Hotelli Punkaharjun ostanut AK Properties Oy

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

deusexmachina
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Ke Joulu 27, 2023 12:59 pm

Hotelli Punkaharjun ostanut AK Properties Oy

Viesti Kirjoittaja deusexmachina »

Tosi vakavaraisen oloinen yhtiö tuo Hotelli Punkaharjun uusi omistaja AK Properties Oy

Luottotiedoissa 65 euron suuruinen tratta maaliskuulta 2023.

Yhtiön hallituksessa:

Artur Georgievich Karaman (20.02.1979), jonka toinen firma Hotel Scandinavian Oy on asetettu konkurssiin 29.12.2022. Karaman on kuulemma amerikkalainen suursijoittaja, jolla on paljon kaikenlaista bisnestä Amerikassa. Nimellä ei paljon tuloksia kyllä tule.

Varajäsen on Margarita Karaman (14.07.1955) josta tulee yhtä vähän selkoa googlen avulla.

Artur väitetään olevan Amerikan kansalainen ja Margarita on Norjan kansalainen. Nimet kyllä viittaa vahvasti ystävämme Putinin suuntaan.

Voi herra varjele mitä tuostakin vielä tulee! :lol:
Mikahitto
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ke Tammi 10, 2024 10:47 pm

Re: Hotelli Punkaharjun ostanut AK Properties Oy

Viesti Kirjoittaja Mikahitto »

Artur Karaman ei ole amerikkalainen vaan Viron venäläinen. Omaa rahaa ei juuri ole, operoi Viron rahanpesijöiden rahoilla. Kupla puhkeaa kyllä.
deusexmachina
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Ke Joulu 27, 2023 12:59 pm

Re: Hotelli Punkaharjun ostanut AK Properties Oy

Viesti Kirjoittaja deusexmachina »

Pienet huutikset pärskähti tämän avauksen siirtämiselle kaatopaikalle. :D

Onneksi mediat heräsi nyt asiaan:

Millaisiin käsiin Hotelli Punkaharju päätyi? Ostajasta vain vähän julkista tietoa

Ostajalla on ollut jo pitkään hotelli­liiketoimintaa Kotkan seudulla.

Hotelli Punkaharju asetettiin konkurssiin viime keväänä

Viime kesänä konkurssiin menneen hotelli Punkaharjun ostaneen AK Propertiesin omistajalla on omaakin kokemusta hotellialan konkursseista.

AK Propertiesin omistaa suomalaiseen hotelliliiketoimintaan sijoittanut Yhdysvaltain kansalainen Artur Karaman.

Hänestä on julkisissa lähteissä vähän tietoja.

Karamanin Kotkassa kotipaikkaansa pitävä AK Properties on rekisteröity kaupparekisteriin vuonna 2020.

Liikevaihtoa yrityksellä oli Suomen Asiakastiedon mukaan ensimmäisen kerran vuonna 2022, jolloin liikevaihtoa oli 7 000 euroa. Tappiota yhtiö teki tällöin 16 000 euroa.

AK Propertiesillä oli paljon velkaa suhteessa omaan pääomaan 2022 syksyn tilinpäätösraportissa. Lainaa nimeämättömältä osakkaalta oli 531 000 euroa ja Viroon rekisteröidyltä Kotka Invest OÜ:lta 350 000 euroa.

Karaman on ollut yhtenä osakkaana myös Hotel Scandinavian Oy:ssä. Se operoi Kotkassa sijaitsevaa hotelli Leikarin liiketoimintaa, kunnes Hotel Scandinavian asetettiin konkurssiin vuoden 2022 lopulla.

Konkurssin taustalla kerrottiin olleen koronapandemia ja siitä seurannut venäläisturistien määrän lasku. Kymen Sanomat uutisoi, että velkaa oli kymmeniä tuhansia euroja.

Hotel Scandinavianin hallituksessa istui konkurssin alla Karamanin lisäksi viisi tilapäistä jäsentä. Näistä muut olivat Viron kansalaisia yhtä, eli Vladimir Titarenkoa, lukuun ottamatta. Hänen kansalaisuutensa oli tuntematon, mutta some-tilinsä mukaan hänkin asuu Tallinnassa.

Karaman kuuluu Titarenkon Facebook-kavereihin, ja tilinsä perusteella hän asuu Madisonissa, Wisconsinissa. Karaman ei ole Facebookissa aktiivinen, mutta vanha kansikuvapäivitys viittaa jääkiekkomieheen.

