Siilinjärvi: 23-vuotias mies vankilaan törkeästä lapsenraiskauksesta

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
Avatar
Jukka50
Sabrina Duncan
Viestit: 368
Liittynyt: Ke Helmi 24, 2016 6:46 pm
Viesti:

Re: Siilinjärvi: Poliisi tutkii vakavaa lapseen kohdistunutta seksuaalirikosta

Viesti Kirjoittaja Jukka50 »

Onkohan tämä lapsenraiskaaja ihan alkuperäinen Siilinjärveläinen, vai muuttanut paikkakunnalle?
Lause "tapan aikaa" on ironista, koska oikeasti aika tappaa sinua.
Jenku
Remington Steele
Viestit: 210
Liittynyt: Su Syys 01, 2019 3:03 pm

Re: Siilinjärvi: Poliisi tutkii vakavaa lapseen kohdistunutta seksuaalirikosta

Viesti Kirjoittaja Jenku »

Niin se nimi? Noita keskusteluja ei enää löydy 24:sta. Fb-profiili/kuvakin käy.
Korpivaara667
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: To Marras 25, 2021 1:49 pm

Re: Siilinjärvi: Poliisi tutkii vakavaa lapseen kohdistunutta seksuaalirikosta

Viesti Kirjoittaja Korpivaara667 »

Konsta Räsänen
-Kaikki on paskaa paitsi kusi-
Alex Smith
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1439
Liittynyt: Su Helmi 18, 2018 12:05 pm

Re: Siilinjärvi: Poliisi tutkii vakavaa lapseen kohdistunutta seksuaalirikosta

Viesti Kirjoittaja Alex Smith »

Korpivaara667 kirjoitti: Ma Huhti 11, 2022 3:48 pm Konsta Räsänen
Ja äärivasemmistolaisperheestä. Ehta whitetrash jo kolmannessa polvessa
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17119
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Siilinjärvi: 23-vuotias mies vankilaan törkeästä lapsenraiskauksesta

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Käräjäoikeus tuomitsi nuoren miehen ehdottomaan vankeuteen vakavasta seksuaalirikoksesta

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi tiistaina nuoren miehen 2,5 vuodeksi ehdottomaan vankeuteen törkeästä seksuaalirikoksesta.

Oikeuden mukaan 23-vuotias mies syyllistyi raiskaukseen ja törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön Siilinjärvellä viime elokuussa.

Syytteen mukaan mies pakotti asunnossaan 15-vuotiaan uhrin sukupuoliyhteyteen käyttämällä väkivaltaa ja sitä, että uhri pelkotilan tai muun avuttoman tilan vuoksi oli kykenemätön puolustamaan itseään tai muodostamaan tai ilmaisemaan tahtoon.

Syyttäjä vaati miehelle tuomiota törkeästä lapsenraiskauksesta, mikä olisi tarkoittanut vähintään neljän vuoden ehdotonta vankeustuomiota.

Käräjäoikeuden julkisen selosteen mukaan syyttäjän vaatima tuomio olisi edellyttänyt, että teko olisi samalla kertaa katsottu törkeästä raiskaukseksi ja törkeäksi lapsen seksuaaliseksi hyväksikäytöksi. Oikeuden mukaan kyse oli ollut raiskauksesta, mutta ei sen törkeästä tekomuodosta.

Asiassa oli riidatonta, että uhri oli ollut miehen asunnolla. Mies kiisti menetelleensä syytteessä väitetyin tavoin. Oikeuden mukaan uhrin esitutkinnassa kertoma ja sitä tukeva muu todistelu osoitti, että mies oli pakottanut uhrin sukupuoliyhteyteen. Teossa käytetty väkivalta oli ollut vähäistä, mutta riittävän voimakasta murtamaan uhrin tahdon.

Käräjäoikeus myös johtui pohtimaan, oliko mies ollut tietoinen olevansa sukupuoliyhteydessä alle 16-vuotiaan lapsen kanssa. Oikeuden mukaan mies oli voinut pitää varsin todennäköisenä, että lapsi oli ollut alle 16-vuotias. Sen vuoksi hänen olisi tullut selvittää ikää tarkemmin ennen mitään seksuaalista kanssakäymistä.

