Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Suspicious
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Su Joulu 31, 2023 4:00 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Suspicious »

Ja toinen juttu mikä mielestäni puoltaa sitä, että Antti olisi tapettu jo Ivalon ja Karigasniemen välillä on se, että mitä enemmän tässä olisi osallistujia ja tietäjiä niin kyllä joku vuosien aikana puhuisi joko tarkoituksella tai sitten ohi suunsa. Jos osallisia on ne, jotka Antin kämpältä on oletettavasti yhdellä autolla lähteneet (onko tähän varmuutta ketkä Antin autolla lähtivät Karigasniemelle?) niin kovin moni ei oikeasti edes tiedä mitä tarkalleen on tapahtunut. Paitsi toki sen, että Antti on kuollut. Ja kun ei ole tarkempia tietoja niin ei voi lipsauttaa poliisillekaan mitään. Tosi vaikea uskoa, että koko kylä tietäisi mitä on tapahtunut, mutta kukaan ei 17 vuodessakaan puhu mitään.
Avatar
Kaarma
Agentti Scully
Viestit: 683
Liittynyt: Ti Touko 11, 2021 10:55 pm
Paikkakunta: kuu

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Kaarma »

En voi olla ajattelematta tämän erään Kiviniemen liittyvän asiaan jollain tasolla
Olin, kunnes en ollutkaan.
kattokarpänen
Susikoski
Viestit: 49
Liittynyt: Su Elo 09, 2020 3:04 am

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja kattokarpänen »

Suspicious kirjoitti: Ke Tammi 24, 2024 10:39 pm kovin moni ei oikeasti edes tiedä mitä tarkalleen on tapahtunut. Paitsi toki sen, että Antti on kuollut. Ja kun ei ole tarkempia tietoja niin ei voi lipsauttaa poliisillekaan mitään. Tosi vaikea uskoa, että koko kylä tietäisi mitä on tapahtunut, mutta kukaan ei 17 vuodessakaan puhu mitään.
Tuo on hyvä pointti. Se nimenomaan voi olla, että oleelliset yksityiskohdat tapahtumista on hyvin pienen joukon tiedossa ja se on osaltaan auttanut asian pysymistä pimennossa.
Avatar
Yggdrasil
Jane Marple
Viestit: 1021
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 10:31 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Yggdrasil »

Entä jos Antin kämpällä oli jo riitaa koska antti oli puhunut kytille ja kun huumeet oli loppu, päätettiin lähteä hakemaan lisää ja Antti pakotettiin kuskiksi Karigasniemelle. Perillä ukkoa eka vähän grillatiin turpasaunalla kuten vasikoille on tapana mutta päästettiin bilemökille jatkamaan. Jossain välissä yötä tilanne mökillä kuitenkin eskaloitui ja antti viskottiin oman auton konttiin sidottuna. Jani jätetään mökille ilman puhelinta ja tappajat ajavat rallia hiekkakuopalle kunnon elokuvatyyliin ja päälle vähän lisää sakin hivutusta joka meni yli ja antti sai surmansa. Jotain piti tehdä joten Antti alasti konttiin ja autolla kohti tuttua angelin poroteurastamoa jolloin rajavartia tulee vastaan.Kuva https://www.google.com/maps/dir/60.2243 ... ?entry=ttu

Poika myllyyn ja hakemaan J:tä mökiltä jolle asiasta ei ole kerrottu ennen tätä. Tekijä(t) kertoo asian ja kun poikaa on peloteltu hiljaiseksi ja kerrottu että ovat lähettäneet hänen puhelimestaan tappouhkauksen Antille, pahaksi onneks poromies pysäyttää auton ja J pääsee autosta "pakenemaan" ja J palaa mökille kävellen. Tekijä(t) siirtyvät kuopalle polttamaan vaatteet ja hylkäävät auton. Tekijä kävelee metsään esittäen Anttia ja "todistajat" noutaa miehen pois.