Karamanin hotelliliiketoimintaan kuuluvat kotkalaiset Beach Hotel Santalahti sekä Hotelli Jokipuisto.

Karaman kertoi vuonna 2021 Kymen Sanomille, että hän osti Beach Hotel Santalahden internetin myyntipalstalta, koska ihastui merelliseen maisemaan. Lehden mukaan Karaman on toiminut pitkään matkailu- ja hotellialalla.

Hotelli Jokipuisto sijaitsee E-18-moottoritien varrella. Se teki toissa vuonna lähes 900 000 euron liikevaihdon ja 115 000 euron liiketuloksen ja Hotels & Dreams reilun 0,5 miljoonan euron liikevaihdon, josta jäi 85 000 liikevoittoa.

Hotelli Jokipuiston hallituksen puheenjohtaja on Artur Masin, joka on merkitty Viron kaupparekisterissä myös Kotka Invest OÜ:n omistajaksi.

Hotelli Punkaharju hakeutui konkurssiin viime keväänä, ja konkurssipesä järjesti siitä kahdesti huutokaupan. Ensimmäisessä huutokaupassa korkeimman tarjouksen jättäneet vetivät kuitenkin tarjouksensa myöhemmin pois.

Jälkimmäisessä hotellin hintaa laskettiin selvästi siksi, että kiinteistössä oli korjausta vaativia vaurioita.

Karamanin yrityksen maksamaa kauppahintaa ei aiota julkistaa, kertoo Hotelli Jokipuiston johtajana toimiva Miika Sollo, joka on avustanut Karamania kaupassa.

– On sovittu, että se on salainen, Sollo sanoo. Hän ei ota myöskään kantaa kaupan rahoitukseen.

Leikarin taustayhtiön Hotel Scandinavianin konkurssista käytiin Sollon mukaan Karamanin kanssa keskustelua, joka ajoittui koronan aikoihin. Helsingin Sanomille hän sanoi aiemmin, että ei tiennyt siitä.

– Tämä tieto tulee ihan uutena minulle. En ollut silloin tekemisissä hänen kanssaan, hän sanoi HS:lle.

IS ei tavoittanut Artur Karamania haastatteluun.

Hotelli Punkaharjua hakivat maksukyvyttömyyden takia konkurssiin sen edellinen yrittäjä Saimi Hoyer ja yhtiökumppanina toiminut Mari Kettunen-Väyrynen.

Uuden omistajan tarkoitus on avata Hotelli Punkaharju remontin jälkeen ensi keväänä.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010112525.html
19:45
Smartrepair
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: To Tammi 11, 2024 3:33 am

Re: Hotelli Punkaharjun ostanut AK Properties Oy

Viesti Kirjoittaja Smartrepair »

Tuo Karaman varmaan Viron venäläisten bulvaani. Ei kaverista löydy oikeastaan mitään tietoa. Firman hotellit ostettu ” lainarahalla ” joka ei peräisin pankista.
deusexmachina
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Ke Joulu 27, 2023 12:59 pm

Re: Hotelli Punkaharjun ostanut AK Properties Oy

Viesti Kirjoittaja deusexmachina »

Viran­omaiset kiinnostuivat uudesta omistajasta: poliisille tehty tutkintapyyntö

Verottaja ja aluehallintovirasto tutkineet miehen hotellibisnestä ja poliisikin saanut miehestä tutkintapyynnön.

Hotelli Punkaharjun ostanut liikemies on ollut suomalaisten viranomaisten hampaissa viime vuosina hotelliliike­toimiensa vuoksi. Hänestä on myös hiljattain tehty kiinteistösaataviin liittyvä tutkintapyyntö Kaakkois-Suomen poliisille.

Hotelli Punkaharju oli jälleen otsikoissa tammikuun alkupuolella, kun Punkaharjun Luontomatkailu oy:n konkurssipesä kertoi saaneensa myytyä hotellin irtaimistoineen kotkalaiselle AK Properties oy:lle.

Hotellin ostaneen kotkalaisyrityksen omistaa liikemies Artur Karaman, joka on vironvenäläis­taustainen Yhdysvaltain kansalainen.

Karamanin liiketoimintaan kuuluvat hotelli Jokipuisto ja Beach Hotel Santalahti Kotkassa.

