytyy löytyä lähipiiristä. Miksi Riinan silloista poikaystävää, joka viimeksi oli Riinan seurassa ennen katoamista ole otettu tarkempaan syyniin?
Kannattaa varmaan ihan ensimmäiseksi lukea tämä ketju. Vastauksia löytyy vaikka mihin kysymyksiin.
Avatar
LexVeritas
Michael Knight
Viestit: 4208
Liittynyt: Ke Loka 13, 2021 8:07 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen - kadonnut Loviisan Gammelbyssä 5/2017

Viesti Kirjoittaja LexVeritas »

^Ehkä nikki koitelus tarkoittaa, että Mäkisellä oli miesystävä Jarvan lisäksi myös poikaystävä Helsingissä.

Muuten olen vieläkin sitä mieltä, että aseita oli vähintään kaksi. Jarva jätti ABC:n myymälään niistä hämäykseksi sen, jolla ei ollut ampunut.
5 no viisia Perhettä
Puu elohim jahvella
-Ai, sä oot. Mä en, veli.
Jopi ja genesis
‏אלהים‎ Sten näin Isä
ykseydellä Raidaa
Sepä Elia Me ts. Kaa
naassa ja
Luminol-Lennard

In Omnibus Veritas Suprema Lex Esto
Avatar
Jazzermasser
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1301
Liittynyt: Ti Heinä 06, 2021 8:10 am

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen - kadonnut Loviisan Gammelbyssä 5/2017

Viesti Kirjoittaja Jazzermasser »

Kaarma kirjoitti: Ma Tammi 08, 2024 1:35 pm Jotain Jarva on paennut, onko ollut todellista vai ei, se onkin kysymys esitettäväksi. Väitän hänellä olleen aika selvät sävelet, hyvä vedota huumepsykoosiin. Totuus on yleensä tarua ihmeellisempää. Kiinnostaisi tietää vaunun kohtalo ja historia. Ja tietysti nykyisyys.
Oli persaukinen apina ja joka suuntaan tippi velkoja sekä auki asioita..
Avatar
Kaarma
Agentti Scully
Viestit: 688
Liittynyt: Ti Touko 11, 2021 10:55 pm
Paikkakunta: kuu

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen - kadonnut Loviisan Gammelbyssä 5/2017

Viesti Kirjoittaja Kaarma »

Onkohan ojaa jonne Jani upotti kenkänsä tutkittu lähialueineen?Tää jaksaa hämmästyttää, Riinan katoaminen. Toisaalta jos itse veisi toiselta hengen, tekisi ehkäpä kaikkensa ettei jäisi kiinni. Itsestään antaa luotettavan kuvan luomalla itse todisteet, puhuihan sitä totta siitä ja tuostakin.
Myös kallionkolot, sekä peltoaukean takaa olisi ehkä tarpeellista tutkia. Tai mistäpä sen tietää mitä Kouvolasta löytyy.

Ja toisaalta, tiedän henkilön jonka kaverilistalta löytyvät Riina ja myös Mika.
Olin, kunnes en ollutkaan.
0uts1der
Agentti Scully
Viestit: 667
Liittynyt: Ma Tammi 10, 2022 2:12 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen - kadonnut Loviisan Gammelbyssä 5/2017

Viesti Kirjoittaja 0uts1der »

Kaarma kirjoitti: Su Tammi 14, 2024 2:35 am
Ja toisaalta, tiedän henkilön jonka kaverilistalta löytyvät Riina ja myös Mika.
Oho! Eikun tietoa KRP:n suuntaan.
Vastaa Viestiin