J saa kyydin Ivaloon ja näkee auton hylättynä tietäen että siellä on Antin puhelin jota hän ei kuitenkaan voi mennä hakemaan sillä tekijä(t) voisi olla lähistöllä. Varmuuden vuoksi hakiessaan puhelinta J nappaa mukaan myös penkin jotta hänestä ei jää mitään jälkiä. Kuitenkin puupäänä avasi luurin ilmeisesti jossain kotonaan.
---
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2915
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Kuuntelin pitkästä aikaa Selvittämättömät-podcastin:
https://suomalaiset-podcastit.fi/podcas ... hanhivaara

Pari poimintaa siihen liittyen ja muutenkin ajatusteni virtaa. Selvittämättömät Podcast on julkaistu 16.11.2021.

Podcastissa kerrotaan, että Antti on puhunut puhelimessa 13.10.2006 äitinsä kanssa ja kertonut aikovansa viettää illan saunoen naapurinsa kanssa. Antti oli myös podcastin mukaan pyytänyt äidiltään muutaman kympin bensaan. Podcastissa kerrotaan, että sisko oli yrittänyt soittaa Antille lauantaina, mutta puhelu oli mennyt suoraan vastaajaan. Sisko ei ollut tästä vielä huolestunut, vaikka Antti olikin yleensä vastannut puhelimeen. Sisko oli kuitenkin miettinyt, että ehkä Antti oli turistien kanssa jossain puhelimien ulottumattomissa. Tämän perusti siihen, että Antti "työskenteli toisinaan eräoppaana".
"Työskenteli toisinaan eräoppaana" - Mikähän on todellisuus tämän asian suhteen? Milloin viimeksi Antti oli työskennellyt eräoppaana? Kuinka usein työskenteli? Onko mahdollista, että työskenteli joskus pimeästi? Entä oliko useinkin näitä hetkiä jolloin Antin puhelimeen ei saanut yhteyttä ja Antti kertoi omaisilleen, että oli ollut eräoppaana paikassa, jossa puhelimet eivät toimineet? Oliko oikeasti näin? Oliko mahdollisesti jossain "kilikalikeikalla" tuolloin?
Maanantaina 16. lokakuuta 2006 hän oli aloittamassa uudessa työssä. Aiemmin Antti oli toiminut eräoppaana ja ajanut koiravaljakkoa, mutta hän oli siirtymässä töihin metsäkonepuolelle.
- Tämä lainaus MTV:n artikkelista:
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mit ... #gs.3hkxrf

Selvittämättömät-podcastissa sanottiin, että poliisi oli aloittanut tutkimukset kadonneen henkilön etsintänä ja oli käynyt ilmi ettei Antti ollutkaan viettänyt iltaansa naapurinsa kanssa saunoen. Tämä on ristiriidassa sen kanssa, että Kadonneet Suomi-sarjassa "Antin isä kertoo että ennen katoamista Antti oli saunonut vanhemman miehen seurassa(Antin isän tuttava) jonka jälkeen kumpikin olivat menneet omiin koteihinsa. " (Lainaus muistiinpanoistani)
Että mitenkä tämä oli? Saunottiinko vai ei?

Isä kertoo Kadonneet Suomi-ohjelmassa, että Antilla olisi tosiaan alkanut ma 16.10. työt ivalolaisessa metsäkonefirmassa, joka oli ollut jollain tapaa Antille puolituttu.

Vielä Selvittämättömät podcastiin: Sisko kertoi, että Antin kanssa olivat olleet pienempinä ukin luona monet kesät hoitamassa poroja ja lehmiä. Oliko ukki vielä elossa Antin katoamisaikoihin? Ainakaan häntä ei ole tuon enempää missään mainittu.
Sisko kuvaili Antin olleen luonnonläheinen, järkevä ihminen. Tykkäsi viettää aikaa kavereitten kanssa, laittaa autoa. Luonteelta hiljaisempi, ei avautunut asioistaan, kysyttäessä kertoi asioista.

Muuttivat etelään kun sisko meni 3. luokalle. Antti halusi palata pohjoiseen ja hakeutui Saamelaisalueen koulutuskeskukseen. Opiskeli eräoppaaksi peruskoulun jälkeen. https://www.sogsakk.fi/fi/Palvelut
Opiskelija-asuntolalla asui alkuun, sitten vuokra-asunnossa.