Teosta syytetty mies on ollut vangittuna tutkintavankeudessa viime tammikuusta alkaen. Käräjäoikeus määräsi hänet pidettäväksi edelleen vangittuna.
Savon Sanomat
31.5.2022 17:00
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
Mind Over Matter
Martin Riggs
Viestit: 623
Liittynyt: Ma Joulu 12, 2011 5:33 pm

Re: Siilinjärvi: Poliisi tutkii vakavaa lapseen kohdistunutta seksuaalirikosta

Viesti Kirjoittaja Mind Over Matter »

Korpivaara667 kirjoitti: Ti Maalis 15, 2022 6:43 pm Sain tiedon että tekijä K.R. on ollut viimeiset kolme vuotta syystä tai toisesta sairauslomalla työpaikaltaan.

FB-sivun kansikuvassa oleva Volkkari on näköjään Trafin mukaan siirtyny jo seuraavalle omistajalle, mutta Fonectasta löytyvien tietojen perusteella whatsapin profiilikuva täsmää facebook profiilikuvaan ja kotiosoite löytyy Siilinjärven keskustan tienoille. Ihme jos ei oo tämän raiskatun lapsen isä järjestäny jo jonkinlaista ylläriä tämän tekijän kotiovelle.
Raiskatun isä jonkinlainen yllärien järjestäjä? Oliko tämä Räsänen Vasemmistoliitossa jossakin hommissa joskus?
Likeavirgin
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4632
Liittynyt: Su Huhti 19, 2020 8:18 pm

Konstan seksuaalinen hätätila 15v tyttöön toi 2v6kk

Viesti Kirjoittaja Likeavirgin »

Mies mursi lapsen tahdon ja raiskasi

Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut Konsta Väinö Viljami Räsäsen seksuaalirikoksista kahden vuoden ja kuuden kuukauden pituiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Käräjäoikeuden mukaan vuonna 1998 syntynyt Räsänen syyllistyi raiskaukseen ja törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön pohjoissavolaisessa kunnassa elokuussa 2021. Mies on kiistänyt syytteet.

Käräjäoikeuden tuomion julkisen selosteen mukaan mies oli asunnossaan pakottanut 15-vuotiaan uhrin sukupuoliyhteyteen käyttämällä väkivaltaa ja aiheuttamalla uhrille pelkotilan niin, että tämä ei kyennyt puolustamaan itseään.

Käräjäoikeus katsoi, että kyseessä ei ollut törkeä raiskaus. Väkivalta oli oikeuden mukaan vähäistä, mutta riittävän voimakasta murtamaan uhrin tahdon.

Oikeuden mukaan todennäköisesti mies oli tietoinen, että uhri oli alle 16-vuotias.

Mies velvoitettiin maksamaan uhrille vajaan 8000 euron kärsimyskorvaukset sekä oikeudenkäyntikulut.

Asia käsiteltiin käräjäoikeudessa suljetuin ovin. Oikeus määräsi oikeudenkäyntiaineiston ja uhrin henkilöllisyyden pidettäväksi salassa 60 vuotta.

Mies määrättiin pidettäväksi edelleen vangittuna. Käräjäoikeuden viime tiistaina antama tuomio ei ole vielä lainvoimainen.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ee25 ... 7858016e05
Eilen klo 23:20
Avatar
Fire
Rico Tubbs
Viestit: 1207
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Re: Konstan seksuaalinen hätätila 15v tyttöön toi 2v6kk

Viesti Kirjoittaja Fire »

Tässä on tuomittu välttynyt kovemmalta törkeä lapsenraiskaus tuomiolta ainoastaan siksi koska tuomari/lautamieskokoonpanon mielestä raiskaus ei ole ollut myös kokonaisuutena arvostellen törkeä uhrin alaikäisyydestä huolimatta.

Tämä on myös hieman hämmentävää koska tuomio on tullut myös törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä johon sinänsä jo vaaditaan rikoslain mukaan tämä edellä mainittu myös kokonaisuutena arvostellen törkeä kohdan täyttyminen. Rikoslaissa ei missään kuitenkaan luetella kriteerejä tämän viimeisen kohdan täyttymiseen kuten kaikki muut törkeän rikoksen muodon kriteerit luetellaan. Eli tämä on täysin subjektiivinen tuomio ja eräänlainen porsaanreikä rikoslaissa.
Roki80
Nikke Knakkertton
Viestit: 162
Liittynyt: Ti Tammi 28, 2020 12:29 am

Re: Siilinjärvi: 23-vuotias mies vankilaan törkeästä lapsenraiskauksesta

Viesti Kirjoittaja Roki80 »

Eiköhän kerätä kolehti ja hoideta Konsta multiin??
Samira
Theo Kojak
Viestit: 1140
Liittynyt: Pe Marras 22, 2019 1:33 pm