Karaman oli yksi kolmesta osakkaasta Hotel Scandinavian oy:ssä, joka pyöritti hotelli Leikaria Kotkassa. Hotel Scandinavian asetettiin konkurssiin joulukuussa 2022 maksu­kyvyttömyyden vuoksi.

Hotelli oli Etelä-Suomen aluehallintoviraston (avi) kiinnostuksen kohde jo vuonna 2020. Tuolloin avi teki hotelliin työsuojelutarkastuksen ja löysi monia puutteita.

Avi määräsi vuonna 2021 Scandinavianin maksamaan 43 000 euroa laiminlyönti­maksua tilaajavastuulain rikkomisesta, kun se ei riittävästi selvittänyt sopimus­kumppaniensa taustoja. Sopimus­kumppaneina oli kaksi virolaista ja yksi bulgarialainen firma, jotka toimivat siivous- ja kunnossapitoalalla.

Avi myös huomasi, että tilaajan ja kumppanien vastuuhenkilöt olivat samoja ihmisiä ja yhtiö maksoi sopimus­kumppaniensa ulkomaalaisille työntekijöille liian pieniä palkkoja.

Avi määräsi maksun korotettuna, koska sen mielestä kyse oli tietoisesta selvitysvelvollisuuden laiminlyönnistä.

”Tilaajan toiminnassa oli huolestuttavia piirteitä siitä näkökulmasta, että tilaaja on alihankinta­sopimusta tehdessään tiennyt, että ulkomaalaisille lähetetyille työntekijöille ei tulla maksamaan suomalaisen työehto­sopimuksen mukaista palkkaa. Sama toistuu myös rakentamiseen liittyvässä sopimuksessa”, sanoo Etelä-Suomen Aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tarkastaja Pauli Ollikka.

Lain mukaan tilaaja on velvollinen maksamaan laiminlyönti­maksua, jos tilaaja on tehnyt sopimuksen, vaikka hänen on täytynyt tietää, että toisella osapuolella ei ole tarkoitus täyttää maksu­velvoitteitaan. Laiminlyönti­maksua korotti tilaajan toiminnan suunnitelmallisuus, tarkoituksellisuus ja pyrkimys saada hyötyä itselle.

Miehen hotellibisnes on myös verottajan tutkinnassa. Se ilmenee Scandinavianin konkurssi­pesän pesänhoitajan tuoreesta viivästymis­ilmoituksesta Kymenlaakson käräjäoikeudelle. Siinä kerrotaan, että velallisselvitys ja pesäluettelo viivästyvät muun muassa siksi, koska meneillään on verotarkastus.

Kaakkois-Suomen poliisi puolestaan vahvistaa, että miehestä on hiljattain tehty tutkintapyyntö, jossa on kyse aiempaan hotellitoimintaan liittyvistä kiinteistö­saatavista, noin 100 000 eurosta.

Asia on toistaiseksi vasta esiselvitys­vaiheessa. Se tarkoittaa, että poliisi selvittää, onko tapauksessa ylipäänsä tapahtunut rikos vai onko kyse esimerkiksi yksityis­oikeudellisesta riidasta. Poliisi ratkaisee myöhemmin, alkaako tapauksessa esitutkinta.

HS:n tietojen mukaan tutkinta­pyynnössä on kyse siitä, että Karaman olisi jättänyt Leikarin kiinteistön vuokralaisena maksamatta vuokria ja muita kiinteistöön liittyviä kuluja.

HS tavoitteli Karamania kommenttia varten, mutta ei tavoittanut häntä.

Historiallisesti arvokkaan ja Museoviraston suojeleman hotelli Punkaharjun tarinassa on ollut useita käänteitä viime vuosina.

Tammikuun alussa hotelli lopulta myytiin Suomessa melko tuntemattomalle Karamanille hintaan, jota ei ole kerrottu julkisuuteen.

Viime vuoden aikana konkurssipesä koetti myydä hotellia useamman kerran.

Ensin tuli 745 000 euron tarjous, mutta sen tehneet yrittäjät vetivät tarjouksensa pois syyskuussa. Marraskuussa hotellista tarjottiin uudessa huutokaupassa 310 000 euroa, mutta tarjous ei mennyt läpi.

Vuodesta 2015 hotellin konkurssiin asti sen kasvot olivat yrittäjä Saimi Hoyerin. Hän toivoi HS:n haastattelussa uuden omistajan jatkavan työtä.

”Toivotan heille onnea kulttuuri­perintöarvojen vaalimisessa, mikä mielestäni on äärimmäisen tärkeää.”