Puolestaan APU-lehden uutisessa sanotaan:
Ivalosta kotoisin oleva perhe muutti Laitilaan, kun Antti oli kolmannella luokalla koulussa. Poika palasi pohjoiseen 17-vuotiaana – hän halusi opiskella eräoppaaksi.
https://www.apu.fi/artikkelit/antti-han ... n-pysahdys

Kadonneet Suomi-ohjelmassa kerrotaan tuo, että Antti ollut 12-vuotias kun muutrti Laitilaan.

Näin myös Petteri Mikkonen kertoo sivuillaan:
Antti Hanhivaara perheineen oli kotoisin Ivalosta. Hänen perheeseensä kuului hänen lisäksi Antin veli ja sisko, sekä äiti ja isä. Antti oli pienestä asti tottunut kulkemaan isänsä kanssa Lapin erämaassa, johon he veivät turisteja.

Antin Vanhemmat kuitenkin erosivat lasten ollessa pieniä. Kun Antti oli 12-13 vuotias, perhe muutti Varsinais-Suomeen, Laitilan kaupunkiin!"
https://www.petterimikkonen.fi/antti-ha ... atoaminen/

Sisko kertoi, että Antti soitteli välillä hänelle joidenkin kavereiden kanssa, mutta ei ollut koskaan kuullut aiemmin näistä kavereista, joiden kanssa Antti viimeistä iltaansa vietti.

Toimittaja Linda Rantanen kertoi käynneensä samaa yläastetta Antin kanssa, mutta eivät kuitenkaan sen kummemmin tunteneet. Samalla tupakkapaikalla kävivät. Antti siis poltti tupakkaa, ainakin yläkouluiässä. Oliko autossa löydettäessä röökin tumppeja saati polttamattomia tupakoita? Jos Antti itse autonsa paskaksi pisti, niin luulisi, että ois niin paljon vituttanut, että röökiä tehnyt mieli ja sitä olisi halunnut jostain saada, tuskin metsästä olisi löytänyt tupakkaa. ;)


Kovin montaa vuotta Antti ei ehtinyt Laitilassa asua, jos kerta muutti peruskoulun jälkeen Ivaloon.
Antti oli syntynyt -85 ja isoveljensä on syntynyt ilmeisesti -82. Muuttiko isoveli Antin ja siskon kanssa Laitilaan vai jäikö pohjoiseen?
Vesqu
Scooby-Doo
Viestit: 24
Liittynyt: Ke Loka 21, 2015 2:51 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Vesqu »

Yggdrasilin viestiin viitaten todennäköinen syy karigasniemelle lähtöön oli huumeiden kuljetus, Antille oli annettu velvoitteita joista yritti päästä eroon, kaveripiiri oli ehkä sekaantunut jotain kautta united brotherhood tms porukkaan koska ei tuo kaveripiiri mitään meksikon huumemafiaa ole, siihen kun lisää kyläpoliisin suhteet porukkaan tai siihen liityviin naisiin ei ole ihme jos jotain sattuu.

Selkeä henkirikos kyseessä joka on ehkä suunnittelematon tappo ja tapahtunut ivalossa.
Avatar
Kaarma
Agentti Scully
Viestit: 683
Liittynyt: Ti Touko 11, 2021 10:55 pm
Paikkakunta: kuu

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Kaarma »

Tätä olenkin miettinyt onko saunareissu todella toteutunut?

Surullisen kuuluisa veneilyvideo musiikkeineen on täynnä piilotettua sanomaa. Hännystelijöiden teoksia. Pyllistys muulle maailmalle, kumarrus suuntaan jota pelonsekaisesti ihailee.
Ehkäpä epäilyksen alaisena oleva Jani/Jaakko on ollut mahdollistaja. Sukulaisuus poliisiin mahdollistaa erityisen kilpimiehen, eikö?

Suhtaudun suurella varauksella myöhemmin tulleisiin kertomuksiin, jossa ollaan oltu työntöapuna Antille aamulla.
Mikä aamu? Kuka auttoi? Toivottavasti moraalisesti poliisiksi sopiva tutkinnanjohtaja toimii niinkuin parhaaksi näkee. Onko Lappi Suomen oma villi länsi? Uskoisin Krpn tuovan tarvittavia resursseja tutkintaan. Se vain vaatisi suoraselkäinen ja puhdassydämisen tutkinnanjohtajan. No, toivossa on hyvä elää. Ehkäpä epäilyksen varjo joskus väistyy.
Olin, kunnes en ollutkaan.
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2915
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Hyvää, mielenkiintoista pohdistaa. Yggdrasilin teoria voisi hyvinkin olla todennäköinen. Karigasniemessä luulisi jotain tapahtuneen, koska Karigasniemi pitäisi jättää rauhaan. :wink: Ja jos Angelissa jotain kätköjä tms. olisi, miksi siellä niin näyttävästi Antin autolla rällätty.. Ellei sitten Norjan puolella.