Re: Siilinjärvi: 23-vuotias mies vankilaan törkeästä lapsenraiskauksesta

Viesti Kirjoittaja Samira »

Lieneekö sama josta löytyy googlella lehtijuttu?
Sikis:
Faktahan on kuten NATO:kin tunnustaa ettei jonkin Ukrainan haltuunottoon mene puoltatuntia kauempaa. Näin ei kuitenkaan ole näillä näkymin tapahtumassa vaikkakin länsipropagandakoneisto nyt yrittää muuta surkuhupaisasti esittää.
Avatar
Jukka50
Sabrina Duncan
Viestit: 368
Liittynyt: Ke Helmi 24, 2016 6:46 pm
Viesti:

Re: Siilinjärvi: 23-vuotias mies vankilaan törkeästä lapsenraiskauksesta

Viesti Kirjoittaja Jukka50 »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5143 ... 5c9b9bd929

Lapsen raiskaamisesta tuomittu mies pääsi vapaaksi keväällä – Ensimmäinen tuomio koveni ja toinen tuli

Sama mies sai viimeisimmän tuomionsa käräjäoikeudesta joulukuussa 2023.
:
:

Toukokuussa 2022 Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi miehen kahdeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Hovioikeus katsoi, että myös raiskaus oli törkeä ja tuomitsi vuonna 1998 syntyneen Konsta Väinö Viljami Räsäsen törkeästä lapsenraiskauksesta vankeuteen viideksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi.

Rikokset tapahtuivat elokuussa 2021 Pohjois-Savossa. Oikeuden mukaan Räsänen pakotti 15-vuotiaan nuoren sukupuoliyhteyteen käyttämällä väkivaltaa. Uhri ei pystynyt puolustamaan itseään pelkotilansa takia.

Oikeuden mielestä väkivalta oli vähäistä, mutta riittävän voimakasta murtamaan uhrin tahdon.

Pääsi vapaaksi
Syyttäjä ja uhri vaativat valituksissaan Itä-Suomen hovioikeuteen, että Räsänen tuomitaan törkeästä lapsenraiskauksesta ja vaativat tuomion korottamista. Mies vaati syytteen hylkäämistä tai ainakin lieventämistä.

Jos käräjäoikeuden tuomiosta ei olisi valitettu hovioikeuteen, Räsänen olisi Rikosseuraamuslaitoksen ilmoituksen mukaan päässyt ehdonalaiseen vapauteen 22. huhtikuuta 2023.
:

Samankaltainen teko
Viime joulukuussa Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi Räsäsen toisesta lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta. Teko oli tapahtunut huhti–toukokuussa 2021 eli aikaisemmin kuin ne teot, joista hovioikeus hänet nyt tuomitsi.

Oikeuden mukaan Räsänen oli ainakin kaksi kertaa yhdynnässä tapahtuma-aikaan 14-vuotiaan tytön kanssa. Teot olivat samankaltaisia kuin ne, joista hänet tuomittiin aikaisemmin: Räsänen mursi väkivallalla uhrin tahdon ja pakotti tämän sukupuoliyhteyteen.

Räsänen kiisti syytteen. Hänen mukaansa sukupuoliyhteys tapahtui yhteisestä tahdosta ja uhrin aloitteesta.

Toinenkin tuomio syksyllä
Syyttäjä vaati Räsäselle tuomiota törkeästä lapsenraiskauksesta, mutta Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi hänet kahdeksi vuodeksi ja yhdeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Käräjäoikeus katsoi alentavaksi tekijäksi aikaisemman käräjätuomion sekä tuomion, jonka Räsänen sai syyskuussa 2023 salakatselusta ja kunnianloukkauksesta.

Räsänen oli oikeuden mukaan kuvannut loppukesällä 2021 asunnossaan ollutta alastonta ja tiedottomassa tai lähes tiedottomassa tilassa ollutta alaikäistä poikaa ja lähettänyt videon eteenpäin. Käräjäoikeus katsoi, että toukokuussa 2021 annettu tuomio oli riittävä seuraamus näistä teoista.

Salakatselusta ja kunnianloukkauksesta tullut tuomio on lainvoimainen, mutta käräjäoikeuden joulukuussa antama tuomio ei.