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000010123654.html

Jukka Harju HS 11:01
Liitteet
minfonkaatiskamaa.png
minfonkaatiskamaa.png (105.66 KiB) Katsottu 5162 kertaa
Anoteus
Roger Murtaugh
Viestit: 887
Liittynyt: Su Tammi 20, 2019 8:12 pm

Re: Hotelli Punkaharjun ostanut AK Properties Oy

Viesti Kirjoittaja Anoteus »

Kappale kauneinta Suomea, missään muualla tällaiset kaupat ei menisi läpi...
deusexmachina
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Ke Joulu 27, 2023 12:59 pm

Re: Hotelli Punkaharjun ostanut AK Properties Oy

Viesti Kirjoittaja deusexmachina »

Iloinen uutinen Hotelli Punkaharjun uudesta omistajasta alkaa saada synkkiä sävyjä. Milloin keskitytään tutkimaan tarkemmin, että mikä järjestely Karamanin ja hänen "Suomen asioidenhoitajalla" oikein olikaan? :twisted:

Hotelli Punkaharjun ostanut liikemies teki aiemmin bisnestä Venäjän kaasujätin johtajien firman kanssa

Hotelli Punkaharjun ostanut Artur Karaman sanoo, ettei hän tiennyt, kuka omisti hänen entisen hotellinsa kiinteistön Kotkassa. Rakennuksen enemmistöomistajina oli kaksi Gazpromin johtajaa.

Hotelli Punkaharjun uusi omistaja Artur Karaman pyöritti ennen Kotkassa hotellia, joka sijaitsi Venäjän kaasujätti Gazpromin johtajien omistamassa kiinteistössä.

Venäläismiehet omistivat Kotkassa toimineen Hotelli Leikarin kiinteistöstä lähes 60 prosenttia. Kiinteistön kolmas omistaja oli kyproslainen holdingyhtiö.

Gazprom-pomot ovat nykyisin Kanadan pakotelistalla, mutta eivät EU:n. He ovat työskennelleet johtotehtävissä Venäjän valtion omistamassa Gazpromissa.

Hotelli Leikari ajautui konkurssiin loppuvuodesta 2022. Nykyisin tiloissa toimii uusi hotelli, jolla on eri omistajat.

Liikemies Artur Karamanin omistama yhtiö osti Hotelli Punkaharjun konkurssipesältä tammikuussa. Kaupparekisteritietojen mukaan Karaman on Yhdysvaltain kansalainen, mutta taustaltaan hän on vironvenäläinen.

Hotelli Punkaharjun omisti ennen yrittäjä Saimi Hoyer, ja hotellin vaiheita on seurattu tiiviisti julkisuudessa. Se tunnettiin aikoinaan Valtionhotellin nimellä. Rakennuksen historia ulottuu tsaarinvallan aikaan.

Helsingin Sanomat uutisoi torstaina, että Karamanista on jätetty tutkintapyyntö Kaakkois-Suomen poliisille. Lehden mukaan se koskee kiinteistösaataviin liittyvää tapausta.

Karaman: Kuulen omistajien nimet ensimmäistä kertaa
Artur Karaman kirjoittaa sähköpostissaan kuulevansa hotellikiinteistön omistaneiden venäläisten nimet ensimmäistä kertaa MOT:n kysyessä asiasta.

– Me emme tienneet, kuka tarkalleen ottaen omisti Kiinteistö Oy Kotkan Leikarin tai ketkä olivat yhtiön hallituksen jäseniä. Hoidimme käytännön asiat kiinteistöosakeyhtiön edustajan kanssa, Karaman kirjoitti viestissään. Hän ei kertonut, kuka edustaja oli.

Karaman ei suostunut puhelinhaastatteluun ja hän jätti sähköpostissa vastaamatta osaan kysymyksistä. MOT kysyi esimerkiksi Karamanin taustoista ja rahoittajista. Hän on kertonut aiemmin Kymen Sanomien haastattelussa toimineensa hotelli- ja matkailualan yrittäjänä Yhdysvalloissa.

– Päätin investoida Suomeen, koska rakastuin tähän maahan. Suomessa on melkein kaikkea mitä ihminen tarvitsee, Karaman kirjoitti sähköpostissaan.

Konkurssi takana
Kotkassa sijaitsevan Hotelli Leikarin toimintaa pyöritti aiemmin Hotel Scandinavian Oy. Artur Karaman oli yksi sen kolmesta omistajasta.