Minua kiinnostaisi miksi J on mennyt poliisilaitokselle kertomaan, että Antti taisi jäädä metsään? Onko J kenties ollut kiinniotettuna Antin katoamisen jälkeen, jostain muusta syystä, ja samalla tullut Antti puheeksi/lipsauttanut?
Vilikale
Alibin satunnaislukija
Viestit: 69
Liittynyt: Pe Huhti 07, 2023 10:29 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Vilikale »

Tämä se on kyllä aivan uskomaton tarinaketju ja kokoajan tulee lisää. Eikö runoilijat itse näe että suurin osa on puuta heinää. Jos tämä on rikos niin korkeintaan kaksi siinä on ollut mukana, joista ei muut tiedä mitään. Tuon ikäiset ja näin kauan mennyt niin aivan varmasti joku olisi puhunut sivu suunsa. Silti se voi olla ettei ole rikosta ollenkaan. Tuskin tuon ikäinen melko rahaton jannu on ollut missään huumehommissa mukana muuta kuin korkeintaan satunnaiskäyttäjänä, jollei jonkun sukulaisen kautta sitten enemmän. Tietenkin voi olla että Antti olisi murtautunut väärään paikkaan ja tullut yllätetyksi jonkun yksinäisen ehkä humalassakin olevan poromiehen toimesta joka hoidellut, kun on muutenkin tottunut (eläimiä) tappamaan, mutta ei se oikein sovi katoamiskuvioon muuten kuin sen osalta että on sitten tosiaan lopullisesti kadonnut. Eräopas kun tuskin metsään eksyy, vaikka sinne menisikin, niin tietää kyllä minne on menossa. Jos tuli paha riitä niin voi tietenkin olla että Antilla oli joku mökki tiedossa minne ajatteli mennä.
erämaaetsivä
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1333
Liittynyt: Ke Huhti 21, 2010 5:55 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja erämaaetsivä »

Vilikale:
Tämä se on kyllä aivan uskomaton tarinaketju ja kokoajan tulee lisää. Eikö runoilijat itse näe että suurin osa on puuta heinää. Jos tämä on rikos niin korkeintaan kaksi siinä on ollut mukana, joista ei muut tiedä mitään.
Näin juuri, korkeintaan kaksi tietää ja siinäkin kohta toinen liikaa. Elämänkokemus jo opettaa ettei salaisuudet tahdo pysyä, jokainen kertoo vaan parhaalle kaverille ja näin ...
Näitä teorioita rakentaessa on tämä huomioitava ei sinne mahdu "Tinjat ja Sonjat", muuten meki kaikki jo tiedettäis mitä tapahtui.
Tarkoitan näitä lennokkaimpia juttuja, joissa on puoli kylää salaliitossa. Niin ja tuskin mitään suurmpia huumekartelleja on ollut.
Avatar
Yggdrasil
Jane Marple
Viestit: 1021
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 10:31 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Yggdrasil »

Helmie kirjoitti: To Tammi 25, 2024 3:07 pm Hyvää, mielenkiintoista pohdistaa. Yggdrasilin teoria voisi hyvinkin olla todennäköinen. Karigasniemessä luulisi jotain tapahtuneen, koska Karigasniemi pitäisi jättää rauhaan. :wink: Ja jos Angelissa jotain kätköjä tms. olisi, miksi siellä niin näyttävästi Antin autolla rällätty.. Ellei sitten Norjan puolella.