Cut.
-NILS-
Lause "tapan aikaa" on ironista, koska oikeasti aika tappaa sinua.
Sienisalaatti
Vic Mackey
Viestit: 1981
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 5:34 pm

Re: Siilinjärvi: Poliisi tutkii vakavaa lapseen kohdistunutta seksuaalirikosta

Viesti Kirjoittaja Sienisalaatti »

TheFirstFate1 kirjoitti: Ti Maalis 01, 2022 1:39 pm Siilinjärvi on siellä Kuopion suunnilla, ettei olis vaan jotain uskonnollista hömppää mukana tässä jutussa. Ehkä manasi vain henkivaltoja pois toisesta.
Ei sinne päinkään, uskontokysymykseen viitaten. Se on Pohjois-Savoa, eikä Pohjois-Pohjanmaata (lähde: Suomen kartta), tai muutakaan raamattuvyöhykettä.

Jukka50 kirjoitti: Ti Tammi 16, 2024 10:55 pm https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5143 ... 5c9b9bd929

Lapsen raiskaamisesta tuomittu mies pääsi vapaaksi keväällä – Ensimmäinen tuomio koveni ja toinen tuli
Sama mies sai viimeisimmän tuomionsa käräjäoikeudesta joulukuussa 2023.

Keväällä 2023 hovioikeus päätti vapauttaa lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta tuomitun miehen odottamaan asian käsittelyä hovioikeudessa.
Nyt hovioikeus kovensi miehen saamaa tuomiota.
Joulukuussa käräjäoikeus tuomitsi miehen jälleen samankaltaisesta seksuaalirikoksesta.
Itä-Suomen hovioikeus kovensi 25-vuotiaan miehen tuomiota, jonka hän sai lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta.

Toukokuussa 2022 Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi miehen kahdeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Hovioikeus katsoi, että myös raiskaus oli törkeä ja tuomitsi vuonna 1998 syntyneen Konsta Väinö Viljami Räsäsen törkeästä lapsenraiskauksesta vankeuteen viideksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi.

.....
.....
No nyt on ollut esimerkillisen jämäkkää toimintaa hovioikeudelta, hyvä :!:
Oikeudesta viis, kunhan laki säilyy! Eikä mitään henkilökohtaista ketään kohtaan, asiat vain asioina täällä.
HerPoi
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 104
Liittynyt: Ti Maalis 08, 2022 1:12 am

Re: Siilinjärvi: 23-vuotias mies vankilaan törkeästä lapsenraiskauksesta

Viesti Kirjoittaja HerPoi »

Jukka50 kirjoitti: Ti Tammi 16, 2024 10:55 pm https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5143 ... 5c9b9bd929

Lapsen raiskaamisesta tuomittu mies pääsi vapaaksi keväällä – Ensimmäinen tuomio koveni ja toinen tuli

Sama mies sai viimeisimmän tuomionsa käräjäoikeudesta joulukuussa 2023.

Keväällä 2023 hovioikeus päätti vapauttaa lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta tuomitun miehen odottamaan asian käsittelyä hovioikeudessa.
Nyt hovioikeus kovensi miehen saamaa tuomiota.
Joulukuussa käräjäoikeus tuomitsi miehen jälleen samankaltaisesta seksuaalirikoksesta.
Itä-Suomen hovioikeus kovensi 25-vuotiaan miehen tuomiota, jonka hän sai lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta.
:
:

Toinenkin tuomio syksyllä
Syyttäjä vaati Räsäselle tuomiota törkeästä lapsenraiskauksesta, mutta Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi hänet kahdeksi vuodeksi ja yhdeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Käräjäoikeus katsoi alentavaksi tekijäksi aikaisemman käräjätuomion sekä tuomion, jonka Räsänen sai syyskuussa 2023 salakatselusta ja kunnianloukkauksesta.

Räsänen oli oikeuden mukaan kuvannut loppukesällä 2021 asunnossaan ollutta alastonta ja tiedottomassa tai lähes tiedottomassa tilassa ollutta alaikäistä poikaa ja lähettänyt videon eteenpäin. Käräjäoikeus katsoi, että toukokuussa 2021 annettu tuomio oli riittävä seuraamus näistä teoista.


Salakatselusta ja kunnianloukkauksesta tullut tuomio on lainvoimainen, mutta käräjäoikeuden joulukuussa antama tuomio ei.
En tiedä, olenko ainut kenen aivot nyrjähti tuota uutista lukiessa?! Boldaus oma. Löytyykö kellään lapsia raiskaavan Konsta Väinö Viljami Räsäsen kuvaa? Hänelle vissiin käy sekä tytöt että pojat kohteeksi.

Lainausta lyhennetty
-NILS-
Vastaa Viestiin