Hotellin kiinteistön puolestaan omisti toinen suomalainen yhtiö eli Koy Kotkan Leikari.

Kaupparekisterin perusteella tämän yhtiön ja samalla hotellikiinteistön omistajia olivat kaksi Gazpromin talousosastolla työskentelevää johtajaa sekä yksi kyproslainen yhtiö.

Toinen johtajista on toiminut vastuuasemissa myös Gazpromin omistamassa brittiläisessä yhtiössä. Pandoran papereiden tietovuotoaineiston perusteella hän on omistanut Panamassa yhtiön.

MOT ei tavoittanut kumpaakaan miehistä kommenttia varten. Toimitusta olisi kiinnostanut tietää esimerkiksi se, miksi he ovat päättäneet ostaa hotellikiinteistön Kaakkois-Suomesta.

Nykyisin voimassaolevan lainsäädännön mukaan venäläiset tarvitsevat puolustusministeriöltä luvan kiinteistöjen ostamiseen Suomessa. Hotelli Leikarin kiinteistö oli kuitenkin hankittu ennen lain voimaantuloa.

Kotkan kiinteistölle uusi omistaja
Kotkan Leikarin hotellikiinteistö myytiin sittemmin eteenpäin.

Nykyisin sen pääomistajia ovat 1993 syntynyt portugalilainen ja 1960 syntynyt kyproslainen nainen. Heillä kummallakin on venäläinen nimi.

Kaksikko omistaa kaupparekisterin tietojen mukaan 74 prosenttia kiinteistöstä. Julkisista lähteistä ei selviä, kenen hallussa loput osakkeista ovat.

MOT ei tavoittanut kumpaakaan naista haastattelua varten.

Kyproslaisesta naisesta löytyy tietoja syksyllä 2023 julki tulleesta tietovuodosta eli Cyprus Confidentialista.

Hän hankki vuonna 2016 Savonlinnasta loma-asunnon, jonka omistukset siirrettiin tietovuodosta löytyneiden asiakirjojen perusteella kyproslaiseen yhtiöön.
:

https://yle.fi/a/74-20070178

8:37
Plan B
Nikke Knakkertton
Viestit: 160
Liittynyt: Ti Maalis 10, 2015 10:34 pm

Re: Hotelli Punkaharjun ostanut AK Properties Oy

Viesti Kirjoittaja Plan B »

Konkurssipesänhoitaja on täysin ammattitaidoton maalaisasianajaja, joka ei ole viitsinyt tarkastaa ostajan taustoja (eikä ehkä osannutkaan). Nolo juttu suurimmalle velkojalle Suur-Savon Osuuspankille. Tavisten rahansiirtoja yms. kytätään, mutta tässä tapauksessa oltiin valmis tekemään diili rikollisten kanssa
jasso
Neuvoja-Jack
Viestit: 576
Liittynyt: Ke Huhti 29, 2020 7:29 am

Re: Hotelli Punkaharjun ostanut AK Properties Oy

Viesti Kirjoittaja jasso »

Plan B kirjoitti: Pe Tammi 19, 2024 2:06 pm Konkurssipesänhoitaja on täysin ammattitaidoton maalaisasianajaja, joka ei ole viitsinyt tarkastaa ostajan taustoja (eikä ehkä osannutkaan). Nolo juttu suurimmalle velkojalle Suur-Savon Osuuspankille. Tavisten rahansiirtoja yms. kytätään, mutta tässä tapauksessa oltiin valmis tekemään diili rikollisten kanssa
Ei siellä varmaan ostajia jonoksi asti ole ollut, niin tämä pelle myi rahankiilto silmissään ensimmäiselle halukkaalle.
Valtapallo
Nikke Knakkertton
Viestit: 174
Liittynyt: Ke Tammi 04, 2023 4:23 pm

Re: Hotelli Punkaharjun ostanut AK Properties Oy

Viesti Kirjoittaja Valtapallo »

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010025707.html

Pietarilaispastori, Putinin lähipiiriläinen omistaa lomakylän Punkaharjulla.
aumari
Vic Mackey
Viestit: 1999
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Hotelli Punkaharjun ostanut AK Properties Oy

Viesti Kirjoittaja aumari »