Minua kiinnostaisi miksi J on mennyt poliisilaitokselle kertomaan, että Antti taisi jäädä metsään? Onko J kenties ollut kiinniotettuna Antin katoamisen jälkeen, jostain muusta syystä, ja samalla tullut Antti puheeksi/lipsauttanut?
Karigasniemelle ei varmaan haluttu kyttiä/huomiota koska bisnes häiriintyy. Tulee mieleen myös se että ehkä se J käskettiin hakea se luuri harhautukseksi (siten ettei kukaan huomaisi mutta jäi siitä kiinni tai sitten se oli vain ansa J:lle) sillä jos sitä luuria pidettäisiin päällä vaikka jossain mistä sitä ei löydetä niin kun katoamista ei ehkä sitten tutkittaisi heti ollenkaan.

https://www.lapinamk.fi/loader.aspx?id= ... 8004a3f48c
Onkos tässä Angelin teurastamon A. L se sama kaveri joka oli se viimnen silminnäkijä myös :lol: edit: Saattaa olla jopa siis ihan totta viimenen näkijyys siis.
Kuva
---
Avatar
Kaarma
Agentti Scully
Viestit: 683
Liittynyt: Ti Touko 11, 2021 10:55 pm
Paikkakunta: kuu

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Kaarma »

Kelles ne mökkimurtojen saaliit on mennyt? Tää ois mielenkiintoista tietää. Ja minkäänlaista tavaraa sitä on pöllitty? Varmaan vakuutuksista saanut kivat korvaukset?
Sellainen jolla ei oo ikää ja joku kusipää osuu kohdalle, niin se kakarahan pistetään tekemään yhtä sun toista ja se upotetaan monessa mielessä suohon, ja se kakara joutuu vaikeuksiin ja loppujen lopuksi linnaan tai kadotukseen uuden itsensä kanssa.

Voin vaan kuvitella minkälaista se on tavallisen ihmisen asua keskellä korpea ja joku epämääräinen porukka "hallinnoi" hommaa, moni valitsee hiljaisuuden sellaisessa tilanteessa, etenkin jos et kykene turvautumaan poliisiin.

Mistäköhän se kannabisviljelmä löytyi?
Jos asiaan liittyvät huumeet niin oikeasti, monen päähän ei edes mahdu mitä kaikkea kieroutta siihen maailmaan mahtuu.
Lennokkaista jutuista ne tuomiot tulee, jos on tullakseen.

Enpä ihmettele tämän Tinjan kertomaa jossain haastattelussa, että hänellä on puukko/kirves ja hän ei epäröi käyttää sitä.
Olin, kunnes en ollutkaan.
0uts1der
Agentti Scully
Viestit: 666
Liittynyt: Ma Tammi 10, 2022 2:12 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja 0uts1der »

Vilikale kirjoitti: To Tammi 25, 2024 8:25 pm Tämä se on kyllä aivan uskomaton tarinaketju ja kokoajan tulee lisää. ... Tuskin tuon ikäinen melko rahaton jannu on ollut missään huumehommissa mukana muuta kuin korkeintaan satunnaiskäyttäjänä, jollei jonkun sukulaisen kautta sitten enemmän.
Onko muuli tuttu käsite?

Itse kyllä pidän hyvinkin todennäköisenä syynä Antin katoamiselle alkamisen huumekuriiriksi, ehkäpä juurikin rahanpuutteen vuoksi. Ja onhan siellä Ivalossa ollut aloitteleva jr:n mies. Ja on ehkä pelotetta kohtalaisesti pitämään suut kiinni. Kukaties poliisin suuntaankin.
0uts1der
Agentti Scully
Viestit: 666
Liittynyt: Ma Tammi 10, 2022 2:12 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja 0uts1der »

Yggdrasil kirjoitti: To Tammi 25, 2024 12:34 am Varmuuden vuoksi hakiessaan puhelinta J nappaa mukaan myös penkin jotta hänestä ei jää mitään jälkiä. Kuitenkin puupäänä avasi luurin ilmeisesti jossain kotonaan.
Penkkihän käytiin varastamassa Toyotasta vasta kun se oli Ivalossa jossain Antin isän tutun hallissa.
Sinänsä tuo penkin varastaminenkin kertoo tapaukseen liittyvästä vakavasta rikoksesta.
Avatar
Kaarma
Agentti Scully
Viestit: 683
Liittynyt: Ti Touko 11, 2021 10:55 pm
Paikkakunta: kuu

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Kaarma »

Onko Antti Lantto harrastanut jotakin potkunyrkkeilyä?
Olin, kunnes en ollutkaan.
Vastaa Viestiin