Ei voi ymmärtää noita suomalaisia, jotka myyvät kiinteistöjään venäläisille ja virolaisille, joilla melko varmasti kytkös venäläisiin. Eivätkä muka älyä, että kyse on hämäräperäisistä ostajista. Minkään muun maalaiset eivät halua kiinteistöjä Suomesta, koska naapurina on Venäjä.
Avatar
swaghettiyolognese
Frank Drebin
Viestit: 394
Liittynyt: Pe Kesä 21, 2019 3:47 pm

Re: Hotelli Punkaharjun ostanut AK Properties Oy

Viesti Kirjoittaja swaghettiyolognese »

aumari kirjoitti: La Tammi 20, 2024 1:16 am Ei voi ymmärtää noita suomalaisia, jotka myyvät kiinteistöjään venäläisille ja virolaisille, joilla melko varmasti kytkös venäläisiin. Eivätkä muka älyä, että kyse on hämäräperäisistä ostajista. Minkään muun maalaiset eivät halua kiinteistöjä Suomesta, koska naapurina on Venäjä.
Jos ei ollut suomalaista ostajaa?
RL11/6 kirjoitti: Ti Tammi 02, 2024 2:41 amKyllä me kaipaamme kovasti Adolf Hitleriä
aumari
Vic Mackey
Viestit: 1999
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Hotelli Punkaharjun ostanut AK Properties Oy

Viesti Kirjoittaja aumari »

swaghettiyolognese kirjoitti: La Tammi 20, 2024 1:23 am
aumari kirjoitti: La Tammi 20, 2024 1:16 am Ei voi ymmärtää noita suomalaisia, jotka myyvät kiinteistöjään venäläisille ja virolaisille, joilla melko varmasti kytkös venäläisiin. Eivätkä muka älyä, että kyse on hämäräperäisistä ostajista. Minkään muun maalaiset eivät halua kiinteistöjä Suomesta, koska naapurina on Venäjä.
Jos ei ollut suomalaista ostajaa?
Kuinkahan innokkaita ostajia meiltä löytyy?
artreini
Sofia Karppi
Viestit: 444
Liittynyt: Ma Heinä 29, 2019 8:25 pm

Re: Hotelli Punkaharjun ostanut AK Properties Oy

Viesti Kirjoittaja artreini »

aumari kirjoitti: La Tammi 20, 2024 1:26 am
swaghettiyolognese kirjoitti: La Tammi 20, 2024 1:23 am
aumari kirjoitti: La Tammi 20, 2024 1:16 am Ei voi ymmärtää noita suomalaisia, jotka myyvät kiinteistöjään venäläisille ja virolaisille, joilla melko varmasti kytkös venäläisiin. Eivätkä muka älyä, että kyse on hämäräperäisistä ostajista. Minkään muun maalaiset eivät halua kiinteistöjä Suomesta, koska naapurina on Venäjä.
Jos ei ollut suomalaista ostajaa?
Kuinkahan innokkaita ostajia meiltä löytyy?
Kaakko on ollut heikossa tilassa jo vuosia Suomessa.
Kyllä sitä voi ihmetellä, miksi pankki ei huutanut itselleen tuota kohdetta ja lähtenyt kehittämään paikkaa. Todennäköisesti siihen on jokin peruste, muttei välttämättäkään hyvä.
Myytäviä ja tyhjiä kohteita on alueella paljon.
Hotelli Leikari Kotkasta jo täällä mainittiin.
Kotkan Sunilassa Alvar Aallon kerrostalot eivät ole kovin hyvin kaupattavia kohteita. Jos olisivat Espoossa, tilanne olisi aivan eri.
Haminassa Aallon suunnittelema hotelli meni toisella huutokaupalla virolaiselle ostajalle 5500€ hintaan.

https://yle.fi/a/74-20035347
Yrittäjä osti nettihuutokaupasta Alvar Aallon suunnitteleman hotellin: “Minun virolaisena piti tulla pelastamaan suomalaista kulttuuria”

Ulosottovirasto hyväksyi 5 500 euron kauppahinnan ulosmitatusta kiinteistöstä Haminassa. 1950-luvulla valmistunut rakennus on pahasti rapistunut.
Smartrepair
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: To Tammi 11, 2024 3:33 am

Re: Hotelli Punkaharjun ostanut AK Properties Oy

Viesti Kirjoittaja Smartrepair »

Hotellista teki tarjouksen myös suomalainen paikallinen sijoittajaryhmä mutta se oli kuulemma Karamanin tarjousta hieman alempi.
Vastaa Viestiin